AlltomBostad
 

Svenska folket har skapat egen badrumsserie

Svenska folket har skapat egen badrumsserie

I 70 år har de samlat intryck, åsikter, förslag och önskemål från tusentals konsumenter och proffs. Tillsammans med designgruppen Myra Industriell Design har nu Gustavsberg tagit vara på informationen och skapat en helt ny badrumsserie.

Serien Nautic har tysta och funktionella produkterer. Själva hävdar de också att de skapat världens mest demokratiska spolknapp. Med den nya badrumsserien Nautic var ambitionen att skapa Gustavsbergs mest tilltalande och inspirerande badrumsserie någonsin. Den nya serien skulle fånga upp både proffsens och konsumenternas önskemål, genom formspråket, funktionerna.

Designed by you
När Nautic skulle utvecklas lyssnade Gustavsberg i första hand på 70 års konsument- och proffsinsikter och lät det styra designprocessen. De inledde designarbetet för två år sedan. Peter Nordgren, industridesigner på den internationellt välrenomerade designgruppen Myra, började sin karriär på Gustavsberg direkt efter Konstfack, har varit projektledare:

- Vi ville utveckla något helt nytt med produkter som stack ut rejält för att vara ett så kallat standardprogram. Formspråket skulle vara tydligt och särskiljande, berättar han. Nautic är en elegant badrumsserie med harmoniska linjer som tilltalar ögat och samtidigt gör produkterna praktiska och lättstädade. Personligen är jag extra stolt över formerna på tvättställen där de konvexa och konkava formerna möts på ett mycket utstuderat sätt samt den eleganta bidén och att vi också lyckats skapa ett helt nytt förpackningskoncept för produkterna som är både miljömässigt och ergonomiskt för både konsumenter och proffs.

Världens mest demokratiska spolknapp
Nautic är en badrumsserie med möbler för hela badrummet. Seriens kännetecken ska vara de innovationer som gör badrummet tystare, mer hygieniskt och lättstädat. WC-stolarna har en heltäckande porslinskåpa som döljer en separat och ljuddämpande innertank som förhindrar att kondensvatten bildas på utsidan. Flaggskeppet bland sitsarna i Nauticserien har både ”soft-close” och ”quick release”-funktion. Soft-close gör att sitsen alltid stängs tyst och den tas enkelt bort med quick-release för att lättare kunna torka rent. Spolknappen är en egen historia…

- Jag tror vi skapat världens mest demokratiska spolknapp, säger Johan Lundin, Sales & Marketing Director på Gustavsberg. Barn och äldre med svaga händer har ofta svårt att använda spolknappar. Med dessa insikter har vi skapat en ny ergonomisk spolknapp som gör det enkelt för barnhänder, svaga händer och händer med långa naglar att spola. Dessutom är den tydlig i dämpat ljus och formen gör det enkelt att förstå hel- och halvspolning.

Text Mumlan Nyhlin. Foto Gustavsberg.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår