Tänk kvadratsmart när du inreder ditt badrum

Tänk kvadratsmart när du inreder ditt badrum

Många tror att badrumsmöbler endast finns i fåtal standardmått. I verkligheten finns det mängder av storlekar att välja mellan! Man kan välja möbler från 30 till 50 centimeter i djupmått, med 5 centimeters intervall mellan varje valbart mått. Och man kan välja bredd på sina möbler från 40 cm ända upp till 120 centimeter, också med 5 cm intervall. Det här innebär att man verkligen kan skräddarsy ett kvadratsmart badrum, med optimerad golvyta.

Få badrummet att kännas större
Det finns flera sätt att få ett mindre badrum att kännas större än vad det egentligen är. Viktigt att tänka på, är att ha en god badrumsbelysning. Här kan man till exempel välja ett spegelskåp som ger indirekt belysning via taket. Att väggytorna belyses via taket gör att inga skuggor uppstår som annars får rummet att kännas mindre. Det finns faktiskt spegelskåp som har tillräcklig lyskraft, att som ensam ljuskälla i rummet, lysa upp ett helt badrum med just indirekt belysning via taket. En annan sak man kan tänka på, som är extra viktigt i mindre badrum, är att välja badrumsmöbler som har en optimerad förvaringsyta. Så att alla saker man vill förvara i badrummet verkligen får plats i lådorna och inte utanpå. Se efter om det behövt göras en utskärning för vattenlåset, i lådan på badrumsmöbeln. Med flexibla vattenlås behöver man ingen utskärning i lådan, vilket ger maximala förvaringsmöjligheter.


Så undviker du de vanligaste misstagen
Ett av de vanligaste misstagen som görs när man inreder sitt badrum, är att felaktigt utgå från att det bara finns få standardmått av badrumsmöbler att välja mellan. Det här gör att många väljer möbler som egentligen inte är optimala för rummets storlek, istället för att skräddarsy möbelmåtten utifrån de personliga behoven. Ett annat misstag man bör undvika att göra, är att välja badrumsmöbler som inte har fuktskyddade stommar. Detta är nog så viktigt att tänka på, när man inreder våtrum såsom badrum, kök och tvättstuga.

Europas bredaste sortiment
Temal är ett finlandssvenskt familjeföretag som i egna fabriker i Finland tillverkar möbler för badrum, tvättstuga, kök och förvaring. Möblerna kan fås skräddarsydda i unika bredd- och djupmått med 5 centimeters intervaller och levereras färdigmonterade med tio års kvalitetsgaranti.

Flexibel badrumsserie
Nya badrumsserien Stella representerar det allra bästa som finsk design och kvalitet kan erbjuda. Badrumsserien finns med tre olika rektangulära bassängformer att välja mellan (S, M och L) samt i mängder av olika bredd- och djupmått.
 

STELLA S är optimerat formgiven som problemlösare i mindre badrum. Valbara möbelmått: Djup: 32 cm och 35 cm. Bredder: Från 42,5 cm upp till 67,5 cm. I ovan bild med Temals spegelskåp Ecolight som har tillräcklig lyskraft att som ensam ljuskälla i rummet lysa upp ett mindre badrum.

STELLA M har anpassats för det svenska badrummets behov. Valbara möbelmått: Djup: 40, 45 och 50 cm. Bredder: Från 57,5 cm upp till 102,5 cm. I ovan bild med Temals spegelskåp Highlight som kan fås skräddarsydd i valfri bredd mellan 40 och 120 cm med 5 cm intervall.

STELLA L är formgiven för det större badrummet. Valbara möbelmått: Djup: 45 och 50 cm. Bredder: Från 92,5 cm upp till 122,5 cm. I ovan bild med Temals spegel Plain som kan fås skräddarsydd i valfri bredd mellan 40 och 120 cm med 5 cm intervall.
 

Källa: Temal
Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Related articles in Badrum

Visa alla
Öka värdet på din villa

Öka värdet på din villa

Spabad och energiförbrukning

Spabad och energiförbrukning

Att bygga pool på hösten

Att bygga pool på hösten

Remaljering av badrum

Remaljering av badrum

LIVING by SMEDBO

LIVING by SMEDBO

Visa alla