Tvättstugan tar klivet in i rampljuset

Tvättstugan tar klivet in i rampljuset

De senaste åren har renovering av kök och badrum stått i fokus. Nu är det tvättstugans tur att få sig ett rejält lyft. Smart förvaring, effektiva maskiner och god ergonomi står i fokus.

Tvättstugan har under lång tid varit placerad i skamvrån. Den rena tvätten har inte sällan fått dela utrymme med smutsiga kängor i groventrén. Men tiden då silverfiskarna, verktygen och sidenklänningen delade på hemmets sämsta yta är snart förbi. En modern och effektiv tvättstuga ska uppfylla högt ställda krav på effektivitet och ergonomi ? samtidigt som den ska se bra ut.

Flera företag satsar nu på just tvättstugan och dess inredning, design och funktion. Många arkitekter och privatpersoners favorit, elfa, är ett av dem. Deras flexibla system kan tillgodose många behov och nu har de spetsat sitt classic-system med några nyheter för just tvättstugan och städskåpet.

- Städskåpet har en tydlig funktion i Sverige som platsen där man förvarar hemmets medicinförråd samt städprodukter. Det finns inte längre några givna föreskrifter för hur ett sådant utrymme ska vara organiserat men en tydlig praxis bland både experter, byggare och kunder finns att rätta sig efter. Vi har tagit fasta på dessa erfarenheter och önskemål och kan nu erbjuda ett mycket konkurrenskraftig system, säger Lars Thelin som är konceptansvarig för Elfa B2B.

Bland nyehterna finns en torkhylla som bara behöver 60 eller 90 cm utrymme och kan fällas ned så den inte tar någon plats alls när tvätten är torr. Med hjälp av justerbara stativfötter är det enkelt att placera en förvaringslösning ovanpå exempelvis en golvbrunn.

Även företaget NIMO, som bland annat tillverkar torkskåp för Bosch och Cylinda, satsar också stort på tvättstugan. En deras sensate lösningar är ett strykbrädesskåp. Skåpet är helt i plåt, med inbyggd utfällbar strykbräda, elkontakt med timer och hållare för strykjärnet. Eftersom skåpet är gjort av plåt kan strykjärnet sättas tillbaka direkt efter användning, trots att det är varmt. De lanserar också en hel del smarta förvaringslösningar för tvättstugan. Den nya serien går att köpa i byggproffshandeln och kommer i svart, vitt och grått.

 

Text: Mumlan Nyhlin Foto: Mumlan Nyhlin och elfa.Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Related articles in Badrum

Visa alla
Öka värdet på din villa

Öka värdet på din villa

Spabad och energiförbrukning

Spabad och energiförbrukning

Att bygga pool på hösten

Att bygga pool på hösten

Remaljering av badrum

Remaljering av badrum

LIVING by SMEDBO

LIVING by SMEDBO

Visa alla