220 000 kronor mer efter homestyling

220 000 kronor mer efter homestyling

Sophie Darcy lät tre oberoende mäklarfirmor värdera hennes lägenhet i Hammarbyhöjden innan den stylades och gick ut till försäljning. Efter stylingen såldes lägenheten för 220 000 kronor mer än den hade värderats för.

I SkandiaMäklarnas tävling ”Vinn en mäklare” hade Sophie Darcy vunnit en mäklartjänst inklusive homestyling. Tanken bakom tävlingen var att ta reda på hur mycket en homestyling med en lättare ytskiktsrenovering och genomtänkt inredning påverkar bostadens slutpris.

Sophie Darcy lät tre oberoende mäklarfirmor värdera hennes lägenhet innan den fixades upp och gick ut till försäljning.Samtliga mäklare värderade den ljusa 2:an med balkong till 2,4 miljoner kronor i slutpris. Efter att några väggar hade målats om och lägenheten hade stylats såldes den för 2,620 miljoner kronor.


- Vår bedömning med alla de förutsättningar som fanns att det var stylingen som höjde priset med 220 000 kr. Det var så att priset förmodligen hade hamnat ännu högre om det inte var för hyreshöjningen. Mäklarna som värderade lägenheten gjorde det med den lägre gamla hyran, förklarar Andreas Mühlich som är marknadschef på SkandiaMäklarna.

Han menar att stylade lägenheter brukar säljas för mer än de som inte är det.
- Ja oftast är det så. Det går inte att komma ifrån att många köpare faller för fina och stylade bostäder. Det gäller att visa på potentialen i bostaden och lyckas man med det så blir det oftast ett högre slutpris.

Och Sophie Darcy är nöjd.
- Jag var så klart jättespänd på hur det skulle bli men jag kan bara säga att resultatet överträffade mina förväntningar. Det blev så fint att jag nästan inte ville flytta därifrån. Nu när jag flyttar till söder så kommer jag att anlita stylisten som får fria händer att styla min nya lägenhet.

Köket före och efter stylingen.

Styling
Till att börja med genomgick lägenheten en mindre ytskiktsrenovering. Tillsammans med stylisten Catarina Klampe målades några av väggarna om i dovt grå, blå och gröna nyanser, man lät även slipa om några av bänkskivorna i köket. Delar av möblemanget byttes ut mot möbler i 40–50-tals stil från företaget Vitra. Tanken var att möbler och övrig inredning skulle överensstämma med lägenhetens funkiskaraktär.

Vardagsrummet före och efter stylingen.

Om bostaden
Sophie Darcys lägenhet är en tvårummare på 42 kvm med balkong. Lägenheten är i funkisstil och ligger på första våningen i en ett bostadsrättshus byggt 1940. Interiört är lägenheten i gott skick, men varken topp- eller nyrenoverad.

Sovrummet före och efter stylingen.

Försäljningen
Det högsta noterade försäljningspriset för en lägenhet, motsvarande Sophie Darcys 2:a, i området ligger på 2,750 miljoner kronor. Två veckor efter att stylingen genomförts och dokumenterats med före och efter bilder samt film lades lägenheten ut till försäljning via SkandiaMäklarna. Intresset var stort och det blev budgivning med många intressenter. Efter avslutad budgivning såldes Sophie Darcys lägenhet för 2,620 miljoner kronor.

Balkongen före och efter stylingen.

Sophie Darcy lät tre oberoende mäklarfirmor värdera hennes lägenhet innan den fixades upp och gick ut till försäljning. Med hjälp av homestyling, en smula tur och många intressenter så trissades priset upp ytterligare 220 000 kr.


Av: Annika Rådlund Källa och foto: Svenska Skandiamäklarna

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Related articles in Ekonomi

Visa alla
Här är det billigast att hyra fritidshus

Här är det billigast att hyra fritidshus

Läge att hyra ut fritidsboendet i sommar

Läge att hyra ut fritidsboendet i sommar

Ljusglimtar i privatekonomin just nu

Ljusglimtar i privatekonomin just nu

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Vanligaste misstagen vid attefallshus

Vanligaste misstagen vid attefallshus

Visa alla