Fem tips till köksrenoveringen

Fem tips till köksrenoveringen

Vid renovering av kök finns det många faktorer att ta hänsyn till. Miljö och hållbarhet är aktuella ämnen just nu, men trots detta uppger endast åtta procent att miljövänliga och hållbara material är en prioritet när de väljer inredning i samband med en renovering. Knappt fyra procent svarar att en låg vattenförbrukning är viktigt. Det visar en riksrepresentativ undersökning från Grohe.

– Svenskar är väldigt medvetna när det kommer till hållbarhet och miljö. Därför är det förvånande att så få tar det i beaktning vid en renovering. Speciellt med tanke på hur enkelt det är att välja produkter som är snälla för miljön. I dag finns det nämligen fler hållbara alternativ än någonsin, för alla typer av plånböcker. Ofta är det mer långisktigt ekonomiskt att välja exempelvis vattenbesparande produkter, säger Christina Holmberg, marknadschef på Grohe Sverige.

Kvalitet och pris är istället de två faktorer som är viktigast när vi ska renovera. Drygt var femte svensk uppger nämligen att respektive faktor är avgörande i valet av inredning till kök eller badrum.

– Kvalitativa produkter håller i regel bättre och längre vilket är gynnsamt för både miljö och plånbok. Det är dock viktigt att komma ihåg att en dyr produkt inte nödvändigtvis innebär en högre kvalitet, säger Christina Holmberg.

Grohes fem tips – så renoverar du hållbart

1. Sätt en tydlig budget
Börja med att sätta en tydlig budget. Vad har vi råd med? Vad är prioriterat? Se sedan till att hålla budgeten under hela projektet. Det är annars lätt att kostnaderna rinner iväg.

2. Utrymme för källsortering
Ett modernt och miljövänligt hem bör ge möjlighet till ordentligt källsortering. Se därför till att avsätta en del i köket för just källsortering.

3. Snålspolande kranar
Genom att byta till en snålspolande kran kan du minska din vattenkonsumtion med upp till 50 procent, vilket är båda miljövänligt och bra för din plånbok.

4. Installera en vattenfelsbrytare
Om olyckan är framme kan en vattenfelsbrytare automatiskt slå av vattnet i hushållet och varna vid läckage. Det kan rädda ett kök från förödande skador.

5. Minska din plastkonsumtion
För att minska hushållets konsumtion av plastflaskor kan en kran med både stilla och bubbelvatten vara en väl värd investering.Av: Annika Rådlund Källa: Grohe

 

 

Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget Ipsos Norm på uppdrag av Grohe Sverige. Undersökningen genomfördes den 26–28 april 2019 i form av en webbenkät. Sammanlagt har 1 021 personer deltagit i åldrarna 18 år och äldre. Resultatet är statistiskt säkerställt och riksrepresentativt

 

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Produkttips

Related articles in Ekonomi

Visa alla
Här är det billigast att hyra fritidshus

Här är det billigast att hyra fritidshus

Läge att hyra ut fritidsboendet i sommar

Läge att hyra ut fritidsboendet i sommar

Ljusglimtar i privatekonomin just nu

Ljusglimtar i privatekonomin just nu

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Vanligaste misstagen vid attefallshus

Vanligaste misstagen vid attefallshus

Visa alla