AlltomBostad
 

Hyra hus istället för hotell på semestern?

Hyra hus istället för hotell på semestern?

Alternativet att hyra sitt boende på semestern istället för att ta in på hotell har vuxit stadigt i popularitet de senaste åren och går hand i hand med en önskan om mer individuellt anpassade boenden – oavsett om du vill bo i ett strandhus eller slott, i lägenhet eller villa.

Det kan finnas olika anledningar att man hellre vill hyra ett privat boende istället för att bo på hotell, det kan vara ett sätt att hitta en lägenhet eller ett hus i ett specifikt område, eller att man inte vill bada med andra gäster i poolen, eller att man vill vara många som bor tillsamman i en stor villa istället för att vara utspridd på ett hotell. Orsakerna kan vara många.
Men parallellt med att uthyrningsmarknaden växer så det knakar så har dessvärre också risken för att råka ut för onlinebedrägerier ökat. En väldigt tråkig situation som kan förstöra semestern för den som blir utsatt.

För att undvika bedrägerier i största möjliga mån delar HomeAways säkerhetsexpert John O'Sullivan med sig av sina bästa tips för hur du som konsument bokar ditt semesterboende tryggt online.

- Semestern är något vi alla ser fram emot, och något som många av oss sparar till under hela året. Det är en period då vi egentligen bara borde behöva tänka på att ha det bra och umgås med våra nära och kära. Att behöva lägga tid och kraft på bedrägerier och lurendrejare är det sista de flesta av oss vill göra, och därför delar vi med oss av våra bästa insider-tips så att konsumenter ska känna sig trygga när de bokar sitt semesterboende online. Vi vill att de ska kunna känna att de: "Get HomeAway From It All”, säger John O’Sullivan, EU Trust & Security Manager.
 

Så bokar du semesterboende säkert online:
 Boka och betala endast ditt semesterboende på välkända uthyrningssidor
 Betalning online sker säkrast med kreditkort. Oftast ingår dessutom en extra reseförsäkring när du betalar med kreditkort
 Innan betalningen genomförs, se till att teckna ett hyreskontrakt med uthyraren och läs igenom detta noggrant. Det är vanligt att olika uthyrare har sina egna avbokningsregler och husregler
 Sköt all kommunikation om bokningen på uthyrningssidan för att skydda dig från så kallad phishing (att lura innehavare av bankkonton och andra elektroniska resurser att delge kreditkortsnummer, lösenord eller annan känslig information)
 Om du vill kontakta husägaren innan du bokar ett semesterboende, kontakta enbart personen ifråga direkt från dennes uthyrningssida på webbplatsen
 Anmäl eventuella misstänkta aktiviteter på webbplatsen till hemsidans säkerhetsansvarig. Genom att göra detta kan sidans ansvariga undersöka och snabbt reagera på misstänkta bedrägerier och olagliga aktiviteter.
Av: Annika Rådlund Källa: Home and Away
Foto: Getty Images

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår