AlltomBostad
 

Klassiskt vitt toppar önskelistan

Klassiskt vitt toppar önskelistan

Villaägare vill helst renovera kök och badrum och det är där de flesta är beredd att lägga mest pengar vid en upprustning, visar två färska undersökningar. Stilen som de flesta vill satsa på är klassiskt vitt.

Enligt Svensk Fastighetsförmedlings barometer har majoriteten, 63 procent, av villaägarna i Sverige en renovering i tankarna. Köket och badrummet är det som har högst prioritet.

Enligt Vi i villas nya undersökning av villaägare i Stockholm så har hela 80 procent renoveringsplaner just nu. Badummet ligger i topp, köket på andra plats och hallen på tredje plats. Vitt är färgen som dominerar och de flesta vill ha det klassiska vita i både badrum och kök. På en andra plats ligger moderna kök och svarta badrum.

Köksrenoveringarna får kosta lite mer än badrummet, men det är bara drygt en fjärdedel av de tillfrågade som kan tänka sig att lägga över 100 000 på en renovering.

Text: Annika Rådlund
Bilder ovan: Kök Helena i vit ek från Vedum, badrum Soft från Ballingslöv

Bondromantik med Svedbergs badrumsmöbel Dalstorp

Köksstilar som toppar listan:
60% Klassiskt vitt
27 % Modernt
7 % Romantiskt
2,6% Färgstarkt
2,6% Svart
0,9% Vitt

Badrumsstilar som toppar listan:
Klassiskt vitt 43,9%
Modernt 20,9%
Svart 20,1%
Färgstarkt 5,8%
Romantiskt 5 %
Gammeldags 4,3%Källa: Barombetern Svensk Fastighetsförmedling och Villapanelen, Vi i Villa September 2012
 

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår