AlltomBostad

Midsommar vid nya poolkanten

Midsommar vid nya poolkanten

Detta är del 5 i en artikelserie.
Läs även
- Del 1 - Del 2 - Del 3 - Del 4

- Det här är det bästa vi gjort!
Beslutet att rusta trädgården och bygga pool, uterum och trädäck blev en lyckad investering för Janne, Lisbeth och deras barn.

Alltombostad.se har följt Jannes och Lisbeths trädgårdsförvandling i en artikelserie. Nu, lagom till midsommar, är allting klart och familjen kan njuta av sommaren på sin nya altan. När solen ligger på känns det snarare som om man är utomlands än i en av Stockholms norra förorter. Poolens ljumma turkosa vatten, de exotiska växterna, den vita sanden i rabatterna och utsikten mot havet och hamnen på andra sidan vägen för tankarna till något sydländskt semesterparadis.
- Vi har mer eller mindre bott här ute på altanen sedan den blev klar, säger Lisbeth som skaffat sig en avundsvärd solbränna.

Den 10 mars inleddes arbetet och en grävmaskin var på plats för att börja gräva poolgropen. Sedan har momenten avlöst varandra. Knappt två månader senare, den 6 maj, kunde familjen premiärbada i poolen. Det inglasade uterummet blev klart senare eftersom det tillkom som ett extra projekt under arbetets gång.

Redan vid 9-tiden på morgonen lyser solen över poolen, och den försvinner inte förrän sent på kvällen. I poolen är det 27-28 grader varmt. De nyinköpta solstolarna och polyrotting-gruppen utnyttjas flitigt för vila och måltider.
- Sönerna tycker att det är toppen med en egen pool och de tar gärna med kompisar hem. Ibland får man knappt plats i poolen, skojar Lisbeth som tycker det är roligt att tonårsbarnen vill umgås hemma.

Poolrobot - ny städhjälp

Att den nya trädgården är lättskött har familjen redan fått bevis för.
- Saltgeneratorn som renar poolen var värd varenda krona. Den gör poolen oerhört lättskött och vi behöver inte hålla på och klorera vattnet. Dessutom har jag skaffat en poolrobot som "dammsuger" botten varje kväll, berättar Janne som nu är lika god vän med sin nya robot-kompis som med sin robotgräsklippare.

Beslutet att koppla in en separat luftvärmepump för uppvärmning av poolen känns också rätt. Alternativet hade varit att utnyttja den befintliga bergvärmepumpen.

Även Patrik Andersson, trädgårdsdesigner på Whila pool & trädgård, som drivit projektet, är nöjd med slutresultatet.

- Det har varit jätteroligt att jobba med det här projektet eftersom det var så omfattande och innehöll många olika moment, både pool, uterum, trädäck, staket, trädgårdsbelysning och växter, säger Patrik. Dessutom har kunden varit ovanligt tillmötesgående och förstående och en härlig stämning har speglat projektet.

Janne håller med om att allt flutit på mycket bra. Familjen har haft överseende med att det varit stökigt i trädgården under byggnationen och att transporter ibland blockerat vägen.
- Vi visste om att det skulle bli lite rörigt så vi var inställda på det. Därför har det inte stört oss alls, säger Lisbeth.

De små ändringar eller störningar som uppstått har man löst direkt.
- Vi hade ett tydligt avtal från början så att ingen överraskningar skulle kunna inträffa, säger Janne. Vi är jättenöjda. Resultatet blev precis som vi önskat oss!


Text & foto: Susanne Mattsson.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår