AlltomBostad

Priserna på småhus stiger

Priserna på småhus stiger

Priserna på småhus steg med nära 4 procent under fjärde kvartalet 2013 jämfört med motsvarande kvartal ett år tidigare, visar siffror från SCB.
På årsbasis, fjärde kvartalet 2013 jämfört med motsvarande kvartal ett år tidigare, har priserna på småhus stigit med nära 4 procent. Hela 19 av 21 län visar stigande priser.


En jämförelse mellan kvartal tre och fyra 2013 visar en stigning med 1 procent. Mellan de två senaste kvartalen redovisas stigande priser i 12 av 21 län, medan det i 4 län redovisas sjunkande priser.

Den största prisökningen på länsnivå återfinns i Jämtlands län med 5 procent, följt av Norrbotten, Örebro och Västernorrlands län med 4 procent. Det län där priserna på småhus sjönk mest var Gotlands län med 5 procent, följt av Kronobergs län med 2 procent. I storstadsregionerna Stor-Stockholm och Stor-Malmö steg priserna med 1 procent, medan priserna i Stor-Göteborg var oförändrade.

På årsbasis, fjärde kvartalet 2013 jämfört med motsvarande kvartal ett år tidigare, har priserna stigit med nästan 4 procent. I 19 av 21 län steg priserna på småhus. Den största prisuppgången redovisas i Norrbottens län med 8 procent, följt av Västernorrland med 7 procent. Endast två län redovisar sjunkande priser, Värmlands och Gotlands län med 1 procent. I storstadsregionerna Stor-Malmö, Stor-Stockholm och Stor-Göteborg steg priserna mellan 3 och 5 procent.

Det genomsnittliga priset för ett småhus i landet var nästan 2,2 miljoner kronor under fjärde kvartalet 2013. I storstadsregionerna spänner det genomsnittliga priset från nästan 2,8 miljoner kronor i Stor-Malmö till nästan 4 miljoner i Stor-Stockholm.

Av: Annika Rådlund Källa: SCB
Foto: Annika Rådlund
 

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår