Så lyckas du med din stuguthyrning

Så lyckas du med din stuguthyrning

Fritidshusägare spenderar själva i genomsnitt 55 dagar om året i sitt fritidshus. Många väljer därför att hyra ut sin sommarstuga då de själva inte är där. Torbjörn Fredman, som är Nordenchef på stugförmedlarföretaget Novasol, ger sina bästa tips för att lyckas med sin stuguthyrning.

Det finns pengar att tjäna på att hyra ut sin stuga n är man inte är där själv. Många som inte har ett frititshus blir förstås glada om det kan hyra ett, alla vill inte bo på camping.
- Många drömmer om ett fritidshus och att få spendera sin tid där, men man kanske bara hinner några veckor under semestern och någon helg då och då, säger Torbjörn Fredman, Nordenchef på Novasol.

Det finns en del saker man kan förbereda för att få nöjda stuggäster. - Jag har varit i branschen i över tjugo år och för att få en riktigt bra uthyrning och återkommande gäster finns några bra saker att tänka på, säger Torbjörn Fredman, Nordenchef Novasol.

Torbjörns bästa tips - så här får du en bra stuguthyrning

1. Ta bort allt det privata
De som hyr ditt hus vill inte se alltför mycket personliga saker. Så ta bort fotografier av familjen, dina toalettartiklar, lämna heller inga skor eller kläder kvar.

2. Inredningen viktig
Försök att få en enhetlig inredning, det vil säga med träslag och färg och övermöblera inte. Det ska kännas ljust och luftigt. Alla ska kunna sitta vid matbordet samtidigt och sköna sängar är alltid uppskattat.

3. Bilder säger allt
Fina och bra bilder är viktiga. Fota alla rum i fritidshuset och även utemiljön. Har du en vacker utsikt visa den.

4. Så tydlig beskrivning som möjligt
Beskriv fritidshuset så tydligt som möjligt, då slipper du en massa frågor från eventuella gäster.
 

5. Många vill ta med sitt husdjur
Vad tydlig i din beskrivning om husdjur är välkomna eller inte.

6. Extra för barnfamiljer
Barnfamiljer hyr gärna en stuga på semestern. En bra service är att ha barnstol och spjälsäng i huset. Fotbollsmål, bordtennis, gungor eller andra aktiviteter är ett plus.

7. Utemöbler ett plus
På sommaren vill vi sitta ute när det är fint väder. Investera i bra utemöbler med bra kvalitet som håller länge. Gärna med dynor och parasoll.

8. Tillgång till båt
Ligger ditt fritidshus nära en sjö, är båt något som lockar många. En enkel båt med eller utan motor höjer oftast uthyrningen.
 

 

 

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Novasol

 

* I genomsnitt spenderar en fritidshusägare i Sverige 55 dagar i sitt fritidshus, det visar en undersökningen som genomfördes av Novus på uppdrag av Novasol.Totalt gjordes 1145 intervjuer under perioden 6-13 februari 2018.

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Related articles in Ekonomi

Visa alla
Här är det billigast att hyra fritidshus

Här är det billigast att hyra fritidshus

Läge att hyra ut fritidsboendet i sommar

Läge att hyra ut fritidsboendet i sommar

Ljusglimtar i privatekonomin just nu

Ljusglimtar i privatekonomin just nu

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Vanligaste misstagen vid attefallshus

Vanligaste misstagen vid attefallshus

Visa alla