Trädgårdsförvandlingen närmar sig målgång

Allt Om Bostad

Detta är del 4 i en artikelserie.
Läs även
- Del 1 - Del 2 - Del 3 - Del 5

Arbetet med trädgårdsförvandlingen närmar sig målgång.
Nu återstår bara finliret innan familjen kan premiärbada i poolen.

Det 140 kvadratmeter stora trädäcket är färdigbyggt. Det vilar på 50 gjutna plintar. Poolen, som är 32 kvm stor, håller på att fyllas upp med vatten, cirka 47 kubik går det åt. Vattnet ska sedan renas med hjälp av saltvattengeneratorn samt värmas upp innan det är dags för bad.
Patrik Andersson och Daniel Fredriksson som driver företaget Whila Pool & Trädgård och som fungerat som projektledare för bygget, har själva fått rycka in och snickra staket så här i slutspurten.
- Egentligen är vi projektledare men det är svårt att få tag i bra snickare nu så vi får hoppa in och jobba, säger Daniel.

Det mesta har gått enligt planerna förutom någon felleverans och de snödagar som förhalade arbetet.
Men nu i slutskedet har man fått göra en märkbar förändring. Den planerade spaljén runt poolområdet har fått bytas ut mot ett lägre staket.
- Den spaljé som vi skissat på har vi fått ändra efter samrådan med grannarna eftersom de ville ha fri sikt mot havet. Men längre bak på altanen får vi bygga spaljén så det blir en kompromiss, berättar Patrik.

Pooltema i rabatterna

Elektrikerna har dragit den el som behövs till poolområdet för belysning, rening och uppvärmning. Även i rabatterna kommer det att sitta spottar som lyser upp växterna.
- Det blir pooltema med bambu och olika sorters prydnadsgräs, sådant som vajar och prasslar i vinden. Vi ska även plantera magnolia, säger Patrik.

Stensättarna håller på för fullt med stensättningen. Två olika sorters betongsten med struktur läggs i ett diagonalt mönster.

När allt är färdigbyggt ska tomten städas och återställas. Gräsmattan har tagit stryk på vissa partier och ny måste rullas ut. Staketet mot tomtgränsen, som man fått plocka bort för att komma in med grävmaskinerna, ska sättas tillbaka. Men i slutet av veckan hoppas man att allt är klart. Kanske blir det poolparty till helgen?

Det projekt som tillkommer och som inte omfattas av tidplanen är det inglasade uterum som ska byggas på altanen.


Text & Foto: Susanne Mattsson


Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Related articles in Hemma hos reportage

Visa alla
De växte ur lägenheten och köpte radhus

De växte ur lägenheten och köpte radhus

Familjen Hansen bor i ett jordskepp

Familjen Hansen bor i ett jordskepp

Gården - en investering för framtiden

Gården - en investering för framtiden

Renovering för bättre familjeliv

Renovering för bättre familjeliv

Hemma hos Viveca Sten

Hemma hos Viveca Sten

Visa alla