AlltomBostad
 

Väck dina sinnen

Väck dina sinnen

Den spanska designern Patricia Urquiola är inspirerad av människor och deras skiftande behov. Tillsammans med Axor, som är en division i den tyska Hansgrohe koncernen, har Patricia Urquiola tagit fram en badrumskollektion där förändringar och interaktion av den personliga stilen ligger till grund.

Patricia Urquiola föddes i Orvideo i norra Spanien 1961. Efter genomförda studier vid arkitektoniska fakulteten på Madrid Politecninco flyttade hon till Milano där hon studerade möbelformgivning under Achille Castiglioni. Hon har tidigare bland annat formgett lampor, men nu är det alltså badrumsinredningar som står i fokus.

Hennes skapelser är livliga och sensuella och innehåller en harmonisk blandning som tillför en speciell poesi till hennes design. Den energiska och passionerade badrumskollektionen Axor Urquiola är ett rymligt koncept som skapar ljusa och harmoniska miljöer.

Intimitet och sammanträffande

Olika domäner växer samman inom Axor Urquiolas koncept av design och rymlighet. Sovrummet är inte längre strikt avskilt från badrummet - istället är dessa två ytor sammanfogade för att ge ett harmoniskt samspel som innefattar sömn, kroppsvård, avslappning och återhämtning. Detta stämmer även in på produkterna. Det är mjuka övergångar, mjuka former och lätta kurvor som genomsyrar produktsortimentet och hela rummets arkitektur och som kännetecknar Axor Urquiola.

En fristående skärm som samtidigt fungerar som en värmeenhet, ger rummet värme medan den ger en synbar avskiljning mellan sovrummet och badrummet och ändå lämnar ytorna däremellan öppna.

- Axor Urquiolas rymlighetskoncept blir ännu finare med personlig prägel och alla små minnen och personliga saker som förvandlar ett rum till ett hem: en antik lampa här, en modern gungstol där, en skål med snäckor från stranden, förklarar Patricia Urquiola.

Text: Mumlan Nyhlin. Foto: Hansgrohe.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår