Så vill vi ha det i badrummet 2013

Så vill vi ha det i badrummet 2013

Majoriteten av svenskarna föredrar en skandinavisk stil med ljus inredning, luftiga ytor och vitt porslin i sina badrum. Men badrummet är också ett rum för andra saker. Var tredje svensk har haft sex på toaletten och var fjärde person har snokat i någon annans badrumsskåp. Detta enligt en färsk undersökning från Gustavsberg som har tagit på pulsen på svenskarnas beteenden och attityder till sitt badrum.

Traditionellt och vitt i badrummet mest populärt
Undersökningen visar att svenskarna är traditionella när det kommer till vilket färgval man föredrar i badrummet. Fyra av tio vill att badrummet ska gå i färgen vitt och den mest populära inredningsstilen är den skandinaviskt ljusa stilen (53 procent). Men resultatet visar att vi är öppna för nya influenser – en femtedel av svenskarna vill gärna ha ett medelhavsinspirerat eller romantiskt badrum där färgerna blått och pastell är utmärkande.

Många loggar in på muggen
Det är framförallt män som i störst utsträckning roar sig med telefonen under toalettbesök, hela 60 procent av männen och 49 procent bland kvinnorna. 35 procent av männen uppger att de surfar och 27 procent spelar spel på mobilen. Motsvarande siffror bland kvinnorna visar att 20 procent surfar och lika många spelar spel. Undersökningen visar också att många svenskar inte kan låta bli att kommunicera på muggen. Drygt var fjärde svensk (27 procent) skickar SMS/MMS och nästan lika många (24 procent) håller koll på sin Facebook, Twitter och annat.

Sex, städ och snokande
Samtidigt som en övervägande majoritet uppger att badrummet ska vara en plats för dusch, bad, tvätt och tandborstning, visar undersökningen att toaletten också är en plats där det kan hetta till ordentligt för många. 33 procent av de tillfrågade har någon gång haft sex på toaletten och näst efter badolja är det sin partner de vill ha med sig i badkaret (19 %).

Undersökningen visar att omkring var fjärde kille städar toaletten endast varannan vecka eller mer sällan, medan motsvarande andel hos kvinnorna är var femte.
Och trots att 14 procent anser att det värsta man kan göra i en annan persons badrum är att rota i badrumsskåpet, så har fler än var fjärdeperson (26 procent) gjort just det – snokat i någon annans badrumsskåp.

Text: Annika Rådlund Källa: Gustavsberg

Gustavsberg har kartlagt hur svenskarna vill ha det i badrummet och resultatet visar att den skandinaviska inredningsstilen toppar listan och att varannan svensk gärna använder mobilen som sällskap under toalettbesöket. På bilden badrummet Joyce från Villeroy Boch.

Fyra av tio vill att badrummet ska gå i vitt men många är öppna för nya influenser. Foto: Motion Square i svart faner från Westerbergs

Majoriteten av svenskarna föredrar en skandinavisk stil med ljus inredning, luftiga ytor och vitt porslin i sina badrum. Foto: Happie från Ballingslöv
Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Related articles in Badrum

Visa alla
Att bygga pool på hösten

Att bygga pool på hösten

Remaljering av badrum

Remaljering av badrum

LIVING by SMEDBO

LIVING by SMEDBO

8 saker du måste tänka på när du köper badkar

8 saker du måste tänka på när du köper badkar

Satsade på att bygga ett nytt hus

Satsade på att bygga ett nytt hus

Visa alla