Vad lockar bostadsköpare mest?

Vad lockar bostadsköpare mest?

Vad är det som lockar mest när en eventuell köpare går på bostadsvisning? Enligt Svensk Fastighetsförmedlings nya Trendrapport är lite olika saker som ligger högt upp på önskelista, till exempel lockas fyra av tio av en öppen spis.

Bostadsintresset är stort bland svenskarna och de senaste åren har de olika möjligheterna till att kunna titta på och skapa sig en bild av bostaden, utan att behöva vara på plats, utvecklats. Men vad lockar mest på en bostadsvisning och hur vill svenskarna gå på visning i framtiden?

Svensk Fastighetsförmedling presenterar för femte gången Trendrapporten, en riksrepresentativ undersökning genomförd av Kantar Sifo där svenskarna gett sin syn på framtidens boende. Över 2 300 personer har svarat på frågor rörande ekonomi, bostadsbyte och inredning. Årets rapport visar att öppen spis är det som lockar flest svenskar på bostadsvisningar. Det uppger hela 42 procent. Balkong, kakelugn och takhöjd ökar också intresset för bostaden.

Resultatet visar också att hela 70 procent av svenskarna vill fortsätta att gå på traditionella visningar i framtiden. Privata förhandsvisningar är också populärt. Trots att tekniken är relativt ny uppger 16 procent att de vill gå på digitala visningar, såsom 3D-visningar.

Det är främst män som är intresserade av digitala visningar, 18 procent uppger detta. Motsvarande siffra bland kvinnor är 13 procent. En av tio kan dessutom tänka sig att köpa en bostad efter att endast sett den online.


– Trendrapporten visar att majoriteten av svenskarna vill fortsätta att gå på traditionella visningar men också att det finns en önskan om digitala visningar i framtiden. Det är därför viktigt att vi som mäklarkedja fortsätter att satsa på den digitala utvecklingens möjligheter och på så sätt möter våra kunders vilja och förväntningar, säger Tanja Ilic, vd på Svensk Fastighetsförmedling.

 


Av: Annika Rådlund Källa: Svensk Fastighetsförmedling
Foto: Getty Images
Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Related articles in Ekonomi

Visa alla
Här är det billigast att hyra fritidshus

Här är det billigast att hyra fritidshus

Läge att hyra ut fritidsboendet i sommar

Läge att hyra ut fritidsboendet i sommar

Ljusglimtar i privatekonomin just nu

Ljusglimtar i privatekonomin just nu

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Vanligaste misstagen vid attefallshus

Vanligaste misstagen vid attefallshus

Visa alla