AlltomBostad
 

Att planera & bygga uterum

Att planera & bygga uterum

Inför uterumsbygget

Det finns en del viktiga saker du bör tänka på i samband med planering och beställning av ditt uterum. Här hjälper vi dig en god bit på vägen.

Hur ska du använda uterummet?
Hur ska du möblera? Ska du ha matplats eller ett sällskapsrum eller en kombination? Kanske en lekhörna för barnen eller en bänk för att duka fram grillbuffén? Användningsområdet och möbleringen bestämmer storleken på uterummet. Fundera på om du ska ha eluttag, belysning eller antennuttag i uterummet. Det är sådant du bör ta hänsyn till redan vid planeringen.

Titta på andra!
Ett bra sätt att få idéer, inspiration och en uppfattning om hur du kan utforma och placera ditt uterum är att se hur andra har gjort. Ta en tur i grannskapet och kika.

Uterummets placering
Var ska du placera uterummet? Var passar det bäst? Tänk på väderstrecken - morgon eller kvällssol? Ta hänsyn både till husets och tomtens förutsättningar. Ofta finns det en naturlig placering för uterummet, men ibland kan det behövas lite eftertanke. Låt uterummet vara en öppning mot trädgården. Med Willab Gardens nya fristående modeller kan du placera uterummet mitt i trädgården.

Höjdplacering och takanslutning
TAKANSLUTNING Uterummet kan anslutas antingen direkt till husväggen eller till takfoten. Rekommenderad minsta taklutning 4° (70 mm/m).

KONTROLLMÄT Kontrollera altandörrens och ev. fönsters övre höjd i öppet läge, så att dessa inte går in i takbjälkarna. Anpassa uterumsgrundens höjd efter detta.


Bygglov
När och vilka typer av byggen krävs bygglov för?
Läs mer...


Kostnadsfri offert
Är du intresserad av att få en offert från Willab Garden? Svar på detta och andra offertfrågor hittar du här.
Läs mer...


Hur lång säsong?
Bestäm hur lång säsong du vill använda ditt uterum.
Läs mer...


Grunden och stomme
Ska du bygga grund med träbjälklag eller gjuta en platta? Vilken stomme ska du ha? Pulpettak, burspråk, sadeltak - det finns flera val när det gäller stommens modell.
Läs mer...


Uterumspartier
När det gäller mått på uterumspartier är det alltid hålmått vi pratar om, d v s det totala måtten på öppningen i uterumsstommen. Vilken typ av glas ska jag ha? VIlken färger kan jag välja till. Här finns det flera alternativ.
Läs mer...


Isolertak
Här finns det flera olika tjocklekar och typer att välja mellan.
Läs mer...

Läs mer på vår hemsida
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår