AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

4 juli 2016

Årets ros 2016 - en ros som alla kan odla!

Sedan 2008 utses Årets Ros av projektgruppen Rosens Dag. Det är den 2 juli, på Rosas namnsdag, som utnämningen sker varje år. Det är också den dagen som rosälskare över hela landet går och tittar och på rosor i parker och trädgårdar. Nu är inte jag en helt inbiten rosfantast, eftersom jag inte gillar växter med taggar och så  har jag väl alltid tyckt att det är lite svårt att hålla planterade rosor vid liv, men blommorna är ju så vackra!
Min farmor och farfar hade en stor och fantastiskt fin rosbuske med vita blommor i sin trädgård och jag har nu fått en del av den till min trädgård. Den har många små taggar så man får fundera länge och väl var man ska placera den. Jag vill inte ha den där man sitter elller går nära den... och samtidigt vill jag se den. Hursomhelst, nu blev jag lite sugen på att skaffa den här också som nyss blivit utnämd till Årets ros, den ska vara lättodlad och vilka härliga färger!

Årets ros 2016 - All the Rage Foto: Splendor plant
Årets ros 2016 - All the Rage Foto: Splendor plant

ALL THE RAGE vann utnämningen till Årets ros 2016 i hård konkurrens av många fina och odlingsvärda rosor. Årets ros 2016 från kommer Splendor Plants Easy Elegance-serie och den är en flerfärgad buskros som ska passa både nybörjaren till rosfantasten − den ska vara både härdig och kontinuerligt blommande.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.rosensdag.se www.splendorplant.seNyckelord:

Blommor

Inspiration

Nyheter

Textil

Trädgård

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår