AoB Bloggen med Annika Rådlund

Mera mat

Här kommer några fler bilder från mässan Det Goda Köket, som satte nytt publikrekord i år igen. Drygt 31 000 personer besökte mässan under tre dagar. Redan på fredag förmiddag, när jag var där, var det fullt av folk överallt. Härlig mässtämning, med många provsmakningar, spännande nyheter och mycket ny kunskap.

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Kök | Mässor | Mat

Permalink


Jul hos Lexington

Redan i våras var jag runt och kikade på julstylade showrooms och rödvita produkter. Jag vänjer mig aldrig och tycker det känns helfel varje gång, men givetvis är jag nyfiken och vill veta så tidigt som möjligt vad som komma skall. Oavsett vad man tycker om produkterna så är Lexington, som ni redan vet att jag tycker, fantastiskt duktiga på att bygga upp miljöer och styla med sina produkter och rekvesita. De har ett stort showroom där de bygger upp olika rum, med olika teman. Det mesta har jag nog visat, men julbilderna har jag sparat på till nu! Allt på bilderna bör finnas i butik nu. Ledsen att bilderna är lite mindre än vanligt, jag hittar inte originalbilderna just nu och kollaget gjorde jag iordning till gamla bloggen, som var lite smalare...

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Nyheter | Sovrum | Textil

Permalink


Pralinfrossa

Hoppas ni haft en lika bra helg som jag?! I Stockholm är det vintervitt och ganska många minusgrader. Härligt, tycker jag! Jag har en massa spännande grejer på gång och en rad inlägg som kommer dyka upp inom kort. Just precis nu måste jag dock ägna mig åt ett gäng bilder jag tog förra veckan, för en annan tidning. Men håll ut, snart blir det liv i luckan igen. Bjussar på ett litet pralinkollage från mässan Det goda köket som gick av stapeln för någon vecka sedan. Ser farligt gott ut, och såhär i jultider tycks karaktären alltid vara som bortblåst. Hej på er!

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Kök | Mässor | Mat | Privat

Permalink


Sitt med stygn

För ett tag sedan sprnag jag på den här skrivbordsstolen. Tyvärr visste mannen i montern inte var den var köpt, kanske någon av er kan hjälpa mig? Korsstygn och andra halvfärdiga "gör-det-själv-prylar" syns mycket nu, och har gjort ett tag. Tycker den här stolen är så charmig!

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Arbetsrum | Inspiration | Textil

Permalink


Favorit i repris

Bjuder på lite smoothieinspiration, idag också. Ni som följt mig ett tag vet att jag verkligen gillar smooties. Pasar som mellanmål, frukostdrink och som kvällsmål efter träning. I just den här var det en salig blandning av passionsfrukt, mango, citron, avocado, banan, mynta och en skvätt juice. Ofta brukar jag hälla i lite proteinpulver och en skvätt yoghurt också.Enkelt och gott sätt att få i sig vitaminer, något som åtminstone jag behöver fylla på rejält med den här årstiden.

Foto Mumlan Nyhlin

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Kök | Mat | Övrigt | Privat | Tips

Permalink


Think Pink

Kikade igenom ett gäng bilder och insåg att det är väldigt mycket rosa som hamnat framför min lins. Inte helt konstigt, rosa är min favoritfärg! Bilden i mitten visar vår halltapet, från Marimekko och skorna fick jag i födelsedagspresent, båda gör mig barnsligt glad!

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Övrigt | Presenter | Privat

Permalink


Jobbar från köket

Idag jobbar jag hemifrån. Alltid med lite risk för lappsjuka att sitta ensam, men det har också sina fördelar. En av dem är att man kan laga sin lunch och slipper den trista matlådan eller uttjatade restaurangmaten. Dessutom blir lunchpausen mycket kortare när jag sitter hemma, mer effektivt alltså. Idag blev den gratäng med lite av vad som fanns i kylen. Lite kalkonbacon, broccoli och ädelost. Köket doftar gott och magen är nöjd. :)

Den som läser fler bloggar än den är ser kanske vad jag förderv den lilla pausen med?! Jag läste den här bloggen , skriven av duktiga Feng Shuikonsulten Jannice. Och, som i så många andra hem, skymtar Olle Eksells utställningsaffisch i bakgrunden.

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Kök | Mat | Privat

Permalink


Äppelfabriken

Jag har helt glömt att berätta om det fantastiska stället Äppelfabriken! Äppelfabriken, på Färingsö utanför Stockholm, påstår själva att de är Sveriges minsta fabrik, och det är nog inte omjöligt...

Den som har egna äppelträd kan under säsong lämna in sin frukt för att senare få tillbaka den i form av must. Det finns en liten gårdsbutik med diverse äppelprodukter och en litet café. Fantastisk mysigt och pittoreskt ute på landet. Ett perfekt utflyktsmål för stadsborna. Jag och M:et var där för ett par veckor sedan och fikade. Satt på varsin refäll och mumsade äppelkaka och tittade på fåren. De håller öppet under helgerna fram till den 19 december, så om ni skyndar kanske ni hinner dit!

Blev inte så mycket fotat tyvärr, men några mobilbilder kan jag bjussa på.
Läs mer om Äppelfabriken här!

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Besök | Butik | Tips

Permalink


Julutställning hos Svenskt Tenn

Nu har Svenskt Tenns julutställning öppnat, som sträcker sig tvärsöver butiken på Strandvägen 5. Den är öppen för allmänheten året ut.

- Årets jul på Svenskt Tenn är traditionell utan att vara tillbakablickande. Det klassiska är som bäst när det möter samtiden, säger Thommy Bindefeld, marknadschef på Svenskt Tenn.

Svenskt Tenns inredare har utgått ifrån olika juldekorationer och byggt miljöerna runt dem. I utställningen visas flera nyheter ur butikens julsortiment, som Carina Seth Anderssons glögglas och Hortuskrukan i rött, grönt och mässing.

Julutställningen pågår i butiken på Strandvägen 5 i Stockholm från den 19 november och året ut.

Kollage av pressbilder från Svenskt Tenn.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Besök | Butik | Detaljer | Inredning | Tips

Permalink


Bygg en fågelholk av trä till julgranen

Små fågelholkar med fina detaljer blir fantastiskt fina i julgranen. Fågelholken kan dekoreras som en kopia av ditt eget hus, eller varför inte ge bort en kopia av farmors eller bästa kompisens hus i julklapp. Pynta din gran med holkar i ljusa färger, fåglar och glasdekorationer och låt den genuina julkänslan sjunka in.

Här hittar du beskrivningen!

Guide och bilder från Dremel

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Bygg | Inspiration | Presenter | Tips

Permalink


Breaking News!

Just nu känns det mer som regel än undantag med designsamarbeten av olika slag. En del känns kanske mer spännande och mindre förutsägbara än andra. Sensat i raden är kanske nyheten om att självaste Karl Lagerfeld ska gästspela hos Orrefors. Enligt mig kan det här bara bli hur bra som helst! Ser med stor spänning fram emot att få se hans alster. Hoppas han, och Orrefors, vågar ta ut svängarna och göra det riktigt Karligt!

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Nyheter | Porslin

Permalink


Höst hos Ceannis

I början av sommaren var jag hos Ceannis och kikade på deras höst- och vinterkollektion. Visst är det väl hög tid att även ni får ta del av vad jag såg?! Om jag inte misstar mig helt så finns det mesta av det som syns på bilderna i butik nu. Ljusstakarna kommer inte från dem, men var en del i stylingen. Jag tycker verkligen det är fint att gruppera ihop gamla stakar på det viset. Dags för en tur i mammas förråd kanske...

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Textil

Permalink


Ljuvliga ljus

Nyheterna Cranberry/Cinnamon och Strawberry/Cream är de sensate tillskotten i MIKMAKs familj av doftljus. De kommer i glasbägare och en söt tygpås, i en fin ask. Brinntidne utlovas vara 55-60 timmar. Jag tycker att de är hur fina som helst och skulle gärna fylla sovrummet av tranbärsdoft. Via företagets hemsida går det att skicka julklappar, både som företag och privatperson. De slår in och ordnar med kort, helt utan extra kostnad. Fiffigt, eller hur?!

Kollage av pressbilder från MIKMAK.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Ljus | Nyheter | Tips

Permalink


Kickstart

Försöker trycka undan känslan av en förkylning som kommer krypandes. Börjar dagen med en hälsokur och hoppas den ska hjälpa mitt immunförsvar lite. Grön och fin smoothie bestående av banan, citron, rått ägg, linfrön, valnötter, färsk mynta, alger i pulverform och lite yogurt. Till det blodgrape, te av ingefära och citron, c-vitamin- och antioxidantstabletter och mera ägg. Wish me luck i kampen mot höstsnuvan!

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Kök | Privat

Permalink


Ljusa tider

Trenden med det handgjorda går som en tråd genom all inredning just nu. Köket ska ge sken av att användas för bakning, syltning och surdegsbakande, handbroderade kuddar i soffan, bredvid den pågående stickningen och barnens streckgubbar inramade på väggen.

Bland armaturen är det inga undantag. Återanvänd gamla lampskärmar, gör om dem eller behåll dem i sitt ursprung. Låt lampsladdarna synas och bli en del av installationen. Eller varför inte brodera ditt eget mönster på skärmen, det gör inte så mycket om du inte hinner klart! På bilden till höger på översta raden hänger tråd och nål kvar, lite charmigt tycker jag.

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Belysning | Elektronik | Inredning | Inspiration | Ljus | Tips

Permalink


Navy Chair

Den extremt hållbara och miljövänliga stolen Navy Chair i aluminium, som ursprungligen tillverkades för den amerikanska flottan på 40-talet, har nu fått en uppföljare producerad av 111 återvunna pet-flaskor. Efter fyra års research, designarbete och materialtester har amerikanska Emeco i samarbete med Coca-Cola lyckats ta fram en variant av den klassiska aluminiumstolen – exakt samma form, men nu i återvunnen plast. Målet var att skapa en unik och ekologiskt hållbar produkt av hög kvalitet, med lång
hållbarhet och som väcker ha-begär.

-Vi är oerhört stolta över att få vara den svenska parten i det här samarbetet, säger Senabs vd Anders Dahl. Det är fantastiskt att vi 2010 har lyckats få fram en så här snygg stol i återvunnen plast.
Jag tror att 111 Navy Chair kommer att bli en minst lika stor designikon som originalet i aluminium. Den klassiska amerikanska stolen, som synts i allt från Hollywood-filmer till avancerade modebilder, anserades 1944 och har blivit en inredningsikon.

Nya 111 Navy Chair i plast finns i sex färger: Red, Snow, Flint, Grass, Persimmon, Charcoal. Pris: 2.490 kr. Senab äger distributionsrätten i Sverige.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Nyheter

Permalink