AlltomBostad

Elektronik

Elektronik


Veckans favorit: Firemill - brandsläckare med vanlig kolsyrepatron!

Här har jag hittat en bra pryl, som kan vara en superbra grej för hela familjen för att skydda sig mot brand. Firemill är en brandsläckare som drivs av samma sorts koldioxidpatron som man använder till att göra kolsyrat vatten. Gasen ska sänka temperaturen i lågorna och driva bort syret så att elden kvävs. Den stora fördelen med Firemill är att man kan öva på att släcka utan att den smutsar ner och utan att det kostar mer än 40–70 kronor att byta kolsyretuben.
Skulle det börja brinna är det en enorm fördel om alla i familjen redan har övat på att använda brandsläckaren. Själva släckaren är återanvändbar och ska i princip ha obegränsad livslängd. Har man kört släckt den här så vet man vad man ska göra med en pulver- eller skumsläckare om en brand skulle uppstå. Den här kanske bara räcker till att släcka en inte alltför stor brandhärd tänker jag - som tex att julmossan börjar brinna kring ljusen eller något liknande.
Andreas Westberg som har uppfunnit prylen har redan haft nytta av den i sitt hem, hans döttrar släckte nämligen en grytlapp som de råkat lägga på spisen och som brann med höga lågor. När han sprang ner från övervåningen fanns bara en svag rökdoft i köket och de hade tagit ut grytlappen i snön. Och med den insatsen kunde de alltså skydda sig mot något mycket värre!

Firemill
Firemill

Det ska vara enkelt att öva sig på att använda Firemill. Skulle det börja brinna är det en enorm fördel om alla i familjen redan hunnit testa... Jag funderar på att skaffa en och testa med min son, han är nämligen livrädd för eld och gillar till exempel inte att jag tänder ljus. jag tror inte att han skulle våga ingripa alls om något hände, så det här kan ju vara bra att träna med. Den ska inte ersätta en vanlig brandsläckare utan ses som ett komplement. Och förstås att man ska ringa 112 om man inte snabbt kan släcka. Priset ligger på strax under 1500 kr på smartasaker.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.smartasaker.se

Nyckelord: Elektronik | Kök | Nyheter | Övrigt | Prylar | Tips

Permalink


Ny duschtoalett som både tvättar och torkar...

Som jag brukar säga så går tekniken framåt, och vissa saker som man tror bara finns i andra länder kommer så småningom även hit. Ibland kan det ta några år och efter några år till så kanske det hör till standarden och inte anses vara så tokiga som man först tyckte. En av dessa prylar är duschtoaletten. Många har nog tyckt att det låtit väldigt extremt med en toalett som som ger en dusch och sedan även erbjuder torktjänst. Det är egentligen inte ett jättelångt steg från de gamla bidéerna som av någon anledning försvunnit från våra badrum.

Nu satsar i alla fall Geberit stort på sin nya duschtoalett som de nu åker runt i landet och visar upp. AquaClean Mera, modellen med flest funktioner, är extra utrustad med luktutsugning för att motverka dålig lukt, sitsuppvärmning, automatiskt öppning- och stängning av lock, LED- ljus för toalettbesök nattetid, och en app där du enkelt ställer in dina individuella preferenser med din smartphone. Flera av modellerna kan styras med fjärrkontroll för enkel hantering av vattentemperatur och strålens position. High tech alltså. Största vinsten tycker jag är, men den här typen av toaletter, att man inte behöver använda toalettpapper och därigenom spar på miljön.

Geberit AquaClean
Geberit AquaClean

Duschtoaletter som både tvättar och torkar toalettbesökaren, som alltså inte behöver använda toalettpapper.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.geberit.com

Nyckelord: Badrum | Detaljer | Elektronik | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Dricker mer vatten med nya kolsyremaskinen

Det här måste vara den varmaste sommaren man har varit med om någon gång! Eftersom det är så varmt så är det förstås viktigt att dricka ännu mer vatten än vanligt. Här i stugan så tycker jag inte att vattnet är jättegott, det har en lite förhöjd halt av järn i sig. Så jag tar hit dricksvatten i dunkar i stället som jag ställer i kylen. Men som vanligt glömmer jag bort att dricka tillräckligt... Problemet är nu löst med hjälp av inskaffandet av en kolsyremaskin. Den förra jag hade (minns inte vilket märke det var på den) är kasserad för länge sedan för den var så krånglig att få fast flaskan i när man skulle kolsyra vattnet. Den här nya apparaten (som heter Spirit one touch) är verkligen superlätt att använda! Man vinklar ut en liten flärp och sätter piggen som hänger ned i flaskan och sedan sätter man bara flaskan i rakt läge så sitter den där!
Det finns tre olika knappar med vattendroppssymboler på så man kan välja hur mycket kolsyra man vill ha, 1,2 eller 3. Jag brukar köra på 2:an - det är lagomt tycker jag.

Flaskan passar i kylskåpsdörren så man kan kyla vattnet, den har en fin silverkork så den är fin att servera direkt ur vid bordet också. Jag dricker så mycket mer vatten nu!

Spirit one touch från Soda Stream
Spirit one touch från Soda Stream

Spirit one touch finns i svart eller vit. Det blev en vit till stugan, kanske införskaffar jag en svart sedan till lägenheten. Det är ju mycket godare med kolsyrat vatten tycker jag, i alla fall blir det att jag dricker mer vatten då. Om man varierar mellan vanligt kranvatten och kolsyrat så får man enklare i sig mer vatten. Och att köpa kolsyrat vatten på flaska är ju onödigt dyrt i längden.

Den här apparaten har tre olika kolsyrenivåer så man själv ska kunna välja mängden bubblor. Det följde med en en 1-liters SodaStream-flaska i rostfritt stål och en kolsyrecylinder, som kan producera upp till 60 liter bubbelvatten. Det följde också med en hel del olika eluttag för olika länder, så vi skämtade här och sa att "nu får Soda- streamern följa med och resa också"...Stort plus för den grymt enkla instruktionsbilden, det gick väldigt lätt att placera kolsyrecylindern och få igång apparaten. På bilden visar det att det finns olika smaksättningar också, det har jag inte testat ännu.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.sodastream.se

Nyckelord: Elektronik | Inredning | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Smart solcellslampa till trädgårdsbordet

Kvällarna är ju fortfarande ljusa så än behövs inte så mycket extra lampor ute tycker jag, men snart kommer det mörkare kvällar och då är det mysigt med belysning. Kanske blir det en varm augusti också så man vill sitta ute länge länge...Istället för stearinljus så tycker jag att solcellslampor är bra, då föreligger ingen brandrisk och de blåser inte ut av en vindpust.
Det finns många fina solcellslampor på marknaden nu som laddar under dagen och sedan lyser hela natten. Med dessa lampor slipper man sladdar och ständiga inköp av batterier som det är med batteridrivna lampor. Den här från Eva Solo tycker jag är stilren och fin.

SunLight solcellslampa från Eva Solo
SunLight solcellslampa från Eva Solo

SunLight är en solcellslampa i frostat glas med en fot av aluminium. Om lampan laddas en hel dag i solen kan den lysa i upp till 20 timmar. Lampan har en on/off-knapp och en automatisk funktion, som gör att man kan ställa in lampan så att den automatiskt tänds eller släcks beroende på om det är ljust eller mörkt. Höjd: 24,4 cm. Cirkapris 700 kr, tekanna 650 kr och mugg 200 kr/2-pack. Allt är från Eva Solo.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.evasolo.com

Nyckelord: Balkong | Belysning | Detaljer | Elektronik | Inredning | Inspiration | Nyheter | Presenter | Prylar | Tips | Trädgård

Permalink


Gräsklipparen som är Bäst i Test

Det är ju alltid intressant att kolla in tester på olika redskap och apparater. Tidningen Gör Det Själv har till exempel testat vertikalskärare och på förstaplatsen placerade sig Vikings vertikalskärare LE 540 som fick toppbetyg. En vertikalskärare har ingen rotor som en vanlig gräsklippare utan istället används knivar som går ned i gräsmattan och skär små hål. På så sätt ska gräsmattan lättare kunna ta upp näring och få bättre tillgång till luft. Slutresultatet ska bli en grönare och tätare gräsmatta.

Gör Det Själv testade alla maskiner på en 10 meters yta av en gammal och hård gräsmatta. Vertikalskäraren från Viking var den enda maskinen i testet som djupjusteras på handtaget vilket gör det lättare att hitta rätt nivå medan arbetet utförs. Den eldrivna maskinen hade den tystaste motorn och arbetade mer effektivt än övriga maskiner i testet.

Testresultatet:
1. VIKING LE 540, 5 av 5 i betyg.
2. AL-KO COMBI CARE 36 E COMFORT, 4 av 5.
3. MTD OPTIMA 37 VE, 4 av 5.
4. MAKITA UV3200, 3,5 av 5.
5. STIGA SV 415 E, 3,5 av 5.
6. GARDENA EVC 1000, 3,5 av 5.
7. BILTEMA RS 32, 3 av 5.

Nu finns det ju fler vertikalskärare på marknaden, och man kanske gärna sett Husqvarna och Bosch som också har gräsklippare med vertikalskärare i sitt sortiment i det här testet.

VIKING LE 540 fick toppbetyg av Gör Det Själv i nyligen genomfört test av vertikalskärare. Foto: Stihl/Viking
VIKING LE 540 fick toppbetyg av Gör Det Själv i nyligen genomfört test av vertikalskärare. Foto: Stihl/Viking

För ett par år sedan gjorde vi ett stort test av robotgräsklippare, här kan du se hur det gick för klipparna.

Robotklipparen som var bäst i test 2017 kan du se här.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Elektronik | Nyheter | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Vilken storlek på TV ska man välja?

Det är ju inte helt lätt att välja vilken storlek på TV man ska välja men om man ska titta på hur försäljningssifforna ser ut så säger det en hel del om vad de flesta väljer. MediaMarkt har till exempel nyligen sammanställt sin försäljningsstatistik vad gäller storlekar på TV, från sina europeiska varuhus från 2014 fram till idag. Statistiken visar framför allt att svenskarna gått mot att köpa större och större TV. Tittar man på 2014 var 32 tum den populäraste storleken i Sverige hos MediaMarkt. Därefter har storleken successivt ökat för varje år som har gått. Att tekniken blivit bättre och billigare – och utbudet större – är troligtvis en orsak, men en frågan är hur stort det egentligen kan bli när det kommer till TV-storleken hemma? 55 tum ligger just nu etta på listan vad gäller de mest sålda TV-apparaterna i Sverige, och 65 tum ligger tvåa!! Det hade jag aldrig gissat på.

Statistiken visar också att att svenskarna ligger i den europeiska toppen när det kommer till att köpa störst storlek på sina TV-skärmar.. I Italien till exempel är 32 tum just nu den storlek som är allra mest populär.

Vilken storlek på TV ska man välja?

Trenden går mot att vi köper bara större och större TV-apparater. Lite bio-känsla hemma helt enkelt. Om du är osäker på om skärman blir för stor/för liten för just ditt vardagsrum kan du mäta längden från soffan fram till vägen där apparaten ska sitta och prata med din lokala handlare vilken skärm som blir optimal just där. Speciellt om du har ett litet rum.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Elektronik | Inredning | Övrigt | Prylar | Tips | Vardagsrum

Permalink


Sex nya batteriklippare lanseras

Om man funderar på att skaffa en batteriklippare till trädgården i sommar så kan jag tipsa om att Stihl lanserar inte mindre än sex nya batteriklippare under året, och de vänder sig till både konsument- och proffsmarknaden. RMA 235 är lämpad för mindre trädgårdar och den robusta bioklipparen RMA 2 RT ska klara en medelstor trädgård upp till 500 kvm.
Jag har tidigare tyckt att batteridrivna klippare överlag har varit lite för sega, men det var några år sedan jag testade någon och de nya gräsklipparna ska ha bättre batterikapacitet. Många miljömedvetna vill hellre använda sig av elladdning än bränsledrivet och samtliga sex klippare är utrustade med Ecomode, något som gör att klipparen känner av hur tjockt gräset är och anpassar varvtalet och batteristyrkan. Är gräset tunt ska maskinen arbeta med lägre varvtal, någor som förstås förlänger klipptiden.
Ett tips, om man är intresserad, är att kolla in Stihls nya klippare på Trädgårdsmässan nästa vecka. Jag såg att de skulle ställa ut där.

Batteridrivna gräsklippare från Stihl Foto: Stihl
Batteridrivna gräsklippare från Stihl Foto: Stihl

På Nordiska trädgårdar på Stockholmsmässan 22-25 mars kommer Stihl att finnas på plats om man är intresserad av att kika på deras klippare. Eller om man bara vill gå dit och få en vårkänsloboost....

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.stihl.se
www.stockholmsmassan.se

Nyckelord: Elektronik | Mässor | Nyheter | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Snygg dimmer som funkar bra med LED

Jag tycker att Renovas strömbrytare (eller "lysknappar" som vi brukar säga) är så fina. Det är kanske för att jag gillar mer runda former i inredning istället för kantiga, det får gärna vara runda hörn på hyllor och bänkar till exempel. Renovas strömbrytare är runda och elutagen är runda eller ovala och de passar väldigt bra i hop med all sorts inredning, både modern och äldre stilar som retro, shabby chic och "antikrundan" (mitt eget namn på de som har inredning med antika saker). Jag har flera av strömbrytarna i både i vitt och i svart och jag är så nöjd med dem.
Nu har de kommit med en nyhet i sortimentet och det är en ny dimmer som har en teknik som är speciellt utvecklad för att dimmern ska synkronisera perfekt med modern LED-belysning.

Schneider Electrics nya dimmer i serien Renova
Schneider Electrics nya dimmer i serien Renova

Om man har använt dimmer på LED- belysning så kan man ha upplevt att det inte alltid fungerar optimalt, det "dimmrar" dåligt, kan avge ett surrande ljud eller så fungerar det inte alls. Men tekniken går förstås framåt och Schneider Electrics nya dimmer i serien Renova har en teknik som är speciellt utvecklad för att dimmern ska synkronisera perfekt med modern LED-belysning. Den finns inte bara i vitt, utan även i svart, valnöt-, marmor- och metallmönster. Så snygga!
Ps: Ett tillägg, en läsare skrev och frågade var den rosa fina lampan heter och den kommer ifrån Menu och heter Tied och den finns i flera olika färger.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.schneiderelectrics.com

Nyckelord: Belysning | Detaljer | Elektronik | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Vad är Black Friday?

Imorgon är det så kallade Black Friday, ännu en shoppingtradition som vi har hämtat från USA. Black Friday infaller dagen efter Thanksgiving som är idag, högtiden infaller alltid den fjärde torsdagen i november. Black Friday är starten på julhandeln och många butiker öppnar redan ikväll vid midnatt och andra öppnar tidigt i morgon bitti och har öppet till sent imorgon kväll, för att fredagens shoppingtimmar ska bli flera. I år har nog ingen missat att det är Black Friday imorgon för jag tror aldrig jag har fått och sett så mycket reklam om det som i år.

Jag var i USA en gång under den här helgen och det var helt galet, folk köade utanför butikerna innan soluppgången för att vara först in i butikerna. Min kompis sjutsade mig för att visa mig det amerikanska fenomenet.... Ibland kör de nämligen superpriser på produkter, som TV-apparater och annat för att locka folk att köa. Men kanske gäller det bara de tio första som kommer in i butiken, eller så länge lagret räcker... så det gäller att vara ute i tid.

Jag tror att ska man göra fynd på prylar till hemmet så var påläst, får du vet att du verkligen får ett bra pris. Och behöver du verkligen prylen? Det är ju dumt att dras med och köpa allt möjligt som man inte behöver bara för att det verkar billigt. Men kolla upp och jämför priser innan så du vet vad du ger dig in på. Själv har jag spanat in en högtalare....

Black Friday är imorgon
Black Friday är imorgon

Här några tips inför Black Friday från DIBS e-handelsexpert om att handla på nätet under Black Friday:

  • Kontrollera priset mot en prisjämförelsesida för att kontrollera att rabatten verkligen är så hög som det ges sken av. Konsumentverket får varje år in anmälningar på företag som fuskar genom att ange ett falskt ordinariepris.
  • Om du handlar hos en okänd butik var försiktig. Kontrollera om butiken är godkänd hos Trygg E-handel eller liknande trygghetsmärkningar.
  • Betala med bankkort eller faktura – då är du skyddad mot butiker som inte skickar någon vara. Även när du betalar med PayPal är du skyddad mot vissa typer av bedrägerier.
  • Betala inte med direktbetalning eller Swish om du är osäker – det är en förskottsbetalning där du har små möjligheter att få tillbaka pengarna vid ett bedrägeri.

Det är ju alltid bäst att ta det säkra före det osäkra! Happy shopping!

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

www.dibs.se

Nyckelord: Ekonomi | Elektronik | Inredning | Tips

Permalink


Smidig uppladdningsbar arbetslampa

Eftersom jag gillar att hålla på och pysslar och renovera, måla och tapetsera så vet jag vilket dilemma det kan vara om man till exempel håller på att måla om så att man har monterat bort taklamporna....eller om elektrikern håller på att dra om elen så man inte har någon belysning i ett visst rum. Då skulle det såkart vara bra med en riktig arbetslampa.
Jag har ibland flyttat golvlampor till det rum som man håller på och arbetar i, men risken är ju att det kommer färg på den eller är det en mindre lampa så kanske den råkar tipppa omkull på golvet och gå sönder.
Då är det såklart mycket bättre och smidigare med en riktig arbetslampa. Dessutom får man ju då ett rejält ljus att arbeta i. Schneider Electric har precis lanserat en som jag tycker verkar intressant. Den ska vara utvecklad för att vara så smidig och enkel som möjligt att ta med sig och sätta upp på alla tänkbara platser, Den har bland annat ett band i gummi på ovansidan som man kan hänga upp den i, och lampan går att ladda. Det ska ingå både en huvudladdare och en laddare till bilen. Superbra om man även behöver belysning på ställen där man annars kanske inte har det, som i carporten eller jordkällaren om man behöver städa upp där eller göra någonting annat.

Smidig uppladdningsbar arbetslampa

Thorman 17 W LED är den nya lampan i Thormans LED sortiment från Schneider Electric. Den ska ha låg strömförbrukning och en livslängd på hela 50 000 timmar vilket motsvarar 20–25 år(!!) Schneider Electric som är enkel att sätta upp var som helst där det behövs bra belysning, utan trassel med el och sladdar. Den smidiga arbetslampan fungerar dessutom lika bra utomhus som inomhus. Cirkapriset på den här ska ligga på 1 625 kr.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.schneider-electric.se

Nyckelord: Arbetsrum | Belysning | Detaljer | Elektronik | Inredning | Inspiration | Nyheter | Övrigt | Prylar | Tips

Permalink


Life Smart på plats - vilken smart övervakningskamera!

Nu har jag börjat testa Life Smart paketet, det tog en stund att installera men det var inte svårt på något sätt. Det gäller bara att föja instruktionen. Nu har jag en app på telefonen där jag kan se mitt hus live hela tiden när jag inte är där. Kamerorna har även night vision som är grymt bra! Via appen kan man även vrida på kamerorna om man vill se fler ytor i rummet, se ut genom fönstret osv. Jag har skaffat ett trådlöst nät som det här systemet är uppkopplat mot och när något rör sig framför någon kamera så får jag en stillbild av det till telefonen (det plingar till i telefonen och så står det Motion detected - att något har rört sig på plats) och då kan jag klicka in mig på det hela och se det live! Teknikens under sägar jag bara.

Life  Smart övervakningskamera Foto: Eliq
Life Smart övervakningskamera Foto: Eliq

Kamerorna är inte stora alls men de har väldigt bra vidd på bilden som den visar, en stillbild kan visa i princip hela rummet. Vill man vrida kameran runt så går det bra med hjälp av appen, om man vill se sig omkring i rummet. I säkerhetspaketet Life Smart (det kan du se här) från Eliq så ingår det tre kameror, ett dosa som kopplar samman allt (en liten samordningsdator eller vad man kan kalla det för) och en dörrsensor som man kan sätta på ytterdörren. Jag har åkt iväg i flera svängar för att testa och en kompis har fått gått förbi kamerorna för att jag ska se att det funkar. Pling pling låter det i telefonen och så kommer det en bild på det som har rört sig. Så himla bra och smidigt!

 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

https://lifesmartnordics.com/products/security-kit

 

Nyckelord: Elektronik | Elförbrukningen | Nyheter | Övrigt | Prylar | Tips

Permalink


Life Smart övervakningskameror

I flera år har jag funderat över att skaffa en övervakningskamera, jag tänker att det är bra när man är bortrest och så där. Så kan man känna sig lugn att allt står rätt till därhemma. Det finns ju väldigt många olika lösningar, där man bland annat är uppkopplad mot en säkerhetsfirma och så vidare och får betala en avgift varje månad. Jag vill helst slippa den där månadsavgiften och skulle helst vilja ha ett system som man köper in och som sedan inte kostar så mycket mer. Nu har jag hittat ett som heter Life Smart där man kopplar upp allt till en app på mobilen och därigenom ska man kunna se genom kamerorna live dygnet runt. De har en rörelsedetektor så det ska komma ett meddelande till mobilen då något rör sig framför kameran.
Det enda som behövs förutom systemet är ett trådlöst nät (wi-fi) på plats så det får jag skaffa för jag har ett mobilt nät som jag tar med mig när jag åker iväg, så nu ska jag skaffa ett till.

Life smart säkerhetspaket för kameraövervakning i hemmet
Life smart säkerhetspaket för kameraövervakning i hemmet

Med det här säkerhetspaketet kan man få notiser då någon öppnar dörren eller rör sig i hemmet då man inte är hemma och kamerorna kan även ta kort på den som går genom dörren! Man ska själv kunna ställa in säkerhetsnivån på hur man vill bli notifierad. Systemet ska enkelt gå att bygga ut med ELIQ Elmätarsensor för energiövervakning eller LifeSmar Smartplugg för styrning av lampor och kontakter i hemmet! Wow, låter hur bra som helst! Men jag börjar med säkerhetspaketet....


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.https://lifesmartnordics.com/products/security-kit

Nyckelord: Elektronik | Elförbrukningen | Nyheter | Övrigt | Prylar | Tips

Permalink


Svart vertikalt element

Element eller radiator som det heter på fackspråk, är ju ofta ett nödvändigt ont men som tur är har det på senare år dykt upp både de som är mer dekorativa än de äldre versionerna och som även är mindre och smidigare fast med samma effekt. Här har jag hittat ett vertikalt element i svart, passar den som till exempel har höga fönster från golv till tak och därför inte har några utrymmen under fönstren att placera ett element på utan får använda en ledig väggyta. Just det här passar också superfint till den industriella stilen.

Radiator Epok V i svart
Radiator Epok V i svart

Epok V är en retroinspirerad radiator i ny tappning. Den elektriska vätskefyllda sektionsradiatorn med D-formade rör har det allra senaste inom uppvärmningsteknologi. Den trådlösa termostaten kan styra en eller flera radiatorer i samma rum och de olika sektionerna ger radiatorn större yta vilket optimerar värmestrålningen.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.lviprodukter.se

Nyckelord: Elektronik | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


LB-hus har smarta hem som standard

Som första småhustillverkare (jag har i alla fall inte sett någon annan - tipsa gärna om ni har sett någon) så inför LB-Hus nu smart-hem-lösning som standard när man väljer deras hus. ”Smarta hem enligt LB-Hus” ska ge husköparen ett bekvämare, säkrare och smartare boende. Lösningen som de har i sina husmodeller är framtagen i samarbete med svenska Compare-IT och systemet gör det möjligt för några av husets grundfunktioner att kommunicera med dig. Värmepumpen, eluttag och belysningskällor blir smarta och du kan låta dem ”tänka själv” eller göra precis som dina förinställningar säger. Dessutom ska systemet inte vara krångligt utan lätt att förstå. Trycker på Gilla-knappen på den!

LB- hus har smart-hem lösning som standard i sina husmodeller Foto: Svensk Husproduktion AB/LB hus
LB- hus har smart-hem lösning som standard i sina husmodeller Foto: Svensk Husproduktion AB/LB hus

Funktionerna i Smarta hem ger dig till exempel kontroll över husets och styrda apparaters energiförbrukning. Där kan man nog spara lite pengar tänker jag.... säkert en massa saker som man slösar el på när det inte behövs. Med appen kan man alltså hålla en viss koll på huset även när man inte är hemma.
Snart får vi säkert se det här som standard i alla hus i framtiden.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.lbhus.se

Nyckelord: Belysning | Bostäder | Bygg | Ekonomi | El | Elektronik | Nyheter

Permalink


Nu lanseras en elbilsladdare för hemmabruk

Det här med att ladda elbilar verkar vara ett gissel tycker jag, det är alltför glest mellan laddningsställena och att ladda hemma verkar ta en himla lång tid. En av mina kompisar har elbil och hon har berättat om det här problemet, så nu ska jag tipsa henne om den här nyheten : att nu lanserar Schneider Electrics en väggbox för hemmaladdning ( inget för de som bor i lägenhet då men perfekt om man bor i eget hus och har elbil).Vid utvecklingen av den här boxen har man har man lagt stor vikt vid att laddningen ska gå snabbt, säkert och passa för vårt klimat. Schneider Electric menar att laddning i ett vanligt eluttag innebär en brandrisk då uttagen ofta inte är avsedda för hög belastning under en lång tid. Att det går snabbare med den här boxen beror på att man kan ladda med högre ström.

EVlink väggbox för hemmaladdning av elbil Foto: Schneider Electric
EVlink väggbox för hemmaladdning av elbil Foto: Schneider Electric

Nu lanseras EVlink från Schneider Electric som bland annat erbjuder hemmaladdare för laddning direkt i hemmet.
Priset för laddaren ligger på cirka 8.000 kronor men den måste köpas in via en elinstallatör då installationen måste göras av en behörig elektriker.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.schneider-electric.com

Nyckelord: Elektronik | Energi | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Veckans favorit - golvmatta med infravärme för frusna fötter!

Här har jag hittat en bra pryl för oss som ofta fryser om tassarna - en golvmatta med infravärme! Perfekt om man till exempel har ett kallt kontor, kommer till en kall stuga om kvällen och till äldre som ofta är lite extra frusna (som jag då - man kan tro att man närmar sig 70 med tanke på hur frusen jag är). Man kan även använda den om man har skor på sig och den kan även användas för att torka skor i hallen. Smart!

Golvmatta med infravärme Foto: Infrawaves - Green solutions
Golvmatta med infravärme Foto: Infrawaves - Green solutions

Golvmatta från Infrawaves - Design by Sweden på 180 watt som mäter 50 x 80 cm och den har en termostat med timer som går att ställa på mellan 10 och 60 grader. Priset ligger på 1 574 kr och den finns hos Infrawaves: http://www.infrawaves.se/news/golvmatta-med-infravarme

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Elektronik | Nyheter | Övrigt | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Bra grej till verktygslådan - spänningsprovaren Voltage Pen!

Bra att ha pryl att ha i verktygslådan är en spänningsprovare, ni vet så man ser om det är ström i eluttaget eller till exempel i taket där lampan ska sitta. Oavsett om du fixar och trixar själv med lampor eller sätter dit en ny strömbrytare, eller om någon annnan gör det åt dig, så är det ju väldigt skönt att veta att inte strömmen är på...
För även om man stänger av strömmen eller dra ur en propp så tycker jag alltid att det känns olustigt - för tänk om man tagit ur eller slagit av fel propp? Eller att någon annan slog av strömmen och jag slog på den istället?
Ja, hursomhelt, med den här lilla prylen som kostar under en hundring så vet man hur det ligger till. Voltage tester pen från Schneider Electric till exempel är en lättanvänd testpenna som har både ljud- och ljusindikering. På några sekunder får du reda på om det finns ström i vägguttag, strömbrytare och andra elektriska apparater.

Spänningsprovare Voltage tester pen Foto: Schneider Electric
Spänningsprovare Voltage tester pen Foto: Schneider Electric

Med en sådan här pryl kan man se om det är ström i vägguttag eller strömbrytare. Det finns ett flertal olika varianter på marknaden, den här kostar 90 kr och kommer från Schneider Electric. Citronerna ingår inte.

De har även en billig fuktmätare i sitt sortiment, den kan du läsa om här.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.schneider-electric.com/se

Nyckelord: Elektronik | Prylar | Tips

Permalink


UE-Boom - bluetooth högtalare som man kan ha i snön!

Om man vill ha lite mer kräm på ljudet när man spelar musik så kolla in UE- Boom, det är en trådlös högtalare som är både vatten- och stöttålig. Mycket bättre än att försöka få till musik utomhus (eller inne) med bara mobilen. Via blouetooth kan man via sin surfplatta och smartphone koppla upp sig mot den här och få ett kraftfullt ljud, åt alla håll. Knapparna sitter på ovansidan utmärkta med ett stort + och - så det är lätt att höja och sänka och trycka av och på. Om man laddar den ett par timmar först så går det att spela cirka 15 timmar. En heldag och kväll på stranden alltså, eller i snögrottan på fjället.

UE-Boom Ulltimate Ears
UE-Boom Ulltimate Ears

UE- Boom funkar lika bra på sol-semestern som på skidresan, men även hemma i trädgården. Jag testade en sådan vid utebadet och det funkade galant! Den hade täckning på cirka 30 meter från mobilen. Den ska även klara att ligga på upp till en meters ljup i 30 minuter, men det testade jag inte. När man startar den så drar den igång en kort trumljud, peppljud kallar jag det för! Party party!

18 cm hög och nästan 7 cm i diameter är den så det är ingen mini-mini högtalare, men den är tillräckligt liten för att man ska orka bära den med sig och den känns rejäl med lite tyngd i. Ingen plastig pryl alltså. Bra som juklapp! Den kostar cirka 1 700 kr hos NetonNet och Elgiganten.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Elektronik | Nyheter | Övrigt | Presenter | Prylar | Tips | Utomhus

Permalink


Ett digitalt dörrlås i julklapp?

Jag älskar att få sådana där julklappar som är väldigt bra att ha men som kan vara lite tråkiga att köpa själv. Ja, ni vet som element, snöskyffel, snösläde, vindrutetorkare, navkapslar och så vidare. Så jag tänker mig att det finns säkert andra som också tycker att det är bra grejer att få. Så här kommer ett tips, om än en lite dyrare julklapp, som man kanske kan lägga ihop till om man är flera - en julklapp till släktingen/sambon som alltid slarvar bort dörrnyckeln... Alltså ett digitalt dörrlås!
Kanske är det även en ultimat inflyttningspresent till dem som nyss har köpt ett hus.

Yale Doorman från Bauhaus
Yale Doorman från Bauhaus

Ett fungerande lås är något man sällan tänker på att byta ut. Med ett digitalt dörrlös slipper man nycklat, igenfrusna låskolvar och annat strul. Yale Doorman är till exempel är ett nytt elektroniskt lås för hemmet som man enkelt ska kunna styra och kontrollera på distans med hjälp av en app. Yale doorman är kompatibel med Verisure App som man kan hämta hem kostnadsfritt från Appstore eller Google Play. Där kan man lägga till eller ta bort användare på distans, den ger dig möjlighet att administrera låset och det ger dig en full kontroll över vilka användare som har behörigheter i låset. Du kan även låsa/ låsa upp ditt Yale Doorman på distans för att släppa in till exempel hantverkaren eller sotaren när du själv inte är hemma samt ger dig pushnotiser om något inte står rätt till med låset. Den har även ett inbyggt larm i fall någon försöker bryta sig in genom dörren!

Yale Doorman kostar cirka 4315 kr hos Bauhaus och finns att få i tre olika färger. Det finns såklart flera leverantörer och försäljare av digitala dörrlås.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Elektronik | Nyheter | Övrigt | Prylar | Tips | Utomhus

Permalink


Veckans favorit: Marshall högtalare med bluetooth

För ett par veckor sedan var det pressvecka här i Stockholm där de senaste produkterna och kommande nyheter visades upp. En av prylarna som ligger högt upp på min önskelista är Marshalls högtalare Stanmore som är utrustad med Bluetooth, vilket gör det möjligt att spela upp musik trådlöst från Bluetooth-enheter, som Android-telefoner, iPhone, iPad, surfplattor och mycket mer. Sen ser de ju bara så coola ut tycker jag, eftersom de efterliknar de gamla förstärkarna från Marshall. Det är alltså lite mer rock ´n´roll över de här än vanliga högtalare.

Marshall högtalare Stanmore Foto: Annika Rådlund
Marshall högtalare Stanmore Foto: Annika Rådlund

Marshalls högtalare på Awb:s pressvisning, tyvärrr spelade de inte någon musik på dem så jag kan inte säga något om ljudet. Om man inte vill använda sig av dig Bluetooth så kan man spela upp musik via RCA, 3,5 mm stereokabel eller optiskt ingång - om man till exempel vill koppla den till TV:n för att få ett bättre ljud.
Om man har en skivspelare med inbyggd RIAA-förstärkare så kan man koppla in den via RCA-anlsutning och njuta av gamla vinyler!
De finns i lite olika storlekar, färger och prisklasser och de finns på de flesta ställen som säljer teknikprylar, allt från Clas Ohlson till Cdon.com

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Detaljer | Elektronik | Inredning | Nyheter | Övrigt | Prylar | Tips

Permalink

Veckans favorit: Adventsljusstake i marmor eller mässing (24 oktober 2016), Test av robotdammsugaren Dyson 360 Eye (22 oktober 2016), Rosa kylskåp i retrostil från Gorenje (5 augusti 2016), Sladdlös dammsugare gör städningen lättare och roligare (30 juli 2016), Hört talas om Crock-Pot som lagar maten åt dig? (10 juli 2016), Gör egna hälsosamma juicer med råsaftcentrifug (27 juni 2016), Cibes - hiss för privata hem (18 juni 2016), Värm poolen med solfångare! (5 maj 2016), Smarta reseprylar (20 april 2016), Bästa nyheterna från Stelton 2016 (22 januari 2016), Designa din egen strömbrytare (29 december 2015), Diskret plattantenn istället för en parabol (11 december 2015), Roboten slår in julklapparna! (28 november 2015), Coola och lite maskulina inredningsdetaljer från Buster + Punch (18 november 2015), Elegant högtalare på träben! (16 oktober 2015), Kan man göra rent med ånga? (31 augusti 2015), Smart laddningsuttag till smartphone (5 maj 2015), Ikeas nya satsning - möbler som laddar mobilen trådlöst! (28 februari 2015), Sladdfritt i köket och vid skrivbordet (17 januari 2015), Kopparfärgad strömbrytare från Schneider Electric (16 januari 2015), Boendetips OCH chokladfrossa på Hem- och villamässan 2-5 oktober (28 september 2014), Ordning i sladdkaoset (27 september 2014), Styr köket med din smartphone (11 september 2014), Enkelt bevattningssystem i trädgården (24 augusti 2014), Borra inte i gasledningen.... (21 augusti 2014), LG -Door in Door - Kylskåp med delad dubbeldörr (16 augusti 2014), Min nya trädgårdskompis-trimmer, gräs- och kantklippare i ett (11 juli 2014), Lätt som en plätt att borra med slagborr (21 juni 2014), Robotgräsklipparen är sommarens hetaste elektronikpryl (15 juni 2014), Tänd grillen snabbt med en grilltändare (14 juni 2014), Styr hemmet på avstånd - med din smartphone (8 juni 2014), Moderna radiatorer i gammal stil (4 juni 2014), Philips lanserar världens första Android–baserade Ambilight TV (22 januari 2014), Robotdammsugaren LG Hom-bot, med inbyggd kamera (21 januari 2014), Se vad elen kostar med ny mobilapp (29 december 2013), Och Årets julklapp är... (15 december 2013), Rörelsedetektor på lysknappen (3 december 2013), Ljudsystem i köksluckan! (20 oktober 2013), Lås dörren med en app - nu läggs hemnyckeln i mobilen (6 oktober 2013), Luftrenare behövs bara i Kina? (22 september 2013), Haiers ”lukt-kyl” varnar när maten är dålig! (20 september 2013), LG Gallery - TV med konst och ljudet sitter i ramen (19 september 2013), LG -världens första 3D TV med svängd skärm! (18 september 2013), Färgglada köksprylar med retrokänsla (17 september 2013), Philips DJ Mixer för hemmabruk - med Armin van Buuren! (14 september 2013), Dammsugartest: Siemens suger...bra! (13 september 2013), Rakapparat med laserprecision- till fars dag? (7 september 2013), Smart lås – som sms:ar vid stöld! (29 juli 2013), Gratis meditationsprogram för dammsugningen (15 juni 2013), Väckarklockan som fick tuppen att vakna klockan tre! (28 maj 2013), Sveriges minsta brandvarnare - 4 cm! (13 mars 2013), Handdukstork i form av ett gem! (26 november 2012), Lördag 29 sept - Kaffets dag! (29 september 2012), Kyl med mer plats inuti-utan att ta upp mer plats i köket (2 september 2012), Glamourdammsugare! (2 september 2012), Vispa grädden - utan oljud! (4 juni 2012), Spela musik trådlöst i alla rum med Sonos Play:3 ! (12 maj 2012), Förra veckans favorit! Gamete MGX! (23 april 2012), Testar Siemens freeInduction med mitt sjutgalna gamla finger! (20 april 2012), Ringo - retrolur till mobiltelefonen! (23 februari 2012), Kalla fötter? Tips på en Sista-minuten-julklapp! (24 december 2011), Ny trendig espressomaskin från Lavazza och Electrolux! (21 september 2011), Tvättning för fashionistas (4 februari 2011), Ljusa tider (2 november 2010), Markslöjds Köpenhamn (2 juni 2010), Formklipp med Isio (21 april 2010), Lite mer träslöjd... (21 april 2010), Tillbaka på träslöjden! (20 april 2010), LED (4 januari 2010), Tevetips (17 december 2009)

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Nyckelord
Arbetsrum | Arkitektur | Bad | Badrum | Balkong | Barn | Belysning | Besök | Blommor | Böcker | Bostäder | Butik | Bygg | Detaljer | Ekonomi | El | Elektronik | Elförbrukningen | Energi | Golv | Historia | Hotell | Hus | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Kakel | Klinker | Kök | Ljud | Ljus | Mässor | Mat | Nyheter | Övrigt | Porslin | Presenter | Privat | Prylar | Sovrum | Tapet | Tävling | Textil | Tips | Trädgård | Utomhus | Vardagsrum

2018
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2017
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2016
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2015
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2014
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2013
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2012
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2011
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2010
December | November | Oktober | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2009
December | November | Oktober | September

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår