AoB Bloggen med Annika Rådlund

Små och stora badrumsnyheter

Det finns så mycket man kan göra för att piffa upp sitt badrum! Byta till nya matchande handdukar ger en fin helhet, en snygg handtvål på tvättstället eller ny toalettpappershållare. Vill man göra större förändringar så kan en duschvägg med motiv eller en cool kran vara lösningen. Här är några av säsongens nyheter som jag tycker är extra fina.

Sanova; Himla, Ghd, Maria Nila,  Robert Welch, Rusta och Dornbracht
Sanova; Himla, Ghd, Maria Nila, Robert Welch, Rusta och Dornbracht

Konst i badrummet
Sanova tar nu konsten in till badrummet, nu kan de med den senaste glasutskrifts-tekniken kan printa valfritt motiv på en duschvägg.
www.sanova.se

Handdukar i linne
Fresh Laundry finns i tre olika storlekar i hellinne med en liten våffla. Handdukarna har tvättats efter sömnad för en mjuk och skön känsla.
www.himla.se

Bra redskap
Med nya nocturne collection från Ghd får du snabbt till en salongsföning hemma. Den fina hårfönen och stylingredskapen kan hängas upp på väggen i badrummet.
www.ghdhair.com/se

Handtvål med sommardoft
Hrårdsmärket Maria Nila lanserar fyra stycken handtvålar som skonsamt rengör och återfuktar torra händer och är helt fria från sulfater och parabener. Maria Nila Hand Soap Breeze har en len doft av sommarbris.
www.marianila.se

Blänkande stål
Den stilrena serien Burford i rostfritt stål från Robert Welch är både praktisk och tålig.
www.robertwelch.com

Extra förvaring
Vagnen Vilgot med två hyllplan och låsbara hjul är tllverkad i bambu och MDF. Fler möbler finns i samma serie.
www.rusta.se

Mattsvart kran
Dornbracht lanserar serien Vaia med en ny exklusiv yta -Dark Platinum matt. Vaia-serien är komplett med blandare till tvättställ (både en- och tvågreppsblandare), dusch, bad och tillbehör.
www.dornbracht.com

 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Badrum | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Vackra blockljus med LED

Det är ju allmänt känt att det är flest bostadsbränder kring advent och jul... Det är lätt att glömma bort ett brinnande ljus. Så jag vill slå ett slag för de fina blocksljus som finns som drivs med batterier, det blir väldigt stämningsfullt med dem också och dessutom kan man placera dem på ställen där man annars inte skulle ställa ett vanligt stearinljus.
Man kan till exempel ställa dem i en vägghängd lykta utan att riskera att väggan tar eld, i en lyta som hänger i fönstret nära gardinen.... i en bokhylla... i badrummet där man inte har översikt hela tiden eller i en lykta av papper. De här ljusen kan man även ställa direkt på bordet, på ett fat eller på en bricka som de är för de är så fina. Ingen lykta behövs alltså och det blir inget stearinspill.

LED blockljus från LED Giganten
LED blockljus från LED Giganten

LED-blockljus i vax från Star Trading finns hos bland annat LED-Giganten. Ljuset passar både sommar och vinter och det har en timer som gör att ljuset är tänt i 6 h och sen släckt i 18 h om man vill. Eller så trycker man bara på och av det när man vill. Det finns i två olika storlekar och kostar 139 och 149 kr/styck.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.ledgiganten.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Jul | Ljus | Nyheter | Presenter | Prylar | Sovrum | Tips | Vardagsrum

Permalink


Vinylgolven snyggare än någonsin!

Man kan säga att det hänt en del på vinylgolvsfronten... De har ju förstås alltid ansetts vara slitstarka golv, men en del kanske tror att de fortfarande ser ut som de en gång gjorde.... Själv har har jag minnesbilder av starkt brun/orangmönstrade golv och ljuvt babyblåflammiga eller laxfärgade golv a la 80-tal. Men mycket har hänt sedan dess, nya moderna mönster i fina kulörer har tagits fram. Kolla till exempel in Tarketts slitstarka vinylgolv med ett schysst grafiskt mönster och laminatgolv med trä- och stenkänsla. Lättstädat och det krävs inget underhåll.

Tarkett laminatgolv Homey Comb Tile och Long Boards i Grey oak.
Tarkett laminatgolv Homey Comb Tile och Long Boards i Grey oak.

Tarkett Trend 260 Honey Comb Tile Blue. Vinylgolv är mjuka att gå på, de tål spill och är lättstädade vilket gör dem extra lämpliga för kök, barnrum och hall.

Grey Oak ingår i Tarketts kollektion med trämönstrade laminatgolv, Long Boards, det betyder extra långa och breda plank för en rustik och gedigen känsla. Detta är ett slitstarkt golv, enkelt att lägga och perfekt i rum där det är mycket spring ut och in. Mått: Bredd: 24 cm Längd: 203,3 cm Tjocklek: 0,9 cm.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.tarkett.se

Nyckelord: Detaljer | Golv | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


På inrednings-önskelistan just nu!

Det är som sagt en aldrig sinande flod med inredningsnyhter- och det finns mycket fint som man kan få riktiga ha-begär av... I mitt jobb ser man många inredningsnyheter som fladdrar förbi varje dag både på nätet och på visningar och mässsor. Här är några av mina favoriter just nu.

Dagg/Svenskt Tenn, Idyllien, La Rosa/Alessi, Lejoninnna/Designtorget, Zebra Twist/De Belder och pläd från Ceannis.
Dagg/Svenskt Tenn, Idyllien, La Rosa/Alessi, Lejoninnna/Designtorget, Zebra Twist/De Belder och pläd från Ceannis.

Månadens guldkorn!
Metallskålen La Rosa
från italienska Alessi är designad av Emma Silvestris. Lika fin med frukt i som utan.

Doftpinnar som doftar nytvättat linnne
Från Visbyföretaget Idyllien kommer en lätt och ren doft med noter av vanilj och mysk som för tankarna till nytvättade lakan på torksträcket en varm sommardag. Placera bara pinnarna i flaskan så förs parfymen upp genom träet och ut i rummet. www.idyllien.se

Vasen Dagg,
formgiven av Carina Seth Andersson, finns nu i en ny, nattsvart kulör hos Svenskt Tenn, den finns sedan tidigare i rosa, brunt, blått och klarglas. Tillverkas på Skrufs Glasbruk i Småland.
www.svenskttenn.se

Bokstöd
Designtorget och konstnären Anders Årfelt lanserar en Lejoninna, en miniatyr av trafikhindren som finns utplacerade på några av Stockholms gågator. Lejoninnan gjuts för hand i Visby på Gotland.
www.designtorget.se

Zebra Twist
Varumärket De Belder som grundades av Caroline Belder i Stockholm för fyra år sedan, har lanserat en ny kollektion - Jungle Collection som skapar det där lilla extra. www.debelder.se

Lyxig pläd
Mjuk och skön pläd från Ceannis som passar lika bra i soffan som på sängen. Finns nu i en ny blågrå färg.
www.ceannis.se
 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Presenter | Prylar | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


Idag lanseras Svenskt Tenns vas Dagg i svart!

Jag vet ingen annan svensk vas är så populär som Svenskt Tenns vas Dagg. Stor rund och maffig vas som blir ett härligt blickfång oavsett om den står på ett bord, sideboard eller byrå.
Vasen är formgiven av Carina Seth Andersson, har tidigare funnits i rosa, brunt, blått och klarglas, lanseras nu i en ny, nattsvart kulör. Hur häftig som helst! Vasen lanserades 2009 och den har sedan dess varit en riktig inredningssuccé. Den tillverkas för hand på skrufs Glasbruk i Småland och på grund av att den blivit så populär har glasbruket anställt tre glasblåsare till. Kul!
Den svarta vasen är helt genomsvart och gjord av svart glas, inte bara ytfärgad som många billigare vaser är. I dag visas den för första gången upp i samband med Svenskt Tenns nya utställning i butiken, som heter Tre öar i svarta havet. Där man har inrett med svarta möbler och inredningsdetaljer och gjort tre lysande golv (som öar) för att kunna framhäva möblernas form bättre. . En annan ny lansering från Svenskt Tenn i höst är den svarta "paprikaformade" sittpuffen i sammet, som också är med på en av bilderna nedan.

Vasen Dagg i svart och utställningen Tre öar i Svarta havet på Svenskt Tenn. Foto: Annika Rådlund
Vasen Dagg i svart och utställningen Tre öar i Svarta havet på Svenskt Tenn. Foto: Annika Rådlund

För tjugo år sedan visade Svenskt Tenn en helvit utställning. Nu öppnar dess motsats; en svart utställning som fått sitt namn efter Josef Franks klassiska mönster ”Tre öar i Svarta havet”. Alla föremål går i mörka färgtoner och väggarna är mörkt petrolblå och vissa är täckta av Svenskt Tenns svarta linnetyg.
Utställningen pågår cirka sex veckor framåt i deras butik på Strandvägen i Stockholm.

Längst upp till vänster vasen Dagg och på bild nr 3 syns den svarta sittkudden , som formgavs av Josef Frank någon gång på 30 -talet men som nu åter tagits upp i produktion i svart och i ett rött mönster.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.svenskttenn.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Textil | Vardagsrum

Permalink


Laila Bagge och C/O Home har designat en soffa ihop

Det senaste på inredningsfronten är att ta hjälp av kändisar för att hotta upp varumärket ytterligare. Ett par uppmärksammade samarbeten är Fyrklövern som tagit fram porslin tillsammans med kläddesignern Lars Wallin (det kan du se här) och tillsammans med Hollywoodfrun Maria Montazami (det kan du se här) och Sagaform som tagit fram en porslinsserie tillsammans med Pernilla Wahgren (kolla in den här), bara för att nämna några.
Nu har C/O Home låtit Laila Bagge designa sin egen personliga soffa. Laila Bagges modell New York är en exklusiv lounge soffa byggd i moduler som  snabbt ska gå att anpassa i storlek och variation.

"Jag har levt, turnerat och arbetat överallt i världen men den plats jag vill ta med mig hem, in i mitt vardagsrum är New York. Min personligt designade soffa döptes därför till New York och är precis som staden; cool, skön, generös och om man vill ständigt föränderlig. Det smarta modulsystemet gör den lätt att anpassa till olika miljöer. New York är en soffa att älska här och nu, eller sjunka ner i för att drömma sig bort" är Laila Bagges beskrivning av soffan.

Hur det än är så blir det ju en snackis om man sägar att man har Laila Bagges soffa hemma... Prislappen ligger på ungefär dubbelt vad en "vanlig" soffa kostar i den storleken. Ett tips om man vill provsitta den är att om ett par dagar, den 27 september, öppnar C/O Home nytt showroom på Kungsholmen i Stockholm, och där kommer soffan New York att finnas - smat på C/O Homes övriga butiker runt om i landet.

Laila Bagges soffa New York som är framtagen av henne tilllsammans med C/O Home.
Laila Bagges soffa New York som är framtagen av henne tilllsammans med C/O Home.

C/O homes soffor tillverkas för hand i deras egen möbelfabrik i Tatrabergen (ett bergsområd på gränsen mellan Polen och Slovakien). Pris från 31 985kr .

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.cohome.se

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Tips | Vardagsrum

Permalink


Så många fina nyheter från Sagaform!

Sagaform hade fyllt sin monter med riktiga guldkorn på Formex. Små förvaringsburkar i porslin med guldknopp i form av ett löv eller en ekorre och jättefina glaskaraffer, vaser och ljushållare i glas med guldställning under. Tror att just den här serien kommer att bli väldigt poplular. De hade mycket annat fint i montern också men det var det här jag fastnade för.

Inredningsnyheter från Sagaform på Formexmässan Foto: Annika Rådlund
Inredningsnyheter från Sagaform på Formexmässan Foto: Annika Rådlund

Många fina saker i porslin, glas och guld i Sagaforms monter på Formexmässan. Smart att ljuslyktan även kan användas som vas tycker jag!
Detta är deras höstnyheter så är de inte ute i nu så kommer de under hösten.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.sagaform.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Nya adventsprylar!

Ja, tänk vad tiden går fort, om 2,5 månad är det advent! Det är ju en himla tur tycker jag att vi har advent, för hur trist skulle annars den mörka vintern vara? Det är ju så mysigt att tända adventsstjärnan och ljusstaken tidigt på morgonen. Nu börjar man riktigt längta efter det, nu när nätterna blir allt mörkare. Jag har suttit och kikat igenom en hel del nyheter inför den här säsongen och här är några nyheter som är extra fina.

Adventsfint med prylar från Åhlens; Orthexgroup, Rusta, Finlayson, Bjørn Wiinblad Denmark och Markslöjd
Adventsfint med prylar från Åhlens; Orthexgroup, Rusta, Finlayson, Bjørn Wiinblad Denmark och Markslöjd

Kom i julstämning med nya dekorationer och textillier inför den stundande högtiden, här är ett axplock av årets nyheter.

Nya pepparkaksfigurer
Snögubben och julstrumpan är bara några av Orthex nya pepparkaksformar, på bilden även en kavel i FSC-märkt bok, spritspåse samt en ugnsduk i teflonväv.
www.orthexgroup.se

Brandsäkert
Batteridrivna ljus ökar mysfaktorn rejält utan att vara brandfarliga. Endless candles har nya mönster lagom till jul.
www.endlesscandles.com

Lysande nyhet
Med ljusslingor går det lätt att skapa en festligare atmosfär. Slingan kommer även att finnas i vitt, hos Rusta.
www.rusta.com

Neonskylt
Den vägghängda skylten i retrostil har en röd LED-tråd som lyser upp. Höjd 32 cm, bredd 45 cm.
www.markslojd.se

Dansk design
Bjørn Wiinblad Denmark sötter guldkant på tillvaron. Adventsstake höjd 15 cm, värmeljusängel höjd14 cm eller 17 cm, hängande dekorationer höjd 10-15 cm beroende på form. Dekor i blankt guld eller silver.
www.bjornwiinblad-denmark.se

Nya textilier
Serien "Omppu" från Finlayson med julröda äpplen piggar upp i köket.
www.finlayson.se

Stilren adventsljusstake
En mässingsfärgad elljusstake med fem ljus och strömbrytare på sladden.
www.ahlens.se

 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

Nyckelord: Belysning | Detaljer | Inspiration | Jul | Julpynt | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Kändiskocken Mathias Dahlgren lanserar nya stek- och kokkärl

På Formex fanns Mathias Dahlgren på plats i Dafras monter för att presentera Culimat Mathias Dahlgren Edition och de senaste produkterna i serien med stek- och kokkärl tillverkade i rostfritt stål. De två nyheterna som de visade upp var Stekpanna och Sauteuse rostfri i fem lager med aluminiumkärna som ska ge jämn värmefördelning ända upp till kanten.
Produkterna ska vara anpassade till sina särskilda användningsområden och de har tagits fram för att klara av den tuffa användningen och de påfrestningar som uppstår i ett restaurangkök.
Så de ska vara tåliga som sagt, och jag tänker att eftersom Mathias Dahlgren är en prisad kock, med stjärnor i Guide Michelin, han har vunnit Bocuse d'Or (kock_VM) och blivit vald till "Kockarnas kock" flera gånger m.m så om han sätter sitt namn på produkterna och han har varit med att ta fram dem så borde de vara väldigt proffsiga och bra.

Mathias Dahlgren presenterade Culimat Mathias Dahlgren Edition på Formex. Foto: Annika Rådlund och Dafra
Mathias Dahlgren presenterade Culimat Mathias Dahlgren Edition på Formex. Foto: Annika Rådlund och Dafra

Nu utökas Culimat Mathias Dahlgren Edition med två nyheter; Sauteuse 22 cm (2,5 L) och Sauteuse 26 cm. Sauteusen leder bort värmen från botten ochska passa bra att koka känslig mat som  gröt, risotto med mera. Den ska förstås även vara bra att steka och woka i.
Priset kommer att ligga på cirka 1 249 kr respektive 1 399 kr.

"Matlagning är inte bara grunden i mitt yrke, det är även min främsta hobby. Jag ville ta fram en serie av kokkärl som fungerar lika bra i hemmet som på restaurang"/Mattias Dahlgren

Ps: Kändiskonditorn Roy Fares var också på Formes och lanserade bakprylar, de kan du se här.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.dafra.se

Nyckelord: Kök | Mässor | Mat | Nyheter | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Roy Fares lanserar prylar för hemmabagare

På Formexmässan fanns konditorn Roy Fares på plats och visade upp resultatet av sitt samarbete med företaget Trade it. De har nämligen tagit fram en produktlinje för bakning som kommer att lanseras nu under hösten. I första skedet är det en vinklad palett, en blandskål i två storlekar, tårtskärare, provsticka, avsvalningsgaller, spritsset, kavel, bakform, tårtsnurra, slickepott, visp, bakförkläde och bakhanddukar som kommer. Men sedan ska det även komma mera.

Roy Fares lanserar en bakserie från hemmabagare
Roy Fares lanserar en bakserie från hemmabagare

Man får riktiga ha-begär tycker jag när man ser dessa fina bakprylar! Bra stadiga trähandtag, det gillade jag. Och det fina kakgallret som man kan lägga nygräddade kakor på var fint, det kan man även använda direkt på bordet tänker jag när man vill bjuda på nyggräddat direkt från ugnen. Och skålarna, mycket lyxigare och fina än många andra, och tårtfatet som man kan snurra på.... För att inte tala om den smarta tårtspaden! Jag tänker att det här kan vara bra jullkappar och presenter också till de som gillar att baka.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

tradeitlive.se/roy-fares

Nyckelord: Inspiration | Kök | Mässor | Nyheter | Presenter | Prylar | Textil | Tips

Permalink


Ny badrumskran från Dornbracht i mattsvart!

Vill man ha något annorlunda i badrummet som känns lite extra lyxigt så kan jag tipsa om att Dornbracht kommer att lansera en ny badrumskran och dusch i en ny ytbehandling, som de kallar för Dark Platinum matt, med en sidenmatta, lätt borstad yta. Dark Platinum matt kommer att finnas tillgänglig exklusivt för den nya blandar-serien Vaia från och med november. Snyggt och stilrent!

Dornbracht lanserar Vaia i ny exklusiv yta -Dark Platinum matt
Dornbracht lanserar Vaia i ny exklusiv yta -Dark Platinum matt

Badrumsserien Vaia i Dark Platinum matt finns tillgänglig från och med november 2017. Vaia-serien är komplett, med blandare till tvättställ (både en- och tvågreppsblandare), dusch, bad och tillbehör och den finns förutom i den nya ytbehandlingen även i polerat krom samt matt platina.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.


www.dornbracht.com


Nyckelord: Bad | Badrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter

Permalink


Karaff som lyser design återlanseras

För att fira Eva Trios 40-årsjubileum återlanseras den ikoniska glaskaraffen, designad 1996 av Ole Palsby (1935–2010). Om man inte känner till Ole Palsby så är det han ligger bakom många populära vardagsprylar som vi har använt under de senaste 50 åren. Glaskannan har en härligt rund form och den ser verkligen så där snyggt designad ut och är tillverkad av värmebeständigt glas så att man kan servera både kalla och varma drycker. Gllögg, sangria, juice, isvatten eller varm saft...you name it. Kanske är det en bra julklapp tänker jag?

Glaskanna från Eva Trio Design: Ole Palsby
Glaskanna från Eva Trio Design: Ole Palsby

Snyggkannan finns i två storlekar 0,5 liter och 1,0 liter och den ska tåla maskindisk (hurra! Älskar diskmaskinen). Priset ligger på cirka 300-350 kr, beroende på storleken.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.


www.evasolo.no

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Nyheter | Presenter | Tips

Permalink


Äntligen har jag hittat barvagnen!

Jag har en äldre tevagn som jag använder som barvagn men jag har sett några modernare varianter som jag är intresserad av till lägenheten, och nu har jag hittat en lovande kandidat. Den här stod i ett hörn på Mios möbler och ser ut att vänta på mig....

Barvagn med runda former från Mio möbler Foto: Annika Rådlund
Barvagn med runda former från Mio möbler Foto: Annika Rådlund

Barvagn i metall och marmor (eller någon slags sten?). Prislappen visade på 2369 kr. Smart att man kan hänga en del glas upp och ner, då blir de inte dammiga inuti! Vagnen passar verkligen in om man anammar stilen art deco. Den passar nog egentligen till alla färger och stilar. Allt utom shabby chic skullle jag säga.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.


www.mio.se

Nyckelord: Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips | Vardagsrum

Permalink


Visste du att det finns sockellister med ljuddämpande effekt?

Ja, i det här jobbet får man lära sig väldigt mycket om allt mellan golv och tak. Nu har jag precis snappat upp att det finns golvlister med ljuddämpande effekt, det har jag aldrig hört talas om förut. Metal Line 90 från Olive Sverige AB är en ny "tyst" list som absorberar ljud som färdas längs golvet och den motverkar ytterligare spridning av ljudet. Nu är det här en list egentligen är mest tänkt att användas i offentliga miljöer men när jag läste om den så tänkte jag genast på ett par som jag känner. De har byggt ett stort hus med öppen planlösning där det är högt i tak. Golven är väldigt hårda och det är alltid ett lite "slamrigt" ljud där. Kanske skulle dessa golvlister hjälpa till att förbättra akustiken.

Metal Line 90 från Olive Sverige AB
Metal Line 90 från Olive Sverige AB

Listen finns i modellen Metal Line 90 i anodiserad aluminium med höjden 60 mm, den är utrustad med en geléliknande bas som fångar upp ljud upp till 6 dB A. Monteringen av denna ska vara lika snabb som med en vanlig sockellist.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.www.olivesverige.se/nyhet/Metal-Line-90-Tyst

Nyckelord: Bygg | Detaljer | Golv | Inredning | Inspiration | Nyheter | Övrigt | Tips

Permalink