AlltomBostad
 

2012 November

2012 November


Stress-gran någon?

I morse var jag till Hotel Birger Jarl och tittade på årets julgransutställning. Det är alltid kul att se vad de tio utvalda personerna har skapat. I år var det personer som arbetar med mode som tagit sig ann uppdraget. Den här granen kallades "Stress" och det är en duo som kallar sig Altewaisaome från Malmö, som vanligtvis skapar kläder "med Skandinavisk enkelhet och internationell design inspirerad från bland annat Milano och Paris", som har gjort den. Enligt beskrivningen av duon så har både Natalia Altewai och Randa Saome spenderat flera år av studier och arbete vid flertalet modehus i Italien.  Så...då kom de fram till den här granen?? Den var täckt av post-it lappar med saker som behöver göras och längre ner på grenarna fanns tillknycklade kaffemuggar, trasiga lussebullar och tomma cigarettpaket. Modedesign verkar vara allt annat än flärd.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

För en stressfri jul -skippa Post-it lapparna och alla måsten.

Nyckelord: Jul | Julpynt

Permalink


Cars-möbler till barnrummet!

Jag antar att fler har barn som är förtjusta i Disney/Pixars succéfilmer Bilar (Cars). Min sons favorit är huvudkaraktären Blixten McQueen. Nu har ILVA kommer ut med en hel kollektion till barnrummet med Blixten McQueen och hans vänner. Det finns en byrå, pall, gungstol, säng, hyllor, galgar, bord och stolar, sovrumsmatta och leksaker med de roliga bilarna och allt går i vitt och pastellblått. Jag är väldigt sugen på att beställa den lilla sängen...

Cars/Ilva
Cars/Ilva

Säng med lådor, L60 x H82 x B62 cm. SEK 2.399 kr (nu; 1920 kr), Förvaring med 4 lådor, B70 x H63 x D30 cm. SEK 1149kr (nu 919 kr), Klädhängare, trä. 2 varianter. H13,5 x L29,5 cm. SEK 49 kr(nu 39 kr), Överkast/sovrumsmatta med patchwork. B100 x L140 cm. SEK 569 kr(nu 455 kr), Väggdekoration i trä, H30 x B90 cm. SEK 319 kr (nu 255 kr), Klädhängare i trä, med hylla och 4 hängare. H14 x D12 x B59,5 cm, 319 kr (nu 255 kr). Allt från Ilva

 

Ilva.se

Nyckelord: Barn | Inredning | Nyheter | Prylar

Permalink


Nya tolkningar av gamla porslinsklassiker

2011 lanserade Royal Copenhagen den nya serien blå Elements, en omtolkning av den klassiska Musselmalet-servisen. Nu har serien utökats med en söt kopp med fat. Även den klassiska servisen Ostindia från Rörstrand har kommit i en modernare tappning. Formgivarna Caroline Slotte och Anna Lerinder har på uppdrag från Rörstrand gemensamt gett den 80 år gamla servisen en modernare look. Resultatet blev det nya mönstret Ostindia Floris.

Foto: Royal Copenhagen och Rörstrand
Foto: Royal Copenhagen och Rörstrand

Koppen längst upp: den koboltblå färgen på blå Elements har samma djup och intensitet som Royal Copenhagens övriga serviser i blått. Blå Elements kan därför mixas och matchas med blå Mega- och Musselmalet-serviserna för den som vill. Pris: Kopp med fat 25 cl, kostar 599 kr.

Längst ned: Rörtstrands Mugg Ostindia Floris 40 cl, ca pris: 179 kr. Tallrik flat 20 cm ca pris: 189 kr

Royal Copenhagen
R
örstrand

Nyckelord: Kök | Nyheter | Porslin

Permalink


Handdukstork i form av ett gem!

Den här lite annorlunda handdukstorken finns i borstad nickel, 24 kararats guld, svart eller vitt. Varje handdukstork tillverkas för hand efter kundens egna skisser så valfriheten stor vad gäller design, färg, modell och mått. Jag gillar det moderna formspråket och att den kan bli en fin kontrast mot tillexempel en vit vägg.
Så, hur många vill ha en 24 karats handdukstork i formen av ett gem, räcker upp en hand...

Foto: Sanova
Foto: Sanova

Handdukstork från Sanova som kan anpassas för el- eller vattendrift och kan även monteras på VVC-system.Sanova

Nyckelord: Badrum | Detaljer | Elektronik | Inredning | Prylar | Tips

Permalink


Barrfri gran -med galgar!

Om man gillar metall, industridesign och återvinning samt har en förkärlek för det enkla så kanske det här är en gran för dig. Garanterat barrfri. Man tillverkar den själv genom att binda ihop klädhängare i metall. Kräver inte ens julpynt men det behövs lite tålamod för att det ska bli stabilt och bra.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

En barrfri gran (galghumor..) tillverkad av galgar i metall fanns med på Ica Maxis julvisning. 6-pack svarta i metall, 14:90, Ica Maxi


Ica Maxi

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Tips | Vardagsrum

Permalink


Veckans favorit! Ny glasserie från Marimekko

Jag har en förkärlek för finsk design och är ett fan av Marimekko. De här julsköna vinglasen, glasen och dessertskålarna kommer från dem och de tillhör nya glasserien Sukat Makkaralla – ”korviga strumpor” på svenska. Finns i tre härliga färgkombinationer som matchar en kanna som finns i samma serie.
Julklappstips! Till mig själv.

Sukat Makkaralla/Marimekko
Sukat Makkaralla/Marimekko

Sukat Makkaralla vinglas från Marimekko 319 kr/st, glas 319 kr/ 2 st, dessertskål 369 kr/st, hos Designonline.se.Designonline

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Jul | Kök | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Boktips: Låt det blomma- om nobelblommor och annat vildvuxet

Om man är intresserad av blomdekorationer så är det här en trevlig bok. Blomsterkonstnären Gunnar Kaj berättar om sina skapelser till bland annat Nobelfesten, som han har gjort blomarrangemang till i tio år. "Det ska vara så vackert så att det känns i hjärtat", förklarar han. I boken finns tips på hur man kan använda material från naturen, duka vackert med blommor och göra egna buketter för alla årstider. Nu blir det extra spännande att titta på Nobelfesten på TV den 10 december, då ska jag titta mer på blommorna än på klänningarna i år.

Låt det blomma Foto: Charlotte Gawell
Låt det blomma Foto: Charlotte Gawell

Låt det blomma - om nobelblommor och annat vildvuxet av Gunnar Kaj. Skålen med vitsippor och balkansippor får mig att längta efter våren... Boken är utgiven av Norsteds förlag. Pris: 277 kr hos Bokus


Bokus
Norstedts

Nyckelord: Blommor | Böcker | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


Coolaste julkalendern med Christer Strömholms porträtt

Jag har precis varit och sett Fotografiska museets utställning CHR, med Christer Strömholms klassiska fotografier från 50- talets Paris, Spanien, Japan och USA, men även bilder på hans vänner från Place Blanche. Ett av hans mest kända porträtt är det här, som nu finns som julkalender i museets shop. Coolaste vuxenkalendern i år enligt mig.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Julkalender med tänkvärda ord och bilder av Christer Strömholm under varje lucka. Undrar vad som döljer sig under lucka nr 24? Pris: 250 kr/st i Fotografiska museets butik.

Fotografiska Museet

Permalink


Färre regler kan minska bostadsbristen

I dagsläget behövs 20 000 studentbostäder över hela landet så beskedet från bostadsminister Stefan Attefall att Boverket får i uppdrag att se över byggregelverket för studentbostäder välkomnas av studentbostadsbranschen. Med dagens regelverk ska alla bostäder passa alla, oavsett om man är student eller inte. Målet är att kunna bygga bostäder som ska kunna fungera för studerande och där de ska ha råd att betala hyran. Tillfälliga modulbostäder och väldigt små lyor ska alltså lösa problemet med att studenter inte har någonstans att bo.
Själv bodde jag i en 23 kvm stor lägenhet när jag gick på universitetet. Det var naturligtvis helt ok. Men är det ok att hysa in landets framtid i skokartonger staplade på varandra? Studier ska uppmuntras tycker jag och jag undrar om det går att få arbetsro när väggarna är tunna och grannen ligger bara några centimeter ifrån. I Lund experimenteras det med en studentstuga som är 8,5 kvm och i september byggdes Sveriges minsta höghus på Strandvägen i Stockholm - en protestauktion utan bygglov - med två kvadratmeter stora bostäder. Kanske får vi se mer sådant i framtiden.

Foto: Studentbostadsföretagen
Foto: Studentbostadsföretagen

Bättre trångbodd än bostadslös? Boverket har ett halvår på sig (till 1 juli) med att se över regelverket påverkar byggandet av studenbostäder och enrumslägenheter. Förhoppningsvis leder det till en fungerande bostadsmarknad och trivsamma och väl fungerande små lyor till studenter.


Boverket - Enklare regler ska ge fler bostäder för unga

GP- Sveriges minsta studenthus
Studentbostadsföretagen
Sveriges minsta höghus

Nyckelord: Bostäder | Bygg | Ekonomi | Nyheter

Permalink


Söt Shabby-chick pall med stoppad sits!

Se här vilken ursöt liten pall som kommer att finnas i Blomsterlandets butiker i vår. Lättplacerad liten sak som man kan flytta runt vid behov. Tyvärr har inte jag den här stilen alls, men ibland önskar jag att jag hade det...

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Zinkpall med stoppad sits från Blomsterlandet, 599 kr.

 

Blomsterlandet

Nyckelord: Badrum | Balkong | Butik | Inredning | Kök | Nyheter | Sovrum | Vardagsrum

Permalink


Pippi- mönstrad matta!

För alla er som gillar i Pippi-mönstret (rött och blått zickzack mönster på vit botten, lika som Pippi Långstrump hade på sin tröja) så tänkte jag tipsa om att det kommer att finnas en sådan matta i Rustas vårkollektion! Den passar i vilket rum som helst tycker jag, inte bara i barnrummet. Snyggt också till den marina stilen.

Pippimatta Rusta Foto: Annika Rådlund
Pippimatta Rusta Foto: Annika Rådlund

Pippi- matta på ett av borden på Rustas vårvisning i dag. Mönstret liknar det som Pippi Långstrump (och även Alfred i Emil i Lönneberga) hade på sin stickade tröja. Kommer att finnas i Rustas butiker från och med januari-februari 2013.

Nyckelord: Barn | Butik | Inredning | Nyheter | Tips

Permalink


En tjuvtitt på våren 2013...

Idag var jag och tittade på några pressvisningar för hur inredningen kommer att se ut under våren...Den gemensamma nämnaren för visningarna var överlag färgerna. Rosa, gult, lila, grönt och orange - blandat. Enfärgade textilier blandat med randigt, mönstrat och organiska mönster med blad och/eller blommor i klara färger. Det var också en del pasteller men inte så mycket smutsiga pasteller som det har varit.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Våren 2013 hos Ceannis  Lite ljuvare toner blandat med klara färger, blommigt, mönstrat och enfärgat.

 

Ceannis
 

Nyckelord: Butik | Detaljer | Inredning | Kök | Nyheter | Prylar | Textil | Vardagsrum

Permalink


Bygg- och inredningsbutik i fickan!

Nuförtiden kan man styra det mesta med hjälp av sin telefon. Man kan sätta på inbrottslarmet med mobilen, larma av och på ifall om någon behöver komme in i huset (hantverkare eller andra) och det går att shoppa det mesta av det man behöver via nätet. Allt ställer förstås högre krav på leverantörerna också då de måste hänga med i utvecklingen för att kunna sälja sina varor och tjänster via Internet. Villabutiken.se är en av butikerna som nu är helt skalbar och anpassad till smartphone, läsplatta och till och med det nya formatet iPad Mini från Apple. Så man kan säga att man har både bygg- och inredningsbutiken i fickan.

Foto: Villabutiken.se
Foto: Villabutiken.se

Det mesta inom bygg- och inredningssegmentet går att shoppa på nätet och fler och fler företag tar fram nya format för sidorna så att de passar den nya tekniken. Shop til you drop!

 

Villabutiken.se

Nyckelord: Bad | Badrum | Butik | Bygg | Inredning | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Trött på det röda? Satsa på orientalisk jul!

Jag bodde i Indien en vinter och där satt det julstjärnor i varannan palm kan jag säga, och blinkande ljusslingor i turkost, rosa, mintgrönt, gult eller blått. Oavsett om man köpte en ljusslinga som skulle blinka fint i olika intervaller så blinkade det alltid hysteriskt på kvällarna då man kom hem, efter dagens strömavbrott. Här kan vi skatta oss lyckliga för att elen fungerar som den ska så stjärnor, adventsljusstakar och julgransbelysningar kan glimma fint hela julen. Är du trött på den röda julen? Satsa på orientalisk jul istället.

Orientalisk jul Foto: Annika Rådlund
Orientalisk jul Foto: Annika Rådlund

Juldekorationer i lila, turkost, rosa, grönt och guld tillsammans med mjuka tyger i sammet, velour och satin ger en härlig orientalisk känsla. Allt från ICA Maxi (utom brickan och ramen - de är ett loppisfynd, samt möblerna)

 

ICA Maxi

Nyckelord: Belysning | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Nyheter | Prylar | Vardagsrum

Permalink


Små lysande papperspåsar till advent!

Nu är det två veckor kvar till advent! Trots att det är snöfritt ute så börjar jag känna lite sug efter julmys. I går var jag och köpte en ny fin adventsstjärna till fönstret i vitt och guld och idag har jag plockat mossa i skogen som jag ska göra några fina blomsterarrangemang med. Jag har nämligen en hyacint och en amaryllis som står och väntar i sina tråkiga plastkrukor. Vanligtvis är jag rätt traditionell av mig när det gäller julsaker, jag gillar gamla tomtar och gamla dekorationer till granen. Adventsljusstaken var i många år den sedvanliga i metall tillsammans med mossa och några svampar. Men nu har jag inte haft någon adventsljusstake på några år och den gamla känns passé. Kanske ska man satsa på de här rispapperslyktorna istället?

Tindra rispapperslykta Foto: Inreda.com
Tindra rispapperslykta Foto: Inreda.com

Tindra papperslyktor  med siffrorna 1 2 3 4. Handgjorda i flamsäkert rispapper som är biologiskt nedbrytbart. Rekomendationen är att ha ett litet lager torr sand, ris eller stenar i botten, för att sedan lätt kunna placera ett värmeljus där i.  60 kr/st från Inreda.com
Inreda.com

Nyckelord: Belysning | Detaljer | Inredning | Jul | Julpynt | Kök | Ljus | Prylar | Tips | Vardagsrum

Permalink


Boktips: Vår Jul -kokbok!

Jag är en hopplös samlare av recept. Förr brukade jag alltid sätta in dem i receptböcker efter att jag provat dem (om jag tyckte att de var bra, annars kastade jag dem). Nuförtiden hittar jag aldrig tiden till att göra det så pappershögen i skåpet bara växer...Lite drygt eftersom jag gillar att organisera saker. Därför är jag extra glad nu då Vår Jul Kokbok har kommit ut, där finns det mesta för julen samlat, alla klassiker tillsammans med en hel hög nya recept. Boken har 320 sidor så det täcker allt från julskinka med ugnsbakade äpplen till Janssons frestelse med lax.

Vår Jul Kokbok Foto: Norstedts
Vår Jul Kokbok Foto: Norstedts

Vår Jul Kokbok innehåller recept på allt från sylta till sill, pepparkakshus, julskinka, knäck och annat gott. Dessutom fakta och information om tillagningsmetoder och råvaror. Ingrediensförteckningen i yttermarginalerna i fetstil gör recepten lättöverskådliga. Boken är utgiven av Norstedts förlag och finns bland annat på Bokus.se för 169 kr.

 

Bokus
Norstedts

Nyckelord: Böcker | Inspiration | Jul | Kök | Nyheter | Tips

Permalink


Snyggt med flerfärgade bokstäver i plåt från House Doctor!

Idag dök jag in på inredningsbutiken Kardemumma och fastnade för de här bokstäverna... Som jag skrivit innan så har jag inte fallit för den här bokstavs- och ordtrenden som råder. Men vissa har jag nu fått ett gott öga till. Tidigare skrev jag om bokstäver i återvunnet trä från båtar som Countrybymail.se har och idag såg jag de här i plåt från danska House Doctor. De känns lite mer gedigna och roliga än de vita eller svarta.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Bokstäver i industriell stil, tillverkad i återvinningsbar plåt med varierat tryck. Höjd 45cm. Pris cirka 300 kr/bokstav

House Doctor
Kardemumma - Inredning & Känsla
Tidigare blogginlägg om bokstäver från Countrybymail.se

Nyckelord: Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Prylar | Sovrum | Vardagsrum

Permalink


Skorsten med AIK på!

Ja, man ska aldrig sluta förvånas över produkter som dyker upp på marknaden, och med nya produkter skapas också nya behov. Här är en pryl som som jag aldrig hade sett förut. Det är min kollega Sussi som tog bilderna på de här skorstensfodralen, eller vad man ska kalla dem för. Det är en utsmyckning som knäpps på det befintliga kaminröret. Rosa eller AIK någon?

Foto: Susanne Bengtsson
Foto: Susanne Bengtsson

Skorstensröret har spännen och knäpps på det befintliga skorstensröret som en inredningsdetalj. Går att byta efter humör och stil och ta bort när man tröttnar. Finns i flera färger och motiv. Skorstenarna tillverkas av NVI Skorstenssystem i Nälden och säljs bland annat i Åkersberga Vedspisars butik.


NVI-Skorstenssystem
Å
kersberga Vedspisar

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Kök | Nyheter | Prylar | Vardagsrum

Permalink


Vinn! Adventsbricka från Brusewitz Design!

Brusewitz är systrarna Thyra och Ebba Brusewitz som på olika sätt arbetar med att bevara och lyfta fram det traditionella kvinnliga hantverket. Deras Mormorskollektion består av brickor, brickbord, underlägg, servetter och magneter och designen i kollektionen kombinerar det textila arvet med moderna produkter. Mönstret av den klassiska mormorsduken har genom deras design omvandlas till något aktuellt och användbart. Brickorna och underläggen finns i ett flertal olika färger och de görs i samarbete med Formpress på Öland. För chansen att vinna en bricka och underlägg i den fina pepparkaksbruna färgen är det bara att gå in på Allt om bostads facebooksida, gilla sidan och skriva en kort kommentar under bilden varför du vill ha den fina brickan. Den skickas ut lagom till advent!

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Bricka och underlägg från Brusewitz design är fin att använda året om, men den pepparkaksbruna färgen passar speciellt bra till glöggen och fikat i advent- och jultider. Brickan är 31 cm i diameter och kostar 325 kr och underläggen 50 kr styck. Passa på att tävla för chansen att vinna den fina brickan och fyra underlägg. Tävlingen pågår till och med måndag 19 november.

Allt om bostads facebooksida
Brusewitz Design

Nyckelord: Besök | Historia | Inredning | Jul | Presenter | Prylar | Tävling

Permalink


Hopfällbar julgransspiral med LED-ljus!

Den här julgransspiralen sprang jag på när jag var på Hem & Villamässan och nu hittade jag igen den på nätet. Den finns hos Balkongshopen och den går även att ha utomhus. Belysningen sätts upp med hjälp av ett medföljande kråmade mittenstöd som man trycker ned ca 30 cm i marken, sedan hänger man på den rostfria spiralen i fjäderstål. Men det går också att hänga upp belysningen eftersom den är självbärande. Skulle vara härlig i trädgården eller på en stor altan tycker jag.

Julgransspiral Foto: Annika Rådlund
Julgransspiral Foto: Annika Rådlund

Julgran av stilren LED-belysning med mycket låg energiförbrukning, kan användas både inne och utomhus (IP66). Svenskpatetenterad belysning som ska vara lätt att montera eller plocka ner och kräver lite förvaringsutrymme. Julgranen finns i enfärgat varmvitt eller rött LED-ljus och LED-spiralen finns i enfärgat varmvitt, blått eller grönt LED-ljus. Pris cirka 2500 kr


Se fler bilder hos:
Balkongshopen

Nyckelord: Balkong | Belysning | Inredning | Jul | Julpynt | Prylar | Trädgård | Utomhus | Vardagsrum

Permalink


Kokbokskändisar på Mitt kök - mässan

Besökte Mitt kök - mässan en sväng till idag och tittade bland annat på Sigrid Bárány, vinnare av Sveriges mästerkock 2012, när hon lagade tryffelpizza från scenen. Det var en riktigt lyxig variant med med drypande fet ost och med riven tryffel på som förstås smakade fantastiskt. Undrar om receptet finns med i hennes kokbok Spisvärme - mat med känsla? Jag såg även en skymt av Plura och av Paolo Roberto, som också har skrivit kokböcker i år. Mässor är verkligen en plats där man både kan få kunskap och inspiration. Till vintern och våren ser jag fram mot bland annat Furniture Fair (även kallad Möbelmässan) samt trädgårdsmässorna förstås. Kolla in utbudet på Stockholmsmässan och Kistamässan för att pricka in dem i almanackan redan nu.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Starstrucked (eller kokboksförfattarstrucked) på Mitt Kök - mässan idag. Sigrid Bárány, vinnare av Sveriges mästerkock 2012, lagar tryffelpizza, Plura lagar husmanskost och Paolo Roberto stretchar.

 

Stockholmsmässans program
K
istamässans program

Nyckelord: Böcker | Inspiration | Mässor | Mat | Tips

Permalink


Strålande juldekoration ovanför bordet!

Härlig julstämning blir det med den här supersöta kransen från Ikea, den finns både i rött och vitt och i två olika storlekar. Tänk vad fint med den röda ovanför bordet i jul...Nu är det inte långt kvar till första advent och det är den mysigaste tiden på hela året tycker jag. Fram för mer mysljus i mörkret!

Strålande dekoration / Ikea
Strålande dekoration / Ikea

STRÅLA, hängande, cirkel vit 199 kr, D 37 cm, STRÅLA, hängande, cirkel röd 299 kr, D 58 cm Använder LED; förbrukar upp till 85% mindre energi och har 20 gånger längre livstid än glödlampor

 

Ikea

Nyckelord: Inredning | Jul | Julpynt | Kök | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Veckans favorit: Eva Solos glöggkanna och koppar!

Eva Solos droppfria karaff är perfekt för glögg då neoprenfodralet gör att drycken håller värmen. Om man tar av fodralet så fungerar den som en vanlig tillbringare för vatten eller vin. Neoprendräkten finns i olika färger, men i glöggtider är förstås det röda fint. Glöggmuggarna är i porslin och rött silikon och passar bra att servera het glögg i då silikonen gör att man inte bränner sig.

Eva Solo kanna och muggar Foto: Annika Rådlund
Eva Solo kanna och muggar Foto: Annika Rådlund

Eva Solo Droppfri Karaff / Glöggkaraff med lock 1 liter, Röd. Design: Claus Jensen & Henrik Holbaek. Material: Glas, metall och neopren Pris cirka 450 kr. Glöggmuggar i porslin och silikon, pris cirka 199 kr/2-pack. Finns på bland annat Åhlens och Danskdesign.nu

 

Danskdesign.nu

Nyckelord: Besök | Jul | Kök | Porslin | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Boktips till Fars dag eller jul!

Leif Mannerström blev vald till Journalisternas Kock, en utmärkelse där ett 50-tal svenska matskribenter sitter i juryn, på årets Restaurangala. Han har utsetts till kockarnas kock tre gånger och haft stjärna i Guide Michelin i över tio år. Han har förstås nått sina framgångar på grund av sina matlagningskonster och otroliga kunskap.
Ett boktips till farsdag eller jul är nyutgivna " Mannerströms stora kokbok" - som verkligen ger själ för namnet, den är stor och den är fullmatad med recept på klassisk husmanskost, på hans berömda fisk- och skaldjursrätter, julmat, viltet och så självklart inlagd sill. Den innehåller också hans bästa grillrecept och goda desserter. "Mannerströms viltkokbok" gavs ut förra året och där finns recept på det svenskt vilt, såsom älg, rådjur, hjort, vildsvin, hare, and, gås, fasan. Passar både jägare och de som köper vilt. Boken innehåller även fina naturbilder, ett extra plus för det.

Boktips till Fars dag eller jul!

Mannerströms stora kokbok i halvklotband utgiven i september 2012 med ISBN nr: 978-91-1-304340-1, pris 289 kr på Bokus. Mannerströms viltkokbok i kartonnage utgiven i augusti 2012 med ISBN: 978-91-1-304093-6, pris 169 kr på Bokus. Båda är utgivna av Norsteds förlag.


Bokus
N
orstedts

Nyckelord: Böcker | Inspiration | Mat | Nyheter | Tips

Permalink


Favoriten från Mitt Kök-mässan!

Mitt kök - mässan är i full gång här i Stockholm och igår var jag dit för att titta på den del nyheter för hushållet. Hallen är fylld av nya prylar för matlagning och även med mat och vin. Dagens godaste smakprov var de här små goda pepparkakorna med ost på. En garanterad hit på glöggkvällarna framöver.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Gott tips: Skärvängens ädelost från Skärvängens bymejeri blandat med creme fraiche på Husåbröd pepparkakor med spalt och pumpakärnor. Finns hos bland annat Delikatesshuset Mathantverk


Delikatesshuset - Äkta mathantverk
Husåbröd
Skärvängens Bymejeri AB
M
itt Kök-mässan på Stockholmsmässan 8-11 november

Nyckelord: Inspiration | Kök | Mässor | Mat | Tips

Permalink


Ica Maxi satsar på 50-tal och pastell!

Idag visade ICA Maxi upp sitt vårsortiment. De satsar helhjärtat på pasteller, småblommigt och 50-tal. Jättesnygga vimplar att hänga över festbordet eller bara som dekoration, underbara burkar och kakfat i ljuva färger kommer att finnas i butikerna från och med februari. För första gången satsar de också på kökselektronik, t ex en elvisp med inbyggd plats för sladden och en liten vattenkokare i femtiotalsstil. En annan favorit var kakformar med formen av dinosaurer. En given succé!

Ica Maxis vårsortiment Foto: Annika Rådlund
Ica Maxis vårsortiment Foto: Annika Rådlund

I vår satsar Ica Maxi på pasteller på kuddar, dynor, förkläden, kökshanddukar och kakfat samt lite lyxigare engångstallrikar, bestick och glas. Allt för sommarens picknicks och fester. Ååååhhh vad jag längtar till våren!


ICA Maxi

Nyckelord: Balkong | Besök | Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Prylar | Textil | Tips

Permalink


Veckans favorit - julstjärna i indisk stil!

Kanske är det för att jag har firat jul ett par gånger i Indien som jag gör att jag gillar de här stjärnorna från Watt & Veke extra mycket. Det är härligt med mycket färg på jul och det behöver inte alltid vara bara rött, grönt och guld, tycker jag. De här pappstjärnorna har traditionellt indiskt mönster och lyser jättefint i fönstret på kvällen. Tyvärr har vi ju inga palmer att hänga dem i.

Julstjärna Ganesha från Watt & Veke
Julstjärna Ganesha från Watt & Veke

Hängande stjärna pris cirka 125 kr och stjärna på fot pris cirka 350 kr från Watt & Veke, finns bland annat hos Inreda.com


Watt & Veke
Inreda.com

Nyckelord: Belysning | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt

Permalink


Fototapeter för New York älskare!

Tapetföretaget Mr Perswall har precis lanserat sin första digitala minikollektion. Bilderna till kollektionen New York Memories är tagna av fotograf Tobias Guldstrand som har fångat stadens puls på sitt eget sätt och den innehåller både klassiska landmärken och hemmamiljöer. Perfekt för den som vill få in lite New York - känsla i hemmet.

New York Memories - Brooklyn/Mr Perswall
New York Memories - Brooklyn/Mr Perswall

Webbkollektionen New York memories innefattar 10 mönster som kan beställas efter kundens önskemål och väggstorlek.


Mr Perswall

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Sovrum | Tapet | Vardagsrum

Permalink


En halv miljon fler svenskar bor ensamma jämfört med för 20 år sedan

Enligt SCB-statistik bor nästa var tredje svensk, hela cirka 29 procent av den totala befolkningen ensamma. För 20 år sedan bodde 25 procent av befolkningen i ensamhushåll. Totalt sett bor 2,6 miljoner svenskar i ensamhushåll, med eller utan barn, vilket alltså är drygt 0,5 miljon fler personer jämfört med för 20 år sedan. Sedan tidigare är det känt att Sverige har flest ensamboende i världen och att Stockholm toppar statistiken där nära 60 procent av befolkningen bor ensamma. Skönt att veta att man inte är ensam.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

En halv miljon fler svenskar bor ensamma jämfört med för 20 år sedan. Källa: SCB och Mindalike


ScB:s statistik

Nyckelord: Bostäder

Permalink


Inspelningsbar julkula!

Årets julklapp? En julkula där man kan spela in ett 10 sekunder långt klipp med en julhälsning, kärleksfras eller en där man sjunger en truddelutt. Sedan fäster man ett foto på. Det här är ju en perfekt julklapp från barnen till mor- och farföräldrarna. Jag ska absolut köpa några där min son (som är tre år) får säga julhälsningar. Kul! Här nedan gjorde jag ett kollage med en bild på mig själv, eftersom jag inte sjunger något vidare så får det bli en hälsning.
- Nu är det sju veckor kvar till jul...

Inspelningsbar julkula!

Klipp ut en bild på barnen, familjen, hunden eller dig själv och spela in en julhälsning till älsklingen eller släktingarna inför jul. Kulan kan antingen hängas i granen eller ställas med hjälp av den medföljande ringen. Röd eller grön, 129 kr/st från Happystore.se


Happystore.se

Nyckelord: Barn | Inspiration | Jul | Julpynt | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Skapa snöfall i trädgården!

Förra året såg man många som hade satt belysning från flaggstången ner i marken så att den fick formen av en julgran. I år kanske det är snöfall i träden som man kommer att få se mer av. Snowfall är LED-stavar som slumpmässigt blinkar och därmed skapar en känsla av snöfall eller regn beroende på ljusförutsättningarna . Stavarna är energieffektiva och finns från 13,5 cm upp till 1 meter långa (!).

Snowfall
Snowfall

Snowfall i ett träd, på balkongräcket eller i julgranen. Finns för både utom- och inomhusbruk. Pris 45-545 euro beroende på storlek, Helgbutiken.se


Helgbutiken

Nyckelord: Balkong | Belysning | Jul | Julpynt | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Kontrollera energiförbrukningen med en energidisplay!

Den 30 november lanseras ELIQ Online, en ny produkt och webbtjänst som med hjälp av en liten sändare avläser husets elmätare i realtid. Sändaren fäster man med dubbelhäftande tejp på sin elmätare och energihubben ansluts med nätverkskabel till hemmets router eller bredbandsuttag. Energihubben ska ge en direkt indikation på den aktuella förbrukningen.

Med en app till surfplattan eller mobilen kan man följa elförbrukningen och genom att lägga in notiser vid förändringar ska man direkt kunna få ett meddelande när någonting oväntat händer – exempelvis om det blir väldigt kallt eller om förbrukningen ökar mycket. Genom den här prylen ska man kunna hitta energibovar och förstås bli mer inspirerad att använda mindre el. Kanske kan man då direkt se resultatet när man släcker utelamporna och adventssljusstaken nattetid. minskar på värmen i radiatorerna på dagtid då ingen är hemma och att tonåringarnas musikanläggning inte står på när de sover eller inte är hemma. I slutändan är det förstås resultatet på elräkningen som är det intressanta...

Energidisplay ELIQ från Exibea
Energidisplay ELIQ från Exibea

Ta kontroll över elförbrukningen med den nya webbtjänsten ELiQ Online. Sedan tidigare finns energidisplayen ELIQ som kopplas till din elmätaren och ger elinformation i realtid. Pris cirka 2490 kr hos  ELIQ.se, tretti.se samt i utvalda Elkedjan-butiker. ELIQ Online kostar 1195 kr hos Eloq.se, trettio.se och Elkedjan.

 

ELIQ
E
lkedjan
Trettio

Nyckelord: Ekonomi | El | Elförbrukningen | Energi | Nyheter | Prylar

Permalink

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Nyckelord
Arbetsrum | Arkitektur | Bad | Badrum | Balkong | Barn | Belysning | Besök | Blommor | Böcker | Bostäder | Butik | Bygg | Detaljer | Ekonomi | El | Elektronik | Elförbrukningen | Energi | Golv | Historia | Hotell | Hus | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Kakel | Klinker | Kök | Ljud | Ljus | Mässor | Mat | Nyheter | Övrigt | Porslin | Presenter | Privat | Prylar | Sovrum | Tapet | Tävling | Textil | Tips | Trädgård | Utomhus | Vardagsrum

2022

2021

2020
Maj | April | Mars | Februari | Januari

2019
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2018
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2017
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2016
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2015
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2014
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2013
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2012
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2011
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2010
December | November | Oktober | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2009
December | November | Oktober | September

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår