AoB Bloggen med Annika Rådlund

En förhandstitt på vårnyheterna från Blomsterlandet

Även om vi nu står precis inför julen så kan det ändå vara kul att titta på vad som kommer i butikerna i vår. Textilier och prydnadssaker inspirerade av djurvärlden är en trend som verkar hålla i sig, och även både glas och porslin med spännande strukturer. Olika strukturer mot varandra, som matt och blankt, våfflat och randigt hänger också med i vår. Här är några av godbitarna från Blomsterlandet.

Ananasskål, teservis och kuddar från Blomsterlandet
Ananasskål, teservis och kuddar från Blomsterlandet

Ovan från vänster: Ljusgrön servis i strukturerat porslin, från 29,90 kr/del. Prydnadskudde med motiv av en slända, 149 kr. Prydnadskudde med ugglemotiv, 129 kr. Ananasformad glasskål med lock, 79,90 kr. Prydnadsuggla, 49, 90kr. Finns i butik från och med januari.Blomsterlandet

Nyckelord: Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Porslin | Prylar | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


Kungsörnen - ny husmodell från Fiskarhedenvillan

Fiskarhedenvillans nya tvåplanshus har en riktig sekelskifteskänsla med tidstypiska verandor, takkupor, charmiga vinklar och vrår. Huset har även ett trevligt bibliotek och lyxiga klädkammare. Jag trycker på gilla-knappen för det mesta som ingår i den här modellen. Sekelskiftsstil, takkupor, bibliotek och klädkammare - låter verkligen som ett hus i min smak.

Kungsörnen / Fiskarhedenvillan
Kungsörnen / Fiskarhedenvillan

Planlösningen på de två våningsplanen med 2,6 meter i takhöjd är klassisk. Rumsindelningar ska ge ett trevlig inomhusklimat när det kommer till ljudreducering, i helt öppna planlösningar kan det skråla och skramla så mycket så att det är omöjligt att höra vad någon säger om fler pratar samtidigt, något som jag har märkt i andra hus.

På bottenvåningens cirka 130 kvm går köket går att stänga till och ligger vägg i vägg med det rymliga vardagsrummet med tillhörande bibliotek. Vill man sitta i biblioteket och läsa, samtidigt som teven står på i vardagsrummet, är det alltså inga som helst problem att stänga om sig och få en rogivande atmosfär.

För barnfamiljen med mindre barn som vill vara nära, är rummet perfekt att använda som lekrum. Kombinerat med detta finns det praktiska vardagstänket där groventrén är sammanlänkad med tvätt- och badrum. På det övre planet finns möjlighet för fyra till fem sovrum. Allrummet är placerat som hjärtat på våningsplanet – och de två väl tilltagna klädkamrarna är lika genomtänkta som lyxiga.
Priset för Kungsörnen som byggsats är 1 673 000 kr. Fullt färdigt med entreprenad är priset cirka 4 110 000 kr exklusive utvändig målning.

 

Fiskarhedenvillan 

Nyckelord: Bostäder | Bygg | Hus

Permalink


Skånska Byggvarors nya altandörrar ska ge högre säkerhet

Skånska Byggvaror lanserar nu nya altanytterdörrarna som ser ut som vanliga fönsterdörrar men är i sin tekniska konstruktion en avancerad ytterdörr. De är byggda i så kallad sandwichkonstruktion med dubbla aluminiumplåtar, isolering, HDF-skikt och godkänd låskista. Dessutom med hemmabekväm och bortasäker låsning som är ska vara mer inbrottssäkert än en enkel fönsterdörr med spanjolettlås och träram. Därmed är det möjligt att ersätta sin gamla fönsterdörr med en bekvämare och säkrare lösning, oavsett om dörren sitter i grovköket, tvättstugan eller mot altanen.

 

Altandörr / Skånska byggvaror
Altandörr / Skånska byggvaror

Utöver bekvämligheten med handtag och lås från utsidan så det vara svårare att bryta sig igenom den här typen av dörrar än de traditionella altandörrarna. Dörrarna finns i helglas eller med glas matchande fönsterhöjd 13 och 16. De nya altanytterdörrarna från Skånska Byggvaror lanseras vecka 46 och kostar från 6 995 kronor.


Skånska Byggvaror

Nyckelord: Balkong | Övrigt | Tips

Permalink


Dubbla handfat i granit från Björbo Badrum

En av årets nyheter från Björbo Badrum är det exklusiva och vackra handfatet i grå granit som man kan välja till möbleserien Valhall. Naturmaterial är ju så inne nu och granit är ingen slit och släng produkt direkt, den håller i en evighet. Jag gillar möbelserien Valhall för där kan man få ett tvättställ med härliga ytor för avställning bredvid handfatet och det finns dessutom LED-belysning i handfatet. En annan nyhet för den klassiska möbelserien är att de har tagit fram en snygg och praktisk förvaringspall i samma stil, perfekt för förvaring för toalettpapper, badlakan och annat. Den har jag tyvärr ingen bild på, men den är utformad ungefär som en box. Björbo Badrum kommer i från Dalarna och det är ju bra att främja svenska företag då man väljer inredning, i alla fall om de har något man gillar.

Valhall / Björbo Badrum
Valhall / Björbo Badrum

Tvättfat: Gjutmarmor i vitt eller grå granit på möbelserien Valhall. Serien har lådor med fullutdrag, dämpning och självindrag. I nedre utdragslådan finns en tredje dold låda vilken ger dig extraplats för dina småsaker. Valhall finns i vit, ljusgrå och mörkgrå kulör samt ek. Vill du gå steget längre och få en helt unik möbel går det att få Valhall i valfri NCS-kulör mot pristillägg. Rosa anyone?

 

Björbo Badrum

Nyckelord: Badrum | Nyheter

Permalink


Värnamo of Sweden - svensktillverkat till sovrummet

Värnamo Sängkläder är nu den enda aktören som tillverkar täcken och kuddar i Sverige. De har tillverkat bädd- och prydnadstextilier sedan 1951 och de har både kuddar, täcken, bäddmadrasser, sängkläder och överkast i sitt sortiment. Bland annat har de det här överkastet som heter Annika, så ni förstår ju att det gillar jag lite extra.

Värnamo of Sweden - svensktillverkat till sovrummet

Värnamo Sängkläder som är grundaren av Varnamo of Sweden -  ett familjeföretag med anor som har haft tillverkning i 63 år. Överkastet Annika finns i flera pastellfärger, blå, grå, vit och rosa ( rosa färg slut i storlek 270x260 ) Kvalitet: 80% bomull och 20% polyester. 615 kr för 160x260 cm och 890 kr för storlek 270 x 260 cm. Bilden visar även: Påslakansetet Vibble & Nydala, prydnadskudden Doris samt pläden Gabi.

Värnamo of Sweden
Värnamo of Sweden - överkast Annika

Nyckelord: Sovrum | Textil

Permalink


La Classica; ny lyxig porslinsserie från Villeroy & Boch

Formgivarna på Villeroy & Boch har bläddrat i företagets designarkiv och har därefter skapat en ny servis - anpassad efter dagens mattrender och krav. Designspråket är rena klara linjer och mönstermässigt har de hämtat inspiration från klassisk och klassicistisk arkitektur. Serien består av både en komplett matservis i premium benporslin, kaffe/teservis samt matchande glas. Utöver den helvita serien så finns den även med mönster och heter då La Classica Contura, den kan användas separat eller såklart ihop med den vita. Det här är en servis att samla på, som kan gå i arv. Helt i tiden med dagens tänk om kvalité och färre slit och släng produkter.

La Classica / Villeroy & Boch
La Classica / Villeroy & Boch

La Classica - ny lyxig art deco-inspirerad porslinsserie från Villeroy & Boch. Dekoren är inspirerad av kupoler och rotundor och förstärker det klara formspråket i porslinet med tunna linjer och grafiska mönster. Vitt och silver är vackert ihop och färgkombinationen passar perfekt till festdukningar under jul- och nyårshelgerna. Klassiskt, krispigt, avskalat men lyxigt.

 

Villeroy & Boch

Nyckelord: Detaljer | Nyheter | Porslin

Permalink


Svart julgran från Rusta

Om du inte gillar den rödgröna julen så kan jag tipsa om att Rusta har en svart julgran. Kanske något för dig som har den industriella stilen eller om du har ett svartvitt hem. Själv gillar jag nog gröna granar bäst, med väldgit kitschigt pynt. Allt från träelefanter med ridande tomtar till stickade julkulor och glittriga pumps. Det bästa är att man kan göra precis som man vill och med både dekorationer och färg på granen kan man göra det hur personligt som helst.

Julgran / Rusta
Julgran / Rusta

Julkänslan infinner sig direkt när man tar in en julgran. Rusta har julgranar i ett flertal färger och storlekar. Denna gran i gnistrande svart är 210 cm och kostar 399 kr.


Rusta

Nyckelord: Inredning | Jul | Julpynt | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Veckans favorit - Globo från Kähler

På Formex (nordens största heminredningsmässa) så tvärstannade jag och tog upp kameran när jag såg den här maffiga och härliga ljusstaket. Nu har jag hittat igen den på nätet och den finns i både grått och terrakotta. Kähler är ett danskt designföretag och de har mycket fint till hemmet. Den här ljusstaken med sin runda men ändå strikta form passar den lika bra i enkla och mer färgglada inredningar och den passar både in i både lantlig, industriell och strikt avskalad stil. Därför blir den veckans favorit - en riktig masterpiece till hemmet.

Globo / Kähler
Globo / Kähler

Den maffiga ljusstaket Globo är framtagen i harmonisk och lugna jordfärger som granitgrå och terracotta. I den här stora varianter med en diameter på 40 cm så kostar den 2499 kr hos Royaldesign.se. På Kählers danske hemsida kostar den 1999 kr, men det kanske tillkommer någon avgift där. Ljusstaken finns även i mindre storlekar i bordsmodell, och så finns det en annan variant för bordet som det är bara ett ljus i. De minsta modellerna kostar från 179 kr och uppåt. På Kählers hemsida står de att de inte skickar den största modellen, men det gör de från Royal design och där är det fri frakt på beställningar över 500 kr. Dock är den största modellen av Globo restnoterad där till i februari, men då kanske man har tid att spara ihop till den...

Kähler 
Royal design

Nyckelord: Inredning | Ljus | Nyheter

Permalink


Julmysigt med fasadbelysning från Clas Ohlson

Frågan är ju om man ska gå "all in" när det gäller belysning på fasaden, alltså om man ska köra den amerikanska stilen eller inte. Jag röstar på inte där... både för miljöns skull och för att det är alltför kitschigt. Men lite lagom belysning är fint, och så kan man ju tänka på att släcka ner mer inomhus i rum man inte befinner sig i för att kompensera och väljer man dessutom ljusslingor med LED-lampor så drar de väldigt lite el. Istappar på huset tycker jag ser mysigt ut. De här kommer i från Clas Ohlson och står på min önskelista i år.

Clas Ohlson
Clas Ohlson

Belysningsslinga med LED-lampor för både inom- och utomhusbruk från Clas Ohlson, 299 kr. 

Clas Ohlson

Nyckelord: Belysning | Jul | Utomhus

Permalink


Jysk öppnar butik i Kungsträdgården

Pop - up butiker verkar vara ett fenomen som är här för att stanna. Fysiska butiker som alltså bara tillfälligt befinner sig på en plats. Ibland kan det vara för att se om marknaden vill att man ska öppna en vanlig butik där men ofta är det bara för att vinna mark, alltså att nå ut till kunderna bättre. Senaste i raden här i Stockholm är Jysk som nu slår upp portarna mitt i Kungsträdgården i centrala Stockholm den 19 till 21 november. Butiken kommer att ha fokus på sovrum och inspiration och säkert vara fylld av specialerbjudanden. Jysk är ju annars en butik som ofta brukar ligga lite utanför stadskärnan. Jag har en känsla av att butiken kommer att vara lite snyggare än de vanligtvis är.

Jysk sovrum
Jysk sovrum

Jysk utvecklar sitt utbud av sovrumsprodukter och inredningsdetaljer, något som de kommer att visa upp i sin pop - up butik i Kungsträdgården. Butiken är öppen för allmänheten från den 19 till 21 november från kl. 10.00 till 18.00 och de utlovar bra erbjudanden på både inredningsdetaljer, krispiga sängkläder, mjuka kuddar och varma täcken. Om man bor i stan kan det ju vara värt att kika in där, om inte annat bara för att man är nyfiken..

Gillar för övrigt den här härliga inspirationsbilden från Jysk - de tär ju så snyggt med grått till plywood! 

 

Jysk

Nyckelord: Butik | Inredning | Nyheter | Sovrum | Tips

Permalink


Vintage Rules - Cool ny tapetserie från Midbec

Midbeck lanserar ett tjugotal nya tapetkollektioner varje år, och den senaste heter Vintage Rules som passar klockrent till en industriell inredning eller till den vill addera något lite hårdare till en mjuk inredningsstil. Tapeterna har mönster av rostig metall, vindpinade trädörrar, träplankor, betongplator och historiska byggnader. Färgpaletten av mattsvart, mörkgrå, rostiga bruna toner och grå betong men även ett par starka turkosa kulörer och vackra gröna nyanser.

Vintage Rules / Midbec
Vintage Rules / Midbec

Tapet med turkos plåtpanel och en tapet med betonplattor - båda nyheter ur Midbecs nya tapetkollektion Vintage Rules.

 

Midbec

Nyckelord: Nyheter | Tapet

Permalink


Clas Ohlson lanserar världens första miljömärkta värmeljus

Totalt förbrukar vi i Sverige över 300 miljoner värmeljus per år och jag är en av dem som gillar värmeljus. Jag tänder inte lika frenetiskt som Anna Book men på helgerna brukar det gå åt några ljus. Nu går Clas Ohlson ut med information om att de säljer världens första miljömärkta värmeljus, som ska vara ett modernare och mer hållbart alternativ till det traditionella värmeljuset. Produkten är ett resultat av flera års forskning och har miljömärkts av Svanen.

Värmeljus / Clas Ohlson
Värmeljus / Clas Ohlson

Det traditionella engångsvärmeljuset har en ljuskopp i aluminium vilken är svår att samla in för att återvinna. I Sverige förbrukas över 300 miljoner värmeljus per år vilket motsvarar en förbrukning om över 225 ton aluminium. Uppskattningsvis återvinns knappt hälften. Det borde verkligen upplysas i en kampanj tycker jag, lika som PantaMera, så att det blir inpräntat i hos alla att man ska återvinna aluminiumkopparna i metallåtervinningen.
Produktionen av aluminium förbrukar förstås mycket energi - ett kilo aluminium motsvarar den mängd energi som återfinns i tre liter bensin.

Genom lanseringen av ett helt nytt värmeljus av 100 % stearin, det vill säga helt utan paraffin, frtti från palmolja och utan engångskopp av aluminium, kan Clas Ohlson ståta med ett mer hållbart alternativ än det traditionella värmeljuset. När ljuset brunnit ut laddas ljuskoppen i glas enkelt med en ny ljusrefill. Det Svanenmärkta värmeljuset säljs i Clas Ohlsons samtliga försäljningskanaler och på samtliga marknader. Tre stycken glaskoppar för ljusrefill kostar 39 kr och 5 stycken värmeljusrefill som brinner 5 h kostar 39 kr.

 

Clas Ohlson

Nyckelord: Ljus | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Ny säng med rätt stöd och ventilation

Sängföretaget Hilding Anders, med en tradition av sängtillverkning som sträcker sig 75 år tillbaka i tiden, lanserar nu madrasser med memoryskum av det nya varumärket Curem. En unik struktur i materialet låter även luften cirkulera, vilket ska ge ett perfekt sängklimat. Hemligheten bakom den unika följsamheten och avlastningen som sängen ger, är att axelpartiet och höfterna tillåts sjunka ner mjukt och följsamt i madrassen. Detta samtidigt som midja och korsrygg ska få ett välbehövligt extra stöd. Du sover helt enkelt utan att känna mottryck. I en Curem-säng finns även den elastiska textilen som mjukt och behagligt följer de underliggande komfortmaterialen. För att komma ner i riktig djupsömn och få en behaglig sömn krävs även rätt temperatur i sängen. Om man har problem med att man svettas om natten så ska den här öka ventilationen och därmed minska det problemet. Curem-sängens skum har en speciellt utvecklad struktur som låter luften cirkulera och den Ökotex-märkta textilen är också ventilerande och fuktgenomsläpplig. Ett fräscht sovklimat utlovas från Hilding Anders.

Curem / Hilding Anders
Curem / Hilding Anders

Curem-sängarna finns i tre varianter: traditionellt ramsängsutförande, som ställbar säng eller som kontinentalsäng. Ramsängen finns i storlekarna 75–120 cm, den ställbara sängen i storlekarna 90–105 cm och kontinentalsängen i storlekarna 120–180. I vissa bredder går det även att få en längd på 210 cm. Alla sängar går att få i två färger; ash och anthracite.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Nyheter | Sovrum

Permalink


Loveseat - nya fåtölj från Sweef med plats för två

Jag har alltid gillat idén med så kallade loveseats, en bredare fåtölj där man får plats två stycken. Mysigt att sitta med barnet och läsa eller titta på tv med kärleken. Nu presenterar Sweef sitt nya tillskott i soffserien Valen - en stor och mysig dubbelfåtölj i rak och stram modell. Passar den som har lite rymligare vardagsrum, som ett komplement till soffan, eller den som har ett litet vardagsrum - som en solitär.

Love seat Valen / Sweef
Love seat Valen / Sweef

Fåtöljen har ett generöst sittdjup vilket ger en extra myskänsla. Stoppningen är av kallskumsdyna och dun, vilket gör att dynans form ska anpassa sig efter kroppen och snabbt återhämtar sin naturliga form. Bredd: 130 cm Sittdjup: 75 cm. ”Valen Love Seat” finns i grå, turkos, brun och vit. Pris 6000 kr.

Sweef

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Nyheter | Vardagsrum

Permalink


Koll på surfkostnaderna

Att man blir mer och mer internetberoende är helt klart ett faktum. I alla fall om man vant sig vid att använda Spotify, Netflix och annat när helst andan faller på. Min son som är fem år vill ju gärna spela spel på sid ipad och även titta på kortfilmer på Youtube. Han får bara sitta begränsad tid (jag ställer äggklockan för att hålla koll på det), men en sak som han inte riktigt har kläm på det är att det inte finns internet överallt. Att man inte har täckning eller att man inte har det trådlösa nätverket med sig. Nu har jag testat Bredband 4G On/Off som man kan använda som ett komplement till det fasta bredbandet man har hemma. Det är anpassat för personer och familjer med tillfälliga behov; om man exempelvis vill åka en vecka till stugan eller spendera helgen på sjön. Den nya abonnemangsformen innebär att du kan ställa av och på surfen och endast betala för datamängd du har behov av. Jag har haft snabbare uppkoppling med det här mobila bredbandet än med dongeln (som jag inte har särskilt bra täckning på alls) och den är väldigt liten så den är lätt att ta med sig. Det enda som krånglade lite för mig var att det var svårt att fylla på kortet från deras hemsida för det var något tekniskt fel med den under sommaren, men det är nu åtgärdat så nu är det bara att surfa på.

Bredband 4G On / Off
Bredband 4G On / Off

Bredband 4G On/Off är ett abonnemang med låg månadsavgift som du enkelt kan fylla på med surf när behovet uppstår. Surfpaketen köps via www.tele2.se/mersurf och man väljer själv hur länge surfen ska gälla och hur mycket data man är i behov av. Paketet gäller tills man har förbrukat all data eller tills giltighetstiden har gått ut, vilket som än händer först. Det går att komplettera med en mini-router som gör det möjligt för hela familjen att surfa på samma abonnemang. Det enda som behövs är mobiltäckning och ett eluttag där du kopplar in routern. Den har dessutom ett batteri med upp till 12 timmars drifttid och är perfekt att ta med sig i båten eller på utflykter då den ryms utmärkt i väskan eller i jackfickan.

 

Tele 2 On/Off 

Permalink


Garden Glory - trädgårdsslang med hornhängare

Jag har skrivit om Garden Glory en gång förut, för ett och ett halvt år sedan då de precis lanserat sina första trädgårdsslangar. Slangarna kan hängas upp på en hängare utformad som djurhorn. Du kan se inlägget här.
En husdröm med vacker trädgård men med en tråkig grön slang på husväggen blev starten för Garden Glory - de startade därför detta koncept med designade slangar, tillhörande munstycken och fästen. Det här är ju verkligen en kul fars-dag present också, så här under jaktsäsongen passar det särskilt bra.

Garden Glory - trädgårdsslang med hornhängare

Garden Glorys vision är att liva upp traditionella och praktiska produkter med snygga färger, spännande material och detaljer som tillför något till vår utomhus miljö. Slangarna och dess tillbehör produceras i Skandinavien och finns idag i vit, svart, rosa, grå och guld. Varje säsong lanseras nya färger och ytterligare produkter.

 

Garden Glory

Nyckelord: Presenter | Prylar | Textil | Trädgård | Utomhus

Permalink


Chokladkalender för vuxna

Till varje chokladälskares stora lycka så finns det adventskalendrar med kvalitetschoklad i. Kul grej om man annars brukar bli frestad då barnen öppnar sina kalendrar...jag har även hittat en som är fylld med god lakrits. Snygga askar som man kan ha framme under hela advent. Även bra gå -bort present till de första glöggminglen som brukar äga rum i slutet av november. Bara två måndader kvar till jul nu...

Chokladkalender för vuxna

Julkalalender 2014; Liquorice Christmas Calendar Underbar julkalender från Lakrids By Johan Bülow i Danmark. Adventskalender utöver det vanliga med massor av spännande favoriter från Lakrids. Varje kalender kan delas av två personer – 2 ljuvliga smakbitar eller annan överraskning i varje lucka. 299 kr på Lakritsroten.se

Fantastisk liten byrå med 24 st lådor fyllda med godsaker från favoriten Summerbird i Danmark. I varje låda finns 2 st bitar och 12 olika varianter. Innehåller: Valencia, Provence, Piemonte, Blackcurrant, Amber, Praliné, Laesö, Mint, Fleur d´orange, Raspberry, Liquorice, Grué. Här kan man verkligen säga smakar det så kostar det, 790 kr hos Inreda.com

Lyxig julkalender /adventskalender med Valrhona choklad! En liten, riktigt god chokladbit dagarna fram till jul är du värd eller som en fin decemberpresent att ge bort. Kalendern är fylld med 23 carréer av mörk choklad och mjölkchoklad, 8 olika sorter samt en trevlig överraskning på julafton. Kalendern är dubbelvikt och viks upp för att öppna luckorna. Mått ihopvikt: H 28 x B 19 x D 2,5 cm. Valrhonachokladens enastående kvalitet beror på minutiöst urval av kakaobönor direkt på utvalda plantager av eget folk. De utvalda plantagerna använder varken besprutningsmedel eller pesticider. När bönorna soltorkats fraktas de till Train-L´Hermitage i Frankrike, där de används till chokladframställning i alla dess former. Valrhona anses idag som världens bästa choklad. Pris: 225 kr hos Inreda.com

Fantastisk paketkalender fylld med godsaker från favoriten Summerbird i Danmark. Paketkalender fylld med paket om 2 st bitar per paket och 12 olika varianter. Innehåller: Valencia, Provence, Piemonte, Blackcurrant, Amber, Praliné, Laesö, Mint, Fleur d´orange, Raspberry, Liquorice, Grué. Vikt 450 g 2014 har Summerbird efter 2 års grundligt förarbete eko-märkt hela sitt sortiment, omdesignat allt emballage och skapat nya smaker. Nu kan de med stolthet kallas sig Summerbird Organic. Deras första ekologiska julsortiment, de har utgått från enkelhet, renhet och naturen. Pris: 580 kr hos Inreda.com  

Inreda.com
Lakritsroten

Nyckelord: Jul | Nyheter | Övrigt | Tips

Permalink


Odd Molly satsar på hemtextil

I vår tar Odd Molly nästa steg och går från modevarumärke till livsstilsvarumärke genom att utöka sortimentet inom två nya spännande områden - en heminredningskollektion och en badkollektion. 2009 gjorde de en limiterad upplaga sängkläder till jul och då var det deras modeansikte Helena Christensen som hade designat kollektionen. I januari år så presenterades "Couch Lovers Unit" filtar och kuddar i begränsad upplaga. Men nu tar de alltså steget fullt ut och ska ha en stadig heminredningskollektion. Det som kommer nu till våren är mönstrade lakan och örngott. Färgerna, egna mönster och handarbete är som vanligt ett genomgående tema.

Foto: Annika Rådlund och Odd Molly
Foto: Annika Rådlund och Odd Molly

På Formex i augusti hade Odd Molly en monter där de hade bäddat upp det här för att visa vad som komma skall (heminredning och badkläder). Den frilagda bilden är en produktbild som visar ett av bäddseten i närbild. Kollektionerna hittar du i butik och på oddmolly.com våren 2015.


Odd Molly

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Textil

Permalink


Kay Bojesen (känd för bl .a. träapan) lanserar Alfabetklossar

Kay Bojesens berömda träfigurer omnämns ofta som ”leksaker” men fågeln, vakten, apan och de andra djuren är först och främst designföremål. Kay Bojesen (1886 - 1958) var en dansk silversmed och formgivare som verkligen är lika (eller kanske mer?) aktuell i dag. Det finns knappt någon inredningstidning som inte har med apan i bild.. Kay Bojesen skapade emellertid även design för lek och nu lanserar Kay Bojesen Denmark för första gången Alfabetklossarna. Klossarna såg dagens ljus i slutet av 1950-talet och än idag är designen full av lek och lärande för de minsta. Klossarna finns i mjuka och raka former så att det går att skapa bokstäver och siffror.

Kaj Bojensen Denmark
Kaj Bojensen Denmark

Har man sagt ”A” får man också säga ”B”. Troget Kay Bojesens originaldesign säljs de nya klossarna i en unik trälåda som gör det enkelt att förvara de olika trädelarna när de inte används. Samtidigt blir lådan till ett prydnadsföremål i barnrummet. Som en extra detalj har Kay Bojesen-logotypen bränts in på lådans ena gavel, medan en orange bärrem vid den andra gaveln gör det lättare att ta med klossarna från rum till rum. Kay Bojesens klossar och förvaringslåda är tillverkade av behandlat bokträ och kostar 799 kr (rek. pris) för en låda med 33 raka och 33 svängda klossar, allt som allt 66 stycken. Lanserades i september.

Kaj Bojesen

Nyckelord: Barn | Bygg | Nyheter | Presenter

Permalink


Icehotel i fokus i ny tapetkollektion

Photowalls samarbete tillsammans med Icehotel,det världsomtalade ishotellet i Jukkasjärvi, har resulterat in några härliga fototapeter som fångar essensen av Lapplands vackra natur. Kollektionen innehåller motiv med norrsksken, soluppgång över Torneälven och motiv från Icehotels insida. Tanken är att gästerna som bott på hotellet ska bli så inspirerande att de vill ha lite av den känslan hemma också. Tapeten passar även de som älskar vintern (tyvärr hör inte jag till den gruppen då min favoritårstid är sommaren). Men bilderna är otroligt vackra och det kan bli spännande inslag i hemmet med en sådan fotovägg helt klart. Ice ice baby!

Photowall Icehotel
Photowall Icehotel

Photowall presenterar ett exklusivt samarbete tillsammans med Icehotel - hotellet i Jukkasjärvi som är byggt helt av is. Samarbetet har resulterat i en tapetkollektion som skildrar omgivningen innanför och utanför Icehotels väggar. Kollektionen innehåller nio motiv och går att måttbeställa både som fototapet och canvastavla. Fototapeterna kostar 328 kronor per kvadratmeter och canvastavlorna har ett från pris på 222 kronor.

 

Photowall

Nyckelord: Hotell | Inspiration | Nyheter | Tapet

Permalink