AoB Bloggen med Annika Rådlund

Newbie store - med gullig inredning för de minsta

Idag öppnade Newbie Store på Sergelgatan 20-22 i Stockholm (nära Hötorget). Newbie är Kappahls varumärke med kläder och inredningsdetaljer för de minsta, i ekologisk bomull. Det finns bland annat söta små filtar, babymobiler, presentaskar som även kan användas till förvaringslådor, nallar, vimplar och annat. Vårens nya limiterade kollektion för Newbie är inspirerad av gamla tiders charm med volanger, vackra blomrankor med smalrandigt och diskreta ankarmönster. Det ger många möjligheter att matcha och hela kollektionen är hållbar och all bomull ekologisk. Om man inte har möjlighet att besöka någon av Newbie Stores så finns allt även online på Kappahl.com

Newbie Foto: Annika Rådlund
Newbie Foto: Annika Rådlund

Så himla mycket söta saker! Småblommigt, prickigt och randigt. Jag älskar att handla bebisgrejer, men försökte hålla tillbaka lite... Kom i alla fall hem med en söt gubbkeps till min systerson och en skjorta och byxor till min son som han ska få ha på skolavslutningen. Och en fin förvaringslåda i grått. Kolla förresten i den fina molnmobilerna! Jättefina ovanför en barnsäng!
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.kappahl.com

Nyckelord: Barn | Butik | Detaljer | Inredning | Prylar | Textil | Tips

Permalink


Hållbara trädgårdsredskap

Alltså det finns ju inget tråkigare med veka trädgårdsredskap, spadar som viker sig och handdag som blir böjda eller går av.... Helt bortkastade pengar helt enkelt. Nu såg jag att Hornbach har trädgårdsredskap med 10 års garanti. Då måste de ju vara hållbara tänker jag. Märket på produkterna som Hornbach har heter ForQs, och jag har aldrig provat dem, men det ska visst vara deras egna varumärke. Utöver klassiska trädgårdsverktyg finns det även produkter för jordbearbetning, träd- och buskskötsel, trädbearbetning och bevattning . Kan ju vara något att kolla närmare på om man ska uppdatera sin utrustning inför årets trädgårdssäsong.

ForQ:s trädgårdsredskap av ädelstål och yxor med trähandtag från Hornbach
ForQ:s trädgårdsredskap av ädelstål och yxor med trähandtag från Hornbach

 Alla ForQ:s trädgårdsredskap och yxor med trähandtag är dessutom tillverkade av FSC-märkt trä. FSC-varumärket garanterar att produkterna är av virke från miljömässigt och socialt ansvarsfullt skötta skogar som certifierats i enlighet med Forest Stewardship Council strikta riktlinjer.

Ovan från vänster syns planteringsspade, kratta, ogräsjärn, fjäderräfsa, dubbelhacka och fogkrats, samtliga av ädelstål för 89 kr/st.
Följt av: klyvyxa, 1250 gram, 299 kr. Handyxa, 600 gram, 169 kr. Handyxa, 1000 gram, 199 kr. Bra priser tycker jag! Själv skulle jag behöva en klyvyxa och ska ta och kolla in den här i verkligheten.

www.hornbach.se

Nyckelord: Butik | Detaljer | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Dekorera din trädgård med hjälp av armeringsjärn!

Med rostig och rustik armering går det att skapa egna unika lösningar i trädgården och på balkongen. De kan till exempel användas i blomsterlandet där man kan placera armeringsstål eller villakorgar i rabatten och låt dina rosenbuskar eller murgröna växa längs med dem. Armeringsnätet kan även användas för att skapa grönklädda växtväggar eller rum i trädgården, eller varför inte montera ett armeringsnät mot en vägg och häng några krukväxter som dekoration? De funkar även bra ssom avskärmning och insynsskydd och med mycket grönska ökar automatiskt även mysfaktorn.

Min kompis Thererse har satt ett armeringsjärn som ett extra innertak på sin balkong. Det hänger i kedjor från balkongen ovanför. I järnet klättrar vacker grönska och hon har hängt flera ljusslingor och amplar i det, jättefint! Men om man ska göra något liknande måste man förstås kolla av att man får göra det för hyresvärden...

Använd rustik armering för att skapa unika lösningar i trädgården. Foto: Arne Thureson byggmaterial
Använd rustik armering för att skapa unika lösningar i trädgården. Foto: Arne Thureson byggmaterial

Bilderna kommer från Arne Thuresson Byggmaterial. Deras Villakorg och armeringsnät säljs via byggmaterialhandel och finns på stora som små byggvaruhus runt om i Sverige.

Så ut och möt vårens solljus med fantasi och spade för att plantera grunden för sommarens härliga dagar i trädgården!

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Balkong | Blommor | Detaljer | Inspiration | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Nu kan man hyra trädgårdsredskap från Husqvarna

Husqvarna genomför just nu ett pilotprojekt där man kan hyra trädgårdsredskap som häcksaxar, motorsågar, blåsare och trimmers. De har ställt upp ett stort förvaringsskåp, som liknar skåp i omklädningsrum, vid Bromma Blocks i Stockholm. Skåpen är obemannade, så är man intresserad av att hyra ett redskap så laddar man ner deras app och betalar via den. Sedan öppnas skåpet automatiskt. Hoppas det är ett projekt som slår väl ut, vore toppen om det fanns på fler ställen tycker jag. Alla kanske inte vill köpa en motorsåg, men det kan ju hända att man behöver såga ner något träd någon gång (men tänk på att just motorsåg ska man inte använda om man är helt oerfaren). Fördelen med det här är också att man även får låna utrustning som handskar osv och att grejerna blir servade.

Husqvarna Battery Box  vid Bromma Blocks Foto: Telenor Connexion
Husqvarna Battery Box vid Bromma Blocks Foto: Telenor Connexion

Husqvarna Battery Box är en uppkopplad och obemannad verktygsbod som rymmer 30 elektroniska förvaringsskåp med olika batteridrivna trädgårdsredskap som kan hyras via en app. Verktygen kostar 350 kr/dag att hyra. Testperioden som de kör vid Bromma Blocks kommer att vara mellan 1 maj till 31 oktober 2017.


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Butik | Nyheter | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Icopal lanserar glasräcken

Det är ju så snyggt med glasräcken tycker jag! Så får man fri sikt åt alla håll samtidigt som man får lite vindskydd. Det är klart att det måste putsas ibland också men man slipper ju hålla på och skrapa och måla som man får göra med ett träräcke.... På min terrass ha jag inget räcke allls för att terrassgolvet ligger lågt ner nära gräsmattan och jag vill kunna kliva upp och ner på trallen från alla håll. Men det här är ju himla snyggt, med lite inramning.

Glasräcke till altanen Foto: Icopal
Glasräcke till altanen Foto: Icopal

De här fina bilderna kommer från Icopal som nu lanserar glasräcken (de har andra byggmaterial sedan tidigare).

Icopals högkvalitativa glasräcke är tillverkat av 2-lags härdat och laminerat säkerhetsglas vilket gör att det inte går att falla igenom glaset och att det inte krossas vid brott. Varje glas monteras i fyra solida, förmonterade fästen med stolpar och handräcken av syrafast stål. Räckets höjd är en meter över färdigt golv och finns som både front- och toppmonterad modell. För att få den bästa lösningen till varje byggnation kan räcket varieras med olika bredder, vinklar och infästningar.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

www.icopal.se

Nyckelord: Bygg | Detaljer | Inspiration | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Så stylar du balkongen!

Jag brukar säga att det finns tre knep för att skapa en mysig balkong: 1: Sittmöbler 2: Matta 3: Växter. Tre väldigt enkla knep egentligen.
Det finns väldigt bra väderbeständiga mattor av plast som man kan ha ute. Jag har en grönmönstrad historia som jag köpt på Rusta och den har jag haft ute i tre somrar (jag tar in den på vintern) och den är fortfarande lika fin. Om man tycker det är jobbigt med växter och inte orkar hålla på och plantera så kan man köpa en eller ett par stora konstväxter istället. Ha något tungt i krukan bara så de inte blåser iväg.... I möbelväg så föredrar jag sköna sittmöbler framför pallar utan ryggstöd och hårda klappstolar. Men har man en väldigt liten balkong/uteplats så är det bättre än inget. Här är tre balkonger som Rusta har stylat med deras egna möbler, mattor och växter. Så enkelt men ändå så snyggt!

Mysiga balkonger Foto: Rusta
Mysiga balkonger Foto: Rusta

Om man håller sig til ett par olika färger så blir intrycket inte så rörigt. Har man en möstrad matta så satsa på enfärgade möbler och dynor. Köp hellre ett par stora växter än många små, om det finns plats för det vill säga. Och glöm inte belysningen. Om man inte ha tak på balkongen/terrassen så satsa på solcellsbelysning, den tänds automatiskt när det skymmer ute. Ljusslingor ger bra myskänsla!

Se tidigare inlägg:
Palmer på uteplatsen hos Rusta i vår!
Fyra olika mysiga uteplatser


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

Nyckelord: Balkong | Belysning | Blommor | Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Mina favoritposters från Vanilla Fly

Om du har missat Vanilla Fly så kika in på deras utbud, de har bland annat en egen webbshop och de finns även hos Royaldesign.se och room99.se . Vanilla Fly är ett danskt inredningsföretag som levererar affischer, gratulationskort och inredning till butiker, onlineshops och återförsäljare över hela världen. De har mer än 300 olika konstaffischer - både svartvita och färg. Jag har sett deras monter på Formex ett par gånger och de har så mycket snyggt! De har bland annat många motiv av olika insekter som har varit så trendigt ett tag. Själv går jag igång mer på det här, palmer och rosor. ,

Posters från Vanilla Fly
Posters från Vanilla Fly

Vanilla fly har funnits sedan 2011 och nu finns de lite överallt, både i fysiska butiker och online. De har inte bara posters utan även andra inredningsdetaljer. Hett tips om man vill hitta inrendingsdetaljer som är lite annorlunda.

Tidigare inlägg om Vanilla Fly

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

www.vanillafly.dk

Nyckelord: Blommor | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Presenter | Prylar | Tips | Vardagsrum

Permalink


Hållbar terrasslasyr i olika kulörer

Demidekk har meddelat att de nu har förbättrat sin terrasslasyr så att den nu är ännu mer effektiv mot beväxning och har en snabbare torktid. Det finns tolv olika kulörer att välja mellan, allt från varmbruna Burmateak till Sotgrå, Skimmergrå och Naturgrå. Vill man ha en riktigt mörk färg så finns det en som heter Gråsvart. Själv är jag lite sugen på att testa den som heter Nordiskt trä, för jag gillar egentligen inte den grå färgen som terrassgolvet har fått med tiden jag tycker inte att det passar ihop med fasaden. Jag tror att det kan vara smart att beställa ett litet prov av den/de man funderar på och provmåla en liten yta innan man går loss på hela altanen, så att det blir så som man har tänkt sig.

Demidekk Terasslasyr Skimmergrå bild 1-3, Nordisk trä bild 4 och Gråsvart på bild 5.
Demidekk Terasslasyr Skimmergrå bild 1-3, Nordisk trä bild 4 och Gråsvart på bild 5.

Demidekk Terrasslasyr ska tåla regn redan en timme efter strykningen och det ska räcka med en strykning för att få ett långvarigt skydd. 10 liter kostar cirka 1700 kr.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.jotun.com/se

Nyckelord: Detaljer | Inspiration | Nyheter | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Snygg och säker altandörr

Tyvärrr är det så att inbrottstjuvar gärna jobbar på husets baksida, där de är mer ostört kan försöka ta sig in. Altandörrar är ju dessutom oftast enklare att få upp än en vanlig ytterdörr. Men jag har sett att nu finns det altandörrar som mer liknar ytterdörra i konstruktionen. Swedoor har till exempel dörrmodeller i trä med klassisk formgivning som går att beställa i olika färger.

Tänk på att även ett glasparti ska vara svårt att ta sig igenom. Värt att tänka på när det gäller en säker altandörr är därför hur infästningen av glaset är gjord och hur enkelt eller svårt det är att ta bort listen som håller glaset på plats. Se även till så att låset har ett så kallat haklås. Ett sådant gör så att dörren ”sitter fast” i karmen när den är stängd och låst.

Den tredje grejen att tänka på är att ha bra gångjärn. De ska vara solida och gärna ha en så kallad bakre säkring. Precis som med haklås gör detta så att dörren sitter fast i karmen när den är låst, så även om tjuven sågar av gångjärnen utvändigt går det ändå inte att lyfta av dörren från karmen. Man får helt enkelt göra allt för att försvåra för tjuven.

Classic Monteverdi RC3 i serien Advance Line från Swedoor
Classic Monteverdi RC3 i serien Advance Line från Swedoor

Idag investerar villaägaren gärna i en säker ytterdörr för att minska risken för inbrott. Dessvärre är det inte lika vanligt att man som husägare tänker på altandörren och ofta är det just på baksidan av huset som inbrottstjuven ostört och enkelt lyckas ta sig in.
De rejäla dörrarna från Swedoor kostar från 13 900 kr, den på bilden kostar cirka 22 000 kr.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.swedoor.se

Nyckelord: Balkong | Inredning | Nyheter | Övrigt | Tips | Utomhus

Permalink


Årets Pelargon 2017

Nu är det mycket Årets....Årets idéträdgård, Årets trädgårdsprodukt, Årets sommarnyheter och nu även Årets pelargon. Men det är väl så den här tiden på året innan trädgårdssäsongen drar igång. I år besökte jag som sagt inte trädgårdsmässan så jag missade chansen att kika närmare på Årets pelargon, men den ser verkligen jättefin ut. Vitt ligger ju också i tiden, många vill ha bara växter med vita blommor eller helt gröna växter inomhus. Jag brukar alltid ställa ut mina pelargoner på sommaren, oj så fina de blir då!

Årets Pelargon 2017: Rosenknoppspelargon ’Kronprinsesse Mary’ Foto: Blomsterfrämjandet/Minna Mercke Schmidt
Årets Pelargon 2017: Rosenknoppspelargon ’Kronprinsesse Mary’ Foto: Blomsterfrämjandet/Minna Mercke Schmidt

Årets pelargon 2017 är en rosenknoppspelargon som är både romantisk och modern på samma gång. Den är bedårande söt med ett nätt växtsätt, ljust bladverk och crèmevita blommor på ranka stjälkar. Sorten är skir och gracil men med livskraft och personlighet. Sorten passar fint in i både äldre och modernare miljöer och den mjukt vita nyansen fungerar utmärkt oavsett omgivande färgsättning.

Placerad i terrakottakrukor blir den söt och charmig och framhävs de på ett fint sätt.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Blommor | Inspiration | Mässor | Nyheter | Tips | Trädgård

Permalink


Årets idéträdgård

Det här är första gången på väldigt många år som jag inte besökte mässan Nordiska trädgårdar, även kallad Trädgårdsmässan. Det var inte för att jag inte ville men för att jag helt enkelt inte hade tid. Väldigt trist för man får så himla mycket inspiration där! Hoppas verkligen att jag hinner gå nästa vår, det är så kul att titta på alla fina trädgårdsidéer och fågelholkarna som alla skolelever har gjort. Jag har kollat igenom lite nyheter från mässan nu den idéträdgård som i år kammade hem Guld heter ”Färgstarka öar och stilla vatten” och är skapad av Hvilan Utbildning.
Motiveringen lyder så här: ”Den här trädgården gör oss glada tack vare sin färgprakt. Växtligheten skapar en fin inramning och planteringarna är mycket välkomponerade. Växtvalet är genomtänkt och växterna är i perfekt utvecklingsfas. Bron som slingrar sig över vattenytan lockar besökarnas nyfikenhet och bambuväggen skapar lummighet och trygghet.”

Hvilan utbildning tog hem jurygruppens guld i Årets idéträdgårdar.
Hvilan utbildning tog hem jurygruppens guld i Årets idéträdgårdar.

Det här tycker jag ser jättehärligt och lite annorlunda ut, gillar den blå spaljén/pergolan och de runda formerna på både planteringsytan och på den slingrande "gången". Jag gillar ju runda former framför kantiga så det här skulle jag gilla att ha i min trädgård.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Blommor | Detaljer | Inspiration | Mässor | Nyheter | Tips | Trädgård

Permalink


Årets Trädgårdsprodukt 2017

Utmärkelsen Årets Trädgårdsprodukt 2017, Elmia Garden Award, har i år gått till Design Björn Lidbrandt för hans planteringsring i betong. Den ska skydda träd och buskar där robotgräsklippare sköter gräsklippandet samtidigt som den blir en stilren detalj i trädgården. Planteringsringen har funnits på marknaden sedan 2015 men har endast marknadsförts på hemsidan och via sociala medier då det jönköpingsbaserade bolaget Design Björn Lidbrandt drivs vid sidan av Björns ordinarie jobb. Men i och med utmärkelsen kommer nog försäljningen att ta fart!

Planteringsring  i betong Foto: Björn Lidbrandt
Planteringsring i betong Foto: Björn Lidbrandt

Planteringsringen ska vara enkel att placera och den helgjutna konstruktionen ska göra att den ligger bra oavsett underlag. Den uppskjutna kanten utgör ett skydd som gör att självgående gräsklippare vänder istället för att köra på nyplanterade träd och buskar.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.planteringsring.se

Nyckelord: Blommor | Detaljer | Inspiration | Mässor | Nyheter | Prylar | Tips | Trädgård

Permalink


Härliga nyhter inför årets grillsäsong!

Våren är här och grillsäsongen har precis dragit igång. Jag grillar i och för sig ibland på vintern också men det är nu det drar igång på allvar. Varje år brukar jag avancera ett snäpp och köpa till några prylar till grillen och det är ju så roligt att prova säsongens goda nyheter. Här är ett axplock som inspiration inför årets högsäsong. Grillat är ju godast!

Quornburgare, Johnnys, Star Wars förkläde och grillhandsek, Napoleongrill, Lithells korv,  Caj P grillolja och glaze, Korvhantverk och Johnnys såser.
Quornburgare, Johnnys, Star Wars förkläde och grillhandsek, Napoleongrill, Lithells korv, Caj P grillolja och glaze, Korvhantverk och Johnnys såser.

Vegetariska burgare
Förra sommaren grillade jag massor av Quorn burgare! Lagom till grillsäsongen kommer Quorns färdiga burgare i storpack. Quorn Burgare är lakto-ovo-vegetarisk och klar att lägga på grillen direkt från frysen. Den ska bara snabbt hettas upp så den är riktigt het rakt genom.
www.quorn.se

Tre nya smaker
Inför grillsäsongen har Johnny’s kommit ut med tre nya produkter – en BBQ-sås med smak av black garlic och chili, en senap med smak av mörk rom och Johnny’s sötstarka ketchup. Kan bara säga att BBQ såsen är super! Jag har redan använt upp nästan en hel flaska av den!
www.kavli.se

Star Wars - grillförkläde med handske
Slipp fläckar när du fixar biffen på Dödsstjärnan! Med förkläde och grillhandske som tagna ur Darth Vaders garderob är du redo för galaxens mest episka grillfest! Handsken är tillverkad i värmetålig silikon och förklädet skyddar dig mot stänk från grillen!
www.coolstuff.se (på den sajten kan man hitta en massa roliga saker som man inte visste att man behövde)

Grillen en plats för samtal
Årets grillrapport från Ica visar att det goda samtalet med nära och kära är en viktig ingrediens. Undersökningen visar att vi gärna samtalar om både högt och lågt vid grillen, men att vi gärna passar på att prata om djupare ämnen – exempelvis världsläget, miljön och våra värderingar. Endast en procent uppger att de helst grillar för sig själva.
www.icagruppen.se

Korvhantverk
Lokalt och närproducerat från svenskt kött är det senaste bland mattrenderna. Vi går liksom tillbaka till där det en gång började. Leta reda på din lokala producent och hitta nya favoriter! I Stockholmsområdet levererar Korvhantverk olika korvar och charkuterier till olika butiker.
www.korvhantverkstockholm.se

Korv som gör gott
Sommarens grillkorvssortiment från Lithells är här; grillkorv, bokspånsrökt grillkorv och chorizo samt wienergrillkorv. De kommer i en ny, smart återförslutningsbar förpackning med handtag. Lätta att ta med sig på grilläventyret, perfekt när inte alla korvar går åt. Även i år samarbetar Litehlls med Bris och skänker 1 krona av varje såld Barnens grillkorv och Barnens grillkorv med morot. 200 000 kronor hoppas man på att få ihop.
www.lithells.se, www.atria.se

Öka mysfaktorn vid matlagningen
Napoleongrillen skapar möjlighet för utomhusvistelse året om. En verklig stämningsförhöjare med hög mysfaktor. Njut av Nyårsdrinken på uteplatsen, förläng sommarens kvällar, avsluta en after-ski runda eller en dags trädgårdsarbete vid elden. Gasolbordet finns i kvadratisk eller rektangulär variant med en stomme av aluminium och har en rostfri justerbar brännare med gasvakt. Skyddslock och topasfärgat glas ingår. Vindskydd i härdat glas samt överdrag finns att köpa till som tillbehör. Kolla på deras hemsida för att se hur den kan placeras med bänkar runtomkring. Som mys vid en riktig lägerled.
www.napoleongrillar.se


Eko-nyheter
Caj P. Ekologisk grillolja ger en härlig grillsmak till kött, fågel, fläsk, fisk och grönsaker. Grilloljan har en örtig rik smak av bland annat soja, rödvin, och peppar. Innehåller ej vitlök. Caj P. Ekologisk Marinade Garlic ger det grillade en klar smak av vitlök med soja, svartpeppar, tomat, oregano och timjan. Passar utmärkt till ljust kött som till exempel kyckling.
www.cajp.seFölj Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

Nyckelord: Inspiration | Mat | Nyheter | Prylar | Tips | Trädgård

Permalink


Årets sommarnyheter från Ikea

Hej äventyr! Hej sommar! Årets sommarkollektion från Ikea handlar om att njuta av naturen och koppla av. Bland nyheterna finns lätta, hopfällbara möbler som är enkla att ta med sig på en dagstur till valfri plats. Strandbadlakan, parasoll, korgar och textilier i bland annat grönt och orange samt vädertåliga utemöbler till sommarstället eller trädgården. För att uppmuntra ännu mer till en grönare livsstil innehåller årets sommarkollektion också soldrivna lampor för magiska sommarnätter i bohemisk anda. Jag trycker på Gilla-knappen!

Hängmattor, textilier, trädgårdsmöbler och belysning Foto: Ikea
Hängmattor, textilier, trädgårdsmöbler och belysning Foto: Ikea

Bild 1:
Risö hängmatta i grönt kostar 299 kr/st.
Bild 2:
Sommar 2017 serie. Serveringskorg i 3 våningar 199 kr, Gardiner 129 kr/par, metervara 49 kr/m, kuddfodral 49 kr och 79 kr.
Bild 3:
Solvinden LED solcellsdrivna lampor för utemiljö, Bordslampa 249 kr, kuddfodral 49 kr/st.
Bild 4:
Håmö solsäng är enkel att packa ner och bära, eftersom den kan vikas ihop. Lackat stål och polyester. 299 kr. Finns även som stol och strandstol, endast i grön. Hade gärna köpt vita sådana....
Bild 5:
Solvinden LED solcellsdrivna lampor. Lykta med markspjut 119 kr. Kolla in bordslampa, konformad 149 kr och Golvlampa konformad 249 kr i vitt, de ska jag slå till på. Jättefina! Falholmen utomhusserie. Karmstol 300 kr-/st, Bord, 695 kr


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.ikea.se

Nyckelord: Balkong | Belysning | Detaljer | Inredning | Nyheter | Övrigt | Prylar | Textil | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Prinsen designar Hästens nya sängar

Hästens har precis presenterat ett nytt designsamarbete med designduon Bernadotte & Kylberg. För första gången sedan blårutan lanserades 1978 har man låtit sitt ikoniska mönster att omtolkas. Resultatet av det här samarbetet är två nya mönster, Appaloosa och Marwari, som nu pryder Hästens klassiska säng 2000T. Arbetet har visst pågått under ett par års tid och nu finns de alltså till försäljning. Man sover nog som en prinsessa på den nya klädseln.

Sängen 2000T från Hästens  i nya mönstret Marwari och Appaloosa  av Bernadotte & Kylberg
Sängen 2000T från Hästens i nya mönstret Marwari och Appaloosa av Bernadotte & Kylberg

Nya rutor i blåvitt och en brun klädsel är resultatet av Hästens samarbete med designduon Bernadotte & Kylberg, som består av prins Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.hastens.com/sv

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Nyheter | Prylar | Textil | Tips

Permalink


Robotklipparen som är Bäst i test 2017

Förra året gjorde en av mina kollegor ett stort robotklippartest, här kan du se vilken klippare som klarade testen bäst. I år har han tyvärr inte gjort något sådant test, men jag har fått resultaten från ett annat test som sajten Bäst-i-test har gjort av 2017 års robotgräsklippare. Återigen är det Husqvarnas modeller som hamnar i topp. För andra året i rad har Husqvarna Automower 315 vunnit hela deras test och Automower 430X är utsedd till bästa premiumval, även detta för andra året i rad.
Jag har länge velat ha en robotklippare, eftersom man då får mer tid för andra saker i trädgården, än att bara klippa gräs hela sommaren... Dessutom ska robotklippare ge en mycket bättre gräsmatta eftersom det hela tiden faller ner "småklipp" som göder gräset och gör det motståndskraftigt mot mossa, ogräs och annat.

Husqvarna Automover 315 robotgräsklippare
Husqvarna Automover 315 robotgräsklippare

För andra året i rad har Husqvarna Automower 315 blivid korad till Bäst i test av sajten Bäst i test. Husqvarna Automower 430X är utsedd till bästa premiumval. Robotgräsklipparna är indelade i tre prisklasser: budget (upp till 12 000 kr), mellan (12 000–18 000 kr) och premium (över 18 000 kr).

Husqvarna Automower 315 hör hemma i mellanklassen, men presterar enligt testet på premiumnivå och för andra året i rad koras Husqvarna Automower 315 till bäst i test:
”De främsta styrkorna är den genomarbetade designen som ger mycket goda terrängegen-skaper samt den föredömliga problemlösnings-förmågan. Automower® 315 klarar därför av att klippa de allra flesta typer av gräsmattor på ett tidseffektivt och driftsäkert sätt. Detta inkluderar en rad svårhanterade miljöer med utmaningar såsom oregelbundet dragen avgränsningskabel, många hinder, besvärligt underlag, kuperad terräng, smala passager, kraftiga lutningar och högt gräs. Automower® 315 klarar relativt branta lutningar och justerar hastigheten efter motståndet så att den orkar med att klippa även högt gräs.”


Bästa premiumval i testet är precis som förra året Husqvarna Automower 430X:
”Ingen konkurrerande tillverkare kommer i närheten av 430X:s tillförlitlighet och problemlösningsförmåga. Speciellt i extra utmanande miljöer, såsom mycket komplexa gräsmattor med oregelbunden kabeldragning, många hinder, besvärlig terräng och smala passager. Även kraftiga lutningar, rötter, löst underlag, komplicerade hörn och högt gräs hanteras både smart och tidseffektivt. Den smarta guidekabeln lotsar robotgräsklipparen genom svåra områden, vilket sparar tid. Tillsammans med den långa batteritiden gör detta att 430X kan klippa riktigt stora gräsytor.”
Även Husqvarna Automower® 430X har en GSM-modul som gör att man via en app kan hantera och ha kontroll på sin robotgräsklippare.
 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Nyheter | Övrigt | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Hold on - prisade grytlappar

Det är lite kul att även vardagsprylar som är vanliga i var mans hem kan utvecklas ett steg till. Ett trevligt exempel är grytlapparna Hold-On från Rig-Tig som nu har belönats med ”Red Dot Award: Product Design 2017”, den internationella utmärkelsen för hög designkvalitet. De fungerar både som grytvante och värmeunderlägg på en och samma gång och de är tillverkade av värmebeständig silikon som tål temperaturer upp till 230 °C. För att man inte ska bränna fingrarna är grytlapparna designade med en struktur som ska ge ett bra och stadigt grepp om kastruller och stekpannor.
Jag kände på de här (jag säger oftast pannlappar istället för grytlappar) på Formex och på Ambientemässan. De är "sladdriga" och man får verkligen ett bra grepp med dem. Dessutom är de snygga och passar bättre in i ett modernt hem än de traditionella i tyg.

Hold-on från Rig-Tig
Hold-on från Rig-Tig

Grytlapparna Hold-On är ännu mer värmeisolerande än vanliga grytlappar eller grytvanta och de kan även användas som smarta värmeunderlägg under heta kärl. När grytvantarna blir smutsiga ställer man bara in dem bland tallrikarna i diskmaskinen! Trycker på Gilla-knappen på det!
De är även snygga upphängda i köket. Finns i rosa, ljusgrått, mörkgrått och matt grön. Priset ligger på cirka 229 kr.

Om Red Dot award
I år fick Red Dot bidrag från hela 56 länder. Detta gör att ”Red Dot Award: Product Design” mer än någonsin kan sägas stå för en av vår tids mest välrenommerade bedömningsprocesser för god design och innovation. Alla bidrag blir individuellt bedömda av en oberoende och internationell expertjury.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Kök | Mässor | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink