AoB Bloggen med Annika Rådlund

Kitschig adventsljusstake och Taj Mahal i advent!

I år har jag satsat på något helt annat än de traditionella adventsljusstakarna. Det var egentligen inte för att jag planerade att göra det, utan för att jag dök på den här kitschiga varianten på Indiska. Ful-snygg, lite somrig, julröd, kitschig och lite sned. Perfekt!
Istället för julgardiner så dekorerade jag ett snöre i fönstret. Där hängde jag några gamla juldekorationer tillsammans med några nya fynd från Indiska. Pepparkaksformen som ser ut som Taj Mahal var ett måste för mig som älskar Indien. Så till julens glögg blir det i år elefant- och Taj Mahal pepparkakor!
Trevlig advent till er alla!

Foto: Annika Rådlund
Ljusstake i metall och plåt, 299 kr Indiska. Juldekorationer cirka 30 kr/st, Indiska.

Indiska

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Årets snyggaste julstrumpa kommer från Svenskt Tenn!

Hur snygg är inte de här julstrumporna på en skala mellan ett till tio? Jag ger dem tio hjärtan av tio möjliga i betyg! De är är tillverkade i linnetyg med mönster av Josef Frank och de kan helt klart hänga framme "ända fram till påska". Strumpan går att beställa på nätet, men om man har möjlighet så är det förstås en fröjd att besöka Svenskt Tenn i juletider. Där finns mängder av inspiration till vackra dukningar och fina julklappar. I tesalongen serveras en julinspirerad meny med Svenskt Tenns eget julte. Själv planerar jag att både köpa en strumpa och te att avnjuta hemma i jultider. Nu är det bara drygt en månad kvar till dopparedagen...

Julstrumpan med Josef Frank-mönster kostar 320 kronor.
Svenskt Tenn

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Presenter

Permalink


Jag har träffat Arne och Carlos- killarna bakom boken Julkulor!

Vilka underbara killar! Eller jag kanske ska säga "koseliga" som man säger på norska. De här två norrmännen har tagit världen med storm med sina stickbeskrivningar och det är den senaste boken "Julkulor" från Norstedts förlag som har sålt som smör i solsken. I Norge har bokan sålts i 52000 ex i Norge och den är slutsåld i Holland.
Arne och Carlos som är "männen bakom kulorna" var verkligen superroliga och trevliga att intervjua. På något vis så låter ju allting också så mycket härligare på norska. De hade en varsin tygväska med garner med sig och de stickade under hela intervjun. Väldigt avslappnat. Jag har fått en vit stickad kula med röda älgar på av dem och den ska förstås hänga på paradplats i granen i jul!
Efter min intervju åkte de iväg för att göra ett inslag i radion och de ska även vara med på morgon TV under sitt Sverigebesök. Sedan bär det av till bland annat Frankrike och USA. Håll utkik efter artikeln som jag snart lägger ut, där avslöjar de hur deras stickkarriär började, deras bästa inredningstips och vilken deras nästa bok kommer att bli, den som släpps i påsk...

Julkulor- boken alla pratar om 
Julkulor av Arne & Carlos, pris cirka 259 kr från Norstedts

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Textil

Permalink


Esprit home på Hemtex!

En nyhet är att Hemtex börjat ett samarbete med Esprit hemtextil och att det nu finns ett urval av deras handdukar, sängkläder, pannlappar, grytlappar och porslin i butikerna och på webben. Jag tycker att sängkläderna känns extra härliga och lyxiga med den täta väven och handdukarna har lite "hotellkänsla" över sig. Finfina julklappar till sig själv och andra!

Esprit påslakanset i bomull med två sidor, en randig och en mönstrad. Den tätvävda strukturen av extra många fina och tunna bomullstrådar, 599 kr . Mugg Esprit 99 kr/st. Handduk Esprit Line i garnfärgad bomull som absorberar fukten och torkar snabbt. Finns i flera färger och storlekar, 139 kr/stl. Påslakanset Esprit Season vit i satin. Den tätvävda strukturen gör tyget slitstarkt och ger en mjuk, behaglig känsla, 999,- Det finns extra örngott.

Hemtex - Esprit Home

Permalink


Sticka egna julkulor! Boken alla pratar om!

Att sticka julgranskulor verkar bli årets coolaste julpyssel. Det har blivit årets stora trend i Norge och det är Arne & Carlos som är killarna bakom trenden. De har sålt närmare femtiotusen exemplar av sin bok Julkulor. Själv har jag inte stickat en pryl sen jag hade syslöjd i skolan. Då försökte jag sticka ett par sockor, men på något sätt var maskorna endera för stora eller så stickade jag för tight. Det slutade med att min farmor hjälpte mig att sticka klart dem, och syfröken blev superimponerad över min helgprestation...
Men nu måste jag säga att jag blir sugen på att prova lyckan igen! I den här boken finns ett grundmönster som man sedan kan göra femtiofem olika julgranskulor av. Det ser dessutom inte särskilt svårt ut. Mina kompisar säger i alla fall att mönstren är busenkla att följa. De flesta mönster är traditionella nordiska mönster hämtade från lusekoftor och barnvantar. Sticka en uppsättning till din egen gran, häng dem på dörren eller i fönstren, eller varför inte ge bort några stycken i julklapp? Arne & Carlos är modeskapare som drivit sitt eget märke sedan 2002 och idag jobbar de endast med stickat. Boken är för övrigt väldigt fin med många inspirerande bilder, även för dem som inte gillar att sticka men drömmer om att kunna göra det...

Julkulor Arne & Carlos, pris cirka: 259 kr, Norstedts.

Nyckelord: Böcker | Detaljer | Inspiration | Jul | Julpynt | Nyheter | Textil

Permalink


DIS rockar - möbler med nitar på!

Från och med januari/februari kommer dessa hårdrocksinspirerade möbler finnas på DIS Inredning. En svart konsoll med svata nitar och en snygg pall som även kan användas som bord. Bordet har formen av en stubbe som är dekorerat med ett "nitbälte". Sen är det bara att slå på en hårdrocksplatta och rocka fett!

Pallen av tall 40x40x45cm kostar 7900kr och Konsollen är 140x45x78cm och kostar 25000kr, DIS Inredning.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Sovrum | Vardagsrum

Permalink