AoB Bloggen med Annika Rådlund

Trädgårdstunnel av växter och armeringsjärn

I början av sommaren var jag iväg på en tripp till USA och besökte då bland annat Arizonas botanical garden. Hett som attan var det den dagen (45C) så tyvärr kunde vi inte stanna hela dagen och titta på alla områden. Men jag tittade i alla fall på det området som man skapat för inspiration för hemmaträdgårdar, där hade de bland annat den här fina tunneln av armeringsjärn. Ett snyggt och annorlunda sätt att skapa en skuggig plats tycker jag, jag skulle inte ha något emot att ha det hemma i trädgården.

Trädgårdstunnel av armeringjärn och växter Foto: Annika Rådlund
Trädgårdstunnel av armeringjärn och växter Foto: Annika Rådlund

Ett stadigt bygge som står sig hela året. På sommaren skapar det bra skugga då gröna växter slingar sig upp på pelarna.

Se även sol-uret i betong som jag såg i den botaniska trädgården här.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

Nyckelord: Blommor | Detaljer | Inspiration | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Sladdlös dammsugare gör städningen lättare och roligare

Nu blev det roligt att städa! Min son blev till och med intresserad när jag plockade fram de olika munstyckena till Dysondammsugaren när jag skulle dammsuga ur bilen. Den har olika munstycken som gör att det går att komma åt överallt och även på sätena med en borste. Skönt att slippa skarvsladdar och krångel. Det bästa är ju också att man kan se allt skräp i behållaren så man ser om man råkar dammsuga upp något viktigt, som ett förlorat örhänge till exempel som ramlat ner under sätet eller legobitar i barnrummet... och man behöver alltså ingen dammsugarpåse. Det finns en booster knapp som gör att den kan suga extra hårt om det till exempel är hår på mattan.

Jag ville egentligen skaffa en sån här dammsugare för att ha när jag städar gästrummen som är på övervåningen, på den inredda vinden, för att det är så krångligt att gå med en vanlig dammsugare i den branta trappen. Jag har haft två dammsugare ett tag för att slippa det, men det finns inget städskåp på övervåningen och det är inte så kul att ha en dammsugare som står ivägen på golvet jämt. Den här är förstås mycket mindre än en vanlig och det finns en hållare (som även fungerar som dockningsstation) som man kan sätta fast på väggen till den här så man slipper ha den på golvet.
Nu har jag sprungit runt i hela huset med den för att dammsuga taklisterna och runt lamporna där det även där samlas damm och det är ju inte helt lätt att lyfte en vanlig dammsugare och springa runt med den, den här är det bara att "sikta" med. 

Dyson V6 - sladdlösa dammsugare
Dyson V6 - sladdlösa dammsugare

Dyson v6 finns i några olika utföranden, den här heter Total clean. Det stora munstycket med roterande borste är super att dammsuga mattor mattor med eftersom den borstar in allt skräp och damm och med de små kommer man åt i springor, på lister och runt fönster och lampor. Det är också väldigt lätt att byta de olika munstyckena, det görs med ett lätt knapptryck.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

http://www.dyson.se/dammsugare/sladdlos/dyson-v6/total-clean.aspx

Nyckelord: Elektronik | Inspiration | Prylar | Tips

Permalink


Blommiga höstnyheter från Nadja Wedin och Hemtex i höst

Formgivaren Nadja Wedin fortsätter att skapa vackra mönster för Hemtex, missa inte höstens nyheter! De brukar gå åt i ett naffs, jag skulle köpa hennes vita vintermuggar inför jul men de var slut då jag skulle köpa dem.
Den nya kollektionen heter Forest och mönstret finns från allt från porslin till gardiner, mönstret är såklart i typisk "Nadja stil" med slingrande växter och smådjur. Här och där kan man hitta svampar och annat i det nya mönstret.
Jag har träffat Nadja många gånger och hon är en fantastiskt person och det gör ju att man gillar hennes alster extra mycket. Man kan också påminna sig om att hon ritar allt för hand innan det trycks upp.
Den här kollektionen gör dessutom skillnad eftersom 2% av den totala försäljningen går till SOS Barnbyars familjestärkande program i Bangladesh. Jag trycker på Gilla-knappen!

Nadja Wedin hösten 2016 för Hemtex
Nadja Wedin hösten 2016 för Hemtex

Nadja Wedins nya alter för Hemtex. Man behöver ju inte ha ALLT utan kan matcha de blommiga delarna med annat enfärgat eller andra mönster som matchar. Själv har jag en av hennes kuddar med vit botten och rosa och mintgrönt mönster på i mitt kök på kökssoffan, det passar jättebra ihop med alla andra mönster jag har där, eftersom de har liknande färger. Mer färg och mönster åt folket!
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.hemtex.se

Nyckelord: Badrum | Blommor | Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Presenter | Prylar | Sovrum | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


Skapa en lyxigare stil med nyheterna från Jotex

Jotex har ju alltid varit postorderföretaget som har haft mycket textilier i sitt sortiment. Allt från badrumsmattor till gardiner kan man säga. Nu känns det som om de har breddat sitt sortiment ytterligare, då det även finns klädda sänggavlar och sittpuffar i sortimentet. De satsar även på att visa upp bredden och de olika stilarna på ett snyggt sätt. Se bara de här härliga bilderna på deras lite glammigare stil som de kallar för Extravaganza. Flådig herrgårdsstil som kan ge en lyixgare känsla till vilken grå lägenhet som helst.

Skapa en lyxigare stil med nyheterna från Jotex

SAMMIE kuddar i olika storlekar kostar 69.90, 99kr och 149 kr/st. GRACE kuddfodral med tofsar 29 kr. Påslakan och örngott Linje ligger på mellan 129 och 299 kr. och SAM överkast dubbelsäng 599 kr, SAMMIE gardinlängd med dolda hällor 2-pack fr. 438 kr och det dyraste på bilderna är överkastet för 599 kr och sänggaveln Skene 1999 kr.

Se ett tidigare inlägg jag gjorde om att skapa hotellkänsla med Jotex nyheter här.

www.jotex.se


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


Lyxig känsla med badkar i guld

Ja varför satsa på ett traditionellt vitt badkar med låga kanter när de finns sådana här pärlor att välja på... Själv har jag ett vitt badkar, men med lejontassar. Det har högra kant på ena änden och det är jag verkligen supernöjd med. Det är dessutom lite kortare än de vanliga badkaren som finns i lägenheter till exempel, eftersom jag inte ville att karet skulle nå "vägg i vägg". Om man vill lyxa till det lite ytterligare i badrummet så varför inte satsa på en riktigt eye piece, ett kar i guld till exempel. Då blir ju vardagen automatiskt lite lyxigare, och man får se till att ta sig den där tiden att ligga och slappa i badet. Det är ju nyttigt för både kropp och själ.

Badkaret Bartolini i guld frå Casa Di Vanna Foto: Sanova
Badkaret Bartolini i guld frå Casa Di Vanna Foto: Sanova

Guldläge hemma. Sverigenyheten Casa Di Vanna är ett sortiment av fristående badkar och handfat och modellen Bartolini tillverkas till 85% av en blandning mellan dolomit från Lettland och den unika marmorn, från Skandinavien. Som tillval kan utsidan täckas av valfri RAL-färg, guld eller silver (RAL är ett färgsystem med över 200 kulörer). Finns hos Sanova.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

Nyckelord: Bad | Badrum | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


Nya tapeter för den industriella stilen

För er som gillar den industriella stilen kan jag tipsa om att Midbec nu kommer med en tapetserie med mönster av betong, tegel, sten och trä som är verklighetstrogna. Passar perfekt om man vill ha den där råa avskalade industikänslan.Kollektionen har även enfärgade tapeter med olika strukturer som även kan användas med de mönstrade tapeterna. Med den röda tegeltapeten kan man skapa en känsla av "loft living i New York" eller att man inrett en gammal industrilokal. Lägg till takbjälkar och en trappa i metall så har du satt stilen.

Concrete 2 från Midbec
Concrete 2 från Midbec

Kollektionen Concrete 2 har ytor med mönster som betong, tegel, sten och trä och kollektionen innehåller 49 mönster och finns i butik nu! Tapeterna kostar 399 kr - 499 kr/rulle.

 

www.miidbec.se

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Nyheter | Tapet | Tips

Permalink


Här finns havsnära drömlägen till salu

Många söker förgäves efter ett ställe vid vattnet, det är ju attraktiva lägen men men svårigheten att hitta de som finns kan också vara att många enbart söker kring ställen de redan känner till. I mitten på juli lanserades sajten Sjöhem.se, en söktjänst som enbart listar sjö- och havsnära tomter i hela Sverige, där vill man göra det möjligt för fler att hitta sitt drömboende, kanske på platser de inte ens trodde fanns.
Sajten är gratis och riktar sig till alla som vill bo i närheten av vågskvalp och sand mellan tårna, vare sig man söker ett stort hus vid havet, en timrad sommarstuga omgiven av kobbar och skär eller en fjällstuga nära Lapplands bästa fiskevatten. Enligt grundarna av sajten så har sökordet vatten nyligen passerat balkong i listan över populäraste sökorden när man söker fastigheter och att efterfrågan på sjötomter är enorm.

Jag testade att söka på Hälsingland på sajten, eftersom det är där jag kommer ifrån, och fick då upp ett objekt; Fritidshus med underbart läge och egen badstrand invid Norra Dellen, ca 3 mil från Hudiksvall. Ja, det låter ju inte helt fel. Priserna norrut är ju också lägre än söderut, även om de har höjts på senare år. Men det här läget kan man få för mindre än priset av en 1:a i Stockholm. Egen strand, ja tack!

Sjönära drömläge Foto: Annika Rådlund
Sjönära drömläge Foto: Annika Rådlund

Kanske hittar du ditt drömläge på nystartade sajten Sjohem.se?
Jag brukar säga så här: fastigheten kan man alltid ändra på - men aldrig läget.

www.sjohem.se

Nyckelord: Bostäder | Nyheter | Övrigt | Tips

Permalink


I höst kommer fler Muminmotiv från Arabia

1999 började Arabia att producera karaktärsserier med de olika Muminfigurerna på. För att framhäva Muminkaraktärernas personlighet och beteenden på bästa sätt valdes även lämpliga bakgrundsfärger på respektive produkt som skulle spegla karaktärerna. De första fyra karaktärserierna som lanserades var Muminmamma, Muminpappa, Mumintrollet och Lilla My. 2015 presenterades Förfadern som en ny karaktär i Arabias Muminkollektion (men den som är uppmärksam upptäckte kanske Förfadern redan när han hängde i en kristallkrona i förra vintersäsongens kollektion).
I vintras gjorde Arabia Förfadern till en karaktär i klassiska Muminsortimentet och i höst lanserar Arabia två nya delar i serien. Själv är jag ju lite av ett muminfan eftersom min sons familj kommer från Finland och vi har fått en hel del muggar och annat med de olika Mumintrollen på.

Förfadern på Arabias nya porslin
Förfadern på Arabias nya porslin

I höst lanserar Arabia två nya delar i serien Förfadern som nu blir komplett med en tillbringare och en burk.

Storyn om Förfadern:
Mumintrollet stöter på Förfadern för första gången när han vaknar upp ur Mumintrollens dvala mitt i vintern. För att fördriva tiden besöker Mumintrollet ett badhus och då råkar han släppa ut Förfadern som sedan får bo i Muminhuset. I huset vänder Förfadern upp och ner på allt genom att ta ner saker från vinden och möblera om i vardagsrummet. Förfadern älskar Mumintrollens kakelugn och spjällbandet som används för att öppna spjället. Han betraktar spjällbandet som den största skatten av alla och har noga uppsikt över sin skatt vart han än är. Eftersom han är så liten i storlek får han plats att bo inuti kakelugnen där han trivs som fisken i vattnet.


Produkterna finns i butik från och med 1 september. Burk 30 cl kostar cirka 249 kr och tillbringaren på en liter cirka 379 kr.

www.arabia.fi

Nyckelord: Barn | Detaljer | Inredning | Nyheter | Porslin | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Nytt porslin med motiv från Emil i Lönneberga

Jag älskar Astrid Lingrens böcker och historierna om Emil är ju helt fantastiska! Som när Emil hissar upp Ida i flaggstången under ett kalas i Katthult och några tror att det är Danmarks flagga. Det tänkar man ju på varje gång man ser någon hissa en flagga...
Rörstrand har tidigare haft några av motiven från böckerna på olika porslinsdelar och i höst kommer de nu att lansera nya delar. Bra presenter tycker jag till någon nyfödd, födelsedag, dopdag eller till barnsliga vuxna.

Emil i Lönneberga från Rörstrand
Emil i Lönneberga från Rörstrand

Eeeeemiiiiiil hamnar som vanligt i trubbel....På de nya delarna från Rörstrand återgers fyra av Emils hyss. Det ena är när Emil hissar upp sin lillasyster Ida i flaggstången för att undersöka hur långt hon kan se och det andra hysset är då Emil fastnade med huvudet i soppskålen när han skulle sörpla den sista soppslurken.  I det tredje hysset ska han gillra en råttfälla eftersom pigan Lina är rädd för råttor, men Emils pappa fastnar i råttfällan istället... och det fjärde hysset som Rörstrand har med i kollektionen är då Emil binder ett snöre runt Linas tand och försöker dra ut den så hon ska slippa tandvärken. Bland annat med den brillianta idén att binda fast snöret på ladugårdstaket och hoppa....

Serien innehåller två muggar, en skål och en tallrik och de finns tillgängliga från 1 september 2016. Illlustrationerna kommer från Björn Bergs originalteckningar från böckerna om Emil. Mugg 199 kr Tallrik 249 kr Skål  299 kr


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

http://www.rorstrand.se/produkter

Nyckelord: Barn | Böcker | Detaljer | Nyheter | Porslin | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Ta in naturen med nya snygga inredningsprylar

Att ta in naturen har länge varit trendigt så det är inget nytt under solen. Men nytt under solen är Lagerhaus väldigt söta förvaringslådor som ser ut som bergstoppar i olika höjd. Väldigt fiffiga boxar för att få ordning på skrivbordet eller på någon hylla. Jag vet egentligen inte hur praktiska den här formen är, man kan ju inte ha A4-papper i dem direkt men de passar nog bra till andra saker som kvitton, vykort, visitkort, frimärken, små block och annat. Den snygga kudden med träd på kan man hotta upp kontorsstolen med. Sen är det bara att luta sig tillbaka och ta tag i höstens skrivjobb.

Sarek och Forest från Lagerhaus
Sarek och Forest från Lagerhaus

Förvaringslåda med utdragbar innerbox är nyinkommet hos Lagerhus såg jag och de finns i flera färger och storlekar de kostar mellan 49 och 79 kr/st. Forest är ett supersnyggt grafiskt tryck som kan hotta upp en tråkig vägg, passar 50x70 cm-ramar och kostar 99 kr. Som hittat! Kudde med samma tryck kostar 149 kr. Om skrivbordet är städat med lite nya prylar så är det alltid roligare att sitta där. Ordning och reda, löning på fredag...

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.lagerhaus.se

Nyckelord: Arbetsrum | Barn | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips | Vardagsrum

Permalink


Snygga linneprodukter till barnrummet

Nu håller jag på att hjälpa en kompis att hitta fina saker till deras barnrum. Det här är några favoriter som jag har lagt in på Moodboarden: NG Baby som har en linnekollektion i dova fina färger. Ett plus är att det är svensktillverkat, allt är gjort för hand i fabriken i i Emmaljunga och de ska bara använda allergivänliga råvaror. I kollektionen finns allt från sängkläder till myspölar, skötbäddar och vimplar och i höst kommer de att kompletterar kollektionen Mood med två helt nya färger - light grey och blue.

Snygga linneprodukter till barnrummet

NG Baby har fina textiler till barnrummet, priserna ligger på 299-2499 kr/del och allt är tillverkad i 100 procent linne. I höst breddas kollektionen och det kommer att finnas både sängkläder, myspölar, skötbäddar, sänghimlar och vimplar i olika färger.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

http://www.ngbaby.se/se

Nyckelord: Barn | Inspiration | Nyheter | Presenter | Prylar | Sovrum | Textil | Tips

Permalink


Uppladdningsbar bordslampa från Fatboy i trädgården

Nu när det börjar bli lite mörkare på nätterna igen så är det mysigt att ha lite extra belysning i trädgården tycker jag. I rabatterna har jag små solcellslampor och på båda borden på altanen har jag två uppladdningsbara Led-lampor från Fatboy. Man laddar dem i tre timmar och sedan lyser de i åtta timmar, så jag brukar tända dem på kvällen när det börjar skymma så lyser de tills solen går upp. Man reglerar ljusstyrkan genom att dra i det röda Fatboymärket som hänger undertill. Om man drar en gång så lyser den svagt, om man drar en gång till så lyser den lite starkare och efter tre ryck så lyser den jättestarkt. Om man har på det starkaste skenet så lyser lampan i ungefär sex timmar. Den designades av Alex Bergman för Fatboy redan 2002, men jag ha inte upptäckt den förrän nu. Bättre sent än aldrig då.

Edison the Petit bordslampa från Fatboy Foto: Annika Rådlund
Edison the Petit bordslampa från Fatboy Foto: Annika Rådlund

Lampan Edison the Petit kan man ha med sig överallt. Ner till bryggan, till tältet, husvagnen och så vidare. Den går att ha både ute och inne. Själv har jag den ute på borden i trädgården. Den är tillverkad i någon slags kraftig plast och den står stadigt. Det finns även större golvmodeller. Den här lilla varianten kostar cirka 600 kr och finns hos bland annat Svenssons i Lammhult www.svenssons.se och www.kilamobler.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Belysning | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips | Trädgård

Permalink


Hört talas om Crock-Pot som lagar maten åt dig?

Jag var i USA för ett tag sedan och använde då en Crock-Pot för första gången. Min kompis hade fått en sådan i present och fått massor av recept till den. Man ställer inte grytan på spisen utan den har en sladd som man pluggar in så den drivs med el. I den kan man göra fantastiska långkok utan någon direkt ansträngning alls. Vi lade ner kycklingfiléer, kryddor och någon slags fond och så fick den koka där i fyra timmar. Resultatet blev ungefär som pulled chicken, väldigt mör och saftig kyckling i små bitar. Vi använde nacho-kryddor så vi använde kyckligen till att göra burritos.

Långkok har ju lagats i urminnes tider, men på senare år har det varit en stor trend när rätter som pulled pork och pulled chicken blivit poppis. Allt fler har därför upptäckt den så kallade slökokaren Crock-Pot som var först i sitt slag när den lanserades i USA 1971, den finns nu även i Sverige. Sätts grytan på, på morgonen, är maten klar lagom till lunchen eller när man kommer hem från jobbet. En Crock-Pot (som vi med våran humor kallade för Crack-Pot) är perfekt för de som vill ha hälsosam och välsmakande mat eftersom grytan behåller alla näringsämnen och kräver lite fett vid tillagning.

Crock-Pot gryta
Crock-Pot gryta

Crock-Pot är en så kallad "slow cooker” - en eldriven gryta som håller en mycket låg temperatur och kan stå på i timmar utan att man behöver röra runt i maten. Grytan kan förutom att tillaga grytor som till exempel Boeuf bourguignion kan den även användas till köttfärssås och olika typer av soppor som tomat- och fisksoppa och även till desserter. Grytan finns på bland annat tretti.se och Elgiganten i olika storlekar och färger.

En gryta på 4,7 liter är lämplig för upp till 5 personer och kostar cirka 795 kr. Det finns både mindre som är billigare och även större. Grytan på bilden är utrustad med display, 20 timmars timerfunktion, två temperaturinställningar samt varmhålllninigsfunktion. Den växlar automatiskt till att hålla värmen när tillagningen är klar och locket är i glas så man kan titta ner och se processen i grytan. En receptsamling medföljer varje gryta.

Långkoksgrytorna blev utnämd till Årets Julklapp för ngt år sedan. Det är verkligen en bra julklapp tycker jag! Snälla tomten...

Och nu kom jag på ett julrim:
"Inte för att skryta
men i denna gryta
kan även du som är lat
laga god och hälsosam mat"

Här ett lite snällare rim:
"Om du vill skryta
med en smaskig gryta
Så fixar denna biffen utan tjaffs
och du får en god rätt i ett naffs"


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

Nyckelord: Elektronik | Mat | Prylar | Tips

Permalink


Träffsäkra kökshanddukar med Mumin från Finlayson

Med åren har jag upptäckt att Mumintrollen faktiskt är så mycket mer än vita figurer som bor i ett blått hus. De har så mycket filosofiska funderingar och är otroligt träffsäkra i sina kommentarer. Finlayson som har massor av fina textilier med Mumin på är ett av mina favoritföretag, jag brukar alltid köpa något från dem när jag är i Finland. Det bästa är ju att nu finns de även i Sverige (butik i Mall of Scandinavia) och på webben förstås. Deras produkter är designade efter Tove Janssons originalteckningar.
Kolla in de här nya kökshanddukarn i linne! Perfekta gå-bort-presenter och man kan förstås köpa dem till sig själv också. Vilken är din favorit?

Mumintrollen på kökshanddukar från Finlayson
Mumintrollen på kökshanddukar från Finlayson

Kökshanddukarna säljs i 2-pack med två olika motiv i varje: - Women, en handduk med det frustrerade Mumintrollet och en med Snorkfröken med vänner och deras diskussion kring män. - Life: en handduk med en irriterad Misan och en med Muminmamma och Muminpappas funderingar kring livet. Handdukarna är tillverkade i linne/bomull i Lettland, och är designade i Finland.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

https://www.finlaysonshop.com

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Textil | Tips

Permalink


Hotellkänsla hemma med fina prylar från Jotex!

Om du, som jag, älskar att bo på hotell och gillar den lite flärdfulla hotellstilen - så satsa på att skapa en skön hotell-känsla hemma i sovrummet. Med de rätta detaljerna så lyfter rummet och får en helt annan feeling. En stor schysst vas med färska blommor, sängkläder av fin tätvävd bomull, stora fina kuddar på sängen, en textilgavel, en härligt fluffig morgonrock, tofflor och praliner.... Här har jag hittat några glassiga prylar till bra pris från Jotex höst och vinternyheter. Vill man lägga ner en större slant - lägg in en kortluggad heltäckningsmatta i sovrummet. Skön och varm att gå på samtidigt som den är lättstädad.

Lyxig hotellkänsla i sovrummet med inredning från postorderföretaget Jotex - sittpuff, sänggavel i textil, lampa, guldvas, bädd-set, prydnadskuddar och överkast.
Lyxig hotellkänsla i sovrummet med inredning från postorderföretaget Jotex - sittpuff, sänggavel i textil, lampa, guldvas, bädd-set, prydnadskuddar och överkast.

Underbar vas i guldfärgad metall i Grand Hotel - stil, 499 kr för den höga vassen och 599 kr för den som är lite vidare. Vadderad sänggavel i textil, 999 kr. Rutquiltat överkast för dubbelsäng med matchande kuddfodral, pris från 199 kr (kuddarna). Blommiga kuddfodral 98 kr/2-pack. Sittpuff finns i olika färger och storlekar, pris cirka 1499 kr. Kripsvita sängkläder med blå rand i tätvävd bomull, 599 kr. Allt från Jotex.se Om de inte finns uppe på sajten ännu så kommer de, några av dem är nyheter för höst/vinter 2016.


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

Nyckelord: Blommor | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Sovrum | Textil

Permalink


Årets ros 2016 - en ros som alla kan odla!

Sedan 2008 utses Årets Ros av projektgruppen Rosens Dag. Det är den 2 juli, på Rosas namnsdag, som utnämningen sker varje år. Det är också den dagen som rosälskare över hela landet går och tittar och på rosor i parker och trädgårdar. Nu är inte jag en helt inbiten rosfantast, eftersom jag inte gillar växter med taggar och så  har jag väl alltid tyckt att det är lite svårt att hålla planterade rosor vid liv, men blommorna är ju så vackra!
Min farmor och farfar hade en stor och fantastiskt fin rosbuske med vita blommor i sin trädgård och jag har nu fått en del av den till min trädgård. Den har många små taggar så man får fundera länge och väl var man ska placera den. Jag vill inte ha den där man sitter elller går nära den... och samtidigt vill jag se den. Hursomhelst, nu blev jag lite sugen på att skaffa den här också som nyss blivit utnämd till Årets ros, den ska vara lättodlad och vilka härliga färger!

Årets ros 2016 - All the Rage Foto: Splendor plant
Årets ros 2016 - All the Rage Foto: Splendor plant

ALL THE RAGE vann utnämningen till Årets ros 2016 i hård konkurrens av många fina och odlingsvärda rosor. Årets ros 2016 från kommer Splendor Plants Easy Elegance-serie och den är en flerfärgad buskros som ska passa både nybörjaren till rosfantasten − den ska vara både härdig och kontinuerligt blommande.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.rosensdag.se www.splendorplant.se

Nyckelord: Blommor | Inspiration | Nyheter | Textil | Trädgård | Utomhus

Permalink


Plantering på väggen i snygga glaskupor

Trenden att "ta in naturen" har hängt med länge nu, och jag tror att det är något som kommer att fortsätta. För det är ju ändå så att vi trivs bäst nära naturen och det är ju bevisat att den gröna färgen inger lugn. Dessutom gör växter att det blir bättre luft! Om man har fönster där solen steker in och görna bränner blommorna så kan vägghängda krukor vara ett alternativ.
Jag har hittat dessa från Lagerhaus och de tycker jag passar till de flesta stilar. De kan ju också vara ett skönt inslag på en tavelvägg. Grönt är skönt!

Glaskrukor - väggkrukor i glas från Lagerhaus Foto: Lagerhaus
Glaskrukor - väggkrukor i glas från Lagerhaus Foto: Lagerhaus

Murgröna och "Plättar i luften" (Slideranka) är fina att ha i planteringar ute under vår, sommar och höst. Sedan kan man ta in dem och göra så här snygga planteringar. De både hänger ner och är lite spretiga. De tycker om att stå lite fuktigt så det passar bra att plantera dem i kupor utan hål i botten när man har dem inomhus. Om man har väldigt torr inomhusluft kan man spraya dem med vatten ibland, men undvik att spraya på tapeten då...
Man kan lägga lecakulor i botten så blir det bättre dränering i jorden.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.lagerhaus.se

Nyckelord: Blommor | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


Garderober med belysning!

Om man inte har en riktig walk-in-closet så satsar på bra, inbyggda, garderober om du ska skaffa bättre förvaring för kläder och skor. I våras var jag till Skånska byggvarors butik i Barkaby och där hade de byggt upp flera olika miljöer med olika typer av garderober. Det var väldigt inspirerande och jag ville genast hem och organisera mina lite bättre...

Garderober med skjutdörrar är ett bra val, specielt på en liten yta då det annars kan vara svårt att öppna garderobsdörrarna om man har möbler och prylar i vägen. Nu har Skånska byggvaror lanserat en ny serie som heter Atlana som har snygg LED-belysning. De går dessutom att bygga i vinkel, rakt eller i vinkel med walk-in funktion. De här har inte skjutdörrar men man kan välja åt vilket håll man vill att dörrarna sköa öppnas, garderoben som står mitt i vinkeln är högerhängd (se bilden längst ner).

Atlanta från Skånska byggvaror
Atlanta från Skånska byggvaror

Atlanta har en egen liten walk-in-closet hörna där man kan förvara prylar, det alternativet finns med som ett tillval om man vill ha garderoben i vinkel. Den finns i två olika höjder och den finns i olika utföranden på dörrar och skåp, som till exempel vitt, vitt glas, ljus ooch mörk rustik ek. Dörrarna erbjuds som vikdörrar eller enkeldörrar beroende på garderobens utformning i bredder, mellan en och fyra meter. Atlanta kostar från 4 795 kronor. Man kan själv bestämma vilket håll dörrarna ska vikas åt, med undantag för dörren i hörnet som alltid öppnas åt höger.

skanskabyggvaror.se

Nyckelord: Belysning | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


Behöver du en redskapsbod?

I så fall kan jag tipsa om redskapsboden Yardsaver som man kan placera direkt mot husväggen eller fristående förstås. Det går även att placera den mot ett plank eller mot väggan på carporten eller något annat lämpligt ställe. Boden har väggar på alla sidor, så man kan placera den precis vart man vill. Jag har inte sett den i verkligheten men den ska vara tillverkad i extra kraftigt i stål med panelprofilerade väggplåtar - så den ska inte blåsa omkull i första taget.... Jag har en hel lång länga med förvaringsförråd på min tomt, och vet inte alls hur jag skulla klara mig utan någon trädgårdsförvaring. Någonstans måste man ju ändå ha gräsklipparen, krattan, spadar och blomkrukor. Förhoppningsvis finns det möjlighet att hänga upp saker på väggen i den här också, för då har man koll på redskap och annat tycker jag.

Redskapsboden Yardsaver
Redskapsboden Yardsaver

Ordning och reda på prylarna! Med redskapsboden Yardsaver vet du var du har alla trädgårdsredskap. Boden finns i två olika storlekar; 2,4 m2 och 3,5 m2. Fler mått och annan info finns på Glashusen.se som säljer dem.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

http://www.glashusen.se/produkt/redskapsbodar-29/redskapsbod-yardsaver-90

Nyckelord: Detaljer | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink