AoB Bloggen med Annika Rådlund

Bianchi Café & Cycles

Det italienska varumärket Bianchi, som ingår i Salvatore Grimaldis cykelimperium, har producerat cyklarnas Ferraris i 125 år och rönt internationellt erkännande för produkternas stilrena former och pricksäkra estetik. Nu tar Bianchi ytterligare ett steg för att stärka sin status soch öppnar en flaggskeppsbutik i förening med ett antipastikök och espressobar. Allt detta i en élegant miljö förstärkt av Bianchis signaturfärg, Bianchi Celeste.

Som sportnörd var det med förtjusning jag igår besökte presslunchen hos Bianchi. Vi fick ta del av Salvatores (som syns i högra bilden på övre raden, tillsammans med Vd Nicklas) intressanta och inspirernade resa från verkstadsgolvet på Volvo i Köping till cykelvärldens kungatron. Kombinationen cyklar och mat känns kanske inte helt igen i Sverige, men utomlands, inte minst i Italien, är det en etablerad kombination. Biacnhi tar det nu ytterligare en nivå.

Självklart är jag partisk, som redan är frälst av den turkosa färgen och cyklarnas skönhet, men, stället är underbart! På sikt satsar de på att bli en Italiensk deli, och redan idag finns förutom butik, verkstad, lunchrestaurang och espressobar cateringverksamhet. Ett nytt favoritställe för lunch i stan! Se upp för prislappen bara, cyklarna finns i prisklassen 6000- 110.000 kronor(!).

Norrlandsgatan 20 i Stockholm.

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Butik | Kök | Mat | Nyheter | Tips

Permalink


Himla Outlet

Himla öppnar ett nytt Inspirationsoutlet i Uppsala. Den 28 oktober slår de upp dörrarna på Söderforsgatan 18. Läs mer på Himlas hemsida,här!

Foto Himla.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Textil | Tips

Permalink


Fler lampor!

Här kommer några fler bilder från min belysningsspaning. Kolla fötterna på de två yttersta, är det inte humor så säg?!

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Belysning | Mässor

Permalink


Dukningstips

När jag tycker alltid det är lika svårt att få till en snygg dukning när jag ska bjuda på middag. Det slutar oftas med några blommor, matchade servetter och några värmeljus. Inte allt för kul alltså. Ett tips, som jag själv ska försöka anamma, är att duka färdigt bordet redan kvällen innan middagen, eller festen. Då hinner göra om, fundera, komplettera och göra om igen, om det behövs.

På Dunis hemsida finns en massa bra inspiration och tips, även om du inte tänker använda platsglas eller pappmuggar. Missa inte alla bra filmer på hur du gör snygga servettvikningar. Lyckas jag få till något tjusigt i helgen kanske det dyker upp en bild till veckan!

Här hittar du servettvikningsfilmerna!

Foto från Duni, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inspiration | Kök | Mat | Tips

Permalink


Skynda fynda!

Bor du i Stockholm och gillar Lexington? Jag kan tipsa om att de har utförsäljning nästa vecka. Det brukar finnas mycket, men det brukar också vara många som vill fynda. Ta med dig något att lägga alla varor i medan nu kikar runt, en IKEA-kasse till exempel. Det brukar inte finnas några korgar, och tomma kartonger blir det lätt krig om... Bilderna nedan fotade jag i deras showroom i våras, det är höstkollektionen och dessa produkter finns i butik nu.

Utförsäljningen äger rum på St. Eriksgatan 121, Stockholm
Torsdag 28/10, 08.00-19.00
Fredag 29/10, 08.00-18.00
Lördag 30/10, 09.00-14.00

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Butik | Inredning | Textil | Tips

Permalink


Lysande utsikter

Har gjort en liten trendspaning gällande belysning senaste tiden. Här kommer några hängande exempel. Plåtlamporna med industrikänsla syns fortfarande, annars tycker jag mig se mycket humor även bland lampor. Det lekfulla, färgglada och underfundiga är populära inslag i all inredning just nu.

Stora lampor med runda former känns också högaktuellt, gära med ett mjukt intryck. Belysning som ger vackra skuggeffekter får som en extra dimension. Kolla väggen bakom den gula bollen! Den blå lampan med små bollar längs kanten tycks vara en favorit bland många stylister, den dyker upp titt som tätt...

Mina favoit bland dessa är den vänstra, på övre redan. Det är ett examensarbete, mönstret är utskuret med hjälp av laser. Ska se om jag kan hitta lite mer information om den och återkomma. Annars är den stickade skärmen bara för mysig! Skulle göra sig fint i en röd stuga med snöyra utanför fönstren.

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Belysning | Inspiration | Ljus | Mässor | Textil

Permalink


Slottsträdgården Ulriksdal lanserar internetbutik

Nu lanserar Slottsträdgården Ulriksdal sin efterlängtade internetbutik. Enligt dem själva, främst för att kunna leverera de populära krukorna från Kew Graden till alla runt om i landet. I samband med lanseringen utökas sortimentet med fyra nya färger, Bone, Chartwell Blue, Chartwell Green och Misty Green. I webbshoppen finns mer än bara krukorna, bland annat Prima Ballerina skulpturerna.

Här hittar du butiken!

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Nyheter

Permalink


Fågelskådning

Fågeltrenden tycks hålla i sig, kanske inte så konstigt med tanke på skogs- och trätrenderna som också växer. Eftersom jag själv är lite smårädd för fåglar är jag inte överförtjust, men lyckades ändå springa på ett par stycken under mitt mässbesök häromveckan. Som mönster på till exempel tyg och tapet tycker jag de gör sig betydligt bättre!

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inspiration | Mässor

Permalink


Hemma hos mig

Redan fredag?! Veckan har varit hektisk, men rolig, och dagarna har bara flugit förbi. Jag lovar bättre uppdatering här i bloggen nästa vecka! Ni som har följt bloggen ett tag vet att sommaren ägnades åt köksrenovering. Eller, sanning med modifikation, vi lyfte inte ett finger själva, men fick lov att bo i kaoset. Resultatet blev toppen och nu är det bara finlir som återstår, åtminstone i köket. Renoveringsprojekt tenderar ju att växa...

Tänkte bjuda er på två smakbitar ur det "nya" hemmet. Pricken över i, i ett annars vitt kök, blev bänkskivan. Det blev alltså Sigvard Bernadottes klassiska mönster Virrvarr, ljusblå botten med grå streck. Skivan produceras på beställning av Pegon. Är verkligen såå nöjd! Macaronerna har jag inte bakat själv, men ska försöka så fort jag lyckas få tag i mandelmjöl.

Den andra bilden visar vår nya halltapet. Kunde inte låta bli att ge hallen, som angränsar till köket, ett litet lyft också. Mönstret är från Marimekko, och tapeten produceras av Midbec, om jag inte missminner mig. Energiinjektion varje gång man kliver innan för dörren hos oss!

Trevlig helg!

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inspiration | Privat | Tapet

Permalink


Hem & Villa: Trärent entrétorg

På entrétorget hade Lotta Ahlvar, vd, Svenska Moderådet, utformat en inspirationsutställning i form av ett modernt stort allrum - ett vänligt och flexibelt rum med plats för allt och alla. Funktionen är den samma som på 1970-talet. Öppna ytor och lättflyttade möbler där barnen är välkomna att klättra runt som de vill. Estetiken är dock en annan.

- Till dagens allrum hämtar vi inspiration i den kreativa ateljémiljön med stora öppna ytor. Vi tänker oss rummet som en förändringsbar scen för det dagliga livet, en bas utan standardlösningar för hemmets alla aktiviteter. Färgskalan är naturnära och materialvalet lokalt. Det är viktigt att tänka hållbart och miljövänligt, säger Lotta Ahlvar.

Att det råder trä-feber kan väl knappast h aundgått någon vid det här laget. Mässan var full av trä- och skogsinspiration i olika former, inte minst syntes mdf och playwood. Jag faller handlöst för många av miljöerna, men har svårt att aplicera det rena träet i mitt hem. Vad tycker du om trätrenden?

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inspiration | Mässor

Permalink


Hem & Villa: Poolparty

Just nu pågår mässorna Hem, Hem & Villa, Underbara barn och Spara & Placera på Stockholmsmässan. Jag har varit där och kikat efter nyheter och inspiration. Delar upp min rapportering i flera inlägg, så håll utkik efter mer!

Designgalleriet, med trendexperten Stefan Nilsson i spetsen, hade byggt en utställning med temat poolparty. De har inspirerats av den optimism de tycker se överallt just nu. 80-tal, Falcon Crest och disco. Man kan inte bli annat än glad och partysugen efter en sådan här vitamininjektion! Kolla in Stefans blogg på trendgruppen.se, för fler bilder!

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inspiration | Mässor

Permalink


Bloggen lever!

Äntligen är AoB-Bloggen tillbaka! Det blev en lite längre bloggpaus än vad det var tänkt, men nu är jag tillbaka och lovar täta uppdateringar. Vi har gjort en del förändringar både på hemisdan och här i bloggen, som förhoppningsvis ska göra allt vårt material mer lättåtkomligt och inspirerande för dig som läsare. Än så länge finns ingen komentarsfunktion här i bloggen, men maila gärna dina tips och frågor! Det kommer hända mycket spännande framöver, så glöm inte att kika in här ofta!

Vi firar återuppståndelsen med lite cupcakes, i skål från Royal Copenhagen.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Nyheter | Övrigt

Permalink