AlltomBostad
 

2012 Maj

2012 Maj


Mycket lättare att måla med en elektrisk roller !

Åh vad mycket roligare det är att måla om man man bra redskap! Idag har jag målat med en elektrisk roller där färgen sprutas in genom skaftet via en slang. Man behöver alltså inte bocka sig ned och doppa rollern i hinken. Med en knapp på skaftet kan man reglera flödet. Mycket lättare också när skaftet är längre. Så nu är det läge att måla om taket!

Mycket lättare att måla med en elektrisk roller !

Provar Rollern PRP 25 från Bosch. Passar rollrar av standardstorlek och de kan bytas ut eller tvättas som vanligt. Pris för apparaten med skaftet och en roller cirka 1500 kr.

Nyckelord: Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Vinn biljetter till showen SOAP på Hamburger Börs på lördag!

Vi har nu fått tag i fyra biljetter till SOAP på Hamburger Börs på lördag. På nätet beskrivs showen som "sexig", "extravagant" och "vågad" med humor och akrobatik. På scenen står badkaren Hommage och Aveo från Villeroy & Boch Gustavsberg AB. Det kommer att visas fyra föreställningar som inte liknar någonting annat.
Vi lottar ut två biljetter till två personer, så att man kan ta med sin vän eller kärlek till detta på lördag 2 juni kl 21:15.på Hamburger Börs. Värde 295kr/biljett.
Gilla oss på Allt om bostads facebooksida  och skriv (under det här inlägget på facebooksidan) varför det är så härligt att bada i ett badkar. Vi lottar på torsdag kväll kl: 21 bland er som deltagit.

Lycka till önskar vi på Allt om bostad tillsammans med Villeroy & Boch Gustavsberg AB!

Vinn biljetter till showen SOAP på Hamburger Börs på lördag!

Nu kommer den Berlinproducerade showen SOAP till Stockholm och Hamburger Börs för fyra exklusiva föreställningar. Vinn biljetter till lördagens föreställning! (Obs: Fribiljetten innebär entré till showen, värde 295kr/person men vill man ha mat och dryck på plats bekostar man det själv)

SOAP klipp från YouTube

Nyckelord: Bad | Övrigt | Tävling

Permalink


DIESEL gör uppkäftig hemtextil!

Diesel är mest känd för sina kläder, väskor och skor men de gör även hemtextil. På NK har de nu ett urval av deras produkter för sovrummet som passar till sommaren. Stilen med sina kedjor i mönstret påminner lite om Versace tycker jag. Men det får väl stå för det italienska inslaget då, eftersom Diesel också är ett italiensk varumärke.

– Vi kommer att lansera ett urval av kollektionen i vår- och sommarfärger med ett unikt designspråk som inspirerats av Diesels uppkäftighet. De utvalda textilierna är påslakan och örngott i fyra modeller, säger Anna Bilén som är representant för Zucchi Group i Sverige.
Men se så snygga bilder de har också tycker jag! Betong och trä och sammetfåtölj - jag trycker på gilla-knappen!

DIESEL gör uppkäftig hemtextil!

Diesel Homes produkter finns förutom på NK Hemma i Göteborg även att köpa i butiken Bädda och Bada i gallerian Mood i Stockholm.

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Sovrum

Permalink


Veckans favorit! Badkar med träben från Villeroy & Boch

Det här badkaret påminner om svunna tider men är gjort i ett material som heter Quaryl. Det ska vara tåligt mot repor, inte kännas kallt, lätt att rengöra och det är även återvinnningsbart. Träbenen är ju bara så snygga! Själv har jag ett badkar med lejontassar i metall med antik finnish och kranen är nytillverkad i gammal stil med ett vrede för varmvatten och en annan för kallt. Det som är viktigt när man väljer kran till den här typen av badkar är att den måste stå ut lite från väggen så att vattnet rinner ner i badkaret och inte bakom.. Annars finns förstås takduschar och varianten som är på bilden.
Det är en njutning varje gång att sjunka ner i ett badkar, men man borde helt klart ta sig tid att göra det oftare.

Veckans favorit! Badkar med träben från Villeroy & Boch

Badkar Hommage från Villeroy & Boch 1771 x 771mm. Pris cirka: 33 300 kr.

Nyckelord: Bad | Badrum | Inredning | Inspiration

Permalink


Från loppis till salong!

Vilken härlig dag! Söndag, solen skiner och det är mors dag! I år är det min andra morsdag, men min son är förstås för liten för att fira mig. Men en god frukost och en god bok gjorde susen! Läser idag boken "Från Loppis till salong" av Ida Magntorn. Det är underbara bilder på matta papperssidor, fyllda med inspiration och handfasta tips. Hur man kan göra en kudde av en tantblus, måla spetsmönster på ett bord, en klocka av en gammal plåtburk och en lampa av gamla grytlappar. Perfekt bok om man är en samlare och inte alltid vet vad man ska göra av med alla saker, eller om man är sugen på att gå på loppisjakt...då finns det en ursäkt för att komma hem med ännu en handvirkad pannlapp.

Från loppis till salong!

Från loppis till salong av Ida Magtorn, ICA Bokförlag. Pris cirka: 159 kr.ICA Bokförlag

Nyckelord: Böcker | Detaljer | Inredning | Inspiration | Tips

Permalink


En vacker mur av ved och armeringsjärn!

Den här fina muren såg jag förra veckan i Annalea park i Helsingfors. Parken ligger omkring Villa Anneberg som byggdes någon gång i början på artonhundratalet. Parken består av trädgårdsplanteringar, stenläggningar, buskar, lite skog och en damm. Bakom villan går en stig och när jag följde den fann jag den här fina muren som landskapsarkitekten Grete Hemgård har gjort.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Med vedkubbar och armeringsjärn har konstnären och landskapsarkitekten Grete Hemgård skapat denna mur.

Nyckelord: Inspiration | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Lisa Larsons jubileumsutställning på NK startar idag!

I morse var jag in en sväng på pressvisningen för Lisa Larsons jubileumsutställning på NK i Stockholm. Hon firar nu 50 år som designer och på Nk har de samlat både keramik och textil som hon har producerat under åren. De visar både keramik som ej längre finns i produktion och sådant som fortfarande finns att köpa. Hennes samarbete med Ljungbergs textil och Opto design har resuterat i tyger, brickor, disktrasor och annat. Lisa Larson var en otroligt ödmuk person med mycket humor och hennes humoristiska figurer är ett naturlig del av hennes skapande.
Läs artikeln och se alla bilder på hennes skapelser på Allt om bostad på måndag, och har du chansen att gå och se utställningen så pågår den fram till första juni.

Lisa Larsons jubileumsutställning på NK startar idag!

Helena Melin från Opto design intervjuade Lisa Larson om hennes 50 år som designer på NK i morse. Till höger tyget Miranda från Ljungbergs textil och grön bricka med katter från Opto design. Båda nya produkter designade av Lisa Larson.


Lisa Larson
Opto design
Ljungbergs textil
NK Stockholm

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Övrigt | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


Gillar du blåvita kaffekoppar - då gillar du det här!

Efter att ha sett hur mycket designprylar som helt i Helsingfors så kunde jag ändå inte låta bli att köpa den här duken - från H&M Home. Känns kanske lite trist att gå in på H&M Home när det finns så mycket härlig finsk design överallt.  Men jag var på en restaurangfotografering alldeles intill och när jag skulle gå därifrån så såg jag att det fanns massor av nya sommarprylar i butiken. Jag fastnade för den här duken med blåvita kaffekoppar - den blir perfekt i stugan, där jag ofta dukar med engelskt porslin och blåmönstrade kaffekoppar.

Gillar du blåvita kaffekoppar - då gillar du det här!

Löpare från H&M Home med tryckt motiv på vävd bomull. Storlek 45x150 cm. Pris: 79.50H&M Home

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Textil

Permalink


Sitter på Elina AAltos flygande matta av mosaik!

När området Arabiastranden i Helsingfors började bebyggas för ett antal år sedan ålade staden att byggarna måste avsätta 1-2% av byggkostnaderna till konst. Det har resulterat i ett fantastiskt bostadsområde med hundratals olika konstverk. Idag satt jag på Elina Aaltos mosaikkonstverk som finns på den gemensamma innergården på Samfälld gård 3. Konstnärinnan ville göra ett rum som skulle kunna uppfattas av alla. Mönstret har "mönsterfel" precis som det kan vara på en orientalisk matta.

Sitter på Elina AAltos flygande matta av mosaik!

Arabias matta, 2006 av Elina Aalto är resultatet av gårdsplanering med konst vid Arabiastranden i Helsingfors. Hittar du mönsterfelet?

Nyckelord: Bostäder | Bygg | Trädgård | Utomhus

Permalink


Prinsessan Estelle får Niklas Bonneviers gunghäst idag!

Ingen har väl missat att lilla prinsessan Estelles dop är idag den 22 maj i Slottskyrkan. Jag kan tänka mig att hon blir överöst av presenter från när och fjärran. Jag vet att hon bland annat kommer av få en gunghäst specialdesignad av Niklas Bonnevier! I början av året fick han mottta Folkets pris på Formexmässan för bästa design. Då var det hans blå röda gunghäst som uppmärksammades, den är en hyllning till Rietveld och hans designklassiker Red and Blue chair. (Klicka på länken under bilden för att se den).
Prinsessan Estelles häst är målad i färgerna Baby blue och Royal blue och den är Kronobergs läns gåva till prinsessan på dopdagen den 22:a maj.

Prinsessan Estelle får Niklas Bonneviers gunghäst idag!

Gunghästen i Royal blue flyttar snart till slottet. (Hästen var under tillverkning när bilden togs)

Gunghästen och Red and blue chair
Formex formidable - gunghästen vann folkets röst
N
iklas Bonnevier

Nyckelord: Barn | Nyheter | Presenter

Permalink


Återvinn dina jeans!

Jag befinner mig just nu i Helsingfors och idag var jag in på ett café som universitetet har öppnat för att uppmärksamma design i staden. Återvinning och gröna växter på taket var ställets melodi. Kuddarna var tillverkade av jeans, med bakfickor på vissa och framfickor på andra. Även kudden som bland annat är sydd av en rosenmönstrad sjal är fin. Enkla soffor av lastpallar och trästubbar gav stället extra charm.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Återvinningsdesign på café IHANA KAHVILA i Helsingfors.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Tips | Vardagsrum

Permalink


Cate & Nelson - inreder som en spansk fest!

På Designgalleriet i Stockholm pågår just nu utställningen ”Feria 2012” med färgsprakande sittmöbler och spanska pappersblommor i taket. Med färg och form firar designstudion Cate & Nelson från Eskilstuna den spanska exotiska festmånaden Feria.
Cate Högdahl från Strängnäs och Nelson Ruiz-Acal från Sevilla Spanien, är ansiktena bakom Cate & Nelson och de har etablerat en designstudio i Eskilstuna. Just nu arbetar de med bland annat David Design och Blå Station. Cate & Nelson vill gärna att deras möbler ska erbjuda något mer än vad som förväntas och ser gärna att det finns med ett humoristiskt perspektiv.
På utställningen visas produkter från David Design blandat med specialtillverkade sittmöbler i textilier från danska textilföretaget Gabriel, allt med referenser till den årliga spanska festen. Själv gick jag igång på kombon med spanska souvenirdockor tillsammans med pelargoner. Medelhavskänsla direkt!

Foto: Designgalleret
Foto: Designgalleret

Utställningen "Feria 2012" pågår på Designgalleriet i Stockholm 10 maj-2 juni-2012.

 

Designgalleriet

Nyckelord: Blommor | Detaljer | Nyheter | Övrigt | Tips

Permalink


Cupcakefärgad?

När jag var liten brukade jag gå på auktioner med min farmor och farfar. Det var en härlig känsla minns jag, helst när jag vågade ropa in någonting. Auktionsgubbarna var ofta snälla så ibland klubbade de lite tidigare när budet kom från en liten tjej. Idag går jag inte så ofta på auktion, mest på grund av tidsbrist. Men ibland slinker jag in på något Loppis för att mätta mitt fyndbegär.
Lördag är en typisk loppisdag och idag var det massor av ställen som hade öppet, men jag bestämde mig för att bara gå på en ( för att minimera risken att släpa hem en massa saker som jag egentligen inte har plats med). Dagens fynd blev en plastmatta i turkost med rosa, vita och bruna inslag. Hon som sålde den kallade den för "cupcakefärgad". Bra ord tycker jag! Kanske borde det in i SAOL- Svenska akademiens ordlista.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Cupcakefärgad matta på det nysåpade golvet i stugan.

Nyckelord: Inredning | Kök | Textil

Permalink


Byrån MALM från Ikea finns nu i turkost!

Ikeas klassiska byrå MALM kommer nu i två nya färger. Pastell är trendigt både på kläder och inredning just nu så byrån blir säkert  lika populär som föregångarna.  
Fördelen med MALM byrån är att det går att ställa ihop flera stycket, både med olika höjder och i olika färger. De passar bra i en hall med generösa lådor för kläder och prylar, där den med två lådor även kan användas som en extra sittplats.
 Själv har jag en i trä där jag har sonens kläder i de två övre lådorna och han har sina leksaksbilar i den nedre lådan. Enda nackdelen jag har upptäckt med byrån är att om man drar ut alla tre lådor så långt det går så tippar den framåt! Den nedre lådan tar dock i golvet då så att den inte tippar omkull. Det finns såklart ingen vettig anledning att dra ut alla tre lådorna på samma gång, men det var lillkillen som gjorde det när han lekte. Så det kan vara ngt att tänka på. Annars tycker jag att byrån är stilren och lådorna är rymliga.

Foto: IKEA
Foto: IKEA

MALM byrå med 3 lådor 599 kr, byrå med två lådor 449 kr, FROSTA pall i björkplywood 69 kr, STOCKHOLM slätvävd matta 1995 kr, BLADET vas 199 kr, RITVA kuddfodral 59 kr. Allt från IKEA.

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Vardagsrum

Permalink


Catalina Estrada tapeter - som i en saga!

Första gången jag såg Catalina Estradas mönster var på ett påslakanset från Jysk. Det har vit botten med folkloreinspirerat mönster med fåglar och blommor. Jag älskar att bädda med det för man blir så glad av färgerna!
Designern är född i Columbia men är nu verksam i Spanien, i Barcelona. Grunden i hennes mönster är den latinamerikanska folkloren tillsammans med fantasifulla motiv som flamingos, svanar, spets och blommor. Nu finns hennes mönster även på tapeter, med sagolika motiv som prinsessor och tigrar. Som hämtat ur Alice i underlandet och Djungelboken!
 

Catalina Estrada tapeter - som i en saga!

Tapet Väggbild Garden Princess Catalina Estrada.B 325 cm x H 270 cm. Pris 4490kr. Tapet Väggbild Tiger Catalina Estrada. B 325 cm x H 270 cm. Pris 4490 kr. Båda från Inreda.com

Catalina Estrada på Inreda.com
Påslakan Catalina Estrada JYSK

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Sovrum | Tapet | Vardagsrum

Permalink


Bengt & Lottas ”Familjen” - bästa doppresenten!

Bengt Lindberg & Lotta Glave är designparet bakom Bengt & Lotta - Swedish design since 1990. Bengts skapelse Älgen som är gjord i smide är nog den produkt som är mest känd, den finns typ i varenda turistbutik i Sverige. Den skapade han med tanke på alla tyskars intresse för svenska älgskyltar.
I Bengt & Lottas sortiment finns numera både produkter i trä, smide och textil. Den läckra ljusstaken Familjen i smidesjärn är en perfekt present till dop och födelse. Den finns både i svart och vitt. De lite mindre ljusstakarna Boy och Girl är också passande vid sådana tillfällen, men även som födelsedagspresent till någon liten kille eller tjej.

Bengt & Lottas ”Familjen” - bästa doppresenten!

Bengt & Lotta - Ljusstaken Familjen finns i två olika storlekar, den stora för normalstora ljus och den lilla för julgransljus. Passar bra både i fönstret, på en hylla eller ett bord. Stor: 21 x 17 bred. Liten: 11,5  x 9  bred. Pris cirka 599 kr. Ljusstake Boy eller Girl 9,5x10. Pris cirka 199 kr/st. Design: Bengt Lindberg & Lotta Glave

 

Bengt & Lotta

Nyckelord: Barn | Inredning | Ljus | Presenter

Permalink


Guldflammande vägg i Bombay!

I vintras så var jag på semester till Indien. Jag älskar att de verkligen vågar ha färger där. Rosa och turkosa hus, mintgröna badrum, ljusblå och rosa kök...och tygerna är ju så fantastiskt vackra. Som vanligt när jag är ute och reser så är väskan proppfull när jag ska åka hem, tyvärr kunde jag inte ta med mig den här väggen hem. Den finns på en restaurang i Mumbai (Bombay) och den är målad med en mörk färg i botten och sedan är guldfärg påstryken med svamp i svepande drag. Väggarna var "levande" som man brukar säga på inredningsspråk. Färgen skiftade och såg ibland ut som eld beroende på hur solljuset föll. De matchande kuddarna till var pricken över i:et.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Guldflammande vägg på en restaurang i Bombay.

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Tips

Permalink


Orange köksbänk för 70-tals älskare!

Enligt Pantone Color Institute så är årets trendfärg orange, eller rättare sagt tangerine. För mig som är född på 70-talet så har färgen alltid förknippats med min barndom. Med orange-bruna tapeter, köksredskap i orange plast och plastmattor i orange. Själv har jag numera ett stort plåtskåp (tänk klädskåp i ett omklädningsrum) i hallen. Färgen är rätt stark så att ha den som accentfärg går bra tycker jag, men det får inte bli för mycket. Cosentino har färgen på sina Silestone köksbänkar (som även kan användas som badrumsbänkskiva). Bänkskivan kan bli ett härligt inslag i ett vitt kök eller badrum.

Orange köksbänk för 70-tals älskare!

Silestone bänkskiva består av mer än 90 % kvarts (hård natursten) så materialet tåligt mot både stötar, fläckar och syror. Våga en orange om du har ett neutralt kök och satsa på en i mer neutral ton om du har färgade köksskåp.

 

 

Cosentino News

Nyckelord: Badrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter

Permalink


Nu ska jag plantera ett Hästens - träd!

Nu ska jag plantera ett träd för första gången i mitt liv. Jag är med i Hästens kampanj för en bättre miljö genom att plantera nya träd. Hästens samarbetar med Vi-skogen, som i 25 år har arbetat med samplantering av träd och grödor för att hjälpa småbönder och bekämpa fattigdom i utsatta länder. Under våren kommer Hästens att driva en kampanj där de planterar ett nytt träd för varje såld säng i deras sortiment. Kunden kommer då att få ett intyg via e-post när trädet har planterats.
Själv ska jag se om jag lyckas driva upp något grönt i min lilla burk...

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Även om allt träslag i Hästens sängar kommer från svenska skogar så har de valt att plantera träd i andra delar av världen. Själv ska jag plantera på hemmaplan.
 

 

Hästens

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Sovrum | Trädgård

Permalink


Vad sägs om en Bollywoodmeny från Tony Irving?

Tony Irving, som många känner igen som en av domarna i Let s dance, är dansare och har tidigare arbetat som kock. Nu har han gett ut en härlig bok Tony Irvings 10 med tio danser, tio menyer och tio drinkar. Bilderna är jätteläckra med mycket färger och man kan bara inte låta bli att le när man bläddrar igenom den.
Vad sägs om Jive? Dansen beskrivs bland annat så här ; "Du måste ha mycket go i benen. Bry dig inte om ifall du svettas, frisyren kolapsar eller skjortan blir genomblöt. Det ingår". Musiktips: Elvis Presleys Hound Dog och sedan följer recepten för att man ska komma igång med en riktig rock n roll känsla! 
Drink: Rock step Huvudrätt: Tonys fat burger, friterade lökringar, perfekta pommes -my way  Dessert: Irvings cheescake
 Det här är en kul bok oavsett om man gillar att dansa tango, pasodoble, linedance eller bugg. Hämta inspiration från den här till kommande bjudningar, det blir garanterat ett roligt samtalsämne runt bordet.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Vad sägs om lite Bollywood med en namastedrink, papadum med mangochutney och en indisk lammgryta? (Uppslaget blev passade dessutom väldigt bra på min indiska rismatta... )
Boken Tony Irvings 10 med 10danser, 10 menyer och 10 drinkar är utgiven av Ica Bokförlag.


ICA Bokförlag

Nyckelord: Böcker | Inspiration | Mat | Presenter | Tips

Permalink


Spela musik trådlöst i alla rum med Sonos Play:3 !

Varde ljud (istället för varde ljus)! Ja, det är ungefär så enkelt det är att få ljud i alla rum. Med Sonos, PLAY:3 går det att spela låtar från Spotify, eller album som man har lagt in, i valfritt rum. Med en så kallad Controller för iPhone, iPad eller Android så kan man styra låtarna direkt ifrån dessa och sedan går musiken direkt ut i spelarna som man placerar ut där man tycker att det passar. Trådlöst.
Dags för lite partymusik tycker jag - äntligen lördag! Trevlig helg!

Spela musik trådlöst  i alla rum med Sonos Play:3 !

Med allt-i-ett spelaren på hyllan blir det enkelt att lyssna på favoritmusiken. SONS PLAY:3, finns i både svart och vitt, 2 998 kr, på utvalda Teliabutiker, Hifi-klubben eller direkt via Sonos webshop. Spotify Premium 99kr/mån med tillgång till över tio miljoner låtar.

 

Sonos

Nyckelord: Elektronik | Ljud | Nyheter | Tips

Permalink


''Masonite: Memoriam'' på Svenskt Tenn startar idag!

Idag öppnas utställningen ''Masonite: Memoriam''. Det är en serie skåp exklusivt framtagna för Svenskt Tenn av designduon Folkform, som består av Anna Holmquist och Chandra Ahlsell. Som utgångspunkt i möbeltillverkningen är återfunna originalskivor av träfiberskivan Masonite från 1929. De kombineras i skåpen med de allra sista skivorna som tillverkades innan Sveriges sista Masonitfabrik lades ner i april 2011.
Folkforms fyra olika modeller av skåp visas tillsammans med föremål från samma tid ur Svenskt Tenns sortiment, såsom Josef Franks Nationalmuseumskåp och textilmönstret Terrazzo.
Som vanligt är det en njutning att titta på allting på Svenskt Tenn, så om du har vägarna förbi passa på att gå in! Rekommenderar även det lilla caféet som finns inne i butiken, bredvid textilavdelningen. Där kan man dricka underbart te med små godsaker till.

Foto: Svenskt Tenn
Foto: Svenskt Tenn

Masonitskivorna som skåpen är formgivna av fann man i ett gammalt lager. Det rör sig om de allra första produktproverna i olika färger och med olika ytstrukturer från 1929. I skåpen har de kombinerats med nyproducerade Masonitskivor. Varje skåp är unikt och säljs efter utställningen, priser 16 000-75 000 kronor. Utställningen finns att se i butiken på Strandvägen 5 fram till den 10 juni.

Tidigare om Svenskt Tenn på Allt om Bostad
I Bloggen om Svenskt Tenn 
Svenskt Tenn

Nyckelord: Besök | Butik | Historia | Inredning | Inspiration | Nyheter | Vardagsrum

Permalink


Vill du bli av med stubbarna i trädgården?

Jag har precis hört talas om att det finns någonting som heter stubbfräsning, där en maskin helt enkelt slipar bort stubbarna. Kvar blir endast en hög sågspån som kan läggas på komposten. Det verkar bra mycket smidigare än att stå och böja rygg och slita i timmar med spadar och hackor för att gräva bort dem. På sidan stubbfrasning.nu finns en video som på några sekunder visar hur det går till. Företagen som gör det här tar även en avgift för framkörningen av maskinen så det kan vara bra att gå ihop flera grannar så blir det billigare. Vissa företag hyr även ut maskinerna så att man får göra det själv, då brukar det vara en fast avgift samt att man får betala för tänderna på slipen som blir slitna eller går sönder.

Foto: Stubbfräsning i Sörmland
Foto: Stubbfräsning i Sörmland

Här är det företaget Stubbfräsning i Sörmland som fräser bort en stubbe från någons trädgård.Stubbfrasning.nu

Nyckelord: Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Blossom & Bill - veckans favorit!

Det här är Blossom & Bill. De tycker om att sitta nakna vid lägerelden eller sitta i soffan och höra ljudet av regnet falla utanför. På vintern tittar de ut genom fönstret på snöflingorna som faller. Blossom & Bill kan egentlgen vara vem som helst. Eller kanske någon man vill vara? Ett likasinnat par. Hur som helst så gillar jag verkligen den här typen av rolig retrodesign, det är som en härlig mix av 70-tal tillsammans med 80-talets popfärger. Mönstret är skapat av Sandra Isaksson, som numera verkar i England och driver designföretaget Isak. I serien finns förutom brickan och muggarna även kökshanddukar och anteckningsböcker.

 

Produktbilder från Designonline.se
Produktbilder från Designonline.se

Humoristisk design från Isak. Bricka i björkträ med skyddande beläggning, diameter 38 cm, 319 kr. Muggar 109 kr, på Designonline.se

Designonline.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Kök | Nyheter | Porslin | Presenter | Prylar

Permalink


Vackra romantiska tvålar från Laura Ashley!

När jag var liten så samlade jag på tvålar, jag hade dem i en skokartong och det var så härligt att öppna locket och känna doften av dem. De var förstås alldeles för fina för att använda och kanske finns skolådan kvar någonstans... Numera så lägger jag tvålar i byrålådorna och i garderoben så att det ska lukta lite extra gott om kläderna. En del använder jag förstås också men jag har lite svårt för att göra det om de är för fina...
Laura Ashely tvålarna är vackra som dekoration, och en bra present till den som har allting (till exempel mig själv).

Foto: Annika Rådlund Foto i toppen: produktbild.
Foto: Annika Rådlund Foto i toppen: produktbild.

Luxury soap collection En luxuös kollektion av tvålar som är trippelpressade och 100% vegetabiliska. Askarna går i englesk stil med Laura Ashleys mönster hämtade från tyger och tapeter. Pris: 195 kr/st

Nyckelord: Inredning | Presenter

Permalink


Pimpade balkongen i Äntligen hemma-anda!

Min kollega Marie Bergström är en sån där fiffig tjej, ingenting sitter fast för henne. När hon köpte sin lägenhet så var hon jätteglad att den hade balkong, men den var inte så inbjudande så hon tog helt enkelt och styrde upp det själv. Ni som läst artikeln där Lulu Carter och Karin Mannerstål tipsar om hur man kan göra balkongen mysigare kan se att Marie nappade på den idén direkt. Fast egentligen gjorde hon det här innan artikeln lades ut så...det kanske är Äntligen hemma teamet som blev inspirerad av Marie?

Foto: Marie Bergström
Foto: Marie Bergström

Marie ville få bort den grå och trista betongkänslan så hon målade insidan av den tio kvadratmeter stora balkongen med vit färg för puts och köpte träplattor från Clas Ohlson till golvet. Själva trästången var också sliten så den oljade hon in med akaciaolja. Träplattorna kostade runt 2 000 kronor och färgen och oljan kostade tillsammans cirka 1 000 kronor.

  Äntligen hemma - tips för balkongen och uteplatsen

Nyckelord: Balkong | Inredning | Inspiration | Klinker | Privat | Tips | Utomhus

Permalink


En pion istället för stulna tulpaner!

Utanför min ytterdörr har det stått fem röda stolta tulpaner, med betoning på stått. Någon med kleptomani eller blommani har knipsat av dem. Kvar står bara blompinnarna och gröna tulpanblad. Ja, det var ju jäkligt trist men kanske förgyller de någons hem idag.
Blommor är ju såna humörhöjare tycker jag (om de inte försvunnit ur rabatten)! Faktum är ju att man inte behöver sitta och sucka för att man aldrig får några blommor i present eller att rabatten gapar tom, utan man kan helt sonika knata iväg till blomaffären och köpa en liten snittblomma. Det är ju tyvärr rätt dyrt med blommor så kan man köpa en eller två, och sen ta några gröna blad från någon växt ute att fylla ut med (obs: inte från andras trädgårdar...

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Förut var min favoritblomma solrosen, jag tycker förstås fortfarande om den men numera är mina absoluta favoriter ranunkelblommor (såsom smörbolllar, kabbleka, blåsippor, vitsippor) och så gillar jag pioner. De är oftast stora i rött eller rosa, och de är så fina som snittblommor. Placera en i en enkel glasvas på bordet och öppna fönstret och njut av vårens första solstrålar! Ha en underbar dag!

Nyckelord: Blommor | Inspiration | Presenter

Permalink


Cycloc - förvara din cykel i taket!

Med Cycloc går det att förvara cykeln både vertikalt och horisontellt och den ska passa alla typer av cyklar som  herr och dam, racer och MTB, och även ihopfällbara cyklar. Bra grej om man vill hänga upp cykeln i garaget eller förrådet, eller som för oss trångbodda stadsbor - i vardagsrummet. Det gäller bara att hålla cykeln ren och inte hänga den ovanför en vit soffa...

Cycloc - förvara din cykel i taket!

Cycloc kostar ca 699:- i cykelfackhandeln och finns i färgerna vitt, svart, rött och grönt.
Cycloc passar cyklar med smalt styre, som en racer med bockstyre, men en distans medföljer så att den även kan passa alla andra cykeltyper, såsom MTB eller hybrider.


Cycloc distribueras av Duells

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Tips

Permalink


Fäll in iPaden i bänkskivan!

Den senaste nyheten från Ballingslöv inspirerar och visar möjligheten att placera iPaden i bänkskivan. Ja, det går ju även att göra i köksbordet om man vill göra ett hål i det, men mer praktiskt i köksbänken då man kan göra en öppning ovanför en låda. En praktisk lösning för dem som vill läsa och bläddra bland recept på nätet eller läsa morgontidningen digitalt.

Fäll in iPaden i bänkskivan!

Ballingslövs bänkskiva i vitoljad Bambu 30 mm är en nyhet för Vår/Sommar 2012.

Nyckelord: Detaljer | Inspiration | Kök | Nyheter | Prylar

Permalink


Skriet av Edward Munch för 329 kr istället för 800 miljoner!

Den berömda målningen Skriet av Edward Munch (1863-1944) såldes i onsdags på auktionsfirman Sothebys New York till det högsta auktionspriset hittills i konsthistorien. Norrmannen Petter Olsen hade haft den i hans familjs ägo i över 70 år och den såldes nu till en anonym köpare för svindlande 120 miljoner dollar, drygt 800 miljoner svenska kronor!
Om Munch levat idag kanske hans ångest försvunnit i ett naffs där för han hade nog svimmat, eller så hade han fått mer ångest för vad han skulle göra för pengarna. 
Om man själv vill ha Skriet på vardagsrumsväggen så kan man köpa den som konsttryck eller serigrafi till plånboksvänliga priser på Easyart.

 

Skriet av Edward Munch för 329 kr istället för 800 miljoner!

Skriet (Serigrafi) av Edward Munch Bildstorlek: 68 x 50 cm Pappersstorlek: 80 x 60 cm, Konsttryck 395 kr.

 

Easy Art

Nyckelord: Inredning | Tips | Vardagsrum

Permalink


Kokande vatten direkt ur kranen -med en Quooker!

Nu går det att installera en till kran bredvid den vanliga, och få kokande vatten direkt ur den. Det här har tydligen blivit en hit i Danmark och i Sverige har många stjärnkockar, som Leif Mannerström, Paul Svensson, Tommy Myllymäki och Marcus Ayalay installerat en Quooker.
Den har funnits på marknaden ett tag men nu verkar den ha blivit mer populär. Kaffe eller te serveras på sekunden och pastan och riset kokar på ett kick. Vattnet ska vara fritt från bakterier och kranen barnsäker.
Jag testade den på Äntligen hemma mässan, och det ångade ordentligt ur kranen och med ett psssssssssschhhhhhhhh så hade man fått en hel kanna full med hett vatten på några sekunder.
Jag är väl lite gammalmodig för när den nu så vanliga vattenkokaren kom tyckte jag att det var en onödig pryl. "Men kan ju faktiskt koka vatten i en vanlig kastrull" tänkte jag då. Men om ett tag tycker jag säkert att Quookern är toppen också.

Kokande vatten direkt ur kranen -med en Quooker!

Te på ett kick! En vakuumisolerad vattenbehållare placeras under diskbänken så att kokande vatten kan komma direkt ur kranen. Den har en kapacitet på 15-70 liter i timmen beroende på modell.

 

Quooker

Nyckelord: Kök | Mat | Nyheter

Permalink


Trångbodd? Ett rum till - på enkelt sätt!

Det har kommit in ett tips till redaktionen om ett företag som heter Ett rum till, som gör smarta sovloft med förvaring och belysning. Kan absolut vara en lösning för trångbodda. De anpassar stil, färg och storlek efter hemmet så att det ska passa in så bra som möjligt.
Det verkar som om det räknas som en ombyggnad eftersom de går ut med att det går att nyttja ROT-avdraget.  Avdraget medför en halverad arbetskostnad. Företaget skriver på sin hemsida att tillverkningen och monteringen av ett loft tar ungefär sex dagar, varav halva tiden är i hemmet där den ska monteras. Det man kan tänka på är att man måste ha lite takhöjd för att det ska bli riktigt bra.

Foto: Jan Rupert
Foto: Jan Rupert

Loftet har en 20-30 cm bred övre hylla. Den inramar bädden och fungerar även som en säkerhetsbarriär, så ingen ska ramla ner från sovloftet.

 

Ett rum till

Nyckelord: Inredning | Sovrum | Vardagsrum

Permalink


Alla balla kalas- 200 kalastips för partyprissar!

"På inbjudningslistan: Hulken, Lady Gaga, Gene Simmons och ett rosa lejon som tjongade nosen rätt ner i dödskallefatet". Så kan det vara om det är ett monsterkalas. Då kan man servera giftspindlar, ödleögon och annat gott. Men ska det vara ett cirkuskalas får man satsa på att göra egna såpbubblor, göra röda clownnäsor av äggkartonger och bjuda på popcorn i strut.
I boken Alla balla kalas finns 200 kalastips för alla partyprissar! Boken är gjord av trion Ann Söderlund, Isabelle Mc Allister och Christina Breeze Le Guellaff och den visar att man kan tillverka många saker själv för att få en extra effekt och för att det inte ska bli så dyrt. Det går att ordna roliga och spännande kalas som inte kräver så mycket förberedelser. Kul att det går att göra det lilla extra inför barnkalaset, även om man inte kan eller vill planera i veckor.

Alla balla kalas- 200 kalastips för partyprissar!

Alla balla kalas - 20 kalastips för alla partyprissar säljs på ICA för cirka 149 kr.

Nyckelord: Barn | Besök | Inspiration | Nyheter | Övrigt | Presenter | Tips

Permalink

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Nyckelord
Arbetsrum | Arkitektur | Bad | Badrum | Balkong | Barn | Belysning | Besök | Blommor | Böcker | Bostäder | Butik | Bygg | Detaljer | Ekonomi | El | Elektronik | Elförbrukningen | Energi | Golv | Historia | Hotell | Hus | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Kakel | Klinker | Kök | Ljud | Ljus | Mässor | Mat | Nyheter | Övrigt | Porslin | Presenter | Privat | Prylar | Sovrum | Tapet | Tävling | Textil | Tips | Trädgård | Utomhus | Vardagsrum

2022

2021

2020
Maj | April | Mars | Februari | Januari

2019
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2018
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2017
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2016
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2015
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2014
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2013
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2012
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2011
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2010
December | November | Oktober | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2009
December | November | Oktober | September

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår