AoB Bloggen med Annika Rådlund

Finsk möbeldesign i spån och trä

Under möbel och designveckan var det full fart i hela Stockholm. Det är inte bara Furniture fair, möbelmässan i Älvsjö, som visar upp det senaste på möbelfronten utan det är visningar lite här och var runtom i staden. Jag valde ut två av dem, varav en var en utställning som ägde rum på Finska institutet. Där visades både möbler, belysning och inredningsprylar upp, alla gjorda av finska designers.

Spånkorgsbordet Heritage, stolen Taivu och träfåtöljen Hide med förvaring under, design Studio Mikko Laakkonen. Foto: Annika Rådlund
Spånkorgsbordet Heritage, stolen Taivu och träfåtöljen Hide med förvaring under, design Studio Mikko Laakkonen. Foto: Annika Rådlund

Stolen Taivu som tillverkas av Innu är gjord för att passa både publika platser, som hotell och andra ställen, men även för privata hem. Allt är designat av Studio Mikko Laakkonen som fokuserar på att tillverka prylar och möbler som kan användas till vardags. Spånkorgen är en prototyp som inte är satt i tillverkning ännu. Hantverket att göra spånkorgar är förstås inget som var man kan göra idag, så just nu var det en gammal finsk farbror som hade tillverkat just de här korgarna. Smart idé med ett trälock som gör att det helt plötsligt blev ett bord med förvaring under. Helt rätt i tiden då hantverket och ursprung är viktiga faktorer när vi väljer inredning. Hoppas de här kommer i produktion snart.
Den vita platta lampan finns även som en väggversion och den gav superfina skuggor på väggarna. Trästolen Hide tjänstgör som både sittplats och bokhylla. Där kan man sitta skönt och sedan lägga tidningen elller laptopen i förvaringsfacket. Även detta är just nu en prototyp men den kommer vi säkert att se mer av.

Nyckelord: Belysning | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Vardagsrum

Permalink


Rosa slåpe - ny servis från Wik & Walsøe

Norska Wik & Walsøe har porslin i den mest romantiska och ljuva stil man kan tänka sig. Små älvor och blommor i guld, beige eller ljuvt rosa på vit botten. Under inredningsmässan Formex presenterade de sin senaste servis som finns i 16 olika delar och heter Rosa Slåpe. Ja, då undrar ni säkert vad Slåpe betyder och nu har jag lärt mig att det är norska för Slånbuske. Slånbuske är en planta i ros-familjen och den trivs bäst, precis som Ulf Lundell, bäst i öppna landskap och kustnära områden. Förr i tiden trodde man att slånbärsbusken hade övernaturliga krafter, därför hängde men förr upp den på Valborgsmässoafton för att skydda sig mot häxor.

Rosa slåpe - benporslin från Wik & Walsøe. Foto: Annika Rådlund
Rosa slåpe - benporslin från Wik & Walsøe. Foto: Annika Rådlund

Designstudion Wik & Walsøe har fått inspiration till sin nya servis Rosa Slåpe från den taggiga slånbärsbusken med dess rosa blommor. Den stora vasen är också en av deras vårnyheter, Alvedrøm med älvor i ljus champagnefärg på vitt botten. www.wik-walsoe.no

Nyckelord: Inredning | Mässor | Nyheter | Porslin

Permalink


Smaller Objects av kända Claesson Koivisto Rune

Claesson Koivisto Rune som är en förkortning av arkitekterna Mårten Claesson, Eero Koivisto och Ola Rune lanserar nu det egna varumärket Smaller Objects. Trion firar nämligen 20 år i år och i samband med möbel och designveckan presenterade de sina små inredningsobjekt som är både användbara och dekorativa.
”Som allt annat vi är inblandade i tror vi på det långsiktiga perspektivet. Jag hoppas att vi får möjlighet att inspirera människor att välja väldesignade vardagsföremål som vårdas ömt innan de lämnas vidare till nästa generation”, säger Ola Rune. De här prylarna har inte Ikeas priser förstås utan man får punga ut med några hundringar till för att få hem de här designprylarna. Men är det inte så att vi är mer rädda om saker som vi har betalat lite mer för?

Brickor, skärbräde, husnummer och glasunderlägg Design: Claesson Koivisto Rune Foto: Annika Rådlund
Brickor, skärbräde, husnummer och glasunderlägg Design: Claesson Koivisto Rune Foto: Annika Rådlund

Claesson Koivisto Rune firar 20 år och lanserar ett nytt designvarumärke – Smaller Objects. Den första kollektionen omfattar mindre föremål som kommer finnas till försäljning både på den egna hemsidan, hos Asplund och utvalda internationella återförsäljare.
Träbrickor 3-pack 940.00 kr, skärbräda 655 kr, husnummer i frosttåligt porslin (kan även användas som grytunderlägg) 180 kr/siffra, glasunderlägg i täljsten, som håller värmen, 560 kr. www.claessonkoivistorune.se www.asplundstore.se

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Porslin | Presenter | Prylar

Permalink


Och där sitter han och känner in rummet...

En av höjdpunkterna för många på möbelmässan var förstås att träffa Ernst i egen hög (lång) person. Han var som vanligt lika trevlig mot alla och i hans stora monter fanns både nya prylar och sådant som har hängt med ett tag. Det är svårt att inte gilla allting, för allt har en härlig fin form och design och citaten...de är ju helt fantastiska! I det enkla bor det vackra, helt enkelt.

Ernst Kirchsteiger ” I det enkla bor det vackra”  Foto: Annika Rådlund
Ernst Kirchsteiger ” I det enkla bor det vackra” Foto: Annika Rådlund

Ernst Kirchsteiger designar, som ni säkert vet, inredningsprylar. Annars är han mest känd från TV med Sommartorpet, Nya rum, Jul med Ernst och Sommar med Ernst. Flera av hans citat från programmen finns på blomkrukor, tändsticksaskar, trädgårdsskyltar, muggar, brickor och ljuslyktor. www.ernstkirchsteiger.com

Tidigare ariklar och inlägg:
Hitta en personlig färg med Ernst Kirchsteiger
Ernst lanserar trädgårdsmöbler
Ernst Kirchsteigers skylt har rostat
Ernst lilla snigel
Låt humlen blomma inomhus

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Mässor | Nyheter | Porslin | Presenter | Prylar | Tips | Trädgård

Permalink


Sommarnyheterna från Rice

Danska Rice är känd för sina karamelliga färger, och det förstås likadant ut till våren och sommaren. Men lite nya prylar och möbler finns förstås i vårkollektionen. De här snygga borden och stolarna visade de upp på Formexmässan. Mint eller aprikos... båda är lika fina men mint är min favorit i många lägen.

Vår och sommarnyheter från Rice. Foto: Annika Rådlund
Vår och sommarnyheter från Rice. Foto: Annika Rådlund

På Formexmässan hade Rice dukat upp i flera olika sittmöbler. Mina favoriter var de här två sittgrupperna, i aprikos och mint. Passar både på en inglasad veranda och inne i hemmet. De fler vårnyheter från Rice här.

www.rice.dk

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Mässor | Nyheter

Permalink


Marsala - Årets färg 2015 har detta NCS nummer

Jag har fått flera mejlförfrågningar om vilket NCS nummer som Årets trendfärg Marsala har. Nu har jag fått svar från NCS Colour AB och de säger att den närmsta är NCS S 4040-Y90R. Så det är alltså det numret som man ska använda om man ska gå till färghandeln och beställa den trendiga kulören.

Masala -Årets trendfärg 2015 har NCS nummer: S 4040-Y90R
Masala -Årets trendfärg 2015 har NCS nummer: S 4040-Y90R

Masala är den färgen som har utsett till Årets färg 2015 av Pantone Color Institute. Läs mer och se fler bilder på trendfärgen här.

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Nyheter | Övrigt

Permalink


Skön grön miljö med Lyktan Bankeryds gröna glaslampa

På Stockholm Furniture Fair på Stockholmsmässan hade Lene Ostenfelds byggt upp en skön grön miljö som skulle passa lika bra som en hotellobby som någons hem. De mörkgröna väggarna och heltäckningsmattan med grönt bladmönster gav en härlig känsla. Allt det gröna förstärktes av Lyktan Bankeryds välkända gröna glaslampa, och här hade man inte bara kostat på sig en utan fyra stycken lampor. Maffigt, svullstigt och lyxigt, skulle man kunna beskriva det som.

Lyktan Bankeryd i grön miljö på Furniture Fair. Foto: Annika Rådlund
Lyktan Bankeryd i grön miljö på Furniture Fair. Foto: Annika Rådlund

Välkända armaturföretaget Lyktan Bankeryd har precis bytt namn till Pholc (ska uttalas "Folk"). Det är ett företag som har funnits sedan sextiotalet och jag har inte riktigt förstått varför de byter namn... hur som helst så har de väldigt snygga designlampor i olika meterial. Lampan på bilden heter Tage och har en svart stomme med gröna glasglober. Diameter: 55 cm  och höjd: 37 cm. Den finns hos bland annat Elstore.se för 2175 kr/st

Lampan alla talar om - ett tidigare inlägg på AoB

Nyckelord: Belysning | Inredning | Inspiration | Mässor | Tips | Vardagsrum

Permalink


Kakla bordsskivan för en ny look

På möbelmässan hade Lene Ostenfelds skapat byggt upp en miljö med gröna toner. Det var inte bara kopplingarna till naturen som hon ville förmedla med den gröna färgen, utan det var mod - mod att våga använda färger. Jag gillade det stora maffiga bordet som var klätt med blankt mörkgrönt kakel. Så vill man hotta upp ett gammalt bord kan detta vara ett sätt, eller så skapar man ett eget bord av en tjock skiva och två bockar. Viktigt är förstås att skivan klarar tyngden av kakelplattorna, så inte bordsskivan hänger som en hängmatta...

Kaklat bord på Stockholm Furniture Fair Foto: Annika Rådlund
Kaklat bord på Stockholm Furniture Fair Foto: Annika Rådlund

Ett härligt grönt bord med gröna kakelplattor och grönbetsade bockben på möbelmässan Furniture Fair. De mässing och guldfärgade vaserna gav rummet en extra lyxig känsla.

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Kök | Mässor | Tips

Permalink


Vårnyheterna på Indiska

Indiska har inte bara färgstarka inredningsprodukter, något som de ofta blir förknippade med. I vår har de flera delar som går i svartvitt, det tror jag kommer att tilltala många. Det finns även inslag av blått, och det är något som jag tror kommer att komma stort på inredningssidan som en skön accentfärg till allt det vita. Både på Formexmässan och möbelmässan så var blått en färg som piggade upp många kollektioner. Vitt tillsammans med blått och naturmaterial som trä, kork och ljust läder är ju så snyggt.

Inredningsnyheter från Indiska våren 2015 Foto: Annika Rådlund
Inredningsnyheter från Indiska våren 2015 Foto: Annika Rådlund

Svartvitt på textilier och möbler får vi se på indiska i vår, med en del inslag av blått. Stormönstrat blandas med enklare mönsterställningar.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Textil

Permalink


Mysigt vitt miniväxthus från Icahemma.se

Jag brukar försöka hitta på lite pyssel med min son ibland på helgerna. Han är inte jätteförtjust i att rita och måla så man får hitta på något annat. I helgen blev det lite planteringar i ett vitt litet växthus från Ica, det tyckte han var coolt. Istället för att plantera frön i växthuset, så satsade jag på plantor som inte kräver vatten varje dag. Han gillade speciellt den röda "tomatkaktusen" så den fick en plats i mitten. Växthuset kommer så småningom att få lite andra dekorationer också, men det får bli en annan helg.

Växthus Ica Garden Foto: Annika Rådlund
Växthus Ica Garden Foto: Annika Rådlund

Växthus metall 28x15cm ICA Garden, finns på www.icahemma.se och på Ica Maxi. Pris ca: 149 kr. Plantorna och dekorationsstenarna köpte jag på Ulriksdals slottsträdgård. Pris cirka 29 kr/st för plantorna och ca 30 kr för de vita dekorationsstenarna (säljs på lösvikt).

Nyckelord: Blommor | Inspiration | Prylar | Tips

Permalink


Snyggt under diskbänken med ett enkelt knep

Det kan ju verkligen se hur trist ut som helst under diskbänken, det är oftast ett skåp som glöms bort i allt piffande och puffande med övrig inredning. Men faktum är att vi öppnar det där skåpet ofta, flera gånger per dag, och är det ordning där så är det bra mycket roligare att titta in där. Ofta kan laminatet ha gulnat med tiden och det kan vara fläckar som inte går att få bort. Mitt knep är då att ta en bit korkmatta (en spillbit från när du, grannen eller kompisen lade in nytt golv) och skära till den till botten av skåpet. Det blir genast mycket fräschare och den är lätt att hålla ren. Man kan säkert fråga närmaste golvläggare också om de har en bit över till en billig penning.

Ordning under diskbänken Foto: Annika Rådlund
Ordning under diskbänken Foto: Annika Rådlund

En svart hink från Ikea för skräp och två flätade plastlådor från Rusta för återvinning och rengöringsmedel. Den svart och vitrutiga linoliummattan kommer från Forbo.

Nyckelord: Detaljer | Golv | Inredning | Inspiration | Kök | Tips

Permalink


Lätt att odla i odlingsbänkar som går att bygga på höjden

Hasselfors Gardens odlingsbänk i furu har nu utvecklats ytterligare och nu finns det även ett odlingsfönster som passar till. Fönstret är tillverkat i tåligt plexiglas och går att lägga ovanpå så att solvärmen bevaras i odlingsbänken och växterna skyddas från frost, vind och skadedjur. Odlingsfönstret med praktiska hakar är i obehandlat trä (lika som odlingsbänken) och kan oljas eller målas efter tycke och smak. Svart är himla snyggt tycker jag. En annan nyhet från Hasselfors Garden är tilläggsbeslagen som gör det möjligt att kombinera ihop odlingsbänkar på många olika sätt, antingen på höjden eller för att öka storleken. Vill du odla växter i praktisk arbetshöjd och med större jorddjup kan du bygga odlingsbänken i flera etage. Nu fick jag plötsligt en enorm längtan efter våren...

Hasselfors Garden odlingsbänk med tilläggsbeslag. Foto: Annika Rådlund
Hasselfors Garden odlingsbänk med tilläggsbeslag. Foto: Annika Rådlund

Hasselfors Gardens odlingsbänk, pris cirka 550 kr. Odlingfönster pris cirka 750 kr och tilläggsbeslagen kostar cirka 225 kr.

Nyckelord: Balkong | Blommor | Inspiration | Nyheter | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Rickard Olsson från ”Vem vet mest” designar utemöbler!

När Rickard Olsson (programledare i "Vem vet mest") byggde sitt nya hus bad han designern Johanna Strand hjälpa honom att hitta en lämplig loungemöbel i trä till trädgården. Han ville ha en utemöbel där han, familjen och vännerna kravlöst skulle Bara Vara, hänga, äta och sova i. Det blev till sist ett samarbete där Rickard formulerade ett antal behov, som Johanna sedan skissade ner och det resulterade i möbelserien Bara Vara. Det är nu Hillerstorp Swedens stora vårnyhet. Möblerna har hjul, som är låsbara, och möblerna kan enkelt flyttas runt efter sol och skugga. Avtagbart lock ger möjlighet till smart förvaring av kuddar och filtar.

Bara Vara -Rickard Olssons utemöbel Foto: Annika Rådlund
Bara Vara -Rickard Olssons utemöbel Foto: Annika Rådlund

Trämöbeln är svensktillverkad och produceras med FSC-certifierad tålig kärnfuru från Norrland. Modulerna är laserade i en vattenbaserad färg och har även en vaxad, vattenavvisande yta.Till möblerna finns ett stoppat dynset i dralon, slitstarkt, smutsavvisande och lätt att hålla rent. Överdraget är tvättbart och möjligt att dra av tack vare dragkedjan. Bara Vara Divan, mått: cirka 98x98x35 cm. Bara Vara Fåtölj, mått: cirka 98x98x70 cm. Cirkapris per del, 3 300 kr. Cirkapris dyna, 1 095 kr.

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Trädgård | Utomhus

Permalink


Ny ytterdörr med stort fönster i formen av en siffra

Den nya designdörren Character Identity från Swedoor är riktigt cool tycker jag. Man kan nämligen specialbeställa en siffra eller siffror i glas infällt i dörren. Om man vill få in ljus men inte insyn, kan man välja sandblästrat glas istället för klart. Standardfärgen på dörren är vit men det finns det finns åtta baskulörer och även möjlighet att specialbeställa en dörr i nästan vilken färg som helst.

Dörren Character Identity från Swedoor Foto: Annika Rådlund
Dörren Character Identity från Swedoor Foto: Annika Rådlund

Ytterdörren Character Identity lanseras den första april 2015. Dörrarna i serien har inga synliga lister eller infästningar och den är exempelvis försedd med starka lås för säkerheten och silicontätning i dörrbladet för optimal tätning även vid sträng kyla. Pris från ca 17 000 kr. Som tillbehör finns tillexempel nyckelfria ellås, dörrbroms och olika varianter av dörrhandtag.

Nyckelord: Arkitektur | Detaljer | Nyheter | Övrigt

Permalink


Sladdfritt i köket och vid skrivbordet

Älskar sådana här smarta lösningar - eftersom man kan bli galen av sladdhärvor. Under mitt skrivbord har jag en lång skarvdosa med diverse sladdar i och de ligger överallt på golvet och hänger som ormar från skrivbordet. Jag får nog ta och göra någonting åt det snart (innan man snavar på sladdarna och slår ut tänderna mot skrivbordskanten). Här har jag tagit ett par bilder på Schneider Electrics smarta grenuttag. Jag skrev om dem för ett halvår sedan också (se inlägget här). Det måste ju ändå vara bättre att ha uttagen på skrivbordet, eller lite bakom istället för på golvet...
Uttaget Pop-up för bänkskivor i kök, tvätt- och badrum och passar även till skrivbordet. Det har ett smart membran på ovansidan som gör att boxen med uttag kan tryckas ner i bänkskivan även när stickproppar och kablar är inkopplade. När uttaget inte används syns bara locket i jämnhöjd med bänkskivan. Jag trycker på Gilla-knappen!

Schneider Electrics grenuttag Foto: Annika Rådlund
Schneider Electrics grenuttag Foto: Annika Rådlund

För platser där det på en liten yta krävs många uttag finns Vridbara boxar, designade och formgivna för att synas. Boxen med kromade fötter kan vridas runt sin egen axel och därmed får man uttag på exempelvis två sidor av ett skrivbord samtidigt. Cirkapris från 5 000 kr

Vill du överhuvudtaget inte se uttagen när de inte används är OptiLine mini pop-up en smart lösning. Det är en infälld box med fjäderbelastat lock som placeras i bänkskivan och sedan öppnas med ett lätt tryck. OptiLine finns antingen med två eluttag eller med ett för el och ett för data, perfekt när man har receptet i den bärbara datorn och vill ha det tillgängligt. Ett smart membran på toppen gör att boxen kan tryckas ned även när stickproppar finns anslutna till uttagen. Cirkapris 1 900 kr

Nyckelord: Arbetsrum | Detaljer | Elektronik | Inspiration | Kök | Prylar | Tips

Permalink


Kopparfärgad strömbrytare från Schneider Electric

Hemma hos mig har bara runda Renova strömbrytare, i svart och vitt. De passar både retroinredning och om man har en mer modern stil. Nu finns det ännu fler färger på ringarna så att man kan skapa egna kombinationer. Metallictrenden håller i sig, och nu har turen kommit till strömbrytarna.

Schneider Electrics Renova-uttag Foto: Annika Rådlund
Schneider Electrics Renova-uttag Foto: Annika Rådlund

Strömbrytarna från Renova-serien går att få i många olika utföranden och färger. De säljs som en komplett produkt med ram, centrumplatta och insats i ett. Grundfärgerna är vit, svart och grå/vit men man kan även kombinera insatser och ramar i olika färger. Förutom olika färger kan ramarna också bytas ut mot varianter i metalliserat, marmorerat och glas. Prisexempel Renova strömbrytare 150 kronor, vridströmbrytare 700 kronor och 2-väggsuttag 170 kronor.

Nyckelord: Belysning | Detaljer | Elektronik | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


Vinnaren av Formex Formidable - en termos från Sagaform

I årets Formex Formidable ( Formex designpris) så vann termosen Accent från Sagaform. Tävlingen omfattar 20 nominerade föremål och för att bli nominerad måste produkten ska ha ställts ut på inredningsmässan Formex vår eller höst 2014. Den ska vara ny för året, bedömas efter designhöjd och vara tidstypisk.
Det var juryns motivering för termosen: Det är detaljerna som gör det. Industridesignern Gustav Hallén sätter fokus på handtag och kork – och det stora designföretaget tar ett nytt grepp på kaffekannan. Det är snyggt gjort och ergonomiskt bra.

Vinnaren av Formex Formidable - en termos från Sagaform

Vinnare av Formex Formidable, termosen Accent av Sagaform/Gustav Hallén. 1 liter. H 310 mm av polypropen med glasinsats. Pris cirka:399 kr, men såg nu att Fyndiq.se har den vita för 225 kr...

Nyckelord: Mässor | Nyheter | Prylar

Permalink


Kosta Bodas nya kollektion Guardian Angel

I vår kommer Kosta Bodas nya glasserie Guardian Angel till butikerna. Hela kollektionen är ett samarbete med designern och illustratören Sara Woodrow. Förra året lanserade den en konstglaskollektion med moderna modeillustrationer på, i år är det änglavingar som gäller. Alla delar presenterades på inredningsmässan Formex och Sara Woodrow var på plats. Hon berättade att hon bland annat inspireras av musik och att en del av hennes illustrationer börjar som rena modeskisser medan andra tar form efter hand. Guardian Angel ska symoblisera kärlek, beskydd och frihet.

Sara Woodrow med sin glasserie Guardian Angel för Kosta Boda Foto: Annika Rådlund
Sara Woodrow med sin glasserie Guardian Angel för Kosta Boda Foto: Annika Rådlund

Serien Guardian Angel består av vinglas, skål, karaff och vas som handmålats med Sara Woodrows karaktäristiska illustrationer. Guardian Angel finns i utvalda butiker från och med april/maj 2015. www.orrefors.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Mässor | Nyheter | Porslin

Permalink


Drömfångare med virkad duk i mitten

Jag har på känn att det här kommer att bli senaste flugan... På Formex trendutställning så hängde de här två drömfångarna i bakgrunden. Kul att se att de virkade dukarna får nytt liv! Så mycket arbete som lagts ner på dem och numera ligger de oftast bara undangömd i något linneskåp. De har på något sätt tappat sitt värde, för inte ens på loppis så kostar de många kronor. Hoppas att de nu anses som attraktiv igen och att de används, även om det är i en ny form. Jag är själv sugen på att göra ett par stycken drömfångare så jag ska titta i mina gömmor vad jag har. Dessa två kommer ifrån Santa Ni, ett företag som ägs och drivs av Petra Westerlund som bland annat designar kläder.

Santa Ni drömfåmfångare Foto: Annika Rådlund
Santa Ni drömfåmfångare Foto: Annika Rådlund

Vackra drömfångare från Santa Ni visades upp i Formex trendutställning. Härligt att de virkade dukarna kommer fram igen! Vore även kul om hantverket blir populärt igen också, annars riskerar nog kunskapen att försvinna med tiden...
En drömfångare är ett indianskt magiskt föremål som hängs upp invid en sovplats och sägs fånga upp onda drömmar och mardrömmar. Drömfångare kan liknas vid spindelnät i vilket drömmar är tänkta att fastna. Det enda sättet att slippa igenom är genom den öppning som finns i mitten av nätet – intill denna fästs en sten eller pärla som ska locka önskvärda drömmar till sig och leda dem mot hålet. Lockstenens färg tillsammans med sinnesstämningen hos den som tillverkade drömfångaren anses avgörande för vilka drömmar och känslor som kommer att slippa igenom drömfångarens nät. / Källa: Wikipedia

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Prylar | Sovrum | Textil | Tips

Permalink


Prinsen designar för Åhléns

I höstas lanserades textilkollektionen Design by Bernadotte & Kylberg, alltså prins Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg, för Åhléns. Kollektionen bestod av tre olika mönster ( Optica, Kaleido och Intarsia) på textilier. Samarbetet med designduon har fortsatt och på pressdagen i november visade Åhléns upp nyheterna som kommer i butikerna nu i vår. De går i en färgskala som passar fint till vår och sommar och i kollektionen ingår allt från bäddset till tryckta bomullsmattor. .

Design by Bernadotte & Kylberg för Åhléns. Foto: Annika Rådlund
Design by Bernadotte & Kylberg för Åhléns. Foto: Annika Rådlund

Vårkollektionen från Design by Bernadotte och Kylberg går i en ljusare färgskala där mjuka neutraler och pasteller möter skarpare toner av orange och grönt. Plädarna kommer nu i en mjuk bomullskvalité med tryckt mönsterbild och kuddarna har fått våriga överdrag i linne och bomull. Vårkollektionen släpps vecka 11 på samtliga 77 Åhlénsvaruhus.

Nyckelord: Butik | Detaljer | Inredning | Nyheter | Sovrum | Textil | Vardagsrum

Permalink