AoB Bloggen med Annika Rådlund

Lyx och budget - matta i jute från H&M Home och Armadillo

Den här typen av mattor har jag sett på några ställen i asien då jag har varit ute och rest. Senast nu i december och sen ångrade jag att jag inte köpte någon, man kan ju vika i hop en försiktigt om man har en stor resväska... men nu har de även dykt upp i Sverige. Här har jag hittat både en dyrare och en billigare variant. Igår skulle jag nämligen beställa ett par byxor från H&M på nätet och ramlade förstås in på Home-sortimentet där jag hittade den här mattan. Så nu är den på väg till mig i ett paket. Plötsligt har man köpt en matta när man skulle köpa ett par byxor...

Marigold från Armadillo och jutematta från H&M Home
Marigold från Armadillo och jutematta från H&M Home

För några år sedan släppte det australiensiska företaget Armadillo & c/o The Flower Collection som består av mattorna Marigold, Dandelion och Zinnia. Mattorna är inspirerade av blommor och blad och de är tillverkade i hampa. Marigold från Armadillo är 155 cm i diameter och kostar 4995 kr hos Duktabord.se och cirka 3500 kr på Armadillo & Co:s hemsida, men frakten från Australien tillkommer då... Dukatbord.se har även fler av modellerna i olika storlekar.
Matta jute från H&M Homeär mycket mindre, 75 cm diameter och kostar 249 kr. Miljöbilden är från H&M Home så där kan man se att den storleken passar bäst som sängmatta eller som dörrmatta.

http://armadillo-co.com/item/marigold-2/
http://www.dukatbord.se/catalogsearch/result/?q=armadillo
http://www.hm.com/se/product/35524?article=35524-A

Gilla gärna Allt om bostad på facebook!

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


Jonathan Adler - annorlunda och trendiga inredningsprylar

Jonathan Adler är killen som har tagit alla heminredningsintresserade med storm. Han lanserade sin första keramik-kollektion i New York 1994 och nu har han hela 25 egna butiker över hela världen och finns hos över tusen återförsäljare. Många av hans grejer går förstås att köpa över nätet. Hans kollektioner innehåller nu allt från textil till porslin. På pressdagarna visade man bland annat upp hans nya vita serie tillsmmans med blänkande guld. Lite surrealistiskt med en touch av lyx skulle jag beskriva det som.

Jonathan Adler Foto: Annika Rådlund
Jonathan Adler Foto: Annika Rådlund

Min favorit bland de vita nyheterna från Jonathan Adler är "tuttvasen". Kul inredningsdetalj som blir en bra snackis på middagsbordet. Funkar även utan blommor.

www.jonathanadler.com
I Sverige säljs Jonathan Adlers prylar hos bland annat www.sleepo.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Porslin | Presenter | Prylar

Permalink


Härliga gardiner och sovrumstextilier från Gudrun Sjödén

Under pressdagarna så var även Gudrun Sjödén med och visade upp sina heminredningsnyheter inför hösten. En del av kollektionen var färglada som hennes kläder brukar vara, men en annan del av kollektionen var i svartvitt, med kurbits-tema. Jag gillade speciellt gardinen som även kan användas som ett draperi. Fint att hänga för ett fönster om man har mycket insyn.

Gardin och bäddset från Gudrun Sjödén Foto: Annika Rådlund
Gardin och bäddset från Gudrun Sjödén Foto: Annika Rådlund

Höstnyheter 2015 från Gudrun Sjödén. www.gudrunsjoden.com/se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Textil | Tips

Permalink


Smarta och snygga nyheter för skrivbordet från Lagerhaus

Under pressdagarna visade bland annat Lagerhaus upp sina höstnyheter. Snygga anteckningsblock och smarta förvaringslådor som både går att ställa på skrivbordet, på en hylla eller hänga på väggen är några av godbitarna. Man kan ju aldrig få för mycket förvaring kring skrivbordet känns det som...

Kontorsprylar Lagerhaus Foto: Annika Rådlund
Kontorsprylar Lagerhaus Foto: Annika Rådlund

Smart förvaring på väggen i olika färger (svart för räkningar och rosa för presentkort och inbjudningar tänker jag) och förvaringslådor på skrivbordet (om man har plats för det). Gillar även blomkrukorna... Allt är nyheter hos Lagerhaus som ramlar in framåt hösten om det inte redan finns i sortimentet.


www.lagerhaus.se

Nyckelord: Arbetsrum | Butik | Detaljer | Inredning | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Snyggt glasräcke till uteplatsen och trappan

Jag har haft funderingar på att sätta ett räcke runt uteplatsen, men jag har inte helt bestämt mig om jag ska göra det eller inte. Dock har jag kikat runt lite för att se olika alternativ. Vetro har fina glasräcken som gör att det ändå känns öppet och rymligt. Nu har jag läst på lite och det verkar som om man ska satsa på lamellglas, för om det går sönder så blir det bara sprickbildning i glaset - det exploderar inte som härdat glas kan göra. Jag kan ju bara tänka mig hur det är att försöka hitta alla de glasbitarna i gräsmattan ifall olyckan skulle vara framme...och om det skulle falla ner från någon från en balkong, hiskelig tanke. Så det är glasklart att man ska satsa på bra glas helt enkelt.

Glasräcke till altanen och trappan / Vetro
Glasräcke till altanen och trappan / Vetro

Glasräcken är smarta att ha även vid trappor, både ute och inne. Inget som skymmer sikten och i ett trångt utrymme kan det skänka mer känsla av rymd. Enligt Boverkets Byggregler skall användas om man har en fallhöjd på mer än två meter. På Vetros hemsida står det att de alltid levererar minst 8,76 mm lamellglas för allas säkerhet. Better safe than sorry, som man säger på engelska.  Så här står det i Boverkets regler:

8:352 Skydd mot fall genom glas
Glasytor ska utformas så att risken för att falla ut genom glasytan begränsas.
Allmänt råd
Risk för fall kan anses föreligga då
– fallhöjden är mer än 2,0 meter till underliggande mark eller golv och
– avståndet mellan glasytans underkant och golvet är mindre än 0,6 meter.
Laminerat säkerhetsglas enligt avsnitt 8:353, räcke eller motsvarande kan fungera som skydd.

8:353 Skydd mot skärskador
Glasytor ska utformas så att risken för skärskador begränsas.
Allmänt råd
Termiskt härdat säkerhetsglas enligt SS-EN 12150-2, som klarar lägst klass 1(C)3 eller laminerat säkerhetsglas enligt SS-EN 14449 som klarar lägst klass 2(B)2 enligt SS-EN 12600 bör användas i
– glasräcken,
– glasytor i entréer och kommunikationsutrymmen om avståndet från glasytans underkant till golvet eller marken är mindre än 1,5 meter,
– glasytor i enskilda bostadslägenheter om avståndet från glasytans underkant till golvet eller marken är mindre än 0,6 meter,
– glasytor i andra utrymmen där barn kan vistas än bostäder om avståndet från glasytans underkant till golvet eller marken är mindre än 0,8 meter.


Boverket pdf

Vetro

Nyckelord: Bygg | Detaljer | Inspiration | Övrigt | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Veckans favorit: Fågelholk med design av Orla Kiely!

Har du fått pippi på Orla Kielys mönster, så är det klart att pippi också ska få ta del av den fina designen. Orla Kielys fågelhus blir en prydnad i trädgården samtidigt som någon pippi får en flärdfult hus. Jag har träffat designern Orla Kiely en gång på Formexmässan, en söt liten irländsk dam som numera är bosatt i London.Hon slog igenom på nittiotalet och har sedan dess jobbat mycket med några mönster som blivit hennes signum, de känns retro och går ofta i brun-orange-rött och gult.

Fågelhus Orla Kiely/Prylgalen.com
Fågelhus Orla Kiely/Prylgalen.com

Fågelholken är både snygg och praktiskt! Tillverkad i trä med dräneringshål och en lucka på sidan för att enkelt säsongsstäda boet. Trä är bra för metall- och plasthus kan skapa för mycket värme för fåglar och kycklingar. Bra att det är dräneringshål för annars kan det orsaka mögel i holken vilket förstås är skadligt för fåglarna. Toppen också att det inte har någon sittpinne, för dör kan rovdjur sitta och vänta... Eftersom holken har en lucka går det lätt att rensa fågelhuset då ungarna lämnat boet. Man ska helst placera boet minst fem meter från marken.
Orla Kiely Fågelholk Storlek: 23 x 15 x 11 cm. Pris: 349 kr hos Prylgalen.com

Tidigare inlägg om Orla Kiely:
Orla Kiely om man gillar retrostil i köket
Dagens inspirationsbild
Nya retroprylar till köket
Och missa inte Midbecs underbara tapet!

Gilla gärna Allt om bostad på facebook! Följ oss där så missar du inget.

Nyckelord: Nyheter | Prylar | Trädgård | Utomhus

Permalink


Mysiga sommarkvällar med belysning under parasollet

Jag har en solcellsslinga som jag har funderat på om jag ska på något sätt kan hänga upp den på parasollet, men här har jag hittat en mycket bättre lösning. En ljusslinga som är anpassad för parasoll, så att den passar mycket bättre. Tror att det blir jättemysigt när mörkret faller, någon gång efter midsommar...

Parasollslinga / Smartasaker.se
Parasollslinga / Smartasaker.se

Denna ljusslinga är speciellt anpassad för parasoll och sprider ut ljuset över hela parasollet och ska skapa en skön stämning i mörkret. Ljusslingan har totalt 96 lampor utspridda över dess 8 armar och har en brinntid på 20 000 timmar. 11.4 meter sladd plus 3 m Strömsladd, så har man inte ett uttag precis intill behövs en skarvsladd. IP44 -klassad, tål alltså fukt. Pris 495 kronor hos Smartasaker.se

Nyckelord: Balkong | Belysning | Inredning | Ljus | Nyheter | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Härlig trädgårdsigloo!

Ibland är det för kyligt för att sitta ute, men man skulle göra det om det var lite varmare. Om en inglasad uteplats känns som en alltför dyr investering så kan man istället köpa en igloo. Den fångar solens strålar så att det blir både varmt och vindstilla inuti, troligen även myggfritt om man håller dörren stängd. Den här igloon kan man ha ute både vår, sommar och höst men den tål inte det svenska vinterklimatet. I den här kan man till och med sova under stjärnorna, och man slipper bli uppäten av mygg och knott.

Garden igloo / Coolstuff
Garden igloo / Coolstuff

Cool igloo på 10 kvm som ska stå stabilt i alla väder och ha ett bra luftflöde (bra så man inte kvävs där inne) och den ska även vara enkel att montera på vilket underlag som helst. Diameter 3,6 m och höjden är 2,2 m. 6 995 kr hos Coolstuff.se Man kan även köpa till en skuggduk för de där riktigt soliga dagarna. Skuggduken täcker 3/4 av igloon ska göra igloon till en skön oas dagar då solen ligger på.

Nyckelord: Nyheter | Prylar | Trädgård | Utomhus

Permalink


Prisad diskbänk med touchknapp för diskmaskinsavstängning

Den internationella Red Dot juryn har belönat diskbänken Intra Eligo med titeln “Red Dot: Best of the Best” för kvalité och design. Då kan man ju fundera på vad är det för särskilt med den här diskbänken, är inte alla ungefär likadana? Nej, den här har verkligen smarta lösningar, som jag inte sett någon annanstans.
Med touchknappar styr man diskbänkens funktioner. Den har till exempel en knapp för diskmaskinsavstängning med automatisk funktion som tillval. LED-belysning vid bräddavloppet indikerar att den är på. Den har ett intelligent rensgaller som öppnas genom touchknapparna, och kan användas som skrapa. Skrapan skyddas av ett tunt lager silikon som också ska göra den mer effektiv.
Den har också en flexibel mellanvägg som skapar två disklådor om man behöver det. Väggen ska hålla tätt för vatten och kan flyttas som man vill eller tas bort helt. Eligo tillverkas i Sverige i en fabrik i byn Mölntorp. Ett extra plus för det förstås!

Prisad diskbänk med touchknapp för diskmaskinsavstängning

Intra Eligo finns i fyra olika modeller och har en universalfläns som gör att den kan användas både till nedfällning, under- och planlimning. Diskbänken har fått innovationsutmärkelsen Interior Innovation Award – Winner 2015. www.intraeligo.com/sv/

Nyckelord: Kök | Nyheter | Tips

Permalink


Många fördelar med robotgräsklippare

En robotklippare frigör inte bara tid för oss hus- eller fritidshusägare, man får även en tät och välklippt gräsmatta. För något år sedan intervjuade jag trädgårdsmästaren Bo Rappne angående gräsklippning och han berättade varför robotklippare gör att gräsmattan blir mycket bättre redan efter en eller ett par säsonger. Eftersom man klipper ofta och allt småklipp ramlar ner i gräset så göds gräset sig själv, och blir därmed starkare och mer motståndskraftig mot till exempel mossa och ogräs. Mattan blir därför tätare och finare. Här kan du läsa artikeln i sin helhet; Bättre gräsmatta med en robotklippare.

I år har en av våra test-journalister testat gräsklippare och kom fram till att det var en av Husqvarnas modeller som var den bästa i testet. Läs mer om det här.
Jag gillar egentligen att klippa gräset för det ger både sol och motion, men jag skulle vilja ha en robotklippare för att få mer tid till andra saker i trädgården, som de där vinbärsbuskarna som inte blivit ansade på flera år eller döda trädgrenar som behöver sågas bort.

Husqvarna Automover robotgräsklippare
Husqvarna Automover robotgräsklippare

Husqvarna Automower kan klippa sluttningar upp till 45% lutning och har en mängd funktioner, bland annat GPS, som har koll på vilken del av gräsmattan som behöver klippas, och en vädertimer som automatiskt anpassar den dagliga klippningen till hur mycket gräset växer. En robotgräsklippare är i grunden energieffektiv och avger nästan inga utsläpp under användningen. Ljudnivån har också sänkts sedan de första robotklipparna kom för 20 år sedan. Ja, så man kan säga att det finns många fördelar med en robotgräsklippare.

Nyckelord: Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Åhléns satsar på svensk design - här är favoriterna

Nu har Åhléns precis lanserat sin kollektion ”This is Sweden by Åhléns” som speglar våra svenska traditioner, med både egendesignade produkter och samarbeten med svenska designers och varumärken. Det är den ökande andelen turister i Åhléns butiker som har skapat en efterfrågan på den här typen av produkter. ”This is Sweden by Åhléns”, där produkterna präglas av en uppdaterad allmogekänsla - modernt möter tradition. Kollektionen består av allt från träskor och smycken till inredning samt några godsaker som går att äta eller dricka.

Åhléns This is Sweden
Åhléns This is Sweden

Här är några av mina favoriter från Åhlens satsning This is Sweden:
This is Sweden Pläd Vete i 100% bomull Mått: 120x150cm Pris 499:-
Design House Stockholm, ljusstake fyra armar. Gul färg limited edition för Åhléns. Design: Jonas Grundell, 695 kr.
Bricka från Åry Tray med Stockholms motiv. Mått 43 x 33cm Pris 329:-
Blomkruka faster Elsa från Mikaela Willers. 28 cm hög, innermått 14 cm på smalaste stället. Finns i flera olika färger, och kostar 1600 kr.
This is Sweden Mikaela Willers Ljusstake Skogsgrön Handgjuten ljusstake i keramik, glaserad för hand.16cm hög och finns i flera färger, pris 750kr.


Kollektionen lanserades i början av maj och kommer att presenteras i sin helhet i tillfälliga pop-up shoppar på Åhléns City i Stockholm, Göteborg och Malmö fram till början av augusti. Utvalda delar av kollektionen kommer även att finnas på övriga Åhlénsvaruhus i Sverige och Norge.

www.ahlens.se

Nyckelord: Butik | Inredning | Inspiration | Ljus | Mat | Nyheter | Porslin | Presenter | Prylar | Textil | Tips

Permalink


Lyx och budget- trädgårdsstol av Harry Bertoia och Jotex

Här är två stolar som är väldigt lika varandra tycker jag. Det som skiljer mest är väl priset. Bertoia Side Chair är formgiven av Harry Bertoia 1952 och har blivit en klassisk designmöbel för uteplatsen och den billigare varianten finns bland från Jotex vårnyheter. Prisskillnaden är runt sextusen kronor per stol. Förutom det faktum att Jotex variant är kanske lite väl lik originalet så gillar jag att deras stol har lite mjukare form och lite högre rygg.

Side Chair från Knoll och stolen Ulricehamn från Jotex
Side Chair från Knoll och stolen Ulricehamn från Jotex

Harry Bertoias fina industriella Side Chair är bland de mest kända stolarna i modern design, pris cirka 6760 kr (748 US dollar). De som tillverkas i vitt och svart lämpar sig bra för utomhusbruk. Jotex stol Ulricehamn kostar 699 kr. Stolen är tillverkad i lackade metalltrådar och lämpar sig också för utomhusbruk. Finns i svart, vit och orange.

http://www.knoll.com/product/bertoia-side-chair
http://www.jotex.se/jotex/ulricehamn-stol/483831

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Per Morberg lanserar redskap till köket

Kocken, kokboksförfattaren och skådespelaren Per Morberg lanserar en helt ny serie köksredskap som kommer att finnas i butik i slutet av augusti 2015 och ingå i det egna varumärket MORBERG®. Serien ska innehålla gedigna kvalitetsprodukter som Morberg själv använder i köket, dessutom ska de ha ett rimligt pris och kunna hålla i generationer. Från start består kollektionen av massiva skärbrädor i ek, stekpanna i gjutjärn, mortel i granit, kökshanddukar, grytunderlägg, grytvante, träredskap och förkläden i canvas och läder. Jag tror att den där strumpan som jag såg att han silade något igenom i ett av hans matlagningsprogram inte kommer vara med i kollektionen... Jag kan tänka mig att många vill ha hans produkter, bara för att de gillar honom. För något år sedan blev han vald till den person som man helst skulle vilja laga mat med.

Per Morberg lanserar köksredskap
Per Morberg lanserar köksredskap

- Bra redskap i köket är minst lika viktigt som kvaliteten på råvarorna i maten. Jag hittar sällan det jag vill ha och förstår inte varför det ska vara så svårt – många av de bästa produkterna har ju sett likadana ut i hundratals år. Därför har jag tagit fram mina egna köksredskap som mina barnbarnsbarn också ska kunna använda – gedigna kvalitetsprodukter till ett rimligt pris, säger Per Morberg.

Morbergs kollektion av köksredskap kommer att säljas via utvalda återförsäljare från och med slutet av augusti. Jag har själv inte sett dem ännu, men jag gissar att det är rejäla gjutjärnsgrytor och träslevar som inte går av för hackor, om man säger så.

www.permorberg.com

Nyckelord: Kök | Nyheter | Presenter | Prylar

Permalink


Lyx och budget - Grythyttan och Rustas trädgårdsmöbel

Trädgårdsstolen A2 formgavs 1930 av Arthur Lindqvist i Grythyttan och det är kanske den möbeln som mest förknippas med Grythyttan Stålmöbler. Möbeln har funnits i bersåer, på utomhusserveringar och förstås i trädgårdar sedan dess. Den har funnits i lite olika färger under åren. Stativet i massivt fjäderstål ger lång livslängd och man den sviktar i ett skönt gung då man sitter i den. Jag har länge velat ha den här möbeln, vi hade en sådan i vår trädgård då jag var barn. Då var stolarna målade i olika färger, ljusblå, ljusgul och röd. Tyvärr gav min mamma bort den till en annan familj, vilket jag tror att hon ångrar idag. Hursomhelst, så har nu Rusta en liknande möbel.

Grythyttan Fåtölj A2
Grythyttan Fåtölj A2

Fåtölj A2 från Grythyttan 3 120 kr/st i Vitlackad ek med varmförzinkat stativ, bordet kostar cirka 6 630 kr.
Rustas stolar Furuvik av odlad acacia med ram av pulverlackerat stål finns i färgerna vit, grå och natur och kostar 699 kr/st. Bordet Furuvik av odlad acacia med ram av pulverlackerat stål finns i färgerna vitt, grått och natur kostar 1795 kr.

www.grythyttan.net
www.rusta.se

Nyckelord: Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Maison Amile - tapetnyheter för den som gillar Frankrike

Nu har det svenska tapetvarumärket Decor Maison visat upp sin senaste tapetkollektion, Maison Amelie. Blomstermotiv som känns lite antika med en touch av fransk romantik, skulle jag beskriva den som. Här är två av mina favoriter från kollektionen.

Maison Amelie från Decor Maison Tapet nr: 3641 och 3643
Maison Amelie från Decor Maison Tapet nr: 3641 och 3643

Blomsterprakt och Eiffeltornet. Maison Amelie finns i butik från april och tapeterna 3601-3630 kostar 475 kr/rulle, 3640-3642 kostar 995 kr/rulle och 3643-8 kostar 3135 kr/vägg. Kollektionen består av 34 tapeter varav fyra är digitala. Tapeterna trycks på WallSmart (Non Woven. www.decormaison.se

Nyckelord: Nyheter | Tapet

Permalink


Pulltex smarta flasköppnare, vintermometer och ishink

Här är några bra gå-bort presenter. Passar förstås även bra till födelsedagar eller kanske till mors dag? Ishinken Strawberry från Pulltex håller sommarens läsk och vin svala och den rymmer 3,5 liter, En nedsänkning i hinkens sida gör att flaskan ligger stadigt på plats. På bilden syns även ett 3-delars startset bestående av vinöppnare, vin- och champagnekork. Vinöppnaren har en patenterad tvåstegsarm och en konformad teflonklädd korkskruv. Vinkorken drar ut luften ur flaskan och bevarar vinet medan champagnekorken fungerar som en stopper utan risk för att den exploderar och skjuter iväg. Smarta prylar med andra ord.

Ishink, vinöppnare och champagnekork från Pulltex
Ishink, vinöppnare och champagnekork från Pulltex

Vi hoppas det blir en varm sommar, med väl kylda drycker. Ishink 269 kr och 3-delars set 379 kr. Setet finns i gult, orange och lila.
Med färgmärkning på glasfoten blir det lättare att hålla ordning på vinglasen under festen. Pris för 10-pack 155 kr.
Vinkylare med kardborrefäste förlänger flaskans kyltemperatur och passar både för vin och champagne. Perfekt att använda på utflykten. Pris 149 kr.
Vintermometer i flexibelt gummi fästs lätt kring flaskan. Pris 229 kr.


SUNDQVIST.SE

Nyckelord: Nyheter | Presenter | Prylar

Permalink


Den ikoniska citruspressen fyller 25 år

Citruspressen Juicey Salif som har designats av Phillipppe Starck för Alessi firar i år 25-års jubileum. Idén till formen av citruspressen ska Philippe Starck ha fått då han pressade citron över sin tallrik med bläckfisk, djurets form ska ha gett honom inspirationen.

Juice Salif / Alessi
Juice Salif / Alessi

För att fira jubileet av Juicey Salif har två specialgåvor släppts (ej i bild), en i gjuten aluminium med ett hölje av vit keramik. Den varianten som finns på bilden finns hos bland annat royaldesign.se för 689 kr. Ställ bara glaset under citruspressen och sedan pressar du den frukt som du önskar och sedan rinner saften rakt ner i glaset. Pressen är förstås även en snygg dekoration på köksbänken då den inte används.

www.alessi.com

Permalink


Inredning lika som bär

Nu har inredningsföretagen precis visat upp vad som kommer till hösten. En hel del nyheter blir det och en hel del prylar som liknar varandra. Här är ett exempel på Hemtex och Mateus, de matchar varann bra tycker jag. Jag tror inte att Mateus har några sådana där vaser, så de passar bra att komplettera dukningen med.

Mateus Bubbles och Hemtex  Foto: Annika Rådlund
Mateus Bubbles och Hemtex Foto: Annika Rådlund

Vilken kom först, hönan eller ägget? Vasen eller tallriken?

www.mateus.com
www.hemtex.se

Nyckelord: Detaljer | Inspiration | Nyheter | Porslin | Prylar

Permalink


Bubbles - höstens nyhet från Mateus

Mateus härligt färgglada keramik kan verkligen hotta upp dukningen. De stora faten, som är perfekta för uppläggning av mat, sallad och annat, har länge varit favoriter att ge bort vid bröllop och födelsedagar. Lite då och då dyker nya mönster och färger upp, men alla delar i de olika kollektionerna passar ändå ihop med varandra - vilket förstås är toppen. För ett tag sedan lanserades Bubbles, som ser ut precis som det låter. Nyheterna till hösten är en sopptallrik och en mattallrik som kommer att finnas i flera fina färger.

Bubbles - höstens nyhet från Mateus

Bubbles är som övriga Mateus produkter handgjorda och handmålade i Portugal.

www.mateus.se

Nyckelord: Detaljer | Inspiration | Nyheter | Porslin | Prylar

Permalink


Väggbrunn istället för golvbrunn - ny detalj för badrummet

Badrumsföretaget Geberit som är kända för sina designade brunnar till badrum har nu tagit fram en väggbrunn. Först tyckte jag att det lät lite konstigt, men förstår poängen nu när jag har sett bilderna. Det krävs dock att man har rätt dosering på golvet, antar jag, för att vattnet ska hitta dit. Lösningen gör det möjligt att lägga klinker på hela golvet utan skarvar.

Väggbrunn från Gerberit
Väggbrunn från Gerberit

Från och med september finns Geberits väggbrunn i välsorterade badrumsbutik. Den ska vara enkel att rengöra genom sin integrerade hårsil. Väggbrunnen finns i blank krom, borstat stål och alpinvit och den kan även kaklas in. Priset på väggbrunnarna ska ligga  från cirka 4 300 kronor.
 

Läs mer om Geberits produkter här.

Nyckelord: Bad | Badrum | Detaljer | Nyheter

Permalink