AoB Bloggen med Annika Rådlund

Besök Antikrundans inspelningsplatser i sommar!

Jag har ju såklart missat varje gång Antikrundan har varit till Järvsö, som då är den plats som skulle ligga närmast till för mig under somrarna. Men kanske befinner du dig nära årets inspelningsplatser så du kan gå dit och visa upp om du har någon raritet hemma, eller om du bara vill spana vad alla andra har med sig?
Det är ju så kul att se alla prylar, jag brukar försöka titta på programmet så ofta jag kan.

Här är orterna som får besök av Anne Lundberg och kompani under augusti/september 2016:

26 augusti: Sandviken – Högbo bruk
28 augusti: Karlstad – Värmlands museum
30 augusti: Göteborg – Restaurang Trädgården
4 september: Värmdö – Artipelag
6 september: Västervik – Gränsö slott
8 september: Kristianstad – Bäckaskog slott

 

Antikrundans producenten Pernilla Månsson Colt, experten Knut Knutson och programledaren Anne Lundberg Foto: Carl-Johan Söder/SVT
Antikrundans producenten Pernilla Månsson Colt, experten Knut Knutson och programledaren Anne Lundberg Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Tips: Man kan maila bilder på stora, tunga föremål som det behövs hjälp med att frakta till sommarens inspelningar. Om man har något stort som man vill ha värderat kan man maila till Antikrundans redaktion på [email protected].

I mailet måste du uppge var du bor (Antikrundan kan bara frakta möbler i närheten av inspelningsplatsen) och du kan berätta om föremålet och bifoga bilder, senast 31 juli. Därefter väljer programmets experter ut vilka föremål som hämtas till inspelning.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

http://www.svt.se/antikrundan

Nyckelord: Historia | Inredning | Inspiration | Nyheter | Övrigt | Tips

Permalink


Till och med staden blommar upp!

Det är inte bara i villaträdgårdarna som det piffas och skapas myshörnor. Här har jag precis fått bilder från Vansta Trädgård som har inrett en innergård på Erik Dahlbergs allé. De har inrett för att det ska vara en bra plats för möten och där hela husets behov ska vara i fokus. Jag antar att det inte bor barnfamiljer där för då kanske vi fått sett något annat... Men vad vackert det blir med blomkrukor, och vad härligt att ha ett växthus att sitta i - specielt då det blåser ute som det gör idag. Hoppas du också blir inspirerad av bilderna, det blev jag. Jag vill också ha en stenbänk!

Blomstrande innergård med fin stenläggning i Stockholm
Blomstrande innergård med fin stenläggning i Stockholm

Kanske kan gårdsmiljön i städerna kan bidra till fler sociala kontakter eller kreativare arbete?

Huvudentreprenör för projektet har varit Vansta Trädgård
Bygg- och projektledning Berenike Munthe som äger och driver Vansta Trädgård
Design – Lina Lindberg på Linas Trädgård
Ljus – Emelie Benson på Emelie production

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

www.vanstatradgard.se

Nyckelord: Blommor | Detaljer | Inredning | Inspiration | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Drömmen om ett spa-bad...

Förra sommaren hade jag ett uppblåsbart spa bad på trädäcket, det blev verkligen mycket använt. När det var regniga och gråa dagar så tror jag att det var det badet som räddade hela sommaren. Varmt och skönt och man kunde vara utomhus ändå trots det trista vädret. När Elmeris kompis Nemo kom så bade de flera gånger varje dag. Ja, vi också förstås. Vi hällde på badskum så det var skum på hela trallen till sist... hysteriskt kul!
Enda nackdelen med de uppblåsbara karen är förstås att man inte kan använda dem på vintern. Och att man inte får placera det på en spik eller något för då är det över med det roliga. Jag hade klor i det men eftersom barnen badade så mycket i det (med badskum, gräs och så vidare) så bytte jag vatten i det då och då när det behövdes. Nu funderar jag på att skaffa ett riktigt spa-bad som man kan ha ute året runt. Här krävs det lite mer, eftersom en elektriker måste göra en sladdragning, jordfelsbrytare osv. Dessutom så kostar det förstås mer.
Jag har precis varit hos mina vänner i USA som har ett kar med plats för 6 personer, då kan man ju lätt vara 4 personer utan att det känns som om man sitter i knät på varann.... så det varkar vara en vettig storlek att satsa på. Sen måste man välja ett som är anpassat för det nordiska klimatet, för är det inte bra isolerat så kommer det inte att hålla värmen som det ska.

Foto: Familypool/Folkpool
Foto: Familypool/Folkpool

Varma spabad är perfekta då det är dåligt väder ute, eller en härlig kväll i solnedgången...och under den mörka hösten då kylan drar in och vintertid under en gnistrande stjärnhimmel.

Tänk på detta när du väljer modell och leverantör
Bestäm en budget. Jämför flera leverantörer. Vad är viktigt? Bästa massage och komfort eller mest för avkopplande samvaro. Provsitt badet och kolla att det finns säten med rätt sittdjup.Välj en etablerad leverantör som kan erbjuda lokal service och reservdelar i framtiden. Kolla att det går att beställa filter till det i Sverige...och att det är isolerat för vårt nordiska klimat, om du vill ha möljlighet att använda det även på vintern.


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

www.folkpool.se

Nyckelord: Bad | Ekonomi | Energi | Inspiration | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Så fixar du ett bord och soffa av lastpallar

Något som används mycket inom återbruk är lastpallar. Många har använt dessa till att bygga bänkar, soffor och bord. Vilket är en rätt enkel sak att göra. Skruva ihop två pallar om du vill ha en tjockare "möbel". Välj om hur du vill ha dem vända mot varandra, det blir mer luft mellan om man lägger dem på ett sätt och mindre om man lägger dem tvärtom. Om man behandlar träet så kan möblerna stå ute i ur och skur och det gör inget om man inte har något tak över uteplatsen.
Vill man ha något annat än bara träolja så spana in Cuprinols nya kulörkollektion som går under namnet ”Creative Garden” med 12 härliga kulörer, och är speciellt framtagna för uteprojekten. Läs mer på: http://www.cuprinol.se/creative-garden/.
Clas Ohlson bland annat finns olika hjul som passar http://www.clasohlson.com/se/b/Bygg/Hjul som man skruvar dit då man har målat klart.

Utemöbler av lastpallar målade med Cuprinol Creative Garden
Utemöbler av lastpallar målade med Cuprinol Creative Garden

Här har jag fått tips från Cuprinol hur man behandlar en pall för lång hållbarhet:
1. Tvätta rent med Cuprinol Målartvätt
2. Slipa ner ytan med sandpapper och borsta slipdammet. Slipa extra noga om pallen ska användas till att sitta på.
3. Behandla med Cuprinol Grundolja Träbas V, så får träet ett riktigt bra skydd mot fukt.
4. Måla ett lager med Cuprinol Trägrund V. Det gör att toppfärgen fäster ännu bättre. Hoppa över detta steg om du ska behandla med laserande produkt.
5. Avsluta med att måla 1-2 lager med Cuprinols snabbtorkande Dörr- & Fönsterfärg V eller Cuprinol Fasadlasyr, som framhäver trästrukturen. (Använd istället Cuprinol Ädellasyr om du ska lasera en yta som ska sittas på.)


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

 

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Prylar | Tips | Utomhus

Permalink


Effektiv myggfälla!

Det bästa med den svenska sommaren är helt klart de ljusa nätterna, det värsta med den svenska sommaren är myggen tygger jag. De älskar mig... och kommer som ett gäng helikoptrar över himlen när de vet att jag är nära. Man kan undra vad det beror på - att vissa blir mer utsatta för dem än andra. Enligt den här myggfällan som jag hittat information om så står det att: Silvalure Mosquito Trap arbetar självständigt och med 6 olika metoder för att imitera en människa och locka till sig mygg. När myggorna kommer tillräckligt nära fällan sugs de in av en fläkt, samlas upp i en behållare och dör av uttorkning.

Man kanske borde bära med sig en sån här apparat på ryggen i sommar? I annat fall kanske man borde skaffa en till trädgården i alla fall, så man slipper myggen på kvällarna. Rätt placerad ska den hålla nere mygg- och knottbeståndet på en yta upp till ca 1500 m2.

Mosquito Trap / Bestchoice.nu
Mosquito Trap / Bestchoice.nu

Jag såg nu att sajten Bestchoice.nu har ett erbjudande där de sänkt priset på den här apparaten med tillhörande doftpatron och spray med en femhundring. Den ska vara ett bra val för en villaträdgård. Jag har själv aldrig provat någon sådan här apparat, men man blir frestad att testa. Sämre kan det ju knappast bli i alla fall.

http://www.bestchoice.nu/product/silvalure-mosquito-trap-amt100

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

 

Nyckelord: Övrigt | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Gör egna hälsosamma juicer med råsaftcentrifug

Det finns två olika metoder att göra färsk juice av frukt och grönsaker: råsaftcentrifugering och den relativt nya metoden slow juicing, som betyder att man kallpressar juicen. Båda metoderna ger lika näringsrika juicer som är fulla av vitaminer, enzymer och antioxidanter, men metoderna passar olika personer med olika behov: Råsaftcentrifugen är för de som på ett enkelt sätt vill kunna smyga i familjens alla medlemmar näringsrika grönsaker och frukter. Slow juicers är utformade för att enkelt extrahera saft, inte bara från grönsaker och frukt, utan även från blad, örter och nötter. Av den anledningen passar slow juicern den som vill "nörda in sig lite mer på området" och som vill få ett hälsotillskott av ”super” ingredienser man normalt inte får i sig, såsom grönkål, vetegräs och mandelmjölk. Juicen från kallpressaren blir mer fiberrik då grönsakerna långsamt och under ett starkt tryck pressas ihop, vilket frigör fibrer, viktiga vitaminer, antioxidanter och enzymer.
Själv har jag en råsaftcentrifug som nu har några år på nacken, men den fungerar superbra. På vintern brukar den vila mest men den åker fram på sommaren när man har mycket frukt och bär att tillgå. Men man borde såklart använda den året runt....

Philips juicemaskin och Philips Avance MicroMasticating juicer (för slow juicing)
Philips juicemaskin och Philips Avance MicroMasticating juicer (för slow juicing)

Många växter som vi tar för ogräs som nässlor, kirskål, löv, blasten på rödbetor och morötter samt svinmålla går att att använda, och förstås spenat, morötter, rödbetor och andra primörer som kommer nu. Att dricka färska grönsaker och frukter kan vara ett sätt att få i sig sitt dagliga intag, i alla fall så tycker jag att det går mycket lättare att få i sig mer. Den dagliga rekomendationen är 500 gram för vuxna och 400 gram för barn, men enligt undersökningar så ligger de flesta i snitt på 300/350 gram per dag.
Så kläm i dig en ask jordgubbar per dag i sommar, och juica äpplen och morötter ihop, supergott och enkelt!


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

 

Nyckelord: Elektronik | Inspiration | Mat | Nyheter | Övrigt | Prylar | Tips | Trädgård

Permalink


Istället för en blomma...

Istället för en blomma är det kul att ge bort ätbara växter i kruka. Nu är det ju verkligen säsong för det, här är två tips på fina växter som är både användbara och dekorativa. Dessutom behöver man inte vara trädgårdsmästare för att få fram något från de här.
Tomat- och chiliplantor går att odla och skörda inomhus året om. Tomaten av småfruktig cocktailtyp och passar till mellanmål eller i sallad. Chilipeppar finns i olika styrkor, till de hetare räknas ’Hot Banana’, ’Hot Burrito’, ’Hot Joker’, ’Hot Tomato’, ’Hot Carrot’, ’Jalapeno’ och ’Golden Cayenne’. De är inte bara dekorativa utan går att använda i matlagning. Chilipeppar går till exempel att fylla och grillla eller pickla. Både tomat- och chiliplantorna placeras med fördel i närheten av köket eller matplatsen; fönsterbrädan, köksbordet och köksön är bra platser.

Tomat ’Ponchi-re’ och Chilipeppar HotBanana Foto: Blomsterfrämjandet/Mäster Grön
Tomat ’Ponchi-re’ och Chilipeppar HotBanana Foto: Blomsterfrämjandet/Mäster Grön

Mumsigt ocn nyttigt i kruka. tomat och chili passar bra som både gåbort-present och till födelsedagar, grillpartys och inflyttningspartaj. Trivs i soligt fönster, eller i växthus och även utomhus på sommaren.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

www.blomsterframjandet.se

Nyckelord: Besök | Blommor | Detaljer | Inspiration | Presenter | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Cibes - hiss för privata hem

Under desingveckan i Stockholm visade Aritco upp en hiss för privata hem ( Aritco - hiss för privata villan ) och nu har jag även hittat ett företag som heter  Cibes som har hissar för privata hem. De menar att fler och fler som vill modernisera sitt hem tittar på möjligheten att installera en hiss. En hemmahiss är ju ett sätt att uppgradera sin villa och det ger säkert en värdeökning vid en försäljning. Jag har även sett de som satt in en hiss från villan ner till bryggan om man har en tomt som är brant. Helt klart ett lyft i alla fall för de som har problem att gå i trappor.

Cibes - hiss för privata hem

Där markpriserna ligger högt kan man istället bygga på höjden. Många villor har tre plan och allt fler ser då finns både ett behov och det kan ses som en investering. Jag skulle välja en med plats för rullator/rullstol, annars är det ju rätt trist om de som verkligen har behov av den inte kommer in...
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

http://www.se.cibeslift.com/hissar/personhissar/

Nyckelord: Bygg | Detaljer | Elektronik | Inspiration | Nyheter | Övrigt | Tips

Permalink


Mimous fina keramiklampor och burkar

Nu i höst så kommer Mimou att uttöka sin keramikkollektion med lampor. Utgångspunkten är Mimous klassiska handmålade teburkar och en flört med 50 och 60-talets sätt att skapa belysning på. Det här känns som om en flört med barndomen samtidigt som det är modernt. Med de här lamporna och keramikburkarna går det lätt att skapa fina stileben, lamporna kommer i flera mönster- även i en bredrandig lika som teburken. Härliga tycker jag!

Karamiklampa och burkar från Mimou
Karamiklampa och burkar från Mimou

Lamporna kommer att finns i två olika storlekar i fyra mönster (Dribble, Tweed, Flow och Ginza) samt i tre färgställningar (indigo, dark celadon och black/creme). Pri för lampa i låg modell 1595 kr, och i högre modell 2195 kr.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

www.mimou.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Porslin | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Mura en egen mur

Det är på sommaren man vill att alla de där trädgårdsdrömmarna ska gå i uppfyllelse, gärna allt på en och samma gång. Nu vet man ju att det inte är möjligt, för man har inte 20 man som de har i TV-programmen där de kör på och gör allt i ett svep. Men det man kan göra är att göra ett projekt i taget och inte påbörja ett annat innan det första är helt avslutat.
Om du har att Bygga en mur på din projektlista så kan jag tipsa om att Finja betong har en bra beskrivning på hur man kan göra. Fördelarna med en mur är att man kan dölja saker bakom, och inuti den. Belysning och eluttag kan nämligen placeras i muren och kablar enkelt döljas under täckningen av murkrönet samt under putsen. Du kan även integrera brevlådan i muren.

Mura en egen mur

Finja har tagit fram en gör det själv-beskrivning för att bygga en murad och putsad trädgårdsmur. Beskrivningen innehåller allt du behöver veta och införskaffa, från grund till färdig mur, beskrivningen finns här.


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

www.finja.se

Nyckelord: Detaljer | Inspiration | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Med en fruktsamlare går det lätt att plocka upp fallfrukten!

Har hittat ännu en smart pryl som kan användas om man har fruktträd på tomten. Då kommer det med all säkerhet att hamna en hel del på marken. Plockar man upp fallfrukten tidigt efter att den har trillat ner så är den oftast ätbar, får den ligga länge så vet man ju hur den brukar se ut.... Med en bra fruktsamlare ska det gå lätt att plocka upp fallfrukten utan att behöva kröka ryggen.
Själv har jag bara ett äppelträd som ger många äpplen, de andra är för små ännu så det blir inte så många på dem. Ibland på hösten brukar jag plocka äpplen hos en kompis för de gör aldrig något av sina, de låter dem bara falla ned och bli till fågelmat. Då skulle jag behöva den här uppsamlaren för det är en hel del jobb med att plocka upp alla fina äpplen från marken först.

Gardena fruktsamlare
Gardena fruktsamlare

Gardena fruktsamlare är enkel att tömma via röret på sidan och till den använder man gardenas Combiskaft. Cirkapris 400 kr.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

www.gardena.se

Nyckelord: Nyheter | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Marockansk design från Kalmar

MarockoDesign är ett litet familjeföretag i Kalmar som säljer marockansk inredning. De vill lyfta in den marockanska värmen i de svenska hemmen och deras produkter är speciellt utvalda för att passa in hos oss nordbor. Det bästa är att man behöver varken åka till Marocko eller Kalmar om man hittar någon favorit eftersom de har en webshop. Textilier, arganolja i vackra förpackningar, små bord, keramik... ja det mesta man kan tänka sig. Här är några av mina favoriter i sortimentet.

Marocko design
Marocko design

Marocko design blandar orientaliskt mjuka former blandat med det stilrena skandinaviska.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

www.marockodesign.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Sovrum | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


Ny barnmöbelskollektion: Pretty & Mighetto!

Pretty Pegs, som är känd för sina fantasifulla möbelben i olika färger och former, lanserar nu även barnmöbler. Den första lanseringen sker i augusti och då är det den här sängen med motiv av Mrs Mighetto (känd för sina akvareller) som kommer ut på marknaden. Fler delar ska komma senare under hösten.
Sänggavlarna och de olika sidorna ska vara enkla att fästa i exempelvis vanliga resårbottnar, som till exempel Ikeas. Man kan alltså välja om man vill köpa en eller två galvar och om man vill ha sidor eller inte.
Själv föredrar jag barnsängar med sidokant eftersom barnen lätt ramlar ur annars. I alla fall så gör min son det...typ varje gång han sover i en säng utan kant så då måste man lägga kuddar på golvet och försöka vika upp bäddmadrassen och lägga något där under så han inte faller ur.

Ny barnmöbelskollektion: Pretty & Mighetto!

Pretty Pegs och Mrs Mighetto lanserar första delen i den gemensamma barnmöbelskollektionen Pretty & Mighetto i augusti. Pris: 1350 kr/ gavel och de kommer att säljas på prettypegs.com

Läs tidigare inlägg: Möblerna får nytt liv med söta ben från Pretty Pegs

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

 

Nyckelord: Barn | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Sovrum | Tips

Permalink


Snygg stilren handdukstork i mattsvart

För er som vill ha ett stilrent badrum och inte bara vill ha vitt så kan jag tipsa om att handdukstorken Kaknäs från Nordhem nu kommer i både mässing och mattsvart. Bra också att man kan sätta den vertikalt så tar de inte upp så mycket plats på väggen, om man inte har ett jättestort badrum.

Snygg stilren handdukstork i mattsvart

Originalet i högblankt krom kommer nu i ny version i obehandlad mässing, en i högblank mässing och en i mattsvart. Kaknäs kostar från 3790 kronor och finns i storlekarna 1500x90 millimeter och 900x90 millimeter. www.nordhem.se
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Badrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Midsommarfina inredningsnyheter

Nu närmar sig midsommarhelgen, semester och årets ljuvaste veckor står för dörren. Om man inte satsar på renovering på sommaren som många går så man passa på att uppdatera sommarstugan, köket eller badrummetmed nya textilier i ljusa färger och tåliga material? Det känns alltid fräscht med lite nytt. Jag brukar alltid sätta midsommar som riktmärke, att jag vill fräscha upp i köket innan midsommar och duka fint på uteplatsen.

Midsommar- Ekelunds, Jotex, Blomsterlandet, Clas Ohlson och Partyhallen
Midsommar- Ekelunds, Jotex, Blomsterlandet, Clas Ohlson och Partyhallen

Tomtar från Blomsterlandet och prydnadskudden "Råg" från Tina by Ekelund. Nya textilier i ljusa färger och tåliga material finns hos Jotex.se (gardiner, frotté och mattor för såväl ute- som inomhusbruk). .Klassiskt kubbset i trä (ett måste när man samlas ett gäng tycker jag) från Clas Ohlson och bordsdekoration Midsommarstång 49 kr från www.partyhallen.se

¨ Glad midsommar!
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Presenter | Prylar | Textil | Tips

Permalink


​Förbered inför sommarens skörd av frukt och bär

Eko-trenden är helt klart här för att stanna. Egenodlade bär och frukt som sedan syltas och saftas är det senaste... själv är jag uppväxt på hemmagjord lingonsylt och mjölk (blandat i glas) och våfflor med jordgubbssylt. Men jag får erkänna att jag har jag köpt färdig sylt i flera år för att jag inte tycker att jag har tid att göra det själv. Men det är helt klart en traditon som vi borde föra vidare till våra barn, om vi vill slippa E-ämnen och annat trams.

Själv är jag lite svag för gammaldags förvaringsburkar som inte bara fyller sin funktion i jordkällaren eller kylen, utan som även är fina att ha på bordet. Min kompis Therese är en sån där pysslig kvinna som syr rödvitrutiga tygomslag till gamla syltlock så att de blir hur fina som helt, men riktigt där är jag inte ännu... Jag har i alla fall spanat in att Blomsterlandet har fina burkar med vita lock i gammeldags stil, det är ju alltid en början...

Gammeldags syltburkar Foto: Blomsterlandet
Gammeldags syltburkar Foto: Blomsterlandet

Fina glasburkar som finns i Blomsterlandet sortiment från och med augusti. Glasburk 0,5 liter 11-12cm, pris: 29,90 kr/st eller 4 för 99 kr. 1 liter 11-17cm pris: pris: 39,90 kr/st eller 3 för 99 kr. Glasflaska 1 liter 10*29cm, pris: 39,90 kr/st eller 3 för 99 kr.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

www.blomsterlandet.se

Nyckelord: Detaljer | Inspiration | Mat | Nyheter | Porslin | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Kolla in Ikeas höstnyheter

Här är några av godbitarna som Ikea lanserar i höst. Det kommer förstås en hel del annat också men det här är några av mina favoriter, och jag tror att de här kommer vi att få se mera av på till exempel Instagram och i inredningsmagasin.

Grönadal, Gadom, Sunnersta, Klätta, Enighet och Rörd från Ikea
Grönadal, Gadom, Sunnersta, Klätta, Enighet och Rörd från Ikea

Lättplacerad gungstol. Grönadal i klarlackad rottning i massiv ask och stål. Designer: Lisa Hilland. B57×D82, H86cm. Grå/natur.1495 kr

Flexibelt bord. Gadom brickbord där den löstagbara brickan kan användas till servering. Brickans kanter gör den enkel att bära och minskar risken för att glas eller skålar glider av. Pulverlackat stål. Designer: Chenyi Ke. Ø45, H53cm. Ljusgul eller mörkgrön, 199 kr/st.

Användbar rullvagn. Sunnersta i pulverlackat stål och propenplast passar lika bra i köket, i barnrummet, badrummet, hallen eller uterummet. Designer: Henrik Preutz. L56×B33, H97cm, 249 kr.

Väggdekorationer. Klätta självhäftande dekoration ska vara lätta att sätta dit och ta bort. Ett enkelt sätt att förnya en trist vägg. 149 kr.

Stilren ljusstake. Enighet ljusstake för 3 ljusi pulverlackat stål. H22cm. Svart. 99 kr.

Prydnader i svart. Rörd dekoration djur med en1 ekorre (höjd 8.5 cm), 1 björn (höjd 8 cm) och 1 kanin (höjd 11 cm). Pulverlackat aluminium. 89 kr för set om tre djur.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Porslin | Presenter | Prylar | Tips | Vardagsrum

Permalink


Ljuvliga detaljer från Paradisverkstaden

Om du letar efter någon fin present till sommarens bröllop, födelsedagar eller andra tillställningar så kan jag tipsa om Paradisverkstadens fina alster. Jag stötte på dem första gången på inredningsmässan Formex för några år sedan men nu ser man dem lite överallt. De har sin keramiktillverkning på Öland och de har en webshop så man kan beställa direkt därifrån, om man inte har vägarna förbi Öland...

Ljuvliga detaljer från Paradisverkstaden

Ljuslig servis, vaser och dekorationer från trendiga Paradisverkstaden. Svenktillverkat dessutom.

Krasse/Fantasie
Vackra ateljefat och servis, med kalla eller varma färgtoner på vit botten där ingen är den andra lik.Inspirationen till mönstren på faten kommer från  körsbär, krasse, fläderbär och magnolia. Nytt är det randiga krusen utan öra och det stora salladsskålarna med krasse. Ateljefat och ägg i samma mönster görs i flera färgkombinationer och de är också superfina!

Diagonal
Vaser/Kärl i tre olika storlekar. De är målade med friska penseldrag i mint och korall.

Flora skulptura
Av Eva Paradis, kallad ”allt från knöl till knopp”! Gjutna, mjukt välvda former där naturen är en direkt inspirationskälla, skapar en vacker dekoration som går fint att kombinera i grupp tillsammans. Finns i vitt men även i svart, grönt, citron, apelsinsorbé och blekrött.
 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

www.paradisverkstaden.se

Nyckelord: Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Porslin | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Handdukar med spa - känsla

Om man funderar på att skaffa nya fräscha handdukar så kan jag tipsa om Linum, de har underbara handdukar i linne och linne/bomull med riktig hamam-känsla. Tunna och snabbtorkande i både släta och våfflade ytor. Dessutom är de supersnygga! Jag gillar de här handdukarna för att de är lätta att vira kring huvudet efter att man tvättat håret, andra handdukar blir lätt för tunga och ramlar lättare av. Jag tog den här bilden under pressdagarna, då de hade sin visning över kommande kollektioner. Jag tror dock att de här handdukarna är ett stående inslag hos dem, för mina ser ungefär likadana ut (jag har vita och ljusgröna).

Linum handdukar Foto: Annika Rådlund
Linum handdukar Foto: Annika Rådlund

Handdukarna Kite, Avilon, East och Spring från Linum. Handdukshållaren i golvmodell går inte av för hackor den heller, men den var nog bara där för stylingens skull och ingår inte i Linums egna kollektion.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Bad | Detaljer | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Inredning i blåvitt och natur

Indiska hade en modevisning och visning av våren och sommarens nyheter en kväll på Berns, så min son följde med och vi spanade in allt nytt. Vi gillade det blåvita porslinet och kastrullunderlägget i formen av ett Peace-märke. Tabletterna i naturmaterial passar bra till det ljuvligt sommarblå textilierna.

Dukning i blåvitt och natur, hängmatta och krukor från Indiska. Foto: Annika Rådlund
Dukning i blåvitt och natur, hängmatta och krukor från Indiska. Foto: Annika Rådlund

Hängmatta, krukor, porslin, lampor, draperi, kudde, matta, karottunderlägg och bestick från Indiskas nyheter Vår/sommar 2016.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Textil | Tips

Permalink