AoB Bloggen med Annika Rådlund

Gense dukar upp till sommarfest med retrokänsla

av: Mumlan Nyhlin

Svenska designföretaget Gense dukar upp sommarens snyggaste party, oavsett om det är cocktail, grillfest eller buffé. Det är 2000-talets retrolanseringar av 50 talsklassikerna Focus och Shakers vid sidan av produkter i gjutjärn och rostfritt stål som blir helrätt för sommarens retrofester .  

- Genses sor timent av rostfria bestick, gjutjärnsprodukter och kvarnar passar in perfekt i den rådande retrotrenden.Vi har märkt en ökad efterfrågan på 50-talsprodukter både på andrahandsmarknaden och i butik. Det verkar som att alla planerar för coola retrofester med cocktails och Mad Men-känsla, säger Monica Törnqvist, marknadschef på Gense. 

 

Kollage av pressbilder från Gense. 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter

Permalink


Hipphipphurra vad jag är glad!

av: Mumlan Nyhlin

Idag har jag blivit bostadsrättsägare! Efter drygt tre års hårt arbete har idag vår nybildade bostadsrättsförening skrivit på papprena som meddelar att Allmännyttan sålt fastigheten till oss. Vilken lättnad och vilken lycka! Ikväll ska vi i styrelsen fira med bubbel. Kanske blir det ett glas med finaste M:et också. Bilderna är från en härlig helg vi hade på Clarion Sign för någon månad sedan.

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Privat

Permalink


Måndagsinspiration

av: Mumlan Nyhlin

Här kommer lite måndagsinspiration. Jag har aldrig varit någon gul person, men just nu suktar jag efter just solgult! Hur fint är det inte med dessa dörrar?! Byrån Snö har länge stått på önskelistan och det gamla proppskåpet är bara så fint, tycker jag! Hoppas ni haft en skön helg?! Jag spenderade en stor del av min utomhus och nu börjar äntligen vårfräknarna göra sig påminda. Jag gillar!

Bild lånad från Elle Interior, Pia Ulin.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration

Permalink


Tävlingen avslutad!

av: Mumlan Nyhlin

I samarbete med Barncancerfonden syns Wettex i tillfällig kostym. Diskduken kommer i blå eller vit läcker barnvänlig design. För varje såld förpackning går 50 öre direkt till Barncancerfonden. Jag har fått möjligheten att tävla ut en hel årsförbrukning av diskduken!

Besvara frågan för din chans att vinna en årsförbrukning!

OBS! Tävlingen är avslutad, vinnare meddelas på bloggen under vecka 18. 

 

Hur länge har Barncancerfonden funnits?

1 Sedan 1959
X Sedan 1969
2 Sedan 1979


Maila ditt svar till [email protected] och märk mailet med 'Tävling'. Vill du få en extra lott i dragning kopierar du bilden nedan och länkar till tävlingen i din egen blogg. Glöm inte att skicka med din bloggadress i tävlingsmailet!

Tävlingen pågår fram till och med söndag den 2 maj och vinnaren presenteras i bloggen och får samtidigt ett mail.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Tävling

Permalink


Formklipp med Isio

av: Mumlan Nyhlin

Här kommer sista bildsvepet från gårdgens workshop. För mig som inte har någon trädgård var det här med häcksaxen väldigt spännande. Vi fick testa Bosch nya, batteridrivna, lilla och behändiga häcksax, eller Multiklippare som den heter. Huvudet kan även bytas ut så maskinen kan användas för att klippa t.ex. kantgräs.

Multiklipparen är specialdesignad för formklippning av häckar och buskar och perfekt till att ge gräsmattan nya skarpa kanter. Den sladdlösa Isio väger bara 600 gram och kan komma åt överallt både längs staket och buskar.

Det var både enkelt och roligt! Jag gick lös på en buxbom och tuktade den ordentligt. Buskarna lever farligt med en så smidig, tyst och enkelt maskin i krokarna! :)

Fick busken med mig hem och ska plantera den i min hemsnickrade låda och ställa den på balkongen. Vi får väl se om Ylva hade rätt när hon sa att den skulle växa som tusan efter klippningen. Fortsättning följer, med andra ord!

Idag ska jag på andra äventyr, långt ifrån ämnen som brukar avhandlas här. Jag ska på Stora Transportdagen! Älskar variationen i mitt jobb! :)

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Elektronik | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Lite mer träslöjd...

av: Mumlan Nyhlin

Några fler bilder från Boscheventet. Här syns när Dremels verktyg provas. Bland annat testades multiverktyget 300 Series. Med det kan du sandpappersslipa detaljer, utför precis fräsning, polera upp en fantastisk yta eller skär genom alla sorters material.

 

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Elektronik | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Tillbaka på träslöjden!

av: Mumlan Nyhlin

I förmiddags var jag på en mycket trevlig workshop, som Bosch bjudit in till. I vimlet träffade jag bland annat trevliga
Ann-Catrin, med bloggen Fint Hemma. 

Vi fick testa en massa nya spännande elprodukter, bland annat olika borrmaskiner, skruvdragare, en batteridriven liten häcksax, sticksågar och sprutpistol. Även Dremels multi-pyssel-verktyg provades.

Bland annat fick vi snickra ihop och måla en stor blomkruka, forma en buxbom och göra en egen vas. Jag fick riktiga flashbacks till träslöjden när det började lödbrännas och borras. Härligt!

Stefan Nilsson, trendexpert (syns i vit pikétröja nedan) och Yva Landerholm (svartklädd med mic i handen), trädgårdsexpert, pratade även om trädgårdstrender. Alltid lika spännande!

Jag kommer med all sannolikhet att återkomma till dessa produkter, jag hittade några riktiga favoriter! Här kommer lite bilder från dagen...

 

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Bygg | Elektronik | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Nätlös och rotlös

av: Mumlan Nyhlin

Okej, jag har inte drabbats av något vulkanutbrott, men nästan. Idag har vi varit utan internet på jobbet, mest hela dagen. Har känt mig hyfsat handikappad och det har gapat tomt här... Slänger nu upp ett livstecken innan det är dags för sängen.

Imorgon ska jag på spännande pressträff, anordnad av Bosch, på Nordic Light Hotel. Hoppas kunna lägga upp någon artikel och tävlingen imorgon. Sålänge kan ni läsa senaste numret av Allt om bostad, den finns som pdf på webben!

Såhär ser det ut på min fönsterbräda just nu, vårigt och rosa!

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Blommor | Detaljer | Privat | Vardagsrum

Permalink


Fina fredag!

av: Mumlan Nyhlin

Min fredag spenderads ihop med den här supertrevliga, driftiga och duktiga tjejen. Känner ni igen henne?

Den utlovade tävlingen dyker snart upp på bloggen.

Trevlig helg!

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Övrigt | Privat

Permalink


My Bliss

av: Mumlan Nyhlin

Malou Grabe är en fantastisk kvinna! Alltid strålande glad och en sann entreprenör som får saker att hända. Hon har lång erfarenhet från textil- och modebranschen och har bland annat jobbat för GANT och drivit Stockholms sista syfabrik. Och så har hon startat företaget BLISS. De säljer produkter för hemmet men utgår från de olika rummet, istället för produktgrupperna. BLISS jobbar heller inte efter samma säsonger som ett 'vanligt' företag. Ett spännande företag med riktigt fina produkter.

BLISS produkter har sålts i butiken ett tag, men idag slås portarna upp till den nya webbutiken. Vackert sänglinne, ljuvliga dam- och barnplagg och söta små presentaskar.

Just nu får du 20% rabatt på din beställning om du uppger koden: DREAM.

Klicka in på http://www.mybliss.se/

Bild lånad från My Bliss

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Presenter | Sovrum | Textil

Permalink


Fullt ös!

av: Mumlan Nyhlin

Här är det fullt ös som gäller! Försöker få till en tidning att lämna till tryck på fredag, boka in några spännande reportagemöten, fixa med tvätt och hjulbyte på två bilar och samtidigt ska vi flytta kontoret. Jag lever bland meterhöga berg av grejer och flyttlådor. På onsdag går lasset. Men all denna röra har såklart något positivt med sig! Jag har hittat något som kommer lottas ut här på bloggen!

Dessutom dyker det upp en tävling i bloggen senare i veckan, med ett mycket gott syfte! Stay tuned!

 

 

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Övrigt | Privat

Permalink


Hoppsan Haga!

av: Mumlan Nyhlin

Den första april fick jag ett ganska roligt pressmeddelande från 'Helt nytt boende' som jag glömt att berätta om. Visst är Kronprinsessan en tronföljare i tiden, men det här var nog i modernaste laget! Gillar dock genomarbetade förstasprilskämt, och det här får nog platsa bland dem.

'Nu kan vi presentera nya Haga Slott, ett helt nytt boende i första klass. Efter många diskussioner är det nu så gott som klart att Haga Slott, efter ombyggnaden, kommer att få en mer modern och samtida framtoning.

Man har lyckats övertala och anlita en av Europas mest erkända arkitekter, EŽtoile D'arch. Hon står bland annat bakom den omfattande och omtalade moderniseringen av Cha^teau Pa^turage.

Det var vid en vistelse nere vid slottet man fick inspirationen till takets utsmyckning av guld. Tillsammans med inslag av nordiskt, ljust trä har arkitekten skickligt förenat en svensk tradition med en modern skandinavisk stil.'

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Arkitektur | Historia | Hus

Permalink


Träffa stjärnkock hos Miele

av: Mumlan Nyhlin

En av Sveriges bästa kockar kommer till Solna lördagen den
10 april. Henrik Norström, delägare och kreativ chef på bland annat Restaurang Lux, gör då ett gästspel på Miele Gallery.

Det är i samband med att Miele Gallery arrangerar lördagsöppet hus den 10 april som Henrik Norström kommer dit. Han lagar mat och signerar sin första kokbok
”Mitt nära kök”. Tillsammans med Henrik kommer även en producent som levererar råvaror till hans restauranger.

Dessutom pågår en rad andra aktiviteter under lördagen. Bland annat har kaffe-producenten illy under dagen föreläsningar under rubriken ”Kaffets betydelse” och serverar olika varianter på sitt espressokaffe.

Kollage av pressbilder från Mitt nära kök, foto Magnus Skoglöf och Miele.

Boken är helt fantastisk! Underbara bilder och smarriga recept. Hade jag inte redan skyltat med boken hemma i köket hade jag nog begett mig till Miele på lördag för att införskaffa den. Beger du dig dit får du inte missa att ta en titt på Mieles ångugn, den här het!

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Böcker | Butik | Kök | Tips

Permalink


Inspirerande torsdag

av: Mumlan Nyhlin

Idag hänger jag på det här stället hela dagen. Ses vi där?!

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Blommor | Inspiration | Mässor | Tips | Trädgård

Permalink


Bemz + Marimekko

av: Mumlan Nyhlin

Bemz, som gjort sig kända för sina designade överdrag till Ikea-soffor, lanserar nu sin andra kollektion från det världsberömda finska textilföretaget Marimekko. Bland de sju nya tygerna finns designklassiker såväl som uppdaterade färgställningar från Marimekko-sortimentet.

Kollektionen kommer att finnas tillgänglig som överdrag till över 70 av Ikea:s soffor, fåtöljer och stolar, både gamla och nya modeller. Samtliga textilier är maskintvättbara. I maj 2009 lanserade Bemz sin första Marimekko-kollektion, och har nu 18 av deras tyger i sitt sortiment.

Hela kollektionen bubblar av vår och sommar, både vad gäller färg och form!

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Butik | Inredning | Nyheter | Textil

Permalink


Veckans tulpaner

av: Mumlan Nyhlin

Ingen kan väl ha missat att jag missbrukar tulpaner såhär års?! Rosa vårkompisar ger mig lite extra energi.

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Blommor | Privat

Permalink


Dansk designikon fyller 10 år

av: Mumlan Nyhlin

När Musselmalet Mega, från Royal Copenhagen, lanserades år 2000 tog den världen med storm. Den nya tolkningen av det klassiska musselmålade mönstret skrev designhistoria och säljs idag över hela världen. I år fyller Mega Mussel 10 år och detta uppmärksammas med lanseringen av en rad imponerande nya delar till den populära servisen, däribland terriner, uppläggningsskål och tårtfat.  Jag skulle inte alls ha något emot att det dök upp en sådan här skål hemma...

 

Pressbild från Royal Copenhagen.

Skål på fot, cirkapris 1.799 kr

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Kök | Nyheter | Porslin | Presenter

Permalink


Happy - tillsammans på Formex

av: Mumlan Nyhlin

Medan jag lapade sol i härliga Härjedalen damp det ner ett pressmeddelande från Formex. Känns som om vi spinner vidare på redan rådande trender. Inte mig emot, jag gillar både pastellfärger, söndagsbruncher och prestigelöst umgänge.

Vi går mot mer optimistiska tider. Det är dags att fira, bjud grannarna eller jobbarkompisarna på middag, eller kanske bara den närmsta familjen.  Vi är glada, snälla och satsar framåt tillsammans. Formex trendtema i höst är ”Happy”.

Det handlar om en livsstil där vi gör saker tillsammans - lagar mat, jobbar, slappar och firar. Bubbel i fina glas en tisdag, långkok en torsdag, brunch en söndag, det är den nya trenden. Samtalet och utbytet människor emellan är det som gör livet värt att leva, att dela vardagen med varandra och hitta på nya fester. Prestige är inte så väsentligt längre. Huvudsaken är att ses och umgås.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Mässor | Nyheter | Tips

Permalink


Who Valley

av: Mumlan Nyhlin

Back on track. Påsken gav mig välbehövlig vila, vårsolsfräknar och trevligt umgänge. Helgen spenderades i Vemdalen. Hann med skidåkning på både längden och tvären. Lite bowling, många kanelbullar, god mat, långa förtroliga pratstunder, kramar och härlig vårsol mot en husvägg bjöds det också på.

Vi bodde exemplariskt, i ett av husen på bilden, men nästa gång skulle jag vilja checka in på Who Valley Western Ski-Ranch. Vemdalen har aldrig varit någon favorit hos mig, men jag får nog lov att ändra min åsikt. Nya backar, snabba liftar, lite folk och så den där ski-ranchen då. Japp, jag kommer tillbaka.

Bilden lånad av Who Valley Western Ski-Ranch.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Övrigt | Privat

Permalink