AlltomBostad
 

2012 Augusti

2012 Augusti


Designbord för småfåglar!

Ja det är ju inte bara vi som vill äta och bo fint. Även småfåglarna vill äta flott. Det är något som designföretaget eva solo tagit fasta på genom att ta fram ett fågelbord i modern stil med en nordisk touch. Med sin halvcirkulära form bildar den både tak och golv i matstugan, och det finns dräneringshål i botten. Det finns både en stående och en hängande version. Den stående har en pinne som man kan sticka ner i marken och den hängande har en speciell upphängningsanordning. Den hängande varianten är klart bättre om man har katt..

Fågelbord eva solo- design Claus Jensen och Henrik Holbaek, Tools.
Fågelbord eva solo- design Claus Jensen och Henrik Holbaek, Tools.

Fågelbord i vit stål från eva solo. Stående pris cirka 699 kr och hängande 799 kr.

eva solo

Nyckelord: Nyheter | Prylar | Trädgård | Utomhus

Permalink


Trött på insyn från grannarna på altanen?

Nu kommer hösten med stormsteg och dagarna på balkongen är räknade... Om man har en uteplats eller terass med mycket insyn från grannarna kan det här vara något att satsa på till våren. Det är en utdragbar sidoavskärmning som tar lite plats. Den kan också hjälpa till att göra altanen mera ombonad. Den finns i flera färger, både enfärgat och randigt. En solgul skäm, sol och en bukett tussilago - perfekt kombination.
Nu är det bara åtta månader kvar tills våren kommer...

Trött på insyn från grannarna på altanen?

Insynsskydd SA50 från KD Solksydd består av en kassett som monteras på väggen, duk och ett frontfästet för vägg som skruvas direkt i befintlig motsatt vägg eller stolpe. Finns både som akryl och screenväv i enfärgat och randigt.

 

KD Solskydd

Nyckelord: Balkong | Bostäder | Nyheter | Tips | Utomhus

Permalink


Vinn brickan Fågelsång från Kerstin:Design!

Fågelsång är Kristin Erséus mest sålda illustration och den finns nu på en jättefin bricka. Kristin har berättat att hon gillar att studera fåglar och att hon i vintras hade flera talgoxar som åt ur den lilla fågelmataren som hon satte upp på sin balkong. "Jag kunde ligga i min säng och bara titta på dem i evigheter. Nu har de blivit så tama att de flyger nära mig om jag sitter ute."
Motivet på brickan Fågelsång handlar om kärlek mellan två blåmesar.. .För chansen att vinna brickan så har vi idag lagt ut en tävling på vår facebooksida. Den pågår fram till nästa måndag, den 3 september. Skriv under bilden på sidan varför du vill vinnna den. Lycka till!

Vinn brickan Fågelsång från Kerstin:Design!

Bricka Fågelsång från Kerstin:Design, D 38 cm, pris cirka 390 kr. Svensktillverkad i laminerad björkfanér som kan diskas i maskin. Är även fin som konst på väggen när den inte används. Mönstret finns även på en kudde, som är en nyhet i Kerstin:Designs sortiment.

Allt om bostad på facebook
Kerstin:Design
N
ordic Design Collective

Nyckelord: Besök | Inredning | Kök | Prylar | Tävling | Vardagsrum

Permalink


Beundra, förundras eller förfäras över andras trädgårdar

Det är ett underskattat nöje att vandra omkring i olika bostadsområden. Dessutom är det gratis. Man kan beundra, förundras eller förfäras över hur andras trädgårdar, hus, fönster, rabatter, grindar och så vidare ser ut. Jag brukar få massor av inspiration av att se hur andra har det, när det är något som tilltalar mig förstås. Ofta ser man väldigt smarta saker, eller otroligt fula. Eller roliga. Ibland vet jag inte riktigt vad jag tycker.
Men jag stannar ibland till och tar en bild.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Nyckelord: Bygg | Detaljer | Inspiration | Trädgård | Utomhus

Permalink


Vissa saker blir man kär i!

Den här brickan hittade min son och han gillade den helskarpt. Det är väl ändå en bra ursäkt för att köpa den? Han älskar ju småbilar och skulle säkert vilja ha den här som tapet också, om det fanns. Eftersom han är tre år så får man försöka låta bli att köpa allt han gillar, för vad ska det då bli av honom? Men det är särskilt svårt att låta bli när man själv blir överförtjust i det att fingrar på... Bäst att titta bort.

Vissa saker blir man kär i!

Bricka Gridlock design Ella Doran. 15x32 cm. Pris cirka: 227 kr. Cirkelformad bricka D 38 cm. Åry Trays.

 

åryTRAYS
S
ebastian AB

Nyckelord: Inredning | Prylar

Permalink


Veckans favorit! Förvaringshus i bast från Rice

Det danska företaget Rice har fina förvaringskorgar av bast som ser ut som hus, de är jättesöta och praktiska att förvara leksaker i. Det började med husvagnar och garage men nu går det att köpa ett helt samhälle med café, teater, tågstation, stall, affärer och flygplats. Taken öppnas som ett lock och det finns handtag på sidorna. Jag vill ha ett husvagn som heter Gypsy Van med grönt vågformat tak och en ljusgirlang på utsidan, men jag är säker på att min son hellre vill ha stationshuset med tåget. Tuff tuff, sa han när han såg bilden.

House Toy Basket/Rice
House Toy Basket/Rice

Förvaringskorgar i form av hus, pris cirka 380 kr - 580 kr, Rice. Finns bland annat hos Inreda.com

Inreda.com
Rice i Sverige

Nyckelord: Barn | Inredning | Nyheter | Prylar

Permalink


Antikviteter i modern miljö- lär dig blanda!

Antikviteter i modern miljö är en idé- och inspirationsbok för alla som är intresserade av antikviteter. Den ger inspiration till att våga inreda med äldre föremål, att helt enkelt blanda gammalt och nytt och det finns tips att följa. Författaren beskriver också olika tidsepoker och vad som kännetecknar renässansen, barocken, rokokon, gustavianskt, empiren, almogen och nystilarna. Boken är illustrerad med fina fotografier och ämnen som hur man ser skillnad på antik möbel och en nyproducerad och hur man värderar möbler tas också upp.
Härlig coffeetable bok!

Antikviteter i Modern miiljö av Karin Laserow och Britt Berg. Foto: Niklas Lundström
Antikviteter i Modern miiljö av Karin Laserow och Britt Berg. Foto: Niklas Lundström

Karin Laserow som har arbetat i över trettio år med antikviteter och driver en egen firma Laserow Antiques & Interior med butiker i Skåne och i New York. Hon har i många år hållit kurser om konst och antikviteter, Utgiven augusti 2012, pris cirka 265 kr, Norstedts förlag.


Norstedts förlag

Nyckelord: Böcker | Inredning | Nyheter | Tips

Permalink


Alessi- kakformar med designform

Designföretaget Alessi har förvandlat några av sina mest kända former till kakor, eller rättare sagt till kakformar. Serien heter "Prigiotti" som kommer av orden progetti (projekt) och biscotti (kakor). Formerna föreställer korkskruven Alessandro, tekannan Bombé, kannan Mami, lilla mannen, kannan Hot Bertaa och espressomaskinen. Lådan innehåller ett kakrecept av italienska matprofilen Alberto Gozzi. Passar även bra till att stansa ut marsipanfigurer, trolldeg och julens pepparkakor. Bara fyra månader kvar till julafton idag...

Priogiotti från Alessi Foto: Annika Rådlund
Priogiotti från Alessi Foto: Annika Rådlund

Gubben och gumman har fått konkurens av kakformarna Priogotti från Alesso,
Pris: 310kr/låda med sex formar i rostfritt stål

  > Alessi

Nyckelord: Jul | Kök | Nyheter | Presenter

Permalink


Nespressos nya maskin ”U”

Det går undan när man brygger kaffe i Nespressos nya maskin "U"! Den startar direkt när man lägger i kapseln och stänger reglaget, dessutom tar uppvärmningen bara 25 sekunder. Perfekt för personer med kaffedarr. Vattentanken som satt längst bak på deras förra maskin, är på den här nya varianten flyttbar. Så om man vill placera den på en hylla eller i fönstret där utrymmet inte är så djupt så går det att vrida tanken till sidan istället. Även sladden är flyttbar, den sitter men en hjulfunktion under så att den går att vrida ut från olika håll. Den känns väldigt high-tech och snygg med sina touchknappar med belysning på ovansidan och med förprogramerade Ristretto-, Espresso- och Lungostorlekar.
En annan nyhet med den här maskinen är att det finns tillbehör till i form av U-formade skålar som kan fästas med hjälp av magneter på kaffemaskinen, för förvaring av kapslar och socker. Det enda som är lite drygt är att sladden är så kort så om man inte har ett uttag nära måste man ha skarvsladd, men så är det ju med många köksmaskiner. Gott kaffe brygger den i alla fall, och det är ju ändå det viktigaste.

U- från Nespresso
U- från Nespresso

U - en nergisnål kaffemaskin som stängs av automatiskt efter nio minuters inaktivitet och som dessutom tillverkad till mer än 30% av återvunnet material.
Maskinen lanseras i två färger - Pure Cream och Pure Black. Pris cirka 1199 kr hos utvalda återförsäljare från och med september eller Nespresso online

Nespresso online

Nyckelord: Arkitektur | Kök | Nyheter | Prylar

Permalink


Nya Josef Frank tapeter! Eldblomman finns nu i blått!

Den som gillar Josef Franks mönster hamnar nästan i ett euforiskt tillstånd inne på Svenskt Tenn. Jag har tapeten Eldblomman av Josef Frank i min hall och ÄLSKAR den! Ingen går förbi hallen utan att stanna till och titta på tapeten, vare sig man gillar stormönstrat eller inte.
Nu satsar Svenskt Tenn på limfärgstryck och de har arbetat om Josef Franks tapetmönster utifrån originalskisserna. Söndagsmorgon och Sagoträdet som ritades på 1940-talet återlanseras efter ett längre uppehåll medan min favorit Eldblomman kommer i en ny blå färgställning.
Limtyckstekniken ska ge mönstren en mer levande känsla och ska kunna återge Josef Franks original och mönsteridéer så nära som möjligt. Eftersom designern ansåg att man bör anpassa mönstret efter vad det ska användas till, ritade han olika mönster för tyg, mattor och tapeter.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

I Svenskt Tenns sortiment finns nu elva av Josef Franks tapeter, i sex olika mönster. Övre bilden: Sagoträdet i rött (återlansering) Nedre bilden: Eldblomman i blått (ny färgställning). 850kr/ rulle. Finns i butik från och med idag, 23 augusti 2012. Bilder på alla tapeter finns på vår facebooksida i albumet Tapeter.


Svenskt Tenns webshop

 

Nyckelord: Butik | Inredning | Kök | Nyheter | Sovrum | Tapet | Vardagsrum

Permalink


Vinn en bricka och servetter från Brusewitz Design!

Brusewitz Design arbetar på olika sätt med att bevara och lyfta fram det traditionella kvinnliga hantverket och deras kollektioner består av både inredningsprodukter och smycken. De återanvänder bland annat antika och vintagetextiler med vackra brodyrer och gör kuddar och lampor av dem. En av mina favoriter är brickorna, brickborden och underläggen med mönster som ser ut som virkade dukar.  För chansen att vinna en svart bricka med vitt mönster och två paket med lila servetter från Brusewitz Design; gilla Allt om bostad på facebook och skriv under bilden på sidan varför du vill vinna den fina brickan och servetterna. Värde cirka 500 kr. Vinnaren utses måndag den 27 augusti. Lycka till!

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Bricka D38 cm cirka 395 kr/st och servetter ca 45kr /paket, finns hos Brusewitz Design och Nordic Design collective.


Brusewitz Design
Nordic Design Collective

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Presenter | Prylar | Tävling

Permalink


Veckans favorit! Vinglas med Kajsa & Majsan!

Jag gillar inredning där det finns lite humor med i bilden. Allt behöver inte vara designat och dyrt, det finns många prylar som kan ge lite guldkant åt tillvaron ändå. De här glasen är ju bara så roliga! Perfekt för en liten tjejmiddag. Man kan välja vilken karaktär som passar till vem... Jag är hon i gröna hatten som ser allmänt förvånad ut med en spetsig axel.

Kajsan & Majsan/ Halens
Kajsan & Majsan/ Halens

Kajsan & Majsan vinglas 47 cl, Höjd 22 cm, säljs i 4-pack för 199 kr, Halens.


Halens

Nyckelord: Besök | Inredning | Prylar | Tips

Permalink


Plantera mera!

Jag tycker att det är så kul att se hur olika människor har det i sina trädgårdar och i sina hem. Kanske är det min nyfikenhet som gjorde att jag blev journalist. I mitt jobb får jag träffa så himla många spännande människor och se så mycket olika saker. Jag har dessutom alltid kameran med mig och fotograferar ständigt. Det är himla roligt nu när vi på Allt om bostad har en facebooksida, som dessutom blivit väldigt populär! Där brukar jag ladda upp Dagens bild i ett album. Det kan vara vad som helst, högt och lågt inom hem och trädgård. Idag blev det den här bilden. Några stackars plantor som snart kommer att duka under av höstens kyla men som fortfarande tappert blommar. Direkt när jag laddade upp bilden på facebooksidan kom en kommentar "Varför inte sätta blommorna direkt i rabatten?". Ja,varför inte? Här fungerade planteringen som en avdelare då det var en trottoar alldeles intill.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Det går att plantera i det mesta.

Allt om bostad på facebook

Nyckelord: Blommor | Detaljer | Inspiration | Trädgård | Utomhus

Permalink


Flätade gardinlängder av en IKEA katalog!

Några av IKEA:s bloggare på Livet Hemma fick för ett tag sedan i uppgift att skapa nya gardiner. En av dem gjorde en gardin av ett par mamelucker, det skrev jag om igår. En annan hade flätat gardinlängder av förra årets IKEA katalog! De var flätade på samma sätt som man gör hjärtan till granen, alltså men långa remsor som läggs omlott. Kreativt måste jag säga! Erik Mäki från Gävle som flätat gardinerna hade lagt ned runt 20 timmar på att göra dem. Så här förklarade han själv sin skapelse; " Sy gardiner är inte min grej så jag bläddrade i IKEA katalogen 2012 för inspiration. Med det tunna pappret mellan fingrarna tänkte jag: varför inte återvinna katalogen istället för att läggen den på pappersinsamlingen? Sen dök flätade julhjärtan upp i min hjärna..."

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Gardiner flätade av katalogen IKEA 2012.

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Övrigt | Tips

Permalink


Damunderbyxor som gardiner!

När jag var på IKEA:s pressvisning i tisdags så hade några av deras Livet Hemma - bloggare fått i uppdrag att plocka fram nya idèer till gardiner. Den här gardinen har garanterat inte grannarna! Hon som skapade denna kreation heter Helena Klint Hansy och kommer från Göteborg. Hon beskriver den så här; "Jag fick idén när jag stod och hängde tvätt. Min gardin ska föra tankarna till sommaren på landet. Lite som en gammaldags tvättlina som man kan hänga sina finaste sommarminnen på".

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Trött på dina gamla gardiner? Häng upp spetsmameluckerna istället. Garanterad humörhöjare!

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Textil

Permalink


Min personliga favorit på Formex!

Idag startade Formex, Sveriges största mässa för nordisk inredningsdesign. Hela Stockholmsmässan är fullspäckad de här dagarna, det är närmare tusen utställare som är där för att visa upp sina produkter för inköpare och media. Det är förstås himla roligt att se alla designprylar. Nu var det till exempel ett helt område tillägnat finsk design. Moi moi! Jag lyssnade även på ett föredrag av Lotta Lewenhaupt där hon pratade om personlig inredning, att man faktiskt kan strunta i alla trender och gå på känsla istället. Är det något man gillar så är det bra. Jag gillade de här pappmaskerna. Alltså är de bra.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Pappmasker från Ohlsson & Lohaven

Ohlsson & Lohaven

 

Nyckelord: Inredning | Mässor | Prylar | Sovrum | Vardagsrum

Permalink


eva solo -design för vitlöksälskare

Jag har precis tittat på säsongens nyheter från eva solo. Deras saker är bara så himla smarta och snygga. Till och med en sån enkel sak som ett rivjärn kunde de göra bättre. När man river vitlök på ett vanligt rivjärn så hamnar allt på insidan järnet...vilket gör att det är rätt krångligt att samla upp och att göra rent. Men med den här smarta lilla tingesten så hamnar den rivna vitlöken i ett fack under rivplattan, som är lätt att göra ren eftersom den går att ta bort.
Perfekt för oss som har begränat utrymme i köket, då den ryms i bestickslådan.

Garlic grater/eva solo Foto: Annika Rådlund
Garlic grater/eva solo Foto: Annika Rådlund

Nyhet! Vitlöksriv från eva solo. Finns i svart och lime.

 

eva solo

Nyckelord: Kök | Mat | Nyheter | Prylar

Permalink


IKEA 2013- se den interaktiva katalogen med smartphone!

Idag hade IKEA sin pressvisning på Östermalm i Stockholm där de presenterade katalogen för 2013. Jag siter här med den här på mitt skrivbord nu och den är i lite större format än den brukar vara. På visningen meddelade de att den kommer för första gången att finnas även som interaktiv katalog. Med en smartphone kan katalogsidorna visa filmer och 3D-modeller där man kan titta in bakom stängda dörrar och ändra om gardinerna. Kanske bra om man inte orkar trängas i möbelvaruhusen på helgerna, men man kan ändå kolla in möblerna man vill köpa från alla vinklar.
Textil och trivsel är årets tema i katalogen.
- Inspirationen har vi hittat i det riktiga livet hemma. Resultatet är smarta, fina vardagslösningar som får livet hemma att funka ännu bättre och inspirerar männsikor att inreda utifrån vad man gör hemma istället för i vilket rum man befinner sig, sa Marcus Engman som är designchef på IKEA.
Det interaktiva bonusmaterialet når man antingen via App eller på IKEA.se. Årets IKEA katalog landar i brevlådan under vecka 34.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Så här såg det ut på IKEA.s pressvisning idag, färgstarka mönster och ljuv spets. Textil är i fokus i IKEA katalogen 2013.

 

IKEA

Nyckelord: Belysning | Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Textil | Vardagsrum

Permalink


Vinn en pingvinkudde-designad av Karin Mannerstål!

Karin Mannerstål (inredaren med det stora blonda och lockiga håret i Äntligen Hemma) har designat nya barnmönster för Mairo, och det är pingviner som är temat. Mönstrena är grafiska men samtidigt lekfulla och de finns i olika färger. När Karin var barn fick hon en hemmasydd pingvin av sin mamma och sedan dess har det alltid varit hennes favoritdjur. Kuddarna Greetings har en pingvin på ena sidan och en hälsning på den andra.
För chansen att vinna en av de fina kuddarna: Gå in på Allt om bostads facebooksida och skriv under bilden på kuddarna varför du vill vinna en pingvinkudde. Lycka till!

Greetings från Mairo
Greetings från Mairo

Greetings från Mairo är tryckta på 100% bomullsväv och finns i fem olika färger. Finns i butik från och med början av september.


Mairo

Nyckelord: Barn | Inredning | Nyheter | Sovrum | Textil | Vardagsrum

Permalink


Veckans favorit! Kelimmatta från ellos!

Från och med den 10:e december finns den här mattan tillgänglig hos ellos. Men den går att beställa redan nu, så hinner den komma till jul... Jag tänker beställa den som julklapp till mig själv. Den orientaliska kelimmattan vävs ofta av nomader (men jag har ingen aning om var den här är tillverkad) Jag har sett några med rosor men ofta har de geometriska mönster och ibland har har de fransar på kortsidorna. Den här är fantastiskt snygg tycker jag och den passar både i sovrummet och i vardagsrummet. Perfekt då kan man flytta runt den när andan faller på!

Kelimmatta Ros från ellos
Kelimmatta Ros från ellos

Handvävd ullmatta där små variationer i utseende kan förekomma. Skumtvätt/dammsugning. 1795kr, ellos.

 

ellos

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Sovrum | Textil | Vardagsrum

Permalink


Egen grönsaksodling - i köket!

Nano Garden från Hyundai Design verkar vara ett utmärkt sätt att odla egna grönsaker - i köket! Fler och fler människor strävar efter att odla färska grönsaker och frukter i trädgården, på balkongen och på odlingslotter. Med den här lösningen kan man ta steget längre och odla inomhus, året om. I Nano Garden går det att odla grönsaker, örter, sallad och blommor utan bekämpningsmedel. I odlingsapparaten sitter LED-belysning som främjar växtligheten utan behov av solljus och det vatten som används när man lagar mat eller diskar återanvänds för att ge näring till växterna. Nano Garden är så ny så att den finns ännu inte i butikerna. Kanske är det här något som kommer att bli standard i framtidens kök?

Nano Garden – Hyundai Design
Nano Garden – Hyundai Design

En egen köksträdgård med Nano Garden. Hydroponic är en metod för att odla växter utan jord. Rötterna förses med vatten och näring med hjälp av kapillärkraft. (Källa: Wikipedia)

 

Architecture Decor

Nyckelord: Kök | Nyheter | Prylar | Trädgård

Permalink


Bada eller plantera i en jättemuffinsform!

Den här muffinsformen har funnits på marknaden ett tag, designen är holländsk men den säljs även i Sverige. Formen kan användas både inne och ute, därför passar den bra både som badbalja, blomkruka, sandlåda, ishink till festen eller som hund- eller kattsäng. Fungerar även som en minidamm i trädgården. Var den än hamnar så är den ett blickfång!

Sweet Cake från KG Design
Sweet Cake från KG Design

Muffinsformi giftfri, frost- och UV-beständigt material. Höjd 27cm, diameter 72 cm (i toppen), vikt: 5,5 kg. Holländsk design av Beerd van Stokkum. 1695 kr, Balkongshoppen

 

Balkongshoppen

Nyckelord: Bad | Badrum | Balkong | Inredning | Prylar | Trädgård | Utomhus

Permalink


Höstnyheter från Hemtex!

Ja, nu går det väl inte att förneka längre att hösten är på ingående. Nätterna är bäcksvarta, luften är kylig och jag har sett några gula blad på buskarna här utanför. Sömnbehovet brukar öka, i alla fall hos mig, när nätterna blir längre. Om man vill förnya lite i sovrummet så får Hemtex några fina bäddset i sina butiker nu. Inte alltför murriga utan fräscha och fina. Prydnadskuddarna passar även i vardagsrummet.

Foto: Hemtex
Foto: Hemtex

Bäddset Agnes lila satin 399:- , Bedset Blommönster satin 399:-, Bäddset Amor 199:- 100% Bomull, Randig kudde 40x60cm 199:-, Kudde Morsholm 45x45cm 199:-, Hemtex.

 

Hemtex

Nyckelord: Butik | Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Textil | Vardagsrum

Permalink


Ståltak som liknar tegelpannor

Jag har precis varit i Tammerfors på bostadsmässan och där tittade jag bland annat på Ruukkis ståltak. Jag har alltid trott att stål är väldigt tungt men den här stålplåten är lättare än tegelpannor. Det ska även gå att montera direkt på de gamla stolarna om man funderar på att byta ut det gamla taket. Det går dessutom fortare att lägga än till exempel tegelpannor eftersom man lägger en hel rad på en gång. Målad stålplåt är ju oftast svart eller röd för att efterlika svartglaserat eller vanligt rött taktegel, men de här taken finns även i andra färger. På mässan såg jag ett tak som var vitt, men smuts kanske syns mer på det? På Ruukkis hemsida går det att se hur olika husmodeller kan se ut med olika slags tak.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Finnera plåttak av stål liknar tegelpannor. Classic är ett rätlinjigt ståltak som liknar traditionell ståndfalsad plåt. Modellerna har vikt framkant och infästningarna är helt dolda. Taken har mellan 40-50 års teknisk garanti och 15-20 års estetisk garanti och de väger mellan 3-5 kg per kvadratmeter beroende på modell.


Ruukki tak
Illustrationsverktyg
Lilla takskolan

Nyckelord: Bostäder | Bygg | Tips

Permalink


Sätt en egen prägel på stolen!

Om man tröttanat på sina barstolar eller någon annan stol med slät sits så är det här ett fiffigt sätt att förnya dem. Limma fast tapet med hjälp av tapetklister och lacka sedan flera lager med möbellack på så att det håller bra att sitta på. Voilá! En egendesignad stol!

Eco Revival Foto: Annika Rådlund
Eco Revival Foto: Annika Rådlund

Barstolen fick nytt liv med tapeten Eco Revival från Eco Wallpaper. Kollektionen innehåller grafiska mönster som kännetecknar retrostilen från 50- och 60-talet. Finns hos bland annat K-Rauta

 

Eco Wallpaper
K-Rauta

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Kök | Tapet | Vardagsrum

Permalink


Kreativt för barnen med Legoplattor på väggen!

Jag har precis varit på bostadsmässan i Tammerfors. I ett av husen hade studenter från Tekniska högskolan tillsammans med kreatören Hanna Niskanen skapat detta rum med ett Legosamhälle på väggen. Grå Legoplattor hade limmats fast på en svart träskiva och sedan var det bara för barnen att själva sätta dit gator, träd, gubbar och annat. Kul idé för barnrummet tycker jag!

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Den vita väggen var målad med Teknos färg Diamant 20 och det härligt rutiga trägolvet var målat med orange NCS S 0580-Y50R och grön NCS 3040-G20, båda från Teknos.

 

Teknos

Nyckelord: Barn | Detaljer | Golv | Inredning | Mässor | Tips

Permalink


Molnhylla

Ja, varför sätta upp en rak planka att ha prylar på när man kan göra inredningen mycket roligare? Om man sätter den här hyllan ovanför soffan eller sängen så blir det nästan som en pratbubbla från de som sitter nedanför...eller ett drömmande moln ovanför huvudena på de som sitter där. Hyllan kommer från Dripta, men jag hittar inget pris på den. Så jag drömmer vidare om denna hylla...

Dripta Roy’s Dream Bookshelf  Foto: Dripta
Dripta Roy’s Dream Bookshelf Foto: Dripta

Hyllan Dream finns i svart eller vit aluminium eller i trä.


Dripta Design

 

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Prylar | Sovrum | Vardagsrum

Permalink


Vinn en designad filt med myskoxar från VDLN design!

Caroline Fredin som driver butiken VDLN design Inredning & Present i Vemdalen är ett riktigt energiknippe. När hon inte hittar de prylar hon vill köpa in så designar hon dem själv! Hon har bland annat gjort flera produkter med kopplingar till landskapet Härjedalen och dess dialekt. Hon har till exempel designat dessa fina och mysiga fleecefiltar med myskoxar på. För chansen att vinna en fleecefilt, skriv en motivering under bilden på filten på vår facebooksida. På måndag den 13 augusti utser vi två vinnare som får en filt var. Lycka till!

Myskoxefilt från VDLN Design
Myskoxefilt från VDLN Design

Sveriges enda vilda myskoxar finns i Härjedalens fjällvärld. Myskoxen är det sista av de stora urtidsdjuren och utvecklades på högplatåerna i Centralasien för några miljoner år sedan. Vid tiden för den senaste istiden var den ganska allmänt utbredd över Europa och norra Asien. Fossilfynd pekar på att myskoxen för 30 000 – 40 000 år sedan levde i Skandinavien tillsammans med mammut och ullhårig noshörning.
Källa: Wikipedia

VDLN Design

Nyckelord: Inredning | Sovrum | Tävling | Textil | Vardagsrum

Permalink


Designad barnvagga!

Företaget Puur har designat en vagga i modern stil. Jag kan tänka mig att det är mysigt för barnet att ligga där och gunga. Vaggan är tillverkad i plast och valnötsträ och den är utformad så att man ska kunna vagga barnet genom att hålla i handtaget med ena handen så att man har den andra handen fri. Fast det känns väl inte som den bästa motiveringen till att köpa den, för traditionella vaggor kan man ju vagga med foten och då har man båda händerna fria. Men designen är verkligen cool, men smakar det så kostar det...

BabyC från Puur Design Studio Foto: Dripta
BabyC från Puur Design Studio Foto: Dripta

Vaggan finns att beställa hos bland annat Dripta för £2800+VAT 

Dripta

Nyckelord: Barn | Inredning

Permalink


Baka med LCHF!

I boken baka med LCHF - Klassiska bakverk till fika & fest utan socker och gluten finns en massa härliga recept på smaskiga brownies, cupcakes, kärleksmumms, rulltårta och olika pajer som whoopie, choklad och smulpaj. Recepten är enkla att följa och bilderna gör att man vill bara baka mer och mer och mer...Passar både den som vill äta en lågkolhydratkost men även för oss vanliga kakmonster.

Foto: Martin Skredsvik
Foto: Martin Skredsvik

Hallonmoussetårta och 39 andra recept ryms i boken Baka med LCHF av Mariann Andersson, utgiven av Bonnier Fakta. Pris cirka 159 kr

Adlibris
Bonnier Fakta
Mariann Anderssons LCHF-blogg

Nyckelord: Böcker | Inspiration | Mat | Nyheter | Tips

Permalink


Veckans favorit!

Den här superfina stolen/fåtöljen från Nordal har blivit utvald till Veckans favorit av oss här på redaktionen. Den kommer från Nordal, som har ett härligt sortiment av både möbler och prylar. Nordal är ett danskt familjeägt företag som grundades 1991. Det började med en serie vackra gamla indiska möbler, som deimporterat och sålde, sedan upptäckte att det fanns många människor som delade deras passion för färgglada möbler och därför startade de en egen produktion. Idag skapar de fyra kollektioner per år.

Stol Maharaja från Nordal
Stol Maharaja från Nordal

Härlig stol med broderier från Nordal passar fint i hallen, i sovrummet eller till en enfärgad soffa i vardagsrummet. Pris cirka 8500 kr.

Nordal

Nyckelord: Inredning | Sovrum | Vardagsrum

Permalink


Ny hall och förvaringsserie på Indiska!

Nu, i början av augusti dyker Indiskas nya förvaringskollektion upp i butikerna. Kollektionen för hall och förvaring är framtagen tillsammans med designern Swedish Ninja (Maria Gustavsson). Hennes uppdrag var att ta fram ett helt nytt uttryck för denna del av Indiskas sortiment. Dessa produkter kommer att ersätta det ordinarie standardsortimentet inom hall och förvaring framöver.

Designern har tolkat det moderna indien med fokus på funktion för den lilla hallen. Samtidigt ville hon ta vara på hantverket men samtidigt undvika starka trender för att produkterna ska kunna användas i flera generationer. Härlig tanke tycker jag!

Ny hall och förvaringsserie på Indiska!

Basfärgerna i kollektionen är turkost och vitt, men även andra färger, som orange finns med. Delar av kollektionen kommer även som Limited Edition, i en starkt gul färg. De olika delarna som ingår i är till att börja med: Skoställ – 499 kr Hatthylla – 799 kr Förvaringsstol – 1 499 kr Multikrok – 399 kr Krokhängare – 199 kr/299 kr

  Indiska

Nyckelord: Arbetsrum | Inredning | Nyheter | Prylar | Sovrum | Vardagsrum

Permalink


Romantisk stol med vaxduk!

Så här fin kan en gammal stol bli med hjälp av lite vaxduk och några nubb. Plus en smula tålamod förstås... Det här materialet är perfekt att klä om stolar med eller bara stolsssitsar när man har barn, eftersom det är avtorkbart. Nedanför bilden finns några länkar till sajter som säljer fina vaxdukar.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

En gammal stol har fått ny klädsel av en vaxduk.


Designonline
M
ique
S
yster Lycklig

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Kök | Tips

Permalink

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Nyckelord
Arbetsrum | Arkitektur | Bad | Badrum | Balkong | Barn | Belysning | Besök | Blommor | Böcker | Bostäder | Butik | Bygg | Detaljer | Ekonomi | El | Elektronik | Elförbrukningen | Energi | Golv | Historia | Hotell | Hus | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Kakel | Klinker | Kök | Ljud | Ljus | Mässor | Mat | Nyheter | Övrigt | Porslin | Presenter | Privat | Prylar | Sovrum | Tapet | Tävling | Textil | Tips | Trädgård | Utomhus | Vardagsrum

2022

2021

2020
Maj | April | Mars | Februari | Januari

2019
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2018
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2017
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2016
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2015
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2014
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2013
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2012
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2011
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2010
December | November | Oktober | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2009
December | November | Oktober | September

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår