AoB Bloggen med Annika Rådlund

Designbord för småfåglar!

Ja det är ju inte bara vi som vill äta och bo fint. Även småfåglarna vill äta flott. Det är något som designföretaget eva solo tagit fasta på genom att ta fram ett fågelbord i modern stil med en nordisk touch. Med sin halvcirkulära form bildar den både tak och golv i matstugan, och det finns dräneringshål i botten. Det finns både en stående och en hängande version. Den stående har en pinne som man kan sticka ner i marken och den hängande har en speciell upphängningsanordning. Den hängande varianten är klart bättre om man har katt..

Fågelbord i vit stål från eva solo. Stående pris cirka 699 kr och hängande 799 kr.

eva solo

Nyckelord: Nyheter | Prylar | Trädgård | Utomhus

Permalink


Trött på insyn från grannarna på altanen?

Nu kommer hösten med stormsteg och dagarna på balkongen är räknade... Om man har en uteplats eller terass med mycket insyn från grannarna kan det här vara något att satsa på till våren. Det är en utdragbar sidoavskärmning som tar lite plats. Den kan också hjälpa till att göra altanen mera ombonad. Den finns i flera färger, både enfärgat och randigt. En solgul skäm, sol och en bukett tussilago - perfekt kombination.
Nu är det bara åtta månader kvar tills våren kommer...

Insynsskydd SA50 från KD Solksydd består av en kassett som monteras på väggen, duk och ett frontfästet för vägg som skruvas direkt i befintlig motsatt vägg eller stolpe. Finns både som akryl och screenväv i enfärgat och randigt.

 

KD Solskydd

Nyckelord: Balkong | Bostäder | Nyheter | Tips | Utomhus

Permalink


Vinn brickan Fågelsång från Kerstin:Design!

Fågelsång är Kristin Erséus mest sålda illustration och den finns nu på en jättefin bricka. Kristin har berättat att hon gillar att studera fåglar och att hon i vintras hade flera talgoxar som åt ur den lilla fågelmataren som hon satte upp på sin balkong. "Jag kunde ligga i min säng och bara titta på dem i evigheter. Nu har de blivit så tama att de flyger nära mig om jag sitter ute."
Motivet på brickan Fågelsång handlar om kärlek mellan två blåmesar.. .För chansen att vinna brickan så har vi idag lagt ut en tävling på vår facebooksida. Den pågår fram till nästa måndag, den 3 september. Skriv under bilden på sidan varför du vill vinnna den. Lycka till!

Bricka Fågelsång från Kerstin:Design, D 38 cm, pris cirka 390 kr. Svensktillverkad i laminerad björkfanér som kan diskas i maskin. Är även fin som konst på väggen när den inte används. Mönstret finns även på en kudde, som är en nyhet i Kerstin:Designs sortiment.

Allt om bostad på facebook
Kerstin:Design
N
ordic Design Collective

Nyckelord: Besök | Inredning | Kök | Prylar | Tävling | Vardagsrum

Permalink


Beundra, förundras eller förfäras över andras trädgårdar

Det är ett underskattat nöje att vandra omkring i olika bostadsområden. Dessutom är det gratis. Man kan beundra, förundras eller förfäras över hur andras trädgårdar, hus, fönster, rabatter, grindar och så vidare ser ut. Jag brukar få massor av inspiration av att se hur andra har det, när det är något som tilltalar mig förstås. Ofta ser man väldigt smarta saker, eller otroligt fula. Eller roliga. Ibland vet jag inte riktigt vad jag tycker.
Men jag stannar ibland till och tar en bild.

Nyckelord: Bygg | Detaljer | Inspiration | Trädgård | Utomhus

Permalink


Vissa saker blir man kär i!

Den här brickan hittade min son och han gillade den helskarpt. Det är väl ändå en bra ursäkt för att köpa den? Han älskar ju småbilar och skulle säkert vilja ha den här som tapet också, om det fanns. Eftersom han är tre år så får man försöka låta bli att köpa allt han gillar, för vad ska det då bli av honom? Men det är särskilt svårt att låta bli när man själv blir överförtjust i det att fingrar på... Bäst att titta bort.

Bricka Gridlock design Ella Doran. 15x32 cm. Pris cirka: 227 kr. Cirkelformad bricka D 38 cm. Åry Trays.

 

åryTRAYS
S
ebastian AB

Nyckelord: Inredning | Prylar

Permalink


Veckans favorit! Förvaringshus i bast från Rice

Det danska företaget Rice har fina förvaringskorgar av bast som ser ut som hus, de är jättesöta och praktiska att förvara leksaker i. Det började med husvagnar och garage men nu går det att köpa ett helt samhälle med café, teater, tågstation, stall, affärer och flygplats. Taken öppnas som ett lock och det finns handtag på sidorna. Jag vill ha ett husvagn som heter Gypsy Van med grönt vågformat tak och en ljusgirlang på utsidan, men jag är säker på att min son hellre vill ha stationshuset med tåget. Tuff tuff, sa han när han såg bilden.

Förvaringskorgar i form av hus, pris cirka 380 kr - 580 kr, Rice. Finns bland annat hos Inreda.com

Inreda.com
Rice i Sverige

Nyckelord: Barn | Inredning | Nyheter | Prylar

Permalink


Antikviteter i modern miljö- lär dig blanda!

Antikviteter i modern miljö är en idé- och inspirationsbok för alla som är intresserade av antikviteter. Den ger inspiration till att våga inreda med äldre föremål, att helt enkelt blanda gammalt och nytt och det finns tips att följa. Författaren beskriver också olika tidsepoker och vad som kännetecknar renässansen, barocken, rokokon, gustavianskt, empiren, almogen och nystilarna. Boken är illustrerad med fina fotografier och ämnen som hur man ser skillnad på antik möbel och en nyproducerad och hur man värderar möbler tas också upp.
Härlig coffeetable bok!

Karin Laserow som har arbetat i över trettio år med antikviteter och driver en egen firma Laserow Antiques & Interior med butiker i Skåne och i New York. Hon har i många år hållit kurser om konst och antikviteter, Utgiven augusti 2012, pris cirka 265 kr, Norstedts förlag.


Norstedts förlag

Nyckelord: Böcker | Inredning | Nyheter | Tips

Permalink


Alessi- kakformar med designform

Designföretaget Alessi har förvandlat några av sina mest kända former till kakor, eller rättare sagt till kakformar. Serien heter "Prigiotti" som kommer av orden progetti (projekt) och biscotti (kakor). Formerna föreställer korkskruven Alessandro, tekannan Bombé, kannan Mami, lilla mannen, kannan Hot Bertaa och espressomaskinen. Lådan innehåller ett kakrecept av italienska matprofilen Alberto Gozzi. Passar även bra till att stansa ut marsipanfigurer, trolldeg och julens pepparkakor. Bara fyra månader kvar till julafton idag...

Gubben och gumman har fått konkurens av kakformarna Priogotti från Alesso,
Pris: 310kr/låda med sex formar i rostfritt stål

  > Alessi

Nyckelord: Jul | Kök | Nyheter | Presenter

Permalink


Nespressos nya maskin ”U”

Det går undan när man brygger kaffe i Nespressos nya maskin "U"! Den startar direkt när man lägger i kapseln och stänger reglaget, dessutom tar uppvärmningen bara 25 sekunder. Perfekt för personer med kaffedarr. Vattentanken som satt längst bak på deras förra maskin, är på den här nya varianten flyttbar. Så om man vill placera den på en hylla eller i fönstret där utrymmet inte är så djupt så går det att vrida tanken till sidan istället. Även sladden är flyttbar, den sitter men en hjulfunktion under så att den går att vrida ut från olika håll. Den känns väldigt high-tech och snygg med sina touchknappar med belysning på ovansidan och med förprogramerade Ristretto-, Espresso- och Lungostorlekar.
En annan nyhet med den här maskinen är att det finns tillbehör till i form av U-formade skålar som kan fästas med hjälp av magneter på kaffemaskinen, för förvaring av kapslar och socker. Det enda som är lite drygt är att sladden är så kort så om man inte har ett uttag nära måste man ha skarvsladd, men så är det ju med många köksmaskiner. Gott kaffe brygger den i alla fall, och det är ju ändå det viktigaste.

U - en nergisnål kaffemaskin som stängs av automatiskt efter nio minuters inaktivitet och som dessutom tillverkad till mer än 30% av återvunnet material.
Maskinen lanseras i två färger - Pure Cream och Pure Black. Pris cirka 1199 kr hos utvalda återförsäljare från och med september eller Nespresso online

Nespresso online

Nyckelord: Arkitektur | Kök | Nyheter | Prylar

Permalink


Nya Josef Frank tapeter! Eldblomman finns nu i blått!

Den som gillar Josef Franks mönster hamnar nästan i ett euforiskt tillstånd inne på Svenskt Tenn. Jag har tapeten Eldblomman av Josef Frank i min hall och ÄLSKAR den! Ingen går förbi hallen utan att stanna till och titta på tapeten, vare sig man gillar stormönstrat eller inte.
Nu satsar Svenskt Tenn på limfärgstryck och de har arbetat om Josef Franks tapetmönster utifrån originalskisserna. Söndagsmorgon och Sagoträdet som ritades på 1940-talet återlanseras efter ett längre uppehåll medan min favorit Eldblomman kommer i en ny blå färgställning.
Limtyckstekniken ska ge mönstren en mer levande känsla och ska kunna återge Josef Franks original och mönsteridéer så nära som möjligt. Eftersom designern ansåg att man bör anpassa mönstret efter vad det ska användas till, ritade han olika mönster för tyg, mattor och tapeter.

I Svenskt Tenns sortiment finns nu elva av Josef Franks tapeter, i sex olika mönster. Övre bilden: Sagoträdet i rött (återlansering) Nedre bilden: Eldblomman i blått (ny färgställning). 850kr/ rulle. Finns i butik från och med idag, 23 augusti 2012. Bilder på alla tapeter finns på vår facebooksida i albumet Tapeter.


Svenskt Tenns webshop

 

Nyckelord: Butik | Inredning | Kök | Nyheter | Sovrum | Tapet | Vardagsrum

Permalink


Vinn en bricka och servetter från Brusewitz Design!

Brusewitz Design arbetar på olika sätt med att bevara och lyfta fram det traditionella kvinnliga hantverket och deras kollektioner består av både inredningsprodukter och smycken. De återanvänder bland annat antika och vintagetextiler med vackra brodyrer och gör kuddar och lampor av dem. En av mina favoriter är brickorna, brickborden och underläggen med mönster som ser ut som virkade dukar.  För chansen att vinna en svart bricka med vitt mönster och två paket med lila servetter från Brusewitz Design; gilla Allt om bostad på facebook och skriv under bilden på sidan varför du vill vinna den fina brickan och servetterna. Värde cirka 500 kr. Vinnaren utses måndag den 27 augusti. Lycka till!

Bricka D38 cm cirka 395 kr/st och servetter ca 45kr /paket, finns hos Brusewitz Design och Nordic Design collective.


Brusewitz Design
Nordic Design Collective

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Presenter | Prylar | Tävling

Permalink


Veckans favorit! Vinglas med Kajsa & Majsan!

Jag gillar inredning där det finns lite humor med i bilden. Allt behöver inte vara designat och dyrt, det finns många prylar som kan ge lite guldkant åt tillvaron ändå. De här glasen är ju bara så roliga! Perfekt för en liten tjejmiddag. Man kan välja vilken karaktär som passar till vem... Jag är hon i gröna hatten som ser allmänt förvånad ut med en spetsig axel.

Kajsan & Majsan vinglas 47 cl, Höjd 22 cm, säljs i 4-pack för 199 kr, Halens.


Halens

Nyckelord: Besök | Inredning | Prylar | Tips

Permalink


Plantera mera!

Jag tycker att det är så kul att se hur olika människor har det i sina trädgårdar och i sina hem. Kanske är det min nyfikenhet som gjorde att jag blev journalist. I mitt jobb får jag träffa så himla många spännande människor och se så mycket olika saker. Jag har dessutom alltid kameran med mig och fotograferar ständigt. Det är himla roligt nu när vi på Allt om bostad har en facebooksida, som dessutom blivit väldigt populär! Där brukar jag ladda upp Dagens bild i ett album. Det kan vara vad som helst, högt och lågt inom hem och trädgård. Idag blev det den här bilden. Några stackars plantor som snart kommer att duka under av höstens kyla men som fortfarande tappert blommar. Direkt när jag laddade upp bilden på facebooksidan kom en kommentar "Varför inte sätta blommorna direkt i rabatten?". Ja,varför inte? Här fungerade planteringen som en avdelare då det var en trottoar alldeles intill.

Det går att plantera i det mesta.

Allt om bostad på facebook

Nyckelord: Blommor | Detaljer | Inspiration | Trädgård | Utomhus

Permalink


Flätade gardinlängder av en IKEA katalog!

Några av IKEA:s bloggare på Livet Hemma fick för ett tag sedan i uppgift att skapa nya gardiner. En av dem gjorde en gardin av ett par mamelucker, det skrev jag om igår. En annan hade flätat gardinlängder av förra årets IKEA katalog! De var flätade på samma sätt som man gör hjärtan till granen, alltså men långa remsor som läggs omlott. Kreativt måste jag säga! Erik Mäki från Gävle som flätat gardinerna hade lagt ned runt 20 timmar på att göra dem. Så här förklarade han själv sin skapelse; " Sy gardiner är inte min grej så jag bläddrade i IKEA katalogen 2012 för inspiration. Med det tunna pappret mellan fingrarna tänkte jag: varför inte återvinna katalogen istället för att läggen den på pappersinsamlingen? Sen dök flätade julhjärtan upp i min hjärna..."

Gardiner flätade av katalogen IKEA 2012.

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Övrigt | Tips

Permalink


Damunderbyxor som gardiner!

När jag var på IKEA:s pressvisning i tisdags så hade några av deras Livet Hemma - bloggare fått i uppdrag att plocka fram nya idèer till gardiner. Den här gardinen har garanterat inte grannarna! Hon som skapade denna kreation heter Helena Klint Hansy och kommer från Göteborg. Hon beskriver den så här; "Jag fick idén när jag stod och hängde tvätt. Min gardin ska föra tankarna till sommaren på landet. Lite som en gammaldags tvättlina som man kan hänga sina finaste sommarminnen på".

Trött på dina gamla gardiner? Häng upp spetsmameluckerna istället. Garanterad humörhöjare!

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Textil

Permalink


Min personliga favorit på Formex!

Idag startade Formex, Sveriges största mässa för nordisk inredningsdesign. Hela Stockholmsmässan är fullspäckad de här dagarna, det är närmare tusen utställare som är där för att visa upp sina produkter för inköpare och media. Det är förstås himla roligt att se alla designprylar. Nu var det till exempel ett helt område tillägnat finsk design. Moi moi! Jag lyssnade även på ett föredrag av Lotta Lewenhaupt där hon pratade om personlig inredning, att man faktiskt kan strunta i alla trender och gå på känsla istället. Är det något man gillar så är det bra. Jag gillade de här pappmaskerna. Alltså är de bra.

Pappmasker från Ohlsson & Lohaven

Ohlsson & Lohaven

 

Nyckelord: Inredning | Mässor | Prylar | Sovrum | Vardagsrum

Permalink


eva solo -design för vitlöksälskare

Jag har precis tittat på säsongens nyheter från eva solo. Deras saker är bara så himla smarta och snygga. Till och med en sån enkel sak som ett rivjärn kunde de göra bättre. När man river vitlök på ett vanligt rivjärn så hamnar allt på insidan järnet...vilket gör att det är rätt krångligt att samla upp och att göra rent. Men med den här smarta lilla tingesten så hamnar den rivna vitlöken i ett fack under rivplattan, som är lätt att göra ren eftersom den går att ta bort.
Perfekt för oss som har begränat utrymme i köket, då den ryms i bestickslådan.

Nyhet! Vitlöksriv från eva solo. Finns i svart och lime.

 

eva solo

Nyckelord: Kök | Mat | Nyheter | Prylar

Permalink


IKEA 2013- se den interaktiva katalogen med smartphone!

Idag hade IKEA sin pressvisning på Östermalm i Stockholm där de presenterade katalogen för 2013. Jag siter här med den här på mitt skrivbord nu och den är i lite större format än den brukar vara. På visningen meddelade de att den kommer för första gången att finnas även som interaktiv katalog. Med en smartphone kan katalogsidorna visa filmer och 3D-modeller där man kan titta in bakom stängda dörrar och ändra om gardinerna. Kanske bra om man inte orkar trängas i möbelvaruhusen på helgerna, men man kan ändå kolla in möblerna man vill köpa från alla vinklar.
Textil och trivsel är årets tema i katalogen.
- Inspirationen har vi hittat i det riktiga livet hemma. Resultatet är smarta, fina vardagslösningar som får livet hemma att funka ännu bättre och inspirerar männsikor att inreda utifrån vad man gör hemma istället för i vilket rum man befinner sig, sa Marcus Engman som är designchef på IKEA.
Det interaktiva bonusmaterialet når man antingen via App eller på IKEA.se. Årets IKEA katalog landar i brevlådan under vecka 34.

Så här såg det ut på IKEA.s pressvisning idag, färgstarka mönster och ljuv spets. Textil är i fokus i IKEA katalogen 2013.

 

IKEA

Nyckelord: Belysning | Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Textil | Vardagsrum

Permalink


Vinn en pingvinkudde-designad av Karin Mannerstål!

Karin Mannerstål (inredaren med det stora blonda och lockiga håret i Äntligen Hemma) har designat nya barnmönster för Mairo, och det är pingviner som är temat. Mönstrena är grafiska men samtidigt lekfulla och de finns i olika färger. När Karin var barn fick hon en hemmasydd pingvin av sin mamma och sedan dess har det alltid varit hennes favoritdjur. Kuddarna Greetings har en pingvin på ena sidan och en hälsning på den andra.
För chansen att vinna en av de fina kuddarna: Gå in på Allt om bostads facebooksida och skriv under bilden på kuddarna varför du vill vinna en pingvinkudde. Lycka till!

Greetings från Mairo är tryckta på 100% bomullsväv och finns i fem olika färger. Finns i butik från och med början av september.


Mairo

Nyckelord: Barn | Inredning | Nyheter | Sovrum | Textil | Vardagsrum

Permalink


Veckans favorit! Kelimmatta från ellos!

Från och med den 10:e december finns den här mattan tillgänglig hos ellos. Men den går att beställa redan nu, så hinner den komma till jul... Jag tänker beställa den som julklapp till mig själv. Den orientaliska kelimmattan vävs ofta av nomader (men jag har ingen aning om var den här är tillverkad) Jag har sett några med rosor men ofta har de geometriska mönster och ibland har har de fransar på kortsidorna. Den här är fantastiskt snygg tycker jag och den passar både i sovrummet och i vardagsrummet. Perfekt då kan man flytta runt den när andan faller på!

Handvävd ullmatta där små variationer i utseende kan förekomma. Skumtvätt/dammsugning. 1795kr, ellos.

 

ellos

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Sovrum | Textil | Vardagsrum

Permalink