AlltomBostad
 

2010 Mars

2010 Mars


Tidningsverkstad

av: Mumlan Nyhlin

Här i tidningsverkstaden håller vi för fullt på att knåpa ihop nästa nummer av Allt om Bostad, som kommer ut den 15 april. Har du missat förra numret av tidningen kan du läsa det i pdf-format HÄR! Där finns bland annat reportaget från Tina och Tonys finfina hem med.

Tina Tony, Sävsjö trähus

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Hus | Inspiration | Övrigt | Tips

Permalink


Japansk skönhet

av: Mumlan Nyhlin

Via superstylisten Lotta Agatons blogg hittade jag det här underbara huset. Kunde inte låta bli att visa er det! Hur fantastiskt vackert är inte den grafiska arkitekturen?! Huset heter House no 9 och finns i Tokyo, ritat av arkitektkontoret Tekuto. Fotot är taget av mästerfotografen Åke Eson Lindman.

Hus i Tokyo

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Arkitektur | Hus | Inspiration

Permalink


Bygglovs-Matte

av: Mumlan Nyhlin

Den här trevliga pricken sprang jag på igår på Nordbygg...

Bygglovs-Matte

 Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Övrigt

Permalink


Rädda planeten – läs instruktionerna till din diskmaskin

av: Mumlan Nyhlin

Jag är egentligen inget fan av bildlösa inlägg, men nu sitter jag vid en tillfällig dator och sprang på en intressant grej, så ni får stå ut!

'En ny studie från universitetet i Bonn visade att bland hushåll i Tyskland, Italien, Sverige och Storbritannien hade 30 procent aldrig läst instruktionsboken för sin diskmaskin. 86 av deltagarna i undersökningen använde bara en eller två olika program av ett utbud av de i genomsnitt 5 program som finns på diskmaskinen. Om fler skulle ta sig tid att läsa igenom instruktionsmanualen och använda rätt inställningar skulle vi kunna spara både vatten och energi.

Så många som 42 procent av svenskarna i studien antog felaktigt att deras diskmaskin automatiskt skulle välja den mest miljövänliga inställningen. Bara 9 procent av de tillfrågade  svarade att de regelbundet använde “Eco”-funktionen på sin diskmaskin. I Storbrittanien var hela 29 procent ovetande om att det överhuvudtaget fanns en “Eco”-funktion.'

Detta meddelade Electrolux i ett pressmeddelande. Intressant! Själv har jag inte ens någon diskmaskin hemma, men på jobbet sätter jag alltid igång 'standardprogrammet'. Har du koll på alla funktioner och program i din diskmaskin?

Nu blir det en sväng på Nordbygg, skulle behöva en hel vecka för att hinna med allt spännande! Ska du dit? Missa inte Byggfaktas monter! 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Elförbrukningen | Kök | Mässor | Tips

Permalink


Hej så länge!

av: Mumlan Nyhlin

Det finns risk för en viss tystnad här de närmsta dagarna. Jag ska på Nordens största byggmässa, Nordbygg. Ska bli spännande att komma lite under skinnet på byggbranschen. Hoppas kunna återkomma med spännande nyheter. Så länge bjuder jag på en bild från en promenad på Mälaren. Vinterns kanske bästa dag!

 

Foto M:et.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Privat

Permalink


En blomstrande vår

av: Mumlan Nyhlin

Det blir mycket blommor i bloggen, men såhär på vårkanten får det nog vara så!

Blomsterfrämjandet och Posten kommer under den stora trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar att presentera vårens nya frimärken. Årets sommarfrimärken har penséer som motiv och är tänkta att använda när vi skickar sommarhälsningar till våra nära och kära i semestertider.  Den näpna blomman i de sprakande färgerna kommer säkert att få pryda många brev och vykort i sommar.

Frimärkena har utformats av Norbert Tamas efter foton av Ann Andrén, Ina Agency och Annika Christensen

Inrikes frimärke

Pressbild från Blomsterfrämjandet/Posten.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Blommor | Mässor | Trädgård

Permalink


På tillfälligt besök

av: Mumlan Nyhlin

Fick ett pressmeddelande från Svenssons i Lammhult som meddelar att de öppnar sin tillfälliga utemöbelsbutik. Tur att de öppnar först på måndag, annars hade nog helgens aktiviteter legat i farozonen...

Måndagen den 22 mars kl. 12.00 slår Svenssons i Lammhult upp dörrarna för en helt ny säsongsbutik för utemöbler, vid Marcusplatsen i Sickla Köpkvarter. Den nya säsongsbutiken för utemöbler är placerad bara 200 m från den ordinarie möbelbutiken. Designintresserade kunder möts av 500 kvm inspirerande utställning med fokus på utemöbler från kända möbeltillverkare och formgivare – enbart i originaldesign. Den mycket uppskattade kundservicen som innebär fri hemleverans, inbärning, montering och omhändertagande av emballage ingår även vid köp av utemöbler.

 

svenssons i lammhult, utemöbler

Kollage av bilder från svenssonsilammhult.se

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Nyheter | Tips | Utomhus

Permalink


Till salu!

av: Mumlan Nyhlin

Du missar väl inte våra informativa och praktiska 'skolor' på alltombostad.se? Här hittar du till exempel 'Köpa bostad-skolan' med massor av bra information för dig som tänker byta bostad. Är ett bud bindande och vems sida står egentligen mäklaren på?

Till salu

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Hus | Övrigt | Tips

Permalink


Vintern sätter sina spår

av: Mumlan Nyhlin

Har du köpt någon ny pläd i vinter? Berodde det på kylan? I ett pressmeddelande från Hemtex står att läsa:

'Under januari månad slog Hemtex rekord i plädförsäljningen. Totalt ökade antalet sålda plädar i Hemtex svenska butiker med 129 procent jämfört med samma period 2009. Störst var ökningen i södra Sverige med 146 procent och därefter Stockholm med 138 procent.'

Hemtex pläd

Bilden lånad från hemtex.se

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Textil | Vardagsrum

Permalink


Think Pink.

av: Mumlan Nyhlin

 

rosa gitarr

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Blommor | Övrigt

Permalink


Veckans tulpaner

av: Mumlan Nyhlin

I helgen var våra fina vänner L & M på middag hos oss. Med sig hade de en rosaprickig fin påse, med rosa bubblande innehåll. L vet precis hur man gör mig glad! Matchade dessutom veckans tulpaner fantastiskt fint! Tack L & M!

 

tulpaner

 

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Blommor | Privat

Permalink


Alex goes mäklare

av: Mumlan Nyhlin

Nöjesprofilen Alex Schulman sadlar om och blir mäklare – åtminstone för en dag. Fastighetsmäklaren Notar har bjudit in Alex Schulman att skriva samtliga bostadsannonser i bilagan Notar Bostad som kommer ut den 12 mars som bilaga till DN Bostad. Notars kunder får därmed en möjlighet att få en specialskriven och helt unik bostadsannons, som garanterat kommer att sticka ut från mängden.

- Total öppenhet och raka beskrivningar utan de vanliga mäklarklyschorna kommer att karakterisera mina annonser. , säger Alex Schulman.”Högst upp utan hiss”, ”Stambyte på gång” och ”Föreningens ekonomi har sett bättre ut” är meningar som kan dyka upp.

Någon som läst hans texter idag?

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Övrigt

Permalink


Rum & Trädgård

av: Mumlan Nyhlin

Igår svängde jag förbi mässan Rum och Trädgård som just nu går av stapeln i Kista. För den som letar spännande fröer, vill köpa billiga orkidéer, har planer på att skaffa pool/spabad eller bara vill få lite inspiration till uteplatsen är det en guldgruva. Jag hade gärna sett lite mer för oss balkongodlare dock.

Jag hann med att lyssna på flera intressanta föredrag. Bland annat berättade Bo Rappne (från Ulriksdals slottsträdgård och Äntligen Hemma) om hur man blir av med mossan i gräsmattan, hur man jordförbättrar och varför man bara ska använda naturlig gödning.

Peter Englander (driver Apotekarns trädgård i Simrishamn) har skrivit en härlig bok om hur man fixar en egen Medelhavsträdgård. Boken heterLivet i solen och har många bra tips och fantastiska bilder från hans egen trädgård, trädgårdar han designat och trädgårdar i Medelhavet. På mässan kan du köpa boken och få den signerad. Han är rolig och intressant att lyssna på och det är inte utan att man funderar på att skaffa mosaikbord, rosmarin och porlande vatten till balkongen...

Hannu Sarenström (på Kinnekulle)visade färgsprakande bilder från alla världens hörn, bland annat sin egen trädgård. Han förklarade på pedagosikt vis, med mycket inlevelse och inspiration, hur du får trädgården att blomma hela sommaren.

Spännande att se samma tendenser inom trädgårdsområdet som inom mat och inreding. Tillbaka till mormors tid. Genuint, personligt och designat utan att det får synas för mycket. Pelargoner, tulpaner, fruktträd och Waldermarsuddekrukor. Oj vad jag vill få jord under naglarna och se små sticklingar växa till liv nu!

Mässan håller på hela helgen!Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Bilden visar en av sex månader i Hannu Sarenströms utställning In Våribus, som visar en trädgårds olika skepnader, från april till september.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inspiration | Mässor | Trädgård | Utomhus

Permalink


Tapettävling!

av: Mumlan Nyhlin

Ni missar väl inte att det på alltombostad.se går att tävla om superbra priser? Just nu kan du vinna tapeter från Esprit. Jag hade garanterat varit med om jag hade fått!

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Tapet | Tävling | Tips

Permalink


gone to the beach!

av: Mumlan Nyhlin

I höstas var jag hos Lexington och kikade på deras vårnyheter, men i höstmörkret och snökaoset föll bildern i glömska. Nu skiner solen från klarblå himmel och det känns som om våren är runt knuten. Vad passar väl bättre än lite vårinspiration då? Nu har ju Lexington dessutom öppnat webbshop och det mesta på bilderna bör finnas till försäljning.

Att gå in i deras showroom är som att åka på semester! Som att kliva in i någons hem, ut på verandan eller in i strandhuset. Just vårkollektionen har hämtat mycket inspiration från just resor och resandet. Vackra koffertar, väskor och kartor fanns med bland rekvisitan. Den här bildserien är från beachhouset. Mitt i showroomet ligger flera av Lexingtons medarbetares kontor, vilken inspirerande arbetsmiljö och vilken lyx att kunna ta eftermiddgasluren i en sådan här säng! :)

Lexington

 

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Butik | Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Textil

Permalink


Tomtar på loftet och tomater på taket

av: Mumlan Nyhlin

Den här bilden tog jag i Hamburg i höstas. Kreativ lösning för alla som inte vill bo i hus, men saknar en trädgård! Området ligger på en höjd i utkanten av Hamburg, precis vid Elbe, så utsikten från växthuset måste vara fantastisk!

Växthus på taket

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Arkitektur | Blommor | Bygg | Inspiration | Trädgård | Utomhus

Permalink


Vårkalas!

av: Mumlan Nyhlin

Svenska Jelly Beans färgsprakande produkter har alltid varit en favorit hos mig. Trevåningsfatet har länge stått högt på önskelistan och de här bilderna får mig inte direkt att ändra åsikt. Gulligt att matcha cup cakesen med muggarna tycker jag! Jag vill ha vårkalas! Bagaren och Kocken har nu börjat sälja Jelly beans produkter, så nu är fatet bara ett klick bort...

Jelly Bean

Foto: Jelly Bean.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Butik | Inspiration | Kök | Porslin | Presenter

Permalink


En stram mjukis

av: Mumlan Nyhlin

Jag gillar de raka linjerna i den här soffan. Trots att den är ganska stram i sitt formspråk ser den mjuk och inbjudande ut. Färgen är också helt i min smak. Synd att det inte riktigt är läge för soffbyte hemma. Soffan heter Tube och kommer från Danska Hay.

Soffa Tube Hay

Bild lånad från Hay.

Av: Mumlan Nyhlin

Permalink


Röd inspiration

av: Mumlan Nyhlin

 

röd inspiration

Kollage av produkter från ILVA.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Barn | Butik | Inredning

Permalink


Finskt frimärke

av: Mumlan Nyhlin

 

Finskt frimärke

 

Av: Mumlan Nyhlin

Permalink


Bok bortskänkes!

av: Mumlan Nyhlin

I höstas var jag i Hamburg och besökte då bland annat det klassiska och femstjärniga hotellet Atlantic. Hotellet var en sista utpost för de tyskar som skulle emigrera till Amerika och hela hotellet är utformat efter deras behov. Stora lobbyer med plats för bagage, dörrar som öppnas som hyttdörrar och mattor med mönster av trädäck. Vi bjöds på fantastisk 5-rätters middag, fick se rummet där en scen i en av Bond-filmerna spelades in, fick se hotellets egen bio och fick besöka spökvinden. Hotellet är verkligen speciellet och fantastiskt fint!

Förra året firade det 100 år och i samband med det gavs en stor bok ut, på nästan 300 sidor, där hela historien berättas. Jag fick ett ex av boken och släpade den hela vägen hem. Nu när jag då äntligen börjar bläddra i den inser jag att jag fått ett ex på tyska! Jag förstår inte alls så mycket som jag önskar och tänker därför göra mig av med boken. Vad jag däremot vet är att hotellet har en spännande historia! Vill du ha den? Maila eller skriv en kommentar, först till kvarn!

Update! Boken är på väg till sitt nya hem!

Hotell Atlantic

Bild lånad från hotellets hemsida.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Övrigt

Permalink


Låt hjärtat va meŽ

av: Mumlan Nyhlin

Jag har länge suktat efter Tove Admans betonghjärta. När jag nu äntligen tänkte klicka hem det från Rädda Barnens designshop tycks det vara borta...

Tove Adman, betonghjärta

Fotot lånat från Rädda Barnens designshop, för länge sedan...

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Övrigt | Presenter

Permalink


Vår i trädgårdslandet

av: Mumlan Nyhlin

Nu börjar till och med jag, som ändå ser mig själv som vintermänniska, tröttna lite på snön och kylan. Till fjälls får vintern gärna hålla i sig, men här i stora staden får det mer än gärna bli vår nu!

Jag drömmer om ett litet torp med vildvuxen trädgård och stort grönsaksland. Där ska jag mysa runt i gummistövlar och somriga små klänningar. Baka kakor, plocka blommor och koka egenodlad färskpotatis. Hur fint vore då inte med den här trädgårdsväskan som sällskap? Perfekt picknickkorg! Väskan och strumporna, som för övrigt skulle göra sig lika bra på golfbanan som i trädgårdslandet, kommer från Garden Girl, som släpper en massa härliga vårnyheter just nu.

 

Kollage av bilder från Garden Girl.

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Nyheter | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Kvänum öppnar nytt showroom!

av: Mumlan Nyhlin

I slutet av förra veckan var jag med på invigningen av Kvänums nya showroom. På Sibyllegatan 34 i Stockholm finns nu deras premiumkök att beskåda. Just nu visas även en del av Martina Bonniers modefavoriter i Kvänums förvaring. Har du vägarna förbi stan måste du kika in i den ljusa och fina utställningen! För mingelbilder från invigningen, kika in hos Trendgruppen!

Kvänum öppnar nytt showroom

Bilder från Kvänum.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Butik | Inspiration | Kök | Nyheter | Tips

Permalink


En bubblande nyhet!

av: Mumlan Nyhlin

I helgen var jag ute på äventyr. Det är härligt att utmana sig själv, men såhär några dagar senare gör sig både den ena och den andra kroppsdelen påmind. Just nu skulle jag inte alls ha något att emot att hoppa ner i massagebadkaret Jamaica från Skånska Byggvaror. Såhär säger Per-Ivan Christiansson, vice vd på Skånska Byggvaror om den nya serien av massagebadkar.

- Nu ger vi kunderna stor valfrihet och möjlighet att bada i exakt det massagebadkar de drömmer om. Dessutom är de både tekniskt nydanade, miljövänligt tillverkade och vi har varit måna om att också se till att våra kunder får ett massagebadkar med låg ljudnivå. Ett önskemål som många uttryckt. Som vanligt har vi strävat efter att skapa en folkligt prisvärd produkt med hög kvalitet och stil.

 

massagebadkar, Jamaica, Skånska Byggvaror

Bild från Skånska Byggvaror.

Mer om mitt äventyret kanske kommer i ett annat inlägg...

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Bad | Badrum | Butik | Nyheter

Permalink

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Nyckelord
Arbetsrum | Arkitektur | Bad | Badrum | Balkong | Barn | Belysning | Besök | Blommor | Böcker | Bostäder | Butik | Bygg | Detaljer | Ekonomi | El | Elektronik | Elförbrukningen | Energi | Golv | Historia | Hotell | Hus | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Kakel | Klinker | Kök | Ljud | Ljus | Mässor | Mat | Nyheter | Övrigt | Porslin | Presenter | Privat | Prylar | Sovrum | Tapet | Tävling | Textil | Tips | Trädgård | Utomhus | Vardagsrum

2022

2021

2020
Maj | April | Mars | Februari | Januari

2019
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2018
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2017
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2016
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2015
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2014
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2013
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2012
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2011
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2010
December | November | Oktober | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2009
December | November | Oktober | September

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår