AoB Bloggen med Annika Rådlund

Tidningsverkstad

av: Mumlan Nyhlin

Här i tidningsverkstaden håller vi för fullt på att knåpa ihop nästa nummer av Allt om Bostad, som kommer ut den 15 april. Har du missat förra numret av tidningen kan du läsa det i pdf-format HÄR! Där finns bland annat reportaget från Tina och Tonys finfina hem med.

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Hus | Inspiration | Övrigt | Tips

Permalink


Japansk skönhet

av: Mumlan Nyhlin

Via superstylisten Lotta Agatons blogg hittade jag det här underbara huset. Kunde inte låta bli att visa er det! Hur fantastiskt vackert är inte den grafiska arkitekturen?! Huset heter House no 9 och finns i Tokyo, ritat av arkitektkontoret Tekuto. Fotot är taget av mästerfotografen Åke Eson Lindman.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Arkitektur | Hus | Inspiration

Permalink


Bygglovs-Matte

av: Mumlan Nyhlin

Den här trevliga pricken sprang jag på igår på Nordbygg...

 Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Övrigt

Permalink


Rädda planeten – läs instruktionerna till din diskmaskin

av: Mumlan Nyhlin

Jag är egentligen inget fan av bildlösa inlägg, men nu sitter jag vid en tillfällig dator och sprang på en intressant grej, så ni får stå ut!

'En ny studie från universitetet i Bonn visade att bland hushåll i Tyskland, Italien, Sverige och Storbritannien hade 30 procent aldrig läst instruktionsboken för sin diskmaskin. 86 av deltagarna i undersökningen använde bara en eller två olika program av ett utbud av de i genomsnitt 5 program som finns på diskmaskinen. Om fler skulle ta sig tid att läsa igenom instruktionsmanualen och använda rätt inställningar skulle vi kunna spara både vatten och energi.

Så många som 42 procent av svenskarna i studien antog felaktigt att deras diskmaskin automatiskt skulle välja den mest miljövänliga inställningen. Bara 9 procent av de tillfrågade  svarade att de regelbundet använde “Eco”-funktionen på sin diskmaskin. I Storbrittanien var hela 29 procent ovetande om att det överhuvudtaget fanns en “Eco”-funktion.'

Detta meddelade Electrolux i ett pressmeddelande. Intressant! Själv har jag inte ens någon diskmaskin hemma, men på jobbet sätter jag alltid igång 'standardprogrammet'. Har du koll på alla funktioner och program i din diskmaskin?

Nu blir det en sväng på Nordbygg, skulle behöva en hel vecka för att hinna med allt spännande! Ska du dit? Missa inte Byggfaktas monter! 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Elförbrukningen | Kök | Mässor | Tips

Permalink


Hej så länge!

av: Mumlan Nyhlin

Det finns risk för en viss tystnad här de närmsta dagarna. Jag ska på Nordens största byggmässa, Nordbygg. Ska bli spännande att komma lite under skinnet på byggbranschen. Hoppas kunna återkomma med spännande nyheter. Så länge bjuder jag på en bild från en promenad på Mälaren. Vinterns kanske bästa dag!

 

Foto M:et.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Privat

Permalink


En blomstrande vår

av: Mumlan Nyhlin

Det blir mycket blommor i bloggen, men såhär på vårkanten får det nog vara så!

Blomsterfrämjandet och Posten kommer under den stora trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar att presentera vårens nya frimärken. Årets sommarfrimärken har penséer som motiv och är tänkta att använda när vi skickar sommarhälsningar till våra nära och kära i semestertider.  Den näpna blomman i de sprakande färgerna kommer säkert att få pryda många brev och vykort i sommar.

Frimärkena har utformats av Norbert Tamas efter foton av Ann Andrén, Ina Agency och Annika Christensen

Pressbild från Blomsterfrämjandet/Posten.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Blommor | Mässor | Trädgård

Permalink


På tillfälligt besök

av: Mumlan Nyhlin

Fick ett pressmeddelande från Svenssons i Lammhult som meddelar att de öppnar sin tillfälliga utemöbelsbutik. Tur att de öppnar först på måndag, annars hade nog helgens aktiviteter legat i farozonen...

Måndagen den 22 mars kl. 12.00 slår Svenssons i Lammhult upp dörrarna för en helt ny säsongsbutik för utemöbler, vid Marcusplatsen i Sickla Köpkvarter. Den nya säsongsbutiken för utemöbler är placerad bara 200 m från den ordinarie möbelbutiken. Designintresserade kunder möts av 500 kvm inspirerande utställning med fokus på utemöbler från kända möbeltillverkare och formgivare – enbart i originaldesign. Den mycket uppskattade kundservicen som innebär fri hemleverans, inbärning, montering och omhändertagande av emballage ingår även vid köp av utemöbler.

 

Kollage av bilder från svenssonsilammhult.se

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Nyheter | Tips | Utomhus

Permalink


Till salu!

av: Mumlan Nyhlin

Du missar väl inte våra informativa och praktiska 'skolor' på alltombostad.se? Här hittar du till exempel 'Köpa bostad-skolan' med massor av bra information för dig som tänker byta bostad. Är ett bud bindande och vems sida står egentligen mäklaren på?

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Hus | Övrigt | Tips

Permalink


Vintern sätter sina spår

av: Mumlan Nyhlin

Har du köpt någon ny pläd i vinter? Berodde det på kylan? I ett pressmeddelande från Hemtex står att läsa:

'Under januari månad slog Hemtex rekord i plädförsäljningen. Totalt ökade antalet sålda plädar i Hemtex svenska butiker med 129 procent jämfört med samma period 2009. Störst var ökningen i södra Sverige med 146 procent och därefter Stockholm med 138 procent.'

Bilden lånad från hemtex.se

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Textil | Vardagsrum

Permalink


Think Pink.

av: Mumlan Nyhlin

 

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Blommor | Övrigt

Permalink


Veckans tulpaner

av: Mumlan Nyhlin

I helgen var våra fina vänner L & M på middag hos oss. Med sig hade de en rosaprickig fin påse, med rosa bubblande innehåll. L vet precis hur man gör mig glad! Matchade dessutom veckans tulpaner fantastiskt fint! Tack L & M!

 

 

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Blommor | Privat

Permalink


Alex goes mäklare

av: Mumlan Nyhlin

Nöjesprofilen Alex Schulman sadlar om och blir mäklare – åtminstone för en dag. Fastighetsmäklaren Notar har bjudit in Alex Schulman att skriva samtliga bostadsannonser i bilagan Notar Bostad som kommer ut den 12 mars som bilaga till DN Bostad. Notars kunder får därmed en möjlighet att få en specialskriven och helt unik bostadsannons, som garanterat kommer att sticka ut från mängden.

- Total öppenhet och raka beskrivningar utan de vanliga mäklarklyschorna kommer att karakterisera mina annonser. , säger Alex Schulman.”Högst upp utan hiss”, ”Stambyte på gång” och ”Föreningens ekonomi har sett bättre ut” är meningar som kan dyka upp.

Någon som läst hans texter idag?

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Övrigt

Permalink


Rum & Trädgård

av: Mumlan Nyhlin

Igår svängde jag förbi mässan Rum och Trädgård som just nu går av stapeln i Kista. För den som letar spännande fröer, vill köpa billiga orkidéer, har planer på att skaffa pool/spabad eller bara vill få lite inspiration till uteplatsen är det en guldgruva. Jag hade gärna sett lite mer för oss balkongodlare dock.

Jag hann med att lyssna på flera intressanta föredrag. Bland annat berättade Bo Rappne (från Ulriksdals slottsträdgård och Äntligen Hemma) om hur man blir av med mossan i gräsmattan, hur man jordförbättrar och varför man bara ska använda naturlig gödning.

Peter Englander (driver Apotekarns trädgård i Simrishamn) har skrivit en härlig bok om hur man fixar en egen Medelhavsträdgård. Boken heterLivet i solen och har många bra tips och fantastiska bilder från hans egen trädgård, trädgårdar han designat och trädgårdar i Medelhavet. På mässan kan du köpa boken och få den signerad. Han är rolig och intressant att lyssna på och det är inte utan att man funderar på att skaffa mosaikbord, rosmarin och porlande vatten till balkongen...

Hannu Sarenström (på Kinnekulle)visade färgsprakande bilder från alla världens hörn, bland annat sin egen trädgård. Han förklarade på pedagosikt vis, med mycket inlevelse och inspiration, hur du får trädgården att blomma hela sommaren.

Spännande att se samma tendenser inom trädgårdsområdet som inom mat och inreding. Tillbaka till mormors tid. Genuint, personligt och designat utan att det får synas för mycket. Pelargoner, tulpaner, fruktträd och Waldermarsuddekrukor. Oj vad jag vill få jord under naglarna och se små sticklingar växa till liv nu!

Mässan håller på hela helgen!Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Bilden visar en av sex månader i Hannu Sarenströms utställning In Våribus, som visar en trädgårds olika skepnader, från april till september.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inspiration | Mässor | Trädgård | Utomhus

Permalink


Tapettävling!

av: Mumlan Nyhlin

Ni missar väl inte att det på alltombostad.se går att tävla om superbra priser? Just nu kan du vinna tapeter från Esprit. Jag hade garanterat varit med om jag hade fått!

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Tapet | Tävling | Tips

Permalink


gone to the beach!

av: Mumlan Nyhlin

I höstas var jag hos Lexington och kikade på deras vårnyheter, men i höstmörkret och snökaoset föll bildern i glömska. Nu skiner solen från klarblå himmel och det känns som om våren är runt knuten. Vad passar väl bättre än lite vårinspiration då? Nu har ju Lexington dessutom öppnat webbshop och det mesta på bilderna bör finnas till försäljning.

Att gå in i deras showroom är som att åka på semester! Som att kliva in i någons hem, ut på verandan eller in i strandhuset. Just vårkollektionen har hämtat mycket inspiration från just resor och resandet. Vackra koffertar, väskor och kartor fanns med bland rekvisitan. Den här bildserien är från beachhouset. Mitt i showroomet ligger flera av Lexingtons medarbetares kontor, vilken inspirerande arbetsmiljö och vilken lyx att kunna ta eftermiddgasluren i en sådan här säng! :)

 

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Butik | Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Textil

Permalink


Tomtar på loftet och tomater på taket

av: Mumlan Nyhlin

Den här bilden tog jag i Hamburg i höstas. Kreativ lösning för alla som inte vill bo i hus, men saknar en trädgård! Området ligger på en höjd i utkanten av Hamburg, precis vid Elbe, så utsikten från växthuset måste vara fantastisk!

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Arkitektur | Blommor | Bygg | Inspiration | Trädgård | Utomhus

Permalink


Vårkalas!

av: Mumlan Nyhlin

Svenska Jelly Beans färgsprakande produkter har alltid varit en favorit hos mig. Trevåningsfatet har länge stått högt på önskelistan och de här bilderna får mig inte direkt att ändra åsikt. Gulligt att matcha cup cakesen med muggarna tycker jag! Jag vill ha vårkalas! Bagaren och Kocken har nu börjat sälja Jelly beans produkter, så nu är fatet bara ett klick bort...

Foto: Jelly Bean.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Butik | Inspiration | Kök | Porslin | Presenter

Permalink


En stram mjukis

av: Mumlan Nyhlin

Jag gillar de raka linjerna i den här soffan. Trots att den är ganska stram i sitt formspråk ser den mjuk och inbjudande ut. Färgen är också helt i min smak. Synd att det inte riktigt är läge för soffbyte hemma. Soffan heter Tube och kommer från Danska Hay.

Bild lånad från Hay.

Av: Mumlan Nyhlin

Permalink


Röd inspiration

av: Mumlan Nyhlin

 

Kollage av produkter från ILVA.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Barn | Butik | Inredning

Permalink


Finskt frimärke

av: Mumlan Nyhlin

 

 

Av: Mumlan Nyhlin

Permalink