AlltomBostad

Tapet

Tapet


Wilda tapeter från Midbec

Nu är det inte längre bara "vitt och fräscht" som gäller, utan mer mustiga färger med mycket mönster är som man säger "på tapeten". Det blir en ordentlig wow-effekt med en storslagen tapet i ett rum. Om man gillar starka färger och mönster så ska man kanske inte köra på det i varje rum, det kan bli lite mycket. Välj ett rum där du drar på ordentligt med ett mönster och sedan kan de andra rummen vara enfärgade i någon fin kulör. Det finns så mycket fint att välja på: allt från curry till petrol.
Hur som helst, så har Midbec precis presenterat sin nya tapetkollektion som heter Wild. Namnet ska föra tanken till den vilda exotiska regnskogen med vild natur. Tänk palmblad i färgrika kulörer, geometriska mönster där matta ytor möter skimmer och nätt bambuliknande växtlighet kombineras med livfulla enfärgade tapeter. Här är de som jag gillar bäst ur kollektionen.

Tapeter Wild från Midbec
Tapeter Wild från Midbec

Kollektionen Wild innehåller 54 tapeter fördelat på 6 olika mönster. Priset ska ligga på från 799 kr/rulle och är tillverkade på non-woven.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.midbec.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Nyheter | Sovrum | Tapet | Tips | Vardagsrum

Permalink


Favoriterna från Midbecs nya tapetkollektion

Nu lanserar tapetföretaget Midbec en helt ny kollektion med sju olika mönster inspirerade av storstäder runt om i världen - New York, Los Angeles, Berlin, Paris och London. Det är en kollektion med både mönster i art deco-stil, mönster som flörtar med 50-talet och även skira bladverk. Här nedan är mina två favoriter ur kollektionen.

Tapet nr 12001 och 12010 från Midbec
Tapet nr 12001 och 12010 från Midbec

Midbecs nya kollektion är designad av Björn Nilsson Design. Tapetkollektionen Design består av sju olika mönster inspirerade av storstäder runt om i världen. De passar lika bra som en fondvägg som i ett helt rum - utan att ta över rummet helt.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.midbec.se

Nyckelord: Arbetsrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Tapet | Tips | Vardagsrum

Permalink


Trendigaste storblommiga tapeterna

Just nu är storblommiga tapeter supertrendigt, både med mörk och ljus botten. En ljusare tapet ger ett mer ljuvt intryck och en mörkare är lite djärvare. Det man kan tänka på är att om man har en sådan tapet i ett sovrum till exempel så bör man inte ha ett stormönstrat överkast till, det blir nog lite to much... Här har jag valt ut mina två favoriter av Mr Perswalls storblommiga tapeter, en mörk och en ljus. Båda är så fina!

Floral och Dark Blossom från Mr Perswall
Floral och Dark Blossom från Mr Perswall

Blossom från Mr Perswall 295 kr/kvm, ingår i kollektionen Nostalgic där inspirationen är hämtat från hela 1900-talet med allt från 20-talets stora filmstjärnor till hippieblommor, husmorsrecept, amerikanska vägskyltar och neon flimrande flippermaskiner. Så i den kollektionen finns en massa annat också som inte alls är i den här storblommiga stilen.

Dark Floral kostar också 295 kr/kvm, och har storskaliga mörka blommor som skapar en romantisk känsla i rummet.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Sovrum | Tapet | Tips | Vardagsrum

Permalink


Bladmönster, marmor och guld till badrummet!

Lyllos den som ska renovera sitt badrum nu säger jag, det finns så mycket fint att välja på! Titta till exempel på Tarketts våtrumskollektion Aquarelle där man har så snygga våtrumsgolv och väggar - i det mest praktiska material som kan användas i ett badrum enligt mig – nämligen vinyl.

I huset har jag vita väggar och ett mosaikmönstrat golv i grått som är i vinyl. Det står ju emot all väta som kommmer inifrån rummet eftersom det är minimalt med skarvar. Skulle det vara en läcka i till exempel väggen så veckar sig väggmattan eller ger bubblor så att man kan upptäcka läckaget snabbare än om man har till exempel kakel. Dessutom är det billigare än kakel och klinker och det är lätt att göra rent. Ja, jag är en praktisk person jag vet.... Jag skulle vilja ha det i lägenheten också för där är det ett 80-talskakel och en matta som helt enkelt har gått ur tiden.

Hursomhelst är du i tagen att välja väggar och golv till ett våtrum kika på det här med badmönster samt mönster i marmor och guld. Lyxig känsla fast i billigare material än äkta marmor...

Badrumskollektionen Aquarelle från Tarkett
Badrumskollektionen Aquarelle från Tarkett

Nyheten Marble Carrare White finns för både golv och väggar och ger den lyxiga, klassiska stilen. Marmorkänsla, men med betydligt mer färg, skapas med golvet Royal Marble Green där bården Decor Ornament Green passar mycket bra till. Man kan ju tänka sig att man inte vill ha bård men det måste man ha för rullarna med väggmattan är inte lika hög som väggarna....då skulle det var väldigt svårt att hantera för golvläggaren... Man skulle kunna ungå det om man monterar väggmattan vertikalt istället för horisontellt, men då får man fler skarvar istället för en som man får om man monterar den horisontellt på väggen. Och man vill ju ha så få skarvar som möjligt eftersom fukt kan krypa in där.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.tarkett.se

Nyckelord: Bad | Badrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tapet | Tips

Permalink


Inredningsnyheterna från Nadja Wedin på Formex

En monter på Formex som jag altid besöker är Nadja Wedins. Jag träffade henne där första gången hon ställde ut på mässan, vilket är nu flera år sedan...6-7 år sedan kanske (?) och det har varit så roligt att följa hennes resa. Från att ha varit en relativt okänd inredningsdesigner till att bli en av Sveriges mest kända och uppskattade. Man kan se på hennes motiv att de är "hennes", hon har verkligen hittat ett eget formspråk. Ingen har väl missat hennes fjärilar och fåglar - som sålt som smör i solsken på till exempel Hemtex. På hennes egen hemsida kan man också hitta en massa härliga motiv på allt från brickor till gardiner och nu finns de även på Royaldesign.se.

En stor nyhet som hon visade upp på mässan var tapeter med det nya mönstret ”Miramar. Tapeterna är tillverkade av Engblad & Co och finns i guld och silver. Inspirationen är hämtad från ett femstjärnigt hotell i Santa Monica i Kalifornien, och mönstret är en vacker undervattensvärld med av fiskar och koraller.

Nadja Wedin på Formex Foto: Annika Rådlund
Nadja Wedin på Formex Foto: Annika Rådlund

På mellersta bilden håller inredningsstylisten Susann Nordström upp den nya tapeten i silver, som Nadja Wedin fotar med mobilen. På den översta bilden ser man tapeten i guld. Bilden gör den kanske inte riktigt rättvisa, för den vara "glammigare" i verkligheten. En riktigt cool tapet!

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.nadjawedin.se
www.eco.se/sv/kollektion-lounge-luxe/tapet-6389/

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Mässor | Nyheter | Tapet | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


Nytt sortiment med tapeter hos Clas Ohlson

I början av 2018 kommer Clas Ohlson att lansera ett nytt sortiment med 36 oika tapeter, både enfärgade och med mönster. Toppen att fler kommer med enfärgade tapeter tycker jag. Det har, förvånande nog, inte alltid varit lätt att få tag på. På flera ställen där jag bott har jag satsat på en blommig tapet i hallen som ger ett lite "wow"intryck, sedan haft enfärgat i nästa rum för att det inte ska kännas rörigt och ge ett lugnt intryck. Då kan man i stället ha mönster på kuddar och annat om man vill få in lite mer färg.

Tapeterna är av så kallad non-woven kvalitet som har fördelen att vara kraftigare jämfört med en papperstapet vilket gör den mindre känslig för revor vid montering och den fiberbeklädda baksidan ska göra att tapeten inte krymper eller sväller. Tapeterna i kollektionen fästes direkt på väggen som man bestryker med tapetlim först. Jag tycker att en fördel när man limmar direkt på väggen är att våden går att ta ned igen så länge den är blöt, vilket innebär att det går att ta bort och prova igen om tapeten hamnat snett.

Enfärgade och mönstrade tapeter från Clas Ohlsons nya sortiment.
Enfärgade och mönstrade tapeter från Clas Ohlsons nya sortiment.

Clas Ohlsons nya tapeter kommer att säljas i fyra prisgrupper, där de sex tapeterna som lagerförs i butik, Clas Ohlson-serien, kostar 159 kronor per rulle. Tapeterna i de övriga tre prisgrupperna kostar från 239 till 499 kronor per rulle.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.clasohlson.se

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Tapet | Tips | Vardagsrum

Permalink


Gammalt hus med Gammalsvenska tapeter

Det är ju något speciellt med gamla hus, det har en speciell känsla som inte finns i nybyggda hus tycker jag. När jag var ung så jobbade jag med hemtjänst och jag älskade att besöka alla pensionärer i deras gamla hus. På många ställlen hade tiden liksom stått stilla i många år, tapeterna hade suttit där länge och möblerna var antika och inramade fotografier berättade om deras ungdom, giftermål och barnbarn. Idag är många hem väldigt opersonliga tycker jag, men det vita avskalade med få personliga detaljer, men det kanske säger något också egentligen.

Jag har precis kikat igenom Duros senaste pressbilder, de är fotograferade hemma hos inredaren Anna Anckarman och hennes fina sekelskifteshus. Huset har tapeter från Duros kollektion Gammalsvenska tapeter, så himla fint! Det blir ju alltid frächare i ett hem om man målar och tapetserar om, men i ett gammalt hus så är det så vackert med äldre mönster tycker jag. Tur att många mönster finns kvar än i dag i oilka tapetkollektioner.

Gammalsvenska tapeter från Duro.
Gammalsvenska tapeter från Duro.

Bild1: Brunnsgatan (095-02) Så fint med motsatsfärger, ni vet från färgcirkeln så ligger gult och blått nästan mitt i mot varandra, och är väli nte helt självklara färger att matcha med - om det inte gäller svenska flaggan då... Men det kan vara så fint med oväntade kombinationer och att man inte alltid tänker vitt på paneler och dörrfoder.

Bild 2: Dellen (006-11) ur kollektionen Gammalsvenska Tapeter. En älskad klassiker som funnits med i kollektionen under en väldigt lång period. Den är väldigt vanlig i Hälsingland där jag kommer ifrån, och namnet Dellen känns också igen, från Dellenbygden - området kring Delsbo och sjön Dellen.

Bild 3: Främre rummet har tapeten Stocksundstor (091-03), mellersta rummet har Nyckelviken Ett ( 085-03) och bakre rummet har tapeten Dellen.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.durosweden.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Tapet | Tips | Vardagsrum

Permalink


Fina inspirationsbilder inför julen från Farrow & Ball

Det brittiska färgföretaget Farrow & Ball har tagit fram inspirationsbilder där de tolkar fem olika julhem, där hemmen skiljer sig åt både i stil och färgsättning. Härliga bilder att inspireras av tycker jag! Kanske någon vågar sig på lite mer färg? Jag tycker även man kan inspireras av de olika kombinationerna med dekorationer.
Nu längtar jag till jul känner jag...

Julinspiraton med väggar i olika kulörer Foto: Farrow & Ball
Julinspiraton med väggar i olika kulörer Foto: Farrow & Ball

1.Wimborne White
Få saker är lika romantiska som en vit jul. Wimborne White är uppkallad efter Farrow & Balls hemstad Wimborne i Dorset, England. Med endast en ren vit nyans lyfter denna klassiska naturvita ton de arkitektoniska detaljerna i rummet och skapar en modern minimalistiskt känsla i hemmet. Jag gillar kombon vitt och silver, så fint!
Cirkapris för färgen: 759 kr för 2,5 liter

2. Railing
Railing är ett mjukare alternativ till helsvart. De blåa undertonerna i den mörka nyansen förvandlar alla rum till dramatiska och omslutande rum. I bild har Farrow & Ball även använt sig av deras tapeter som presentförpackning. Så snyggt! Det här känns som den allra trendigaste färgen just nu.
Cirkapris: 759 kr för 2,5 liter 


3.Peignoir
Här har man skapat en skön lantlig stil med grå väggar i kulören Peignoir och ett julbord i vitt och rött.


4. Stiffkey Blue & Arsenic
Våga skaka om och ändra de klassiska julfärgerna till mer djärva moderna toner. Stiffkey Blue är en bläckblå färg uppkallad efter Norfolks strand i England. Färgen ändrar ton efter hur mycket naturligt ljus det finns i rummet, vilket ger trappans löpare en modern och grafisk känsla. Väggarna är målade i den mintgröna tonen Arsenic som fått sitt namn efter giftet som tros ha funnits i den gröna tapet som förgiftade Napoleon år 1821...
Stiffkey Blue: cirkapris : 1080 SEK för 2,5 liter och Arsenic: cirkapris: 790 kr för 2,5 liter


5. Oval Room Blue
Med hjälp av färgen Oval Room Blue har Farrow & Ball trots bristen på naturligt ljus skapat ett välkomnande rum. Färgen är uppkallad efter de vackra rundade rummen som var typiska för 1700-talets England. Oval Room Blue passar perfekt att använda tillsammans med en av Farrow & Balls grå toner för att skapa ett djup och balans i rummet – samtidigt som det blir den perfekta bakgrunden för en mysigt brasa eller levande ljus.
Cirkapris: 759 kr för 2,5 liter

 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.farrow-ball.com

Nyckelord: Detaljer | Historia | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Nyheter | Tapet | Tips

Permalink


Nya tapeter till barnrum och rum för barnsliga vuxna

Det är ju så kul med svensk design och illustrationer! Det händer saker hela tiden inom det området och det kommer nya lanseringar " i parti och minut" som jag brukar säga. Nu under hösten lanserar till exempel Photowall sin första tapetkollektion tillsammans med den svenska designstudion Garbo & Friends.

Kollektionen heter Tiny Heroes och består av tre klassiska Garbo & Friends-mönster som tidigare tryckts på deras egna produkter, de har gjort bland annat bäddset för barn, filtar och barnaccessoarer. I tapetkollektionen har deras mönster Mares, Fauna och Bows (ett mönster med rosetter) anpassats för att passa på väggar. Ett par av mönstren i kollektionen har inspirerats av djur och natur och alla illustrationer har sin egen historia. Det är kul när man hittar nya detaljer ju längre man tittar!

Tiny Heroes från Photowall av Garbo & Friends
Tiny Heroes från Photowall av Garbo & Friends

Garbo & Friends är ett svenskt varumärke som grundades 2011 av Susann Karlsson Nemirovsky. deras mönster Bows (längst upp) , Fauna (bild 2) och Mares på tapeter från Photowall.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.photowall.se
www.garboandfriends.com

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Nyheter | Tapet

Permalink


Smarta väggar med färdiga paneler

Om man vill ha en rustik känsla i rummet så kan jag tipsa om Smart Wall från Nordic Quality Design, de har färdiga paneler med träkänsla som man lätt ska kunna montera på väggen.
Väggarna är uppbyggda av äkta trälameller och är anpassad för att användas inomhus.
Med den här lösningen behöver man varken limma eller regla väggen, man målar istället väggen och fäster delarna med den dubbelhäftande tejp som sitter på baksidan. Det låter ju väldigt enkelt och vilket snyggt resultat!

Smartwall träpanelsväggar från Nordic Quality Design
Smartwall träpanelsväggar från Nordic Quality Design

Smartwall är utvecklad till att ge väggen ett naturligt utseende och träpanelerna innehåller därför äkta sprickor, kvisthål samt färg och ytstrukturvariationer.

Så här gör man:
1) Grundmåla väggen så den är slät och ren
2) Mät med vattenpass så du får en rak referenslinje
3) Mäta och såga träpaneler
4) Avlägsna skyddsfilmen från den dubbelhäftande tejpen på panelens baksida
5) Fäst panelen mot väggen med smart-roller

Priset kugger på 450kr kvm och de finns på Bauhaus och bauhaus.se
Webbsida:www.nqd.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Tapet | Tips | Vardagsrum

Permalink


Nya tapeter med världskartor

Ett bra sätt att lära barnen geografi är förstås att ha en stor karta på väggen, eller varför inte en hel vägg! Jag har funderat på att skaffa en sådan till min son, lite svårt att välja vilken bara. Jag vill att det ska stå vad länderna heter och lite storstäder, alltså inte bara konturerna av länder och världsdelar. Det vore kul att sedan nåla alla ställen som vi har varit på. Mr Perswall lanserar nu en kollektion som består av sju världskartor och genom ett samarbete med Norstedts, har de för första gången även en klassisk skolkarta som tapet. Där ser man världens största städer, vattendrag, berg och landsgränser och den finns i både svensk och engelsk version. Den gillar jag!

Maps - en ny tapetkollektion med världskartor från Mr Perswall
Maps - en ny tapetkollektion med världskartor från Mr Perswall

Här är fem av sju kartor i Mr Perswalls nya kartkollektion som har tagits fram av Mr Perswalls designer Amanda Nordblad i samarbete med designers Riku Ounasletho, P. Godwin och K. Krschak. Genom ett samarbete med Norstedts, presenterar Mr Perswall för första gången även en klassisk skolkarta som tapet. Här ser man världens största städer, vattendrag, berg och landsgränser (den översta bilden). Fondväggarna kan beställas i exakt mått efter väggens storlek. Tapeterna kostar från 295kr/m2 och finns att beställa hos tapetåterförsäljare samt via www.mrperswall.se från och med idag - 17 oktober.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.mrperswall.se

Nyckelord: Barn | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tapet | Tips

Permalink


Photowall lanserar ny kollektion med bambu och oktagoner

I höst kommer tapetföretaget Photowall att lansera sitt andra designsamarbete med den sydafrikanska designstudion Lemon. Jag har kikat igenom kollektionen, som heter Haphazard Places, och det finns en hel del godbitar med. Favoriterna är siluetterna av bambu och mönstret med oktagoner i mörkgrönt.

Misty Landscape, Botany Bamboo och Octagon ur Haphazard Places från Photowall
Misty Landscape, Botany Bamboo och Octagon ur Haphazard Places från Photowall

Kollektonen Haphazard Places från Photowall består av 13 fristående tapetmönster och innnehåller bland annat bergslandskap i dova färger, abstrakta mönster och geometriska former.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.www.photowall.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tapet | Tips | Vardagsrum

Permalink


Nya tapeter med ränder som breddar och förlänger väggarna

Randiga tröjor gör att vi ser bredare ut, detsamma gäller med tapeter. Vågrätta ränder gör att en vägg ser bredare ut och lodrätta ränder gör att en vägg ser ut att vara högre än den är. Det kan vara bra att använda vid till exempel en långsmal hall, där sätter man alltså helst inte ränderna horisontellt (vågrätt) för då får hallen en mer känslan av en långsmal gång. Nu lanserar Cole & Son en ny tapetkollektion som heter Marquee Stripes, den består precis som namnet antyder- av ränder. 50 olika varianter finns det att välja på, med allt från distinkta ränder till tunna handtecknade linjer i 16 typiska Cole & Son-färgställningar - bland annat grå och dimmiga toner, bladgrönt och ockra.

Randiga tapeter ur serien Marquee Stripes från Cole & Son
Randiga tapeter ur serien Marquee Stripes från Cole & Son

Marquee Stripes är en klassisk randkollektion som jag tycker kan passa alla rum i hemmet. Kraftfull metallic blandas med mustiga, traditionella toner eller med mjuka, finstämda ränder och penseldrag i olika bredd. 'Marquee Stripes består av 50 tapetmönster och 6 bårder och kollektionen finns i butik från mitten på augusti. Pris per rulle 800 kr och per bård 250 kr. Lätt mönsterpassning med ränder så det blir inte så mycket spill vid tapetseringen, det är extra bra tycker jag.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.cole-and-son.com/sv

Nyckelord: Arbetsrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Sovrum | Tapet | Tips | Vardagsrum

Permalink


Ny trendig tapetkollektion från Mr Perswall

Mr Perswall har precis släppt en ny kollektion med tapeter som har tagits fram i samarbete med formgivaren Magdalena Lundkvist. Hon har även tidigare skapat några av Mr Perswalls mest populära mönster, i en kollektion som heter Shades. De nya tapeterna går under namnet Flowers & Aquarelle där inspirationen är hämtad från olika resor och den närmaste omgivningen. Mönstren är blommiga, somriga och till viss del art-deco inspirerande som fått sitt utryck i akvareller.

Tapetkollektionen Flowers & Aquarelle från Mr Perswall
Tapetkollektionen Flowers & Aquarelle från Mr Perswall

1. Gradient - Stormy Blue
Trendigare än så här blir det nog inte - den här tapeten har både den där djupa blå tonen som är så trendig nu, den känns handverksmässig, den har en koppling till naturen (är det himmerl, hav eller i skogen på natten?) hur som helst så ger den rummet en helt egen stil .Handmålad akvarellyta som skiftar från mörkt till ljust. Penseln och vattenfärgens egenskaper ger tapeten djup och många intressanta färgskiftningar. En tapet som adderar en mjuk och modern känsla till rummet och blir som ett stycke abstrakt konst på väggen.

2. Miami Deco
Handmålade, storskaliga bananblad och palmer mot ett grafiskt deco-mönster i pastell och rika gröna toner. En trendig design tapet inspirerad av Art Deco stilen i Miami under 20- och 30-talet. Den skulle nog Don Johnson gilla!

3.Watercolor Garden
En modern variant av klassiska blomslingor. Storskaligt tecknade blommor i vita konturer mot en vacker handmålad akvarellbotten som skiftar från mörkt till ljust.

4. Monstera
Drömskt skuggspel i akvarell av trendiga Monstera blad (som jag i vääääldigt många har trott att den heter "Monstrea"...) En design som ger väggen ett stort djup i härligt gröna färger.
 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Blommor | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tapet

Permalink


Tapeter för dig som gillar blått och vitt

Med sommaren kommer även inspirationen till att göra det mer ljust och somrigt även inomhus tycker jag. Hav, natur och båtliv inspirerar. Duro har till exempel samlat tapeter som ska passa i " huset vid havet" - man kan säga att de passar dem som gillar den marin stilen. En stil som är rotad i den skandinaviska stilen och som aldrig verkar bli inaktuell.

Vare sig man har en modern, klassisk eller lantlig så går det alltid att sätta en marin ton i ditt hem. På några av årets inredningsvisningar har man även gått loss med marinblå stora och härliga mattor, marinblå sammetssoffor och kuddar i olika blå toner. Blått är flott helt enkelt!

Randigt och blommigt från Duro
Randigt och blommigt från Duro

Strand, ur kollektionen Rand&Kulör och 361-03 Malin från Duro. Passar lika bra i stugan som i villan tycker jag.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.durosweden.se

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Sovrum | Tapet

Permalink


Nadja Wedins fina mönster nu på tapeter hos Photowall

Nu inför sommaren 2017 utökar det svenska designvarumärket Photowall sitt tapetsortiment med tre nya mönster: Lovebirds, Blues och Purple Vein – skapade av konstnären och illustratören Nadja Wedin. Jag har träffat henne flera gånger och även sett hur hon handtecknar sina mönster. Helt fantastiskt! Me en smal ( 4 mm tror jag det är) svart penna så ritar hon själva mönstren innan hon färglägger dem. Hon har ju blivit väldigt känd sedan hon gjort flera samarbeten med Hemtex och bland annat skapat både brickor, kuddar, sängkläder och muggar för dem och hon säljer även egna produkter via sin hemsida. Nu finns det tre motiv till på tapeter från Photowall, Lovebirds, Blue Vein och Blues. De två jag gillar bäst kan du se här.

Mönstren Purple Vein och Lovebirds från Photowall. Design: Nadja Wedin
Mönstren Purple Vein och Lovebirds från Photowall. Design: Nadja Wedin

Nadja Wedins tapetmotiv för 2017 års kollektion är som små konstverk i sig själva. Bland annat består de av undulater, fjärilar och blommor i härliga färger som skissats och målats med akvareller.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

Tidigare inlägg om Nadja Wedin:

Underbara brickbord av Nadja Wedin
Wagtail Spring - nya brickor och kuddar från Nadja Wedin Design
Hemtrevligt - med Nadja Wedin
...och fler tropiska djur i inredningen
Blommiga höstnyheter från Nadja Wedin och Hemtex
Stolen var inte till salu...
N
adja Wedins mönster blir kuddar och brickor
B
låttt är flott, härliga nyheter till köket

 

www.photowall.se
www.nadjawedin.se

Nyckelord: Arbetsrum | Blommor | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Tapet | Tips | Vardagsrum

Permalink


Dags att börja samla och inreda med Gröna Lunds konsertposters!

Idag invigdes en ny foto och filmutställning på ABBA-museumet på Djurgården. Museumet ligger precis mitt i mot Gröna Lund och nu har de samarbetat för att skapa en helt ny uställning som heter Gröna Lund Backstage. Grönan har nämligen haft världsartister på scenen ända sedan 1928, så det finns massor av fotografier, konsertposters och filmmaterial. Det har nu samlats i en ny utställning på museet.

Ett av rummen var inredda som en loge, med sminkbord, soffa och konsertposters på väggen. De har ju alltid haft så snygga affischer! De brukar sälja säsongens affisher i butiken som ligger under Kryddhyllan (restaurangen och baren som ligger mitt på området uppe vid den lilla bron och trappan). Jag ska genast mejla Annika på Gröna Lund för att kolla om det fortfarande ligger till så . Uppdaterar här när jag fått ett svar.
För visst är det snyggt med en sådan vägg? Eller så väljer man att köra på en poster på en av sina favoritartister. Patti Smith & her band spelar bland annat i augusti. 26 maj spelar Miss Li och den postern kan man ladda hem här.

Loge inredd med posters från Gröna Lund Foto: Annika Rådlund
Loge inredd med posters från Gröna Lund Foto: Annika Rådlund

Har du fula tapeter? Då kan det här vara lösningen, tapetsera en vägg med konsertposters. Unikt och personligt blir det! Sedan kan ju konsertposters av kända grafiker (eller grafiker som blir kända i framtiden) vara en investering. Såg precis en Gröna Lund affish från början av förra seklet såldes för över 4000 kr på en auktionsfirma på nätet.... Man skulle ha haft hundra olika variteposters från den tiden känner jag....

Ps. Utställningen kommer finnas där från och med imorgon fram till den 20 december 2017, om du vill gå och kika på den.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

www.pophouse.se
www.abbathemuseum.com
www.gronalund.com

Nyckelord: Arbetsrum | Detaljer | Historia | Inredning | Inspiration | Nyheter | Presenter | Prylar | Tapet | Tips | Vardagsrum

Permalink


Nu kommer en ny tillfällig kollektion från Ikea

Den 5:e maj lanserar Ikea en ny kollektijon som heter Avsiktlig som har skapats genom ett samarbete med 10-gruppen. Degsigngruppen är känd för sina mönster och flera av dem har blivit ikoniska under åren. Det är mycket streck, prickar och rutor i deras mönster och i I Ikeas nya kollektion har de använt sig av av både nytolkningar och moderna favoriter. I Avsiktlig ingår fyra klassiska 10-gruppen mönster samt nya mönster av fem av 10-gruppens originalmedlemmar. Palmmönstret är min favorit.

Avsiktlig av Ikea i samarbete med 10-gruppen. Foto: Ikea
Avsiktlig av Ikea i samarbete med 10-gruppen. Foto: Ikea

Säljstart för Avsiktlig är: maj 2017 De kommer att säljas så långt lagret räcker på alla Ikeas varuhus i Sverige samt på ikea.se. Antar att de här också kommer att gå åt i ett naffs, så som det varit med flera av de tidigare tillfälliga kollektionerna.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.ikea.se

Nyckelord: Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tapet | Textil | Tips

Permalink


Nya sagolika tapeter från Rebel Walls

Den 2 februari lansserades en ny tapetkollektion från Rebel Walls. Storytime, som kollektionen heter, har motiv från sagoböckernas värld och passar perfekt in i barnrum och i rum för lekfulla vuxna. Kanske blir den här typen av fondvägg även kul i hobbyrummet, tvättstugan eller hallen? I ett tapetmönster står jättelika svampar på rad, i ett annat kan man se djurens värld både över och under mark. Kolla även in tapeten med madrasser på hög i olika mönster - kanske i Prinsessan (på ärtens) rum eller i syrummet?

Storytime - tre sagolika tapeter Foto: Rebel Walls
Storytime - tre sagolika tapeter Foto: Rebel Walls

Jättelika svampar, madrasser i lager och skogens djur blir verkligen ett blickfång på väggen. Priserna ligge på 295 kr/kvadratmeter hos Rebel Walls, satsa på en vägg och ta ha enfärgade tapeter på de andra vägarna tycker jag. Då kan man ju ta lite billigare tapeter på övriga väggar om man kostar på en lite extra.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.rebelwalls.se

Nyckelord: Arbetsrum | Inredning | Nyheter | Tapet | Tips

Permalink


By Mannerstråle - tapeter för barn och barnsliga vuxna

Om du letar diskreta tapeter som ändå har det där lilla extra så spana in By Mannerståles kollektion. De finns endast på nätet och de har lagt upp bilder där man kan se tapeterna både i närbild och uppsatt på vägg. De går i ljuva toner som rosa, grön, blå och grå och motiven är allt från prickar och trianglar till pingviner och flamingos. De passar även väldigt bra i hop så att man kan välja en mönstrad bild på en vägg och djurbilder på de andra, till exempel. Det finns inte massor av tapeter att välja på men jag tycker att de som finns där är fina och eftersom de går att kombinera så kan man skapa något alldeles eget.

Barnrumstapeter By Mannerståle
Barnrumstapeter By Mannerståle

Toppen, Hurra, Kulig, Poppy Pingvin, Elle Elefant och Phillis Flamingo - tapeter i non-woven material och de är tillverkade i Sverige! En tapetrulle är 10m, 45cm bred och mönsterpassningen varierar förstås. 949 kr/ rulle.

www.bymannerstrale.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Barn | Böcker | Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Tapet | Tips

Permalink

Höstfina inredningsnyheter (21 oktober 2016), Det senaste från Emma Fällman (18 oktober 2016), Nya tapeter för den industriella stilen (23 juli 2016), Höstens inredningsnyheter från Lexington (30 maj 2016), Fototapeter med motiv från Norrland (27 maj 2016), Ananas på tapeten! (11 maj 2016), Lexington och Boråstapeter lanserar ny tapetkollektion (7 maj 2016), Förändra rummet med ränder (25 mars 2016), Stig Lindbergs Berså - nu som tapet! (4 mars 2016), Den exotiska inredningstrenden Botanical spirit (16 februari 2016), Miami Vice - hakar du på inredningstrenden? (15 februari 2016), Clas Ohlson lanserar ett nytt tapetsortiment! (31 januari 2016), Eco wallpaper - nya tapeter med illusion av struktur (31 december 2015), Emma Fällmans tapeter (29 oktober 2015), ​Nya tapeter för den som gillar naturen (27 september 2015), Coola tapeter till barnrummet från Acne Jr och Photowall (1 september 2015), Ny supersnygg svartvit tapetkollektion från Eco Wallpaper! (28 augusti 2015), Underbar retrotapet från Sandbergs (28 juli 2015), Lisa Bengtssons härliga tapet finns nu i svart och vitt (22 juni 2015), Tapetkollektion från Elle Decoration på Rusta! (14 juni 2015), Maison Amile - tapetnyheter för den som gillar Frankrike (17 maj 2015), Grönt är skönt - här är höstens inredningsnyheter (11 maj 2015), Marrakech från Scandiwall -fototapet som ser ut som kakel (3 maj 2015), Fototapet med eget motiv eller Canvasbutikens foton (25 mars 2015), Tapet som ser ut som vackra tidningsomslag (23 mars 2015), Tapetnyhet från Midbec - rävar till barnrummet (3 mars 2015), Nyhet från Photowall - växtmönster på tapet (14 februari 2015), Tapet med djur och natur i svartvitt (31 december 2014), Coolt tonårsrum med skateboards på tapeten (29 december 2014), Vintage Rules - Cool ny tapetserie från Midbec (21 oktober 2014), Icehotel i fokus i ny tapetkollektion (11 oktober 2014), Hornstull har fått en egen tapet (4 oktober 2014), Boendetips OCH chokladfrossa på Hem- och villamässan 2-5 oktober (28 september 2014), Marimekkos mönster Unikko nu på tapet! (25 september 2014), Det kända elefantmönstret lanseras i nya färger på tapet och textil (13 september 2014), En tavelvägg av tapeter (30 augusti 2014), Hemtrevligt - med Nadja Wedin (15 augusti 2014), Botaniska tapeter för dig som gillar gamla skolplanscher (19 juni 2014), Lewis & Wood - extra breda engelska tapeter (17 juni 2014), Fototapet av favoritstaden på väggen (24 februari 2014), Nya coola fototapeter från Photowall (22 februari 2014), Decor Maison - Moderna klassiker (17 februari 2014), Enfärgade tapeter på tapeten (30 januari 2014), Lisa Bengtsson- tigertapet och porslinstiger (25 januari 2014), Nya härliga barntapeter från Midbec! (9 januari 2014), Sweden at Heart -tapeter som hyllar de svenska landskapen (15 december 2013), Detox och en väggdekor? (8 november 2013), Arkiv - tapetkollektion med ett kartmotiv från Gävleborgs län (1 november 2013), Veckans favorit: våtrumstapet som fondvägg i badrummet (20 oktober 2013), Inspiration i Happy Homes-monter (4 oktober 2013), Fondvägg till barnrummet med högaktuella Flygplan! (25 september 2013), Trendriktig tapet -med struktur och färger från jorden (13 augusti 2013), Hittat en väldigt cool tapet... (31 juli 2013), Hammarby Fotboll som fototapet... (31 juli 2013), Dödskalletapet i sammet från Designer Wallcoverings (9 juli 2013), Boksidor som billig fondvägg (8 juni 2013), Tapeter med akvarellstänk? (4 juni 2013), Veckans favorit! Svart och vitrandig tapet! (2 juni 2013), Tips: nya enfärgade tapeter (1 juni 2013), Catcrib - hängmatta till katten! (10 maj 2013), Fondväggens vara eller icke vara? (10 maj 2013), Eco Happy -nya tapeter med glada blommor (3 maj 2013), Röntgenfotografisk konst på tapet (18 april 2013), Enfärgade tapeter - nyhet från Boråstapeter! (6 april 2013), Estrid Ericsons klassiska elefantmönster- nu på tapet! (3 april 2013), Tapet med Spindelmannen eller Hulken! (31 mars 2013), Skapa egna unika tapeter med Rebell Walls (12 mars 2013), Tapeter med inspiration från 60-talet (3 mars 2013), Tapetnyhet! Småfåglar som håller små smycken (17 februari 2013), Björktapet - en lyx och en budget! (15 februari 2013), Romantiska tapeter som ser slitna och trasiga ut! (14 februari 2013), Ny tapetkollektion med härliga rosor från Eco wallpaper (10 februari 2013), Tapet med vedträn - den rustika ttrenden håller i sig (10 januari 2013), Lavendeldröm på väggen (7 januari 2013), Tapeter som ändrar färg med elektricitet? (18 december 2012), Underbart ljuvlig fototapet! (6 december 2012), Ny tapetkollektion från Midbec - med inspiration från Japan! (4 december 2012), Fototapeter för New York älskare! (4 november 2012), Tapet för vagabonder! (19 oktober 2012), Veckans favoriter: Tapter från Ellos! (30 september 2012), Designtapeter av norskan Kaja Solgaard (27 september 2012), Tapet med mönster av Stig Lindberg! (15 september 2012), Drottninglika tapeter från Decor Maison! (2 september 2012), Nya Josef Frank tapeter! Eldblomman finns nu i blått! (23 augusti 2012), Sätt en egen prägel på stolen! (9 augusti 2012), Veckans favorit! Tapet som liknar betong! (27 juli 2012), Blixten McQueen på tapet från Rusta! (19 juli 2012), Tapet från en gammal Hälsingegård! (4 juli 2012), Ful-snyggt från Cole & Son! (16 juni 2012), Catalina Estrada tapeter - som i en saga! (17 maj 2012), Turkiet inspirerar! (22 februari 2012), Ugglor som duschar och spelar munspel! (1 februari 2012), Pip Brocade - som gamla vykort på väggen (9 januari 2012), Hemma hos mig (15 oktober 2010), Tapettävling! (10 mars 2010), Mimou på mässan (24 februari 2010), Matilda Ekman (11 februari 2010), WallKotyr – ny modeinspirerad tapetkollektion från DecorMaison (28 januari 2010), Tapetlycka! (22 december 2009)

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Nyckelord
Arbetsrum | Arkitektur | Bad | Badrum | Balkong | Barn | Belysning | Besök | Blommor | Böcker | Bostäder | Butik | Bygg | Detaljer | Ekonomi | El | Elektronik | Elförbrukningen | Energi | Golv | Historia | Hotell | Hus | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Kakel | Klinker | Kök | Ljud | Ljus | Mässor | Mat | Nyheter | Övrigt | Porslin | Presenter | Privat | Prylar | Sovrum | Tapet | Tävling | Textil | Tips | Trädgård | Utomhus | Vardagsrum

2018
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2017
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2016
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2015
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2014
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2013
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2012
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2011
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2010
December | November | Oktober | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2009
December | November | Oktober | September

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår