AoB Bloggen med Annika Rådlund

En jul i guld

Om man inte är så sugen på att dekorera hemma i de traditionella julfärgerna rött och grönt så satsa på guld! Stelton har massor av fina dekorationer, de kostar lite mer men är tidlösa och passar till det mesta. Även till rött och grönt förstås...

Juldekorationer från Stelton
Juldekorationer från Stelton

Steltons juldekorationer är riktiga favoriter! Jag har bara ett guldhjärta än så länge (ej med i bild, vet inte om det finns i sortimentet längre) men skulle gärna vilja ha guldkransen också. Så fin som adventsljusstake!

Den vita glastallriken är deras jultallrik 2017, ett kakfat med figurer som håller varann i händerna. Inte någon centerpiece direkt tycker jag, mässingsprylarna är mer speciella tycker jag.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.stelton.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Nyheter | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


D Shelf - ny och smart hylla som kan användas på olika sätt

Nu lanseras den prisbelönta hyllan D Shelf av den svenske designern Johan Hedengran, en supersmart hylla som går att använda på flera olika sätt. Den passar många olika typer av utrymmen och kan användas på flera sätt. Den kan till exempel ställas, hängas på väggen eller monteras som hänghylla under en plan yta.

D Shelf - flexibel svenkdesignad hylla.
D Shelf - flexibel svenkdesignad hylla.

D Shelf är tillverkad av av FSC-certifierad björkplywood. Eftersom träfibrer från skogens tillgångar används vid tillverkningen så donerar Johan Hedengran 10 kronor per såld hylla till plantering av nya träd i utsatta områden. Jag trycker på Gilla-knappen!

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

dshelf.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Kök | Nyheter | Övrigt | Prylar | Tips | Vardagsrum

Permalink


Iittalas glas i nygamla färger lanseras i vår

Mitt i adventsstöket blickar vi nu samtidigt framåt och kikar på vad som kommer framöver på inredningsfronten. Iittala har inför våren 2018 gjort ett djupdyk i det färgbibliotek som historien lämnat efter sig på tidigare alster. De har nu meddelat att valet har fallit på två färger som åter igen får kliva fram i rampljuset; Mossgrön och Aqua. Bra val tycker jag, som skog och himmel och hav. Dessutom är ju grönt skönt och blått är flott, eller hur?

Färgerna Mossgrön och Aqua hos Iittala till våren 2018.
Färgerna Mossgrön och Aqua hos Iittala till våren 2018.

Mossgrön och Aqua är starka komplement till Iittalas befintliga färger. De lanseras både inom produkter för det dukade bordet samt interiör, bland annat på de mest populära delarna i serierna som Kastehelmi, Kartio och Alvar Aalto Collection. I vår får även vår vackra vasserie Ruutu av Ronan & Erwan Bouroullec nytt liv (den fyrkantiga vasen) där Aqua blir ett nytt komplement i serien. 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.iittala.com

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Porslin | Tips

Permalink


Ny Filippa K mugg för Rörstrand

Nu kommer ännu en Filippa K mugg i serien som Rörstrand tillverkar. Muggen har samma modell som de tidigare så att de kan mixas och matchas, men den här har blå dekor istället för svart-vit som de andra muggarna har. Blått är flott! Jag tänker på de äldre dekorerna som fanns på porslin som man kallade för "flytande blå", så även om det här är en modern mugg så tror jag den passar bra till äldre blå-vitt porslin också.

Fika i blått med Filippa K Foto: Rörstrand
Fika i blått med Filippa K Foto: Rörstrand

De här muggarna från Rörstrand går väldigt bra att stapla! Hett tips om du har trångt i skåpen. Muggen Kobolt kommer att säljas i 2-pack och det rekommenderade utpriset ligger på 349 kr. De kommer att finnas i butik från 1 januari 2018 och säljas till och med 1 december 2018.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.rorstrand.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Porslin | Tips

Permalink


Mest klickade villa-annonsen!

Ett sekelskiftshus har förstås alltid varit lockande tycker jag, högt i tak, vackra fönster, fina snickerier och med en lagom romantisk och lantlig charm. Dessa hus har på senare år blivit allt mer populär tror jag, för man kan se att många stylingar är gjorda i dessa miljöer och bilder på vackra rum i sekelskiftsstil på Instagram får många likes. Nu bekräftar Hemnet detta, den näst mest klickade bostadsannonsen under v 46 är nämligen en nybyggd sekelskiftesvilla. I denna villa har man dock skippat allt vad mönstrade tapeter heter och istället satsat på enfärgade väggar och restarande inredning i vitt och grått. Så snyggt! Inte konstigt att många klickade för att se mer i den annonsen!

Den mest klickade annonsen var ett radhus i Upplands Väsby, men jag tyckte att bilden från det här huset var så inspirerande, med modern stil mot kakelugnen och snickerierna.

Nybyggd sekelskiftesvilla i Kungsbacka. Foto: Anders Bergstedt
Nybyggd sekelskiftesvilla i Kungsbacka. Foto: Anders Bergstedt

En nybyggd villa med sekelskiftskänsla blev det näst mest klickade objektet på Hemnet under vecka 46. Den renoverade tvåplansvillan är belägen i ett lugnt område med närhet till natur, på kort avstånd från Göteborg. Moderna materialval blandat med snickeridetaljer inspirerade av förra sekelskiftet gör detta till ett av landets populäraste objekt just nu.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.hemnet.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Vardagsrum

Permalink


Gammalt hus med Gammalsvenska tapeter

Det är ju något speciellt med gamla hus, det har en speciell känsla som inte finns i nybyggda hus tycker jag. När jag var ung så jobbade jag med hemtjänst och jag älskade att besöka alla pensionärer i deras gamla hus. På många ställlen hade tiden liksom stått stilla i många år, tapeterna hade suttit där länge och möblerna var antika och inramade fotografier berättade om deras ungdom, giftermål och barnbarn. Idag är många hem väldigt opersonliga tycker jag, men det vita avskalade med få personliga detaljer, men det kanske säger något också egentligen.

Jag har precis kikat igenom Duros senaste pressbilder, de är fotograferade hemma hos inredaren Anna Anckarman och hennes fina sekelskifteshus. Huset har tapeter från Duros kollektion Gammalsvenska tapeter, så himla fint! Det blir ju alltid frächare i ett hem om man målar och tapetserar om, men i ett gammalt hus så är det så vackert med äldre mönster tycker jag. Tur att många mönster finns kvar än i dag i oilka tapetkollektioner.

Gammalsvenska tapeter från Duro.
Gammalsvenska tapeter från Duro.

Bild1: Brunnsgatan (095-02) Så fint med motsatsfärger, ni vet från färgcirkeln så ligger gult och blått nästan mitt i mot varandra, och är väli nte helt självklara färger att matcha med - om det inte gäller svenska flaggan då... Men det kan vara så fint med oväntade kombinationer och att man inte alltid tänker vitt på paneler och dörrfoder.

Bild 2: Dellen (006-11) ur kollektionen Gammalsvenska Tapeter. En älskad klassiker som funnits med i kollektionen under en väldigt lång period. Den är väldigt vanlig i Hälsingland där jag kommer ifrån, och namnet Dellen känns också igen, från Dellenbygden - området kring Delsbo och sjön Dellen.

Bild 3: Främre rummet har tapeten Stocksundstor (091-03), mellersta rummet har Nyckelviken Ett ( 085-03) och bakre rummet har tapeten Dellen.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.durosweden.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Tapet | Tips | Vardagsrum

Permalink


Vad är Black Friday?

Imorgon är det så kallade Black Friday, ännu en shoppingtradition som vi har hämtat från USA. Black Friday infaller dagen efter Thanksgiving som är idag, högtiden infaller alltid den fjärde torsdagen i november. Black Friday är starten på julhandeln och många butiker öppnar redan ikväll vid midnatt och andra öppnar tidigt i morgon bitti och har öppet till sent imorgon kväll, för att fredagens shoppingtimmar ska bli flera. I år har nog ingen missat att det är Black Friday imorgon för jag tror aldrig jag har fått och sett så mycket reklam om det som i år.

Jag var i USA en gång under den här helgen och det var helt galet, folk köade utanför butikerna innan soluppgången för att vara först in i butikerna. Min kompis sjutsade mig för att visa mig det amerikanska fenomenet.... Ibland kör de nämligen superpriser på produkter, som TV-apparater och annat för att locka folk att köa. Men kanske gäller det bara de tio första som kommer in i butiken, eller så länge lagret räcker... så det gäller att vara ute i tid.

Jag tror att ska man göra fynd på prylar till hemmet så var påläst, får du vet att du verkligen får ett bra pris. Och behöver du verkligen prylen? Det är ju dumt att dras med och köpa allt möjligt som man inte behöver bara för att det verkar billigt. Men kolla upp och jämför priser innan så du vet vad du ger dig in på. Själv har jag spanat in en högtalare....

Black Friday är imorgon
Black Friday är imorgon

Här några tips inför Black Friday från DIBS e-handelsexpert om att handla på nätet under Black Friday:

  • Kontrollera priset mot en prisjämförelsesida för att kontrollera att rabatten verkligen är så hög som det ges sken av. Konsumentverket får varje år in anmälningar på företag som fuskar genom att ange ett falskt ordinariepris.
  • Om du handlar hos en okänd butik var försiktig. Kontrollera om butiken är godkänd hos Trygg E-handel eller liknande trygghetsmärkningar.
  • Betala med bankkort eller faktura – då är du skyddad mot butiker som inte skickar någon vara. Även när du betalar med PayPal är du skyddad mot vissa typer av bedrägerier.
  • Betala inte med direktbetalning eller Swish om du är osäker – det är en förskottsbetalning där du har små möjligheter att få tillbaka pengarna vid ett bedrägeri.

Det är ju alltid bäst att ta det säkra före det osäkra! Happy shopping!

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

www.dibs.se

Nyckelord: Ekonomi | Elektronik | Inredning | Tips

Permalink


Smidig uppladdningsbar arbetslampa

Eftersom jag gillar att hålla på och pysslar och renovera, måla och tapetsera så vet jag vilket dilemma det kan vara om man till exempel håller på att måla om så att man har monterat bort taklamporna....eller om elektrikern håller på att dra om elen så man inte har någon belysning i ett visst rum. Då skulle det såkart vara bra med en riktig arbetslampa.
Jag har ibland flyttat golvlampor till det rum som man håller på och arbetar i, men risken är ju att det kommer färg på den eller är det en mindre lampa så kanske den råkar tipppa omkull på golvet och gå sönder.
Då är det såklart mycket bättre och smidigare med en riktig arbetslampa. Dessutom får man ju då ett rejält ljus att arbeta i. Schneider Electric har precis lanserat en som jag tycker verkar intressant. Den ska vara utvecklad för att vara så smidig och enkel som möjligt att ta med sig och sätta upp på alla tänkbara platser, Den har bland annat ett band i gummi på ovansidan som man kan hänga upp den i, och lampan går att ladda. Det ska ingå både en huvudladdare och en laddare till bilen. Superbra om man även behöver belysning på ställen där man annars kanske inte har det, som i carporten eller jordkällaren om man behöver städa upp där eller göra någonting annat.

Smidig uppladdningsbar arbetslampa

Thorman 17 W LED är den nya lampan i Thormans LED sortiment från Schneider Electric. Den ska ha låg strömförbrukning och en livslängd på hela 50 000 timmar vilket motsvarar 20–25 år(!!) Schneider Electric som är enkel att sätta upp var som helst där det behövs bra belysning, utan trassel med el och sladdar. Den smidiga arbetslampan fungerar dessutom lika bra utomhus som inomhus. Cirkapriset på den här ska ligga på 1 625 kr.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.schneider-electric.se

Nyckelord: Arbetsrum | Belysning | Detaljer | Elektronik | Inredning | Inspiration | Nyheter | Övrigt | Prylar | Tips

Permalink


First we eat then we do everything else...

Om man gillar Art Deco och mässing så kika på Roos Interiörs fina alster. Fina detaljer i mässing som ger en lite extra lyxig känsla. Mina favoriter i deras sortiment är underlägget som det står "First we eat then we do everything else", för det är ungefär så det är. Man måste ju alltid äta först... Sedan gillar jag även deras karott och glasunderlägg med mönster hämtade från stilen Art deco. Så fina att alltid ha framme.

Kartott- och glasunderlägg från Roos Interiör
Kartott- och glasunderlägg från Roos Interiör

Roos Interior tillverkar små produkter för hemmet i en modern lyxig stil, det är allt från underlägg till dörrknoppartill servettringar. De finns i silverfärgad, svart eller mässing. Själv är jag svag för mässingen - så fint! Deras produkter designas i Sverige men tillverkas i Indien. Roos Interior är numera en del av inredningsföretaget Classic Collection. Underlägget med text ligger på 550 kr och är 20x20 stort. Glasunderlägget i mässing liggger på 600 kr för 10 st. Bra, användbara och hållbara julklappar!

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.roosinterior.com

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Uppseendeväckande kök i grön marmor

Vem drömmer inte om ett vackert stilrent, modernt och lättstädat kök? Ballingslövs nya konceptuella samarbete med designern Jonas Lindvall visar hur vackert det är med marmor i köket. Det har gjorts två olika kök, ett i röd marmor och ett i en färg som heter Turtle Green, som är min favorit av de två. Här har stenarnas naturliga skiftningar och ådringar lyfts fram genom den polerade ytan. Så häftigt!

Ballingslövs kök av grön marmor
Ballingslövs kök av grön marmor

Varför satsa på bara små skärbrädor och ljushållare i marmor när man kan ha det i hela köket.... Det här köket är byggt av 6 mm marmorskivor som är sammanfogade på en vitpigmenterad askfanerad bärare. Bänkskivan är hela 30 mm och det är himla snyggt med den integrerade vasken, också i marmor.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.ballinglov.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter

Permalink


De senaste golvtrenderna - nu händer det grejer

Att välja golv är förstås ett stort beslut eftersom det sätter en avgörande stil i hela rummet som man sedan får leva med i ganska många år framåt. Man vill också att det ska se schysst ut under alla dessa år, att det tål att nötas på och att man trivs med golvet.

Idag presenterade Tarkett både golvtrender och nya golv från deras kollektoner. Trenderna var uppdelade i fyra olika områden, här är två av dem och nu kan man se att det händer grejer på golvfronten, till och med trägolven har fått sig ett lyft och på vinylfronten så kommer nu ännu fler mönster och färger.

Oh Happy Days utmanar det strikta sofi stikerade med det lekfulla, unga och fräscha uttrycket. I temat ser vi en fantastisk mix av färger och material, precis som olika ytor och pigga mönsterbilder. Oh Happy Days genomsyras av fantasi utan gränser, optimism och i allra högsta grad kreativitet.

Celebrating Seasons är ett välkänt tema i Norden som symboliserar det naturliga, det hållbara och behovet av enkelhet och minimalism. Här visualiseras medvetenhet, genuinitet och behovet av att leva nära naturen. Inför 2018–2019 är Celebrating Seasons än mer kraftfullt och intensivt i sitt uttryck.

Trägolvet Noble Ek Manhattan och Vinylgolvet heter Tarkett Trend Cabana Green från Tarkett
Trägolvet Noble Ek Manhattan och Vinylgolvet heter Tarkett Trend Cabana Green från Tarkett

Hållbarhet och ekologisk medvetenhet är genomgående i temat Celebrating Seasons. Trägolvet heter Noble Ek Manhattan.
'Med hjälp av kontraster skapas kreativa mönster som ger hela rummet ett lyft, viinylgolvet på bilden heter Tarkett Trend Cabana Green.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.tarkett.com

Nyckelord: Detaljer | Golv | Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Tips | Vardagsrum

Permalink


Vad sägs om kulörerna Champagne, Rock n’ Roll, Ostron och Karamell?

Det är ju så spännande med färger, eller jag menar kulörer - det är det ordet man använder när man pratar om olika färger. Att färgsätta ett rum är inte alltid helt lätt. Kulören kanske dessutom ser helt annorlunda ut på väggen än den gör på en provremsa. Ett tips är att alltid provmåla en mindre yta för att se hur den ser ut när den har torkat. Det går att besälla kulörprover så att man inte behöver köpa flera liter som sedan kanske inte används.

Beckers tipsar om matt man kan använda sig av olika teman när man färgsätter och de har bland annat satt ihop de här tre: Vinter, Fest och Lantkök.
Vinter är den som tilltalar mig mest ljust nu, med kalla luftiga kulörer som gör att det känns ljust och fräscht. Vill man ha en djärvare färgsättning satsa på Fest och vill man hellre ha det lantliga och naturnära så ska man satsa på Lantkök.

Tre olika kulörteman  från Beckers
Tre olika kulörteman från Beckers

Bild 1: Fest-temat tänjer på gränserna och visar djärva kombinationer. Namnen är Champagne 547, Ostron 552, Rock n’ Roll 521 och Karamell 700. . Det svarta skapar tyngd till det snällare, mjuka och helrätta rosa.

Bild 2: Temat heter Vinter och visar kulörer som ger en luftigare känsla i rummet. Namnen är Vinternatt 507, Frost 754 och Kyla 741. Det är kallare kulörer som gärna öppnar upp och ger en ljusare, större och luftigare känsla i rummet.

Bild 3: Till temat Lantkök samsas de naturnära kulörerna. Kulörnamnen är Marmor 654, Potatis 601, Lin 556 och Salvia 825. , Det gröna är kopplat till växtlighet och beige till naturmaterial. Kulörer som tillsammans ska tillföra hemmet en lugn och harmonisk stämning.
 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.beckers.se

Nyckelord: Arbetsrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Övrigt | Vardagsrum

Permalink


Värmevarnare istället för brandvarnare?

Det är visst så att i fuktiga, dammiga rum där det är rökigt eller osigt så fungerar inte en vanlig brandvarnare optimalt. På dessa platser kan det därför vara bättre med en värmevarnare. Det ska vara ett smartare val i exempelvis köket, garaget, badrummet och i tvättstugan.

Det är speciellt viktigt att se över brandvarnare och värmevarnare nu inför julen för det är då de flesta bränder inträffar i hemmen. Kanske kopplar man ur brandvarnaren i köket för att den går igång när man steker något....då kan man alltså istället satsa på en värmevarnare.

Invisible värmevarnare från Schneider Electric
Invisible värmevarnare från Schneider Electric

Invisible värmevarnare är en av de värmevarnare som finns på marknaden. Tekniken i den lilla dosan övervakar normala och oväntade temperaturförändringar och larmet utlöses när temperaturen blir farligt hög vid såväl snabba som varaktiga förändringar.
Namnet Invisible kommer från att värmevarnaren, med sina fyra centimeter i diameter (!!) är nästan osynlig när den sitter monterad i taket.

Tekniken i den ska lika avancerad som de är i större modeller. Värmevarnaren har ett inbyggt lithiumbatteri som håller hela värmevarnarens livslängd, vilket är 10 år. Skönt att slippa höra det där pipandet som det annars brukar vara på brandvarnarna en gång per år då det är dags att byta batteri...

Ps: Ett tillägg - Fick precis in ett tips från en läsare att inte placera den för nära en bastudörr... Då går förstås larmet av direkt när varmen från bastun kommer ut.

 

Cirkapriset ska ligga på cirka 695 kr för Invisable.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.schneider-electric.se

 

Nyckelord: Detaljer | Nyheter | Övrigt | Prylar | Tips

Permalink