AlltomBostad
 

2014 Augusti

2014 Augusti


Bostadsrätt såld via Instagram

Vilken otrolig spridning saker kan få på Instagram, Facebook och andra sociala medier. Lundin Fastighetsbyrå har till exempel sålt en bostadsrätt på förhand - via Instagram. En av deras följare på Instagram kontaktade dem efter att ha sett en bild på en bostad som ännu inte fanns på de traditionella marknadsplatserna. Det blev en försäljning på förhand och - ett bevis på hur viktigt det är att vara duktig och aktiv på sociala medier.

Bostadsrätt såld via Instagram

Ska du sälja din bostad? Den kanske kan säljas via sociala medier? Om man själv inte är så aktiv så kanske man ska titta på hur aktiv mäklarna är på de olika kanalerna.

Du har väl inte missat att vi också finns på Instagram och Facebook, gilla oss gärna där för att inte missa några inlägg och tävlingar. Allt om bostad på facebook
A
llt om bostad på Instagram

Lundin Fastighetsbyrå

Nyckelord: Bostäder | Tips

Permalink


Nytt växthus som följer Attefallreglerna

Vansta Trädgård har tillsammans med Hartley Botanic tagit fram en modell speciellt designad för att passa de nya Attefallreglerna. Detta hus är en variant av deras Victorian Lodge men med lite mer bredd för att ge ännu mera plats för umgänge. Jag tycker att den här modellen är så vacker, en riktig trädgårdsdröm. På Vansta trädgårds hemsida kan man se att den normala modellen av Victorian Lodge har en byggyta 21,3 kvm. Den här nya modellen som ska följa Attefallreglarna har en byggyta på 25 kvm.

Victoria Lodge / Hartley Botanic
Victoria Lodge / Hartley Botanic

Hartley Botanics nya växthus har måtten 5,9 x 4,1 med en något grundare entré än de andra viktorianska modellerna, allt med en totalyta på 25 kvm. Dubbeldörrar är standard. Jag har inte sett något pris på den här eftersom modellen är helt ny, men den normala Victorian Lodge - moddelen som är 21.3 kvm kostar 251.000 kr exkl. moms och 313.750 kr inkl. moms, så då kostar den här modellen på närmare 25 kvm troligtvis lite mer. Smakar det så kostar det som sagt. Frakt & montering tillkommer också på priset.

 

Vansta Trädgård

Gilla Allt om bostad på facebook

Nyckelord: Blommor | Bygg | Nyheter | Trädgård | Utomhus

Permalink


Charmigt sovrum med rostapet och rosa lister

Det här rummet är en explosion av blommor och rosa färg, och jag tror att antingen så älskar man det eller så avskyr man det. En del gillar inte alls rosa och andra vill bara ha enfärgade tapeter. Jag tycker förstås att det här är ett fantastiskt härligt rum, eftersom jag både gillar antika möbler och får nog erkänna att jag gillar rosa. Idag har jag ingen rosa inredning men i mitt tonårsrum var allt i rosa och vitt, med rosa sänghimmel och rosa volanger kring den stora spegeln ovanför sminkbordet. Det här sovrummet på bilden är inte mitt, utan det är ett av rummen på Grythyttan. Rummet heter Bankiren, och det är han som är avbildad på tavlan. Inte ett speciellt maskulint rum men väldigt charmigt enligt mitt tycke. Hela Grythyttan gav också en påminnelse om att snickerier och radiatorer inte alls behöver vara vita. I matsalen var det till exempel en härligt blå färg och i det här rummet så var det "Villa Villerkulla rosa".

Grythyttan Foto: Annika Rådlund
Grythyttan Foto: Annika Rådlund

Rosa lister, dörrar och element. Allt behöver som sagt var inte inte vara vitt.

 

Grythyttan/Bankiren

Gilla Allt om bostad på Facebook

Nyckelord: Detaljer | Historia | Hotell | Inredning | Inspiration | Sovrum | Tips

Permalink


En tavelvägg av tapeter

Ibland så kan det vara svårt att välja tapet. Man sitter där med åtta tapetprover och tycker att alla är lika fina... då kan man istället rama in alla proverna och göra en tavelvägg av det. Då kan man ta en enkel enfärgade tapet på väggen och samtidigt så får man njuta av alla sina favoriter.

Tips: Om man har en gammal tapet på väggen som man älskar men man måste ta bort för att den är för sliten så kanske de finns en bit som går att rädda, eller så finns det en halvanvänd rulle någonstans, då kan man rama in den för att ändå ha kvar en bit av den gamla tiden i rummet.

Den här bilden tog jag på Grythyttan, där rummen faktiskt har de här fina tapeterna.

Tavelvägg av tapeter på Grythyttan Foto: Annika Rådlund
Tavelvägg av tapeter på Grythyttan Foto: Annika Rådlund

En skön mix av Grythytans fina tapeter. Det kan ju tilläggas att jag fick med mig deras meny hem, där ett tapetmönster är tryckt på baksidan. den ska jag rama in! (Frågade förstås först om jag fick ta den..)

 

Grythyttan/rummen

Gilla gärna Allt om bostad på facebook

Nyckelord: Detaljer | Historia | Hotell | Inredning | Inspiration | Tapet | Tips

Permalink


Fåglarna har fått egna lägenheter

Så här gulligt bor fåglarna i Grythyttan, alla har fått sina hus numrerade så att posten ska hitta rätt. Kanske är det inte riktigt så , men det var väldigt gulligt tyckte jag. Kul idé till en vägg på en lada eller annat. Jag tror dessutom att det uppskattas av barnen, som kan titta i kikare på vem som är den nya hyresgästen i 4B...

Fågelholkar Foto: Annika Rådlund
Fågelholkar Foto: Annika Rådlund

Så här fint kan fåglarna få det om man sätter upp ett antal holkar på en vägg. Det är både dekorativt och trevligt tycker jag. Här finns tips på hur man bygger en fågelholk om man inte vill köpa en färdig: Bygg en egen fågelholk På Vivaras hemsida kan man köpa färdiga fågelholkar.

 

Vivara

Nyckelord: Bygg | Hus | Inspiration | Utomhus

Permalink


Kaminen som man kan välja färg på

Om du är ute och letar efter en kamin så kan jag tipsa om Arvikakaminen som är en blandning av kamin, kakelugn och täljstensspis. Eldstäderna tillverkas i Dalarna av skickliga ugnsmakare som har en lång hantverkartradition bakom sig. Kaminen byggs efter kundernas önskemål beträffande färg och modell och den levereras med eller utan över-byggnad. Det finns också stora valmöjligheter när det gäller beklädnaden där det finns olika stenplattor att välja på.

Arvikakaminen / Arvika Ugnsmakeri
Arvikakaminen / Arvika Ugnsmakeri

Arvikkaminen går det att välja färg på, den byggs upp efter önskemål. Den ska ha låga rökgastemperaturer lång värmelagring vara lätteldad och vara lättmonterad trots sin vikt. Kaminerna är godkända och testad av Statens Provnings- & Forskningsinstitut gällande konstruktion, funktion, miljö och säkerhet. Den smalare modellen passar speciellt bra om man inte har så stort utrymme att placera den på. Kaminer ökar helt klart mysfaktorn och så är det så fint när man ser brasan bakom glaset.

Arvika ugnsmakeri

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Kök | Tips | Vardagsrum

Permalink


Kompost i den Enkla Trädgården

I Ulriksdals slottsträdgård har trädgårdsmästaren Bo Rappne (känd från TV) skapat något som han kallar för Enkla Trädgården. Där klipps gräset av en robotklippare och växterna vattnas med ett enkelt bevattningssystem. För att ytterligare underlätta arbetet och samtidigt få tillgång till näringsrik jord finns en kompost från Hasselfors Garden i trädgården. På så vis slipper man transporter och kostnader för att köpa jord och resurserna i trädgården tas om hand.

Kompost i den Enkla Trädgården

En kompost har placerats bakom uteköket i Enkla Trädgården för att enkel kunna kompostera och få tillgång till näringsrik jord. Cirkapris 5150 kr.

 

Hasselfors Garden

Följ Allt om bostad på Facebook

Nyckelord: Prylar

Permalink


Prenumerera på disktrasor?

Prenumerera på disktrasor, ja varför inte? Stefan och Eleonore Brockman utanför Stockholm har precis startat upp företaget Ren trasa & annat fräscht.
- Vi ledsnade på att den sista disktrasan från paketet alltid fick stanna kvar lite för länge i köket, säger Stefan som inte kunde släppa tanken på att det borde finnas en enkel lösning på problemet.
Resultatet blev webbsidan www.rentrasa.nu (först läste jag ren transa.nu men det var förstås fel...) där besökarna erbjuds att prenumerera på disktrasor, från enkla svampdukar till den prisbelönta jämtländska innovationen Flower scrub® och designdukar av Erika Tubbin.
Ett standardpaket med tre svampdukar per månad kostar 29 kr och designdukarna kostar 49 kr i månaden inklusive moms och det täcker både trasa, porto och betalningsavgifter. Själv så förbrukar jag nog inte tre trasor i månaden efersom jag brukar diska trasorna i maskinen så blir de inte sunkiga lika fort.
 Så här säger Eleonore om företagsidén: Vi vet att det fyller ett behov som vi har. Men tänk om det bara är vi som glömmer att köpa disktrasor? I så fall kommer vi i alla fall aldrig mer att behöva tänka på det - nu har vi ett lager som räcker ett tag.
Då får vi ta och hoppas att det är en lyckad affärsidé och att de får många prenumeranter så att de inte behöver sitta där med ett jättelager av disktrasor...

Rentrasa.nu
Rentrasa.nu

Ren trasa & annat fräscht erbjuder svenska hushåll och företag prenumerationer på disktrasor via webbadressen www.rentrasa.nu.

 

Rentrasa.

Nyckelord: Kök | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Enkelt bevattningssystem i trädgården

Efter den här heta sommaren så kan man verkligen börja fundera på om det kanske vore värt att investera i ett bevattningssystem. När jag var till Ulriksdals slottsträdgård och tittade på Enkla Trädgården som trädgårdsmästaren Bo Rappne (känd från TV program om trädgård) hade anlagt. Där hade han dragit en slinga med slang efter kanten på hela trädgården så att de små nyplanterade buskarna, som senare ska bilda en häck, skulle bevattnas jämnt och vid behov. I

Gardena bevattningssystem AquaContour Automatic  Foto: Annika Rådlund
Gardena bevattningssystem AquaContour Automatic Foto: Annika Rådlund

Enkla Trädgården finns ett heltäckande bevattningssystem som består av droppslang under jord från Gardena. Med den automatiska bevattningen slipper man göra jobbet själv och rabatter och häckar får den tillgång till vatten som de behöver. Droppslangen gör jorden jämnt fuktig så att växterna inte torkar ut.
AquaContour Automatic ska man enkelt kunna ansluta till huvudvattnet och som grävs ner för att hamna i samma höjd som gräsmattan. AquaContour anpassar spridningen efter gräsmattans form och täcker en yta på upp till 350 m². Detta är möjligt genom att området bevattnas via 50 nyckelpunkter.
Spridaren ger en jämn bevattning av gräsmattan och solcellen med litiumjon-batteri ger strömförsörjning. Tack vare den automatiska dräneringsventilen är AquaContour också frostsäker eftersom den släpper ut överblivet vatten och hindrar att slangen fryser.

 

Gardena

Gilla Allt om bostad på facebook

Nyckelord: Blommor | Elektronik | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Höstfina nyheter från Mairo

Mairo, som bland annat tillverkar fina textiler, har nu även gjort en del affischer. Viral flowers med motiv från deras mönstter Monstrera och Bananblad är verkligen jättefina. Deras textilmönster Flowerwall kommer i höst i gult och hallon på grå botten. En härlig kombo.

Mairo
Mairo

Höstnyheterna från Mairo blir fina uppstickare i soffan eller i fåtöljen och de fina affisherna är förstås helt rätt i tiden. Nu är det botaniska motiv som gäller, både på tyger och posters. Design av Tess jacobsen.

 

Mairo

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Sovrum | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


En helt ny- snygg och billig, soffa hos Ikea!

I oktober lanseras några nya kollektioner hos Ikea och min absoluta favorit bland nyheterna är STOCKSUND, en helt ny serie sittmöbler. Soffan är i Howard-stil (Howardsoffan kommer från traditionell engelsk ­inredning, låga modell som ofta är svängd i formen med mjukt avrundade armstöd och svarvade framben i trä med små hjul) trots att den verkar nätt och lättplacerad så verkar den ändå ha ett skönt djup. Viktigt med en soffa är ju ändå att man ska kunna mysa i den... Och tummen upp för priset och för att alla klädslar är avtagbara och tvättbara.

Stocksund / Ikea
Stocksund / Ikea

I serien ingår soffor i två storlekar, en rymlig fåtölj, fotpall och bänk med förvaring - som fungerar lika bra i vardagsrummet som i sovrummet och hallen. Till STOCKSUND kommer två olika klädslar i sammanlagt fem färger.

STOCKSUND 2-sitssoffa 5495:- Klädsel: 100% polyester. Designer: Nike Karlsson. B199×D95, H89 cm. Ljungen ljusröd/svart

STOCKSUND 2-sitssoffa 4995:- Klädsel: 75% bomull 25% polyester. Designer: Nike Karlsson. B199×D95, H89 cm. Nolhaga mörkgrå/svart
STOCKSUND 2-sitssoffa 4995:- Klädsel: 100% polyester. Designer: Nike Karlsson. B199×D95, H89 cm. Ljungen beige (ej på bild)
Vardagsrum med grå STOCKSUND soffa, svart ARKELSTORP förvaring och ett svart KRAGSTA soffbord

Bilden i mitten: Vardagsrum med grå STOCKSUND soffa, ARKELSTORP förvaring i svart och KRAGSTA soffbord i svart.

Ikea

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Vardagsrum

Permalink


Smarta och billiga prylar till svampsäsongen!

Det är in. te alls för många år sedan som jag upptäckte hur gott det är med kantareller. Så nu har det gamla toastjärnet fått komma fram ur skåpet också, toast med västerbottenost och smörstekta kantareller går inte av för hackor så ni vet. Hett tips! Tyvärr har jag inte jättemycket tid att gå i skogen och plocka svamp och jag vet aldrig riktigt var jag ska leta heller. Därför så tog jag nu och ringde ett samtal och köpte ett kilo gula kantareller. Men det är ju egentligen lite fusk.. Det är ju både härligt att trampa omkring i skogen - och hälsosamt att vara ute i friska luften. Så, jag kanske ska ta och hänga på nästa gång det blir svampplockning. Här har jag hittat lite smarta prylar som dessutom inte kostar så mycket. Det går precis lika bra med en gammal korg förstås, men om man inte har någon så tror jag att det är ett måste. För att få in den rätta känslan.

ICA Hemma
ICA Hemma

De här prylarna har jag hittat i Icas hemmasortiment. Svampkniv med liten borste, 34,90. Korg skörde 149 kr, Svampkort Ica Home (den rektangulärakorgen) 79 kr, frukt och samptork 399 kr och köksvåg 199 kr. Och den fina hinken till äppelplockningen kosar 29.90 kr. Som hittat! Ica Hemma har visst öppnat en webb-shop så då gör det inget om man bor långt ifrån affärerna. 

Ica Hemma

Nyckelord: Inspiration | Nyheter | Prylar | Utomhus

Permalink


Vinn ett självlysande fågelhus!

Här har du chansen att vinna fågelbordet Twilight som nyligen utseddes till vinnare vid prestigefulla Red Dot Award 2014. Twilight är tillverkat i trä och akrylplast. Förutom att erbjuda mat till fåglarna i kylan finns fyra batteridrivna led-lampor i bordet som tack vare ett skymningsrelä automatiskt tänds när mörkret faller på. Helt klart det coolaste fågelhuset jag har sett!
För chansen att vinna Twilight:
1: Gilla Allt om bostad på facebook och dela gärna tävlingen på din facebooksida.
2: Skriv en kort motivering om varför just du vill vinna Twilight till [email protected] (märk mejlet med Twilight) och svara även på en fråga om domherren:
Domherren ses mest om vintern då den gärna kommer fram till bebyggelse och lockas fram till fågelmatare. Men är det honan eller hanen som är knallröd på bröstet?


Sista tävlingsdagen är söndag 7 september och vinnaren publiceras här och på vår facebooksida. Lycka till!

Twilight / Nelson Garden
Twilight / Nelson Garden

Placera fågelbord och matare så att du kan se dem från ditt fönster och kan njuta av fågellivet. Tänk också på att du lätt ska kunna fylla på mat så att det inte är för mycket spring där du placerar ditt fågelbord. Ha gärna också lite avskärmning så att fåglarna inte skräms så fort någon rör sig. Fågelbord kan med fördel placeras i närheten av en buske eller ett träd där fåglarna kan gömma sig om de blir rädda.

 

Nelson Garden

Nyckelord: Detaljer | Nyheter | Prylar | Tävling | Trädgård | Utomhus

Permalink


Borra inte i gasledningen....

Varje gång jag borrar någonting så brukar jag tänka på min kompis Marie...hon är en väldigt händig tjej som brukar styra upp det mesta. För ett antal år sedan hade hon en lägenhet i Stockholm och när hon köpte den så skulle hon fixa allt möjligt där. Bland annat skulle hon borra fast en övervåningssäng i väggen så att den skulle stå stadigt. Hon borrade och borrade men hon kom liksom inte längre in i väggen...till sist så hängde hon all sin tyngd på borrmaskinen, men inget hände ändå. När hon till sist drog ut den ur väggen så hade borren (själva spiralen som man borrar med) smält! Och hängde där som ett snöre... Det visade sig att hon helt enkelt hade borrat i gasledningen, som är skyddad av ett stålhölje just för att man inte ska kunna borra sig in i ledningen... Så tänk på det innan du borrar i en en vägg i köket eller en vägg som gränsar mot köket så kan det vara bra att känna till var gasledningen (finns om det finns gas i huset). Elledningar i väggen är också bra att ha koll på...

Borra säkert Foto: Annika Rådlund
Borra säkert Foto: Annika Rådlund

Kontrollera alltid var det finns gas- och elledningar i hemmet innan du börjar borra... Om det inte finns ritningar så kan man fråga hyresvärden om man har en sådan. Ett vanligt problem som jag har hört talas om är att det är en del spikar eller borrar ovanför strömbrytaren, där elledningarna är monterade. De är aldrig en bra idé.

Nyckelord: Bostäder | Elektronik | Tips

Permalink


Här är höstens inredning

I våras var det pressvisning för vad som kommer i butikerna och postorderföretagen i höst och vinter. Sammanfattningsvis så kan jag säga att det är mycket koppar, mässing och djumönstrat som dyker upp. Blanka metaller tillsammans med varma toner på textilier känns helrätt i höst.

Inredning aw2014 Foto: Annika Rådlund
Inredning aw2014 Foto: Annika Rådlund

Brunt glas,mässing, koppar, leopard- och zebramönster i varma toner kommer är en röd tråd i höstens inredningssortiment.

 

Indiska
Iittala
Jotex
Rusta
Åhléns

 

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Nyheter | Prylar | Textil | Tips

Permalink


6- kantigt klinker är det senaste

Det här klinkerplattorna ger en känsla av ett lapptäcke...både hemtrevligt och mysigt på samma gång. De mönstrade plattorna kommer blandade i kartong, alltså kan man säga att inget golv blir likadant. Plattorna är brända, färgade, glaserade och dekorerade och de kan förvandla ett neutralt golv eller vägg till en vacker dekoration. Keramiken har många fantastiska egenskaper - det är hållbart, vattentätt, syrabeständigt, lättstädat, blankt/matt, hygieniskt och dekorativt på samma gång. Det är förstås därför som plattor har använts i tusentals år och anses fortfarande vara det mest hållbara man kan klä en yta med.

Peronda Harmony Argila D.Attrazione / Kakeldaxgruppen
Peronda Harmony Argila D.Attrazione / Kakeldaxgruppen

Peronda Harmony Argila D.Attrazione kostar cirka 3904kr / m² hos Kakeldaxgruppen. Klinker tillverkas av stengodslera och är högbrända plattor, kan vara både glaserade och oglaserade, lämpar sig för golv tack vare att de inte släpper igenom så mycket vatten. Klinker klarar av större påfrestningar än kakel då den är bränd i högre temperatur. All klinker klarar golvvärme.

Kakeldaxgruppen - Peronda
Kakeldaxgruppen 

Nyckelord: Badrum | Detaljer | Golv | Inspiration | Kök | Tips | Vardagsrum

Permalink


Tips för en getingfri sommar utan insektsgift

Medan saneringsföretag tillsätter alla resurser för klara årets getingrekord så meddelar man från Aspåsen i Habo att de har haft en getingfri sommar. Hur kan det komma sig undrade jag då eftersom gården ligger mitt i naturen.
- Vi har hört att många lider av en getingsommar, själva skulle vi ta bort ett begynnande getingbo för några veckor sedan men när vi kom dit hade någon annan hunnit före. Hela getingboet var utrivet av ett vildlevande djur som också bor här trädgården berättar Niklas Johansson.

Vilket djur då undrar jag?
- Den största och mest fredliga getingen av dem alla, Bålgetingen. Svarar Niklas. Bålgetingar var tidigare mycket sällsynta och upptagna på den nationella rödlistan över hotade och minskande arter. Det är en stor geting som bygger sina kupor inne i håligheter. Naturligt främst i gamla döda träd. Eftersom det finns få sådana i våra skogar var alltså bålgetingen hotad.

Både Ellen Nystedt och Niklas Johansson är naturmänniskor, Ellen driver ett turist & äventyrsföretag som utgår från gården. Niklas som är enotomlog & ekolog är hjärnan bakom besöksträdgården som alltså är i stort sett helt fri från getingar och är helt fri från bekämpningsmedel och ett paradis för både människor, insekter och många fåglar. Under bilden har jag lagt in deras bästa tips, det låter onekligen som bra förslag.

Fågelholk i skogen Foto: Tur och natur
Fågelholk i skogen Foto: Tur och natur

Ellen och Niklas tips för en getingfri sommar utan insektsgift:
Döda aldrig en bålgeting. vanliga getingar är deras favoritmat.
Sätt upp många fågelholkar i trädgården och skogarna runt huset.
Ha många döda träd och och stolpar som inte är gjorda av tryckimpregnerat trä runt gårdsmiljön, borra många små hål i olika storlekar i dessa.
Spara barnens sandlåda fast de vuxit ur den eller köp en säck sand och häll ut i ett skyddad söderläge för att skapa "bibäddar" och bra platser för steklar att bo på.
Förstärk trädgårdens motståndskraft mot problemarter genom att ha många blommande perenner, spara blomsterrika områden där ni inte klipper gräset förrän i augusti.
Ha frukträd, blommande buskar, buskage och ställen där fåglar kan hitta mat och skydd.


Tur och Natur

Nyckelord: Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


LG -Door in Door - Kylskåp med delad dubbeldörr

Nu börjar det att dyka upp innovativa kylar och frysar på marknaden, som har ett annat utseende än vad vi är vana vid. LG har tillexempel precis lanserat Door-in-Door , en kyl med frys nedtill där det är dubbeldörrar både uppe och nere. Man behöver alltså inte öppna dörren till hela kylen, och frysen, för att ta fram något. Förvarar men till exempel mjölken på höger sida i kylen så räcker det med att öppna den högra dörren. Nytt är också att dörrarna har ett lager till, så att man längst ut kan ställa det som används oftast, som till exempel mjölk och juice. Då behöver man bara öppna det yttersta "lagret" av dörren. Vad är anledningen till det här då? Det är såklart för att minska mängden av kall luft som kommer ut från huvud kylutrymmet, det kan man nu göra med upp till 41 procent jämfört med att öppna en vanlig huvuddörr. Detta i sin tur bidrar till att hålla maten fräschare längre eftersom ytterdörren öppnas mindre frekvent och temperaturvariationer minimeras.

LG Door in Door Foto: Annika Rådlund och LG
LG Door in Door Foto: Annika Rådlund och LG

LG Door in door gör att barnen lättare kommer åt det som de vill ha, om man placerar det längst ut. Kylen har extra hyllutrymme för att bland annat den centrala skiljeväggen som normalt finns i 2-dörrars kylskåp har tagits bort. Den typen av kompressor som finns i den ska också göra att den brusar mindre. Det är bra tycker jag, det är ju väldigt störande med kylskåp som morrar...

 

LG
LG Kylskåp

Nyckelord: Detaljer | Elektronik | Kök | Nyheter

Permalink


Morakniv lanserar köksknivar!

Cervera har från och med i höst exklusiv ensamrätt på köksknivar med rött respektive svart skaft från familjeföretaget Morakniv. Företaget, som har en lång historik av att producera knivar till det professionella köket, har nu vidareutvecklat en serie som riktar sig till konsument. Knivarna har utvecklats i nära samarbete med professionella användare och yrkesskickliga hantverkare och är tillverkade av svenskt, rostfritt stål vid den lokala fabriken i Mora. Det ökade intresset för matlagning och de råvaror som vi väljer att tillaga har också lett till en ökad efterfrågan på hållbara och genomarbetade köksredskap. Morakniv, med en tradition av knivtillverkning som sträcker sig över hundra år tillbaka i tiden, går hand i hand med dessa nya köksideal, säger Cervera om den nya satsningen. Jag har varit och spanat in de nya knivarna och de är verkligen snygga och förvånansvärt lätta, speciellt kockniven blev jag förvånad över att den var så lätt. Vilket jag tycker är positivt. Sen att det är en Morakniv ju gör ju saken helt klart coolare.

Morakniv Cervera Foto: Annika Rådlund
Morakniv Cervera Foto: Annika Rådlund

I höstens kollektion av moraknivar finns allkniv, brödkniv, filékniv, kockkniv samt en skalkniv. Pris från 399 till 999 kr, hos Cervera. De rödfärgade skaften ska efterlikna mahogney, genom ett gammalt infärgningssätt som man använde förr. Alla knivar har Morasknivens kända sigill på bladet.

 

Cervera

Nyckelord: Kök | Mat | Nyheter | Prylar

Permalink


Hemtrevligt - med Nadja Wedin

Som vanligt hade Nadja Wedin lyckats skapa en hemtrevlig monter på Formex. Egentligen så räcker det med att ställa ut ett par av hennes maffiga stolar (stilmöbler omklädda med hennes tyg) samt en enfärgad soffa fylld med hennes kuddar - så blir det hemtrevligt direkt! Ett hett tips är att nu finns en del av hennes härliga skapelser även på Hemtex. Bland annat muggar, brickor och kuddar. De kommer bara att säljas i en begränsad upplaga så man får skynda att fynda.

Nadja Wedin Foto: Annika Rådlund
Nadja Wedin Foto: Annika Rådlund

Nadja Wedins härliga montrar på Formex ( hon hade två montrar i år). Nytt i hennes sortiment för den här säsongen är bland annat kuddar i härlig sammet.

Nadja Wedin
Nadja Wedin på Hemtex

Nyckelord: Arbetsrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Mässor | Nyheter | Prylar | Sovrum | Tapet | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


Vanilla Fly -snygga posters från Danmark

Vanilla Fly från Danmark har ett stort utbud av posters, härliga bilder om du planerar att göra en tavelvägg eller bara vill ha ett coolt motiv. De har blivit superpopulära och deras monter var välbesökt på Formex. Alla posters från Vanilla Fly är tryckt på danskproducerat papper.

Vanilla Sky Foto: Annika Rådlund
Vanilla Sky Foto: Annika Rådlund

I Vanilla Flys monter fanns mycket snyggt, både posters, kuddar, necessärer och magneter. I Sverige säljs deras produkter bland annat av Ironhouse, Louise Interiör och Room 99 på nätet. Om de inte har just den postern man vill ha i sitt sortiment så verkar de kunna ta hem dem.

På Vanilla Flys danska hemsida beskriver de sitt företag så här: Vanilla Fly är ett företag som väljer ut speciella varumärken och de drömmar om att skapa ett "universum" med bra produkter "utvalda av kvinnor för kvinnor".

Ironhouse
Louise Interiör
Room 99
Vanilla Fly

 

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Mässor | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Koppar - nu även på djurhornen

Koppar och mässingsfärgade prylar har verkligen svämmat över på marknaden det här året. Gissar dock att det inte är en trend som är här för att stanna...men det är onekligen snyggt med koppardetaljer i inredningen. På Formexmässan syntes allt från papperskorgar till lampor i kopparfärgad metall. Nytt är att nu är det inte bara svarta, vita och rosa djurhorn...nu ska de såklart sprayas i en fin kopparfärg!

Rikki Tikki  Kopparfärgade horn Foto: Annika Rådlund
Rikki Tikki Kopparfärgade horn Foto: Annika Rådlund

I trendutställningen på Formex så kunde man skåda de här prylarna i delen för inredningsstilen Dark Fragrance. "Dramatik inom färgsättning och design kännetecknar trenden Dark Fragrance. För att förhöja det dramatiska uttrycket är det mycket svart på både blanka och matta ytor. Det syns framförallt på trämöbler, spegelramar och textilier. I Trenden finns ett överdåd och en lekfullhet av färg och mönster som kombineras på ett nytt och inspirerande sätt. Antingen är det mycket av allt eller ett iögonfallande objekt i en för övrigt stram interiör."

Formex
Rikki Tikki

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Mässor | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Holmegaard - glas tillsammans med skinn är det senaste

Idag på Formex (största mässan för nordisk inredning) så var jag förbi Rosendahl Design groups monter för att tita på höstens nyheter som ska skapa stämning i hemmet och köket. Den danska designern Maria Berntsen fanns på plats för att berätta om de moderna glasskålarna och kammarljusstakarna i glas med en karaktäristisk läderrem från Holmegaard som hon har designat. Lyktorna i samma serie, Design with Light, kan man bära i en läderrem och glasen (nästan i formen av ett jättepäron) hade en rund öppning där man kan sticka in värmeljuset och lyktan hade även ett lock av metall.

Holmegaard Design with Light Foto: Annika rådlund
Holmegaard Design with Light Foto: Annika rådlund

Design with light kammarljusstake kostar 349 kr på Cervera och Designonline.se, Ljusstake för blockljus 349 kr, kruka 459 kr och lyktor med handtag (syns i bakgrunden) 399 kr. Design: Maria Berntsen

Cervera
Designonline
Formex

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Mässor

Permalink


Fina hängare av pastellfärgade åror

Det är ju alltid kul med personlig inredning och detaljer som sticker ut. De här hängarna kan passa både i en hall, i badrummet, utanför bastun, i gäststugan, sommarstugan, barnrummet eller kanske till och med i sovrummet. Rätt lätt att göra själv. Måla årorna i valfri färg, fäst krokar på dem som kan användas som hängare, förankra årorna på väggen. Klart!

Hängare åror Foto: Annika Rådlund
Hängare åror Foto: Annika Rådlund

Dessa snygga åror såg jag på en sommarstugemässa i Finland i sommar. Kul inredningsdetalj som man kan göra själv av en eller flera åror.

 

Loma-Asuntomessut mässa i Finland

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Mässor | Tips

Permalink


Snygga handdukshängare av svarta åror!

Jag har aldrig varit riktigt förtjust i den marina stilen med vitt och marinblått tillsammans med fiskenät...men det här är snyggt tycker jag. Enkelt och stilrent och samtidigt en kul inredningsdetalj. Så spraya på ett par åror med svart färg, viktigt att fråga på färghandeln vad som fungerar i våtrum.

Handukshängare av åror Foto: Annika Rådlund
Handukshängare av åror Foto: Annika Rådlund

Bor du nära vatten eller bara vill ha lite marina inslag så är det fint och smart med handdukshängare tillverkade av åror. Vid fäste i våtrumsvägg är det viktigt att hålen i kaklet blir täta för fukt, med till exempel silikon.


Sett på sommarstugemässan Loma-Asuntomessut

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Prylar | Tips

Permalink


Det enklaste kan ibland vara det vackraste...

Den här fina dukningen såg jag på sommarstugemässan i Finland i sommar. Ett bevis på att det inte alls behöver vara dyrt att göra en fin och speciell dukning. Här har man lagt en planka i mitten som jag tror man målat på för att den ska se ut som en antik planka. Om man kan hitta en bit drivved eller liknande så fungerar det lika bra. Här har man matchat tabletter med värmeljus och dekorerat med några vita stenar. Man kan förstås välja vilka färger man vill, svarta stenar och vita tabletter, eller turkost...eller lila. Variationsmöjligheterna är oändlig förstås, men det som är bra är att man inte behöver köpa nytt porslin eller glas eller dyra ljuslyktor.

Dukning Foto: Annika Rådlund
Dukning Foto: Annika Rådlund

Från ax till...dukning. Med lite material från naturen, tabletter och värmeljus i matchande färg går det att få en fin och sammanhållen dukning. 

 

Loma-Asuntomessut mässa

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Prylar | Tips

Permalink


Du vann färg från Clas Ohlson!

Då var tävlingen om väggfärgen avgjord. En av de som svarat rätt på frågan om vad den rosa väggfärgen från Clas Ohlson heter (Royal Pink) var Kenneth Persson från Kvidinge. (Jag har nu googlat för att se var Kvidinge ligger och det är alltså till Skåne som väggfärgen skickas)
Vinnarens motivering var:
Jag ska hjälpa sonen, som aldrig målat förut men gärna vill lära sig. Han har fått sin första egna lägenhet och väggarna är i murriga bruna färger, så väggfärgen Aged White önskar vi oss. Trist bo så mörkt och dystert så sonen flyr ofta hem!!! Har gillat och delat på Fb. Med vänlig hälsning, Kenneth Persson, Kvidinge

Färg / Clas Ohlson
Färg / Clas Ohlson

I maj lanserade Clas Ohlson målarfärg under eget varumärke i Sverige. Akrylatfärgen finns som väggfärg, takfärg och lackfärg för målning av grundat trä och metall inomhus.

Akrylatfärgen kommer i flera olika nyanser. Lackfärg, 0,75 liter kostar 139 kr Väggfärg, 3 liter kostar 199 kr Takfärg, 3 liter kostar 199 kr Den slitstarka färgen ska ha en hög sträckbarhet och en god täckförmåga. Färgen är svensktillverkad och ECO-label-märkt*. Penseln är av syntetborst av hög kvalitet, passar alla slags färger. För målning av snickerier, dörrar, golv m.m. Pris 29-49 kr/st beroende på storlek.

All om bostad på facebook
Clas Ohlson väggfärger
Clas Ohlson penslar

 

Nyckelord: Inspiration | Nyheter | Tävling

Permalink


Veckans favorit: By Leonnie - snygg lyxig förvaringskollektion

På en pressvisning i våras så såg jag den här fina förvaringskollektionen från By Leonnie, ett svenskt företag som grundades 2011 i Åre av Mia Leonnie Karlsson. Företaget har både bruksföremål i koppar, broderade textilier och krukor. Jag gillar förvaringskollektionen då den inte liknar något annat jag har sett, men den ger hemmet en touch av flärd och den finns i fem nyanser så den passar de flesta inredningsstilar: Champagne, Copper, Bronze, Metallic och Black. Produkterna tillverkas invändigt av trä och masonit och har en yta av metallicskimmrande konstläder.

By Leonnie
By Leonnie

De lyxiga boxarna, korgarna och smyckeskrinen skapar en stilfull inredningsdetalj med de klassiska quiltmönstren och metallicskimmer. Nyhet är fägen svart. Storagebox, kan användas till bland annat lyxig tvättunna , 1 450 kr. Basket 2- pack 1495 kr, Round basket 549 kr, Mini organizer 465 kr. Jewellery box round 549 kr, Storagebasket 849 kr. Finns i utvalda butiker och via webshopar. Det går även att beställa direkt från By Leonnies webshop.

By Leonnie

Nyckelord: Arbetsrum | Badrum | Detaljer | Inredning | Nyheter | Sovrum | Vardagsrum

Permalink

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Nyckelord
Arbetsrum | Arkitektur | Bad | Badrum | Balkong | Barn | Belysning | Besök | Blommor | Böcker | Bostäder | Butik | Bygg | Detaljer | Ekonomi | El | Elektronik | Elförbrukningen | Energi | Golv | Historia | Hotell | Hus | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Kakel | Klinker | Kök | Ljud | Ljus | Mässor | Mat | Nyheter | Övrigt | Porslin | Presenter | Privat | Prylar | Sovrum | Tapet | Tävling | Textil | Tips | Trädgård | Utomhus | Vardagsrum

2022

2021

2020
Maj | April | Mars | Februari | Januari

2019
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2018
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2017
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2016
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2015
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2014
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2013
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2012
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2011
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2010
December | November | Oktober | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2009
December | November | Oktober | September

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår