AoB Bloggen med Annika Rådlund

Veckans boktips: Snickra & Bygg - fina hemmaprojekt

Nu blev jag så sugen på att snickra! I boken Snickra & Bygg av Anna och Anders Jeppsson finns en massa praktiska och väldigt snygga prylar som man kan snickra själv. Det är allt från en enklare utedusch till en smart stege till äppelträdet. Dan här helt enkelt fullmattat med saker som är bra om man har trädgård: torkställning, utekök, soffor, bänkr, bord, blomsterstege med planteringslådor, drivbänkar, ett praktiskt sidobord med betongskiva, staket och grindar, cykelskjul och trädäck. Och det som jag allra helst vill ha: en mysig bänk runt ett träd!!

Snickra & Bygg frånBokförlaget Semic . Bilderna i boken är tagna av Anna Jeppsson
Snickra & Bygg frånBokförlaget Semic . Bilderna i boken är tagna av Anna Jeppsson

I boken Snickra & Bygg kan du drömma dig bort till ljuvliga sommardagar i trädgården. Fastän boken inte är varken stor eller tjock så finns det väldigt många inspirerande projekt i den, med tillhörande beskrivningar. Det finns både materiallistor och tydliga beskrivningar på hur man gör. Jag skulle vilja ha ungefär alla saker som de snickrat ihop - allt är verkligen jättefint!

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Bygg | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Bastutunna med infravärme (!)

Det här var något nytt för mig, bastu med infravärme. Jag trodde att man bara kunde välja på uppvärmning med ved och eldrivet bastuaggregat. Men här finns alltså en annan lösning- Den här utomhusbastun hittade jag på Luxway.se, den är anpassad för tre personer och är alltså utrustad med infraröd bastuvärme, något som heter IR Vitalight, det "vitala ljuset" - en teknik utvecklad av Philips där värmevågorna täcker hela det infraröda spektrumet. Tiden för uppvärmning ska vara endast 1-2 minuter. Ja, ni vet ju själv hur infravärme värmer när man slår på det på en uteplats till exempel. Den värmer ju på engång.

Fördelen med en infrauppvärmd bastu ska vara, vad jag har förstått, att den är väldigt lätt att använda. Av- och-på knapp bara och den startar direkt. En annan fördel är att den också ska vara mindre energikrävande än ett eluppvärmt bastuaggregat, eftersom den behöver stå på en längre tid. En tredje sak kan vara både en fördel och en nackdel, beroende på hur man tycker, en infrauppvärmd bastu ska luften nämligen inte bli lika het som en vanlig bastu, även om kroppen blir det. Men även här kan man välja temperatur på displayen. Så infrauppvärmd kanske passar de som inte vill ha jättehet luft och som inte gillar ångan. Man kan alltså inte slänga på vatten på värmelamporna som man gör på ett aggregat...

Bastutunna med infraröd värme Foto: Luxway
Bastutunna med infraröd värme Foto: Luxway

Den här bastutunnan med infravärme är tillverkad i cederträ och har en glasdörr brun tonad värmebeständigt säkerhetsglas. Det ser ju väldigt mysigt ut med det röda skenet tycker jag....
På den här så är kontrollpanelen pacerad inne i bastun, det är bra då kommer man ihåg att trycka av den också när man kliver ur den... Timerstyrning på upp till 90 min. Temperaturstyrning upp till 70 C
Den har också inbyggda högtalare med bluetoothfunktion så man kan köra sin spotifylista där inne, kul detalj tycker jag!
Belysning i tunnan sitter på väggsidan ovanför sittlaven. Och den har någon slags färgterapi som man kan köra där inne. Kanske vitt ljus för ljusterapi på vintern (?) med on/off styrning på kontrollpanelen och färgvalstyrning på fjärrkontrollen. På kontrollpanelen finns förutom timer även fördröjd start, önskad maxtemperatur och man kan också dimma effekten så det inte blir för intensivt.

Den behöver placeras på en plan yta med bra bärighet, sedan är det bara att stoppa in kontakten i ett eluttag eller i förlängningskabel då, för den verkar ha bara 3 meter sladd som kommer ut från baksidan av tunnan.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.luxway.se

Nyckelord: Inspiration | Övrigt | Tips | Trädgård

Permalink


Liten behändig bastu

Som nog alla vet så är Finland bastuns hemland och det gäller nog även den här eftersom den heter Jaakko, men den finns att beställa från polhus.se. Det är ju rätt behändigt att man bara kan klicka hem en bastu som sedan levereras som byggsats. Den är mindre än 4 kvm och har 70 mm tjockt virke i väggarna - så den ska gå snabbt att värma upp till önskad temperatur. Men om man som mig inte är ashändig på att snickra ihop saker helt själv, så är det säkert bra om man tar någon till hjälp.
Den här bastun kan man få i samma utförande som på bilden - eller spegelvänt.

När man planerar sitt bastuinköp så ska man förstås först planera var på tomten den ska stå och åt vilket håll den ska vara vinklad. Den här har ju fönstren en bit upp och bara ett litet runt fönster på dörren så det passar ju bra om man inte vill ha så mycket insyn, ifall man har grannar som bor nära till exempel. Om man istället har en med glasdörr så kan man ju tänka sig att man vill titta på något fint i trädgården, ut mot en äng, eller vad det nu kan vara. Så man inte har dörren precis mot grannens tomt till exempel.

Man bör också planera in att man ska gå in och ut ur bastun kanske lite lätt klädd eller med bara en handduk eller sin "saunatakki" (basturock) så man planerar in var den stigen från huset till bastun ska gå. Den här modellen kan man också välja mellan vedeldad uppvärmning eller eldrivet aggregat. Så då får man planera in hur elen ska dras dit eller om man ska elda så skulle jag ställa den en bit ifrån huset. Både för röken och för brandrisken, som förstås är minimal men ändå.

Bastun Jaakko
Bastun Jaakko

Den här bastun rymmer tre personer åt gången, så perfekt för de som inte har en jättefamilj (eller så turas man om) och för den lite mindre trädgården.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.polhus.se

Nyckelord: Bygg | Inspiration | Övrigt | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Betong-look utan betong i badrummet

Här är ett tips som man kan kika på om man vill haka på betongtrenden i badrummet. Företaget Betongstil använder en cementbaserade CreteDeco, det är ett ytskikt som går att lägga direkt på befintligt kakel/klinker i badrum eller på golvytor. Inga armeringar behövs och det ska se ut exakt som betong. Det går även att färga massan och skapa mönster. Kan definitivt vara något att kika på om aman är ute efter den här stilen i badrummet.

Betong-look i badrummet av Betongstil.
Betong-look i badrummet av Betongstil.

Betongstil skapar badrum, kök eller golv i betong-look. Genom efterbehandlingen som görs ska det bli extra fläck- och slittåligt. Jag har inte sett ytorna i verkligheten utan bara på bild, men det ser fint ut tycker jag så kanske något som är värt att kika in på. Det ska vara smidigare och mer snabbjobbat än att gjuta vanlig betong.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.betongstil.se

Nyckelord: Badrum | Tips

Permalink


Härliga prylar till bastun

Nu när hösten är på ingång så brukar alltid en längtan efter en egen bastu att infinna sig, i alla fall hos mig. Älskar bastumyset och är väldigt sugen på att bygga en bastu med ett till hörande loungerum, eller omklädningsrum eller hur man ska kalla det. Här lite nyheter som jag gillar på bastu- och badrumsfronten.

Härliga prylar till bastun

Bamboo pall, H40 x D35 och Forest badrumsmatta, L60 x B40. Det finns även en stegen i samma serie som det går att hänga handdukar på. Båda kommer från Ilva.
www.ilva.se

Sittlapp i 100% lin från Axlings linne, 52x52 cm. Finns med vit eller svart kant. Perfekt även att ha med sig till badhuset tänker jag om man ska basta där. I Finland brukar det finnas en papprulle där man kan dra ut en ruta för engångsanvändning men det finns det ju inte i Sverige så då får man sitta på sin handduk om man inte vill sitta direkt på bänken....
www.axlings.se

Utrusta bastun med bastustäva och skopa, dessa är i metall med trähandtag och termometern är i stål. Jättesnygga tycker jag! De finns på Clas Ohlson tillsammans med bastudofterna. Skopan och hinken finns även i grått.
www.clasohlson.se

Dekorativa korgar för förvaring av handdukar eller tvätt med praktiskt bärhandtag i läder. Korgarna finns i svart eller natur. Passar även i hallen, i sovrummet, i klädgarderoben osv. Lätta att bära runt med handtagen! Finns även i natur, hos Malaika Cotton.
www.malaikacotton.com
 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Bad | Badrum | Detaljer | Inredning | Prylar | Tips | Vardagsrum

Permalink


Veckans favorit: Firemill - brandsläckare med vanlig kolsyrepatron!

Här har jag hittat en bra pryl, som kan vara en superbra grej för hela familjen för att skydda sig mot brand. Firemill är en brandsläckare som drivs av samma sorts koldioxidpatron som man använder till att göra kolsyrat vatten. Gasen ska sänka temperaturen i lågorna och driva bort syret så att elden kvävs. Den stora fördelen med Firemill är att man kan öva på att släcka utan att den smutsar ner och utan att det kostar mer än 40–70 kronor att byta kolsyretuben.
Skulle det börja brinna är det en enorm fördel om alla i familjen redan har övat på att använda brandsläckaren. Själva släckaren är återanvändbar och ska i princip ha obegränsad livslängd. Har man kört släckt den här så vet man vad man ska göra med en pulver- eller skumsläckare om en brand skulle uppstå. Den här kanske bara räcker till att släcka en inte alltför stor brandhärd tänker jag - som tex att julmossan börjar brinna kring ljusen eller något liknande.
Andreas Westberg som har uppfunnit prylen har redan haft nytta av den i sitt hem, hans döttrar släckte nämligen en grytlapp som de råkat lägga på spisen och som brann med höga lågor. När han sprang ner från övervåningen fanns bara en svag rökdoft i köket och de hade tagit ut grytlappen i snön. Och med den insatsen kunde de alltså skydda sig mot något mycket värre!

Firemill
Firemill

Det ska vara enkelt att öva sig på att använda Firemill. Skulle det börja brinna är det en enorm fördel om alla i familjen redan hunnit testa... Jag funderar på att skaffa en och testa med min son, han är nämligen livrädd för eld och gillar till exempel inte att jag tänder ljus. jag tror inte att han skulle våga ingripa alls om något hände, så det här kan ju vara bra att träna med. Den ska inte ersätta en vanlig brandsläckare utan ses som ett komplement. Och förstås att man ska ringa 112 om man inte snabbt kan släcka. Priset ligger på strax under 1500 kr på smartasaker.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.smartasaker.se

Nyckelord: Elektronik | Kök | Nyheter | Övrigt | Prylar | Tips

Permalink


Så gör du med en gulnad träpanel

I många äldre hus sitter de träpanel som med åren har gulnat. Många upplever ett rum med mycket panel som ett rum med "bastukänsla" medan andra förstås älskar träet. Furu är ju ljusare när det är nytt men det gulnar alltid med tiden. Om man funderar på att måla panelen med en ljus färg och är rädd att kvistarna och det gula ska lysa igenom så har jag fått ett tips här från Beckers som jag tänkte dela med mig av.
En gammal gulnad träpanel kan bli som ny genom att måla ytan med en ljus kulör. Resultatet blir att panelen kommer kännas ren och fräsch och rummet får en ljusare och luftigare känsla. Beckers Panelgrund ska vara effektiv mot genomslag från kvistar och gulnat trä. Panelgrunden kan sedan målas över med de flesta av Beckers vattenburna produkter för målning av vägg, tak och snickerier inomhus. Så svårare än så är det inte!

Gulnad väggpanel som blivit ljus och fin. Foto: Beckers
Gulnad väggpanel som blivit ljus och fin. Foto: Beckers

En mörknad panel har här fått en ljus och fin kulör som gör att hela rummet upplevs som ljusare. Beckers Panelgrund (3 litersburk) kostar cirka 610 kr.
Det finns förstås andra färgföretag som har liknande produkter, prata med din lokala färghandlare för att se vilka varumärken de har.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.beckers.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Tips

Permalink


Nio nya kulörer från Farrow & Ball

Nu på hösten brukar den där känslan av att göra om hemma att infinna sig... man vill boa till det och mysa. De flesta har ju spenderat mycket tid utomhus i sommar men nu kommer den där perioden när man kommer att spendera mer tid inomhus. Om man funderar på att byta färg i något rum så kika på Farrow & Ball som lanserar nio nya färgrika kulörer till sin färgkarta. I den nya kollektionen finns bland annat en exotisk rosa, en djupt röd nyans med jordnära och mjuka vita samt blå nyanser. De här två fastnade jag för, så härliga färger!
Och se också så fint det är när man inte målar hela vägen upp, eller ja målar vitt upptill. Så har jag också i mitt vardagsrum och jag är så nöjd med det, det gör att rummet ändå känns ljust, eftersom taket förlängs med det vita upptill på väggarna, även om man har en mörk väggfärg.

Rangwali No 296 och De Nimes No 299 från Farrow & Ball.
Rangwali No 296 och De Nimes No 299 från Farrow & Ball.

De nya kulörerna är noggrant utvalda för att komplettera Farrow & Balls färgkarta och kommer att ersätta nio redan existerande färger. Den nya kollektionen är framtagen så att varje färg kan stå helt för sig själv eller kompletteras med andra färger från tidigare kollektioner. Det finns nu 132 olika kulörer att välja på...De två på bilden heter På bilden: Rangwali No 296 och De Nimes No 299.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.farrow-ball.com

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Tips | Vardagsrum

Permalink


Tre coola lampor i höst

Jag har precis kollat igenom alla belysningsnyheter och fastnade direkt för de här tre. En lampa kan ju vara så mycket mer än bara en ljuskälla. Om de har en story med sig så är det förstås ännu mer intressant. Som Tony Irving från Let´s dance lampa The hidden gem med utbytbara färgade kristaller (den kan du läsa mer om här), och Konsthantverkets fantastiska lampor i råmässing och glas.
Sen fastnade jag även för den här söta guldekorren från Hemtex, han heter Piff (som i Piff & Puff antar jag) och håller då i en lampa istället för ett ekollon. Så himla söt!

Piff från Hemtex, Fenomen från Konsthantverk och The Hidden Gem från Markslöjd,
Piff från Hemtex, Fenomen från Konsthantverk och The Hidden Gem från Markslöjd,

Bordslampa ekorre
Piff från Globen Lighting formgiven av Tess Palm blir en fin inredningsdetalj i rummet. Svart textilsladd ingår. Komplettera med ljuskälla.
www.hemtex.se

Lysande konsthantverk
Lampan Fenomen formgiven av Sabina Grubbeson finns i flera storlekar och är tillverkad i råmässing och klart glas.
www.konsthantverk.com/sv

Glammig kristallampa
Markslöjd har tillsammans med Let´s dance jurymedlem Tony Irving tagit fram en kristallampa som heter The hidden gem med fyra utbytbara färgade kristaller. En bärnstensgul, burgundy, lila och en turkos kristall följer med varje lampa, som finns i två olika storlekar: 36 cm och 50 cm.
www.markslojd.se 
 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Belysning | Detaljer | Inredning | Inspiration | Ljus | Nyheter | Presenter | Prylar | Tips | Vardagsrum

Permalink


Kolla in Bea Szenfelds prylar för Ikea!

Formgivaren och konsthantverkaren Bea Szenfeld har gjort fantastiska saker under åren, varav flera av dem har varit mycket uppmärksammade. Hon är en fena på att skapa saker i papper och har bland annat designat en klänning till Lady Gaga som hon hade på sig i en musikvideo. Sedan har jag sett en klänning som som gjorde av makaroner för ett pastaföretag och klänningar av papper som ställdes ut i lobbyn på Grand Hôtel. Mode och inredning brukar ju ofta gå hand i hand och jag tycker att pappersmönstret som hon klippt till på den ena klänningen som var på Grand är väldigt likt motivet på kudden här nedanför.... Kanske är det den som fotats av för det här printet?

Hur som helst, så har hon nu tagit fram en rad produkter till Ikeas vinterkollektion. Fantastiskt fina saker, se bara på det lilla änglaspelet med ett hjärta på toppen, det måste jag absolut köpa!

Ikea Vinter 2018 av  Bea Szenfeld  Foto: Ikea
Ikea Vinter 2018 av Bea Szenfeld Foto: Ikea

– Produkterna jag har utvecklat med IKEA är väldigt lekfulla, inget är minimalistiskt utan det är maximalistiskt med mycket detaljer. Jag anammade projektet med öppna armar och jag hoppas att människor kommer att tycka att detta är kul. Jag massproducerar ju normalt inte, därför är det roligt för mig att många kan ta del av hantverket. Även om jag själv inte har gjort varje sak för hand, så är de i alla fall en tolkning av mitt konstnärskap, säger Bea Szenfeld.

Så här beskriver hon delarna kollektionen:
Den gröna kransen ville jag skulle vara en modern variant av en krans, med ett tatueringsmanér med svalor och en grön lagerkrans. Jag älskar svalor. De är väldigt vackra estetiskt och symboliserar väldigt mycket. Det är en favoritfågel.

Insekter som förstoras upp blir oftast väldigt roliga. Både snigeln, myran och flugan är som sagofigurer, som i Tim Burtons världar med förstorade insekter. Myran var tänkt som julgransdekoration, men de fick bli bordsdekorationer eftersom de blev lite för tunga.

Omslagspapperet är baserat på tredimensionella konstverk. Originalet är gjort för hand som vi sedan har fotograferat, ljussatt och färgsatt. Det är ett sätt att göra mina konstverk tvådimensionella. Vi ville testa hur mönstret fungerade på textil, och det visade sig fungera väldigt fint så det blev kuddfodral och en matta också.

Blommorna. Att klä en julgran är alltid en utmaning, det är kul med temajulgranar. Jag tyckte det var en rolig idé att klä en julgran med blommor, men som också skulle kunna passa till bordet eller kanske i håret eller var som helst.

Julspelet är en klassiker som jag samlar på, så det var roligt att få göra och att kunna gå upp i storlek. Jag gjorde mitt eget tema, ett klassiskt tatueringsmanér – eller tatueringskärlekstema skulle man kunna säga, med ett hjärta och små svalor.



PS: Det finns några fler prylar än de jag tog med på bild här. Säljstart i oktober i alla fall, så då ska jag köpa mig ett änglaspel!

Tidigare inlägg:
Bea Szenfeld designar blomkrukor av Gore-Tex jackor!
S
nygga teburkar av Bea Szenfeld
Hello Kitty för vuxna

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Nyheter | Presenter | Prylar | Sovrum | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


Spiced Honey - årets kulör 2019

Nordsjö har nu presenterat den kulör som de anser vara den trendigaste inför 2019. Färgen heter Spiced Honey och den är vald utifrån analyser av trender inom bland annat mode, design, arkitektur och dagens konsumentbeteende samt vår önskan att åter öppna våra fönster och släppa in ljuset. Kulören har en varm bärnstenston med inspiration från honung och den anses också passa en mängd olika livsstilar och inredningar. Den ska också uttrycka en känsla av optimism som kom fram i den globala trendforskningen som genomfördes. Jag tycker dock inte att färgen känns optimistiskt, mer stilfull skulle nog jag beskriva den som med ett ord.

Kulören Spiced Honey  är Årets kulör 2019 från Nordsjö.
Kulören Spiced Honey är Årets kulör 2019 från Nordsjö.

Spiced Honey finns ide butiker som har Nordsjö- färg sedan den 4 september. På bilderna har man adderat lite andra kulörer som matchar fint till.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.nordsjo.se

Nyckelord: Arbetsrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tävling | Vardagsrum

Permalink


Inredningsinspiration från Näsby slott i Täby

Om man vill få inredningsinspiration och njuta av miljöer i sammet och stilen Art Noveau så rekommenderar jag ett besök på Näsby Slott i Täby. Det är fantastiskt vackert och har nyligen genomgått en omfattande renovering. Slottet har nu återfått sina vackra färger och miljöer från förra sekelskiftet samtidigt som man även har adderat en rockigare sida. Det här slottet är även ett hotell, men man kan även bara slinka in där för till exempel en lunch, middag eller afternon tea (på deras hemsida finns info samt datum). Hur trevligt som helst!

Vacka miljöer på Näsby Slott i Täby Foto: Stockholm Meeting Selection
Vacka miljöer på Näsby Slott i Täby Foto: Stockholm Meeting Selection

Bakgrundshistorien kring slottet är i korthet att det gamla slottet (som var byggt någon gång på 1600-talet) brann ner i slutet av 1800-talet och endast källaren och några väggar på entréplanet fanns kvar. Men slottet byggdes upp igen precis i början av 1900-talet. Man använde då de gamla exteriöra ritningarna och byggde direkt på de gamla källarvalven och så gjorde man inredningen supermodern, ja det som var supermodern i början av 1900-talet - det vill säga Art Noveau. Många av dessa detaljer finns kvar än i dag.

Med hjälp av en konservator har originalkulörer nu skrapats fram och de nya kulörerna utgår till största del från dessa undersökningar. Gult och grönt med accentkulörer i engelskt rött, taklanterniner och specialdesigna dörrtrycken låg i tiden. Sammet, fransar, guld och belyning utan lampskärmar är några av detaljerna som man också ser på slottet idag. Och tropiska växter. Precis så som många drömmer om att ha en touch av hemma.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.nasbyslott.se

Nyckelord: Detaljer | Historia | Hotell | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tips | Vardagsrum

Permalink


Inredningstrenden Craft & Makers

Ni som läst mina tidigare inlägga har läst om inredningstrenden Craft & Makers som är en av de tre stora inredningstrenderna den här säsongen. Det handlar om hantverksmäsiga prylar, sådant som har en handgjord känsla och naturliga material och kulörer hämtade från naturen. Här är ett axplock som man kan kalla 50 nyanser av brunt...men som alla speglar denna trendiga stil.

Foto: Paradisverkstaden, Denby; Målerås, Höganäs, Cook and Bloom och Cervera
Foto: Paradisverkstaden, Denby; Målerås, Höganäs, Cook and Bloom och Cervera

1.Svensk keramik
Paradisverkstaden presenterade bland annat beredningskärl i keramik på mässan, dessa är nu nominerade till designpriset Formex Formidable som delas ut i januari 2019.
www.paradisverkstaden.se

Jordnära färger
Det engelska designföretaget Denby formger och producerar vackra keramiska produkter - allt från tallrikar, muggar och skålar till ugnsformar gjorda i keramik. Här tallrikar i fyra nyanser av brunt.
www.denbypottery.com

Urban Forest
Målerås presenterade en ny vas med abstrakt formspråk som ska passa alla slags snittblommor. Upphöjningarna i botten skapar en optisk lyster som kommer till sin rätt när den fylls med vatten. Vasen är munblåst i klar kristall med gjuten blästrad underdel i kristall.
www.maleras.se

Kraftfull kryddkvarn
CrushGrind keramiskt malverk maler förutom peppar även salt, torkade örter och kryddor. Finns i valnöt och ek.
www.cooknbloom.se

Nytt för fikat
I Sagaforms nya serie ingår stapelbara skålar, kaffekoppar, lattemuggar och fat med inspiration från 70-talet. Formgiven av Margot Barolos.
www.sagaform.se

Nytt från Höganäs
Höganäs stengodsmuggar har funnits sedan 1909 men har nu ett uppdaterat utseende med tillhörande träfat. Fatet gör att du slipper fläckar på bordet och kan också användas som ett lock för att hålla värmen.
www.rorstrand.se

Mixa och matcha (bilden längst ned)
Cerveras rustika och trendiga stengodsservisen Mist med svart, matt glasyr med melerade detaljer utökas nu med flera nya delar i vitt och grått. Med inspiration från den asiatiska matkulturen är servisen anpassad för den moderna plockmiddagen där maträtterna komponeras direkt i skålen eller på fatet.
www.cervera.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Läs om säsongens alla tre trender här.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Mässor | Nyheter | Övrigt | Porslin | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Thomas Sandells designprylar på Plantagen!

Nu får jag erkänna att jag fick ett riktigt ha-begär! Inte bara för att Thomas Sandell är en av Sveriges mest kända arkitekter, men för att prylarna han har formgivit för Plantagen är så användbara! Gillar ju som bekant praktiska saker, som dessutom är snygga.
Han har under 1,5 år arbetat i ett projekt där man tagit fram ett antal produkter som kan användas till blommor (och annat) och nu finns äntligen en del av dem i butik. Och till bra priser dessutom.

Mina favoriter är: stången som man kan sätta upp i ett fönster eller i en dörrpost bara genom att trycka ut fjädringen. Fungerar alltså lika som en duschstång men den är lite grövre så att man kan hänga lite tyngre saker än ett duschdraperi på den. Perfekt att ha i ett fönster och hängla amplar där! Den ska jag absolut skaffa för jag vill inte ha någon gardin i fönstret i köket i lägenheten men kan gärna ha lite fler blommor där för minskad insyn och för att jag älskar växter förstås.
Min andra favorit är brickan med en ljusbåge över som gör att växterna trivs ännu bättre. Så fin att ha på en mörk diskbänk också!

Thomas Sandells kollektion för Plantagen. Foto: Plantagen
Thomas Sandells kollektion för Plantagen. Foto: Plantagen

Kolla även in de fina amplarna med belysning, ni förstår ju vad fint det blir att ha dem tänt på kvällen! Men tänk på att även växter behöver vila från ljus 8 timmar per dag....Hur som helst så gör de sig nog särskilt bra i mörka hörn så man får upp lite belysning där och det blir mysigare.

Det finns även en modern variant av piedestalen i den här kollektionen samt smarta brickor som man lätt kan skruva fast på fönsterbrädet för att göra det bredare, eller på en köksbänk eller köksö.

Sammanlagt har han formgivit 13 stycken prylar men det är 7 som kommer till butikerna i höst (några har redan kommit). Det är bara att hoppas att de andra sätts i produktion också, för är de lika bra som de här så tror jag att de också blir en hit. Priserna ligger på mellan 199-449 kr.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.plantagen.se

Nyckelord: Besök | Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Cerveras trendiga stengodsservis utökas

På Formexmässan kunde man se hur stark den rustika strenden är, med stengods, keramik och träredskap. Cervera hakar förstås också på trenden och utökar därför sin servis Mist med nya delar. Serien presenterades för första gången i fjol i svart, matt glasyr med melerade detaljer. Nu uttökas den med vit och grå delar, där tanken är att man ska kunna kombinera alla delar och färger med varandra - eller så väljer man att ha servisen i bara en färg. Det är helt enkelt en smaksak.

Servisen Mist från Cervera
Servisen Mist från Cervera

Med inspiration från den asiatiska matkulturen är servisen anpassad för plockmiddagen där man kan använda sig både av både små och stora skålar och fat.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.cervera.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink