AlltomBostad
 

2009 December

2009 December


Tidningspapper

av: Mumlan Nyhlin

Jag gillar sidornas mönster i dagspress. Här är två klappar som fick prydas av just tidningspapper. Kultursidorna till vänster och ekonomin till höger. Vad tycker du, är det flip eller flop att återanvända förra veckans DN när det är dags att slå in klapparna?

 

Slå in paket med tidningspapper

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Permalink


Jullov

av: Mumlan Nyhlin

Jag tog lite jullov, men nu är jag tillbaka! Har haft en lugn och skön jul med mycket snö. Underbart! Det var länge sedan Tomten hade med sig så många klappar, vi verkar ha varit snälla allihop! Här är bilder på de klappar jag bidrog med. Hade tyvärr inte tid att pyssla så mycket som jag brukar, men lite klippochklistra hanns med den 23:e.

För första gången sedan jag flyttade hemifrån (för ungefär 10 år sedan), hade jag en gran! M:et vann efter 5 års tjat och jag får nog erkänna att det är ganska mysigt med barr och grandoft. Hur var din jul?

 

Julklappar

 

 

Foto: Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Presenter | Privat

Permalink


Nybäddat

av: Mumlan Nyhlin

Att bädda är inte särskilt kul, men att krypa ner i en kall säng med rena lakan är dessto bättre! Här tänker jag sova gott och vrida tillbaka min jetlag i helgen!

Foto Mumlan Nyhlin. Bilden får ej 
kopieras.
Foto Mumlan Nyhlin. Bilden får ej kopieras.

Lakan, blå örngott, kudde med stjärna, kudde med hus och stickad filt är från Lexington. Vitt överkast, sänglampa och julgranskulor i fönstret från IKEA. De vita örngotten kommer från Gripsholm, det ljusrosa och vitrandiga örngottet är från H&M Home och den mörkrosa kudden från Himla. 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Privat | Sovrum

Permalink


Tapetlycka!

av: Mumlan Nyhlin

Jag har länge gått i förändringstankar, inte minst för vårt 50-talskök. I senaste numret av Family Living såg jag en helt fantastisk tapet! Det är superduktiga Sandra Isaksson, ISAK, som gjort mönstret. Nu ska jag hem och mäta, för den görs på beställning. Som de flesta av er säkert redan uppmärksamat är turkost 2010 års färg, det har varit min färg i alla år, och den här tapeten skulle lyfta vår turkosa Kartell-lampa till nya höjder! M:et, du har inget att säga till om längre! :) Love!

Sandra Isaksson, ISAK

 

Bild lånad från Sandra Isakssons, ISAK, hemsida

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Kök | Tapet

Permalink


Hemma med halmen

av: Mumlan Nyhlin

Jag är hemma igen! New York gjorde mig allt annat än besviken även denna gång! Har promenerat, ätit gott och varit på oslgabart NHL-derby. Hemresan blev ett äventyr i sig, 3 länder, 2 byten och 22 timmar tog det att ta sig från NYC till Sthlm. Men så möttes vi ju också av snö! Det är värt det mesta! Läste någonstans att senast hela Sverige hade en vit jul var 1995. Lite ironiskt är det ju att man samtidigt som Europa lamslås av snöakos sitter i Köpenhamn och paratar om att medeltemperaturen stiger...

Mot mina principer blir det här ett bildlöst inlägg, men det ska åtgärdas så snart jag laddat in lite nya bilder. Den här veckan ska det pysslas med julklappsinslagning och rim-skrivning. Lovely! Har ni några tips?

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Privat

Permalink


Tevetips

av: Mumlan Nyhlin

Låter du fortfarande TV:n bestämma hur du ska möblera hemma? SvenskaPeople of Lava:s senaste produkt är något så självklart som ett väggfäste som vinklar sig med ett tryck på TV:ns fjärrkontroll, för bästa betraktningsvinkel från soffan, köket eller t.ex sovrummet.

Nytt tv-väggfäste, vridbart

 

Pressbild från People of Lava

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Elektronik | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Vanja Sorbon Malmsten tar över!

av: Mumlan Nyhlin

En ny generation tar över tillverkningen av de klassiska Birgittaskärmarna, Vanja Sorbon Malmsten, barnbarnsbarn till Carl Malmsten tar nu över. Vanja kommer att fortsätta tillverka de klassiska skärmarna, men har också idéer om att utveckla egna nya modeller.

Tillverkningen av Birgittaskärmar är ett fantastiskt exempel på lokalt konsthantverk. Vanja gör allt från svetsning av trådställningar till insamling av växter och skapande av färdiga lampskärmar. Vanja är född 1973, hon lärde sig hantverket av sin morfar för ett 10-tal år sedan, men gav sig sedan ut och reste i världen. Nu var tiden den rätta att ta över och föra traditionen vidare. I en tid där resurssnålt tänkande, naturliga material och lokala leverantörer efterfrågas känns hennes satsning helt rätt.

 

Malmsten

Pressbilder från Malmstenbutiken

Av: Mumlan Nyhlin

Permalink


Lycka Form

av: Mumlan Nyhlin

Jag fullkomligt älskar Mia Svalänges formspråk, hon designar under namnet Lycka Form. Just nu passar det inte riktigt in hemma, men den dagen jag (äntligen) får mitt lilla torp ska det fyllas med Mias dalamönster!

 

Lycka Form filt

Foto från Lycka Form

Av: Mumlan Nyhlin

Permalink


Memento

av: Mumlan Nyhlin

En av de starkaste badrumstrenderna just nu är den svarta inredningen. Villeroy & Boch (Gustavsberg) har precis lanserat en utökning av kollektionen Memento med porslin i just svart. Nu finns vägghängd wc och ytterligare bredder på handfatet, som också finns i vitt porlin och med ett sirligt mönster. Vad tycker ni om svart badrumsporslin?

 

Kollage av pressbilder från Gustavsberg

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Bad | Badrum | Kakel | Nyheter

Permalink


Inspiration

av: Mumlan Nyhlin

Inspirationsbild från semesterboende i Turkiska Gümüslük. Bostäderna designas av Koncept Stockholm i samarbete med Studio 14. Lokala influenser från det turkiska kulturarvet blandas med skandinaviska klassiker.

Semesterboende Gumuluk Turkiet

Pressbild från Koncept Stockholm i samarbete med Studio 14.

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Arkitektur | Hus | Inredning | Inspiration

Permalink


Det är inte bara insidan som räknas

av: Mumlan Nyhlin

Nordiska museet hyllar i år julklappspapperet och visar en liten del av sin samling i en miniutställning i den traditionella julmontern. Här får du en glimt av julklappspapperets historia samt dess motiv och mönster mellan 1930 och 1990.

Miniutställningen pågår 28/11-09 - 17/1-10 på Nordiska museet i Stockholm.

Julpapper, Nordiska museet

Kollage av pressbilder från Nordiska museet.

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Historia | Inspiration | Presenter

Permalink


Utanför ämnet

av: Mumlan Nyhlin

Okej, nu är jag en bra bit från bloggens egentliga ämne, men jag kan inte låta bli. Såhär såg det ut när jag var i Chicago och NYC sist. Då var det vår (2008). Ska bli spännande att se NYC i julskrud. Just nu är det -3 på Manhattan. Lovely!

 

Chicago, New York

 The Bean i Chicago. Korsning i Chicago. Bron över till Brooklyn
(inte Brooklyn Bridge, minns inte namnet), New York.
Yellow cab, Times Square, New York.

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

 

 

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Privat

Permalink


Semester!

av: Mumlan Nyhlin

Harjust  kommit hem från en trevlig konferens. En av få dagar jag inte bar omkring på kameran, och givetvis var det vackrare än någonsin över Ljusnan. Det låg ett juligt snötäcke på marken och vattnet låg spegelblankt under ett tunt täcke av dis när jag hoppade på tåget i eftermiddags . Men, jag ska inte klaga. I morgon bitti bär det då iväg mot älskade Äpplet.  Jag älskar USA, som land att semestra i. Sist jag hade mer än ett par dagars ledigt var förra hösten. Då såg det ut såhär...

Miami

Miami Beach.
Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Bloggen kommer leva trots att jag befinner mig på andra sidan Antlanten och hinner jag inte läsa era kommentarer nästa vecka så gör jag det när jag kommit hem!

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Privat

Permalink


Svenssons

av: Mumlan Nyhlin

Tyvärr har jag inte hunnit besöka Svenssons i Lammhults nya butik i Stockholm ännu, men pressbilderna jag fick för ett tag sedan ser mycket lovande ut. Har ni varit där? Vad tyckte ni?

Svenssons i Lammhult

 

Kollage av pressbilder från Svenssons

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Butik

Permalink


Nytt iPod-system från Pioneer

av: Mumlan Nyhlin

Nu lanserar även Pioneer med en iPod-hötalare. Alla nyare iPods och iPhones passar. Designen är modernt minimalistisk med en touch av nostalgi. NAS-systemen är tänkta att smälta in och bli en del av sin omgivning. NAS-3 är instegsmodellen och finns i utförandet vit. NAS-5 släpps i 4 metallicfärger svart, vit, silver och röd. Nas-3 kostar cirka 5000 kronor och NAS-5 cirka 5500 kronor.

För ett tag sedan fick jag möjligheten att titta och lyssna på NAS-systemet. Blev riktigt sugen på att köpa en. Bra ljud och snygg design, dessutom är det inbyggd radio. Problemet är valet av färg... Ännu en gång hoppas jag att tomten är här och smygläser!

Pioneer NAS-5

Pressbild från Pioneer

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Ljud | Nyheter | Prylar

Permalink


Vit jul

av: Mumlan Nyhlin

Karameller från Hamburg och en väldoftande hyacint, från helgens bullfest...

 

hyacint, godis

 

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Permalink


Färgsprakande textil gav Michael Treschow-stipendiet

av: Mumlan Nyhlin

Explosiv, sprakande och nyskapande var några av juryns ord då Michael Treschow-stipendiet 2009 i går delades ut till Emma Lundgren, student på Royal College of Art i London.

Michael Treschow-stipendiet om 50 000 kr delas ut årligen till en ung designstuderande som avslutat sin kandidatutbildning och avser studera vidare på masternivå. Stipendiet delades ut under en ceremoni i samband med Designhögskolan i Umeås 20-årsjubileum

Emma Lundgren

Foto: Miki Lamb/ www.emmalundgren.com   

Emma Lundgren är född 1982 och har studerat grafisk design vid Beckmans Designhögskola i Stockholm och textildesign vid Central Saint Martins i London. Nu läser hon en magisterutbildning på Royal College of Art i London och vill undersöka kopplingen mellan dekoration och funktion.

Emma Lundgren

Foto: Mikael Lundgren, Bild i norr

 

Av: Mumlan Nyhlin

Permalink


Glöggmys

av: Mumlan Nyhlin

I helgen bjöd jag och M:et in till glöggmys. Jag kunde som vanligt inte hålla baket på en rimlig nivå så det slutade med ett berg av kakrester. En del hamnade hos nöjda kollegor och annat i frysen. På bordet fanns lusselängder med mycket mandelmassa, pepparkakor, hallongrottor, chokladkaka med rom och kaffe och kanelfrosting, chokladmaränger, vit chokladbräck, kokostoppar, nötter, torkad frukt, ost och så lite julskum och karameller. Allt hembakat, (japp hallonsylten är hemgjord) förutom godiset. Och så en massa glögg och russin. Glömde såklart att fota när allt var klart och färdigdekorerat, men några bilder blev det iaf... Tack fina vänner för ert trevliga sällskap!

Nu är jag på konferens i härliga Hälsingland!

 

kakor och glöggmys

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inspiration | Privat

Permalink


Design House Stockholm öppnar i Jönköping

av: Mumlan Nyhlin

Två entreprenörer, Åsa Fritz och Lena Damberg har slagit sig samman och öppnat Design House Stockholm franchise shop alldeles intill vattnet i centrala Jönköping. Över 60 formgivare samsas om 180 kvadratmeter säljyta för att visa något av det bästa vi har inom skandinavisk design. 

Design House Stockholm i Jönköping

Pressbild

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Butik | Nyheter

Permalink


Jul & Hantverk

av: Mumlan Nyhlin

I helgen hölls mässan Jul & Hantverk på Kistamässan, utanför Stockholm. Jag hastade igenom mässan i fredags och blev aningens besviken... Väldigt lite jul. Ganska mycket knyppling, stickning och scrapbooking. Och självklart de numera obligatoriska chokladmontrarna. Jag kom hem med ett par ark för julkortstillerkning, en bit älgkorv till pappa och några lingontryfflar som fick agera gå-bort-present på kvällen. Men, du som inte gick dit missade enligt mig inget alls...

 

Foto: Mumlan Nyhlin. Får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Besök | Inspiration | Mässor

Permalink


Ljusterapi

av: Mumlan Nyhlin

Bläddrade igenom en massa bilder och hittade den här. Den är tagen under en härlig höstpromenad den 18 oktober. Det är alltså mindre än två månader sedan, men det känns som om jag inte sett ljuset på ett halvår... Är det någon som testat någon av de ljuslapmor som finns på marknaden? Funkar de?

ljus!

Foto Mumlan Nyhlin

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Privat

Permalink


Hjälp mig!

av: Mumlan Nyhlin

På lördag åker jag till New York och nu vill jag har era bästa tips! Vilka restauranger får vi inte missa, var hittar jag det bästa pysslet och de bästa inredningsbutikerna? Vilka frukosthak rekommenderas och vilka gator kan vi hoppa över? Jag har varit där förut, så till de klassiska tursitattraktionerna hittar jag, jag vill åt era bästa pärlor!

Hjälp mig, bästa ni!

 

New York

 

Foto från flick.com, Philipp Klinger

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Övrigt | Privat

Permalink


Ny diskbänksbutik!

av: Mumlan Nyhlin

Neonelakitchen säljer rostfria diskbänkar med tillbehör från många olika leverantörer och är inte knutna till någon specifik köksleverantör. Förutom diskbänkar i rostfritt stål erbjuder neonelakitchen andra produkter relaterade till diskbänkarna – ett urval av blandare till exempel och ett urval av disklådor för infällning eller för planlimmning.

Neonela rostfri diskbänk

Pressbild Neonelakitchen.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Kök | Nyheter | Tips

Permalink


Silver och gjutjärn i nytt samlarkoncept av Anders Ljungberg

av: Mumlan Nyhlin

Mema/GAB följer upp en av årets största designsatsningar, silverbesticket i design av Carl Philip Bernadotte, med ännu en modern produkt i silver av en svensk formgivare. Det är Anders Ljungberg som har designat ljusstaken Alma. Likt ett träd kan den påbyggbara ljusstaken växa upp från ett litet frö till en gedigen trädkrona, som kan förändras efter eget tycke och smak. Ljusstaken är gjord för hand av silversmederna hos Mema/GAB i Eskilstuna.

ljusstake memagab

 

Alma kostar i grundutförandet 10 000 kr och finns i utvalda guldsmedsbutiker runtom i landet.

– Jag skulle vilja ha tre gjutjärnsljusstakar med tre eller fler silverdelar till. På så sätt kan jag växla mellan tre tvåarmade ljusstakar, eller en stor kandelaber med många förgreningar och två ”fötter” med ett ljus i vardera vid sidan om, säger Anders Ljungberg om hur han själv skulle använda den påbyggbara ljusstaken.

 

Pressbild från Mema/Gab

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Ljus | Nyheter

Permalink


Tändstickshus

av: Mumlan Nyhlin

Den här bilden blev lite tokig i färgen ser jag nu, men jag kan inte låta bli att visa min fina tändsticksask. Egentligen är det tre långsmala askar, men de hålls samman av ett plasthölje. Jag fick asken när jag var på Arkitekturmuseet för ett tag sedan och på askarna är det just byggnader. Det är olika hus på alla sidor, förutom där karbonet är. Jag tror de finns att köpa i deras shop, som för övrigt bjuder på mycket spännande! Idag blir det lussebak, får se om katterna är värda bildbevis sedan...

Foto Mumlan Nyhlin
Foto Mumlan Nyhlin

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Arkitektur | Prylar

Permalink


Mitt nya kök!

av: Mumlan Nyhlin

Jag är med och tävlar om ett nytt kök hos Marbodal. Allt som krävs för att jag ska vinna är att ni röstar på mig! Flest röster och högst betyg den 16 januari vinner! Du kan själv gå in och göra en moodboard i deras nya idéstudio. Bra och rolig funktion tycker jag. För att rösta på mig går du in hos Marbodal och söker på mitt bidrag, Smällkaramell, under Bloggtoppen.

Mitt nya kök!

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inspiration | Kök

Permalink


Design för barns rättigheter

av: Mumlan Nyhlin

Rädda Barnens härliga webbshop fylls snart på med nya godbitar. Hundra numrerade illustrationer av Liselotte Watkins är tillsammans med Afroarts Lejon några av de produkter som lanseras i shopen den 7 december. Illustrationerna kommer kosta 1495 och lejonet 295 kronor. Trots att jag så smått börjat känna en överdos av illustrationer kan jag nog inte låta bli att försöka bli ägare till en av dessa, om inte annat för den goda sakens skull...

 

Rädda Barnen, illustrationer, Watkins

 

Kollage av pressbilder från Rädda Barnen

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Nyheter

Permalink


Äppelpäppel

av: Mumlan Nyhlin

En bild jag tog på mässan 'Det goda köket' får symbolisera min vilja att leva husmorsliv just nu.

 

Foto Mumlan Nyhlin
Foto Mumlan Nyhlin

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Privat

Permalink


Inspiration

av: Mumlan Nyhlin

 

skohylla, car

 

Bild från Car Moebel.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Inspiration

Permalink


Bokstäver

av: Mumlan Nyhlin

Hittade den här roliga sidan. Prova att göra ett moln av din favorittext. Jag gjorde med texten från en gammal favoritlåt...

 

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Övrigt

Permalink


Top seceret!

av: Mumlan Nyhlin

På bloggen Simple Blueprint hittade jag den här underbara bilden! Jag älskar hemligheter och små meddelanden! Tomten, läser du min blogg?

 

hemligt meddelande. ring

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inspiration | Privat

Permalink


Julshopping i NYC!

av: Mumlan Nyhlin

Om mindre än tå veckor checkar jag och M:et in här för en veckas välbehövlig storstadssemester, i älskade äpplet!

Är inte det här en helt fantastisk byggnad? Den har stått lika ståtlig sedan 1929. När det var som störst fanns 2500 rum, idag är det drygt 900 kvar. Hotellet stängde under 1970-talet men är alltså i drift igen. Senaste åren har man renoverat för över 65 miljoner dollar! Behöver jag säga att jag har höga förväntningar på ett av New Yorks kanske mest kända hotell?!

New Yorker Hotel, New York, semester

 

Bilden kommer härifrån!

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Arkitektur | Hotell | Övrigt | Privat

Permalink


En godare jul!

av: Mumlan Nyhlin

För ett tag sedan fick jag boken 'Monicas Jul - En riktigt god jul med Monika Ahlberg'. Ännu en kokbok med kolarecept och skinkgriljering kan man tro, men den skiljer sig faktiskt lite från mängden. 150 recept på mer och mindre 'vanlig' julmat i ny och gammal tappning. Mumma, barnens saft och sill. Blandat med recepten finns personliga julhälsningar från Monikas (kända) vänner. Ganska gulligt, men många av dem är tyvärr svårlästa (Persbrandt har ingen vidare handstil). Jag har ingen längre relation till tevekocken Monika, och därför känns de inte såå intressanta för mig...

Vid en första anblick kändes det som om boken var 30 år gammal. Bilderna är inte sådär kokboksglättiga med kort skärpedjup och matchade färger. Eller jo, de är stylade, men inte på det vis kokböcker från idag vanligtvis är. Kornigare bilder, mattare färger och grövre papper. Ju mer ajg bläddrar dessto mer gillar jag det! det känns lite äkta och genuint och inte så uppstyr. Precis samma trend som vi kan se inom så många andra områden just nu. Fick förresten annan kokbok, från ett annat förlag, som körde på ungefär samma koncept. Tror vi får se mer av korniga teracotta kräl framöver.

I helgen blir det adventsbakning för mig och jag tror jag ska testa ett par recpet ur boken. Får se om det blir något att skryta om...

 

 

Monikas jul, julrecpet, kokbok

Pressbild från Piratförlaget.

 

'När det kommer till det söta konfektbordet har jag inga begränsningar. Här kan jag leva ut mitt frosseri och ohämmat prova nya sorters kolor, praliner och maränger. Mitt julbord är helt enkelt så rasande gott och så lättfixat att jag vill dela med mig. Jag vågar lova att ni alla finner ert julbord här.'

 

Boken kommer från Piratförlaget och finns hos de flesta bokhandlar, jag hittade den för under 200 kronor. Finns med både rött och svart omslag. Eftersom jag nu gett boken ett omdöme får jag väl sätta ett betyg också. 4/5 får det bli, utan att jag provlagat något!

 


Av: Mumlan Nyhlin

Permalink

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Nyckelord
Arbetsrum | Arkitektur | Bad | Badrum | Balkong | Barn | Belysning | Besök | Blommor | Böcker | Bostäder | Butik | Bygg | Detaljer | Ekonomi | El | Elektronik | Elförbrukningen | Energi | Golv | Historia | Hotell | Hus | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Kakel | Klinker | Kök | Ljud | Ljus | Mässor | Mat | Nyheter | Övrigt | Porslin | Presenter | Privat | Prylar | Sovrum | Tapet | Tävling | Textil | Tips | Trädgård | Utomhus | Vardagsrum

2022

2021

2020
Maj | April | Mars | Februari | Januari

2019
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2018
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2017
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2016
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2015
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2014
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2013
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2012
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2011
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2010
December | November | Oktober | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2009
December | November | Oktober | September

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår