AlltomBostad

Golv

Golv


Badrumsgolv i guldton?

- Ja, tack! Det är härligt att se lite nytänk på våtrumsfronten tycker jag, och Tarkett har ju flera gånger visat att de har ett nytänk och att man kan få ett fantastiskt fint golv i badrummet med våtrumsmatta. Om man vill ha en lite lyxigare känsla i badrummet så kanske det här golvet i guldton kan vara något. Kanske till art deco- stilen, eller matcha med ett badkar med lejontassar eller med vita badrumsmöbler med guldknoppar för en glammmig stil?
Ja, som vanligt är det bara fantasin som sätter gränser.

I min lägenhet i stan är det ett väldigt litet badrum (som de ofta är i äldre lägenheter) och mattan är babyblå, så ni kanske förstår att man drömmer sig bort i en värld av guld....

Golv Brushed Metal Gold från serien Aquarelle från Tarkett.
Golv Brushed Metal Gold från serien Aquarelle från Tarkett.

Ett badrumsgolv i guldton är nytt i badrumssammanhang. Brushed Metal Gold i vinyl känns nytt och fräscht och här kan man sätta en egen stil till och skapa ett spännande rum. Cirkapris Aquarelle golv från 280 kr/kvm.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.tarkett.se

Se även:
Bladmönster, marmor och guld till badrummet

 

Nyckelord: Bad | Badrum | Golv | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


De senaste golvtrenderna - nu händer det grejer

Att välja golv är förstås ett stort beslut eftersom det sätter en avgörande stil i hela rummet som man sedan får leva med i ganska många år framåt. Man vill också att det ska se schysst ut under alla dessa år, att det tål att nötas på och att man trivs med golvet.

Idag presenterade Tarkett både golvtrender och nya golv från deras kollektoner. Trenderna var uppdelade i fyra olika områden, här är två av dem och nu kan man se att det händer grejer på golvfronten, till och med trägolven har fått sig ett lyft och på vinylfronten så kommer nu ännu fler mönster och färger.

Oh Happy Days utmanar det strikta sofi stikerade med det lekfulla, unga och fräscha uttrycket. I temat ser vi en fantastisk mix av färger och material, precis som olika ytor och pigga mönsterbilder. Oh Happy Days genomsyras av fantasi utan gränser, optimism och i allra högsta grad kreativitet.

Celebrating Seasons är ett välkänt tema i Norden som symboliserar det naturliga, det hållbara och behovet av enkelhet och minimalism. Här visualiseras medvetenhet, genuinitet och behovet av att leva nära naturen. Inför 2018–2019 är Celebrating Seasons än mer kraftfullt och intensivt i sitt uttryck.

Trägolvet Noble Ek Manhattan och Vinylgolvet heter Tarkett Trend Cabana Green från Tarkett
Trägolvet Noble Ek Manhattan och Vinylgolvet heter Tarkett Trend Cabana Green från Tarkett

Hållbarhet och ekologisk medvetenhet är genomgående i temat Celebrating Seasons. Trägolvet heter Noble Ek Manhattan.
'Med hjälp av kontraster skapas kreativa mönster som ger hela rummet ett lyft, viinylgolvet på bilden heter Tarkett Trend Cabana Green.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.tarkett.com

Nyckelord: Detaljer | Golv | Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Tips | Vardagsrum

Permalink


Vinylgolven snyggare än någonsin!

Man kan säga att det hänt en del på vinylgolvsfronten... De har ju förstås alltid ansetts vara slitstarka golv, men en del kanske tror att de fortfarande ser ut som de en gång gjorde.... Själv har har jag minnesbilder av starkt brun/orangmönstrade golv och ljuvt babyblåflammiga eller laxfärgade golv a la 80-tal. Men mycket har hänt sedan dess, nya moderna mönster i fina kulörer har tagits fram. Kolla till exempel in Tarketts slitstarka vinylgolv med ett schysst grafiskt mönster och laminatgolv med trä- och stenkänsla. Lättstädat och det krävs inget underhåll.

Tarkett laminatgolv Homey Comb Tile och Long Boards i Grey oak.
Tarkett laminatgolv Homey Comb Tile och Long Boards i Grey oak.

Tarkett Trend 260 Honey Comb Tile Blue. Vinylgolv är mjuka att gå på, de tål spill och är lättstädade vilket gör dem extra lämpliga för kök, barnrum och hall.

Grey Oak ingår i Tarketts kollektion med trämönstrade laminatgolv, Long Boards, det betyder extra långa och breda plank för en rustik och gedigen känsla. Detta är ett slitstarkt golv, enkelt att lägga och perfekt i rum där det är mycket spring ut och in. Mått: Bredd: 24 cm Längd: 203,3 cm Tjocklek: 0,9 cm.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.tarkett.se

Nyckelord: Detaljer | Golv | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


Visste du att det finns sockellister med ljuddämpande effekt?

Ja, i det här jobbet får man lära sig väldigt mycket om allt mellan golv och tak. Nu har jag precis snappat upp att det finns golvlister med ljuddämpande effekt, det har jag aldrig hört talas om förut. Metal Line 90 från Olive Sverige AB är en ny "tyst" list som absorberar ljud som färdas längs golvet och den motverkar ytterligare spridning av ljudet. Nu är det här en list egentligen är mest tänkt att användas i offentliga miljöer men när jag läste om den så tänkte jag genast på ett par som jag känner. De har byggt ett stort hus med öppen planlösning där det är högt i tak. Golven är väldigt hårda och det är alltid ett lite "slamrigt" ljud där. Kanske skulle dessa golvlister hjälpa till att förbättra akustiken.

Metal Line 90 från Olive Sverige AB
Metal Line 90 från Olive Sverige AB

Listen finns i modellen Metal Line 90 i anodiserad aluminium med höjden 60 mm, den är utrustad med en geléliknande bas som fångar upp ljud upp till 6 dB A. Monteringen av denna ska vara lika snabb som med en vanlig sockellist.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.www.olivesverige.se/nyhet/Metal-Line-90-Tyst

Nyckelord: Bygg | Detaljer | Golv | Inredning | Inspiration | Nyheter | Övrigt | Tips

Permalink


Små golvhus från Tarkett

På Stockholm Furniture & Light Fair som pågick 9–13 februari så spanade vi in allt mellan golv och tak kan man säga. Det var både inredning, belysning, vägg- och golvbeklädnader som visades upp. Tarkett hade bland annat byggt upp en stor lada som var deras monter, den var såklart byggt av golvmaterial. De hade även sågat ut så hussiluetter av deras trägolv Atelier Collection för att visa upp de olika färgerna och materialen. En bra idé tycker jag för övrigt, om man har små golvbitar över, och andat träspill så kan man såga ut olika siluetter och göra en hel stad, ett pyssel tillsammans med barnen. De kan rita ut formen på husen, fönster och dörrar och sedan kan man även måla dem. Kul pyssel!
Jag skulle vilja ha ännu större hus för att använda som insynsskydd i ett av mina fönster....Eller så kanske man kan montera ihop många små för att göra en stad i fönstret. Så kommer det in ljus genom husens alla fönster och dörrar.

Tarkett Atelier Collection Foto: Annika Rådlund
Tarkett Atelier Collection Foto: Annika Rådlund

På vägghyllorna i Terketts The Barn fanns hus-siluetter i miniatyrformat, designade av Tarketts trägolv ur Atelier Collection.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.tarkett.se

Nyckelord: Golv | Hus | Inredning | Inspiration | Mässor | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Trendigt golv med Starfloor Click från Tarkett

I förrgår var jag på en visning av säsongens inredningsnyheter. Fastnade bland annat för det här golvet från Tarkett, det är ett klickvinylgolv som man lägger som ett lapptäcke. Golvet ser ut som klinker fastän det är vinyl och det finns i tre olika färger; Retro Black White, Retro Indigo och Retro Orange Blue och här hade man kombinerat alla tre. Då kan man skapa ett helt personligt golv, något som ligger helt i tiden.

Retro Black White, Retro Indigo och Retro Orange Blue från Tarkett. Foto: Annika Rådlund
Retro Black White, Retro Indigo och Retro Orange Blue från Tarkett. Foto: Annika Rådlund

Patchwork i tre färger av Starfloor Click i mönstret Retro är definitivt ett golv som märks. För hemmafixaren är ett klickvinylgolv som som ska vara lätt att lägga på egen hand, man klickar helt enkelt ihop plattorna på ett rent, plant och torrt underlag. Vinylgolv är lättskötta och tåliga och passar därför extra bra i kök och hall. Cirkapris: 380–400 kronor/kvm.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Golv | Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Tips

Permalink


Hur gör man rent ett trägolv?

Trä mår inte bra av vatten, så man ska ha en lätt fuktad trasa bara, har i alla fall jag fått lära mig. Jag brukar använda vanligt såpa och vatten (väl urvriden trasa) eller en sån där platt golvmopp (ett tyg som man trär på den platta delen nedtill). Nu fick jag den här nyheten i min inkorg, att Bona har blivit Bäst i test av olika produkter för trägolv. Testet visade att kombinationen Bona Microfiber Cleaning Pad och Bona Wood Floor Cleaner var bäst. Jag har trägolv i nästan alla rum så jag är lite sugen på att testa.

Bona Microfiber Cleaning Pad och Bona Wood Floor Cleaner
Bona Microfiber Cleaning Pad och Bona Wood Floor Cleaner

Alla tester av golvrengöringsprodukter för trägolv visade att kombinationen Bona Microfiber Cleaning Pad och Bona Wood Floor Cleaner är en vinnande kombination.

Fakta om testet: Golvrengöringstestet utfördes av oberoende KTA-Tator, och blev klart under juni månad 2015. Elva ledande europeiska golvrengöringsprodukter testades. Testresultatet visade att Bonas rengöringssystem löser upp smuts samt avlägsnar den från ytor betyligt effektivare än de andra produkterna som testades. Konkurrentprodukterna var antingen bra på att lösa upp smuts eller att avlägsna den. Bona blev bäst i test tack vare den överlägsna kombinationen att enkelt lösa upp smutsen och torka bort den med en mopp.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.bona.com/sv/

Nyckelord: Golv | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


Klickgolv med mönster från Marocko!

Nu kommer Tarkett med två väldigt snygga mönster på sina klickgolv. De måste har fiskat upp att det finns ett intresse för marockanska och tunisiska mönster på klinker och tapeter just nu. Så varför inte på ett klickgolv? De ska dessutom vara relativt enkla att lägga in själv. Jag har bara sett de här golven på bild, men de ser väldigt fina ut tycker jag.

Starfloor Click - vinylgolv från Tarkett
Starfloor Click - vinylgolv från Tarkett

Under våren 2015 utökasTarketts starfloor kollektionmed tio nya mönster, dessutom är det de första golven som nu rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet. Den starka ytbehandlingen gör att Starfloor Click-golven ska klara ett normalt slitage från både barn och husdjur. Bland nyheterna finns golvet Retro Black White och Bland nyheterna finns golvet Retro Orange Blue, mönster med inspiration från Marocko. Golvet tål att våtmoppas. Mått: bredd 31 cm, längd 60,1 cm, tjocklek 0,4 cm.

www.tarkett.se

Nyckelord: Golv | Nyheter

Permalink


Senaste trägolvstrenderna

Att välja golv är ju alltid en lite knepig fråga, ska man ha ljust eller mörkt, smala plankor eller breda? Anders Gathu, som är produktchef för trägolv på Tarkett i Norden har tipsat om vad som är det senaste när det gäller trägolv. Han menar att nu är det trendigt med unika golv som skapar en personlighet till våra hem och gärna breda plank på upp till 30 cm. De mörkare trägolven får stå åt sidan till förmån för de ljusare där blonda, borstade ekgolv är naturliga material som ligger helt rätt i tiden. Ytan tänker vi slitstarkt och praktiskt. Det ska vara enkelt att städa och hålla rent, samtidigt som vi önskar den mjuka känslan som ett oljat golv ger. För trettio år sedan lackade vi våra trägolv, för femton år sedan skulle vi olja golven. Därefter kom mattlacken. Nu är nästa trend här: en hårdvaxolja som ger en sidenmatt yta. Hårdvaxoljan är en produkt från växtriket med oljans skyddande egenskaper. Det fina med denna yta är att man kan underhållsförbättra på utsatta partier, istället för att ta hela golvet. Lättstädat och lättskött - precis min melodi.

Unika ljusa trägolv är trendigt.
Unika ljusa trägolv är trendigt.

Unika trägolv som ger personlighet samt lättstädat är det som gäller. På bilden är det Heritage Ek Blonde borstad, en ljust ekgolv med tydlig struktur. Mått: tjocklek 14 mm, bredd 190 mm och längd 2 200 mm från Tarketts Atelier Collection, som finns i sex olika varianter. Samtliga med karaktäristiska stora kvistmärken, barkfickor, sprickor och andra “defekter” skapade av naturen. Materialets naturliga färgvariationer i kombination med, handgjorda minifaser och kraftig borstning och lasyr ger ett vackert, genuint och personligt golv. Pris cirka 1000 kr/kvm.
Ytan är behandlad av hårdvaxolja – med naturliga råvaror från växtriket. Den tränger ner i träet och ger även den speciella lystern, i kombination med vaxet som lägger sig som ett extra nötningsskydd på ovansidan.

www.tarkett.se

Nyckelord: Golv | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


Snyggt under diskbänken med ett enkelt knep

Det kan ju verkligen se hur trist ut som helst under diskbänken, det är oftast ett skåp som glöms bort i allt piffande och puffande med övrig inredning. Men faktum är att vi öppnar det där skåpet ofta, flera gånger per dag, och är det ordning där så är det bra mycket roligare att titta in där. Ofta kan laminatet ha gulnat med tiden och det kan vara fläckar som inte går att få bort. Mitt knep är då att ta en bit korkmatta (en spillbit från när du, grannen eller kompisen lade in nytt golv) och skära till den till botten av skåpet. Det blir genast mycket fräschare och den är lätt att hålla ren. Man kan säkert fråga närmaste golvläggare också om de har en bit över till en billig penning.

Ordning under diskbänken Foto: Annika Rådlund
Ordning under diskbänken Foto: Annika Rådlund

En svart hink från Ikea för skräp och två flätade plastlådor från Rusta för återvinning och rengöringsmedel. Den svart och vitrutiga linoliummattan kommer från Forbo.

Nyckelord: Detaljer | Golv | Inredning | Inspiration | Kök | Tips

Permalink


Boendetips OCH chokladfrossa på Hem- och villamässan 2-5 oktober

På torsdag den 2 oktober Hem & Villa och öppnar Bak- & Chokladfestivalen och på Stockholmsmässan i Älvsjö. På Hem & Villa kan man spana in nya trender och få tips för hemmet. Årets tema på Hem & Villa är Bazar, och det utlovas både minimalism vs maximalism; vitt och avskalat vs färgstarkt. Spännande med andra ord.
Björn Christiernsson visar hur man genom ett ritprogram som finns online kan rita sitt drömhus, Anders (Arga Snickaren) Öfvergård tipsar om vad man ska tänka på vid renovering och guidar oss rätt i hantverkardjungeln, Leila Lindholm signerar böcker och tillreder något gott i pop up-butiken Leila’s General Store och Isabelle Mc Allister berättar om hur man kan fixa rum för hela familjen. Missa inte heller Stefan Nilssons trendutställning om kakel och klinker. Vid Kunskapsscenen kommer även ett rullande schema av föreläsningar och seminarier hållas för den som funderar på att köpa bostadsrätt.

Boendetips OCH chokladfrossa på Hem- och villamässan 2-5 oktober

Årets Hem & Villa-mässa tar dig med på en resa med nordafrikanska och asiatiska förtecken; in i vindlande gränder bland ett myller av färger, former, material, dofter och storbrokiga mönster, i årets tema som är Bazar. Chokladsugna besökare kan bege sig till andra delen av mässlokalen där Bak-& Chokladfestivalen pågår parallellt med Hem & Villa. Här kan besökare testa nya chokladsorter, kanske ihop med ett glas gott rom eller ett passande vin. Här avgörs också en rad spännande tävlingar, till exempel vem som blir Årets Konditor. Jag ska bevaka båda mässorna - så det blir en spännande dag!

Hem & Villa och Bak & Chokladfestivalen pågår 2-5 oktober på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Hem & Villa i Malmö är 30 okt- 2 nov

Nyckelord: Arkitektur | Badrum | Belysning | Böcker | Bostäder | Bygg | Ekonomi | Elektronik | Golv | Hus | Inredning | Inspiration | Kakel | Klinker | Kök | Ljud | Ljus | Mässor | Mat | Nyheter | Övrigt | Porslin | Prylar | Sovrum | Tapet | Textil | Tips | Utomhus | Vardagsrum

Permalink


6- kantigt klinker är det senaste

Det här klinkerplattorna ger en känsla av ett lapptäcke...både hemtrevligt och mysigt på samma gång. De mönstrade plattorna kommer blandade i kartong, alltså kan man säga att inget golv blir likadant. Plattorna är brända, färgade, glaserade och dekorerade och de kan förvandla ett neutralt golv eller vägg till en vacker dekoration. Keramiken har många fantastiska egenskaper - det är hållbart, vattentätt, syrabeständigt, lättstädat, blankt/matt, hygieniskt och dekorativt på samma gång. Det är förstås därför som plattor har använts i tusentals år och anses fortfarande vara det mest hållbara man kan klä en yta med.

Peronda Harmony Argila D.Attrazione / Kakeldaxgruppen
Peronda Harmony Argila D.Attrazione / Kakeldaxgruppen

Peronda Harmony Argila D.Attrazione kostar cirka 3904kr / m² hos Kakeldaxgruppen. Klinker tillverkas av stengodslera och är högbrända plattor, kan vara både glaserade och oglaserade, lämpar sig för golv tack vare att de inte släpper igenom så mycket vatten. Klinker klarar av större påfrestningar än kakel då den är bränd i högre temperatur. All klinker klarar golvvärme.

Kakeldaxgruppen - Peronda
Kakeldaxgruppen 

Nyckelord: Badrum | Detaljer | Golv | Inspiration | Kök | Tips | Vardagsrum

Permalink


Skapa unika mönster i badrummet

Den stora trenden i kakelvärlden just nu är som i mycket annan inredning det man kallar för patchwork. Olika mönstrade plattor som sammanfogas till en helt unik yta, det efterliknar lapptäcksmönster som finns på mattor och textilier. Då kan man själv välja de färger och mönster man vill ha och skapa något helt eget. Man får helt enkelt släppa fram kreativiteten och skaparlusten. Dessa golv passar inte bara i badrummet, utan är tåliga och slitstarka och lätta att hålla rena så de passar även i hall och kök.

Skapa unika mönster i badrummet

Den stora trenden för i år är de mönstrade kakelplattorna. Tillsammans skapar dessa plattor ett unikt utseende likt ett stort lapptäcke och ger ett personligt uttryck och även utrymme för egen kreativitet. Trenden heter Patchwork och exempel på patchworkkeramik är bland annat serien Le Crete Quadro, Oporto och Start som alla finns hos Konradssons.

 

Konradssons

Nyckelord: Badrum | Golv | Inspiration | Nyheter

Permalink


Dammsugartest: Siemens suger...bra!

Äntligen en ny dammsugare! Min gamla Volta har cirka 20 år på nackan och visslar lite mystiskt när slangen vrids åt sidan- och den var nu inte lika bra som i unga dagar. Men man får säga att jag har varit väldigt nöjd med den som har hållt så länge. Nu kör jag runt med en Siemens från deras Extreme Power Collection som har extra kraftfull motor. Det är väldigt bra att man kan öka och sänka "sugkraften" så att den går att dammsuga på både mattor och golv utan att mattan sugs in i munstycket...Ett plus också för att skaftet går att höja så att det även passar min girafflängd. Det tog lite tid för mig att förstå att man inte drar rakt upp som på min gamla dammsugare, då man bara vill dammsuga med röret. Man måste ge ett litet tryck och "vicka av" den. Det är lika nere vid munstycket. Jag gillar designen och färgen på den också. Ett minus för att det inte finns några specialmunstycken med (borstar och annat som är bra till soffan) - eller så är det bara så att jag inte har hittat dem än. På min gamla dammsugare satt de under ett lock. Sen kan jag tycka att stången är lite tung, funkar bra för mig men jag kan tänka mig att för en äldre bräcklig dam så skulle det vara bättre om den var lite lättare.

Siemens Z 5.0  Extreme Power
Siemens Z 5.0 Extreme Power

Siemens Z 5.0 Extreme Power, funkar även bra på ullmattan. (Ullmatta Rose från Ellos) Fakta om Siemens Extreme Power: Dammsugare med nya starkare motorer - den kapacitet att suga upp och filtrera upp till 52 liter luft per sekund. Denna så kallade kompressorteknologin gör att dammsugaren får ett extra högt luftflöde och dammupptagningen blir effektiv. Den är energisnål och har hjul som kan snurra 360 grader vilket ger bra följsamhet och skonar golv och andra ytor.

Siemens
T
idigare inlägg om mattan Rose från Ellos

Nyckelord: Elektronik | Golv | Nyheter | Prylar

Permalink


Svårt att välja golv?

Att välja golv kan vara en svår uppgift. Golvet sätter atmosfären i ett rum, samtidigt som man vill att det ska vara både praktiskt och något man inte tröttnar på efter ett par år. I hallen är det bra att ha ett slitstarkt golv som är lätt att göra rent. Klinker-, plast- eller laminat kan vara ett bra alternativ där. Om man har en liten hall - varför inte satsa på något lite mer iögonfallande? Om man lessnar på det så är det inte alltför kostsamt att byta det om något år.

Lamin Art - Tarkett
Lamin Art - Tarkett

Laminatgolv Lamin'art Black&Hype från Tarkett visar ett personligt, lekfullt golv i starka kontrastfärger.

 

Tarkett

Nyckelord: Detaljer | Golv | Inspiration | Tips

Permalink


Vågar du välja färg på golvet?

Med våren kommer färgerna och med den brukar en längtan att fräscha upp hemma också att komma. Att lägga nytt golv  är förstås inte det allra billigaste om man vill skapa förändring - men det ger stor effekt! Det har länge bara varit tal om trägolv, men vart tog vinylgolven vägen? De finns förstås kvar, men i färger och utföranden som är mycket snyggare än de laxfärgade och beigeflammiga som man såg sig trött på under 80-talet. Tarketts enfärgade vinylgolvskollektion Acczent Acoustic Uni finns tillexempel i många knalliga färger - om man vågar. Det som är bra med vinylgolv är att de är både tåliga och lättskötta. Den tåliga ytan gör golvet slitstarkt mot köksstolar som dras in och ut och även springande hundar och ungar.

Acczent Acoustic Uni/Tarkett
Acczent Acoustic Uni/Tarkett

Tarketts nya kollektion enfärgade vinylgolv finns i elva starka, klara färger; orange, gul, grön, röd, magenta, lila, vit, beige, grå, brun och svart. Acczent Acoustic är från början utvecklat speciellt för utrymmen i offentlig miljö med hög ljudnivå och extra hårt slitage, till exempel förskolor och skolor. Golvet är ljuddämpande och ytan är behandlad med ett smutsavvisande och starkt slitskikt som ger golvet flera praktiska egenskaper – det ska varra både tyst, tåligt och lämpar sig därför bra i köket, hallen eller i barnrummet.

Tarkett

Nyckelord: Barn | Detaljer | Golv | Inspiration | Kök | Nyheter | Tips

Permalink


Kreativt för barnen med Legoplattor på väggen!

Jag har precis varit på bostadsmässan i Tammerfors. I ett av husen hade studenter från Tekniska högskolan tillsammans med kreatören Hanna Niskanen skapat detta rum med ett Legosamhälle på väggen. Grå Legoplattor hade limmats fast på en svart träskiva och sedan var det bara för barnen att själva sätta dit gator, träd, gubbar och annat. Kul idé för barnrummet tycker jag!

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Den vita väggen var målad med Teknos färg Diamant 20 och det härligt rutiga trägolvet var målat med orange NCS S 0580-Y50R och grön NCS 3040-G20, båda från Teknos.

 

Teknos

Nyckelord: Barn | Detaljer | Golv | Inredning | Mässor | Tips

Permalink


Hyr en slipmaskin och slipa altanen!

Nu måste jag säga att jag inte är någon expert på slipmaskiner direkt. Jag tillhör en av de som flitigt nyttjar ROT-avdraget och anlitar andra (som jag anser är bättre och har mer tid än vad jag har) på att göra vissa saker. Men sen tycker jag att det är kul att renovera och måla och se resultatet efteråt.
Nu läste jag precis om den här golvlipen från Edge som ska vara lätt att hantera och komma åt i hörnen. Verkar helt klart lockande... och så himla bra att det går att HYRA. För hur ofta slipar man golvet egentligen, känns onödigt att köpa en. Jag skulle kunna tänka mig att hyra en och slipa altanen själv, för då gör det inte så mycket om det skulle bli fel någonstans.

Edge golvslip
Edge golvslip

Edge slipar i alla riktningar oavsett fiberriktning på träet.

Edge

Nyckelord: Golv | Tips

Permalink


Trasmattor kors och tvärs!

Trasmattor är på tapeten igen! Nu till våren är det bara att djupdyka i de gamla matthögarna och leta. Det är fint att lägga dem lite kors och tvärs. Att mönstren inte är lika på dem spelar ingen roll, men det är fint om de matchar i färg.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Trasmattor i pastellfärger på nysåpat golv = vårfint

Nyckelord: Arbetsrum | Detaljer | Golv | Inredning | Inspiration | Kök | Sovrum | Vardagsrum

Permalink


Idag hamnade jag i badrumshimlen!

Nu på lördagen den 17 september öppnar Kakelspecialisten något som ska vara Skandinaviens största kakel- och badvaruhus. Idag var jag där och tjuvtittade. Det måste vara himlen för alla som ska göra om badrummet. Allt finns på samma plats och allt finns på lager! Underbart! man slipper vänta på att kaklet ska skickas från Spanien och porslinet från Italien.

Allt ser verkligen nytt fräscht och glassigt ut och butiken är i två plan på totalt 2800 m2. Det finns ett litet fik och en lekyta för barn. Dessutom finns det glasfönster in till lagret så att man kan se när truckarna åker fram och tillbaka (kul för alla under åtta typ).

Det finns över hundra olika badrumsmiljöer att titta på  och just nu håller de även på att bygga upp flera olika typer av kök. Vissa badrum är fullt fungerande så att man kan se hur vattnet strålar i duscharna. Panåerna för golvklinker är de största jag har sett, de är 2x2 meter och väger 150 kilo vardera. Allt för att man lättare ska kunna se hur golvet kommer att se ut när det är lagt. Det är en väldig fördel efterstom golvplattorna nuförtiden kan vara väldigt stora, om visningspanåerna är små kan man se bara en platta och inte helheten.

Här ska man alltså ha möjlighet att välja ut allt till badrummet, allt från glimmande mosaik till tvålar och få det levererat så att hantverkaren kan börja installera det direkt.
För stressade storstadsbor måste det här vara det ultimata. De hjälper även till att rita och planera badrummet om behov finns. Det finns även en avdelning för de som vill veta mer om kaklets ursprung och hur naturmaterialet tillverkas.

Idag hamnade jag i badrumshimlen!

Foto: Annika Rådlund
"Peronda". Bilder har via digital väg förts över till kearamiska plattor. Inspirationen kommer från graffittikonstnären Banksy.
Duschen "Shower heaven" från Axor Starck, design Philip Starck. På väggarna sitter Slim tiles som är hela 3x1 m. De är tunna och bra om man till exempel vill sätta över gammalt kakel.
Nahho Badkar av designbyrån EOOS. Att bada i det är som att ligga och vila vid vattenbrynet.
Dura vits bastu byter färg med jämna mellanrum och spelar upp bland annat havsbrus.

Kakelspecialisten

Nyckelord: Bad | Badrum | Bygg | Golv | Inredning | Inspiration

Permalink

Hett med råa träytor (11 november 2009), Go big! (30 september 2009)

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Nyckelord
Arbetsrum | Arkitektur | Bad | Badrum | Balkong | Barn | Belysning | Besök | Blommor | Böcker | Bostäder | Butik | Bygg | Detaljer | Ekonomi | El | Elektronik | Elförbrukningen | Energi | Golv | Historia | Hotell | Hus | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Kakel | Klinker | Kök | Ljud | Ljus | Mässor | Mat | Nyheter | Övrigt | Porslin | Presenter | Privat | Prylar | Sovrum | Tapet | Tävling | Textil | Tips | Trädgård | Utomhus | Vardagsrum

2018
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2017
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2016
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2015
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2014
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2013
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2012
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2011
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2010
December | November | Oktober | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2009
December | November | Oktober | September

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår