AlltomBostad
 

2010 Januari

2010 Januari


Myresjököks nya luckor

av: Mumlan Nyhlin

Myresjökök lanserar 16 nya köksluckor, här är två av mina favoriter! Det översta ger mig lite inspiration att piffa till vårt
50-talskök. Har ju en ljusblå/turkos klassisk Kartell FLY hängandes över köksbordet, den borde få lite sällskap av mer färg!

Myresjökök

Aspekta Salvia, 1950-talsinspirerat kök.

 

Blenda Myresjökök

Köket Blenda i vitt.

Båda bilderna är pressbilder från Myresjökök.

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Kök | Nyheter

Permalink


Antik & Kuriosamässa

av: Mumlan Nyhlin

I helgen hålls Antik & Kuriosamässan i Kista. Har jag tur hinner jag förbi en sväng, men det är snart dags att trycka nästa tidning så jag har en hel del att stå i. Och så ser det ju ut att bli en underbar vinterhelg, perfekt för skidåkning!

Är det någon av er läsare som ska på mässan? Fota mycket och hör av dig så kanske jag kan publicera några bilder och rader från mässan ändå!

Antik & Kuriosamässa i Kista

En bild från förra Antik & Kuriosamässan i Kista.

Foto: Gomer.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Detaljer | Historia | Inspiration | Mässor

Permalink


WallKotyr – ny modeinspirerad tapetkollektion från DecorMaison

av: Mumlan Nyhlin

Tapetkollektionen WallKotyr hämtar inspiration från designerns skissbord, modehusens runways och parisisk haute couture. Här finns mönster som påminner om allt från porlande champagnebubblor till klassiska kritstrecksrandiga kostymer.

WallKotyr innehåller 40 tapeter och fem panoramatapeter.

wall kotyr tapeter

 

Kollage av pressbilder från DecorMaison.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inspiration | Nyheter | Tapet

Permalink


Mateus på Formex

av: Mumlan Nyhlin

Fjärilar är inte något som jag brukar fastna för, men Mateus porslinskollektion är ett undantag! Jag associerar inte deras fjärilar med bara det romantiska och skira. Med rätt styling går nog även en nattfjäril att skymta...

Jag tycker Mateus har hittat tillbaka till sin ursprungliga stil, nu känns både mönster och toner mer som 'Mateus' igen. Tycker de varit lite ute på svaj ett tag, men nu är det sådär underbart rustikt och rent igen.

Mateus fjärilsporslin

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Mässor | Porslin

Permalink


Floristrekord

av: Mumlan Nyhlin

I ett pressmeddelande från Interflora går att läsa;

'400 florister har tillsammans satt rekord i antalet arbetande florister på en och samma installation. 8000 blommor gick åt för att skapa det unika konstverket.'

Floristrekord

Bild från Interflora.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Blommor

Permalink


Svar på tal!

av: Mumlan Nyhlin

För ett tag sedan skrev jag om en beröringsfri badrumsblandare från Gustavsberg. Kopplat till det inlägget fick jag en del frågor som jag bad Gustavsberg att svara på. Här kommer produktchefens svar!

Hur ställer man in varm-/kallvatten? 
På sidan av kranen finns uttag för ett vred, man kan justera detta en gång och sedan montera bort vredet och dölja utaget, då blir det alltid samma temperatur, I hem är det mer vanligt att detta lilla vred finns monterat. På så sätt kan man ha kallvatten vid tandborstning och normaltempererat vid handtvättning.  Här finns en bild där vredet syns

Kan man ändra temperatur på vattnet det utan att röra vid blandaren? 
Nej.  
 
Fungerar den även vid strömavbrott? 
Vanligast idag är att man driver denna typ av blandare på batteri. Möjlighet finns även att ansluta den till ordinarie 240V uttag. I fallet med batteri håler det i ca 3 år innan det ska bytas. Skulle stöm saknas (oavsett om det är batteriet som är slut eller strömavbrott) finns det en kondensator i blandaren som ser till att man alltid kan stänga av den, dock kanske man inte kan öppna blandaren igen, innan man har åtgärdat strömproblemet.

Här finns en pdf-broschyr om montering och skötsel mm.


 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Bad | Badrum

Permalink


Färg på Formex

av: Mumlan Nyhlin

Här kommer några bilder från Formex! Tyvärr kändes det inte som om det var så mycket nytt den här gången men det var som alltid en härlig vitamininjektion att vandra runt bland alla härliga montrar. Färg ska det vara, i alla tänkbara nyanser, toner och material!

 

Färg på Formex

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Mässor | Nyheter | Porslin | Textil

Permalink


Bröllopsserie

av: Mumlan Nyhlin

På Formex presenterades bland annat Den Officiella Bröllopsserien. Inget oväntat, en hel del snyggt och en del mindre lyckade produkter. Enligt mig. Det som verkligen fångade mitt intresse var de fina bilderna av Kronprinsessparet! I riktigt stort format satt de två duvorna på väggen i presentationsmontern. Hur glad blir man inte av att se Vickans skor?! Krockopräglade pumps på de oficiella bilderna, kan man annat än älska?!

Klackarna i taket!

Kronprinsessans skor

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras. 

 

Det kommer mer från mässan, jag lovar!

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Mässor | Nyheter | Övrigt

Permalink


Trendspaning

av: Mumlan Nyhlin

Idag hänger jag på Formex hela dagen! Ska försöka uppdatera under dagen, annars blir det imorgon, stay tuned!

Är du där och ser mig, säg hej!

 

 

formex

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Mässor

Permalink


Mr Perswall lanserar ny tapetkollektion – Urban Nature

av: Mumlan Nyhlin

Mr Perswall, specialisten på digitaltryckta design- och fototapeter, lanserar nu Urban Nature, en tapetkollektion som för samman staden och naturen och hyllar likheterna mellan dessa två till synes olika världar.

Kollektionen finner avtryck av naturen i varje gathörn och spår av den urbana livsstilen i var och varannan glänta. Motiven och mönstren, som inkluderar graffiti, stadsmiljöer, träd och blommor i sprakande färger, är resultatet av detta spännande möte mellan de två världarna. Kollektionen vänder sig både till naturkramare som kittlas av stadens puls och stadsmänniskor som går i takt med naturen.

Själv är jag väldigt fötjust i de genomtänka detaljerna. Den mörka tapeten med små rosa blommor har till exempel små klockor och fåglar i gult, men de ser man bara om man kikar riktigt noga. Sådant gillar jag! Vad tycker du?

 

Mr Perswall, personliga tapeter

Kollage av pressbilder från Mr Perswall.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter

Permalink


Beslagsjakt

av: Mumlan Nyhlin

Vi har som bekant ett originalkök från -51. Det mesta är intakt, förutom att gasspisen är lite nyare (tack och lov), och så är inte
kyl-/frysskåpet fullt så gammalt. MEN, någon har under årens lopp haft den dåliga smaken att byta ut de fina beslagen på de nedre köksskåpen (de övre har skjutluckor). Där sitter nu träknoppar, men jag vill gärna sätta dit riktiga 'Ticka-beslag' igen. Funderar på att beställa från Eskilstuna Kulturbeslag, men det vore trevligt med originalbeslag och ännu bättre om jag fick se ett foto eller klämma på dem först...

 

Ticka beslag

Ritning lånad från Eskilstuna Kulturbeslag.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Detaljer | Kök | Övrigt

Permalink


Hur gör man?

av: Mumlan Nyhlin

I fredags köpte jag tulpaner på väg hem från jobbet. Trots att jag följde mina egna råd tycker jag inte att det höll sig fina särskilt länge. Idag är det lååånga stjälkar som hänger över kanten. Ska klippa dem och ge dem en sista chans. Blommorna står i vasen Vasen, formgiven av Åsa Gray, för IKEA. Tror denna vas finns i de flesta svenska hem, och jag tycker faktisk den är riktigt fin som tulpanvas! Jag gillar när man ser stjälkarna och mönstret som de bildar.

Hur får ni era tulpaner att behålla spänsten och formen? Visst är de väl lite mer svårflirtade såhär tidigt på säsongen?

 

Tulpaner, IKEA, Vasen, Åsa Gray

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Blommor | Butik | Privat

Permalink


Ingegerd Råman - Orrefors

av: Mumlan Nyhlin

Fortsättning på föregående inlägg om mitt frukostbesök hos Kosta Boda och Orrefors.

Ingegerd Råman visade sin nya jubileumsserie BonBon. Hon har i år jobbat som formgivare hos Orrefors i 10 år. Det firas med diverse utställningar, bland annat i Göteborg och Japan, men också med tio limiterade små vaser. Alla har olika uttryck och formspråk och flera olika tekniker är använda. De är som små utsmyckningar för bordet. Hennes förhoppning är att det ska bli en ny vas för varje år hon stannar på Orrefors. 15 till är målet! Hon har också formgett serien Straw, bestående av vaser i tre storlekar och två färger. Ingegerds superfina glödlampor, Cocoon, får gärna flytta in hos mig!
 

Ingegerd Råman, Orrefors

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Både Orrefors och Kosta Boda har förståss en massa andra nyheter också. Bland annat firar serien Intermezzo 25 år och det firar man med nya coctailglas. Ernst Billgrens serie har fått ett tillskott i form av en skål, med inneboende fågar. Ett riktigt konstverk, med prislapp därefter... Ska se om jag hittar några fler bilder att dela med mig av.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Butik | Inspiration | Nyheter | Porslin

Permalink


Åsa Jungnelius - Kosta Boda

av: Mumlan Nyhlin

Den här tisdagen startade i Orrefors och Kosta Bodas butik på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Vi var ett gäng journalister som frukostminglade och nyfiket tittade på vårens nyheter. Två av mina favoritformgivare visade sina nyheter för våren.

Det var spännande att få höra Åsa Jungnelius tankar och idéer om kollektion Sugar DandyKampanjwebben är värd ett besök! Vissa av delarna finns alltid i Kosta Bodas sortiment, medan andra kommer i limiterade upplagor. Åsa är den yngsta formgivaren hos Orrefors Kosta Boda, men har har redan hunnit få många utmärkelser. Hennes serie Make Up har också uppdaterats, bland annat med en skål och en ljuslykta i form av en jättering. Me like! Den nya vasan i serien Jackie är en riktig karamell och den rosa varianten står högt på min önskelista!

Åsa Jungnelius, Kosta Boda

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Besök | Butik | Inspiration | Nyheter

Permalink


Hemma hos Tony & Tina

av: Mumlan Nyhlin

Igår var jag hemma hos härliga Tony & Tina och deras barn för att göra ett hemma-hos-reportage. Här kommer ett litet smakprov från deras arkitektritade villa. Håll utkik, hela reportaget kommer publiceras på webben och i den tryckta tidningen inom kort!

 

Hemma-hos-reportage hos Tony och Tina

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Arkitektur | Hus | Inspiration

Permalink


Lovely lördag!

av: Mumlan Nyhlin

Kickade igång den här lördagen med en härlig frukost. Avokado och keso smörgås med färsk koriander, blodgrape, banan och jordgubbssmoothie med psyliumfrön och ägg, hempressad grape och apelsinjuice, lufttorkad skinka och så fantastiskt gott kaffe. Älskar att pyssla iordning en stor frukost och smyg ner framför nyhetsmorgon och mästarnas mästare på lördags morgnarna.

Inte vidare mycket bostadstema på den här dagen, men mer blir det imorgon. Trots att det är söndag ska jag iväg på jobb. Spännande hemma-hos-reportage väntar!

 

frukost

 Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Mat | Privat

Permalink


Tulpanens dag

av: Mumlan Nyhlin

Idag, den 15 januari, är det tulpanens dag. Vad har inte en egen dag, förresten (semlan, mamman, kanelbullen och fetaosten har iaf)?

Jag, precis som de flesta andra, förknippar tulpanen med vår och ljusets återvändande. En favoritblomma såhär års, helt enkelt. Idag lanserar Blomsterfrämjandet en ny webbsida, Tulpanguiden. Där kan du läsa om tulpanens historia, skötselråd och få inspiration.

3 tulpantips

  • Skär av en centimter av stjälkarna.
  • Låt plasten vara kvar runt blommorna de första timmarna i vasen.
  • Placera dem inte i närheten av frukt och heller inte i direkt solljus.

 

Tulpaner, tulpanensdag

 

Kollage av bilder från Blomsterfrämjandet.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Blommor | Inspiration | Nyheter | Trädgård

Permalink


AJ-lampan i nya färger!

av: Mumlan Nyhlin

AJ-lamporna skapades av Arne Jacobsen till det berömda SAS Royal Hotel i Köpenhamn, som fyller 50 år 2010. Med sin assymetriska skärm och eleganta stativ är AJ-lampan en av belysningsvärldens mest ikoniska produkter och som sådan vanligt förekommande i inredningstidningar och diverse andra mediala sammanhang.

Sedan tidigare har den funnits i svart, grått och vitt, men nu tillkommer alltså fem nya kulörer: petroleum, röd, sand, grönblå och gulgrön. Svenssons i Lammhult är första återförsäljare och beräknar kunna börja leverera lampan i februari-mars.

Vilken färg och modell är din favorit?

Aj-lampan i nya färger!

Kollage av bilder från Svenssons i Lammhult.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Belysning | Butik | Inredning | Inspiration | Ljus | Nyheter

Permalink


Torsdagsinspiration

av: Mumlan Nyhlin

Den här fina bilden hittade jag via duktiga stylisten Lotta Agaton. Jag gillar speciellt den lagom slitna läderstolen och bilderna ovanför skrivbordet.

inspiration lotta agaton

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inspiration

Permalink


Hamburghus

av: Mumlan Nyhlin

Bläddrade igenom en drös med bilder och hittade en del spännande från hösten. Den här bilden kommer från Hamburg, en stad med mycket varierad, speciell, gammal, ny, moder och modig arkitektur. Jag gillar den stan! Det här huset känns nästan lite plastigt med sina rundade former och assymetri. Minns inte vad som fanns i huset, men det ligger i den nybyggda stadsdelen Hafen City, ett enormt byggprojekt som ska utöka stadskärnan med nära 40 %! Påminner en del om Hammarby Sjöstad och Västra Hamnen i Malmö.

Hus i Hamburg

 

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Arkitektur | Bygg | Hus

Permalink


Onsdagsinspiration

av: Mumlan Nyhlin

 

Via fotografen Nicolas Mathéus.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Inspiration

Permalink


Beröringsfri blandare

av: Mumlan Nyhlin

Såhär skriver Gustavsberg om sin nya badrumsblandare: 'Det ökade fokuset på smittvägar och hygien gör att beröringsfria badrumsprodukter kan vara ett bra alternativ, både i hemmen och offentliga miljöer. Främst gäller det kranar som sätts på och stängs av med hjälp av inbyggda sensorer'. 

Gärna för mig! Vad tycker du?

Gustavsberg beröringsfri blandare

Foto Gustavsberg. 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Badrum | Nyheter

Permalink


New York-längtan...

av: Mumlan Nyhlin

Foto Mumlan Nyhlin, får ej 
kopieras.
Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Privat

Permalink


Välkommen vår!

av: Mumlan Nyhlin

I helgen hade vi julgransplundring...

Julgransplundring

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Privat

Permalink


Väggdekor

av: Mumlan Nyhlin

Jag har aldrig varit särskilt förtjust i väggdekorer, men efter att ha hittat den här sidan, via Lotta Agaton, kan jag definitivt tänka mig att byta åsikt!

Bilder lånade från harmonie-interieure
Bilder lånade från harmonie-interieure

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Tips

Permalink


Vinnarfemman!

av: Mumlan Nyhlin

Senaste tillskottet i inredningsväg hos M&M är ett hockeyspel! M:et var med och vann en prestigefylld säljtävling på jobbet, hans insats var matchavgörnade, kan man säga. Efter att ha insett mina begränsningar finns det nu risk för att det hamnar på landet dock...

Hockeyspel

 

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Privat

Permalink


Värmande tår

av: Mumlan Nyhlin

När termometern visar på tvåsiffriga minusgrader och skrivkrampen fått sällskap av stelfrusna fingrar känns det här som julens bästa klapp! Tack och bock!

Moccamaster, kaffe, julklapp

 

Bilden lånad från Bagaren och Kocken.

Av: Mumlan Nyhlin

Permalink


Christmas Swopping

av: Mumlan Nyhlin

Fick du fel julklapp i år? Köpte mormor en såssnipa när du behövde ett kakfat, eller fick du ytterligare ett salt & pepparkar när du behövde en jordnötsskål? Internationellt sett så är swoppingtrenden stor, så varför inte testa om det funkar i Sverige? Ta med dina fel-fådda julklappar till Designgalleriet i Stockholm den 9 januari och byt mot nåt som du kanske hellre vill ha.

Om du inte hittar nåt du vill byta mot så lämnas din present till Stadsmissionen.
Designgalleriet ”Christmas Swopping”, den 9 januari 2010. Öppet klockan 11-15.00. Odengatan 21, Stockholm.

Designgalleriet

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Övrigt | Prylar | Tips

Permalink


Vitaminboost!

av: Mumlan Nyhlin

Den som läst om mig i högerspalten här bredvid vet att jag älskar min råsaftcentrifug. Idag har den fått jobba igen. Både jag och M:et har mycket viktigt framför oss och någon förkylning finns det inte plats för. Här vitaminboostar vi därför! När vi kom hem från diverse sportaktiviteter idag (det är ju helg igen?!), slängde vi ihop lite juice. Det blev lite av varje, om jag inte missminner mig så blandade vi apelsin, blodapelsin, citron, clementin, morot, äpple och den superviktiga ingefäran. Mmmm, vinterns bästa hälsotips! :) 

Vad gör ni för att hålla er friska?

Juice

Råsaftcentrifug från Philips och glas från Boda Nova.

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Permalink


Hemnetåret 2009

av: Mumlan Nyhlin

Hemnet delade i morse med sig av en hel del rolig statistik för året som gått.

Den här lägenheten hade årets högsta utgångspris, 25 000 000 kr. En Östermalmsvåning med många tekniska finesser. Men ärligt talat, jag hade nog velat ha lite mer kök för den slanten?!

Dyraste objektet totalt på Hemnet startade på 45 000 000 kr. Tomten utgör 90 % av ön Björkö i Stockholms skärgård och i priset ingår bland annat en egen isbrytare, hamnanläggning och paddock.

Det genomsnittliga utgångspriset för samtliga villor som lades ut på Hemnet.se under 2009 är exakt 2 039 935 kr. Av de villor som just nu finns på Hemnet.se kommer huset på bilden närmast, med utgångspris 2 025 000 kr. Huset finns i Hallstahammar, är 154 kvm stort och har en tomt på över 1000 kvm. Rött hus med vita knutar, som sig bör.

1 343 066 kr var genomsnittligt utgångspris för en bostadsrätt på Hemnet 2009. Just nu finns bland annat denna nybyggda lägenhet i Jönköping till salu (1 345 000). Sveriges ”vanligaste” lägenhet är med andra ord en nybyggd lägenhet i Torpa, i Jönköping med rostfria vitvaror, helkaklat badrum och genomgående parkettgolv.

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Bygg | Hus | Nyheter

Permalink


Bästa New York!

av: Mumlan Nyhlin

 

 

Älskade New York!

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Privat

Permalink


LED

av: Mumlan Nyhlin

Det här med LED-lampor och utfasningen av glödlamporna är inte alltid så lätt. Det är nya siffror att hålla reda på, de ser annorlunda ut och hur blir egentligen ljuset i de nya lamporna? Via Ledbutiken i Kungsbacka hittade jag den här LED-skolan. Ett tips om du ännu inte fått kläm på allt det nya!

Ledbelysning, ledbutiken

 

Bild lånad från Ledbutiken i Kungsbacka.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Belysning | El | Elektronik

Permalink

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Nyckelord
Arbetsrum | Arkitektur | Bad | Badrum | Balkong | Barn | Belysning | Besök | Blommor | Böcker | Bostäder | Butik | Bygg | Detaljer | Ekonomi | El | Elektronik | Elförbrukningen | Energi | Golv | Historia | Hotell | Hus | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Kakel | Klinker | Kök | Ljud | Ljus | Mässor | Mat | Nyheter | Övrigt | Porslin | Presenter | Privat | Prylar | Sovrum | Tapet | Tävling | Textil | Tips | Trädgård | Utomhus | Vardagsrum

2022

2021

2020
Maj | April | Mars | Februari | Januari

2019
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2018
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2017
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2016
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2015
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2014
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2013
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2012
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2011
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2010
December | November | Oktober | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2009
December | November | Oktober | September

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår