AoB Bloggen med Annika Rådlund

Sätt färg på dukningen

av: Mumlan Nyhlin

Här kommer ett kul dukningstips som passar mer än väl in i den rådande kreativitetstrenden! Enkelt att fixa på egen hand med hjälp av tomma färgburkar, lite målarfärg, tygservetter (gärna i olika modeller) och eventuellt lite textilfärg. Snyggt att matcha olika färger, eller nyanser, i en grupp.

Tygservetter, eller kökshanddukar som du delar och fållar, är billigt och enkelt att få tag i. Vill du få samma färg på allihop köper du lite textilfärg i dagligvaruhandeln. Passa på att färga in din solkiga linneservetter när du ändå är på gång! 

Hos färghandeln köper du provburkar, billigare och smartare om du bara behöver lite färg. Har du inga tomma färgburkar funkar det lika bra med större konservburkar. Se bara till att få bort de taggiga kanterna som servetterna kan fastna i. Varför inte låta ett par penslar stick upp bland servetterna också?! 

Hade jag haft ett litet torp hade nog den här idén fått följa med på ett par grillfester i sommar! Kanske en kul idé för ett barnkalas också?! 

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

De är burkarna är fotade på Formex pessfrukost tidigare i våras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Detaljer | Inspiration | Textil | Tips

Permalink


Upplysta fasadsiffror

av: Mumlan Nyhlin

Jag har som bekant inget hus själv ännu, men jag har förstått att ni är många som tycker det är både svårt och viktigt med fasadsiffror. Personligen tycker jag det är en detalj som ofta glöms bort, men som är lika viktig att lägga krut på som brevådan, trappräcket och kantstenen. Typsnitt, färg, storlek och stil är komponenter som måste passa ihop med huset och dess omgivning. Inte helt lätt alla gånger, alltså.

Företaget i:no original grundades av Tobias som själv inte hittade något lämplig siffra. Han tog då saken i egna händer och började producera siffror etsade i plexiglas, med LED-belysning. På rätt hus kan den här husnummerskylten vara hur snygg som helst! Jag hoppas de fortrfarande finns i produktion den dagen jag byggt min villa! :)

Bilden lånad från i:no.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Belysning | Detaljer | Hus

Permalink


Mimou på mässan

av: Mumlan Nyhlin

Förmodar att jag inte är ensam om att ha drabbats av 'snökaoset'. Har ägnat de senaste dagarna åt att transportera mig. Väldigt väldigt l å n g s a m t, dessutom. Frustration på hög nivå. Men idag är jag på jobbet igen, hurra! Hade tänkt bjuda mina kollegor på hembakat idad. Men det tänkte inte gårdagens väder. Därför får det bli hembakat (!?) från Statoil.

Har missat att lägga upp den del kollage från möbelmässan. Här kommer bilder från Mimous monter, en av mina favoriter på mässan. Jag har länge sneglat på flera av deras tapeter, jag gillar rosorna som ser ut att vara korsstygnsbroderade. Fastnade även för den gula sänggavlen som ser ut att vara gjord av rör. Någon som har tips på var någon liknande finns?

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Mässor | Tapet | Textil

Permalink


Vad vet du?

av: Mumlan Nyhlin

Hittade ett roligt test, hur mycket vet du om designklassiker?

Jag drämde till med 9 av 10 rätt, hyfsat nöjd. Hade faktiskt ingen aning på den sista frågan, så det blev en misslyckad chansning. En av dem skrev jag ju om häromdagen och en av dem har jag faktiskt hemma!

Hur många rätt hade du och vad var det du inte kunde?

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Övrigt

Permalink


Lovisa räddar barnen!

av: Mumlan Nyhlin

Från och med idag går det att köpa dessa två illustrationer av Lovisa Burfitt i Rädda Barnens designshop. Solglasögonen på bilden, är speciellt framtagna för just Rädda Barnen av Vasuma och finns, tillsammans med flera andra modeller, också till försäljning. Stora delar av det pris man betalar för produkterna går direkt till Rädda Barnen. Win-win, alltså!

 

Kollage av bilder från Rädda Barnen.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Presenter | Tips

Permalink


Ludvig Löfgren

av: Mumlan Nyhlin

I tisdags var det då dags för premiärvisningen av Ludvig Löfgrens nya kollektion, My Wide Life. Inbjudan kom i form av en filmaffisch och en teaterbiljett, men härliga 70-tasvibbar. Och inte helt otippat fortsatte temat på Teater Pero där vi försågs med popcorn, festis och en spännande och skräckfilmsföreställning, följt av ett besök i Ludvigs pojkrum. 

Ludvig har hämtat inspiration från filmens och musikens värld till serien My Wide Life, som bland annat består av Gabba Gabba Hey, Necromantic och Atomic Orchid. En galen 70-talsdjungel, skulle man kunna sammanfatta den med. Det var spännande att höra honom berätta om inspiration, tillverkningstekniker och formspårk. Enligt honom själv finns inget tydlig 'Ludvig-spårk'. Vissa av produkterna kommer i limiterad upplaga, medan till exempel den lilla kobran lär bli en storsäljare.

Kolla in Kosta Bodas kampanjsite för info och bättre bilder! Trendgruppen stod bakom visningen, på deras blogg finns fler bilder på produkterna och alla nyfikna gäster!

Ludvigs förra serie för Kosta Boda hade tydliga influenser från rockens värld. Vad tror och tycker ni om den här kollektionen?

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inspiration | Porslin | Presenter

Permalink


Veckans tulpaner

av: Mumlan Nyhlin

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Blommor | Privat

Permalink


Ägget

av: Mumlan Nyhlin

På vårt hotellrum, på 7:e våning med utsikt över LO-borgen och Hötorgsskraporna, stod ett grönt och skönt ägg. Skulle inte alls tacka nej till en egen, gärna i slitet ljust läder... På ena bilden syns min lilla 'påse' från Mairo med Lisa Bengtssons underbara mönster.

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

 

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Textil

Permalink


Bra start på veckan!

av: Mumlan Nyhlin

I helgen överraskade M:et mig med ett superhärligt dygn på det här stället. Första gången jag bor på hotell i min egen stad, lite märklig känsla. Vi badade i poolen på taket, drack champagne, mumsade praliner, kollade på OS och åt god middag på restaurang Aquavit.

Hotellet är inrett med skandinaviska designklassiker och klassisk fotokonst, helt i min smak. Thunbjörks tavlor i receptionen är kanske inte så klassiska ännu, men ack så fina! Känner mig full av ny energi efter det korta, men mysiga, miljöombytet. Bara att få en timmes sovmorgon och en stor hotellfrukost på en vanlig måndag gör mig lycklig! Att spa-avdelningen var lite överskattad och att servicen i restaurangen var lite knackig bortser vi från just nu...

Trevlig alla hjärtans dagpresent tänker ni, men nix, vi firade helt andra saker!

 

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Privat

Permalink


Finfina fat

av: Mumlan Nyhlin

Via fina bloggen Kitchenbloom hittade jag webbshopen Créme de la Créme. Kakfaten är gjorda av gamla servisdelar. Helt fantastiskt fina! Känns helt rätt att återanvända och mixa på det här viset. Synd att jag inte fyller år förrän i oktober...

 Kollage av bilder lånade från Créme de la Créme.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Butik | Porslin | Presenter

Permalink


Paul på mässan

av: Mumlan Nyhlin

Paul Smith var hedersgäst på Stockholm Furniture Fair i år. Här är hans lounge genom mina ögon.

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Mässor

Permalink


Snygg sittdesign.

av: Mumlan Nyhlin

Okej. Jag är svag för stolar... Alla är fotade under Stockholm Furniture Fair. Tyvärr minns jag inte varifrån de kommer. Båda de översta är elevarbeten vill jag minnas och den nedersta fanns i Möbelriket Smålands monter. Flera av de stoltrender jag spanat in finns representerade i dessa stolar. Mer om den spaningen vid senare tillfälle.

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

jashdjhf

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Mässor | Nyheter

Permalink


Bakning pågår

av: Mumlan Nyhlin

Försöker mig på att baka en sockerkaka ur den mysiga bakboken Sockerkakor av Mia Öhrn och Claes Karlsson. Får se hur det slutar, min gasugn är inte alltid så snäll mot mig. Men den fina porslinbunken ger mig åtminstone litelite Leilakänsla! :)

 

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Kök | Mat | Privat

Permalink


Pink Power!

av: Mumlan Nyhlin

När kontoret blir för kallt eller inspirationen tryter tar jag på mig mina finaste vantar. Lite som de där tankehattarna det pratats så mycket om. Kan inte annat än erkänna att det ger mig lite Carrie-känsla att sitta med laptopen i knät, en stor kaffekopp på bordet och NYC-shoppade Marc Jacobs-vantar på fingrarna! Tjejig och lättinspirerad, inte jag väl?!

 

Av: Mumlan Nyhlin

Permalink


Mässfavorit!

av: Mumlan Nyhlin

Igår avverkade jag Stockholm Furniture Fair för den här gången. Fantastiska montrar, mycket färg och massor av inspiration. Men, inte såå mycket nytt.

Brukar alltid gilla design/arkitekt/konstskolornas montrar, där kan man få se lite nytänkande och mod. Tyvärr tyckte jag en hel del redan kändes gjort i år, nästan lite plagierat. Men, visst fanns det en hel del godingar att spana in också! Bland annat fanns en monter i B-hallen med underbara, välarbetade, skåp från någon skola. Minns inte vilken just nu, hjälp mig om du vet vilken jag menar!

Om jag inte missminner mig så är i allafall de här finfina stolarna designade av Monica Förster, för Swedese!? Gillar hur som helst både stolarna och bordet väldans mycket! Nyansen på trät, linjerna på armstöden och hörnen på bordet...

Vad tyckte du om mässan?

 

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Kök | Mässor | Nyheter

Permalink


Matilda Ekman

av: Mumlan Nyhlin

På Formex träffade jag trevliga och duktiga Matilda Ekman, som ställde ut bland Young Designers. Hennes mönster Petronella är en riktigt vårvitamin! Väntar med stor förhoppning på att mönstret ska gå i produktion. Skulle gärna klä mina köksväggar med dessa fina tapeter. Kudden är i plysch, ett material som verkligen gör att svärtan kommer till sin rätt. Lovely!

Kolla in Matildas hemsida, tror tyvärr inte färgerna gör sig riktigt rättvisa i min bild.

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Mässor | Nyheter | Tapet | Textil

Permalink


My Wide Life

av: Mumlan Nyhlin

En av mina konstnärliga favoriter är Ludvig Löfgren. Mest för att han är lite galen, kanske... När jag var hos Kosta Boda för ett tag sedan flaggade de för att Ludvig ska släppa en ny kollektion och att premiärvisningen skulle ske i februari. Så dök inbjudan upp här om dagen, och jag blev mer än glad!

Det är roligt att se Kosta Boda låta färskingar och modiga formgivare få ta allt mer plats. Inbjudan kom i form av en stor affisch med härliga 70-talsvibbar och med följde en teaterbiljett. Visningen sker alltså på Teater Pero här i Stockholm. Jag bara älskar när inbjudningar och visningar känns genomtänkta och personliga! Gissar att Trendgruppen har ett finger med i spelet!

 

Foto: Översta bilden Mumlan Nyhlin, nedersta bilden är ett kollage av pressbilder  från Kosta Boda. Får ej kopieras.

 

Ser fram emot den 16 februari, givetvis för att se Ludvigs lanseringa av My Wide Life, men den dagen händer också annat i mitt liv, hoppas jag. Spännande vår det här!

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Nyheter | Porslin

Permalink


Stockholm Furniture Fair

av: Mumlan Nyhlin

Missade tyvärr dagens pressfrukost och en massa trevligheter på Möbelmässan, till förmån för korrläsning av tidningen som gick till tryck. Alltid lika roligt, nervöst och skönt att lämna ifrån sig en tidning! Imorgon, onsdag, tänkte jag dock ge mig ut till Älvsjö för att spana in lite möbler och belysning. Ikväll ska jag läsa alla bloggares rapporter från mässan, men först på trevligheter hos Hästens! Någon mer som ska dit?

Ni som redan hunnit runt på mässan, något jag bara inte får missa eller lika gärna kan hoppa över?  Någon annan bloggare, eller ickebloggare, som liksom jag ska dit imorgon och vill ha en lunchdejt? Hojta högt och fort! :)

 

Kollage av pressbilder från Stockholmsmässan där Sir Paul Smith designat en lounge.

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Belysning | Inredning | Inspiration | Mässor | Nyheter

Permalink


Köksutställning

av: Mumlan Nyhlin

I fredag svängde jag förbi Vedums nya showroom. De har samlat alla sina bad- och köksinredningar under samma tak. Utställningen är utbyggd och har nu fått dagsljus, verkligen en stor och härlig lokal! Är du på jakt efter nytt kök, kakel, tapeter eller annat byggmaterial får du inte missa att åka till Ulvsunda. Precis vid Bromma flygplats har det bildats ett kluster med massor av sådana butiker och showrooms, bland andra Vedum!

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Två köksbilder från Vedums utställning. Trots att kaklet från Marrakech har synts en hel del, både på golv och väggar, tycker jag fortfarande om det. Kanske inte en färgskala jag själv skulle välja, men jag blir glad varje gång jag ser det! Tror heller inte jag skulle sätta en fototapet bakom diskbänken, men gillar att det vågat dra upp bilden så mycket. Grönt kommer starkt i köket, trots att den sägs vara den färg som är minst lämpad för just köksmiljö...

 

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Bad | Besök | Butik | Bygg | Inspiration | Kakel | Klinker | Kök | Tips

Permalink


God design och trevligt sällskap

av: Mumlan Nyhlin

Nu har det varit oförskämt tyst på bloggen ett par dagar... Jag ställer mig en stund i skämshörnet, men tycker ändå att jag har några goda anledningar. En tidning går till tryck imorgon och de sista dagarna har varit hektiska. Dessutom försöker jag underhålla skidformen när det blir helg. Och så har jag varit på en massa trevliga tillställningar, och fler lär det bli nu när möbelmässan drar igång!

Ikväll var jag och M:et på prisutdelningen av Elle Interiörs designpris, hos Design House Stockholm. Mycket folk, trevlig lokal och fantastiskt duktiga pristagare.  Inte alltid jag får med mig M:et på studiebesök i min värld, så bara det var en trevlighet i sig! Pris i 13 kategorier delades ut, här är några av mina favoriter!

 

 

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Nyheter

Permalink