AlltomBostad
 

2012 September

2012 September


Boktips: Texmex från grunden!

En bok för alla som gillar att laga mat hemma - och om man gillar texmex mat förstås. Jag älskar den typen av mat, och jag tror att jag fastnade för den då jag bodde i Arizona i USA ett tag. Där har maten tydliga influenser från Mexiko, som staten gränsar till. Det suveräna där är att det också finns snabbmatkedjor där med texmexmat, som känns mycket fräschare än hamburgare och strips. Men som sagt så är det ju så att om man lagar maten själv - så vet man vad det är i den.
Den här boken innehåller en mängd fina serveringstips och en helt ny matvärld öppnar sig! Grunden ser ut så här; "Det första man måste veta om att laga texmexmat är att det är kul och färggrann mat som smakar väldigt mycket. Så ta i med limen och chilin. Det andra är: Inga konserver, burkar eller plastförpackningar får användas. Här gör vi allt från grunden." Vad sägs om att göra egna tortillas, hetaste chilisåsen (den hoppar jag över), baja fish tacos-den kungligaste av alla tacos och chokladmarrängpaj till efterrätt? Ja, inte mig emot.

TEXMEX från grunden  av Jonas Cramby
TEXMEX från grunden av Jonas Cramby

Författaren Jonas Cramby har hämtat inspiration till receptboken Texmex från grunden i bland annat Texas, New Mexiko och Kalifornien. Utgiven av Natur & Kultur. Pris 189 kr, Adlibris.


Adlibris
Natur & Kultur

Nyckelord: Böcker | Inspiration | Mat | Nyheter

Permalink


Veckans favoriter: Tapter från Ellos!

Ellos har börjat med tapeter i sitt heminredningssortiment! Jag gillar! Det är perfekt med postorder, då får man dem hemskickade och är man inte nöjd när man ser rullarna i verkligheten går det att skicka tillbaka dem.
I Ellos sortiment finns just nu tapeter från Decor Maison och Firm Living - de sistnämnda har jättehärliga mönster i retro-stil. Här har jag valt ut några som jag tycker är superfina i barnrum.

Ferm Living
Ferm Living

Owls, Rush Hour, Dotty och Marionette från Ferm Living finns nu i Ellos sortiment, 535 kr/rulle.

Ellos

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Tapet | Tips

Permalink


Lördag 29 sept - Kaffets dag!

För första året firas idag nyinstiftade Kaffets Dag, datumet sammanfaller med International Coffee Day. Tanken är att så många som möjligt uppmärksammar kaffe och helst specialkaffe på denna dag. Så det kanske är idag man ska prova något spännande kaffe på café eller köpa en gigantisk latte bara för att fira? Eller spå vännerna i kaffesump? Eller varför inte ta en dubbel påtår tillsammans med en kaffelikör? Eller köpa en fantastisk glänsande fin kaffemaskin eller kaffebryggare?

<p>
Styline från Bosch<br>
<em>Bilden längst upp:</em> Maestria från Nespresso
</p>

Styline från Bosch
Bilden längst upp: Maestria från Nespresso

Fira kaffets dag med att skaffa en egen glänsande kaffemaskin. Kaffebryggaren Styline testades tillsammans med 24 andra kaffebryggare i mars-numret av tidningen Råd & Rön. Den stilrena Kaffebryggaren från Bosch valdes då till den kaffebryggare som lyckades få fram den absolut godaste kaffesmaken och fick utmärkelsen ”Bra köp” . Den fick även höga betyg för sitt funktionella droppstopp och smarta säkerhetslösningar.

Ovan: MAESTRIA från Nespresso ger en baristas expertis i hemmet.

Bosch
Nespresso-Maestria

Nyckelord: Elektronik | Kök | Övrigt | Prylar | Tips

Permalink


Designtapeter av norskan Kaja Solgaard

Den norska produkt- och möbeldesignern Kaja Sorgaard har börjat göra tapeter inspirerade av måleri och skulptur. Powerlines och är inspirerad av Kajas hemtrakter i Norge. När hon var yngre brukade hon betrakta elstolparna där som en typ av landskapsskulpturer och drogs till de intressanta former som de kunde resultera i. En sommar tog hon med sig kameran till sin gamla hemstad och fotografierna kom att bli grunden till detta grafiska tapetmönster som nu finns hos Photowall i fyra olika färgkombinationer. Minimalistiskt var ordet.

Powerlines design Kaja Solgaard
Powerlines design Kaja Solgaard

Powerlines black 369 kr/m2, Photowall


Photowall

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Tapet

Permalink


Höststäda med en takrännerensare!

Här är en ny pryl som jag fastnade för bland alla pressrealiser som jag tittar på varje vecka. Jag har inte provat den själv men den verkar onekligen bättre än att försöka stå på en pall med en piasavakvast och rensa takrännorna. Den här har ett teleskopskaft som är expanderbart upp till fem meter (!) och båda ändarna av takrännsaren kan ställas in i optimal vinkel. Med den rundade borsten tar man bort mindre skräp och med skrapan tar man bort sådant som sitter fast. Med rätt prylar kan även ett sånt här arbete bli kul!

Fiskars QuikFit takrensare
Fiskars QuikFit takrensare

Med Fiskars nya QuikFit takrännerensare kan man stå på marken och rensa takrännorna från höstlöv och annat.

Fiskars

Nyckelord: Nyheter | Övrigt | Tips | Utomhus

Permalink


Vinn! Postern ”No dancing - except on tables” från Lagerhaus!

Jag älskar skyltar, bilder och texter som får mig att le. Det här är definitivt en av dem! Fritt fram att hoppa upp och dansa på bordet - härligt! Postern kommer från Lagerhaus och vi lottar ut fem stycken. För att vinna ett av de fem som vi lottar ut är det bara att gå till Allt om bostads facebooksida och skriva under bilden varför du vill vinna ett av dem. Lycka till!

Vinn! Postern ”No dancing - except on tables” från Lagerhaus!

Nyhet från Lagerhaus, affishen "No dancing - except on tables" 30x40 cm, 200 g papper. 59kr/st

 

Lagerhaus

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Kök | Nyheter | Prylar | Tävling

Permalink


50 000 kr i heminredning från EM anyone?

Om man har tid och möjlighet att åka till någon av EM:s butiker i Barkaby, Bromma eller Infracity så tycker jag man ska chansen att åka dit, man kan vinna heminredning för 50 000 kr! Det måste ändå vara större chans att vinna det än att vinna samma summa på en Trislott?
Själv har jag ofta haft tur med tävlingar och senast i fredags kammade jag hem två biljetter till en konsert som jag skulle på. När jag var yngre tävlade jag ofta om allt möjligt och skrev rim och så vidare. Tyvärr har jag inte så mycket tid för sådant nu. Men för er som har tid och möjlighet och behöver lite ny inredning, åk till EM! Inredaren Andrea Engsäll följer med vinnaren som shoppinghjälp.
Själv skulle jag bära hem den här soffan och den här mattan om jag vann. Jag är lite inne på orange nu så jag skulle även välja Moster golvlampa och bordslampa.

50 000 kr i heminredning från EM anyone?

EM Tävling
E
M

Nyckelord: Inredning | Tävling | Tips

Permalink


Boktips! Pizza på surdegsbröd och goda bullar!

Nu är det väldigt många som skippar bröd i sina dieter, men jag är en av dem som tycker att det är okej att äta bröd - om det är med måtta. Som med allting annat. Det här är Martin Johanssons tredje bok om bröd. I den här boken har han fokuserat på ett sätt som han gillar att baka, utan degblandare, men det går förstås att använda det om man vill.
Det finns fyra grundrecept på pizza, där två är med vanlig färsk jäst och sedan är det två som bakas av surdeg och alltså tar lite längre tid. Surdegspizza, det vill jag prova! Vad sägs om "vit och grön pizza med pesto, kapris och parmesan?" Låter fantastiskt tycker jag!
Han delar också med sig av recept på bullar (kanel, kardemumma, äppel, choklad och blåbär) samt olika sorters matbröd. Ingredienserna är angivna i viktmått för att han tycker att det är enklare, om man inte har en våg så finns det volymmått också.

Bröd och pizza av Martin Johansson
Bröd och pizza av Martin Johansson

Bröd och pizza- surdegsbröd, fullkornsbröd, pizza och kanelbullar med recept , beskrivningar och tips. Boken innehåller fina foton på matt papper, fotograf Tina Axelsson och Martin Johansson själv. Utgiven av bokförlaget Natur & Kultur Pris 189 kr på Adlibris.

Adlibris
Natur & Kultur

Nyckelord: Böcker | Inspiration | Mat | Nyheter

Permalink


Veckans favorit: Rustika träbokstäver av återvunnet trä!

Jag har aldrig riktigt anammat den här bokstavstrenden som råder i landet. "Carpe diem", "Love" och ett stort "&"-tecken på en hylla eller på väggen... Jag tycker att det är fint förstås när jag kommer hem till andra som har det men har alltid känt att det inte funkar hos mig. Idag dök jag på de här bokstäverna från Countrybymail.se och nu kanske jag ändå gillar bokstäver lite mer.
Dessa är riktigt rustika och tillverkade av återvunnet trä från hus, båtar, möbler och annat vilket gör varje bokstav helt unik. Bokstäverna kan ha en vilken färg som helst eller var i en kombination av flera färger, om man beställer blir det en överraskning vad man får! Dessutom gillar jag överraskningar så det blir ett extra plus för det!

Bokstäver i trä Foto: Countrybymail.se
Bokstäver i trä Foto: Countrybymail.se

Bokstäver med nött, rustikt och väderbitet utseeende, 99kr/st från Countrybymail.se


Countrybymail

Nyckelord: Arbetsrum | Barn | Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Prylar | Sovrum | Vardagsrum

Permalink


Singelmän bor i villa – singelkvinnor i hyresrätt

En ny kartläggning av boendesituationen för singlar visade att var trejde singelman bor i villa medan endast var femte singelkvinna gör detsamma. Mönstret är också detsamma för både singelföräldrar som de utan barn. 34 procent av männen bor på 100 kvm eller större medan endast 24 procent av kvinnorna bor lika stort.

Om man hittar en partner så visar undersökningen att singelmannen vill att den nya partnern flyttar in hos honom medan kvinnan hellre ser att man skaffar sig ett nytt gemensamt boende. Det är också självklart för de flesta singlar att dela lika på boendekostnaderna med en eventuell ny sambo.

Fler än hälften av kvinnorna uppger att de vill skriva samboavtal om de flyttar ihop med någon, men männen är inte lika bekymrade inför framtiden. 36 procent säger att de kommer att skriva samboavtal om man flyttar ihop med en partner. Har du skrivit samboavtal? Här kan du läsa mer om avtalen.
 

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Det är det betydligt fler singelmän som har råd att leva ensam i en villa jämfört med singelkvinnorna, visar en ny undersökning från Match.com

Nyckelord: Bostäder | Hus | Nyheter

Permalink


EXIT- lampdesign med ull och koppartråd!

I går kväll var jag på Borås textilhögskolas vernissage - här i Stockholm. De visade upp sina examensarbeten och jag måste verkligen säga att jag hoppas att alla kommer att komma i produktion. Det var så många fina alster som det låg både hantverk och historia bakom. Flertalet hade blandat olika tekniker, mjukt och hårt och kantigt och böljande. Det går säkert att specialbeställa enstaka produkter direkt ifrån varje designer också. Utställningen pågår 20-29 September Galleri KG52 Kammakargatan 52, Stockholm

3Cu, design Ingrid Bergh och Kom och sitt hos Ulla, design av Johanna Björck, Foto: Annika Rådlund
3Cu, design Ingrid Bergh och Kom och sitt hos Ulla, design av Johanna Björck, Foto: Annika Rådlund

Bild 1: Tre lampor i tre olika uttryck med koppartråd och ull. Väven går därför att forma, vika och ärga. Ljuset gjorde att glansen kom fram fint i koppartråden. Design: Ingrid Bergh

Bild 2: Med inspiration från origami och geometriska former har Johanna Björck skapat sittplatser med stickade överdrag och mjuka trekanter att sitta på - en blandning av mjukt och hårt.

johanna,[email protected]
[email protected]

Nyckelord: Belysning | Inredning | Nyheter | Prylar | Textil

Permalink


Clas Ohlson satsar på verktyg

Jag skriver ofta om "mjuka saker" så här kommer en lite hårdare nyhet. Clas Ohlson storsatsar med en helt ny serie inom elhandverktyg, ett system där man använder samma batteriplattform (18V) till alla verktyg. Det ska då bli billigare och vara mer miljövänligt då man kan använda ett och samma batteri till sex olika produkter.

Cotech LX -Clas Ohlson
Cotech LX -Clas Ohlson

Cotech LXC serien från Clas Ohlson laddas på 40 minuter. Skruvdragare 799kr, Cirkelsåg 399kr, tigersåg 349 kr, pendelsticksåg 299 kr, arbetslampa 199kr, borrhammare 399kr. Ett LXC Batteri 1,5Ah koster 299kr och LXC Batteri 3,0Ah 599kr.

 

Clas Ohlson

Nyckelord: Bygg | Nyheter | Prylar

Permalink


Jacuzzi på den lilla toaletten?

Varumärket Jacuzzi lanserar nu CitySpa – ett SPA för trångbodda. I sin marknadsföring så säger de att det är ett Spa som passar små badrum, även i äldre hus. Men då tror jag inte att de har sett en "Stockholmstoalett"...för där får man vara glad om det får plats ett tvättställ.
Men hur som helst så är det lite mindre än jacuzzin normalt brukar vara, så det innebär mindre belastning för golvet och mindre mängd vatten. Det går att sitta sex personer i det så det fyller forftarande funktionen av ett familje- eller kompisbad.
Vattnet är ständigt uppvärmt och kan sparas i flera veckor om man följer rengöringsinstruktionerna. Som vanligt gäller det då att man inte dimper ner helt jordig i plurret för då måste förstås vattnet bytas. En extra finess är att det går att koppla in in musik via bluetooth och att det även går att köpa till ett isoleringlager så att karet håller värmen ännu bättre och drar mindre energi om det ska stå utomhus.

Jacuzzi® CitySpa
Jacuzzi® CitySpa

Jacuzzi® CitySpa kostar 98 200:- inkl moms (tyvärr ingår inte terassen och vyn i priset...)

Badrumsspecialisten

Nyckelord: Bad | Badrum | Nyheter

Permalink


Nadja Wedins mönster blir kuddar och brickor

På Formex träffade jag Nadja Wedin som precis har lanserat en egen kollektion av textilier och brickor. Mönstren ritar hon med en 0,4mm tuschpenna så man kan förstå att det tar ganska lång tid att göra klart ett motiv. En hund och en katt fanns avporträtterade i svartvitt annars var det böljade bladverk med fjärilar och små insekter som fanns presenterade i olika färgskalor. Nadja Wedin får vi säkert se mer av framöver!

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

En besökare på Formex studerar Nadja Wedins mönster i hennes monter. Bricka 350 kr och Kuddfodral 550 kr.

Nadja Wedin

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Prylar | Sovrum | Textil | Vardagsrum

Permalink


Vinn ”Nä nu går jag i ide” från Lagerhaus!

Det här örngottet dyker just nu upp i många inredningstidningar och på webben. Det har nog att göra med att det är så trendigt med natur och djur just nu, eller så är det helt enkelt så att många känner sig trötta nu på hösten och skulle helst vilja gå i ide och komma ut till våren samtidigt som björnarna... Örngottet passar lika bra på en kudde i sängen som i soffan tilllsammans med andra kuddar. För att vinna ett av de fem örngotten som vi lottar ut är det bara att gå till Allt om bostads facebooksida och skriva under bilden varför du vill vinna ett av dem.
Lycka till!

Örngott Bear från Lagerhaus
Örngott Bear från Lagerhaus

En av Lagerhaus höstnyheter - örngottet Bear. Storek: 50x60cm och tillverkat i bomull. Värde 49kr/st

 

Lagerhaus

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Tävling | Textil | Vardagsrum

Permalink


Höstens interiörer från R.O.O.M.!

Om man har vägarna förbi Hötorget i Stockholm så rekommenderar jag en tripp upp till PUB:s tredje våning för att titta på möbler och andra inredningsprylar från R.O.O.M. Deras egen produktion har ökat och de har många fina prylar som håller stilen längre än en säsong. De har allt ifrån det runda soffbordet R38 till till blocktryckta textilier. Om inte annat, låt er inspireras av dessa två bilder av R.O.O.M:s egna inredare.

R.O.O.M. Hösten 2012
R.O.O.M. Hösten 2012

Höstens interiörer på R.O.O.M. har tagit inspiration av det äkta och det långsiktiga det har påverkat valet av miljöernas möbler och materialval.
Lyxbohemen
Här har traditionella mönster, t.ex. Ikat, uppdaterats i färg och form. Textilierna präglas av kontrasterande möten mellan färger, där djupa, intensiva färger blandas med en färgskala i naturtoner. Stilen känns utvald, elegant och har en internationell känsla.
Wood & White
Här blandas vitt med olika träslag. Stilen präglas av igenkänning och materialkänsla. Möbler och lampor är skandinaviskt producerade och materialen bomull, linne, skinn och trä kontrasterar fint mot varandra.

R.O.O.M.
 

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Nyheter | Tips | Vardagsrum

Permalink


Handdukstorken som kommer ihåg dina rutiner

Jag har aldrig riktigt förstått poängen med handdukstorkare, eftersom handdukarna torkar ändå och jag tycker att det är slöseri med energi... men det är klart att det är smidigt om man är många i familjen och det duschas flera gånger per dag och utrymmet för att hänga upp handdukarna är begränsat. Sedan är det förstås härligt att få en varm handduk om man är frusen...
I alla fall så har PAX nu kommit med en torkare med timer så att värmen inte behöver stå på hela tiden. Det går att ställa in två repetitioner per dag, till exempel morgon och kväll samt en timer om man vill använda den förutom de förinställda tiderna. Handdukstorken går kan montera med endast ett väggfäste vilket gör att den kan svängas ut från väggen. Så som det är med de flesta tekniska prylar - allt var inte bättre förr.

PAX TR-i
PAX TR-i

PAX TR-i serien har inbyggd intelligent timer där två repetitiva tider per dygn kan förinställas. Dessutom finns engångstimer om rutinen skulle ändras vid något tillfälle. Pris från cirka 1900 kr.
Energiexempel:
En handdukstork med permanent drift och med en effekt på 60 W förbrukar el för ca 700 kronor varje år (vid elpris 1,5 kr/kWh) med timer kan hundralappar sparas (Källa: PAX)

Nyckelord: Badrum | Elförbrukningen | Nyheter | Tips

Permalink


Tapet med mönster av Stig Lindberg!

Om man gillar 50-talsinredning så kan jag tipsa om att Boråstapeter kommer att lansera en ny kollektion i oktober, där klassiska textilmönster från fyra av 1950-talets främsta formgivare har gjorts om till moderna tapeter. Kollektionen heter Wallpapers by Scandinavian innehåller mönster av Arne Jacobsen, Sven Markelius, Karl Axel Pehrson och Stig Lindberg. Vissa av dem är brokiga i flera färger med löv och blommor medan andra går endast i två färger med grafiska mönster. Det här är förstås väldigt snyggt till typiska femtiotalsmöbler i teak och trä, plastprylar och lampor i metall, men det passar även till modern och lantlig inredning.

Wallpapers by Scandinavian/Boråstapeter
Wallpapers by Scandinavian/Boråstapeter

Wallpapers by Scandinavian från Boråstapeter finns ute i butik från 15 oktober 2012. Kollektionen kostar 629 kronor/rulle och innehåller 36 tapeter.

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Nyheter | Tapet

Permalink


Veckans favorit: Stanford kökslampa!

Det här är en nyhet som precis har kommit från LampGustaf. Det här är vad jag kallar en rejäl kökslampa. Eftersom ljuset är riktat nedåt så passar den bra ovanför en köksö eller ett köksbord. Den finns även i en annan variant där tre lampor hänger ner från en mindre runt platta, så den tar lite mindre plats och passar bättre om man har ett mindre bord. Lamparmarna är inte raka på den utan ljuset kan riktas åt lite olika håll. Sedan finns även en väggvariant med ledad arm som passar ovanför arbetsbordet. Snyggt och enkelt, perfekt om man gillar en lite mer avskalad och stram stil. Men den kan även bli spännande som kontrast till något som är det rakt motsatta.

Stanford från Lamp Gustaf
Stanford från Lamp Gustaf

Nyhet höst/vinter 2012: Stanford Pendel från Lamp Gustaf, pris cirka 4150 kr.


Lamp Gustaf 

Nyckelord: Belysning | Inredning | Kök | Nyheter

Permalink


Boktips: Samlarobjekt och Moderna designklasiker!

De här tre böckerna är just nu mina absoluta favoriter. Det är som att ha en påse godis på bordet och man bara väntar på att få ta en bit till...
I boken Samlarobjekt finns nästan 100 av 1900-talets meds kända och vackraste designklassiker inom möbler, glas, keramik, husgeråd och belysning. Det står även tips om ungefär hur mycket de kostar och hur man känner igen att just den produkten är äkta. Superbra! Korta beskrivningar till varje grej så att man kan läsa på lite om sina favoriter och det som man är nyfiken på.

I boken Stolar kan man läsa på och titta på 100 designstolar från 1900-talet och i boken Lampor är det lika många armaturer presenteras. Även i dessa böcker finns en ruta vid varje beskrivning där det står vad man ska hålla utkik efter för att se om det är ett original samt priser. Så nu är det bara att drömma sig bort att man ska hitta en 79 000 kronors stol på loppis.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Läs om Arne Jacobsens stolar Ägget och Sjuan, Tiffanylampan och keramikgods från Uppsala Ekeby. Bokserien innehållar titlarna: Samlarobjekt- moderna designklassiker, Lampor- moderna designklassiker och Stolar- moderna designklassiker är alla tre utgivna av Norstedts. Pris: 96 kr/styck på Bokus.com Bokus

Nyckelord: Belysning | Böcker | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


Exklusiva och vackra grytor, gör matlagningen roligare?

Ja jag vet inte om matlagningen blir roligare med dessa kastruller, men det ser framförallt snyggare ut på spisen med dessa. De är alldeles för fina för att gömma i köksskåpet när de inte används så  är nog krokar i taket eller på väggen en finfin lösning. Serien har designats av Marcel Wanders för Alessi och de är tillverkade i aluminium med ett teflonbehandlat lager. Kastrullernas bottnar av magnetiskt stål fungerar även för matlagning vid induktionsplattor. Ett plus för de stora handtagen tycker jag.
Grillen har jag ingen bild på här men den har ett fint mönster på botten som ger avtryck på maten som lagas. 

Dressed/Alessi
Dressed/Alessi

Marcel Wanders köksserie Dressed från Alessi. Bra bröllopspresent, julklapp eller till någon fom fyller år? Eller till sig själv så korvgrytan får en lyxigare känsla.
Grillpanna, 1.300 SEK, Kastrull 24 cm, 1.050 SEK, Kastrull 28 cm, 1.200 SEK, Såskastrull 16 cm, 770 SEK Stekpanna 770 SEK - 1 050 SEK beroende på storlek, Lock 310-420 kr beroende på storlek.

Alessi

Nyckelord: Kök | Mat | Nyheter

Permalink


Glassbeställning hem till bostaden!

Tur att den här tjänsten inte fanns när min kompis var gravid, för då hade hon säkert ätit ännu mera glass, då kanske det inte hade stoppat med en halvliter-liter per dag... I höst slipper man nämligen gå till affären eller vänta på glassbilen, för om man lägger en beställning av glass eller fryst mat hos Hemglass så kommer de hem med det inom 48 timmar (så lite framförhållning får man ändå ha med glassuget så man inte behöver vänta i två dagar...) Efter en kall och regnig sommar satsar de nu på en ny premium literglass för höstmyset smaksatt med äkta Bourbonvanilj, choklad, nougatkrokant, jordgubbsbitar och lakritssås.
Jag-hjärta-lakritssås= sant

Gräddglass från Hemglass
Gräddglass från Hemglass

Glass för hembeställning finns tillgängligt från och med augusti 2012. Pris för Hemglass literglass är 59 kronor för 2 liter.

Hemglass

Nyckelord: Mat | Nyheter | Övrigt | Tips

Permalink


Pimp my switch! Pimpa strömbrytaren

Hur många appar kan man egentligen ha på sin telefon? Jag kan svara med "två". För min telefon har så lite minne (vilket säljaren såklart inte berättade när jag köpte den - och ni kan räkna ut att det inte är telefonen med ett äpple på...) Hursomhelst så kan jag inte lägga till denna app, men tipsar om den ifall det är någon annan som är intresserad av att prova.

Pimp my switch ska ska göra det enkelt att välja design och funktion på brytare och uttag till hemmet. Appen har dessutom information om närmaste installatör och inköpsställen. Där ska man kunna se olika alternativ, både när det gäller funktion och design och den fungerar både på  iPhone och Android

1. Ladda ner appen Pimp my switch,
2. Fotografera väggen eller rummet där nya brytare ska installeras. Välj utseende på strömbrytare eller uttag och placera in dem. Till detta kommer full teknisk information om de valda produkterna.
3. Resultatet bllier en bild som går att skicka som sms, via mejl eller att lägga upp på Facebook.

 

Pimp my switch- Schneider electric
Pimp my switch- Schneider electric

Nyhet Höst/Vinter 2012: Schneider Electrics nya app Pimp my switch fotograferar du av ditt hem och placerar sedan enkelt in valda strömbrytare och uttag. 


Schneider Electric 

Nyckelord: Belysning | Detaljer | El | Inredning | Inspiration | Övrigt | Prylar | Tips

Permalink


Micki- Gourmetkök till barnen!

Leksaksföretaget Micki har nu kommit med ett moderna köksprylar till barnrummet eller lekstugan. Spisen har såklart häll med lysande plattor och stekpannorna ser ut att komma från vilket restaurangkök som helst. Med kläder till kan barnen se ut som riktiga kockar medan de leker att de lagar middag eller har öppnat en egen restaurang. Egna små kök kan vara ett bra sätt för barnen att bli intresserade av matlagning och bakning.
Jag hoppas min son blir intresserad av det i framtiden, så kanske han kan laga mat till mig? Men man får väl vänta ett tag för han är ju bara tre år....Så tillsvidare får han laga låtsassoppa och baka tygmuffins.

Produktbilder Micki Gourmet
Produktbilder Micki Gourmet

Lekhörnan blir ett gourmetkök. Spisen har designats för att se så verklighetstrogen ut som möjligt, batteribelysningen i hällen gör att plattorna ger ifrån sig ett rött sken, pris cirka 599:- Muffinsset med löstagbara muffinstoppar, pris ca 199:- Utklädningskläder som ser ut som riktiga kockkläder, pris ca 299:- Stekpanna och stekspade i rostfritt stål med tillbehör i filtmaterial, pris ca 199:- Kastrullen är av rostfritt stål och grönsaker av tyg, pris ca 229:- Utkavlad deg med sex utstansade pepparkakor (handtvätt) tillsammans med en plåt och två pepparkaksformar, ca 199:-

Micki

Nyckelord: Barn | Inredning | Kök | Nyheter

Permalink


Designade sidobord- med handtag! Veckans favoriter!

De här två borden är så himla smarta- och snygga.
Det första bordet är danskt och heter DLM som står för Don't Leave Me, och det kommer från Hay med design av Thomas Bentzen. Med handtaget är det lätt att flytta runt det i olika rum och ut på balkongen eller uteplatsen. Det är tillverkat i lackad stål och finns i sju olika färger och två olika storlekar och kostar 1099- 1499 kr beroende på storlek.

Det andra bordet heter Oolong och är en nyhet från Svenskt Tenn designat av Eva Schildt. Det finns i ljusgrönt och svart pulverlackerat järn med mässingsdetaljer. Namnet Oolong är inspirerat av bordets former och tesalongen som Svenskt Tenns har öppnat i butiken på Strandvägen i Stockholm. Höjden är 63 cm, brickas diameter 49 cm. Pris 7 500 kronor.

DDM från Hay och Oolong från Svenskt Tenn.
DDM från Hay och Oolong från Svenskt Tenn.

Bordet DDK i Large är: B38 x D38 x H44/58 cm och i XLarge: B48,2 x D48,2 x H49,5/65 cm. Finns i färgerna: Svart, Vit, Creme, Grå, Grön, Blå, Gul. Pris: 1099-1499, hos Hipvilla.
Oolong i grönt eller H63, D49 cm. Pris 7 500 kronor, Svenkt Tenn.

 

Hippvilla
Svenskt Tenn

Nyckelord: Badrum | Inredning | Kök | Nyheter | Sovrum | Vardagsrum

Permalink


Svenska stolen Zig Zag - en blivande klassiker?

Möbeltillverkaren Hans K lanserade i vintras en ny pinnstol signerad av den nyutexaminerade formgivaren Marcus Johansson. Han har skapat en karakteristisk pinnstol skön sittkomfort men med ett tydligt grafiskt uttryck. Den utkom först i rödbets, svartbets, vit och oljad ek men nu har även mörkgrön och mörkblå tillkommit. Den här stolen är snygg tycker jag, och till ett vettigt pris. Den känns tidlös men ändå modern. Kanske blir det en klassiker så småningom? Bara att det är svensk design tycker jag är trevligt.

Zig Zag från Hans K
Zig Zag från Hans K

Zig Zag i rödbets, svartbets, vit och oljad ek. Den finns även i mörkgrön och mörkblå. Sideborden är från samma serie, och där följer både glas- och trälucka med. Stolen kostar 1820 kr i alla färger utom ek där den kostar 2190 kr. Små sittdynor i skinn eller ull finns att köpa till i olika färger.

Hans K

Nyckelord: Inredning | Kök | Nyheter

Permalink


Utan bygglov-världens minsta hyreshus på Strandvägen!

I morse blev byggandet av världens minsta hyreshus färdigt. Huset står på Strandvägen i Stockholm och består av åtta minimala lägenheter i fyra våningar. "Huset är uppfört utan bygglov med syftet att skapa en diskussion kring situationen för de mer än 240 000 unga människor som saknar bostad" meddelar Helena Uesson som är talesperson för UngBo12. Många nyfikna och intresserade strömmar förstås dit idag för att titta. De som bor där vet inte hur länge de får vara kvar...

Foto: UngBo12
Foto: UngBo12

Är det så här vi måste gå till väga? undrar UngBo12 som har uppfört ett minihyreshus byggt av moduler på Strandvägen i Stockholm, för att uppmärksamma bostadsbristen.

Nyckelord: Bostäder | Bygg | Ekonomi | Hus | Inredning | Nyheter

Permalink


Mauds lättlagade favoriter!

Det här är en behändig liten kokbok skriven av Maud Onnermark som är känd som TV-kock i SVT:s program Go'kväll. Hon har skrivit flera kockböcker och har arbetat på olika mattidningar i många år, bland annat på Allt om Mat och Laga Lätt. I den här boken är det preicis den typen av recept hon delar med sig av, lättlagade alltså. Vid varje recept finns även en tidangivelse för hur lång tid man räknar med att det tar att förbereda och tillaga (allt utom tiden det tar för inköpen och att äta förstås...) Det är perfekt om man vet att man har bråttom så kan man innan kvällen planera att göra ett 15 minuters recept och har man lite mer tid en annan dag så kan man välja ett 30 minuters recept. Själv ska jag prova Västerbottenpanerad kyckling, det ska ta 30 minuter att göra. Den som väntar på något gott...

Mauds lättlagade favoriter!

I boken Mauds lättlagade favoriter finns recept med spännande smakkombinationer: Grillad tonfisk med vattenmelonsallad, Västerbottenspanerad kyckling, Rödbetor med hallonvinägrett och feta, Räk- och papayasallad, Kalvfärsbollar med salvia och citron, Grillad fisk med mango- och avokadokompott ... Svårigheten är att välja, då allt ser väldigt gott ut...
Utgiven av Bokförlaget Semic. Pris hos Adlibris 109 kr.

Adlibris
BokförlagetSemic

Nyckelord: Böcker | Inspiration | Mat | Nyheter | Tips

Permalink


Var tionde band bolånet i minst fyra år i augusti

Under augusti månad band var tionde person sitt bolån i minst fyra år meddelar SBAB Bank. De tror att en av anledningarna är att det just nu inte kostar något extra att binda räntan och försäkra sig om boendekostnaden under flera år framöver.

– Att binda räntan och försäkra sig om sin boendekostnad under flera år framöver kostar idag i stort sett inget extra. Så länge det förhåller sig så tror jag att trenden att binda bolånet kommer att hålla i sig, säger Maria Malmqvist, privatekonom på SBAB Bank.

Själv jobbar jag som en struts, och gömmer huvudet i sanden....jag har bundit min ränta i tio år och snart har sex år gått... eller är det sju? Det kanske är läge nu att binda några år till, eftersom räntornä är "historiskt låga".
Om de börjar stiga kan det gå fort. Men enligt Maria Malmqvist är vi inte riktigt där än. Så man kanske kan fundera ett tag till...
 

Tabell från SBAB
Tabell från SBAB

Genomsnittlig bindningstid för nya bolån, januari 2000 till augusti 2012

Nyckelord: Bostäder | Ekonomi | Nyheter

Permalink


Vinn en bläckfisk från Ferm Living!

En kudde i formen av en stor och mysig bläckfisk i allra mjukaste bomull är lika gosig att vila mot som att leka med. Den här härliga figuren kommer från danska Ferm Living och finns hos Favoritsaker.se. För chansen att vinna en bläckfisk; gilla Allt om bostad på facebook och skriv under bilden på sidan varför du vill vinna den. Enkelt! Värde cirka 400 kr. Vinnaren utses måndag den 17 september. Lycka till!

Octopus från Ferm Living
Octopus från Ferm Living

Bläckfisken Octopus från Ferm living har ett överdrag av 100 % bomull och fyllning av polyester. Storlek 25x55 cm. Pris 359 kr, Favoritsaker.se

Favoritsaker.se

Nyckelord: Barn | Detaljer | Prylar | Tävling | Textil

Permalink


Förra veckans favorit!

Här kommer den nyhet som jag valt ut som förra veckans favorit. Den här sängen har förvaringsutrymme under, villket är fantastiskt bra om man har lite förvaringsutrymmen. Det är också en bra plats att förvara sommartäcket under vintern och vintertäcket över sommaren. Sängen ska gå att fälla upp enkelt, även när den är bäddad. Den är mycket snyggare tycker jag än andra sängar med lådor under. Dessutom så behöver man inte flytta på till exempel sängbordet när man ska ta fram det man behöver i förvaringslådan och det går utan problem att ha två sängar bredvid varandra.

Hilding Compact Living
Hilding Compact Living

Nya resårsängen Compact Living från Hilding är Svanenmärkt och tyget på sängdelen är avtagbart och tvättbart.. Sängen finns i storlekarna 80, 90, 105 och 120 cm där en 90 cm bred säng rymmer 340 liter och en 120 cm bred säng har plats för hela 470 liter. Finns med medium eller fast komfort. Färg: Ingefära eller Flinta. Cirkapris: Hilding Original Compact Living i storlek 90x200 cm med bäddmadrass Vitsippa, 7 990 kr. Finns hos återförsäljare som säljer Hilding.

Hilding

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Sovrum

Permalink


Drottninglika tapeter från Decor Maison!

Decor Maison har hämtat inspiration från monarkin och sagovärlden till sin sin nya tapetkollektion. Med tanke på att det kan komma att bli flera regerande drottningar i Europa i framtiden så ligger kanske kollektionen Queen i tiden. Blivande drottning Estelle har inte ännu fått någon egen kollektion men däremot har Marie Antoinette, Drottingen av Narnia och Drottning Bloody Marie fått tapeter döpta efter sig. De flesta av tapeterna är ljusa och skira, men det finns även ett par med svart bakgrund. Alla är tryckta med limtrycksteknik som gör att mönstret även känns,

Decor Maison
Decor Maison

Marie Gammaldags romantiska rosor i pudriga toner, som en scen ur Marie Antoinettes vackra värld.
Snowwhite Bland skira blad och vackra fåglar utspelar sig magik, precis som i sagan om Snövit.
Båda från Decor Maisons nya kollektion Queen.

Se fler bilder här
Decor Maison

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Nyheter | Tapet

Permalink


Kyl med mer plats inuti-utan att ta upp mer plats i köket

Jag tittade bland annat på den här kylen från Electrolux på hemteknikmässan IFA. ProFresh har 15% mer utrymme inuti än standardmodeller, samtidigt som den inte tar upp mer plats i köket. Den största förvaringslådan rymmer 44 liter och det innebär att det finns mer plats för grönsaker. FreshBox-lådan förlänger fräschören hos kött och fisk - med en speciel funktion som kyler ned maten snabbare. Dessutom absorberar ett filter oönskade lukter. Det är ju verkligen en djungel med kylskåp. Men med en enkel förklaring så kan man säga att alla de stora märkena har utvecklat nya system för energibesparing och för att maten ska kunna förvaras längre i kylen. Sedan är det bara att välja färg.

Fresh Plus-Electrolux Mobiluppladdning: Annika Rådlund
Fresh Plus-Electrolux Mobiluppladdning: Annika Rådlund

Electrolux Fresh Pro- med nya lösningar som håller maten fräsch längre.

Nyckelord: Elektronik | Energi | Kök | Mässor | Mat | Nyheter

Permalink


Glamourdammsugare!

Dammfritt men inte glammfritt! Det kan sammanfatta Sebos dammsugare Felix med glimmande stenar på ett svart skaft. Jag såg den här på IFA mässan (Europas största hemelektronikmässa) i Berlin. Jag kan tänka mig den här i handen på någon Hollywoodfru eller glamrockare. Ja det vill säga om de ens dammsuger själv... men de kanske blir frestade när de ser den här? Jag skulle i alla fall inte skämmas att ha den stående framme, det skulle helt klart bli ett givet samtalsämne. Förhoppningsvis vill många prova den och vipps är dagens dammsugning klar!

Sebo Felix Mobilfoto: Annika Rådlund
Sebo Felix Mobilfoto: Annika Rådlund

Rock on! Diamonds are a girls best friend...

Nyckelord: Elektronik | Mässor | Nyheter

Permalink


Övervaka babyn via TV:n

På hemelektronikmässan i Berlin tittade jag bland annat på den här nya baby-watchen från Grundig. Den har inte kommit ut i butikerna ännu men kommer om några månader. I Grundigs nya Smart-TV apparater så kommer det här att finnas inbyggt automatiskt och på de andra smart-TV burkarna som de har går det att ladda ner en app (det måste alltså vara en TV med internetfunktion). Sedan monterar man en övervakningskamera ovanför tillexempel babyns säng och så kan man övervaka barnet via TV-rutan samtidigt som man tittar på Hollywoodfruar. Det går att välja om man vill ha det bara som en liten ruta i hörnet eller helbild. Det går även att dölja den tills att den automatiskt kommer upp på rutan när barnet rör sig eller låter.

Mobilfoto: Annika Rådlund
Mobilfoto: Annika Rådlund

Nu behöver inte babyn skrika högt längre för att påkalla uppmärksamhet. Vi TV-rutan kan föräldrarna uppmärksamma om barnet rör sig eller gråter. Nyhet som lanseras hos Grundig om några månader.

Nyckelord: Barn | Mässor | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Missade precis Jamie Oliver...

Jag har precis varit på IFA mässan i Berlin, som är största mässa för hemelektronik. Men eftersom jag inte kom med första morgonflyget så missade jag då startskottet gick i Philps monter där självaste Jamie Oliver presenterade nyheten Home cooker. Den ska vara som ett par "extra händer" enligt den engelske matlagningsgurun. Jag var i alla fall och tittade på apparaten och den såg ut som en vanlig matberedare fast med många fler delar. Bland annat var det en stor metallbunker som är uppvärmd underifrån och i mitten sitter ett verktyg som hela tiden rör om för att förhindra att maten bränns. Kanske bra för stressade småbarnsföräldrar? Passar även dem som bor i liten studentlya eller liknande då det är ett automatisk allt-i-ett matlagning system i en apparat. Det följer även med recept som Jamie tagit fram och det går att få fler recept varje månad.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Jag missade Jamie Oliver live och fick istället titta på planschen...

Nyckelord: Kök | Mässor | Mat | Nyheter

Permalink

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Nyckelord
Arbetsrum | Arkitektur | Bad | Badrum | Balkong | Barn | Belysning | Besök | Blommor | Böcker | Bostäder | Butik | Bygg | Detaljer | Ekonomi | El | Elektronik | Elförbrukningen | Energi | Golv | Historia | Hotell | Hus | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Kakel | Klinker | Kök | Ljud | Ljus | Mässor | Mat | Nyheter | Övrigt | Porslin | Presenter | Privat | Prylar | Sovrum | Tapet | Tävling | Textil | Tips | Trädgård | Utomhus | Vardagsrum

2022

2021

2020
Maj | April | Mars | Februari | Januari

2019
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2018
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2017
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2016
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2015
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2014
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2013
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2012
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2011
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2010
December | November | Oktober | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2009
December | November | Oktober | September

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår