AlltomBostad
 

2009 November

2009 November


Snittamaryllis

av: Mumlan Nyhlin

Amaryllis, snittamaryllis, julblomma, Interflora

 

Bild från Interflora

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Trädgård

Permalink


Radioklapp

av: Mumlan Nyhlin

Tangent Quattro är en helt vanlig FM radio men den är också en internetradio. Du kan också spela upp musik som du har lagrad på din egen dator trådlöst eller via kabel.

Övriga funktioner är bland annat väckarklocka och möjligheten att koppla in en Mp3-spelare. Finns i flera färger. Tomten! En sådan här får gärna ligga under granen i år!

 

Internetradio, Bagaren och Kocken,

 

Bild från Bagaren och Kocken, som just nu har kampanjpris på radion!


Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Ljud | Nyheter | Presenter

Permalink


Mellisbricka

av: Mumlan Nyhlin

Om du köper någon av de här fina brickorna som julklapp gör du inte bara mottagaren glad. Ingela P Arrhenius har nämligen designat dessa för UNICEF. 250 kronor styck i UNICEFs webbshop.

julklappstips, UNICEF, brickor

 

Kollage av bilder från UNICEFs webbshop.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Butik | Inspiration | Kök | Prylar | Tips

Permalink


Julskål!

av: Mumlan Nyhlin

Nu har Orrefors Kosta Boda öppnat utställningen Julskål! med glittrande, stämningsfulla julbord av:

Stjärnkocken Fredrik Eriksson, som driver Långbro Värdshus
Inredningsbloggaren Frida Berglund från Trendenser (fd Husmusen)
Stilbildande hiphop-artisten Adam Tensta
Och för första gången i samarbete; fd chefdesignern på H&M och modeoraklet Margareta van den Bosch med sonen Martijn van den Bosch, produktdesigner som gick ut från Konstfack våren 2009.

Utställningen är öppen för allmänheten dagligen kl. 10-18 och pågår till 31 december.

I onsdagsmorse hölls pressfrukost och såhär ser Trendensers bord ut!

Pressbild från Orrefors.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Kök | Porslin

Permalink


Någon hemma?

av: Mumlan Nyhlin

Efter ett par dagars jobb i den fantastiska staden Hamburg är jag nu åter hemma. Hade planer på att blogga och vara kontakbar även där, men tiden fanns helt enkelt inte. Program från morgon till kväll har genererat en hel massa bilder. De kommer! Likaså lite fler bilder från pressveckan/fashion week. Jag lovar!

Den här bilden är från Stockholm. Sprang förbi målningen efter ett fotojobb igår. Passande.

 

väggmålning från Stockholm

Foto Mumlan Nyhlin

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inspiration | Övrigt

Permalink


Pedrera

av: Mumlan Nyhlin

Det danska designhuset Gubi lanserar den 1 december en ny lampa. Barba Corsini har designat dem och inspirationen fick hon från Gaudis skorstenar. De finns som bords-, golvlampa och pendel.

 

 

Gubi

Lampa från Gubi

 

Foto från GUBI

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Ljus | Vardagsrum

Permalink


Sommar hos Mateus

av: Mumlan Nyhlin

I veckan besökte jag Mateus. Deras kollektion för vår och sommar 2010 har fjärilen som tema. The Butterfly Collection består av tallrik, skål och fat. Alla produkter har fjärils relifer. Kollektionen kommer i färgerna gul, grön, ljusblå, blå, sand, vit, turkos, rosa, ljusrosa och ocean.

Hela stylingen är lite mörkare än de senaste kollektionerna. Jag gillar att de hittat tillbaka till en lite 'grövre' känsla, trots att de faktiska färgerna på porslinet är de samma. Fjärilen kan ju ge olika associationer, vingarna på haga och nattfjärilen är kanske inte den samma.

Jag skulle gärna ha ett ljusrosa fat att servera sommarens sallad på. Kika in på deras hemsida för att se de sagolika bilderna!

 

Mateus

Mateus

Mateus fjärilar

Mateus porslin vår sommar 2010

Foto Mumlan Nyhlin, bilderna får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Nyheter | Porslin | Presenter

Permalink


Lamina Plus Liber

av: Mumlan Nyhlin

Har suttit och skrivit om ost-trender idag. Mycket spännande! Hittade den är fasligt snygga hyveln hos designonline.se. Den har fått priset Utmärkt Svensk Form och utlovar tunna skivor. Kanske en julklapp till mig?!Undrar hur den är att skiva med, någon som provat? Kostar 230 kronor och fram till den 21 december är frakten fri!

 

lamina plus liber, osthyvel

 

Bilden är lånad från www.designonline.se

Av: Mumlan Nyhlin

Permalink


PINOCCHIO

av: Mumlan Nyhlin

Finfin matta från Hay. Får gärna flytta in hos mig! Ni har säkert sett den hundra gånger förut, men jag behöver piggas upp idag och vad gör det bättre än den här?

mattan PINOCCHIO från Hay.

Foto från Hay.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Textil

Permalink


Sommar hos Linum!

av: Mumlan Nyhlin

Här har det varit tyst. Först en fullsmackad, men trevlig, helg. En måndag som vigdes åt Dining Trends, kan kanske vara värt ett eget inlägg och en tisdag med internetstrul och spring på stan. Men nu är jag tillbaka!

Idag började alltså pressveckan. Jag började med ett besök hos Linum. I deras showroom samsades lekfullhet, glädje och starka färger med klassiska ränder och nedtonade kulörer. Det kändes härligt med en vitaminkick i form av färg. Jag gillar det mesta hos Linum, har bara inga miljöer att stoppa in det i, ännu.

Jag gillar stylingen med fina, patinerade möler, travar av pigga kuddar och de söta Eldorado-förpackningarna och leksakerna. Fotobakgrunderna i klara färger fjorde förståss sitt till. Tyvärr kommer inte färgerna till sin rätt i mina bilder riktigt.

Återkommer med fler rapporter!

 Foto Mumlan Nyhlin

 

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Butik | Inredning | Inspiration | Nyheter | Textil

Permalink


Skidfilm på Berns

av: Mumlan Nyhlin

Ännu mer off topic, men jag kan inte låta bli. Min snöabstinens är stor just nu och den årliga skidfilmspremiären äger rum ikväll. Bästa festen är alltid Göteborg, på första visningen, men i år får jag nöja mig med en kväll på Berns i Stockholm. Free Radicals 618, i kväll på Berns ikväll alltså. Vi ses i vimlet av snöfrälsta!

 

Skidfilm på Berns, Free Radicals

Bild från Åka Skidor

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Övrigt

Permalink


Matmästare

av: Mumlan Nyhlin

Förra veckan träffade jag den här stilige karln. Mycket trevlig och med en härlig personlighet. På måndag blir det mer mat, då hoppas jag på en pratstund med Melker bland andra. Mycket mat just nu. Igår var det julmingel med familjen Spendrups, men nästa vecka är det även pressvecka och spring på massa showrooms. Då blir det mer inredning och hem, jag lovar!

Carl-Jan Granqvist på matmässan

 

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras eller spridas vidare.

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Övrigt

Permalink


Årets julklapp spikad!

av: Mumlan Nyhlin

I morse tillkännagavs vad som är årets julklapp. Det blev varken Internetradion eller avfallskvarnen (som någon gissade på). HUI (Handels utrednings Institut) har utsett spikmattan till årets klapp. Valet ska symbolisera något som är typiskt för vår tid. Kan inte annat än tycka att de gjort ett bra val utifrån det kriteriet. Men känns den inte lite passerad redan? Själv har jag redan en spikmatta, som faktisk gör små under ibland, men någon julklapp tror jag inte det blir...

Nästa vecka meddelar Elektronikbranschen vilken som blir deras julklapp. Kanske att Internetradion har sin chans då.

 

Spikmatta årets julklapp 2009

Foto Mumlan Nyhlin

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Nyheter | Övrigt | Presenter | Tips

Permalink


Hett med råa träytor

av: Mumlan Nyhlin

Just nu skrivs det en del om råa träytor, playwood och furuns återkomst. Hittade detta hus hos mäklarfirman Kustnära, här kan man verkligen frossa i trä! Postadress Marstrand och ett utgångsbud på 16 miljoner. Är det något för dig?

 

Kustnära boende, trä

Bilder från Kustnära

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Arkitektur | Bygg | Golv | Hus | Inredning | Inspiration | Vardagsrum

Permalink


Finfina illustrationer

av: Mumlan Nyhlin

Illustrationer har de sensate åren varit mer än populära. Watkins, Rhodin och Burfitt, listan kan göras lång med duktiga illustratörskor. Jag är ett stort fan av illustrationer, men som med så mycket annat tycker jag att det kan bli lite för mycket av det goda, men så kikade jag in på duktiga Lina Ekstrands hemsida och fick lite ny illustrationsinspiration. Den här hade passat finfint över soffan...

 

Illustration av Lina Ekstrand

 

Bild från Lina Ekstrands hemsida.

 

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Vardagsrum

Permalink


Josef återuppstår!

av: Mumlan Nyhlin

Josef Frank efterlämnade 160 textilmönster som förvaras i Svenkt Tenns arkiv. Sortimentet i butiken uppdateras kontinuerligt när vissa mönster får vila till förmån för andra. Nu presenteras två helt nya mönster.

Till vänster syns Aramal, som skapades 1943-1945 och till höger Ceylon. Båda mönstrena är i 100% linne och kostar 1 290 kr per meter och finns till försäljning nu.

Personligen gillar jag dem båda, men det rutmönster som Ceylon får när man ser det på håll och med många repetitioner ger något litet extra.

 

Nya mönster från Josef Frank, hos Svenskt Tenn

 

Pressbilder från Svenskt Tenn

 

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Butik | Inredning | Nyheter | Textil

Permalink


Mermaid Blues

av: Mumlan Nyhlin

Med Mermaid Blues har Vipp gjort en nytolkning av sin klassiska designvärld i tre levande och oceaniska nyanser. För första gången erbjuder Vipps Limited Edition produkter i tre nya färger. Serien ger spännande möjligheter att kombinera färger som sätter piff på badrummet eller köket. Vipp Mermaid Blues, med färger inspirerade av den lilla sjöjungfruns element - den blå oceanen säljs i utvalda butiker fr.o.m. februari 2010.

 

VIPP släpper limiterada produkter med inspiration från havet.

 

Pressbilder från VIPP.

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Badrum | Inspiration | Nyheter

Permalink


Vad blir årets julklapp?

av: Mumlan Nyhlin

Enligt vadslagningsföretaget Paf lutar det åt att Internetradion blir årets julklapp. HUI - Handelns Utrednings Institut - presenterar årets julklapp på torsdag. 2008 års juklapp blev ju en upplevelse. En bra julklapp tycker jag! Elektronikbranschen presenterar varje år en egen produkt, förra året blev det en mini-pc. De presenterar sin produkt nästa vecka.

Vad tror du blir årets julklapp?

Internetradio från Bagaren och Kocken

 

Tangent Quatro Internetradio från Bagaren och Kocken, 1990 kronor

 

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Ljud | Nyheter | Presenter | Prylar

Permalink


Det goda köket

av: Mumlan Nyhlin

Idag befinner jag mig på mässan Det goda köket. Här händer mycket spännande! Årets Västerbottensosstipendium har just delats ut och jag har haft en härlig diskussion med Carl-Jan om ost. Har ätit en förtrefflig lunch med en ostmästare och ska nu ge mig ut på ett sista spaningsvarv. Kanske köpa med mig något gott bröd hem. Hoppas ni får en trevlig helg, ett besök på mässan är att rekommendera! Båt- och hälsomässan går också nu!

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Övrigt

Permalink


Per-Albin är min dröm!

av: Mumlan Nyhlin

Det är inte dirket läge för hus än på ett tag, men jag kan inte låta bli att snegla lite. Jag är barnsligt förtjust i områden där alla hus ser likadana ut och funkis är det finsate som finns! Jag och M:et åkte på den här gatan förra helgen och jag utbrast såklart 'här vill jag bo!'. Inte honom emot. Nu finns det såklart ett fint litet radhus till salu. 84kvm (precis lagom), två våningar (precis lagom), byggt 1933 (helt rätt), måndasavgift på 2500 kronor (helt överkomligt) och med ett utgångspris på 5 650 000 kronor (inte alls lagom). Men någon gång ska jag bo i krokarna av det här superfina Per-Albin Hansson-omårdet (bor iof inte alls långt därifrån nu heller, men jag vill dit).

Funkis

Bild lånad från Hemnet.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Arkitektur | Hus

Permalink


Såga med stil

av: Mumlan Nyhlin

Den här hösten duggar designsamarbetena tätt. Flera av dem känns spännande, några mindre lyckade. Vissa känns mer givna än andra. Det här är, i alla fall för mig, ett av de mest otippade!

Klädföretaget Brothers lanserar en limiterad upplaga motorsågar! De säljs i utvalda butiker lagom till fars dag...

Se här vad du kan använda den till!

såga med stil, Brothers lanserar motorsåg

Bild från Brothers

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Bygg | Presenter | Prylar | Trädgård | Utomhus

Permalink


Arbetsro

av: Mumlan Nyhlin

Precis så vill jag att mitt arbetsrum ska se ut! Har ju alltid haft lite sårt för att blanda brunt och grått, så kanske att jag skulle byta till en vit Lamino...

Inspirationsbild från Alvhem,

 

Bilden är från Alvhem!

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Arbetsrum | Inredning | Inspiration

Permalink


Cross Water

av: Mumlan Nyhlin

I morse var jag på Arkitekturmuseet på Skeppsholmen i Stockholm på en bokrelease. Fotografen Ewa K Andinsson har fotat 14 av Sveriges största broar och till det har poeten Bob Hansson skrivit korta dikter. Begåvade illustratören Stina Wirsén har textat och gjort ett par illustrationer. För en bildnörd som mig är det extra kul att Ewa valt att fota med tekniken cross (som på min tid hette vänd-dia).

Extremt fina bilder, underbar poesi som gör sig än bättre med den fina handstilen. En trio som känns helt given! Alla som känner mig vet att jag älskar böcker, och det råder ingen bokbrist i vårt hem, men den här boken kan segla in som ny favorit!

Boken finns hos de flesta bokhandlarna under nästa vecka coh ges ut på Ewas egna, nystartade bokförlag, Andinaforlag. Ett julklappstips för den som vill ha vackra bilder, för den som vill åt poesin och för den som vill gräva ner sig i bro-fakta, för alla helt enkelt.

Att starta dagen med live-poesi av Bob Hansson kan rekomenderas. Han är fantastisk!

Cross Water, boksläpp!

 

Bob Hansson & Ewa K Andinsson

 

Bilder på Bob och Ewa är fotade av Mumlan Nyhlin. Bilder ur boken är fotade av Ewa K Andinsson. På framsidan av boken syns Älvsborgsbron och på högra bilden är det Nya Årstabron.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Arkitektur | Böcker | Inspiration | Tips

Permalink


Basic & Ugo

av: Mumlan Nyhlin

Gårdagens lunch på Norksa ambassden var en riktig inspirationsboost! Utställningen 100% Norway kommer ni få veta mer om, ser verkligen fram emot att se den! Staffan Bengtsson, chefredaktör på Form, presenterade ett spännande filmprojekt han har på gång och intressanta StokkeAustad, som ritat montern för 100%, visade bilder och berättade om sina tankar kring montern. Åt god tonfisk tillsammans med bland andra trevliga Svante Öquist, chefredaktör på Elle Interiör.

Ambassaden i sig är också väldigt vacker! Ambassaden stod färdig 1952 och är ritad av norska arkitetkten Knut Knutsson, med utgånspunkt i naturen utanför. Inte alls pampigt, utan funktionellt och hemtrevligt. Norska ambassden var den första ambassaden i området på Djurgården i Stockholm. Idag finns där många ambassader och den Norksa skiljer sig markant från övriga.

Lovar att återkomma med mer information om utställningen och Norska designers! Här är några bilder från gårdagen så länge.

Glaskaraffen kommer från serien Basic, designad av StokkeAustad. Soffan heter Ugo och kommer från LK Hjelle. Båda produkterna finns med i utställningen 100 % Norway. Ursäkta mina halvdåliga bilder dock...

Norksa ambassaden i Stockholm, 100 % Norway

Norksa ambassden, 100 % Norway

Foto Mumlan Nyhlin

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Arkitektur | Inredning | Inspiration | Övrigt

Permalink


100 % Norway

av: Mumlan Nyhlin

Här har det varit tyst i ett par dagar. Inte alls bra. Men helgen var välbehövligt lugn och skön. Besök på Kina slott ute på Drottningholm hanns bland annat med.

Idag blir det lunch på Norksa ambassaden. Där ska det pratas om utställningen 100 % Norway. Efter snart sex framgångsrika år på Londons Design Festival vidgar nu 100% Norway sina vyer och ställer för första gången ut på Stockholm Furniture Fair / Northern Light Fair 2010.

Kurator för utställningen är designtidskriften WallpaperŽs designredaktör Henrietta Thompson tillsammans med Benedicte Sunde från Norsk Designråd.

Deras urval innehåller både etablerade och färska designers såväl som ett antal av Norges ledande möbel och interiör producenter. Utställningen innehåller nya produkter, nylanseringar såväl som prototyper.

Ska bli spännande att se och höra om detta! I ärlighetens namn är jag inte särskilt bevandrad inom Norsk design. Hjälp mig, någt jag inte får missa eller någon favorit ni har?

Den här lila soffan från det Norska märket Nora gillar jag!

 

Bild från www.nordicmobler.com

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Nyheter | Övrigt

Permalink

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Nyckelord
Arbetsrum | Arkitektur | Bad | Badrum | Balkong | Barn | Belysning | Besök | Blommor | Böcker | Bostäder | Butik | Bygg | Detaljer | Ekonomi | El | Elektronik | Elförbrukningen | Energi | Golv | Historia | Hotell | Hus | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Kakel | Klinker | Kök | Ljud | Ljus | Mässor | Mat | Nyheter | Övrigt | Porslin | Presenter | Privat | Prylar | Sovrum | Tapet | Tävling | Textil | Tips | Trädgård | Utomhus | Vardagsrum

2022

2021

2020
Maj | April | Mars | Februari | Januari

2019
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2018
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2017
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2016
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2015
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2014
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2013
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2012
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2011
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2010
December | November | Oktober | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2009
December | November | Oktober | September

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår