AoB Bloggen med Annika Rådlund

Miami pool - spabad och pooler som passar för vårt klimat

Fler och fler börjar skaffa pool även i Sverige. Man kommer ju ihåg när man var barn då var det verkligen inte så vanligt att ha en egen pool, det var endast två stycken i orten där vi bodde som hade det. Den ena var en inomhuspool vid ett anitikvarium och det andra var en utomhuspool. Det var ju verkliga snackisar på den tiden.... det kanske det i och för sig är nu också - om grannen skaffar en pool....

Man ser också att allt fler skaffar spa-bad. Det krävs ju inte lika mycket planering, grävning och annat för att skaffa en sådan. Där räcker det i princip med ett stadigt däck eller plan slät mark och att en elektriker kommer och kopplar in det förstås. Själv är jag väldigt nära att skaffa ett spabad, då kan man ju i alla fall mysa och njuta även om det är en regnig och kall sommar (man kan förstås njuta av dem året runt om man köper en som är isolerad). Det är ju bara så svårt att bestämma sig för vilket man ska ha.. Det finns många olika storlekar, former och funktioner att välja på.

Det är ju så skönt att sänka ner sig i varmt vatten - så himla avslappnande! Vad jag har förstått så ska man välja spabad som är anpassade efter det nordiska klimatet. Det finns tydligen en hel del kinesiska bad bland annat ute på marknaden som inte tål kyla alls. Det kan ju bli en dyr historia om saker fryser sönder. Här har jag frossat i lite badbilder från Miami pool - de har både pooler och spabad som är anpassade för vårt klimat.

Rund mindre utomhuspool och spabad Foto: Miami Pool
Rund mindre utomhuspool och spabad Foto: Miami Pool

Miami Pool säljer varumärkena Miami Spa och Viskan Spa. Alla spabad är tillverkade för att klara både minusgrader och snö... Uppvärmning och isolering är förstås viktigt för att ha en varm "bubbelpool" året runt.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.miamipool.se

Nyckelord: Bad | Bygg | Detaljer | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


​Hygieniska och praktiska komposthinkar

Att kompostera i storstan är ju inte alltid helt lätt, helst om gården där man bor inte har någon gemensam kompostering. Men även på landet så kan jag känna att de är lite drygt att springa ut med varenda liten matbit som blir över, för man vill ju inte ha det liggandes inne tills man ska gå ut heller...Helst inte på sommaren när det är varmt...

Men ett tips är att ha en tätslutande komposthink under diskbänken. Då luktar det inte och man slipper snava på den. Här har jag hittat en från Greenline som finns i två olika storlekar, jag har inte testat den med det borde man borde göra. I informationen så står det i alla fall att den är luktfri.

Greenline komposthinkar Foto: Miljöcenter
Greenline komposthinkar Foto: Miljöcenter

GreenLines komposthinkar, 5 eller 7 liter. Det tätslutande locket ska hålla eventuell dålig lukt borta och locket låses när handtaget är uppfällt. Man kan förvara kompostströ till din kompost i den större strö- eller foderhinken på 23 liter, också med tätslutande lock.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.greenline.eu

Nyckelord: Detaljer | Inspiration | Kök | Mat | Nyheter | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Tesla Solar Roof - solcellstak i olika stilar

I helgen är jag i Finland och har fått tips om denna nyhet som jag nu har läst på lite grann om. Det är ett solcellstak som heter Solar Roof och som omvandlar solljus till elektricitet. Med ett integrerat Powerwall-batteri lagras den energi som alstras under dagen och finns sedan tillgänglig när som helst, vilket gör ditt hem till din personliga elleverantör. Soltakpannorna i glas är så tåliga att de har garanti för hela livslängden av ditt hus eller för evighet, vilket som än upphör först. Det låter ju verkligen grymt bra! Det är också möjligt att anpassa den mängd el som ditt Solar Roof producerar för att passa ditt energibehov. Detta är möjligt genom användning av två sorters glastakpannor: soltakpanna och takpanna utan solcell. Vilket gör att det blir billigare än att sätta solceller på hela taket, i fall om det ändå inte behövs. Båda typerna ser likadana ut från gatan.

Tesla Solar Roof - solcellstak i olika stilar

Med solcellstak producerar man sin egen el. Plattorna finns som slät, struktur, skiffer och Toskansk (de två sistnämda kommer under 2018). Det går alltså både att efterlikna plåt, tegelpannor och skiffer med dessa tak, så det finns något för alla husmodeller.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.tesla.com/sv_SE/solarroof .

Nyckelord: Bygg | Detaljer | Elförbrukningen | Inspiration | Nyheter | Övrigt | Prylar | Tips | Utomhus

Permalink


Bloom fresco - lyxig barnstol i guld

Stolen Trip Trap från Stokke har länge varit den mest trendiga barnstolen - men nu har en annan stol intagit scenen, nämligen Bloom fresco som fungerar som både som en barnstol och babysitter. Den är lite av barnstolarnas Rolls Royce. Ryggstödet har tre lägen och hela stolen kan vridas 360 grader och den har en fempunktssele som kan justeras i takt med att barnet växer. Den finns i ett flertal olika färger, men flashigast är nog guld...

Bloom fresco i roseguld och chrome
Bloom fresco i roseguld och chrome

På Bloom Frescos barnstol kan både fotstödet och bordet enkelt bort och sättas tillbaka. Stolen kan höjas upp till 90 cm och den ska från nyfödda barn (eftersom den går att använda som babysitter- liggläge) upp till 36 kg. Sittdynor (en stor och en liten) ingår i priset. Flera färger finns att köpa separat. lPriset ligger på cirka 5000-5500 Kr.
Finns hos bland annat leksaksvarlden.se och www.fruugo.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Barn | Inredning | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Tapeter för dig som gillar blått och vitt

Med sommaren kommer även inspirationen till att göra det mer ljust och somrigt även inomhus tycker jag. Hav, natur och båtliv inspirerar. Duro har till exempel samlat tapeter som ska passa i " huset vid havet" - man kan säga att de passar dem som gillar den marin stilen. En stil som är rotad i den skandinaviska stilen och som aldrig verkar bli inaktuell.

Vare sig man har en modern, klassisk eller lantlig så går det alltid att sätta en marin ton i ditt hem. På några av årets inredningsvisningar har man även gått loss med marinblå stora och härliga mattor, marinblå sammetssoffor och kuddar i olika blå toner. Blått är flott helt enkelt!

Randigt och blommigt från Duro
Randigt och blommigt från Duro

Strand, ur kollektionen Rand&Kulör och 361-03 Malin från Duro. Passar lika bra i stugan som i villan tycker jag.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.durosweden.se

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Sovrum | Tapet

Permalink


Nytt munstycke till vattenkranen som minskar åtgången med 98 %!

Clas Ohlson har en innovationstävling som heter Product Innovation Challenge och den är nu avgjord och det vinnande bidraget är Altered:Nozzle - ett munstycke till vattenkranen som minskar åtgången av vatten med upp till 98 % (!!) Kommer det något vatten alls då kan man undra, men det kommer ut ur kranen på ett annorlunda sätt än vi är vana vid (se bilden).
Den vinnande produkten kommer att lanseras runt midsommar och kommer att finnas tillgänglig på Clas Ohlson.

Om man inte har snålspolande kran och dusch så kan man ju sätta upp en lapp: Water is gold - save the water - för att påminna sig själv om det. 1,5 miljard människor på vår jord har idag brist på vatten, och det är en siffra som förväntas öka till 40 % av jordens befolkning år 2020. Att vi varje dag tar för givet att det kommer vatten ( dessutom rent dricksvatten) ur kranen är ju verkligen något man ska uppskatta.

Altered:Nozzle gör att vattenförbrukningen minskar med upp till 98% Foto: Clas Ohlson
Altered:Nozzle gör att vattenförbrukningen minskar med upp till 98% Foto: Clas Ohlson

Munstycket Altered:Nozzle kommer med adaptrar som gör att det passar på alla de vanligaste kranstorlekarna.

Vd:n för Altered, Johan Nihlén, som har tagit fram produkten säger så här:
- När du använder en vanlig vattenkran strömmar vatten ut och det mesta passerar bara förbi dina händer eller studsar på dina tallrikar. Varje dag rinner miljarder liter färskvatten rakt ner i avloppet. Genom att finfördela vattnet ökar vattnets yta och gör det möjligt för dig att komma i kontakt med varje enskild droppe vatten som kommer ut ur din kran. Det innebär att du kan tvätta händerna, borsta tänderna, rengöra dina grönsaker och diska med endast bråkdelen av den vattenförbrukning en vanlig kran kräver.


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

www.clasohlson.com

Nyckelord: Badrum | Kök | Nyheter | Tips

Permalink


Nadja Wedins fina mönster nu på tapeter hos Photowall

Nu inför sommaren 2017 utökar det svenska designvarumärket Photowall sitt tapetsortiment med tre nya mönster: Lovebirds, Blues och Purple Vein – skapade av konstnären och illustratören Nadja Wedin. Jag har träffat henne flera gånger och även sett hur hon handtecknar sina mönster. Helt fantastiskt! Me en smal ( 4 mm tror jag det är) svart penna så ritar hon själva mönstren innan hon färglägger dem. Hon har ju blivit väldigt känd sedan hon gjort flera samarbeten med Hemtex och bland annat skapat både brickor, kuddar, sängkläder och muggar för dem och hon säljer även egna produkter via sin hemsida. Nu finns det tre motiv till på tapeter från Photowall, Lovebirds, Blue Vein och Blues. De två jag gillar bäst kan du se här.

Mönstren Purple Vein och Lovebirds från Photowall. Design: Nadja Wedin
Mönstren Purple Vein och Lovebirds från Photowall. Design: Nadja Wedin

Nadja Wedins tapetmotiv för 2017 års kollektion är som små konstverk i sig själva. Bland annat består de av undulater, fjärilar och blommor i härliga färger som skissats och målats med akvareller.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

Tidigare inlägg om Nadja Wedin:

Underbara brickbord av Nadja Wedin
Wagtail Spring - nya brickor och kuddar från Nadja Wedin Design
Hemtrevligt - med Nadja Wedin
...och fler tropiska djur i inredningen
Blommiga höstnyheter från Nadja Wedin och Hemtex
Stolen var inte till salu...
N
adja Wedins mönster blir kuddar och brickor
B
låttt är flott, härliga nyheter till köket

 

www.photowall.se
www.nadjawedin.se

Nyckelord: Arbetsrum | Blommor | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Tapet | Tips | Vardagsrum

Permalink


Hösten och vintern hos Ceannis

Igår och idag så är det pressdagar i Stockholm, det kallas Stockholm Fashion week och man visar upp inredning och även mode. Så nu kommer jag att bomba er med inredningsnyheter! Nu visas nämligen upp vad som kommer i höst och kommande vinter. Ska göra en artikel också sedan med en sammanställning när man sett vilken "röd tråd" det är som gäller. Hos Ceannis så var det i alla fall mycket sammet och lite päls. Allt i lite höstiga färger som ockragul, vinröd, mörkrosa, rost, mörkblått, plommon, mörkgrön och gråsvart. Det är ju också den tiden man vill "boa in sig" lite extra så som vanligt går det mot lite mörkare färger mot hösten.

Ceannis kuddar aw2017 Foto: Annika Rådlund
Ceannis kuddar aw2017 Foto: Annika Rådlund

Man hamnade verkligen i kuddhimlen hos Ceannis! Det är ju härligt att mixa och matcha olika färger, mönster och material. Sammet fortsätter vara stort även kommande säsong och hos Ceannis hade man även lite pälskuddar och mönstrade kuddar där färgerna från de andra kommer igen, som pricken över i:et!
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.ceannis.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Sovrum | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


Dags att börja samla och inreda med Gröna Lunds konsertposters!

Idag invigdes en ny foto och filmutställning på ABBA-museumet på Djurgården. Museumet ligger precis mitt i mot Gröna Lund och nu har de samarbetat för att skapa en helt ny uställning som heter Gröna Lund Backstage. Grönan har nämligen haft världsartister på scenen ända sedan 1928, så det finns massor av fotografier, konsertposters och filmmaterial. Det har nu samlats i en ny utställning på museet.

Ett av rummen var inredda som en loge, med sminkbord, soffa och konsertposters på väggen. De har ju alltid haft så snygga affischer! De brukar sälja säsongens affisher i butiken som ligger under Kryddhyllan (restaurangen och baren som ligger mitt på området uppe vid den lilla bron och trappan). Jag ska genast mejla Annika på Gröna Lund för att kolla om det fortfarande ligger till så . Uppdaterar här när jag fått ett svar.
För visst är det snyggt med en sådan vägg? Eller så väljer man att köra på en poster på en av sina favoritartister. Patti Smith & her band spelar bland annat i augusti. 26 maj spelar Miss Li och den postern kan man ladda hem här.

Loge inredd med posters från Gröna Lund Foto: Annika Rådlund
Loge inredd med posters från Gröna Lund Foto: Annika Rådlund

Har du fula tapeter? Då kan det här vara lösningen, tapetsera en vägg med konsertposters. Unikt och personligt blir det! Sedan kan ju konsertposters av kända grafiker (eller grafiker som blir kända i framtiden) vara en investering. Såg precis en Gröna Lund affish från början av förra seklet såldes för över 4000 kr på en auktionsfirma på nätet.... Man skulle ha haft hundra olika variteposters från den tiden känner jag....

Ps. Utställningen kommer finnas där från och med imorgon fram till den 20 december 2017, om du vill gå och kika på den.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

www.pophouse.se
www.abbathemuseum.com
www.gronalund.com

Nyckelord: Arbetsrum | Detaljer | Historia | Inredning | Inspiration | Nyheter | Presenter | Prylar | Tapet | Tips | Vardagsrum

Permalink


​Ny effektiv betesstation mot mördarsniglar

Alltså nu har ju jag knappt sett sådana där mördarsniglar, för än har de inte kommit till Hälsingland...peppar peppar ta i trä....där jag har min trädgård. Men jag vet ju att många har det väldigt besvärligt med de där marodörerna. Nu har jag i alla fall läst en pressrelease om en ny betesstation för de där sniglarna. Kanske något att prova för er som här de här oinbjudna gästerna i trädgården. Mejla gärna och berätta om ni har testat!

MotSnigel Snigelstation från Greenline
MotSnigel Snigelstation från Greenline

Snigelstationen är en rund behållare med lock, utformad så att sniglar utan skal enkelt kommer åt betet. Locket skyddar betet från väder och vind och nyfikna fåglar. Ladda stationen med Snigel Effekt från Neudorff. Det här ska vara en effektiv bekämpning av mördarsniglar (sniglar med skal, som vinbärssnäckan, ska inte kunna komma åt betet).
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Nyheter | Prylar | Tips | Utomhus

Permalink


Maj månads bukett!

Det är ju så härligt med våren, när det börjar spira i jorden och det kommer knopp på syrener och andra buskar och träd. Det har precis kommit upp några blåsippor bland löven under buskarna i min trädgård, det är det enda som blommar än så länge. Man får en sådan där stark längtan att plocka blommor och göra fina buketter, men man får hålla sig till tåls ett tag till.... Såg Plantagens maj- bukett som de säljer i butikerna, så himla fin! Ett bra tips om man vill ha fina buketter till allt som ska firas i maj: 10 maj: Gamla vänners dag 15 maj: Internationella familjedagen 24 maj: Kristi Himmelsfärd 28 maj: Mors dag.

Maj månads bukett hos Plantagen Foto: Plantagen
Maj månads bukett hos Plantagen Foto: Plantagen

Varje månad tar Plantagen fram ”månadens bukett” - en stilfull bukett sammansatt av säsongens finaste blommor. Plantagens ljuvliga majbukett innehåller doftande lövkoja, daggkåpa och eukalyptus. Buketten kostar 149 kr och finns att köpa på Plantagen från och med den 1 maj. En väldigt fin försommarpresent tycker jag,  till dig själv eller till någon man tycker om.


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.plantagen.se

Nyckelord: Besök | Blommor | Butik | Inspiration | Tips | Trädgård

Permalink