AlltomBostad

Butik

Butik


Krokar på köksväggen och inbyggd vinkyl

Två bra lösningar som jag har sett i olika visningskök och stylade köksutrymmen är: en list på väggen med krokar för handdukar, pannlappar och annat - samt inbyggd vinkyl. Så bra, då kommer kylen upp lite och det finns en arbetsbank där om man vill servera därifrån. Och det finns lådor till olika verktyg som man kan tänkas behöva.
I det här visningsköket från Ballingslöv hade man bland annat ett fint skåp med en långsvart vägg hängare med S-krokar på. Väldigt praktiskt, då kan man kastruller eller annat där som man vill ha tillgängligt. Speciellt bra i kök där det inte finns så mycket skåp och man vill ha saker med en armlängds avstånd.

Ballingslövs kök Foto: Annika Rådlund
Ballingslövs kök Foto: Annika Rådlund

Två smarta lösningar jag såg i Ballingslövs showroom vid Fridhemsplan i Stockholm.

Kolla in en diskho som jag såg i guld här.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.ballingslov.se

Nyckelord: Butik | Detaljer | Inredning | Kök | Övrigt | Prylar | Tips

Permalink


Diskho i guld i köket!

Vilket lyft med en guldho i köket! Det ger verkligen en lyxig och modern känsla. De här bilderna tog jag inne på Ballingslövs visnngskök som de har vid Fridhemsplan (passa på att gå in där och kika om du är i köksbytartagen). Så himla fint! De visar flera kök men det var det här jag fastnade mest för. Både den behagligt gröna kulören (tror den heter lindblomsgrön) på skåpluckorna, det fina grå kaklet och då förstås....guldet. Jag gillar ju sådant som glänser.

Ballingslövs kök med guldho. Foto: Annika Rådlund
Ballingslövs kök med guldho. Foto: Annika Rådlund

Ljus grönt, grått och guld är verkligen en fin kombination i ett kök.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.ballingslov.se

Nyckelord: Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Kakel | Kök | Nyheter

Permalink


Så sköter du om din amaryllis

Amaryllis är ju verkligen häftiga blommor tycker jag! Från att börja med en liten pigg i krukan till att bli så lång och ståtlig med jättemaffiga blommor på bara ett par veckor ... Men varje år återkommer frågan - hur mycket ska man vattna? Eller ska man låta bli att vattna?
Här tänkte jag dela med mig ett par tips från Johan Munter från Floristkompaniet i Stockholm: Han säljer svenskodlade Amaryllisar som han menar håller en hög kvalité, ett annat plus är ju att de inte belastat miljön med långa transporter.

Johans bästa amaryllistips:
"Jag tycker att en del vattnar sina amaryllisar för lite. Det är bra att vattna när blomman börjar slå ut och under blomningen. Det är viktigare att amaryllisen står ljust för att undvika att den blir ranglig. Så länge amaryllisen håller sig utan att brytas, välta eller gå av är det ingen nackdel att den blir lång.
Ett snyggt sätt att stötta en amaryllis är att sätta den i en hög glasvas. Sätt löken i botten av vasen och placera gärna kuddmossa eller några grankottar runt löken för att hålla den på plats. Det blir ett vacker blickfång och vasen ger ett fint stöd till blomman".

Foto: Blomsterfrämjandet/Lena Granefelt
Foto: Blomsterfrämjandet/Lena Granefelt

Amaryllisen gillar ljus och normal rumstemperatur. Man kan vrida den då och då för då växer den sig rakare och det gör inget om den blir lång. Det är bra att vattna när blomman börjar slå ut och under blomningen.


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

www.floristkompaniet.se
www.blomsterframjandet.se

Nyckelord: Blommor | Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Tips

Permalink


Jag har spanat in Iittalas nya färg

Varje år lanserar Iittala en ny färg på sina glasalster, vilket förstås skapar ett ha-begär hos sådana som mig som älskar deras glas. Årets färg har nu presenterats och den heter Havsblå och finns nu på tjugo produkter från Kastehelmi, Aino Aalto, Kartio, Aalto, Kaasa, Kivi, Valkea samt Iittalas nya serie, Raami. Jag skulle nog kalla färgen ljus petrol, för mig för den kulören inte tankarna till havet - eller i och för sig det ska vara i Karibien en tidig morgon då...
Den här "havsblå" färgen har tidigare varit en del av Iittalas serier Valkea, Kastehelmi, Kivi och Kartio. Ja, ni som samlar vet vad jag pratar om. Alla har väl en Kivi lykta hemma, tänker jag...
Jag har spanat in den nya färgen inne på Rörstrand och Iittalas Flagship Store som ligger här i Stockholm på Kungsgatan 1 ( i hörnet tvärsöver gatan från Svampen vid Östermalm). Väl värt ett besök, de har massor av olika serviser från Rörstrand där också.

Iittalas nya glasfärg är Havsblå Foto: Annika Rådlund
Iittalas nya glasfärg är Havsblå Foto: Annika Rådlund

Iittalas samtliga glasprodukter produceras i Iittala glasfabrik i Finland och det håller en hög kvalité. Glasen är stapelbara, det är tyngd i skålarna och saker blir inte repiga så lätt eller spricker för minsta lilla som glas av sämre kvalité gör. Jag är ett stort fan av Iittala och har några av deras vaser, ljuslyktor och dricksglas.

Se även deras nya muggar här som de lanserat i år.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.iittala.com

Nyckelord: Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Presenter | Prylar

Permalink


Thomas Sandells designprylar på Plantagen!

Nu får jag erkänna att jag fick ett riktigt ha-begär! Inte bara för att Thomas Sandell är en av Sveriges mest kända arkitekter, men för att prylarna han har formgivit för Plantagen är så användbara! Gillar ju som bekant praktiska saker, som dessutom är snygga.
Han har under 1,5 år arbetat i ett projekt där man tagit fram ett antal produkter som kan användas till blommor (och annat) och nu finns äntligen en del av dem i butik. Och till bra priser dessutom.

Mina favoriter är: stången som man kan sätta upp i ett fönster eller i en dörrpost bara genom att trycka ut fjädringen. Fungerar alltså lika som en duschstång men den är lite grövre så att man kan hänga lite tyngre saker än ett duschdraperi på den. Perfekt att ha i ett fönster och hängla amplar där! Den ska jag absolut skaffa för jag vill inte ha någon gardin i fönstret i köket i lägenheten men kan gärna ha lite fler blommor där för minskad insyn och för att jag älskar växter förstås.
Min andra favorit är brickan med en ljusbåge över som gör att växterna trivs ännu bättre. Så fin att ha på en mörk diskbänk också!

Thomas Sandells kollektion för Plantagen. Foto: Plantagen
Thomas Sandells kollektion för Plantagen. Foto: Plantagen

Kolla även in de fina amplarna med belysning, ni förstår ju vad fint det blir att ha dem tänt på kvällen! Men tänk på att även växter behöver vila från ljus 8 timmar per dag....Hur som helst så gör de sig nog särskilt bra i mörka hörn så man får upp lite belysning där och det blir mysigare.

Det finns även en modern variant av piedestalen i den här kollektionen samt smarta brickor som man lätt kan skruva fast på fönsterbrädet för att göra det bredare, eller på en köksbänk eller köksö.

Sammanlagt har han formgivit 13 stycken prylar men det är 7 som kommer till butikerna i höst (några har redan kommit). Det är bara att hoppas att de andra sätts i produktion också, för är de lika bra som de här så tror jag att de också blir en hit. Priserna ligger på mellan 199-449 kr.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.plantagen.se

Nyckelord: Besök | Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Härlig hotellkänsla i sovrummet

När man bor på hotell blir man så inspirerad tycker jag, i alla fall om de verkligen har satsat på inredningen. Just nu har sovrymslyxen verkligen blivit en trend, det ska gärna vara stoppade textilgavlar, härliga textilier med glans eller struktor och bäddset i lite lyxigare utförande. Ett snyggt sängbord, en härlig pläd och gardiner i matchande färg sätter stilen. Glöm för all del inte heltäckningsmattan, just nu finns det flera företag där man kan måttbeställa mattan efter rummet och få den hemskickad.
Här är några utvalda produkter som jag tycker sätter stilen ungefär som på Steam Hotel i Västerås - lite mörkare, lite murrigare och lite snyggare helt enkelt.

Sovrumslyx från Jotex, Finlayson, Eilersen, Klippan Yllefabrik, Heart & Home, Dagsmejan och Unisa.
Sovrumslyx från Jotex, Finlayson, Eilersen, Klippan Yllefabrik, Heart & Home, Dagsmejan och Unisa.

Efter denna heta sommar så kanske det inte lagts så mycket fokus på sovrummet , för vem har haft tid att sova länge dessa ljusa morgnar? Men nu är hösten på intåg och det blir mer mystid inomhus.
Här några fina nyheter som ger sovrummet en skön myskänsla;
1.FRASER taklampa, 599 kronor, Jotex. 2. JASMINE påslakanset 3-delar, 899 kronor, Jotex. 3. Gardin Liinu, 699 kronor, Finlayson. 4. Selma Morgonrock, 1899 kronor, Finlayson. 5. Sov T-shirt, 710 kronor, Dagsmejan. 6. ROCKFORD bordslampa, 899 kronor, Jotex. 7. Klippan kuddfodral, 295 kronor, Klippan Yllefabrik. 8. Klippan kuddfodral, 295 kronor, Klippan Yllefabrik. 9. Puff Feet, 7042 kronor, Eilersen. 10. Doftpåse, 35 kronor, Heart & Home. 11. Doftljus Fräscha Sänglinnen, 180 kronor, Heart & Home. 12. Carmena slipper, 999 kronor, Unisa.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Belysning | Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Textil | Tips

Permalink


Fototryck på Vallilas nya inredningskollektion

Det finska textilföretaget Vallila känner alla i Finland till, deras mönster återfinns i var och varannans hem där. De har egna butiker i landet men de finns även representerade på andra varuhus som Kärkkäinen, som kan liknas lite med Åhlens kanske - fast de har ännu större bredd av prylar, allt från cyklar till elektronik. I alla fall så finns Vallila även i Sverige och på deras hemsida kan man se vilka återförsäljare som finns och det går förstås att beställa deras inredning via nätet.

Nytt under solen är bland annat dessa motiv som kommer i augusti. Det kommer då att ramla ut ett hundratal olika mönster från Vallila, och i ett par av serierna finns även fotogryck med på sängkläder, mattor, gardiner med mer.
Färgpaletten i Vallilas höstkollektion är inspirerad av naturen och brutna färger från ljusa till mörka nyanser. Bland de härliga nyanserna finns till exempel skogsgrön, plommon, vinröd, beige och konjak.
Kolla in mattan med sommarvägen, som en tavla fast på golvet.

Fototryck på Vallilas nya kollektion AW18.
Fototryck på Vallilas nya kollektion AW18.

Motiven på fototrycken är hämtade både från Finland, Tallinn och Skottland.
Hotellmattan till exempel (den runda i grått) har ett motiv från Skottland. De är 133 cm i diameter.
Den andra runda mattan heter Käpylä och föreställer de vackra trähusen i stadsdelen Trä-Kottby i Helsingfors, det är samma mönster på gardinen.
Mönstret Kuopio (som är med på den rektangulära svart-vita mattan) kompletterar serien med Finlands vackra inlandshamnstad belägen vid sjön Kallavesi. Storlek 133x190 cm.
Den gröna mattan med vägen heter Kylatie eller Kylätie (160x230 cm) och mattan med tallen på (130x160 cm) heter Väinolainniemi, som är en plats på en udde utanför Kuopio.
Bäddsetet heter Oregon och där kan man verkligen drömma sig bort till sommarbad under hösten när de här lanseras.
 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.vallila.se

Nyckelord: Arbetsrum | Butik | Detaljer | Historia | Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Sovrum | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


Loungemöbler till uteplatsen

Precis som föregående år är det loungemöblerna som är mest efterfrågade till trädgårdarna och till på balkongerna. meddelar man i alla fall från Jysks butiker. Man kan gissa att de som har mindre balkonger inte satsar på loungemöbler, eftersom de ändå kräver sin plats.
I år har det visst varit en rekordstart på trädgårdsmöbelsäsongen- inte så konstigt med tanke på den tropiska värme som vi så lyckosamt fått uppleva nästan hela maj månad. Man förstår ju att somrar som i princip regnar bort så är efterfrågan på nya sittmöbler till trädgården inte lika stor..... Jysk meddelar ockå att det varit en stor ökning i försäljning av andra sommarvaror, som solcellslampor, dynor och kylväskor.
Härligt att sommaren kom så tidigt i år tycker jag, nu får man väl bara hoppas att det håller i sig så man slipper stå i täckväst på midsommar.

Snygg loungemöbel och parasoll från Jysk
Snygg loungemöbel och parasoll från Jysk

Om man har gått och funderat på att köpa en loungemöbel så kan jag rekommendera gråa eller vita möbler istället för de svarta. De ger ett lite mjukare intryck tycker jag och de går också att matcha med andra färger på parasoll, lösa kuddar och utemattor. Just den här möbeln på bilden är från Jysk. Så mysig möblering och ett extra plus för ljusslingan under parasolet, jag trycker på Gilla-knappen!

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.jysk.se

Nyckelord: Balkong | Belysning | Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Textil | Trädgård | Utomhus

Permalink


Trä och naturmaterial i helt ny inredningsserie från Rusta

Idag presenterade Rusta sitt nya och helt egna varumärke som heter ELSAFORM. Det är fokus på det enkla med den skandinaviska naturen som inspiration. Resultatet - handplockade inredningsprodukter i hållbara material och tidlös design. Det är material som trä, ull, bomull och munblåst glas. Klassiskt, tidlöst och hållbart alltså. Jag har mer och mer börjat uppskatta träprodukter, de ger en helt annan känsla i handen än plast och håller mycket bättre. De smäller inte av i första taget om man säger så. Färgskalan på de övriga produkterna i serien går i grått, beige, dovt blått och grönt, så de är enkla att kombinera med accentfärger och mönster i säsong.

Elsaform från Rusta
Elsaform från Rusta

I ELSAFORM-sortimentet från Rusta finns inredning till hela hemmet, från sovrummet till det dukade bordet. Det finns även småmöbler för hallen, städprodukter i naturmaterial, mattor, plädar och dekorativa detaljer. Bland produktnyheterna finns dukar, servetter och bäddtextil i washed cotton, som med sin linnelika känsla ger ett rustikt intryck. Dricksglas och vaser i munblåst glas är också något de satsar på, en helt annan känsla i dem än i fabrikstillverkade glas.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.rusta.se

Nyckelord: Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Porslin | Presenter | Prylar | Sovrum | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


Äntligen har jag hittat barvagnen!

Jag har en äldre tevagn som jag använder som barvagn men jag har sett några modernare varianter som jag är intresserad av till lägenheten, och nu har jag hittat en lovande kandidat. Den här stod i ett hörn på Mios möbler och ser ut att vänta på mig....

Barvagn med runda former från Mio möbler Foto: Annika Rådlund
Barvagn med runda former från Mio möbler Foto: Annika Rådlund

Barvagn i metall och marmor (eller någon slags sten?). Prislappen visade på 2369 kr. Smart att man kan hänga en del glas upp och ner, då blir de inte dammiga inuti! Vagnen passar verkligen in om man anammar stilen art deco. Den passar nog egentligen till alla färger och stilar. Allt utom shabby chic skullle jag säga.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.


www.mio.se

Nyckelord: Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips | Vardagsrum

Permalink


Himla fint från Himla!

Det svenska företaget Himla har funnits i över 27 år och de skapar vackra textilier för hemmets alla rum, så kolla in dem om du inte har upptäckt deras fina alster innan. Det mesta de gör är i linne, vilket är ju ett fantastiskt material, men även i andra naturmaterial som ull, siden och bomull. Allt går att matcha och mixa och de är tidlösa och går liksom inte ur tiden. Bättre att satsa på bra kvalité, tycker jag, som man kan ha länge.

Himla -  Styling och foto: Daniella Witte
Himla - Styling och foto: Daniella Witte

Så vackert med dessa kulörer, grått, plommon och mörkblått tillsammans med beige och vitt. Väldigt fina inspirationsbilder tycker jag.
PS: Ett tips är att kika in på ellos.se de har flera av Himlas produkter (bland annat de underbara linneklädda taklamporna med knyt nedtill som du säkert inte har missat) och allt annat mellan Himmel (Himla) och jord (ofta med bra rabatter).

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.www.himla.com/se

Nyckelord: Bad | Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Presenter | Sovrum | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


Sweden Green House - ny webbshop för trädgårdsälskare

Åhh så mycket fint det finns på Sweden Green House webbsida ! Man önska att man kunde köpa ungefär allting.... Det här är ju den bästa säsongen på hela året - trädgårdssäsongen. Tiden då vi "boar" utomhus och vill fylla våra liv med grönska sköna sittplatser i det fria. En härlig tid! Även om man bara har en balkong eller en liten uteplats så kan man göra det mysigt. Green House, som i 15 år har ritat, tillverkat och sålt växthus, har samlat en massa fina produkter för odling och inredning i deras nystartade webbshop. Där kan man hitta mycket inspiration. De samarbetar med både stora och små företag, som till exempel Sika design, Skagerak, Malin Appelgren, Korbo, Eld blå, och SMD design. Gillar man prylarna i kollaget här nedan så gillar man nog hela deras webshop för mycket går i den här stilen.

Några av favoriterna från Sweden Green House
Några av favoriterna från Sweden Green House

Rottingmöbler, keramik, Korbokorgar och kopparverktyg och prylar är några av trädgårdsprodukterna i Sweden Green House's webbshop. Trycker på Gilla-knappen på soffan...

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.swedengreenhouse.com

Nyckelord: Blommor | Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Övrigt | Presenter | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Maj månads bukett!

Det är ju så härligt med våren, när det börjar spira i jorden och det kommer knopp på syrener och andra buskar och träd. Det har precis kommit upp några blåsippor bland löven under buskarna i min trädgård, det är det enda som blommar än så länge. Man får en sådan där stark längtan att plocka blommor och göra fina buketter, men man får hålla sig till tåls ett tag till.... Såg Plantagens maj- bukett som de säljer i butikerna, så himla fin! Ett bra tips om man vill ha fina buketter till allt som ska firas i maj: 10 maj: Gamla vänners dag 15 maj: Internationella familjedagen 24 maj: Kristi Himmelsfärd 28 maj: Mors dag.

Maj månads bukett hos Plantagen Foto: Plantagen
Maj månads bukett hos Plantagen Foto: Plantagen

Varje månad tar Plantagen fram ”månadens bukett” - en stilfull bukett sammansatt av säsongens finaste blommor. Plantagens ljuvliga majbukett innehåller doftande lövkoja, daggkåpa och eukalyptus. Buketten kostar 149 kr och finns att köpa på Plantagen från och med den 1 maj. En väldigt fin försommarpresent tycker jag,  till dig själv eller till någon man tycker om.


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.plantagen.se

Nyckelord: Besök | Blommor | Butik | Inspiration | Tips | Trädgård

Permalink


Newbie store - med gullig inredning för de minsta

Idag öppnade Newbie Store på Sergelgatan 20-22 i Stockholm (nära Hötorget). Newbie är Kappahls varumärke med kläder och inredningsdetaljer för de minsta, i ekologisk bomull. Det finns bland annat söta små filtar, babymobiler, presentaskar som även kan användas till förvaringslådor, nallar, vimplar och annat. Vårens nya limiterade kollektion för Newbie är inspirerad av gamla tiders charm med volanger, vackra blomrankor med smalrandigt och diskreta ankarmönster. Det ger många möjligheter att matcha och hela kollektionen är hållbar och all bomull ekologisk. Om man inte har möjlighet att besöka någon av Newbie Stores så finns allt även online på Kappahl.com

Newbie Foto: Annika Rådlund
Newbie Foto: Annika Rådlund

Så himla mycket söta saker! Småblommigt, prickigt och randigt. Jag älskar att handla bebisgrejer, men försökte hålla tillbaka lite... Kom i alla fall hem med en söt gubbkeps till min systerson och en skjorta och byxor till min son som han ska få ha på skolavslutningen. Och en fin förvaringslåda i grått. Kolla förresten i den fina molnmobilerna! Jättefina ovanför en barnsäng!
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.kappahl.com

Nyckelord: Barn | Butik | Detaljer | Inredning | Prylar | Textil | Tips

Permalink


Hållbara trädgårdsredskap

Alltså det finns ju inget tråkigare med veka trädgårdsredskap, spadar som viker sig och handdag som blir böjda eller går av.... Helt bortkastade pengar helt enkelt. Nu såg jag att Hornbach har trädgårdsredskap med 10 års garanti. Då måste de ju vara hållbara tänker jag. Märket på produkterna som Hornbach har heter ForQs, och jag har aldrig provat dem, men det ska visst vara deras egna varumärke. Utöver klassiska trädgårdsverktyg finns det även produkter för jordbearbetning, träd- och buskskötsel, trädbearbetning och bevattning . Kan ju vara något att kolla närmare på om man ska uppdatera sin utrustning inför årets trädgårdssäsong.

ForQ:s trädgårdsredskap av ädelstål och yxor med trähandtag från Hornbach
ForQ:s trädgårdsredskap av ädelstål och yxor med trähandtag från Hornbach

 Alla ForQ:s trädgårdsredskap och yxor med trähandtag är dessutom tillverkade av FSC-märkt trä. FSC-varumärket garanterar att produkterna är av virke från miljömässigt och socialt ansvarsfullt skötta skogar som certifierats i enlighet med Forest Stewardship Council strikta riktlinjer.

Ovan från vänster syns planteringsspade, kratta, ogräsjärn, fjäderräfsa, dubbelhacka och fogkrats, samtliga av ädelstål för 89 kr/st.
Följt av: klyvyxa, 1250 gram, 299 kr. Handyxa, 600 gram, 169 kr. Handyxa, 1000 gram, 199 kr. Bra priser tycker jag! Själv skulle jag behöva en klyvyxa och ska ta och kolla in den här i verkligheten.

www.hornbach.se

Nyckelord: Butik | Detaljer | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Nu kan man hyra trädgårdsredskap från Husqvarna

Husqvarna genomför just nu ett pilotprojekt där man kan hyra trädgårdsredskap som häcksaxar, motorsågar, blåsare och trimmers. De har ställt upp ett stort förvaringsskåp, som liknar skåp i omklädningsrum, vid Bromma Blocks i Stockholm. Skåpen är obemannade, så är man intresserad av att hyra ett redskap så laddar man ner deras app och betalar via den. Sedan öppnas skåpet automatiskt. Hoppas det är ett projekt som slår väl ut, vore toppen om det fanns på fler ställen tycker jag. Alla kanske inte vill köpa en motorsåg, men det kan ju hända att man behöver såga ner något träd någon gång (men tänk på att just motorsåg ska man inte använda om man är helt oerfaren). Fördelen med det här är också att man även får låna utrustning som handskar osv och att grejerna blir servade.

Husqvarna Battery Box  vid Bromma Blocks Foto: Telenor Connexion
Husqvarna Battery Box vid Bromma Blocks Foto: Telenor Connexion

Husqvarna Battery Box är en uppkopplad och obemannad verktygsbod som rymmer 30 elektroniska förvaringsskåp med olika batteridrivna trädgårdsredskap som kan hyras via en app. Verktygen kostar 350 kr/dag att hyra. Testperioden som de kör vid Bromma Blocks kommer att vara mellan 1 maj till 31 oktober 2017.


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Butik | Nyheter | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Så stylar du balkongen!

Jag brukar säga att det finns tre knep för att skapa en mysig balkong: 1: Sittmöbler 2: Matta 3: Växter. Tre väldigt enkla knep egentligen.
Det finns väldigt bra väderbeständiga mattor av plast som man kan ha ute. Jag har en grönmönstrad historia som jag köpt på Rusta och den har jag haft ute i tre somrar (jag tar in den på vintern) och den är fortfarande lika fin. Om man tycker det är jobbigt med växter och inte orkar hålla på och plantera så kan man köpa en eller ett par stora konstväxter istället. Ha något tungt i krukan bara så de inte blåser iväg.... I möbelväg så föredrar jag sköna sittmöbler framför pallar utan ryggstöd och hårda klappstolar. Men har man en väldigt liten balkong/uteplats så är det bättre än inget. Här är tre balkonger som Rusta har stylat med deras egna möbler, mattor och växter. Så enkelt men ändå så snyggt!

Mysiga balkonger Foto: Rusta
Mysiga balkonger Foto: Rusta

Om man håller sig til ett par olika färger så blir intrycket inte så rörigt. Har man en möstrad matta så satsa på enfärgade möbler och dynor. Köp hellre ett par stora växter än många små, om det finns plats för det vill säga. Och glöm inte belysningen. Om man inte ha tak på balkongen/terrassen så satsa på solcellsbelysning, den tänds automatiskt när det skymmer ute. Ljusslingor ger bra myskänsla!

Se tidigare inlägg:
Palmer på uteplatsen hos Rusta i vår!
Fyra olika mysiga uteplatser


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

Nyckelord: Balkong | Belysning | Blommor | Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Nu kommer en ny tillfällig kollektion från Ikea

Den 5:e maj lanserar Ikea en ny kollektijon som heter Avsiktlig som har skapats genom ett samarbete med 10-gruppen. Degsigngruppen är känd för sina mönster och flera av dem har blivit ikoniska under åren. Det är mycket streck, prickar och rutor i deras mönster och i I Ikeas nya kollektion har de använt sig av av både nytolkningar och moderna favoriter. I Avsiktlig ingår fyra klassiska 10-gruppen mönster samt nya mönster av fem av 10-gruppens originalmedlemmar. Palmmönstret är min favorit.

Avsiktlig av Ikea i samarbete med 10-gruppen. Foto: Ikea
Avsiktlig av Ikea i samarbete med 10-gruppen. Foto: Ikea

Säljstart för Avsiktlig är: maj 2017 De kommer att säljas så långt lagret räcker på alla Ikeas varuhus i Sverige samt på ikea.se. Antar att de här också kommer att gå åt i ett naffs, så som det varit med flera av de tidigare tillfälliga kollektionerna.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.ikea.se

Nyckelord: Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tapet | Textil | Tips

Permalink


Fyra olika mysiga uteplatser från Rusta

Under pressdagarna i november så visade företagen upp vad som kommer till butikerna i vår. Rusta satsar på bland annat uteplatsen i vår, med allt från möbler till belysning. De hade även väldigt många mattor som även fungerar för altanen och uteplatsen.
Jag köpte ett par mattor från Rusta för tre år sedan som jag använder på min balkong i huset, de har klarat sig bra och har inte blivit särskilt solblekta eller gått sönder, men jag har dem bara där på sommaren och tar in dem på vintern. I år kommer Rusta även att ha flera konstväxter för uteplatsen, både kaktusar, bambu, mindre gröna växter med och utan blommor samt palmer. Pax för en palm!

Uteplatser från Rusta Foto: Annika Rådlund
Uteplatser från Rusta Foto: Annika Rådlund

Snart är det dags att börja planera årets uteplats. Om man redan har möbler kan man få det lite mer ombonat med plastmattor för utomhusbruk, dynor och ljusslingor. Här är fyra olika uteplatser som Rusta visade upp under pressdagarna.
Växterna finns redan i sortimentet och när jag kikade in på deras hemsida nu under Trädgårdsmöbler så verkar det mesta finnas inne redan nu. Jag antar att man i södra Sverige redan är på gång med uteplatserna medan vi får hålla oss till tåls lite till, om vi inte har ett uterum.

Se även Palmer på uteplatsen hos Rusta här.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

www.rusta.com

Nyckelord: Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Prisvärda dekorationer inför nyår!

Knappt har man städat undan alla julpapper när det är dags att tänka på nyårsfirandet.... Ska granen stå kvar? Tomtarna? Eller ut med allt och fram med svart och silver? Jag tycker att känner man sig stressad över det hela så låt alla julsaker stå kvar, de kan man ju faktiskt ha ända till Tjugondedag Knut, alltså den 13 januari...
För att få till den där riktiga nyårskänslan mitt i alltihop så rekomenderar jag lite extra guld eller silver vid dukningen. Det kan man ju göra enkelt genom att köpa servetter och lägga på lite konfetti (varning de kan man hitta lite varstans i månader framöver) och en batteridriven ljusslinga på bordet.
För att verkligen få känslan av att det är 2017 vi firar in så blås upp stora sifferballonger, då kan ingen missa vilket år det är som ska infiras.

Sifferballonger i silver från Coolstuff, konfetti från Partykungen och ljusslinga för bordet från Clas Ohlson.
Sifferballonger i silver från Coolstuff, konfetti från Partykungen och ljusslinga för bordet från Clas Ohlson.

Sfferballonger kan verkligen sätta stämningen på kalaset! För 2017 hos Coolstuff.se får man betala 199 kr. Ballongerna är och självförslutande och kan lätt blåsas upp med ett sugrör eller med helium. Stjärnkonfetti Svart innehåller ca 1,5 dl konfetti med stjärnform och kostar 39 kr hos Partykungen.se. Pynta dekorativt med en vacker ljusslinga, dessa med stjärnor kostar bara 29 kr hos Clas Ohlson och Clasohlson.se. Fyndläge!
Gott nytt säger jag redan nu!

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Ljus | Nyheter | Övrigt | Prylar | Tips

Permalink

Smart förvaring för alla rum (17 november 2016), Höstens snygga inredningsdetaljer från Buster + Punch (30 oktober 2016), Svartvit inredning från Zelected by Houze (13 oktober 2016), Skålar av återvunnet bilglas hos Svenskt Tenn (7 oktober 2016), Ljuvliga detaljer från Paradisverkstaden (4 juni 2016), Inredning i blåvitt och natur (2 juni 2016), Inred hemmet med naturfärger och naturmaterial (23 maj 2016), Vinn presentkort på färg! (31 mars 2016), Sneakpeak- inredning från Polaren och Pyret! (8 mars 2016), Provligg i tio minuter (7 mars 2016), Kom till mig vita kaktuslampa! (3 mars 2016), Finlayson för alla Muminälskare (21 februari 2016), Hermès + Svenskt Tenn = Sant (28 december 2015), Roboten slår in julklapparna! (28 november 2015), Julbakstips: Pepparkaksform som ser ut som en vante och en snygg marmorkavel! (19 november 2015), Trendiga bokstavslampor från House doctor (3 november 2015), Nytt vintermönster från Nadja Wedin hos Hemtex! (26 oktober 2015), Elegant högtalare på träben! (16 oktober 2015), Ballerinor från Leila Lindholms shop (14 oktober 2015), Nya prints hos Gallerix - av Lovisa Burfitts! (13 oktober 2015), Svensk design + Indiska = Sant (14 september 2015), Trendig inredningskollektion i Limited edition på Jysk! (10 september 2015), Mina favoriter från H&M Home! (8 september 2015), Snygg styling med höstnyheter från Jysk (3 september 2015), Det här är Ikeas senaste kollektion! (2 september 2015), Lyx och budget - svart fåtölj i rotting (25 juni 2015), Sinnerlig - Ikeas nya kollektion som kommer i augusti (2 juni 2015), Smarta och snygga nyheter för skrivbordet från Lagerhaus (28 maj 2015), Åhléns satsar på svensk design - här är favoriterna (21 maj 2015), Tips! Påskprylar i svartvitt (19 mars 2015), Även Ica satsar på snygg inredning i blå toner (26 februari 2015), Sommarens inredningsnyheter hos Indiska (8 februari 2015), Prinsen designar för Åhléns (11 januari 2015), Snygga och trendiga lampnyheter hos Hemtex (12 december 2014), En förhandstitt på vårnyheterna från Blomsterlandet (31 oktober 2014), Jysk öppnar butik i Kungsträdgården (23 oktober 2014), House of Rym har nu en egen butik i Sverige (6 september 2014), H&M Home öppnar i Hornstull (20 maj 2014), Kollade in uterummen från Skånska byggvaror (4 april 2014), Gammeldags krokar och beslag hos Byggfabriken (15 mars 2014), Veckans favorit: vackra glasdekorationer från Blomsterlandet (28 februari 2014), Tillverka en säng av lastpallar och rundstav (3 februari 2014), Leila öppnar butik i Mood-gallerian (19 januari 2014), Fulaste granen (23 december 2013), Piffa upp en tråkig vägg med bilder (21 december 2013), Julstjärnans dag 12/12 (8 december 2013), Leila Lindholms köksprylar finns nu på Cervera! (7 december 2013), Adventsljusstakar -fyra nyheter, fyra stilar (29 november 2013), Veckans favoriter - för en vitare jul (21 november 2013), Tips på julpyssel - miniugglor från Hemtex (20 november 2013), Detox och en väggdekor? (8 november 2013), Lotus Crackle på Indiska (13 oktober 2013), Färgstarka och stora tavlor från Art XL! (6 oktober 2013), Snyggt på spisen med Alessi (24 september 2013), AnnaO i samarbete med Svenskt Tenn (23 september 2013), Myrorna öppnar Popup store i SKHLM med Elsa Billgren! (22 september 2013), Svart - vita godingar från ICA (5 september 2013), Snygga prylar att klicka hem från Nordic design collective (27 augusti 2013), Ännu en vas som liknar Daggvasen från Svenskt Tenn... (27 augusti 2013), Mina favoriter bland Ica Maxis höstnyheter (26 augusti 2013), Intrycket ska vara dimmigt, lite luddigt men samtidigt klart... (25 augusti 2013), Du har väl inte missat Gudrun Sjödéns hemtextilier? (25 augusti 2013), Västergården - Formex härligaste och godaste monter! (16 augusti 2013), Himla lanserar en doftserie (15 augusti 2013), Härliga vägg- och väckarklockor hos Habitat (14 augusti 2013), Sverigepremiär för inredningsföretaget Habitat! (14 augusti 2013), Budget och Lyx! Den kända Dagg-vasen! (25 juli 2013), Fyndade Verona på rean! (19 juli 2013), Pompoms och andra fina prylar till kalasbordet! (16 juni 2013), Ny favoritkombination -halm och gult! (31 maj 2013), Igelkottar, hjortdjur och pandor -på inredningen hos Åhléns (30 maj 2013), Vaxduken tappade färgen efter första dagen (26 maj 2013), Habitat- ny inredningskedja i Sverige (23 maj 2013), Elegant och stilrent vardagsrumsbord (18 maj 2013), Prisade kuddar nu till försäljning på H&M! (25 april 2013), Veckans favorit! Örtgömma från Cervera (24 april 2013), Bambulampa - Budget och Lyx! (31 mars 2013), Årets påskdekorationer från Royal Copenhagen (23 mars 2013), Söta virkade påskpynt! (23 mars 2013), Budget och Lyx - svart och vitrandig matta (22 mars 2013), Rosmönstrat och svart - vårnyheter hos Åhléns (19 mars 2013), Iögonfallande mosaik på Rum & Trädgårdsmässan (9 mars 2013), BoConcepts snygga Smartville möbler och prylar (5 mars 2013), By Rydéns lampor hos Hemtex (24 februari 2013), Medicinskåp som vitrinskåp - nyhet hos Ikea! (21 februari 2013), Om man vill dreggla över spisar... (26 januari 2013), Projektorklocka på väggen (8 januari 2013), I vår är det rosor som gäller! (4 januari 2013), Vinn! Köksprylar med vårkänsla! (2 januari 2013), Folklore - februarinyheter från Ikea! (29 december 2012), Söt Shabby-chick pall med stoppad sits! (21 november 2012), Pippi- mönstrad matta! (21 november 2012), En tjuvtitt på våren 2013... (20 november 2012), Bygg- och inredningsbutik i fickan! (18 november 2012), Snyggt med flerfärgade bokstäver i plåt från House Doctor! (16 november 2012), Ica Maxi satsar på 50-tal och pastell! (7 november 2012), Ta in naturen - i sängen! (30 oktober 2012), Nya mönster hos Svenskt Tenn! (23 oktober 2012), Ponpon - nytt svenskt designvarumärke (21 oktober 2012), Kasthall - mattor uppåt väggarna! (18 oktober 2012), Nya Josef Frank tapeter! Eldblomman finns nu i blått! (23 augusti 2012), IKEA 2013- se den interaktiva katalogen med smartphone! (14 augusti 2012), Höstnyheter från Hemtex! (11 augusti 2012), ''Masonite: Memoriam'' på Svenskt Tenn startar idag! (11 maj 2012), Vill ha en adresstavla från en trappuppgång! (24 april 2012), Gör ett eget café till barnen med Bombadill! (7 april 2012), Smørrebrød på Royal Copenhagens porslin i Mood gallerian! (27 mars 2012), Snygga - och billiga tapeter på Rusta! (22 mars 2012), Loungemöbler i barnstorlek till barnens uteplats- från Rusta! (8 februari 2012), Lill-Babs gör om möblerna i shabby chic! (17 januari 2012), Härliga pasteller till köket - det är vår hos Lagerhaus! (11 januari 2012), Balkongsmart (18 februari 2011), Sömnpiller (25 januari 2011), Julfest på postorder (12 januari 2011), Estrid Ericson (4 januari 2011), Söt-rolig krubba (21 december 2010), Humor! (20 december 2010), Room + PUB = julshopping (20 december 2010), Häng på! (14 december 2010), Julskyltning hos NK (3 december 2010), Äppelfabriken (22 november 2010), Julutställning hos Svenskt Tenn (22 november 2010), Bianchi Café & Cycles (27 oktober 2010), Skynda fynda! (21 oktober 2010), Skynda fynda! (18 juni 2010), Blå Aramal, turkos Elefant och Creek (1 juni 2010), Nyheter! (19 maj 2010), Kul design (17 maj 2010), My Bliss (15 april 2010), Träffa stjärnkock hos Miele (9 april 2010), Bemz + Marimekko (8 april 2010), gone to the beach! (10 mars 2010), Vårkalas! (8 mars 2010), Röd inspiration (6 mars 2010), Kvänum öppnar nytt showroom! (2 mars 2010), En bubblande nyhet! (1 mars 2010), Lovisa räddar barnen! (18 februari 2010), Finfina fat (15 februari 2010), Köksutställning (9 februari 2010), Hur gör man? (19 januari 2010), Ingegerd Råman - Orrefors (19 januari 2010), Åsa Jungnelius - Kosta Boda (19 januari 2010), AJ-lampan i nya färger! (15 januari 2010), Svenssons (12 december 2009), Design House Stockholm öppnar i Jönköping (10 december 2009), Mellisbricka (30 november 2009), Sommar hos Linum! (17 november 2009), Josef återuppstår! (10 november 2009), Vässar armbågarna! (29 oktober 2009), Tivoli Audio Pal Snow White (26 oktober 2009), IKEA öppnar grönt varuhus (21 oktober 2009), Kuddkrig hos H&M Home (20 oktober 2009), Bergman och Malmsten (7 oktober 2009)

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Nyckelord
Arbetsrum | Arkitektur | Bad | Badrum | Balkong | Barn | Belysning | Besök | Blommor | Böcker | Bostäder | Butik | Bygg | Detaljer | Ekonomi | El | Elektronik | Elförbrukningen | Energi | Golv | Historia | Hotell | Hus | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Kakel | Klinker | Kök | Ljud | Ljus | Mässor | Mat | Nyheter | Övrigt | Porslin | Presenter | Privat | Prylar | Sovrum | Tapet | Tävling | Textil | Tips | Trädgård | Utomhus | Vardagsrum

2019
Februari | Januari

2018
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2017
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2016
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2015
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2014
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2013
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2012
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2011
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2010
December | November | Oktober | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2009
December | November | Oktober | September

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår