AoB Bloggen med Annika Rådlund

Ofyndad

av: Mumlan Nyhlin

Jag lämnade ROOM utan fynd igår. Det var ett par timmars kö till kassan och det bästa var såklart redan borta. Blev dock lite avundsjuk på dem som lyckats haffe en Kitchen Aid och Tivoli-radio. Hade gärna kommit hem med några nya badlakan och en snygg taklampa också. Men nixpix, inget köande för mig. Stor del av besökarna var mammor och det hölls små picknickar lite var stans...

Tyvärr inga bilder från kaoset, kom helt av mig. Fanns en del grejer från Rice kvar, så de får pryda bloggen idag!

 

 

Kollage av bilder från rice.dk

Av: Mumlan Nyhlin

Permalink


Vässar armbågarna!

av: Mumlan Nyhlin

Nu ger jag och en kollega oss av mot ROOM. Vässar armbågarna och tar med kameran. Återkommer med rapport!

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Butik | Övrigt

Permalink


Ohh nooo!

av: Mumlan Nyhlin

En av Stockholms bästa inredningsbutiker tycks gå mot sin begravning... Trösten får bli att det förmodligen går att göra en hel del bra fynd. Om man hänger på låset och har tålamod. Vi får se om jag tar mig dit.

 

Av: Mumlan Nyhlin

Permalink


Lexington i spännande samarbete!

av: Mumlan Nyhlin

det trillar in nyheter om olika samarbeten. Nyss fick jag nys om att Lexington och sängtillverkaren Hilding Anders ska göra marknadens första lifestylesäng. Hilding Anders har ett 20-tal sängvarumärken som säljs främst i Asien. I Sverige är det mest kända fabrikatet kanske Ekens sängar. 

Tyvärr kan jag inte gå på pressvisningen, som äger rum i Malmö, men jag ska försöka hålla er uppdaterade!

 

 

Kollage av bilder från Lexington och Hilding Anders

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Sovrum | Textil

Permalink


Sänglinne från Odd Molly

av: Mumlan Nyhlin

Just nu känns det som mer regel än undantag att modeföretag ger sig in i inredningsbranschen. Senast, men förmodligen inte sist, i raden är Odd Molly. De kommer med en limiterad upplaga sängkläder lagom till jul. Deras modeansikte Helena Christensen har designat kollektionen, som faktiskt känns väldigt Odd Molly! Romantisk och kvinnlig, utan att bli för rosa och lullig. Vad tycker ni?

 

Kollage av pressbilder från Odd Molly.

 

 

Av: Mumlan Nyhlin

Permalink


Plopp!

av: Mumlan Nyhlin

Pallen Plopp från Hay är en favorit hos mig! En knalligt gul skulle göra sig fint i vår hall.

Pallen är tillverkad av två sammansvetsade stålplattor som har expanderats under högt tryck. Resultatet är en pall där varje exemplar är unikt. Det är förstårligt att Plopp har fått flera designutmärkelser, bl.a. Red Dot Award.  

Priset är cirka 3.490 kronor.

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning

Permalink


Tivoli Audio Pal Snow White

av: Mumlan Nyhlin

Nu har den populära Pal-radion från Tivoli Auddio släppts i en helt vit variant. Den Göteborgsbaserade köksbutiken Bagaren & Kocken har fått en exklusiv försäljningsrättighet. Den gummiklädda radion kan användas med batteri eller strömkabel, perfekt att ta med sig till stranden och fjällstugan alltså. Priset för godbiten är 2095 kronor.

 

Bilder från Bagaren & Kocken

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Butik | Inredning | Inspiration | Ljud | Nyheter

Permalink


Acne gör möbler!

av: Mumlan Nyhlin

Via Trendenser fick jag nys om att Acne har en möblekolletkion på gång! Spännande! Kan hålla med Frida om att det hade varit roligare och smartare med mer lättplacerade produkter, men samtidigt är det kanske precis det här som är Acne. Självklart, enkelt, oväntat, genomtänkt och annorlunda i en mix. Se bilder och läs mer hos Trendenser!

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Nyheter

Permalink


sunny side of the street

av: Mumlan Nyhlin

Det Danska företaget ILVA presenterar några nyheter. För den som gillar färg finns det mycket att inspireras av!  Såhär säger de själva,

'Vi bjuder på ljus i mörkret, koll på tiden, färger till hemmet och snygga möbler som man har lust att stanna kvar i ända tills det blir sommar igen'.

 

Kollage av pressbilder från ILVA

 

 

 


 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Barn | Inredning | Inspiration | Textil

Permalink


Murano

av: Mumlan Nyhlin

Skånska byggvaror presenterar ett par nya badkarsmodeller. Är det något jag saknar så är det ett badkar. Det här hade gärna fått bryda mitt badrum, om det hade fått plats...

Karet heter Murano och kommer alltså från Skånska Byggvaror.

Bild från Skånska Byggvaror

 

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Bad | Badrum | Nyheter

Permalink


På kalas!

av: Mumlan Nyhlin

Nu åker jag på kalas!

Uffes fina Buick från 1958 får vara symbol för själva åkandet. Skrev och fotade ett reportage för tidningen Bil & Verkstad nyligen, där Uffe var huvudperson.

 

Foto: Mumlan Nyhlin. Bilden får ej kopieras eller spridas vidare.

 

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Övrigt

Permalink


Vilken stil är du?

av: Mumlan Nyhlin

Via den fina bloggen Fixa & Dona hittade jag en länk till Nordsjö Idé och Designs stiltest. Är du en en Greta Garbo eller Myshumla?

Jag gillar prylar, men kanske inte fullt så fanatiskt som testet vill ge sken av. Och inte vill jag påstå att det är överbelamrat hemma heller. Men visst har de träffat ganska bra!

 

Skärmdumpar från Nordsjö Idé & Design.

 

Av: Mumlan Nyhlin

Permalink


Välj själv!

av: Mumlan Nyhlin

Nu kan du få vilken färg du vill i köket! Vedum lanserar en kollektion där du själv väljer vilken färg dina luckor ska ha. Som exempel har de tagit fram köket nedna, i två varianter av grönt.

Det sägs att man ska undvika grönt i köket, men jag gillar de här bilderna! Gillar idén att blanda två närliggande kulörer. Kanske inte den färgen jag skulle välja om jag investerade i ett nytt kök... Personligen är jag lite sugen på grå-blått eller rosa. Men det beror såklart på kökets stil i övrigt.

Vilken färg skulle du välja?

 

Bilder från Vedum

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter

Permalink


IKEA öppnar grönt varuhus

av: Mumlan Nyhlin

Idag öppnar IKEA ett nytt varuhus i Malmö. Det blir världens näst största IKEA-varuhus och består av 62 rum och kök.

Varuhuset har antagit en grön profil, vilket innebär att all energi och el kommer från förnyelsebara källor. Alla med miljöbil får dessutom stå på VIP-parkeringen, under tak!

Läs mer i artikeln här!

Bilder från IKEA

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Besök | Butik | El | Inredning | Inspiration | Nyheter

Permalink


Keramikutställning

av: Mumlan Nyhlin

Keramikern Sven Wejsfelt (1930-2009) gick i våras ur tiden. Gustavsbergs Porslinsmuseum uppmärksammar nu honom med en minnesutställning, där hans dryga sex decennier som keramiker visas.

Sven fick anställning på Gustavsberg som drejare 1953 och arbetade med bland andra Stig Lindberg. När Hackmankoncernen 1993 bestämde sig för att lägga ner fabriken fortsatte Sven med en egen ateljé i de gamla lokalerna. Tillsammans med Berndt Friberg anses Sven Wejsfelt som en av landets främsta inom stengodskeramik.

Utställning ses på Gustavsbegrs Porslinsmuseum fram
till och med maj 2010.

 

Foto: Lars Stenman/Gustavsbergs Porslinsmuseum, Sören Skafte & Rasmus Andersen Steimle/Galleri Simplymodern och Petter Eklund.

 

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Besök | Historia | Inspiration | Övrigt

Permalink


Kuddkrig hos H&M Home

av: Mumlan Nyhlin

I morse besökte jag H&M Home som bjöd på romantisk te-frukost och visade kommande kollektion. En hel del påminner om tidigare säsonger, men det fanns också en del nytt. Mycket färg och mönster!

Delar av kollektionen kommer finnas till försäljning redan innan nyår, medan annat kommer först i februari. Återkommer med mina favoriter...

Här är några av kuddarna som finns med i vårens kollektion.

 

Pressbilder från H&M Home

 

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Butik | Inredning | Inspiration | Sovrum | Textil | Vardagsrum

Permalink


Duscha svenskdesignat

av: Mumlan Nyhlin

Clearshower är en takdusch som förenar design med funktion. Den är tillverkad i akrylglas och ger behagligt mjuka droppar när luft och vatten blandas i silen.

Ett smart avrinningssystem gör att inget vatten står kvar efteråt. Clearshower är en av de största takduscharna på marknaden med en diameter på 30 - 37 cm beroende på modell.

Den är  enkel att installera och passar i alla badrum. Har du redan en takdusch byter du enkelt munstycket själv. Clearshower ?nns i tre olika utföranden - ?ower, circle och square. Under Hem & Villa-mässan i oktober utsågs produkten till ”Årets Nyhet”.


Bilder från Clearshower

http://www.clearshower.com/

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Bad | Badrum | Nyheter

Permalink


Funkis i Södra Ängby

av: Mumlan Nyhlin

Just nu är 1920 och 1930-tal den populäraste arkitekturen, om man ska tro på Mäklarsamfundets undersökning. Jag har alltid gillat de raka linjerna, släta ytorna och platta taken. Det finns ett område, väster om Stockholm, som är känt för sina funkisvillor, Södra Ängby. Som söndagsnöje brukar jag och min kille promenera och drömma oss bort där. Någon gång i mitt liv ska jag bo i en av de vita sockerlådorna!

Husen är byggda under 1930-talet. Gemensamt för alla villorna i Södra Ängby är den  funktionalistiska arkitekturen  med ljusa färger och flacka tak. Området kallas 'den vita staden'. Arkitekten bakom nästan alla de 501 villorna i Södra Ängby är Edvin Engström, som var föreståndare för egnahemsbyrån i Stockholm.

Priset för en normalstor villa i Södra Ängby var på 30-talet
ca. 40 000 kronor, idag ligger utropspriserna runt 6 miljoner.

 

Foto Mumlan Nyhlin, bilden får ej kopieras.

'Den vita ytan är absolut, på den kommer allting fram och markerar sig totalt; den är uppriktig och lojal. Den vita ytan är en nödvändighet för alla människor'.

Så uttryckte sig en av den funktionalistiska arkitekturens främste företrädare, den schweiziske arkitekten Le Corbusier.

Södra Ängby är sedan 1987 klassat som riksintresse. Stadsmuseet anser att området har ett stort kulturhistoriskt värde. Det innebär att husens stil och utformning inte får förvanskas och att naturen ska bevaras intakt. Stadsdelen Södra Ängby brukar kallas Stockholms sista trädgårdsstad.

Det finns massor att läsa om, och fantastiska bilder att titta på från Södra Ängby. En bra länk är http://www.sodra-angby.com/, som drivs av områdets villaförening. 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Arkitektur | Hus | Inspiration

Permalink


Färg i fönstret

av: Mumlan Nyhlin

Trots att orkiéer tillhör typen lättskötta blommor lyckas jag aldrig få dem att hålla. De är fina när jag köper dem och de blir en fin färgklick på fönsterbrädan ett tag, men sen blir det ju bara blad och pinne kvar.

För ett tag sedan var jag i Tulpanens Hus, utanför Stockholm. Där pågår just nu en utställning om just orkidéer. Det var som att gå in i en förtrollad värld, så mycket färger och liv. Blev inspirerad att göra ett nytt försök...

Läs i nästa nummer av Allt om Bostad hur du tar bäst hand om den populära orkidéen!

Foto Mumlan Nyhlin. Bilderna får ej kopieras.

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inspiration | Trädgård

Permalink


Tårtkalas

av: Mumlan Nyhlin

När jag fyllde år för någon vecka sedan bakade jag en cheescake. Den innehöll hemkokad rabarberkompott och en jordgubbskräm. Den blev nästan så snygg som jag hade önskat mig, randig och med skarpa kanter. Kände mig som en liten konditor. Fram till att jag besökte Chokladfestivalen i fredags... Kolla dom här tårtorna! De är tre av finalister i Årets Konditor som bakat dem. Conrad Tyrsén, ursprungligen från Visby, nu jobbar han på Lux Dessert & Choklad i Stockholm, vann tävlingen.

Självklart provsmakade jag alla tårtor, men jag är inte helt säker på om just Conrads tårta var godast, men så bedömde ju juryn pralinerna och desserten också...

Du som läser branschtidningen Hotell & Restaurnag kan läsa mitt reportage och se fler bilder i nästa nummer!

En tårta är bakad av den enda tjejen i finalen och en är Conrads vinnartårta, den tredje är en av de övriga finalisternas tårta. Vilken är vilken tror du? Lämna en kommentar!

Av: Mumlan Nyhlin

Permalink