AoB Bloggen med Annika Rådlund

Kuddar med Solsidan och Fredagsmys!

Stikkan Design har lanserat en härlig stor linnekudde med bland annat trycken Fredagsmys och Solsidan. Kudden har en skön blandning av lantliv, marin stil och Shabby chic. Det finns det drygt etthundra olika tryck klara med: Vaxholm, Sandhamn, Huvudskär, Dalarö, Stora Nassa, Svenska Högarna, Arholma Båk, Söderarms Fyr, Hammarby Sjöstad, Liljeholmskajen, Lidingö, Gåshaga, Saltsjöbaden, Solsidan och Stockholm. Under hösten lanseras också ett antal höst- och julkuddar med tryck med: Tomten, Nordpolen, Finns det några snälla barn här? och  Vi som älskar Fredagsmys.
Jag älskar fredagsmys och idag är det fredag! Hoppas ni alla får en supermysig kväll!

Kudden finns i flera olika färger och  med olika tryck. Storlek: 50x60 cm.

Stikkan design

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Kök | Prylar | Sovrum | Textil | Vardagsrum

Permalink


Designbrunnar till badrumsgolvet!

De vita runda plastbrunnarna till badrumsgolven har sett likadana ut i evigheter. Jag har själv en sån under badkaret och eftersom mitt badkar står på lejonfötter så ser jag hela tiden brunnen. Den ser lite trist ut, det hade helt klart varit snyggare om brunnslocket varit formad som en blomma, eller varför inte i guld? På senare tid har det i alla fall dykt upp en del nya modeller på marknaden. De är väldigt snygga och praktiska om man har dusch i badrummet. De har förstås tagits fram eftersom den gamla typen av brunnar inte passar badrum med stora klinkers.
Tidigare har man varit tvungen ha golvbrunnen på ett visst avstånd från duschens väggar och för att kunna bygga fall till brunnen var det nödvändigt att lägga mindre klinker eller mosaik i duschgolvet, även om resten av badrummet hade stora klinkersplattor. Purus Line har stilrena brunnar som gör det möjligt att sätta in stora klinkers, även i duschen. En annan fördel är att man slipper stå mitt på golvbrunnen när man duschar.  

Purus Line Twist, Purus Line Tile och Purus Corner säljs hos bland annat Comfort. Pris cirka: 4500 kr.
Purus Line

Nyckelord: Bad | Badrum | Bygg | Detaljer

Permalink


Läsarbrev om en uppmärksammad trädgårdsstaty!

Jag har precis tagit emot ett mejl ifrån Gunnar som vill berätta om sin fina trädgårdsfyr och om stenläggningen de har gjort i trädgården. Massor av personer har under sommaren beundrat och fotograferat fyren och han har fått flera förfrågningar om vart han har köpt den. Här kan ni få ta del av hans trevliga och inspirerande mejl:

"Vi behövde dränera om framsidan av huset, o passade på att rita upp ett nytt utseende av planen framför huset. Vi satte kantsten av granit och skapade ett nytt land bakom rundad granitkantsten, samt lade cementplattor. Eftersom vi dagligen passeras av många gäller det att försöka hålla i ordning lite extra. Så därför var det också roligt att kröna vår nya framsida med nåt speciellt. Vi hittade stålställningen på en Elmia mässa året innan. Det var Tomas Wernersson, den forne landslagsmålvakten i fotboll, som stod i montern från Gårda-Johan och visade. Efter att idén mognat över vintern åkte vi till Jönköping och hämtade hem vår fyr. Vi funderade lite vad vi skulle fylla den med, men ganska omgående bestämde vi att fylla den med stenar, eftersom vi bor i Stensjön. Vi letade stenar i naturen o grusgropar för att få lite olika färger o storlekar. Den mörka färgen i botten fick vi dock köpa, då vi inte hittade färgen i naturen. Vi drog upp en elkabel som vi förberett under markstenen innan vi fyllde fyren med sten. Ett kul pussel där vår goda samarbetsförmåga kom väl till pass. Slutligen krönte vi med fyrbelysning på toppen. En strömsnål LED lampa lyser upp fyren, som också har fått olika vassarter planterade intill sig."

Fyren kommer från Gårda-Johan och stenläggningen i trädgården från Stensjöns Markarbeten AB.

Nyckelord: Belysning | Bygg | Trädgård

Permalink


Ny trendig espressomaskin från Lavazza och Electrolux!

Det konsumeras hissnande 17 miljarder koppar espresso från Lavazza varje år. Deras kapslar till espressomaskinerna heter A Modo Mio, och kaffebönorna till dem rostas i Italien. Det tar mindre än en halv minut att få en äkta italiensk espresso med crema i handen om man har en sån här snygg maskin på diskbänken. Det är när jag ser sånt här som jag önskar att jag drack kaffe. Men eftersom min bästa kompis mer eller mindre tvingade i mig kaffe och kex med smör på när jag var liten, så resulterade det i att jag varken gillar kaffe eller smör.  Men eftersom inte vill vara egoistisk så vill  jag så klart bjuda alla vänner på gott kaffe när de kommer på besök, även om jag inte dricker det själv. Fördelen med den här typen av maskiner är då att det går inte att misslyckas. Kapslarna gör att kaffet blir perfekt doserat och maskinen gör att det bryggs i en perfekt temperatur. Att kompisarna dessutom blir imponerade är bara grädden på moset. Eller creman på espresson, som man kanske säger i Italien.

Favola kommer i sex olika färger och två olika utföranden, grundvarianten Favola A Modo Mio, cirkapris 2 150kr och toppmodellen Favola A Modo Mio plus, cirkapris 2 650 kr.
Electrolux
Lavazza

Nyckelord: Elektronik | Inredning | Kök

Permalink


Idag hamnade jag i badrumshimlen!

Nu på lördagen den 17 september öppnar Kakelspecialisten något som ska vara Skandinaviens största kakel- och badvaruhus. Idag var jag där och tjuvtittade. Det måste vara himlen för alla som ska göra om badrummet. Allt finns på samma plats och allt finns på lager! Underbart! man slipper vänta på att kaklet ska skickas från Spanien och porslinet från Italien.

Allt ser verkligen nytt fräscht och glassigt ut och butiken är i två plan på totalt 2800 m2. Det finns ett litet fik och en lekyta för barn. Dessutom finns det glasfönster in till lagret så att man kan se när truckarna åker fram och tillbaka (kul för alla under åtta typ).

Det finns över hundra olika badrumsmiljöer att titta på  och just nu håller de även på att bygga upp flera olika typer av kök. Vissa badrum är fullt fungerande så att man kan se hur vattnet strålar i duscharna. Panåerna för golvklinker är de största jag har sett, de är 2x2 meter och väger 150 kilo vardera. Allt för att man lättare ska kunna se hur golvet kommer att se ut när det är lagt. Det är en väldig fördel efterstom golvplattorna nuförtiden kan vara väldigt stora, om visningspanåerna är små kan man se bara en platta och inte helheten.

Här ska man alltså ha möjlighet att välja ut allt till badrummet, allt från glimmande mosaik till tvålar och få det levererat så att hantverkaren kan börja installera det direkt.
För stressade storstadsbor måste det här vara det ultimata. De hjälper även till att rita och planera badrummet om behov finns. Det finns även en avdelning för de som vill veta mer om kaklets ursprung och hur naturmaterialet tillverkas.

Foto: Annika Rådlund
"Peronda". Bilder har via digital väg förts över till kearamiska plattor. Inspirationen kommer från graffittikonstnären Banksy.
Duschen "Shower heaven" från Axor Starck, design Philip Starck. På väggarna sitter Slim tiles som är hela 3x1 m. De är tunna och bra om man till exempel vill sätta över gammalt kakel.
Nahho Badkar av designbyrån EOOS. Att bada i det är som att ligga och vila vid vattenbrynet.
Dura vits bastu byter färg med jämna mellanrum och spelar upp bland annat havsbrus.

Kakelspecialisten

Nyckelord: Bad | Badrum | Bygg | Golv | Inredning | Inspiration

Permalink


Mrs Murphy har kökshanddukar för glamourösa divor!

Höga klackar i köket och i mataffären, något som är vardag för en del och omöjligt för andra. Men att tänka att man är så där "Alexis Colby i Dynastin" glamourös en vanlig vardag är ändå kul. Glitterörhängen och världens blåsa när man ska städa! Det blir säkert lite krångligare men lite roligare också.
Företaget Mrs Murphy har kökshanddukar med diviga motiv och nytt för i år är att de även finns som 50x70 affischer.
”Under åren som jag jobbat för Mrs Murphy har hon lärt mig stora sanningar om livet, karriären och kärleken. På förfrågan har nu dessa sanningar förevigats så att även andra förutom jag skall kunna få ta del av hennes oerhörda visdomar” säger Mrs Murphys assistent, illustratören och formgivaren Malin Ehlin. Hon är en donna som ser leoparddress och höga klackar som ett måste, Toulouse LauTrec som sin darling och Bloody Mary som en del av livets goda. Nu lanserar de motivet Dishes, "If you don’t cook, you obviously don’t do dishes..."

 

Foto: Annika Rådlund och Mrs Murphy
Kollektionen Words by Mrs Murphy består av fyra motiv tryckta på kökshanddukar i halvlinne samt affischer i storleken 50x70. Alla produkterna är designade och producerade i Sverige. Mrs Murphy tillsammans med andra snygga donnor visade upp sina alster och severade bubbel i sin monter på Formexmässan.
Mrs Murphy

Permalink


Gör en egen lampskärm av spets eller tygremsor!

Hur många gamla fula lampskärmar har inte hamnat på tippen genom åren? Nu är det bara att anamma återvinning och ta fram den kreativa sidan och förvandla gammalt skrot till nya och trendiga lampor. Ta av det gamla tyget på en skärm och linda tygremsor, tygband eller spetsband runt stommen. Fäst tygremsorna eller banden genom att knyta. Vips så har man en ny trendig lampa!

Blev klart imponerad av Gun Johanssons lampskärmar i Svanefors monter på Formexmässan förra helgen. De är inte en del av deras ordinarie sortiment, utan hon hade bara tillverkat dem för deras mässmonter och för fotograferingarna för deras katalogbilder. Enligt hennes arbetskollegor så är hon en aldrig sinande källa av kreativitet. Tydligen stickar hon armband och allt möjligt trevligt till sina kollegor (jag skriver det här så att några av mina kollegor kanske också gör ett ryck ;-)
En av skärmarna hade hon klätt med vita spetsband från deras sortiment och de andra var gjorda av remsor som hon rivit från olika tygstycken. I deras höstkollektion finns en kudde med texten " Creativity is more important than knowledge". I det här fallet kan jag bara hålla med.

 

Foto: Annika Rådlund
Använd en ny eller begagnad lampstomme och linda tygremsor eller tygband runt för att skapa en egendesignad lampa. De vita tygbanden finns hos Svanefors för cirka 15 kronor/meter. Rivet sidentyg ger "trådiga" remsor.

Svanefors - Quality of Sweden

Permalink


Flux- en stol med flax! Smartaste stolen på Formexmässan!

Det här är, enligt mig, den smartaste stolen som visades upp på Formexmässan i helgen. Den är ihopfällbar, lätt och snygg! Den var till och med skön att sitta i, då ryggstödet "sviktade" lite. Jag var lite skeptisk när jag satte mig i den första gången, för jag undrade om den skulle falla ihop eller inte. Men den var stabil och bra. Själv tror jag att vi kommer att få se fler möbler av den här typen i framtiden. Compact living medför att vi behöver fler smarta lösningar, såsom sängar som med ett enkelt handgrepp blir en soffa och kök som kan förvandlas till badrum. Typ.

Flux- the foldable design chair är formgiven av två holländare som var inspirerade av små pappersskulpturer. 2009 grundades flux chair och sedan omvandlade de den lilla pappersmodellen till en riktig stol. Den har nu funnits i produktion i fyra månader. Flux vann Grand design product of the Year Award i London i år. Med väggfästet går det att förvara sex stycken ihopfällda stolar på väggen. Inte snyggt, men praktiskt.

Flux chair är tillverkad av polypropylen och är återvinningsbar. Den tål vikt upp till 160 kilo och den väger 4,8 kilo. Stolen finns i svart, isblå, antracitgrå, gul, orange, kiselgrå, vit och röd. Pris: 1490 kr. Passande dynor finns till för 499 kr/st i gul, röd, antracitgrå eller kiselgrå. Till jul kommer de även att lanseras i barnstorlek.

Fluxdesign

Permalink