AlltomBostad
 

2014 Mars

2014 Mars


Alapes inspirerande badrum finns nu i Sverige

Tyska Alape finns nu i Sverige och med sitt ”A˘system init” finns det möjlighet att utforma sitt badrum lite annorlunda. Med ”A˘system init” kan man kombinera och bygga in ett stort urval av handfat i glaserat stål med bänkskivor och möbelmoduler i olika storlekar. Material som natursten, klart eller frostat glas tillsammans med olika ytmaterial för möbeln skapar en estetisk helhet. Olika material skapar kontrast och därmed blir badrummet lite mer spännande än de klassiska. Jag gillar framförallt de stora avställningsytorna, men det gäller förstås att inte ha ett badrum i storlek med en "Stockholmstoalett" då (dvs en skrubb omgjord till toalett - som är ganska vanliga i gamla hus i Stockholms innerstad).

Foto: Alape
Foto: Alape

Möbelmodulerna från Alape finns i fyra höjder (150, 300, 450 och 600 mm), två djup (525 und 600 mm) och fyra bredder (450, 600, 800 och 1000 mm). Möblerna kan också utformas som sideboards. Möbelmodulerna kan utökas funktionellt med tillbehör som lådinsatser, integrerade eluttag, handduks- och pappershållare, speglar och belysningssystem. De utdragbara lådorna öppnas och stängs bekvämt genom push-to-open-mekanismen.

”A˘system init” finns på marknaden från och med februari 2014 hos återförsäljare som Badrumsspecialisten, Gem, The Art of Living och Kakelspecialisten i Stockholm.

Alape

Nyckelord: Bad | Badrum | Detaljer | Inspiration | Nyheter

Permalink


Byt blandare och spara tusenlappar varje år

Byter du ut dina gamla blandare i kök och badrum mot nya, energimärkta, kan du spara tusenlappar årligen. Det visar en ny rapport från SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) där man har jämfört energi- och kostnadsbesparingen för olika typer av energimärkta blandare.
Energimärkningen lanserades 2012 för att erbjuda opartisk hjälp att välja energieffektiva blandare och betygsskalan går från G till A. Byter man till energimärkta blandare sparar man både vatten och energi till uppvärmning av varmvatten och man spar förstås mest om man byter blandare i både dusch och kök.

Äldre blandare och mekaniska duschblandare (från före år 2000) med höga flödeshastigheter och inga energisparande funktioner klassificeras normalt som klass E. En person som bor i lägenhet och byter blandare från E-klassade till A-klassade kan spara 60 % av energin som används till uppvärmning av varmvatten.
Man kan även spara energi genom att byta från nyare blandare med enklare energisparfunktioner, som uppfyller kraven för klass C, till A-klassade blandare. Vare sig om man bor i lägenhet eller villa kan ett sådant byte ge en energibesparing på 43 % av energin som används till uppvärmning av varmvatten.

SP:s studie visar flera exempel på besparingar vid olika typer av energi:
• En familj på fyra personer i en villa med direktverkande el som byter gamla (icke energimärkta) blandare i kök och badrum till nya, B-klassade, varianter kan spara 1487 kr/år.
• Motsvarande familj i villa med bergvärme som byter från E-klassade till A-klassade blandare kan spara 487 kr/år. Då har man rätt snabbt tjänat in pengarna som blandarna kostar.

Nautic Foto: Gustavsberg
Nautic Foto: Gustavsberg

Logic sensorstyrda är konstruerade med strömsnål teknik. Genom att byta ut vanliga blandare mot någon av dem kan man spara stora mängder energi, vatten och miljö och sänka bostadens driftskostnader. Blandaren kommer från Gustavsberg.


Gustavsberg

Nyckelord: Bad | Badrum | Energi | Kök | Nyheter | Tips

Permalink


Purus - stilren golvbrunn i guld

Badrummets golvbrunnar är väldigt ofta fula, vilket är himla trist då badrummet i övrigt kan vara tipptopp. Nu har Purus tagit fram ett specialsortiment för designbrunnarna Purus Line & Corner (en avlång brunn och en trekantig hörnbrunn) i guld och svart. De ska ha samma funktion som traditionella golvbrunnar men det går att placera dem mer väggnära än till exempel en rund brunn och fungerar bra som duschavgränsning. NOOD-låset ska förhindra lukt och stoppa bakvatten. Seriens utförande och funktion har tagits fram i samarbete med byggbranschen och de är ska vara godkända av samtliga branschorganisationer för säkra våtrum. Jag trycker på Gilla-knappen!

Purus Corner Gold pearl Foto: Purus
Purus Corner Gold pearl Foto: Purus

Purus corner är en av brunnarna i Purus nya designcollection som lanseras nu under våren. De är så nya så att de finns ännu inte på deras hemsida. Företaget kommer att finnas på mässan Nordbygg som startade idag, så har du vägarna förbi där så kan du spana in de nya brunnarna där.

Purus
N
ordbygg

Nyckelord: Bad | Badrum | Detaljer | Mässor | Nyheter | Tips

Permalink


Svart badrum med svart badrumsporslin

För er som är trött på allt det vita så har Gustavsberg tillsammans med Jon Eliason specialdesignat ett helsvart badrum med svart badrumsporslin. Det svarta porslinet lanserades under 2013 och den finns endast i en begränsad upplaga. Gustavsberg har det här lite grann som en testkollektion för att se vilket intresse det finns hos konsumenterna. Om intresset är stort kanske det ingår i det ordinarie sortimentet så småningom? Det är väldigt snyggt med svart tycker jag. Våga!

Artic Foto:Gustavsberg
Artic Foto:Gustavsberg

Det svarta badrumsporslinet från Gustavsberg ingår i serien Artic och säljs i en begränsad upplaga. I serien ingår toalett, bidé och tvättställ. Gustavsberg Artic Black Edition WC och tvättställ lanserades i december. Rek cirkapris för vägghängd WC-stol är 9 200 kr och tvättställ i 55 cm bredd kostar 6 400 kr. Black oak badrumsmöbel med mått 75 cm har rek cirkapris 9 481 kr.

 

Gustavsberg Artic

Nyckelord: Badrum | Detaljer | Inspiration | Nyheter

Permalink


Hjärtformad loungesoffa till trädgården

Den här soffan brukar dyka upp lite då och då på Facebook. Senast jag såg den var i morse, och då hade bilden över 2000 delningar! Många undrar var den kommer ifrån. Jag har inte lyckats hitta den på någon svensk sida, men om ni vet om något svenskt företag säljer den så får ni gärna tipsa om det. Jag har dock hittat den på flera utländska webbsidor, och som vi vet så är det många av dem som skickar produkter över hela världen. Love is in the air!

Heart daybed Foto: Garden furniture Scotland
Heart daybed Foto: Garden furniture Scotland

Priserna varierar kraftigt på nätet på soffan Heart Daybed, £489 hos Houzz, £1529 hos Furniture Alfresco och £1899 hos Gardenfurniture Scotland...

Furniture Alfresco
Gardenfurniture Scotland
Houzz

Nyckelord: Inredning | Trädgård | Utomhus

Permalink


Premiär för världens mest exklusiva växthus

När jag tittade in på pressidan för trädgårdsmässan Rum och trädgård, som går av stapeln på Kistamässan om en månad, så står det att det är Premiär för världens mest exklusiva växthus då. Det låter verkligen spännande. Är det målat i bladguld undrar man då... Det står att Hartley Botanic som ska vara kända som växthusens Rolls-Royce, har växthus som är helt fria från invändiga stöttor, balkar och det förekommer inte heller någon kontakt mellan glas och metall. Varje växthus är unik och tillverkas på beställning. Vad det kostar står det inget om, men jag antar att man får hålla i hatten efter den presentationen.

Victoria Lodge Foto: Vansta Trädgård
Victoria Lodge Foto: Vansta Trädgård

Premiär för världens mest exklusiva växthus Årets Rum & Trädgård har flyttat till en ljusare period och släpper därmed in färgerna och värmen. En av höjdpunkterna på mässan är Vansta Trädgård, som visar upp världens mest exklusiva växthus från Hartley Botanic (stor tillverkare av vikorianska växthus). Ett av deras växthus, som heter Victoria Lodge, ska då visas upp för första gången på en svensk inomhusmässa. Vansta Trädgård har nämligen ett exemplar av det 20 kvadratmeter stora växthuset, med sin höga tak- och vägghöjd, på plats.

Rum & Trädgård arrangeras på Kistamässan den 24-27 april 2014. Passion är årets tema.

Nyckelord: Blommor | Inspiration | Mässor | Tips | Trädgård

Permalink


Snart dags för nästa trädgårdsmässa

Snart drar Rum & trädgård (24-27 april) igång på Kistamässan, drygt en månad efter Nordiska trädgårdar (20-23 mars) på Stockholmsmässan. Då har vi förhoppningsvis ännu mera vår i luften och många kan ladda upp med vårens plantor och lökar. Jag kan säga att folk handlade kassar fulla med blommor på förra mässan också, det är förstås kul att det är så mycket att välja på där. Själv kollar jag mest på utställningarna och lyssnar på föredragen. Träffa Elsa Billgren, Frida Ramstedt, Bosse Rappne, Linda Schilén och många fler på Rum och trädgård. Det blir även en hel del intressanta föredrag, vi ses där!

Rum och trädgård Foto: Annika Rådlund
Rum och trädgård Foto: Annika Rådlund

Bilden är från Rum och trädgård 2012 då temat var Fest, i år är temat Min Passion. Min Passion är scenområdet på mässan där färgstarka inspiratörer inom inredning och trädgård kommer att berätta för besökarna om just sin passion.

Rum och trädgård på Kistamässan
F
öreläsare på mässan
S
e inspirationsbilder från tidigare mässor här

Nyckelord: Blommor | Inspiration | Mässor | Tips | Trädgård

Permalink


Robotklippare med belysning- för nattklippning

Husqvarnas senaste robotgräsklippare har nu fått två nya tillbehör. Det ena är ett hus som skyddar mot regn och stark sol (maskinen slipper stå och ladda i direkt solljus), det andra är ett LED-ljus till Automower 330X att tända när robotgräsklipparen jobbar i mörker. Men min tanke är då här, vad säger grannarna om det? Nu är robotklipparna väldigt tystgående och för inte alls lika mycket oljud som en vanlig klippare, men de kanske blir störda av belysningen? Man kan nu kolla av lite innan man kör ingång så den inte går runt och flackar runt med sina lampor så man stör någons nattvila.

Den stora fördelen med ljuset är att maskinen syns när den arbetar i mörker, man behöver alltså inte snava över den. En annan fördel är att ljuset påvisar eventuella fel genom att blinka.
Själv drömmer jag om att skaffa en robotklippare, inte för att jag inte gillar att klippa gräset för det gör jag, men för att gräsmattan blir mycket bättre och starkare. Eftersom roboten bara klipper bara några millimeter vid varje tillfälle får gräsmattan ständigt får näring av klippet som ramlar ner (= gödning) och de håller gräset friskt och mossfritt. Modellerna kan även anpassa sig efter tillväxttakten på gräset, de känner av motståndet i klippsystemet och ställer in sig efter det. Ju fortare gräset växer, desto mer aktiv blir robotgräsklipparen. Och som ni vet så klipper man ju inte gräsmattan själv varje dag, jag brukar klippa en gång i veckan och då blir det gigantiska gräshögar eller så får man springa med uppsamlaren hela tiden. Då får man inte fördelen med gödning till gräset och klippningen tar väldigt mycket tid.

Robotgräsklippare rör sig dessutom slumpmässigt, inte i raka linjer. De oregelbundna rörelserna gör att de inte lämnar efter sig några skarvar eller spår, utan en jämn fin matta. Det vill jag också ha!

Husqvarna automover Foto: Huwqvarna
Husqvarna automover Foto: Huwqvarna

Modellerna 320 och 330X är designade för att klara gräsmattor på upp till 2 200 och 3 200 kvadratmeter. Rekommenderat cirkapris: Hus, 1 750 kr. Husqvarna Automower 320, 22 900 kr och Husqvarna Automower 330X, 26 900 kr.

 

Husqvarna

Nyckelord: Nyheter | Övrigt | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Behagligt ljusgenomsläpp på altantaket

Planerar du att bygga ett uterum så är det viktigt att tänka till vilket slags tak man vill ha. Det finns en hel del att välja på ute på marknaden. Ett tak har dessutom goda isolerande egenskaper. Men vill man ha ett ljust tak där ljuse skiner igenom, eller vill man ha ett helt täkt tak? Innan du börjar bygga är det viktigt att först tänka efter hur du vill använda ditt uterum eller uteplats. Vill du kunna använda uterummet under vintern måste man använda ett tak som har bra isolervärde. Kolla med din handlare vad som gäller för just den typ av tak som du är intresserad av.

Altantak av Multiglas Foto: Gop
Altantak av Multiglas Foto: Gop

På bilden är det ett kanaltak som gör att man kan njuta av dagsljuset redan tidigt på våren och långt efter att sommaren har tagit slut. Gops Multiglas värmeisolerande kanalplast passar för för uterumstak, vinterträdgårdar, altantak, terrasser och växthus. Skivorna ska ha hög bärighet och därmed har man möjlighet att bygga en enklare takkonstruktion – och på så vis släppa in mer ljus.

Tips jag hittade från Gop: Vill man kunna använda uterummet under vintern kan man använda gop Multiglas 40 mm, en takskiva med utmärkt isolervärde, U-värde 1,0. Vill du förlänga sommaren under kalla kvällar eller är ute efter ett behagligt ljusgenomsläpp passar gop Multiglas 10 eller 16 mm med U-värde 2,5 respektive 2,0.

Taket kommer från Gop

Nyckelord: Bygg | Inspiration | Ljus | Övrigt | Tips | Utomhus

Permalink


Bo utomlands populärast när svenskarna drömmer om 2014

Resultatet av Miljonlotteriets årliga drömundersökning visar att under kommande år vill nästan 75 procent av svenskarna göra sin drömresa, och nära hälften vill bo utomlands, uppleva ett norrsken och gå på kinesiska muren. För att uppnå sina drömmar tänker svenskarna positivt och sparar pengar och svenskar prioriterar sitt boende mycket mer än många andra länder. Under 2012 lade sammanboende hushåll en fjärdedel av sina utgifter på boende visar siffror från SCB. Men det kan ju även betyda att vi har väldigt höga boendekostnader, vill jag tillägga här.
Glädjande nog visar Miljonlotteriets undersökning att många svenskar lever i sitt drömboende. Nästan en fjärdedel svarar att de vill bo kvar som de gör idag på frågan ”Hur skulle du helst vilja bo om du blev ekonomiskt oberoende?”En villa med strandtomt är något som hägrar för många.

Foto: Marie Bergström
Foto: Marie Bergström

Drömresa och bo utomlands populärast när svenskarna drömmer om 2014, men kanske bor du redan i ditt drömhus?

Från undersökningen: Om du själv vann en miljon kronor, vad är det första du skulle göra då?
Att betala av lånen, köpa en bostad och göra en långresa toppar listan.
Totalt av svaren (både män och kvinnor)
1. Betala av lån 34%
2. Göra en långresa 19%
3. Köpa bostad 15%
4. Renovera hemma 10%
5. Köp en bil 6%

Kvinnor
1. Betala av lån 31%
2. Göra en långresa 22%
3. Köpa bostad 18%
4. Renovera hemma 13%
5. Köpa en bil 4%

Män
1. Betala av lån 37%
2. Göra en långresa 16%
3. Köpa bostad 12%
4. Köpa en bil 8%
5. Renovera hemma 7%

Här kan man se att Köpa en bil hamnade ett steg högre upp för männen än för kvinnorna som placerar Renovera hemma på fjärde plats...

Nyckelord: Bostäder | Ekonomi | Nyheter | Övrigt

Permalink


Skapa unika mönster i badrummet

Den stora trenden i kakelvärlden just nu är som i mycket annan inredning det man kallar för patchwork. Olika mönstrade plattor som sammanfogas till en helt unik yta, det efterliknar lapptäcksmönster som finns på mattor och textilier. Då kan man själv välja de färger och mönster man vill ha och skapa något helt eget. Man får helt enkelt släppa fram kreativiteten och skaparlusten. Dessa golv passar inte bara i badrummet, utan är tåliga och slitstarka och lätta att hålla rena så de passar även i hall och kök.

Skapa unika mönster i badrummet

Den stora trenden för i år är de mönstrade kakelplattorna. Tillsammans skapar dessa plattor ett unikt utseende likt ett stort lapptäcke och ger ett personligt uttryck och även utrymme för egen kreativitet. Trenden heter Patchwork och exempel på patchworkkeramik är bland annat serien Le Crete Quadro, Oporto och Start som alla finns hos Konradssons.

 

Konradssons

Nyckelord: Badrum | Golv | Inspiration | Nyheter

Permalink


Antikrundans inspelningsorter 2014

Tillhör du en av de 1,7 miljoner tittare som följer Antikrundan på TV? Om man som jag gillar antika möbler och prylar så är det så himla roligt att höra historierna bakom dem. Har du någon superfin antik möbel som du vill veta mer om? Om man mejlar in en bild och information om en möbel till SVT så kan man få den gratis fraktad till inspelningen om den blir utvald. Bra tips om man vill vara säker på att komma med. Antikrundan firade i år 25 år och knappt har man hunnit sända klart förrän de nu laddar för den 26:e inspelningsomgången. De har precis blivit officiellt vilka 6 orter programmet ska spelas in på i augusti och september.

Antikrundans inspelningar sommaren 2014:
22 augusti Marinmuseet, Karlskrona
24 augusti Munksjömagasinet, Jönköping
26 augusti Värmekyrkan, Norrköping
30 augusti Alandica, Åland
1 september Dalasalen, Falun
3 september Själevads kyrka, Örnsköldsvik

Anne Lundberg och Knut Knutsson Foto: Carl-Johan Söder/SVT
Anne Lundberg och Knut Knutsson Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Missa inte chansen att ta med dina förmål för en gratis värdering av Knut Knutson och hans kollegor! Kolla runt omkring er hemma – hittar du något som du vill veta mer om? Ta med det till inspelning! Eller har ni ett föremål som är tungt och stort – skicka ett foto till Antikrundan. Kanske blir det just din stora möbel som väljs ut och får gratis transport till inspelning.

Mailadressen är: [email protected] eller med vanlig post: Antikrundan, SVT, 20518 Malmö. Senast den 15 juni måste redaktionen ha din bild.

Antikrundan är en av SVT:s absoluta långkörare. Programmet startade 1989 och har i år firat sitt 25-års jubileum. Tusentals svenskar har besökt inspelningarna genom åren och fått sina föremål granskade och värderade. Många av experterna är med sedan starten som t ex Knut Knutson. Programledare är Anne Lundberg som i år spelar in sin 15:e säsong.
Visste du att Antikrundan:
- i snitt har 1,7 miljoner tittare per program
- hittills besökt 130 orter och gjort 200 program
- haft omkring 110.000 besökare genom åren
- har värderat omkring en halv miljon föremål
- har öppet mellan kl. 12-18 och att alla får sina föremål värderade

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Övrigt | Prylar

Permalink


Gjuta ansikten och igelkottar till trädgården

På mässan Nordiska trädgårdar gick jag förbi Villa Elviras monter. De har produkter och håller kurser i gjutning. Jag har skrivit om dem tidigare och var taggad att prata med dem på mässan, men deras monter var så full av besökare så jag får ta det en annan gång... Såg i alla fall de här fina ansiktena på väggen i deras monter, jag antar att de har gjutformar till dem. Sen såg jag de här fina igelkottarna i Sweden Greenhouse monter, men det var inte deras egen produkt utan något de köpt någonstans, men hon mindes inte vart. Men en kul idé i alla fall, med igelkottarna. Såna skulle jag vilja gjuta!

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Ansikten i Villa Elviras monter, det enda som det gick att ta bild på i montern också eftersom det var så mycket folk där, och igelkottar i Swedish greenhouse monter. Inspiration till dig som ska göra något gjutprojekt i sommar? Jag är i alla fall sugen på det...


Villa Elvira

Nyckelord: Inspiration | Mässor | Trädgård | Utomhus

Permalink


Härligt plank med Astrid Lindgren

Jag har alltid haft en förkärlek för plank. Är man på utsidan så vet man inte om allt det fina som döljer sig på insidan... så det finns en del spännande saker med plank. Det här såg jag på mässan Nordiska trädgårdar igår och visst är det fint? Det är också ett smart sätt att skärma av för insyn från grannar och andra. Jag tog även en bild från baksidan planket för att man ska se hur man kan bygga för att det ska stå stadigt. Det bästa är nog att även förankra det i marken på något sätt. Hur som helst, nu när det är så trendigt med texter och ord överallt så kan man ju skapa ett eget härligt klotterplank. Tänk vad kul för ungarna att få måla något där. Om man tröttnar på motiven kan man måla över dem nästa sommar.

Härligt plank med Astrid Lindgren

"Något budskap har jag inte. Men jag vill gärna sprida en allmän tolerans för mänskligt vansinne" /Astrid Lindgren


Nordiska trädgårdar

Nyckelord: Mässor | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Och Årets pelargon blev...

Pelargonen ’Katy 13’ fick idag utmärkelsen Årets Pelargon på mässan Nordiska trädgårdar. Det ska ha varit blommornas charmiga utseende i kombination med ett fint växtsätt som fick juryn att falla. Blommorna är tvåfärgade i cerise med en ljusare rosa ytterkant och mitt. Blomman ingår i Moonlight-serien (i pelargonvärlden) där alla blommor i serien är mörkbladiga. Växtsättet är kompakt och knubbigt och i övrigt likt en traditionell pelargon: upprätt, buskigt och väl förgrenat.

Årets pelargon Foto: Annika Rådlund
Årets pelargon Foto: Annika Rådlund

Årets Pelargon 2014 - Pelargonium x hortorum Moonlight-serien 'Katy 13'. Sorten är ny på marknaden och kommer från förädlaren Selecta. Den är en vidareförädling av sorten ’Katy’ som har liknande färger, men inte samma växtsätt.

Tips från Blomsterfrämjandet: Katy 13' passar lika bra inne på fönsterbrädan som utomhus. På sommaren är sorten lämplig för utplantering på balkongen, altanen eller utanför entrén. Sorten trivs även ypperligt i ett inglasat uterum. Den är lika fin att plantera solitärt som tillsammans med andra utplanteringsväxter. De tvåfärgade blommorna är vackra helt på egen hand, men genom att blanda dem med växter i vita, mörklila, blå, rosa eller mörkröda toner fås fina effekter. Sorten föredrar ett soligt, varmt och skyddat läge. Sorten fungerar också i halvskugga, men blommar då inte lika rikligt.

Blomsterfrämjandet
N
ordiska trädgårdar

Nyckelord: Blommor | Mässor | Nyheter | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Odla med KRAV-godkänd jord

Att ställa fram egenodlade grönsaker på bordet är en trend på fortsatt stark frammarsch, det är bra både ur en ekonomisk och en miljövänlig synvinkel. Dessutom är det förstås både nyttigt för kroppen att vara ute i friska luften och att pota runt i jorden gör underverk för en stressad hjärna, tycker i alla fall jag. I trenden att odla eget syns även ett ekologiskt tänkande med naturliga produkter och återbruk. Att plantera blommor i gamla flammiga lerkrukor är hur trendigt som helst. För odlingsintresserade som vill använda det bästa finns en serie jordar som används av yrkesodlare: S-jord används till sådd och förökning, medan P-jord och Eko-jord är till före plantuppdragning och vidare odling i krukor och bäddar. "Det är mycket med det jordiska", kan man säga.

Specialjord för odling av primörer och örter /Hasselfors Garden
Specialjord för odling av primörer och örter /Hasselfors Garden

Hasselfors Garden har tagit fasta på trenden med ekologiskt tänkande och har flera jordar som är KRAV-märkta. Att en jord är KRAV-märkt innebär att den bara innehåller råvaror och gödselmedel som är godkända för ekologisk odling och att den har tillverkats med stor hänsyn till miljön. (På vilket sätt det gör det vet jag dock inte.)
Hasselfors Garden Eko-jord
Eko-jord används för ekologisk odling av små och stora plantor i krukor och odlingsbäddar i växthus, inne och ute. Jorden passar till odling av både blommor, kryddor och grönsaker samt fleråriga växter. Jorden är gödslad med hönsgödsel och extra berikad med kalium och tångmjöl som innehåller växtstimulerande ämnen. KRAV-godkänd. Rek. cirkapris 95 kr/50 l.

Hasselfors Garden S-jord
S-jord används till sådder och sticklingar, särskilt de som gror eller rotar sig långsamt. S-jord har extra inblandning av perlit, små vita korn som adderar luft i jorden. När sådderna börjar stå trångt och sticklingarna fått rötter planteras de om i P-jord eller Eko-jord. Rek. cirkapris 95 kr/50 l.

Hasselfors Garden P-jord
P-jord är lätt att plantera i och att vattna eftersom den inte torkar ut så fort. P-jorden ger en bra utveckling på unga plantor som odlats från frön och sticklingar samt krukväxter, men kan även användas till plantering ute. Rek. cirkapris 95 kr/50 l.

Odlarbänken kommer också från Hasselfors Garden och kostar cirka 1800 kr.

Hasselfors Garden  

Nyckelord: Blommor | Inspiration | Nyheter | Tips | Trädgård

Permalink


Stolpfria räcken på uteplatsen ger glasklar sikt

Att välja staket och räcken är inte alltid helt lätt. Det ska passa i hop med både huset och trädgården och gärna vara lätt att underhålla. Man får tacka utvecklingen för alla underhållsfria material som har dykt upp på marknaden. Jag gillar egentligen trä bäst, men man får också tänka till där om man orkar stå och skrapa och måla då färgen flagnar. På en uteplats så är det fint om räcket inte avgränsar för mycket mot trädgården och att det även ger lite utsikt. Med glasräcken så ser man hela omgivningen, man kanske vill ha bättre uppsikt på barnen, ha bättre utsikt mot sjön och beundra blommorna man nyss planterat utanför. Just nu kan man bara beundra snön, men tids nog kommer våren och jag hoppas det blir snart..

Soreno glasräcke Foto: Räckesspecialisten
Soreno glasräcke Foto: Räckesspecialisten

Sereno PostFree glasräcke släpper in ljus och skymmer inte utsikten. Den skymmer inte insynen heller så om man har en granne tätt inpå på en sida av uteplatsen så kan man välja något insynsskydd där. 2950 kr/meter hos Räckesspecialisten. En kant upptill i rostfritt stål finns som extra tillval.

 

Räckesspecialisten

Gilla gärna Allt om bostad på facebook

Nyckelord: Hus | Inspiration | Trädgård | Utomhus

Permalink


Förvaringsbord som ser ut som en antik kakburk - Ikea PS 2014

Det fanns en del godbitar i Ikeas nya kollektion PS 2014, som jag nämnde tidigare så gillade jag sparkbänken väldigt mycket. Det här förvaringsbordet är också både fint och smart. Hela kollektionen är egentligen utvecklad för att passa i studentlyor, alltså är de flesta möbler lättplacerade och tar lite plats. Det här bordet har hämtat både färg och form från stapelbara kakburkar.

Förvaringsbord Ikea PS 2014 Foto: Annika Rådlund
Förvaringsbord Ikea PS 2014 Foto: Annika Rådlund

Runt förvaringsbord på hjul med lådor, finns både i flerfärgat och vitt. Design Rich Brilliant Willing, 599 kr från Ikea, kommer ut i butikerna i maj.

Ikea

Gilla gärna Allt om bostad på facebook

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Nyheter | Sovrum | Vardagsrum

Permalink


Grindar och garageportar med motor

När jag var yngre bodde jag ett år i USA och där är det väldigt vanligt med motorstyrda grindar och garageportar. Hur bra som helst! Man kan sitta i bilen och med ett litet knapptryck på en dosa så åker garageporten upp. Nu är jag egentligen inte lat av mig men jag tyckte ändå att det var bra att bara köra rakt in i garaget och slippa stå och hänga och dra i någon trög garageport. Nu finns såklart dessa system även i Sverige, men är det vintertid så får man nog se till att ha det skottat framför porten och förhoppningsvis så fryser inte motorn i hop. Jag har sett att företaget Accessa som har den här typen av produkter i sitt sortiment, kommer att finnas på Nordiska mässan på torsdag, så jag ska gå dit och höra mig för hur det fungerar då.

Foto: Accessa
Foto: Accessa

Med en grindöppnare slipper du stiga ur bilen för att öppna grinden. Du kan bekvämt sitta kvar i bilen, trycka på din fjärrkontroll och se på när grinden öppnas. För en säker öppning monteras fotoceller vilket ser till att grinden inte stängs om något är i vägen.

Accessa

Nyckelord: Detaljer | Övrigt | Utomhus

Permalink


Gammeldags krokar och beslag hos Byggfabriken

Byggfabriken är en butik och webbshop som har prylar för modern byggnadsvård. De har precis öppnat en ny butik i Stockholm (sin tredje butik), men det bästa är förstås att de även finns på nätet så att de är tillgängliga för alla. De hade hur mycket prylar som helst och jag fick massor av inspiration och idéer då jag var där. Köksbeslag, skyltar, krokar...gammal stil fast i nytillverkning.

Byggfabriken Foto: Annika Rådlund
Byggfabriken Foto: Annika Rådlund

Lådvis med fönsterhakar, dörrstoppar, skruvar och annat finns i lådorna hos Byggfabriken. Nostalgiskyltar, färg, belysning och krokar finns också i sortimentet.

Byggfabriken

Nyckelord: Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Favoriten från Ikea PS 2014 - En bänk som ser ut som en spark!

Igår visade Ikea upp sin nya kollektion Ikea PS 2014 som kommer ut i butikerna i maj. Det här var en av mina absoluta favoriter - en bänk som ser ut som en spark. Kul idé, och framförallt var den väldigt lätt då metallstommen är av aluminium. Den kan stå ute året om, den ska inte sjunka ner i gräset eftersom den har medar under och dessutom ska den lätt gå att dra den dit man vill. Enligt pressinfon har den inget särskilt namn, men jag tycker att den borde heta "Kick", alltså spark på engelska.

Ikea PS 2014 bänk Foto: Annika Rådlund
Ikea PS 2014 bänk Foto: Annika Rådlund

Bänk designad av Anna Elfverlund för Ikea, ingår i nya Ikea PS 2014 On the move, som kommer att landa i Ikea-butikerna i maj. Tillverkad i aluminium och ek. Pris 995 kr.

 

Ikea

Nyckelord: Detaljer | Nyheter | Trädgård | Utomhus

Permalink


Årets trädgårdsprodukt blev...

I år är det nionde gången som Elmia Garden korar en vinnare i tävlingen som belyser goda trädgårdslösningar. Rootmaster från Nelson Garden kammade hem priset som Årets trädgårdsprodukt 2014 i årets Elmia Garden Award. Rootmastern är egentligen resultatet av flera års tester av redan befintliga produkter. Det man saknat hos minidrivhus har man utvecklat och förbättrat.
Juryns motivering löd: Med Rootmaster har Nelson Garden vidareutvecklat den utrustning som gör det enkelt för alla hemmaodlare att få fram egna plantor med en produkt som kan användas om och om igen. Med funktionell design, tillverkad av återvunnen plast och dessutom närproducerad blir Rootmaster till glädje och nytta år efter år.
När sticklingarna sedan är redo att planteras om öppnar man helt enkelt pluggcellerna på samma sätt som man öppnar en bok, och detta ska ge en väldigt skonsam hantering av de ömtåliga plantorna. Att man kan öppna varje tråg gör också att man kan visa barn till exempel hur roten utvecklas och växer.

Rootmaster Foto: Annika Rådlund
Rootmaster Foto: Annika Rådlund

I Rootmaster får 32 plantor plats. Minidrivhuset består av bottentråg, plugghållare med pluggceller samt ett lock, och allt går att diska i maskin. I förpackningen finns även åtta bevattningsband som kan återanvändas. Rootmaster är tillverkad i Sverige av 100 procent återvinningsbart material. Måtten på minidrivhuset är: längd 29 cm, bredd 19,5 cm och höjd 21 cm. Cirkapris 270 kronor.

I Rootmaster finns en självbevattningsfunktion och efter att fröerna har grott går det därför att lämna odlingen att sköta sig själv i upp till fem dagar. De jordfyllda pluggcellerna placeras i ett ventilerat vattenfyllt bottentråg och odlingen hålls därefter fuktig med hjälp av ett bevattningsband. När det behövs fylls sedan vatten på i tråget. För att förodlingen ska bli ännu mer lyckosam finns det i pluggcellerna även invändiga spår som leder rötterna nedåt. Detta minskar risken för rotsnurr och ska istället ge ett friskt och välutvecklat rotsystem hos plantorna.

Nelson Garden

Nyckelord: Blommor | Nyheter | Prylar | Tips | Trädgård

Permalink


Vårens inredningsgodbitar hos Ellos

Vårens inredningskollektioner från Ellos är designade utifrån företagets fyra koncept, det romantiska, det moderna, det skandinaviska och den nya satsningen; det sofistikerade. Det sofistikerade konceptet präglas av klassiska element, så som mjuka möbelformer, dova färgtoner och exklusivare material. Det romantiska temat tar oss inte bara ut i naturen utan även tillbaka i tiden. Kollektionen består av mönster av bokmärkesblommor, gamla vykort och sköra blommor. I det moderna inredningskonceptet finns den robusta och avskalade industriella designen och mycket svart och vitt. Den skandinaviska återspeglar en stark trendkänsla från 50-och 60-talen med neutrala och pastellfärger i fokus. Jag måste säga att jag gillar lite av varje, en mix. Lite romantisk stil, men med lite tuffare grafiska tavlor, och 50-60 tal med härliga mönster i pastell- eller dova färger.

ellos inredning
ellos inredning

Liten fåtölj och sideboard som passar bra i till exempel hallen eller sovrummet. Förnya i soffan eller sängen med kuddar i den senaste färgtrenden där kulören skiftar från mörkt till vitt.
Fåtölj 1499 kr, Kuddfodral 49 kr, Kuddfodral 129 kr, Sideboard 1299 kr, Pall 899 SEK kr, allt från Ellos.

Ellos

Nyckelord: Arbetsrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Tips | Vardagsrum

Permalink


Studsmattan North – nedgrävd, oval eller som igloo

Nu lanserar Studsexperten sina nya modeller North Challenger och North Explorer, med patenterade säkerhetsdetaljer. De nya studsmattorna från North finns både som runda eller ovala och dessutom i en låg variant som går att gräva ner. Extra hoppglädje får man genom att fjädrarna går att justera efter ålder och vikt på den som hoppar. genom det patenterade säkerhetssystemet HPS, som tar bort risken att en fot eller hand fastnar mellan fjädrarna. För att undvika att man klämmer sig täcker hoppduken in fjädrarna helt och hållet. Skyddsnätet lägger sig dessutom som en ficka mot kantskyddet vilket gör att foten inte kan halka ner mellan nätet och mattan. Nätet hålls alltid stängt genom en omlottingång som stänger sig automatiskt. Det verkar smart tycker jag. Min kompis dotter ramlade nämligen ur den studsmatta som de här, precis vid skraven, och det slutade med en bruten arm.

Studsmatta/Studsexperten
Studsmatta/Studsexperten

Genom det medföljande softpaketet kan man ändra längden på fjädrarna och därmed studsen på mattan. Är barnen små väljer man en mjuk studs, när de blir äldre eller när vuxna ska använda studsmattan till t ex träning anpassar man fjädrarna så att mattan blir hårdare. North finns i oval och rund form. Vilken man väljer beror dels på vilken form som passar bäst i trädgården, dels på vad man vill använda studsmattan till. Den fem meter långa ovala studsmattan North Explorer är unik i sin form och lämpar sig för trix som kräver en större yta eller om man vill ha bollekar på mattan. För den som tycker att studsmattan är för iögonenfallande, finns North i en låg variant som går att gräva ner så att bara 25 cm sticker upp ur gräsmattan. Det mesta av försäljningen sker via nätet, men det finns även lagershopar i Stockholm, Göteborg och Malmö (öppnar 1 april). Nya North Challenger finns på marknaden från mitten av mars och North Explorer i april.

North Challenger
Mått: 300, 360 & 430
Pris: från 4 890 kronor
Inköpsställe: www.studsexperten.se

North Explorer:
Mått: 350, 420 & 500
Pris: från 5 390 kronor
 

Studsexperten

Nyckelord: Nyheter | Prylar | Trädgård | Utomhus

Permalink


Copacabana - kan en spis vara exotisk?

Sommarens fotbolls-VM inspirerar visst hela vägen in i köket - Falcon ger nu ut limiterad spis vid namn Copacabana. Tänk tropiskt, samba, färgstarkt och karneval...spisen förvandlar säkerligen köket till en exotisk matlagningsplats. Kan en spis verkligen vara exotisk? Ja, i det här fallet tycker jag det. Spisen Copacabana är limiterad och finns endast i begränsad upplaga.

Coapacabana/Falcon
Coapacabana/Falcon

Falcon har inspirerats av sommarens fotbolls-VM i Brasilien och lanserar nu spisen Copacabana. Den har en gashäll med sex brännare, multifunktionsugn, varmluftsugn samt separat utdragbar grillugn. Den är 110 cm bred och kostar 52 000 kr. Alltså flygpriset till Rio de Janeiro x 5, men då får man istället se Copacabana varje dag...


Falcon

Nyckelord: Kök | Nyheter

Permalink


Fritidsvagnen - husvagnen glider fram på skidor

Fritidsvagnen lanserades i augusti förra året och i februari hade Fritidsvagnen världspremiär på skidor till vagnen. Utvecklingen av skidorna har de gjort tillsammans med Mora Products AB. Målet var att ta fram en skidsats som man på ett enkelt sätt kan skifta från en vagn på hjul till en husvagn på skidor utan några extra specialverktyg. När man skiftar så vevar man ner vagnens stödben och tar bort hjulet sedan monterar man skidorna i samma bultmönster som hjulen och vevar upp stödbenen. En stund senare är man redo för att dra vidare ut på nya äventyr. När behöver man skidor till en husvagn? Kanske om man vill förflytta sig på en skoterled? Eftersom vagnen är så liten så är det nog inte en vagn som man campar med alla fem ungar land och rike runt, utan den är mer lämpad att ta med sig på jakt, fiske, svamp- och bärplockning, mountainbiketurer, kajakpaddling, längdskidåkning och liknande.

Fritidsvagnen
Fritidsvagnen

Fritidsvagnen är smidig på utsidan och får plats på en vanlig parkeringsficka, trots detta så rymmer den ett värmesystem, kylskåp/frysfack, gasspis, färskvattentank, elsystem med laddare, batteri och två av modellerna har kassettoalett som standard. Husvagn har en totalvikt på 750 kg och den låga totalvikten gör att den är skattebefriad, alla med B-körkort får dra husvagnen.
Fritidsvagnen finns klar från 89.900 kr med fri hemleverans över hela Sverige. Skidtillsatsen är prissatt till 18.900 kr. Husvagnens skidor är uppbyggda på en stålkonstruktion och skidornas belag är av polyetenplast. Vikten per skida är ca 30 kg, längd 163 cm och bredd 30 cm och bultmönstret är 4/100.

 

Fritidsvagnen

Nyckelord: Nyheter | Övrigt | Utomhus

Permalink


Rum & trädgårdsmässan flyttar!

Rum & Trädgård, 24-27 april 2014, arrangeras för sjunde året i rad på Kistamässan i Stockholm – men den här gången flyttar mässan från början av mars till slutet av april. De har lyssnat till önskemålen från utställare och besökare om att utbudet ska bestå av mer växtlighet. Genom flytten till en ljusare och varmare period ska odlarglädjen vara på topp på mässan i år.

Rum & trädgårdsmässan Foto: Annika Rådlund
Rum & trädgårdsmässan Foto: Annika Rådlund

Rum & Trädgård 24-27 april 2014, är mässan för både trädgården, balkongen och uterummet.
För trädgården finns det både blommor, buskar, växter, fröer, lökar, gräs, jord, redskap, verktyg och trädgårdsmaskiner, växthus, marksten, trägolv, trädgårdskläder, och information om utbildningar. För uterummet/balkongen finns det möbler, markiser, persienner, inredningsaccessoarer, textilier, gardiner, krukor, belysning, böcker, tidningar, och så växter förstås. Det mesta på mässan är till salu. Så de är bara att bära plantorna direkt till trädgården. Förhoppningsvis har det blivit varmare i slutet av april.

Några tidigare artiklar och inlägg om Rum & trädgårdsmässan:

Rum & trådgård- tema fest
V
årmässan Rum & trädgård
S
nygg eldtunna för trädgården
F
insk design på trädgårdsstolar
I
ögonfallande mosaik på Rum & trädgårdsmässan
S
tilren betonggrupp till uteplatsen eller altanen
P
å torsdag startar Rum & trädgårdsmässan
H
amnade i antikträsket på Rum & trädgårdsmässan
E
nkla timmermöbler från Lövsjö Loghouse på Rum & trädgårdsmässan
A
llt du behöver veta om kompost
S
ka du till Rum & trädgårdsmässan?

R
um & trädgårdsmässan 24-27 april 2014

Nyckelord: Balkong | Inredning | Inspiration | Mässor | Nyheter | Prylar | Trädgård | Utomhus

Permalink


Spabadet med lägst energiförbrukning

Folkpool har låtit göra ett oberoende test hos Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP). Uppdraget gick ut på att kontrollera hur mycket energi som faktiskt går åt till att driva ett bad under ett helt år. Nordic Impulse DP som är Sveriges mest sålda spabad, fick det bästa resultat som har uppmätts när det gäller energiförbrukning för spabad i Sverige (nu vet jag inte om alla spabad i Sverige har testats). Badar man två gånger i veckan året runt, gör man som ägare till ett Nordic Impulse DP av med 2 210 kWh/år. I pengar innebär det att kostnaden blir 1 686 kronor/år (beräknat på 76,29 öre/kWh, priset taget från www.elpriser.se i februari 2014) vilket är ungefär 16 kronor per badtillfälle.

Nordic Impulse DP/Folkpool
Nordic Impulse DP/Folkpool

Spabadet Nordic Impulse DP, här i cederträ, har lägsta energiförbrukningen av alla testade svenska spabad. Ett badtillfälle kostar cirka 16 kr.

Så här genomfördes testet på Nordic Impulse DP: Utgångspunkten var att badet används två gånger/vecka året runt. Temperaturen i baden ställdes in på +7 °C vilket är årsmedeltemperaturen i Stockholmstrakten. De fylldes med kallt vatten och uppvärmningsfasen mättes också till +38 °C.
Testet motsvarar bad i 30 minuter med jetpumpar på full effekt i 15 minuter och sedan 15 minuter i stand-by läge. Därefter ytterligare 15 minuter med jetpumparna i full effekt med locket av för att simulera dosering av klor. Energikostnaden för uppvärmning vid tre vattenbyten ingick också.

Rekommenderat cirkapris  för Nordic Impulse DP är från 44 900 kr.

Folkpool

Nyckelord: Nyheter | Övrigt | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Miniväxthus som även går att ha på balkongen!

I olika städer i världen pågår nu försök med att öka stadsodlingen. Flera orter skulle i princip kunna bli självförsörjande på mat om de nyttjade de odlingsbara ytor som finns. Sveriges trädgårdsytor ska till exempel räcka för att försörja halva befolkningen med mat. Om man bor i stan och inte planerar att starta någon jätteodling så kan man tillexempel odla i mindre skala på taket, på balkongen eller på terassen. Om man tänker odla på taket är det nog bäst att be husägaren/bostadsföreningen om lov först. Om du har en liten täppa eller möjlighet att odla på balkongen så finns det . miniväxthus där man kan driva upp godsaker under den varma tiden på året.

Gabriel Ash /Vansta trädgård
Gabriel Ash /Vansta trädgård

Växthustillverkaren Gabriel Ash har både små och pyttesmå växthus, odlingsbänkar och odlingsskåp. Flexibla storleksmallar och lösningar för alla tänkbara situationer gör det möjligt för alla som vill att odla.

Upright Coldframe skåpet du ställer på balkongen eller mot väggen
Baby Vinehouse mot vägg eller fristående med rygg i cederträ
Kallbänkar med skyddande lock
Små växthus för alla trädgårdar som du enkelt monterar själv

De små växthusen, kallbänkar och odlingsskåp finns i Vansta Trädårds webbshop.

Vansta Trädgård

Nyckelord: Balkong | Blommor | Inspiration | Tips | Trädgård

Permalink


Dörrar med 50-tals romantik och modernism

Under våren lanserar Skånska Byggvaror 20 nyutvecklade dörrar där det finns en del godbitar. 50-talsdörren Rydebäck har en retrostil med en smalspårig panel och avlånga 50-tals glasruta i mitten. Det nya är att glasrutan fått formen av en pil som gör att den sticker ut i mängden. Den mer modernistiska dörren Svarte har cirklar, streck och infällda runda glasrutor. En ny dörr ger verkligen huset ett ansiktslyft, men det gäller att hitta en stil och en färg som passar ihop med huset. Jag kan dock tycka att de här båda dörrarna både passar både på funkishus och på mer traditionella villor, det gäller bara att välja en färg som gör att den passar ihop med huset.

Skånska byggvaror
Skånska byggvaror

Det nya dörrsortimentet lanseras hos Skånska Byggvaror under mars månad 2014.

 

Skånska byggvaror

Nyckelord: Detaljer | Hus | Inspiration | Utomhus

Permalink


50 år med Tupperware

När jag var liten så kommer jag ihåg att mamma köpte plastburkar och plastglas med lock från Tupperware. Nu såg jag att Tupperware faktiskt är äldre än så, de har funnits i över 50 år. Nu i mars kommer de att köra en kampanj - Care 4 Food för att man ska påminnas om att minska matsvinnet. De vill visa hur man kan förvara frukt, grönsaker och torrvaror på bästa sätt och dessutom inspiration till hur man bäst nyttjar matrester och överblivna matvaror (och med det så vill de såklart sälja fler plastburkar). Att burkarna är hållbara är i alla fall ett ett som är säkert , mamma har kvar sina som köptes in någon gång i slutet av 70- eller i början av 80-talet. Att en del lock försvunnit med tiden är inte Tupperwares fel.

50 år med Tupperware

Med VentSmart hålls frukt och grönsaker färska under en lång tid. Ventilen i locket säkerställer rätt mängd luft och innebär att frukt och grönsaker förblir fräscha och färska längre än vid normal förvaring i kylskåp.

Med stapelbara Space Maker och Modulett hålls torrvaror färska och torra, då alla behållare har lufttäta lock.

Tupperware har flera lösningar för förvaring av livsmedel i kyl och frys. CoolSmart är speciellt utformad för frysen och är tillverkade med den smarta Color Control-teknologin, som minskar risken för missfärgning från livsmedlen. Rundlett finns i alla storlekar och är perfekta att förvara matrester i, eftersom de har ett vätsketätt lock.

CrystalWave är speciellt utformad för återuppvärmning av rester i mikrovågsugn, detta då produkten är utrustad med en ventil som gör att maten inte blir överhettad och stänger ute kondens. Tupperwares matlådor och Salad-To-Go är tätslutande behållare som gör det enkelt att ta med matresterna för lunch nästa dag.

Tupperware
 

Nyckelord: Historia | Kök | Mat | Nyheter | Prylar

Permalink


Ny mässa: Hem och Villa-utemiljö !

Snart är det premiär för en ny mässa med fokus på produkter och tjänster för alla boendedrömmar under bar himmel. Husets utsida, byggnader runt huset, fritidshus och sådant man kan göra själv kommer att visas upp på mässan. Hem & Villa Utemiljö arrangeras samtidigt som Nordiska Trädgårdar – Sveriges och faktiskt Nordens största trädgårdsmässa. Så de dagarna kan man kan både få information och inspireras av de senaste gröna trenderna och allt som har med det fritidshus, lekstugor, lusthus, utomhuspooler och det botaniska att göra.

Fritidshus/Stockholmsmässan
Fritidshus/Stockholmsmässan

Lösningar för fritidshuset kommer att bli ett av många samtalsämnen på den nya mässan Hem & Villa Utemiljö. Kombinera mässbesöket med Nordiska trädgårdar som arrangeras samtidigt. 20-23 mars är det som gäller för båda mässorna och de äger rum på Stockholmsmässan i Älvsjö.

 

Hem & Villa Utemiljö
Nordiska trädgårdar

Nyckelord: Blommor | Inspiration | Mässor | Nyheter | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Fiskars nya serie WoodXpert™ för vedhantering

Fiskars förnyade produktserie inom vedhantrering är en nyhet för alla som ska svinga en yxa eller bygga en vedtrave. WoodXpert™ består av nydesignade huggkrokar, röjknivar, lyftkrok, lyftsax och ett redskapsbälte. Jag var på Fiskars presstimme för att testa de olika nyheterna.

WoodXpert™ Huggkrok / Fiskars Foto: Ulrika Flodin Furås och Annika Rådlund
WoodXpert™ Huggkrok / Fiskars Foto: Ulrika Flodin Furås och Annika Rådlund

Här testar jag Fiskars WoodXpert™ Huggkrok. Fiskars speciella SoftGrip-material ger ett behagligt, ergonomiskt och stadigt grepp om handtaget. Jag tyckte att det var svårt att lyfta en träkubbe med bara en krok, det blev lätt att kroken lossnade då kubben var så tung. Däremot gick det lätt att lyfta med två, en i vardera ände. Det funkar på friskt trä, annars glider nog kroken ur träet om det är murket, då fungerar nog en lyftkrok eller lyftsax bättre.

Fiskars

Nyckelord: Nyheter | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Nyckelord
Arbetsrum | Arkitektur | Bad | Badrum | Balkong | Barn | Belysning | Besök | Blommor | Böcker | Bostäder | Butik | Bygg | Detaljer | Ekonomi | El | Elektronik | Elförbrukningen | Energi | Golv | Historia | Hotell | Hus | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Kakel | Klinker | Kök | Ljud | Ljus | Mässor | Mat | Nyheter | Övrigt | Porslin | Presenter | Privat | Prylar | Sovrum | Tapet | Tävling | Textil | Tips | Trädgård | Utomhus | Vardagsrum

2022

2021

2020
Maj | April | Mars | Februari | Januari

2019
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2018
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2017
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2016
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2015
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2014
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2013
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2012
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2011
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2010
December | November | Oktober | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2009
December | November | Oktober | September

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår