AoB Bloggen med Annika Rådlund

Höst hos Lexington

av: Mumlan Nyhlin

Visst känns hösten avlägsen, såhär mitt i högsommarvärmen, men jag kan inte låta bli att ge er en liten förhandstitt på vad som komma skall.

Under Fashion Week, för ett par veckor sedan, besökte jag, bland andra, Lexingtons showroom. Det är alltid lika inspirerande att hälsa på hos dem! Inga detlajer är lämnade åt slumpen, rekvisitan och stylingen är väl genomtänkt och lyfter fram produkterna på ett fint sätt.

Höstens kollektion, Lexington Lake House Collection, är färgstark och ska reflektera färgerna under en klar höstdag. Blått som himlen, rött som löven och accenter i brunt, beige, off-white och grönt. En hel del denim finns också med.

Till de klassiska ränderna och rutorna har gamla Amerikanska blommönster adderats. Jag tycker det är kul att Lexington tar ut svängarna lite och inte fastnar i det blå-vitrandiga!

Vad tycker du?

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Textil

Permalink


Svensk sommar

av: Mumlan Nyhlin

En underbar midsommarhelg med strålande sol lider mot sitt slut. Jag har hunnit med att träffa släkt och vänner, bada i havet och i Mälaren, åka båt, mumsa jordgubbstårta, dricka snaps och äta sill, inviga nya sovsäcken, betala ett nytt kök, äta thaimat i parken, cykla, bli bjuden på middag av bästa mamman, ha sovmorgon, spela golf, bränna axlarna, fly undan regnet, ha intressanta samtal med härligaste fyraåringen, fota 500 bilder, städa balkongen, planera semestern och umgås med mitt finaste M, och en massa annat såklart.

Bildbevis på kransen och AŽs farligt goda maräng- och jordgubbstårta. Hoppas din midsommar var lika
trevlig som min!?

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Privat

Permalink


Happy Midsummer!

av: Mumlan Nyhlin

Ingen midsommar utan:

* Sill (med tillhörande snaps)
* Jordgubbar (helst svenska, hemplockade och solvarma)
* Krans i håret (huvudsaken den är med!)

Jag har suttit på balkongen och pysslat med punkt tre mest hela kvällen. Kransen alltså. Har inte haft tid att plocka några blommor själv, men jag blev för snål när de skulle ha 200 pix för en tunn krans på Hötorget. Därför blir årets huvudbonad ett slags mellanting. Hemgjord, men inte hemplockat. Jag fyndade två buketter på toget och åkte hem och knåpade lite.

Kransen går i vitt, blått och lila. Blev riktigt fin. Hög och fyllig, nästan lite vräkig. Härligt! M:et utbrast; En riktig lurpa! Lite ståltråd, Hötorgsblommor för 60 kronor och någon timmes tålamod var allt som krävdes. Just nu hänger den på balkongen och väntar på dans kring skärgårdsstång.

Slutresultatet lär dyka upp!

Trevlig midsommar!

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Privat | Trädgård | Utomhus

Permalink


Prima paket

av: Mumlan Nyhlin

Jag gillar att pyssla, inte minst med att göra fina paketinslagningar. Är verkligen ingen expert och kan inte på långa vägar mäta mig med pysslebloggerskor och scrapbookare, men jag tycker det är kul att knåpa lite! 

Brukar inte använda några märkvärdiga prylar alls, vanligt papper och snöre funkar fint. Lyxar till det med sidenband, stämplar, tapeter och annat ibland. Vill däremot gärna tänka till när det kommer till färgkombinationer, smådetaljer och matchning. Ska flera paket överlämnas vill jag gärna att de följer samma stil. Just nu är jag väldigt inne på prickigt och enfärgat.

De här två paketen fick lilla I när hon fyllde 1 för ett par veckor sedan. Det ena innehöll två Stina Wirséns fantastiska barnböcker och det andra ett par supersöta Adidasskor (utan kartong vilket gjorde inslagningsprocessen lite väl stökig)...

Det prickiga pappret och de prickiga snörena kommer från Lagerhaus, med det enfärgade pappret är från IKEA, om jag inte missminner mig helt. Fjärilen är från Panduro. Just 'utstickande' element tycker jag gör mycket för helhetsintrycket. Till jul gillar jag att sätta på grankvistar och julgranskulor, exempelvis.

Inte alls några speciella paket, men jag tycker de blev fina och lagom tjejiga! :)

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inspiration | Presenter | Tips

Permalink


Mija Kinning tipsar

av: Mumlan Nyhlin

Du missar väl inte artikel med Mijas bästa inredningstips?!

Foto TV4.

Av: Mumlan Nyhlin

Permalink


Skynda fynda!

av: Mumlan Nyhlin

BoConcept kör just nu sin största rea någonsin, med upp till 50% rabatt på utställningsexemplar och 20% på utvalda matgrupper, bland annat. Är du ute efter nya köksmöbler eller nya soffa kan det kanske vara fyndläge just nu!

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Butik | Tips

Permalink


Balkongpynt

av: Mumlan Nyhlin

I helgen ska det bli ordning på balkongen här hemma. Vill göra den ombonad och mysig med mycket färg och en hel djungel av växter. Förutom blommor och krukor och ett nytt bord måste jag försöka hitta lämpliga kuddar till vår nya platsbyggda bänk (tack mamma och pappa för den!).

Hittade den här bilden i mitt arkiv, fotot kommer från Formex, men jag minns tyvärr inte från vilken monter. Kuddarna ser ut att vara i tunnaste laget, men jag gillar färgkavalkaden! Har du något bra tips på tjockare, gärna ca 1,5 m långa bänkkuddar?

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Balkong | Mässor | Textil

Permalink


Semesterutsikt

av: Mumlan Nyhlin

Det här var min utsikt under i stort sett hela semestern. Färgerna känns igen från förra solsemestern, trots att orterna ligger i helt olika världsdelar. Visst blir man lite extra lycklig av de vackra turkosa kulörterna, som vi saknar här hemma och det speciella ljuset?!

Brukar aldrig ha ro i kroppen att bara ligga still, men just den här veckan gjorde vi inte så mycket annat. Bortsett från en dagsutflykt till Sicilien, de korta promenaderna till alla mysiga måltider, och några strandtennismatcher. Lovely!

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Privat

Permalink


Dagens mellis

av: Mumlan Nyhlin

Dagens mallanmål, som intogs på balkongen med nya fina trägolvet, bestod av solvarma jordgubbar, valnötter och lite kvarg med vaniljsmak. Och självklart en kopp kaffe, bryggt i bästa bryggaren!

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.
Skålen är en ugnsfast form från IKEA, skeden från BodaNova, muggen är designad av Filippa K för Rörstrand och handduken kommer från Lexington.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Privat

Permalink


Äventyr!

av: Mumlan Nyhlin

Jag är hemma från härlig semester, några bilder dyker upp inom kort. Har även hunnit med att genomföra det här äventyret! En kul utmaning som jag förmodligen kommer göra om nästa år. Har du någon utmaning på g?

Här hemma står vi (fortfarande) inför en köksrenovering. Är bara små detaljer som ska spikas och några sista frågetecken som ska rätas ut, sen är det bara att vänta och våndas. I min inspirationsmapp finns en hel massa fina bilder och givetvis har vi också hittat inspiration inför köksprojektet där.

De här två bilderna har haft stor betydelse när vi spånat. Inget som sticker ut, enkelt, nästan lite trist kanske. Men precis så ljust och fräscht som vi vill ha det. Om jag inte missminner mig kommer båda från Alvhems Mäkleri i Göteborg, med mäkleribranschens bästa stylister! :)

Vad tycker ni om dessa?

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Bygg | Inspiration | Kök | Privat

Permalink


Missoni Home

av: Mumlan Nyhlin

För ett par veckor sedan öppnade Missoni Home på NK i Stockholm. Tyvärr missade jag att fota på pressfrukosten, som också hölls för nya inredningsdelen på NK. Ett bra sortiment och en inspirerande miljö gör verkligen NK till en inredningsbutik att räkna med framöver.

Jag har samlat några favoriter ur Missoni Homes sortiment. Gillar att de även har satt ihop moodboards för de olika kollektionerna. Är lite osäker på om allt finns på NK, men det som inte finns i butik går alltid att beställa hem.

Kollage av pressbilder från Missoni Home.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Badrum | Inspiration | Nyheter | Textil

Permalink


Alvars verkstad

av: Mumlan Nyhlin

På Tiilimäki 20 i Helsingfors ligger Alvar Aaltos studio. Han byggde huset, bara ett par kvarter från sin bostad som tidigare även varit kontor, 1955. Från utsidan ser det ut som en villa och huset ligger i ett bostdasområde. Enligt många är just denna studio ett av Aaltos bästa verk från 50-talet.

Huset har två våningar och är byggt i vinkel. På övervåningen finns själva ritkontoret med stora fönster åt två håll. Under 60-talet byggdes huset till med ett personalkök, kallad Tavernan. Innergården sluttar och är anlagd som en amfiteater. Meningen var att de anställda skulle kunna sitta här och lyssna på föredrag och titta på bildspel projecerade på den vita väggen. Antar att han använde sig av diabilder...

Aaltos eget kontor, långsmalt, välvt och med stora fönster, hade utsikt över just gården. I hans studio klänger växter på väggarna och ett gäng prototyper av olika lmapor hänger från taket. Jag fick ingen direkt känsla av varken kontor eller studio just i hans del. Jag såg snarare ett vardagsrum framför mig!

Aalto drev kontoret fram till sin bortgång 1976. Elissa Aalto fortsatte fram till 1994, men redan 1984 tog Alvar Aalto Foundation över driften och har idag sina kontor i byggnaden.

Det var en mäktig känsla att vandra runt i huset, det doftade lite gammalt och rummen badade i ljus. Alla rtiningar låg kvar i prydliga rullhögar och materialprover låg på skrivborden. Det kunde lika gärna varit ett museum, men det satt faktisk människor och jobabde mitt i all denna historia! Det fanns så mycket att titta på, möbler, detaljer och avtryck.

Är ni i Helsingfors tycker jag verkligen ni ska besöka hans studio! Museet ligger i Jyväskyllä, dit är det ett par timmar med tåg.

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Arkitektur | Belysning | Besök | Historia | Inredning

Permalink


Kartell hos Svenssons

av: Mumlan Nyhlin

Svenssons i Lammhult har börjat sälja möbler från italienska Kartell. Hipp Hipp Hurra! Jag älskar det mesta hos Kartell. Kanske inte allt tillsammans, men lite färgglad plast kan pigga upp vilken miljö som helst!

Med designers som Philippe Starck och Patricia Urquiola och klassiker som stolen Louis Ghost och lampan Fl/y är Kartell en av designvärldens starkas lysande stjärnor, enligt Svenssons.

Vi har en ljusblå Fl/y över köksbordet, som fått hänga med länge nu, och fortsätter vara en favorit! Lite synd att det inte finns lika snygga LED-lampor och glödlampor. Den stora glödlamapn gjort liksom hela grejen. Väntar med spänning på styrkor bland de stora LED-lamporna.

Pressbild från Svenssons i Lammhult.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Tips

Permalink


Savoy är sig likt

av: Mumlan Nyhlin

Hotell Savoy i Helsingfors, men den lyxiga restaurangen på 12:e våning, är en riktig designdröm. Alvar Aalto ritade inredningen 1936-1937, och det mesta finns kvar. Trots flera renoveringar har den ursprungliga atmosfären och originalmöbler bevarats.

Det var för Savoy som han ritade den numera klassiska vasen med samma namn, producerad av Iittala. Utiskten över Uspenskijkatedralen, den goda maten och inte minst alla designklassiker gör skäl för ett besök.

2007 valdes Savoy till landets bästa restaurang av Finska Gastronomiska sällskapet. Maten är fantastisk, och ganska dyr. Här kan man bland annat få den speciella rätten vorschmack, som är en blandning av stekt eller kokt lammkött, sill, potatis, ansjovis och lök. På Savoy serveras rätten på klassiskt vis med inlagd rödbeta och saltgurka.

Under lunchen berättade, bland andra, Pekka Timonen, Helsingfors kulturdirektör, om det spännande året 2012. Då är nämligen Helsingfors årets designhuvudstad. De har mycket spännande tankar kring detta, ska bli spännande att följa den resan!

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Arkitektur | Detaljer | Historia | Inredning | Mat

Permalink


Semester!

av: Mumlan Nyhlin

Just nu befinner jag mig, förhoppningsvis, i närheten av det här stället. Vet inte riktigt var vi hamnar och inlägget är tidsstyrt (tekniken är för bra!). Bara för att jag tar lite semester gör inte bloggen det samma. Här kommer det fortsätta vara full aktivitet. Hoppas kunna hålla er lite uppdaterade från min resa också! 

Någon som kan gissa var jag är?

Bild lånad från tripsaytravel.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Privat

Permalink


Trädgårdskurser

av: Mumlan Nyhlin

Du som är intresserad av att lära dig mer om din trädgård missar väl inte Medborgarskolans digra utbud av kurser runt om i landet? Bland annat finns kurser i Växthusodling - grundkurs med ekologisk odling, Skördekurs på kolonilotten, Trädgårdsdesign, Trädgård - balkong och terrass och Trädgårdsplanering - för nybörjaren.

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Blommor | Tips | Trädgård

Permalink


Markslöjds Köpenhamn

av: Mumlan Nyhlin

I sommar inreder vi våra uteplatser och balkonger mer som sköna lounger med mjuka soffor och många kuddar. Och för att få fram den riktigt härliga loungekänslan krävs rätt belysning. Jag gillar Markslöjds nya serie Köpenhamn.

Köpenhamn finns både som tak-, bords- och golvlampa. Kupan är tillverkad i väderbeständig akryl och alla lampor har en fyra meter lång gummikabel. Pris mellan 1600 och 2500 kronor, beroende på modell.

Presbild från Markslöjd.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Belysning | Elektronik | Utomhus

Permalink


Fri frakt!

av: Mumlan Nyhlin

Ni missar väl inte att det är fri frakt på hela sortimentet hos Design Online?!

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Tips

Permalink


Blå Aramal, turkos Elefant och Creek

av: Mumlan Nyhlin

Svenskt Tenn presenterar tre textilnyheter: Aramal av Josef Frank, som trycktes för första gången 2009, kommer i en ny blå färgställning och populära Elefant av Estrid Ericson kommer i turkost. Formgivaren Maya Kesslers mönster Creek är den tredje nyheten.
 
– Aramal och Elefant som båda ritades för över 70 år sedan känns tidlösa och lika aktuella som den helt nya Creek. De kompletterar vårt sortiment med somriga färger och mönster, säger Thommy Bindefeld, marknadschef på Svenskt Tenn.
 
Maya Kessler är illustratör och textildesigner. För Svenskt Tenn har hon skapat randen Creek i två färgställningar, med kulörer tänkta att leka med – men inte nödvändigtvis matcha – Josef Franks mönster.
 
– Jag sökte efter att skapa ett i sig självständigt och lekfullt tyg. En organisk rand blev till, som vatten. Jag var noga med att få fram en stor rapport. Med sina breda färgfält kan tyget få helt olika uttryck beroende på hur man använder det, säger Maya Kessler.

Pressbilder från Svenskt Tenn

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Butik | Nyheter | Textil

Permalink