AoB Bloggen med Annika Rådlund

ALA

av: Mumlan Nyhlin

Under min vistelse i Helsingfors besökte jag akritektbyrån ALA. Byrån drivs av fyra unga, modiga och framgångsrika arkitekter. De har deltagit i många större arkitekttävlingar, bland annat hade de bidrag med i tävlingarna om Stockholms stadsbibliotek och Sundsvalls teater. Museum of Modern Art i Warzawa är en av de byggnader som byrån ritat.

Av det jag sett som ALA ritat är mycket väldigt speciellet. Organiska former, otippade material och starka fasdfärger. Mycket känns roligt, vågat och modernt, en del känns väldigt tidstypiskt för 2010 och en del är alldeles för spejsat, för min smak.

ALA har idag 18 anställda och ett kontor i 'Helsingfors SoHo'. Svårt att hitta dit, om man inte vet vart man ska. In på en gård, genom en port och in bakom en plåtdörr. Kontoret var ljust och luftigt med mycket glas och betong. Alla arkitekter satt längs ett långt skrivbord, mittemot varandra. En del av rummet var den kreativa hörnan. Där samsades modeller och ritningr. En inspirerande miljö!

Kolla in ALAs hemsida här!

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Arkitektur | Besök

Permalink


Helsinki love

av: Mumlan Nyhlin

Jag är i den fantastiska designstaden Helsingfors. Har fullt upp med väl koordinerade scheman. Idag har jag, bland mycket annat, hunnit med ett besök i Alvar Aaltos studio. Vem skulle säga nej till en sådan här arbetsplats?! Lovar att det kommer mer, även från förra veckans pressvisningar i Stockholm, men nu bara måste jag sova. Imorgon har jag ett spännande uppdrag, som faktiskt gör mig lite nervös!

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Arkitektur | Besök | Inspiration

Permalink


Tävling!

av: Mumlan Nyhlin

Du missar väl inte chansen att vinna en miljömärkt gräsklippare från Stiga?! Multiclip Pro 50 4S Inox har den unika klippmetod Multiclip, du klipper och göder i ett svep. Klipparen är värd 9000 kronor och tävlingen hittar du här!

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Tävling | Trädgård

Permalink


Helig renovering

av: Mumlan Nyhlin

Jag fick ett tips från ett par i Göteborg som gjort en riktig renovering. Och nu menar jag RIKTIG renovering. De köpte en kyrka, gifte sig i den och har sedan under två års tid förvandlat den till sin bostad. Häftigt! Kolla in filmen på Youtube här!

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Arkitektur | Hus

Permalink


Vårpynt

av: Mumlan Nyhlin

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Burken har det varit salt i och fjärilen kommer från Mateus.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Blommor | Inspiration | Privat

Permalink


Nyheter!

av: Mumlan Nyhlin

Den här veckan är det full rulle! Jag har hunnit med ett par pressvisningr, det är ju Modevecka, som jag ska visa er senare. Har knappt suttit vid datorn och nu är det dags att smita igen. Ska på ett spännande seminarium om framtidens tak.

Igår när jag rusade fram på Kungsgatan såg jag det här! Helt nytt för mig, men så praktiskt! En kombo av matbutik, salladsbar och kiosk.

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Butik | Nyheter

Permalink


Kul design

av: Mumlan Nyhlin

I helgen var vi på ett rosa 1-årskalas. Massor av härliga, hembakade och vackert upplagda, sötsaker, trevliga människor (både stor- och småfolk) och finfina presenter. Jag gillar som bekant själva pysslet kring kalas och paket, visar lite bilder så fort jag laddat in dem.

Söta I som fyllde år och hennes 4-åriga kusin W, är nog båda lite stora för de här söta mobilerna, men likväl ett tips för alla er som har pyttisar i er omgivning. Du kan själv kombinera ihop en lämplig mobil. Det finns ju många söta, roliga och underfundiga ord man kan pimpa vagnen med! Kommer från Kul Design.

Bilder från kuldesign.se.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Barn | Butik | Nyheter

Permalink


Brödformar

av: Mumlan Nyhlin

Appropå mitt brödbak så måste jag visa er detta! Kalasform har kommit med nya, smarta, bakformar. Pefekta att baka limpor i, men funkar också för pajer och mjuka kakor. Superfin present att ta med när man är bortbjuden på middag, självklart med något hembakat i då såklart!

Brödformen öppnas enkelt genom att vika ut kortsidans flikar så att brödet/kakan lätt kan skäras upp. Formarna är av papper för engångsbruk med en behandlad insida så att kakan lätt lossnar från formen. De är förpackade tillsammans med ett recept i en PET ask. Formarna tål ugnsvärme upp till 230 grader och kan även frysas. Säljs i förpackningar med fyra formar i varje, för ungefär 55 kronor. 

Om jag inte missminner mig tror jag att bland andra STCKHOME och Designtorget säljer dessa formar?! Tror årets picknickar kommer bli både snyggare och godare! :)

Av: Mumlan Nyhlin

Permalink


Brödbak

av: Mumlan Nyhlin

Trots att vi har en svårflirtad gasugn gillar jag att baka, inte minst bröd. Nu har jag fått ärva min mormors hushålls assistent, ett riktigt starkt och präktigt Electroluxoriginal som har många år på nacken och som kommer vara min trotjänare lång tid framöver. Det blir så enkelt att baka när man häller allt i en bunke och ser på medan degen knådas. Hade jag fått välja hade jag förståss hellre sett att mina fina lilla mormor hade varit i slag att använda den själv ett tag till, men nu får jag alltså försöka föra hennes husligheter vidare.

I veckan var våra fina vänner L & M på middag och jag passade såklart på att baka lite bröd till middagen. Blev inte helt nöjd med konsistensen, men det slank ner trots allt. Jag fylllde bröden med en röra av fetaost, soltorkade tomater, vitlök och god olivolja. Passade fint till bresaola, mozarella och spanska rosa bubblor...

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Kök | Privat

Permalink


Vårsol i Kungsan

av: Mumlan Nyhlin

Häromdagen var jag på möte i stan och passade på att äta årets första lunch i solen, men fina L. Vi var inte ensam om att fira in våren på en bänk i Kungsträdågrden... Det var fullt av folk och kön till glasskiosken ringlade sig lång. Inte så konstigt med tanke på hur fantastiskt vackert det är där just nu när körsbärsträden blommar. Som i en saga! Jag sprang på A under träden, som direkt associerade till Tokyo. Själv tänker jag på USA. Blev ett långt inlägg med många bilder, men kunde bara inte låta bli att visa er. Visst är det vackert?!

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Blommor | Privat | Utomhus

Permalink


Hjälp mig!

av: Mumlan Nyhlin

Jag har fått den här superfina blomman, men vet inget om den. Vad är det för blomma? Vill den bo i kruka eller ska den planteras ut? Hur tar jag hand om den? Hjälp mig och mina ickegröna fingrar! :)

Av: Mumlan Nyhlin

Permalink


Veckans tulpaner

av: Mumlan Nyhlin

 

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Blommor | Privat

Permalink


Vinnare i tävlingen!

av: Mumlan Nyhlin

Vinnare i Wettex-tävlingen blev Sussane Nilsson från Sundbyberg. Grattis! Priset, en årsförbrukning av Wettex, kommer med posten inom kort.

 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Tävling

Permalink


Jobbar från köket

av: Mumlan Nyhlin

Idag jobbar jag hemifrån. Till förmiddagsmellis slängde jag ihop en smoothie. Mitt eget kök är en av de bästa sakerna med att jobba hemma. Dagens smoothie bestod av lite lättyoghurt, mango, citron, havtorn och rapsolja med citronsmak. Jungfrupressad rapsolja från Julita. Så fantastiskt god och nyttig. Perfekt som smaksättare i just smoothies och inte minst på glass! Springer ni på en flaska finns inget annat att göra än att köpa den! På toppen av smoothien strödde jag lite valnötter och pumpafrön. Smarrigt, nyttigt och mättande!

 

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Den vita lilla suffléformen är från Pillivuyt. Den turkosa skålen kommer från Höganäs Keramik och blendern från OBH Nordica. Glaset är från Kosta Boda, serienLine. Köpte dessa glas när jag för många år sedan besökte glasbruket. Vet inte om de kom i produktion, har inte sett dem i butik, men hos mig är de favoriter!

Av: Mumlan Nyhlin

Permalink


Hemma hos!

av: Mumlan Nyhlin

Minns ni att jag skrev om att jag gjort ett hemma-hos-reportage i Tina & Tonys härliga villa? Nu finns hela reportaget på webben!

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Arkitektur | Bygg | Inredning | Inspiration | Kök

Permalink


Fina färger

av: Mumlan Nyhlin

Härligt uppiffade trädgårdsmöbler, målade med färg från Beckers. Vår balkong skulle verkligen behöva lite färg, både i form av möbler och blommor. Blommorna kanske får bli helgens projekt, men befintliga möbler får nog leva en sommar till. Men man vet aldrig om de får byta färg kanske...

Bilder från Beckers.

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Blommor | Tips | Trädgård

Permalink


Tävlingen avslutad!

av: Mumlan Nyhlin

Igår var sista dagen att lämna sitt svar i tävlingen om en årsförbrukning av Wettex. Tack för alla svar! Tävlingen är därmed avslutad och vinnaren kommer att publiceras här i bloggen under vecka 18, samt kontaktas via mail.

Det är flera av er som mailat och sagt att Barncancerfonden grundades 1982, som inte var ett av de tre svarsalternativen. Jag förstår att många blivit förvirrad, för precis som ni säger så återkommer det årtalet på flera ställen på föreningens hemsida. Men, den som gräver lite djupare på sidan och klickar sig fram till kaptitlet historik, hittar där årtalet 1979.

Men jag är inte den som är den, därför kommer jag låta alla som svarat 1979 eller 1982 få vara med i lottningen!

Från hemsidan:

Det började 1979
En februarikväll 1979 samlades vårdpersonal och föräldrar till de cancersjuka barnen som vårdades vid Karolinska sjukhuset i Stockholm. Barnavdelning 8 var hotad av föreslagna besparingar och neddragningar. Vid mötet bildades en förening som skulle verka för en separat barnonkologisk avdelning. På kort tid blev detta mål uppfyllt.

 


 

Av: Mumlan Nyhlin

Nyckelord: Tävling

Permalink