AoB Bloggen med Annika Rådlund

Höstens snygga inredningsdetaljer från Buster + Punch

På Ösermalm ligger en väldigt cool inredningsbutik med helsvarta väggar som blir en snygg kontrast mot Buster + Punch inredning i metall och klarglas. Det nya för hösten 2016 är serien Machined som består av en ljusstake, diffuser, bricka, vas samt serveringsbricka med två tillhörande whiskyglas. Solid mässing, borstat stål och handblåst glas som kan placeras stilrent var för sig eller tillsammans som en enhet, sida vid sida. Jag upptäckte varumärket ungefär den här tiden förra året då de invigde sin första butik i Sverige, på Östermalm i Stockholm. Nu har de ännu större lokaler och ännu mer goodies att titta på. Se förra inlägget (och de ursnygga strömbrytarna) här.

Mashined av Buster + Punch Foto: Annika Rådlund
Mashined av Buster + Punch Foto: Annika Rådlund

MACHINED / CANDELABRA En ljusstake i borstat stål eller mässing med plats för sex stearinljus som passar året om som en fin dekoration på bordet eller sideboardet, 1495 kr.

MACHINED / WHISKY En serveringsbricka borstat stål eller mässing som levereras komplett med två handblåsta whiskyglas i kristall. Brickan är designad och anpassad efter glasens form, 1495 kr

MACHINED / TRAY
En unik bricka där metallen fungerar utmärkt till att hålla reda på några av dina personliga favorittillbehör, 1495 kr.

MACHINED / VASE
Handblåst vas som passar brickans form, 1495 kr.

Hela kollektionen kan även köpas i ett set om fem produkter.Pris: 5999 kr. Som sagt var inte billigt, men dessa prylar håller nog i evigheter.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

www.busterandpunch.com

Nyckelord: Belysning | Blommor | Butik | Detaljer | Inredning | Nyheter | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Veckans favorit: Marshall högtalare med bluetooth

För ett par veckor sedan var det pressvecka här i Stockholm där de senaste produkterna och kommande nyheter visades upp. En av prylarna som ligger högt upp på min önskelista är Marshalls högtalare Stanmore som är utrustad med Bluetooth, vilket gör det möjligt att spela upp musik trådlöst från Bluetooth-enheter, som Android-telefoner, iPhone, iPad, surfplattor och mycket mer. Sen ser de ju bara så coola ut tycker jag, eftersom de efterliknar de gamla förstärkarna från Marshall. Det är alltså lite mer rock ´n´roll över de här än vanliga högtalare.

Marshall högtalare Stanmore Foto: Annika Rådlund
Marshall högtalare Stanmore Foto: Annika Rådlund

Marshalls högtalare på Awb:s pressvisning, tyvärrr spelade de inte någon musik på dem så jag kan inte säga något om ljudet. Om man inte vill använda sig av dig Bluetooth så kan man spela upp musik via RCA, 3,5 mm stereokabel eller optiskt ingång - om man till exempel vill koppla den till TV:n för att få ett bättre ljud.
Om man har en skivspelare med inbyggd RIAA-förstärkare så kan man koppla in den via RCA-anlsutning och njuta av gamla vinyler!
De finns i lite olika storlekar, färger och prisklasser och de finns på de flesta ställen som säljer teknikprylar, allt från Clas Ohlson till Cdon.com

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Detaljer | Elektronik | Inredning | Nyheter | Övrigt | Prylar | Tips

Permalink


Julklappstips med feelgood-känsla!

Det är ju det där med julklappar, helst när man tycker att vissa personer redan har allt. Men i år så lutar trenden åt hållbara julklappar som kan avnjutas, man ska ju ta det lugnt under ledigheten och stressa av. Här kommer några fina tips i form av skön julmusik, härlig feelgood-läsning, ekologisk bodyscrub, bästa festtipsen som tar bara 30 min och härliga barnböcker.

Belgravia, Äntligen jul, Monsun Organic of Sweden, Snöfall, mirakel och frusna hjärtan, Fest på 30 minuter och Bookbox kids
Belgravia, Äntligen jul, Monsun Organic of Sweden, Snöfall, mirakel och frusna hjärtan, Fest på 30 minuter och Bookbox kids

1. Belgravia av Julian Fellowes
Julian Fellowes som ensam skrev alla avsnitt av Downton Abbey har kommit ut med en ny roman som heter ”Belgravia” . Boken ska vara späckad med ambitioner, relationer och romanser i societetens vackra salonger och i tjänarmatsalen en trappa ner. Den rekommenderas som härlig julläsning för alla Downton Abbey-fans. Den ges ut av Printz Publishing den 1:a november. Pris cirka 160kr.

2. Äntligen jul av Gabriel Forss
För alla som vill komma i julstämning hemma så kan man dra på Gabriel Forss nysläppta julskiva med sköna jazzinfluerade jullåtar. Du kanske känner igen honom som körledare från TV-programmet Körslaget?  Skivan innehåller 12 av hans personliga julfavoriter och består av traditionella svenska och engelska jullåtar samt en nyskriven svensk låt. Pris cirka 150kr.

3. Face Oil från Moonsun Organic of Sweden
Lyxigaste presenten är ekologiska ansiktsoljan med balanserande och utslätande effekter för ansikte, ögon, hals och dekolletage (skönt att man kan bli lite "yngre" under julen...)  Den innehåller bland annat havtorn, jojoba med  doft av neroli och lindblom. Den är ekologisk och svensktillverkad. Face Oil, 30 ml kostar 398 kr.

4. Snöfall, mirakel och frusna hjärtan av Claire Sandy
Så kallade Christmas novels har länge varit ett fenomen i England och i USA och nu släpper Printz Publishing sin första bok: ”Snöfall, mirakel och frusna hjärtan” den 1:a november, Boken ska vara en varm och rolig historia om försoning, relationer och kärlek.  Pris cirka 160 kr.

5. Fest på 30 minuter av Jessica Frej
Fest på 30 minuter är den perfekta presentboken. Här hittar du generösa trerättersmenyer för alla tillfällen: fredagsmyset, after worken, grillfesten och lill-lördagen är bara några exempel. Menyerna tar bara 30 minuter att laga, vilket ger mer tid till att snabbt röja upp hemma, ta en dusch eller stänga dörrarna till de stökigaste hörnorna i hemmet och sedan bara umgås. Med snabba menyer kan man trolla fram en härlig festkänsla hemma, snabbt! Pris: cirka 190 kr.

6. Bookbox Kids
Booksbox Kids är en exklusiv presentlåda som innehåller två spännande böcker per box. Barnbok-boxen släpps fyra gånger per år. till jul, våren, sommaren och hösten. Som kund kan man antingen köpa en box i taget eller teckna en helårsprenumeration. Vilka titlar som boxen innehåller blir en överraskning, men böckerna ska alltid vara könsneutrala, nyutkomna och anpassade för barnets ålder. Jag har inte testat dem men det låter super! Boxarna är anpassade efter olika ålderskategorier. Pris 199- 229 kr inklusive frakt.
 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

 

Nyckelord: Barn | Böcker | Inspiration | Jul | Nyheter | Övrigt | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Coola inredningsdetaljer från Fatboy

Fatboy, som är mest kända för sina sackosäckar har så mycket mer kul och praktiskt i sitt sortiment. Tidigare har jag bland annat skrivit om den orientaliska mattan som de har som även funkar för utomhusbruk och om deras uppladdningsbara lampa som man också kan ha utomhus. På Hem-, villa- och bostadsrättsmässan såg jag att lampan finns i tre olika storlekar (jag har den minsta som är en bordsmodell) men det finns alltså stora lampor också. En annan smart och snygg pryl som de har är sittdynorna, de kommer i 3-pack och finns i många olika färger och mönster. De binds samman med en läderrem så man kan använda högen som ett litet sidebord eller pall, och sedan när man tar bort "skärpet" så har man genast tre nya sittplatser! Perfekt för små vardagsrum eller i uterummet.

Fatboy på Hem-, villa- och bostadrättsmässan Foto: Annika
Fatboy på Hem-, villa- och bostadrättsmässan Foto: Annika

Fatboy har massor av prylar som går att ha både inom- och utomhus. Stapelbara dynor och uppladdningsbara lampor ( de tre vita i olika storlekar som står längst fram i deras monter) hör till mina favoriter. Tidigare inlägg om Fatboy: Inredningstrenderna 2016 Orientalisk matta i trädgården Uppladdningsbar lampa i trädgården

Nyckelord: Balkong | Detaljer | Inredning | Inspiration | Mässor | Nyheter | Presenter | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus | Vardagsrum

Permalink


Snygg och praktisk förvaring från Vore.se

Ett nytt företag som poppat upp på badrum - och förvaringssidan är Vore.se. De håller till i Husqvarna och sköter all försäljning via webben, de har alltå inga återförsäljare utan sköter allt själv från tillverkning till kund. Kolla in dem om du vill ha något som är svensktillverkat.

Vore.se på Hem- och villamässan Foto: Annika Rådlund
Vore.se på Hem- och villamässan Foto: Annika Rådlund

Den här snygga förvaringslösningen visade Vore upp på Hem-, villa- och bostadsrättsmässan. De har flera olika typer av förvaringslösningar och de gör även badrumsmöbler som är supersnygga.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

www.vore.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Mässor | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Fransk balkong och räcken från PE Creative

På Hem-, villa- och bostadsrättsmässan besökte jag bland annat PE Creatives monter. De tillverkar bland annat franska balkonger i aluminium, vilket alltså är ett mycket lättare material än till exempel järn. De gör även fina räcken till trappor och till altaner, jag kikade igenom deras pärm som de hade där där de visad upp lite olika lösningar. De kan även specialtillverka efter önskemål och de gör allt från design till färdig produkt. Så det kan vara ett företag att ha i åtanke om man inte vill sätta upp en tung järnbalkong men ändå vill ha det där utseendet, det såg precis ut som järn så ingen ser skillnad på det.

Franska balkonger och specialdesignade räcken från PE Crative  Foto: Annika Rådlund
Franska balkonger och specialdesignade räcken från PE Crative Foto: Annika Rådlund

Underhållsfria räcken och balkonger från PE Creative som egentligen håller till i Eksjö. De gör även konstsmide och trappräcken.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

www.pecreative.se

Nyckelord: Balkong | Bygg | Detaljer | Inredning | Mässor | Nyheter | Tips | Utomhus

Permalink


Veckans favorit: Adventsljusstake i marmor eller mässing

Det finns adventsljusstakar och så finns det adventsljusstakar. Den här är ju verkligen något utöver de vanliga, både trendig och kul. Den har små knappar på framsidan så att man kan tända ett ljus i taget under advent. Det tror jag aldrig att jag har sett förut. Den finns både i grön och vit marmor, mässing och koppar.

Doftljusen är också en favorit, de heter Rewined och är handgjorda från återvunna vinflaskor. Ljusen är tillverkade av sojavax samt och de finns i olika storlekar och dofter, inspirerade av olika viner. Låter lite skumt kanske men jag doftade på några när jag var på EkPR:s pressvisning, och de luktade gott tycker jag.

Adventsljussaken Brasse i marmor Foto: Annika Rådlund
Adventsljussaken Brasse i marmor Foto: Annika Rådlund

Brasse elljusstake från Watt & Veke är tillverkad i metall med en rå finish och har en rustik design med en industriell touch. Tänd ett ljus för varje advent med hjälp av de individuella små spakarna eller tänd dem alla på en gång för maximal effekt. Finns i olika butiker som säljer Watt & Veke och på webben finns de hos bland annat lampgallerian.se , ellos.se , svenssons.se mfl. Priserna varierar mellan 1500 kr och 1995 kr och då ingår inte själva lamporna.

Rewind doftljus finns också på webben om man inte har någon återförsäljare där man bor. www.rustikarum.se har bland annat champagnedoften för 349 kr.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 


Nyckelord: Belysning | Elektronik | Inredning | Jul | Julpynt | Ljus | Nyheter | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Med växtlampor överlever växterna

Det är inte bara vi människor som behöver ljus under den här mörka tiden på året. Det finns speciella lampor som gör att vi vaknar till ordentligt på morgonen, och då sover man även bättre på kvällen. Växter brukar inte heller trivas i mörker, de är ju vana att egentligen växa ut i naturen där de får naturligt solljus ett visst antal timmar per dag. Tyvärr är ju dagarna väldigt korta under vintern och himlen kan ju ibland vara helt täckt av grå moln vilket gör att det inte är så mycket ljus som når in genom fönstret och in i hörnen.... Men det kan man råda bot på med hjälp av växtlampor! Då mår växterna prima och vi får samtidigt bättre inomhusluft - för det är det man får som tack tillbaka från växterna. Med dessa lampor kan man även ha växter i rum där det inte finns några fönster alls. Om man inte vill köpa hela armaturen så kan man köpa själva "glödlampan" bara, med speciellt ljus för växter och sätta dem i en vanlig lampa.

Anoda växtlampa från Plantagen
Anoda växtlampa från Plantagen

Välj vilken växt du vill oberoende tillgången på naturligt ljus. Anoda växtbelysning smälter in i rumsinredningen och ger ljus i mörka hörn, dessutom praktiskt med lampfoten som skyddar underlaget mot eventuell fukt från krukan. Den här modellen finns både som fönster och golvmodell, 499 kr/999 kr hos Plantagen. Vill man bara köpa själva växtlampan (glödlampan) så kostar de 349 kr hos Plantagen.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 


www.plantagen.se

Nyckelord: Belysning | Inredning | Ljus | Prylar | Tips

Permalink


Test av robotdammsugaren Dyson 360 Eye

Nu har jag haft möjljighet att testa Dysons robotdammsugare som kommer ut i butik i november. Man kan säga att det är lite av dammsugarnas Rolls Royce. Snygg design och ny teknik i en liten lätt (mycket lättare än vad jag trodde) apparat. Jag gillar ju inte när saker är för krångliga att förstå sig på, och det var verkligen inte den här. Man tar helt enkelt upp den ur lådan och det medföljer en liten platta som fungerar som laddningsstation som man bara pluggar in i väggen. Sedan ser man på lampan på roboten när den är färdigladdat och sedan är det bara att trycka på start.

Jag testade den idag hemma hos mina kompisars föräldrar för vi skulle ändå dit på besök, och då kunde det ju vara trevligt att de fick en dammsugning utan ansträgning. Dessutom har de stora rum och trösklar mellan rummen så jag ville se hur den arbetade då.
Roboten har så kallade larvband under så den kan gå framåt i samma hastighet hela tiden, och den kommer lätt över trösklarna. Sen går den runt i olika riktningar (den har ett eget uppbyggt mönster) så den kör bara på av sig själv. Den körde av hallen, köket och vardagsrummet på 1,5 timme och då gick den tätt intill alla stol- och möblelben och under alla möbler där den kunde rymmas under (under kökssoffan, fåtöljerna, hyllor mm). Under den här tiden fastnade den två gånger, en gång för att jag inte hade lyft upp långgardinerna som hängde ner på golvet så den körde fast där, samt på ett lite högre metallunderrede under en av stolarna. Den klättrar ju liksom på så att då stegrade den sig och sen kunde den inte komma ner själv, men nästa gång den var vid samma stol då kom den ner själv från den där metalldelen som var mot golvet.

Så jag tror att det är bra om man är hemma då man dammsuger första gången ifall den stannar upp någonstans, sen vet man att det är bäst att man plockar upp skor med skosnören och sådant från golvet som den skulle kunna fastna i så kan den köra på när man är på jobbet eller är på affären, skolhämtning eller annat.
Nu tyckte jag att deras golv såg väldigt rent ut, men i själva uppsamlaren (som är genomskinlig) så såg man att den var fylld nästan till 3/4 då den var klar!

Dyson 360 Eye Robotdammsugare Foto: Annika Rådlund
Dyson 360 Eye Robotdammsugare Foto: Annika Rådlund

Dyson 360 Eye går själv tillbaka till dockan då den behöver laddas. Med sitt 360 graders "vinkelsyn" så ser den hur terrängen ser ut så att den tillexempel inte faller ned för en trappa.

Det finns en app som man kan ladda ner på telefonen och därifrån kan schemalägga dammsugningen, jag testade inte appen eftersom minnet på min iphone är full för tillfället..

Roboten ska även ha en avancerad filtrering där den fångar upp allergener och avge renare luft. Det kunde jag förstås inte heller testa, men den var helt luktfri i alla fall.

Dysons digitala V2-motor roterar upp till 78 000 varv/minut, så den är kraftfull, trots sin kompakta storlek. Den har två sorters borst på snurran under och det är för att den ska kunna borsta upp både från mattor och golv. Jag vet inte hur fluffiga mattorna kan vara, kanske den inte funkar på ryamattor, men på heltäckningsmattor och på vanliga stora mattor som man har i vardagsrummet så funkade den bra.

Roboten kostar 9 199 kr på dyson.se så lite dyrare än en vanlig dammsugare är de förstås, men man slipper å andra sidan göra jobbet själv och man slipper köpa dammsugarpåsar.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

 

www.dyson.se

Nyckelord: Elektronik | Nyheter | Övrigt | Prylar | Tips

Permalink


Höstfina inredningsnyheter

Det finaste med hösten är de fantastiska färgerna; ockra, choklad, rost, kaffe, jord, mossgrönt... Man kan egentligen utgå från de färger som man ser i naturen, på höstbladen och på marken så hittar man en härlig palett. Ibland kännar jag mig lite som Ernst när jag tittar på färger i naturen...eller så är det sviterna efter att man gick Estetisk bild på gymnasiet...att man har det där bild och färgtänket i sig hela tiden. Hur som helst, här är ett axplock av fina prylar i höstens färger för att få det höstmysigt hemma.

Iittala, Absolute Art, Alcro; Ogeborg, Mimou, Målerås, Swedese; Royal Copenhagen, Vifa och Dornbracht
Iittala, Absolute Art, Alcro; Ogeborg, Mimou, Målerås, Swedese; Royal Copenhagen, Vifa och Dornbracht

Lampa, Leimu, Design: Magnus Pettersen, 30x20 cm, 4999 kr, Iittala

Print Limited Edition 30x20 cm, Anneè Olofsson, A demons Desire III, 11 000 kr, Absolut Art

Väggfärg, Choklad, Brons Metallic, 199 kr, resp. 418 kr/liter, Alcro

Lädermatta, A sense of place, Via Appia, Design: Claesson Koivisto Rune, 2,3x2,5 m, Rek.pris 13 000/ kvm, Ogeborg

Sammetskudde med baksida av linne, Nelly Passion, 48x48 cm, 495 kr, Mimou

Vas, Into the woods, Design: Ludvig Löfgren, H: 200 mm, 799 kr, Målerås

Karmstol på hjul, Stella, Design: Broberg & Ridderstråle, H: 83, W: 55 cm, Swedese

Espressokopp med fat, Mocca, Elements, 10 cl, 749 kr, Royal Copenhagen

Vinglas, Into the woods, Design: Ludvig Löfgren, H: 200-220 mm, 479 kr resp. 499 kr, Målerås

Överkast, Milano Brown, 260x265 cm, 2795 kr, Mimou

Lampa, Lantern koppar, Design: Harri Koskinen, 25 cm, 1599 kr, Iittala

Bärbar högtalare, Oslo, Pine Green, 4998 kr, Vifa

Blandare Tara, Cyprum, Framställd av koppar och 18 karat guld, 9880 kr, Dornbracht

Tapet, Tweed Brown, Mått: 10,05x0,53 m 795 kr/rulle, Mimou

Handduk, Devon, Pepper, 30x50 cm - 100x150 cm, Från 75 kr - 495 kr, Mimou



Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Belysning | Detaljer | Inredning | Inspiration | Mässor | Prylar | Tapet | Textil | Tips

Permalink


Snygga julklappar som förändrar

Diakonia har tillsammans med sex olika illustratörer tagit fram posters där man som köpare väljer om man vill betala 100 eller 200 kronor för, beroende på hur mycket man vill ge till bistånd.

I ett flyktingläger i Libanon (där Diakonia arbetar med psykosocialt stöd, humanitära insatser och rätten till ett värdigt liv) - där räcker 200 kr till;
¤ En skolväska med ett mindre skolkit i, eller ett klädpaket för barn.
¤ Att tio kvinnor får utbildning inom bokföring
¤ Ett element till en familj

100 kronor räcker till:
¤ Ett skolkit med pennor, block, lim, anteckningsbok och suddgummin till barn.
¤ Ett barn kan gå i förskola en månad
¤ Hälsokontroller för en gravid kvinna
¤ Sex vuxna kan gå en kurs för att lära sig läsa och skriva
 

Grafiskt tryck av Pia Simensen
Grafiskt tryck av Pia Simensen

"Jag står upp för mina rättigheter”. Orden sades av Luz Aida Murillo, hon är en av ledarna för bondekooperativet Fundecima i södra Colombia. Grafiskt tryck av Pia Simensen

llustratören Mattias Käll har formgivit ett citat från ett barn på Västbanken som har fått tillgång till böcker och annan kultur via Tamerinstitutet som sprider kultur med hjälp av bland annat bokbussar och kringresande sagoberättare.

www.gavoshop.diakonia.se

Diakonia är en biståndsorganisation som bärs av kristna värderingar och arbetar tillsammans med lokala samarbetsorganisationer för en varaktig förändring för de mest utsatta människorna i världen.

Nyckelord: Barn | Detaljer | Inredning | Presenter | Tips

Permalink


Bastutunna - med utsikt åt båda håll

Bastujakten fortsätter...och det finns ingen ände på hur många olika modeller det finns. Bastuprodukter fanns med på Hem, villa och bostadsrättsmässan där de visade upp sin bastutunna. Den har fönster åt två håll (på kortsidorna) och på ena sidan tunnan så sitter dörren en bit in så att det bildas en liten liten "altan" med ett par sittplatser utanför dörren. De sätter ihop tunnan också så man får liksom inte ett platt "Ikea-paket" levererat (om man inte vill det - de kanske kan ordna det också...) utan tunnan levereras färdig. På deras hemsida har en hel hög med köpare skickat in bilder på hur tunnan kommer in till gården och alla möjliga och omöjljiga platser där den lyfts in med lyftkran och annat. Någon har till och med placerat den på en brygga. Man kan måla den själv så att man kan måla i samma färg som huset till exempel. Jag såg något exempel där på vit tunna med grå lister till exempel.

Bastutunna från Bastuprodukter Foto: Annika Rådlund
Bastutunna från Bastuprodukter Foto: Annika Rådlund

Så här såg det ut på mässan när de radat upp tunnor i olika färger. I deras sortiment finns även badtunnor och flottar i olika storlekar och utföranden. I den här tunnan sitter man mitt i mot varandra på långsidorna och tunnan har ljusinsläpp från båda håll. Speciellt fina om de står vid vatten eller någon annan fin utsikt för då ser man vyn rakt igenom tunnan. Samtliga modeller är gedigna hantverk och de är tillverkade i Västerbotten av långsamvuxen Norrlandsgran.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

www.bastuprodukter.com

Nyckelord: Bad | Mässor | Nyheter | Övrigt | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Det senaste från Emma Fällman

Formgivaren och illustratören Emma Fällman har ett sitt eget märke där hon använder sina handgjorda illustrationer för att skapa mönster till kuddar, tapeter, sjalar och annat. Hennes tigerkudde har dökt upp lite överallt senaste året och nu lanserar hon även en ormkudde. Det som är lite kul med ormen är att den har en blomdekoration vid halsen, vilket gör att ormen ser lite snällare och sötare ut.

Kuddar och tapet designade av Emma Fällman Foto: Annika Rådlund
Kuddar och tapet designade av Emma Fällman Foto: Annika Rådlund

Kuddarna Totem Snake och Totem Tiger och tapet av Enma Fällman, svensk formgivare och illustratör som bor i Stokholm. Kuddarna finns i fler färger och även med en flamingofågel och småfåglar på. Hon har bland annat nominerats till Formex Formidable Award både 2014 och 2015. Hennes design kommer vi att få se mer av tror jag.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

www.emmafallman.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tapet | Textil | Tips

Permalink


Barnsligt kul med ballongbud!

Ingen har väl missat hur trendigt det har blivit med ballonger. Stora metallicfärgade bokstäver och siffor på olika födelsedagare och event blir allt vanligare, med ballonger blir det ju direkt kalasfeststämning! Sen har ju trenden med babyshowers också kommit hit från USA och där är det vanligt med pastellfärgade ballonger i mängder för att det ska bli ett riktigt festmys. På mässan Underbara barn dök jag på ett företag som heter Ballongbud.se, de skickar alltså roliga och kreativa ballongarrangemang hem till den man vill gratulera eller överraska med en kärlekshälsning. De gör även ballongarrangemang som ballongbågar och annat till bröllop och dop.

Ballonger från Ballongbud.se Foto: Anika Rådlund
Ballonger från Ballongbud.se Foto: Anika Rådlund

En söt panda, geting eller kanske en snöglob med en tomte i? Ballongbud har alla möjliga krationer i ballongväg.
Det finns också möjlighet att skapa egna ballonglådor som skickas ut med DHL ( i Stockholm körs allt ut med bud). Man får då välja låda, miniballonger, och ett mjukisdjur och kort till och så skickar de dem hem till den personen man vill gratulera, skicka krya på dig - hälsning till eller om man bara vill skicka någon annan gullig hälsning.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

www.ballongbud.se

Nyckelord: Barn | Inspiration | Nyheter | Presenter | Tips

Permalink


Lyssna på heminredning!

Helt nya möjligheter öppnade sig plötsligt nu när jag upptäckte Storytel. Ja, jag har ju såklart vetat att de finns, men jag har en bokhög hemma som jag tänkt att jag ska plöja igenom först innan jag tar mig an ljudböcker. Men så som livet ser ut så har man ju inte jättemycket tid till att läsa böcker, i alla fall har inte jag det längre. Men lyssna på en bok i lurarna kan man ju göra medan man går ifrån skollämningen, sitter på tunnelbanan eller så. Jag fick nu en gratis testmånad genom Loppiblogbag men vem som helst kan gå in på Storytels hemsida och få en gratisperiod om man vill prova på först.

Ljudböckerna Feng shui och Hemmma hos Matilda hos Storytel samt Urban ears (som jag önskar mig av tomten)
Ljudböckerna Feng shui och Hemmma hos Matilda hos Storytel samt Urban ears (som jag önskar mig av tomten)

Feng Shui - The only introduction you’ll ever need -  av Simon Brown

En komplett introduktion till feng shui som tar dig med på en guidad meditation genom din home.Feng Shui är den gamla orientaliska system för att organisera ditt hem och arbetsplats på ett sätt som kommer att ge dig hälsa, lycka och success.This band förklarar de grundläggande principerna bakom feng shui. Simon Brown tar dig rum för rum genom ditt hus, visar hur placeringen av objekt, möbler och rum kan ändra energi och harmoni i ditt hem.

Hemma hos Martina
Martina Haags första krönikesamling får vi veta allt om livet hemma hos Martina. Där är det aldrig någon som bråkar. Alla räkningar är betalda i tid och i trädgården ligger stenarna i storleksordning. Martina ljuger aldrig, är aldrig avundsjuk och känner sig aldrig som en tant. Precis så är det. Absolut inte.

Båda  böckerna finns som ljudböcker som Storytel.


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

www.storytel.se

Nyckelord: Böcker | Inredning | Inspiration | Nyheter | Övrigt | Tips

Permalink


Vedeldat aluminiumkar för heta utomhusbad

På Hem- och villamässan såg jag det här superhärliga karet. Man kan placera det i en å, vid en sjö, i trädgården eller vad som helst. Det är som en vedeldad badtunna fastän i badkarsformat. Det är tillverkad i saltvattenbeständigt aluminium med inredning av trä och det tål både söt- och saltvatten. Eftersom karet är relativt lätt så går det att placera på ställen där det kan vara svårt att ställa en större badtunna. Drömmen skulle ju vara att ha den vid en vacker bäck...men den skulle även passa in väldigt bra vid min stuga också. Vilket mys att bada i den på kvällarna!

Hikki badkar Foto: Annika Rådlund
Hikki badkar Foto: Annika Rådlund

Med den här mysiga tunnan kan man ta heta bad året om under bar himmel. Karet heter Bohemen och kostar 33 000 kr hos Hikki.se


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.


www.hikki.se

Nyckelord: Bad | Mässor | Nyheter | Trädgård | Utomhus

Permalink


Kikade in i en bastuflotte från Marinbastun

På Hem, Villa & Bostadsrättsmässan hade Marinbastun byggt upp en bastuflotte som besökarna kunde gå in in. De tillverkar egentligen ett flertal olika modeller och man kan bestämma hur man vill att de ska utformas. Jag är inte riktigt vad just den här modellen heter som de hade med sig på mässan, men den var väldigt rymlig och hade till och med ett litet rum där man kan byta om eller bara hänga i. Önskar att man hade en sjö utanför fönstret, då skulle jag definitivt skaffa en sån här!

Marinbastun Foto: Annika Rådlund
Marinbastun Foto: Annika Rådlund

Med en bastuflotte kan man basta till sjöss och sedan bara hoppa i plurret! Det går att ha en stege från flotten ner till vattnet och man kan även ha den ute på isen på vintern och göra hål i isen där stegen är om man vill doppa sig efter en het bastustund. Flottarna tillverkas i Söderfors.


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

www.marinbastun.se

Nyckelord: Bygg | Övrigt | Tips

Permalink


Svartvit inredning från Zelected by Houze

Om man gillar svartvit inredning så är Zelected by Houze rena guldgruvan. Jag spanade in deras allra senaste prylar på Hem-och villamässan och det fanns som vanligt mycket fint. Härliga mattor, askar för dekoration och förvaring, ljusstakar, kuddar, porslin och ja lite av det mesta kan man säga. Den röda tråden är att det mesta går i just svart, vitt och silver. Kolla in lampan - vilket fint sken!

Zelected by Houze Styling: Annelie Niehoff Foto: Annika Rådlund
Zelected by Houze Styling: Annelie Niehoff Foto: Annika Rådlund

Zelected by Houze har ett utvalt sortiment av heminredningspylar och även egendesignade saker. Allt går att köpa via Zelected by Houze homeparties och delar av sortimentet finns även på deras webshop. Jag var precis in på deras sajt och såg några väldigt bra julklappar där...


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.zbh.se

Nyckelord: Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Mässor | Nyheter | Porslin | Presenter | Prylar | Sovrum | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


Bastu-igloo på Hem- och Villamässan

På Hem - och Villamässan träffade jag Dalarnas bygg & design AB som ställlde ut en av sina bastu-igloos. Kul att få se hur de ser ut inuti också! Den har ett utrymme med sittbänkar till höger sida när man kommer in genom dörren och till vänster ligger själva bastudelen. Taket på insidan var också jättevackert.
På utsidan så kan man välja om man vill ha träet inoljat och om man vill ha det i någon färg, eller så gör man det själv. Jag skulle nog rekomendera att man tar en behandlad variant för det är nog svårt att komma åt under "flikarna" själv. Sedan får man bätttra på och olja in ungefär vart femte år.
Det går även att välja om man vill ha fönster åt båda håll, vilket förstås blir dyrare, eller om man bara vill ha fönster åt en sida. Bastun finns även i mindre och större modell. På miljöbilder jag har sett innan så smälter igloon in jättefint i naturen.

Bastu-igloo - Saunaigloo Foto: Annika Rådlund
Bastu-igloo - Saunaigloo Foto: Annika Rådlund

Batu-igloo från Dalarnas bygg & design AB fanns uppställd på Hem- och villamässan förra veckan. Priset på igloon varierar förstås efter storlek och utförande, men någonstans mellan 45-90 000 hamnar man på. Se även ett tidigare inlägg jag har gjort om dem här, där finns det även miljöbilder med.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

http://www.dalabyggd.se/produkt-kategori/igloo-bastun/

Nyckelord: Bygg | Inspiration | Mässor | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Hubërt and Friends fina prylar till barnrummet och till barnsliga vuxna

I helgen gick mässan Underbara Barn av stapeln på Stockholmsmässan. Förutom små bebisprylar och kläder så fanns där även en hel del inredning för barn. Bland annat så upptäckte jag Hubërt and Friends, som är ett helt nytt svenskt varumärke med härliga och inspirerande posters, namntavlor, mätstickor, kuddar och annan inredning. Namntavlorna var min favorit, och då såklart lejonet eftersom min son är född i det tecknet. En annan favorit var Starke Agaton, han påminner lite om den starka mustaschmannen i Pippi Långstrum på cirkus, som visar upp sin styrka. Men sedan inte har en chans mot Pippi när hon kommer upp på scenen.
Hursomhelst, kul med ett nytt varumärke på inredningscenen! Fina pastelliga färger som passar bra i barnrum, och motiv och prylar som även passar barnsliga vuxna (kanske inte mätstickorna då, dem har vi nog vuxit förbi).

Hubërt and Friends Foto: Annika Rådlund
Hubërt and Friends Foto: Annika Rådlund

Cirkus, Panda, Cirkus Lejon, Sailor och flera andra motiv finns hos Hubërt and Friends. Posters 299 kr, namtavor 399 kr och kuddar 499 kr.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

http://hubertandfriends.com
www.underbarabarn.se

Nyckelord: Barn | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Presenter | Prylar | Textil | Tips

Permalink